פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 593
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיטורין
דניאלה
09/05/2016 12:12
שלום רב,
אני עובדת כבר שנה וחצי והמעסיקה התקשרה ואמרה לי לא להגיע יותר לעבודה עד הודעה חדשה וגם אחר כך נראה מה יהיה. ללא סיבה וללא שימוע או הודעה מוקדמת. האם זה נחשב הודעת פיטורין. אשמח לתשובתכם. תודה
עורך דין
09/05/2016 14:03
שלום דניאלה

המדוב רעל הליך פיטורים לא חוקי המקים לך עילה להגשת תביעה כנגד המעסיקה. מומלץ בשלב זה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מטעמך.

בהצלחה
מירי
09/05/2016 13:33
שלום רב.
קצת באיחור.....:)
בני עבד במשך כארבע שנים אחת לשבוע בחלוקת מקומון השייך לרשת ידועה ומוכרת. הוא פרש לקראת גיוסו לצבא. רק עתה (הוא השתחרר מהצבא לפני מספר חודשים), נאמר לי כי הגיעו לו זכויות ותשלומים אותם לא קיבל בגין ארבע שנות עבודתו.
אשמח לקבל הבהרות והנחיות.
בברכה,
מירי
עורך דין
09/05/2016 13:59
שלום מירי

בנך זכאי היה לקבל פיצויי פיטורים אם עבד יותר מאשר שנה שלמה בטרם גיוסו לצה"ל ועדיין לא מאוחר לדרוש את התשלום מהמעסיק לשעבר.

בהצלחה
נדב
09/05/2016 10:52
בוקר טוב...

שאלה בשם אישתי. חופשת הלידה שלה הסתיימה ב 2.5 והיא שלחה מכתב להאריך את החופשה עד ה 5.5. בתאריך ה 5.5 היא שלחה מכתב פיטורין.

מהעבודה שלה מבקשים מכתב פיטורין חדש, חתום ולשנות את התאריך ל 2.5, יום בו הסתיימה חופשת הלידה.
לא צריך לת התראה מראש? זה חוקי לבקש ממנה לשנות את התאריך?

רקע - היא התחילה לעבוד שם בדצמבר 2014, ביוני 2015 היא יצאה לשמירת הריון והיא ילדה בסוף ינואר 2016.
תודה
אלמונית
09/05/2016 10:43
שלום רב!
אני עובדת אצל המעסיק שלי כארבעה חודשים.
נכנסתי להריון ואני אמורה לצאת לשמירת הריון ממש בימים הקרובים ועד לסוף ההריון.
אני יודעת שבשמירת הריון הוותק נשמר אך שאלתי היא האם המעסיק יכול להודיע לי שלאחר חופשת הלידה לא אוכל לחזור למקום עבודתי כיוון שבעת היציאה לשמירת הריון טרם מלאו לי שישה חודשי עבודה?
אודה לתשובתכם המהירה כיוון שאני אמורה לצאת לשמירה כבר בימים הקרובים
צביה
09/05/2016 10:42
בוקר טוב לכולם

אני עובדת בחברה גדולה וכרגע במהלך חופשת לידה - ומתכוונת להיות חצי שנה בבית. מביטוח לאומי כידוע משולמים רק 3 חודשים. מה הדין אם אקח עבודה מהבית לשלושת החודשים הבאים, ואחכ אחזור לעבודה שלי? האם זה פוגע בזכויות שלי או לא תקין מבחינת מקום העבודה הנוכחי שלי?
מרינה
09/05/2016 10:40
יום טוב,

ביקשתי מרואה חשבון לעשות לי ולבעלי בדיקה בגין החזר מס ונאמר לנו שיש לו חוב במס הכנסה משנת 2010 בגין דוח שלא הגיש כשהיה לו עסק (העסק נסגר כבר ב 2010).

אציין כי רואה החשבון אמר בזמנו שסגר את כל התיקים שלו.

השאלה, האם זה תקין שלא קיבלנו שום מכתב מהם בנושא עד היום בעצם והאם יש מה לעשות עם זה שרואה החשבון לא עשה את עבודתו כמתבקש?
עדל
09/05/2016 10:37
אני עובד גינון כבר 10 שנים
עובד 8 שעות כולל חצי שעה הפסקה כל יום מ7 עד 3
בזמן האחרון הקבלן קיבל הוראה מהחברה שאנחנו עובדים איתה ה8 שעות לא כולל הפסקת אוכל חייב אותנו לעבוד עד 3 וחצי
כאילו עובדים חצי שעה יותר
השאלה שלי היא האם זה חוקי או החוק מחייב ההפסקה בתוך ה8 שעות
שי לחג
טל
09/05/2016 10:07
ניתן לh שי לחג בגובה של 300 ש"ח ובתלוש ירד לי בדיוק ה300 ש"ח מהמשכורת תחת השם: "מקדמה" ..

מה מתנה בזה אם לוקחים לי בדיוק את ה300 שקל מהמשכורת שלי? האם זה חוקי ??
מיכל
09/05/2016 08:52
מתי מחוייבים לשלם פדיון ימי חופש. באותו חודש שהעובד סיים או ניתן לדחות לחודש הבא?
אדל
09/05/2016 08:28
היי, לפני כחודשיים הגשתי מכתב התפטרות בעקבות דרישת המעסיק הסכמתי לתת חודש מעבר ל30 יום הודעה מוקדמת , לאחר שנגמר החודשיים המעסיק פנה אליי והודיע לי שאוכל להישאר עד שאמצע עבודה בתנאי שאתן הודעה של שבוע מראש כרגע אני ממשיך בעבודתי כרגיל מה דין מכתב ההתפטרות האם הוא מבוטל האם אני יכול לומר כי הוא לא תקף ולבקש להמשיך בעבודתי אוד לתשובתכם בהקדם הנושא דחוף
דנית
09/05/2016 00:52
שלום,
רציתי לשאול :
יש לי שתי עבודות: אחת במשרה מלאה והשנייה בחצי משרה ואני עוזבת את החצי משרה ומקבלת פיטורים מהמעסיק, האם הפיצויים יהיו פטורים מתשלום מס הכנסה?
התקרה על כל שנת עבודה עומדת על כ5000 ש"ח .
בגדול אני מבינה שפטורה ממס אך מצד שני יש לי עבודה נוספת שאותה אני לא עוזבת וממשיכה לעבוד כרגיל....
תודה רבה
חיים
08/05/2016 23:01
פוטרתי מעבודתי לאחר 8 שנות ותק ולאחר שלא הגעתי לעבודה יום אחד ללא אישור
למחרת הגעתי לעבודה וקיבלתי מכתב מהמעסיק
הנדון :התפטרותך מעבודה
1 החל מיום חמישי אינך מתייצב לעבודה
2 ניסיונות להשיגך עלו בתוהו
3 בנסיבות אלה אנו רואים בך כמי שזנח את עבודתו
והתפטר ללא הודעה מוקדמת .
שאלה האם חוקי כל המהלך שעשו לי
איזה זכויות יש לי ומה אוכל לעשות
לפרטים נוספים
חיים צלח
0505153731
נתן
08/05/2016 22:28
אני עובד בחנות אוכל והבוס מחייב אותי לעבוד רגיל. האם אני חייב? או יכול להתנגד
ציפי
08/05/2016 22:24
שלום
אשמח אם תוכלו לענות לשאלתי,
אני מנסה כבר כמה חודשים לקבל פיצויי פיטורים
עקב לידה וטיפול התינוקת שלי וטרם קיבלתי. אני התחלתי לעבוד במאי 2014 אחרי 3 חודשים סיימתי לעבוד שם. לאחר כמה חודשים בדצמבר 2014 התחלתי שוב לעבוד שם . יצאתי בספטמבר לחופשת לידה ועקב גידול הבת עזבתי בדצמבר.

2015. אני הבנתי שלפי חוק מגיע לי פיצויים, האם כך? כי הם אומרים שבעצם עזבתי בספטמבר וזה לא נכון...אני לא אמורה לפי חוק להיות משוייכת בחופשת לידה לאותו מעסיק?

תודה רבה!
יקיר
08/05/2016 22:15
היי
עבדתי בחברה של קבלן מורשה של הוט
קוראים לחברה תא"ט-תל אביב טלקום.
בעקבות בעיה שהיה לי עם אחמשית חדשה
פיטרו אותי לאחר שנה ושמונה חודשים.
נתנו לי הודעה מוקדמת של חודש וכבר ביום של הפיטורים שלחו אותי הביתה
בגמר חשבון קיבלתי את כל מה שמגיע לי חוץ מהפיצויים.
מאז הגמר חשבון
אני כמעט כל שבוע מתקשר לשאול מה עם הפיצויים..
ואומרים לי "שבוע הבא..עוד שבועיים..זה עניין של בירוקרטיה..נחזור אלייך עם תשובה.."
מאז עברו מעל 3 חודשים..
פניתי לעורך דין ..שייעץ לי ליידע אותם שאם הם לא משלמים לי תוך כמה ימים אני שולח מכתב התראה..ותובע אותם
אז התקשרתי ואמרתי..
מאז עבר שבוע ולא קרה כלום.

קצת נמאס לי
מה אני עושה?
אני יכול לקבל יותר ממה שמגיע לי בעקבות הלנת שכר וזה שהם מעכבים אותי בעצם?
תודה מראש!
אורית
08/05/2016 22:13
שלום.

אשמח להבהרה בנושא פיטורים ולידה. כמה שאלות:

1) במקום עבודתי נאמר לי כי אין הבדל בין פיטורים (לצורך גידול הילד) להתפטרות. האם זה נכון? אין חובות החלות על המעסיק בפיטורים שלא בהתפטרות?

2) להבנתי ניתן להודיע על פיטורים לצורך גידול הילד עד תשעה חודשים - האם תשעה חודשים מהלידה או מהיום האחרון לעבודה?
תודה!
חן
08/05/2016 22:01
בהתפטרות לטובת טיפול בילד , כדי לוותר על המתנה של 90 יום לזכאות לדמי ביטוח לאומי , האם המרחק של 40 ק"מ מהבית לעבודה הכוונה מרחק אווירי?

בנוסף, במידה ויציאה לעבודה בשעה 6 בבוקר לא אפשרית כאשר מדובר בטיפול ב 2 ילדים , גם מהווה סיבה לפטור מהמתנה של 90 יום לתשלום ביטוח לאומי?

תודה
טל לוי
08/05/2016 21:50
שלום, רציתי לשאול
הגשתי למקום העבודה שלי אישור על מילואים והם העבירו את האישור לרואה חשבון שלהם (חברה חיצונית) על מנת שיגיש תביעה לביטוח לאומי, מאז עברו 7 חודשים בערך שכללו התמהמהות שלהם ואיבוד הטופס פעם אחת, אין לי מושג אפילו אם הם טרחו להגיש את התביעה או לא למרות שהם טוענים שכן והעיכוב הוא בגלל ביטוח לאומי. אני בכל אופן עדיין לא קיבלתי את הכסף...
יש פה עילה לתביעה של חברת הרו"ח? (הלנת שכר לדוגמא)
שירן
08/05/2016 21:43
ערב טוב,

יש לי שאלה הקשורה לדיני עבודה - אם פוטרתי ממקום עבודתי (במסגרת תהליך רכישה עי חברה אחרת) וההפרשה לפיצויים הייתה 6% עד תקרת שכר מבוטח לפי צו ההרחבה (משמע, שכר ממוצע במשק), מה אמור להיות תשלום הפיצויים כעת?

השלמה ל-8.333 לפי השכר האחרון או לפי שכר ממוצע במשק? האם רטרו אמורים להשלים את ה6% לפי השכר שהיה בכל תקופה או שאין שינוי במה שהופרש רטרו?

תודה מראש!
חן אשר
08/05/2016 20:36
התקבלתי לעבודה בחודש 9/15 ונסגר איתי תנאים בע"פ לאחר שלושה חודשים עקב שינוי תפקיד שוב שונו התנאים והשכר אך בפועל אין ולא הביאו לי הסכם עבודה למרות שדרשתי . מעבר לכך כאשר בקשתי את מה שסגרתי עם הסמנכ"ל נענתי בתשובה תוכיח שהבטחתי לך .
פניתי למנכ"ל ונאמר לי להמתין עוד כמה שבועות בנתיים כל חודש חסר לי 2000 שח בשכר החל מינואר 2016 .
מה לעשות ?
ויקי
08/05/2016 20:06
אני עובדת בחברה קטנה. הגשתי בקשה לצאת לחופש לצורך טיול בחו"ל של 4 ימים (חמישי עד ראשון - אני עובד 6 ימים בשבוע ולכן זה יוצא 3 ימי חופש). המנהל (העל בית) לא מאשר לי את החופש והטיח בי שאני עובדת בעייתית ושמבחינתו אם אצא לחופשה הוא יראה בזה התפטרות שלי. אני לא עובדת בעייתית ומרגישה שהבעל בית מתעמר בי ומנצל את הסיטואציה כדי לפטר אותי בלי זכויות בגלל שהוא יודע שאני אמורה להתחיל לאחר החופשה טיפולי פוריות. 3 ימי חופש הם לא עילה להתפטרות... מה לעשות? מה הזכויות שלי במצב הזה?
דיאנה
08/05/2016 20:05
אני עובדת לפי שעה 5 ימים בשבוע 9 שעות ביום +נוספות.בערבי חג לא עובדים אז מורידים לי יום חופש.ובחג עצמו(כמו פסח עכשיו) לא מורידים יום חופש אבל גם לא משלמים את השעות של אותו יום.האם זה חוקי??.תודה
אבי
08/05/2016 18:55
שלום
עבדתי במקום עבודה כשש שנים והחלטתי לעזוב את מקום עבודתי והתפטרתי עם מכתב סיום העסקה, יום למחרת סיום העסקה ניגשתי לשירות התעסוקה כדורש עבודה ולאחר מכן לביטוח לאומי על מנת להגיש תביעה לדמי אבטלה, לאחר בדיקות ובירורים שלחו לי אישור שאני אכן זכאי לדמי אבטלה אבל רק לאחר 90 יום והשאלות שלי הן:

1. אם אני זכאי לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום מיום סיום העסקתי, האם אני צריך לחתום בשירות התעסוקה מהיום הראשון שסיימתי לעבוד או להתחיל לחתום רק לאחר 90 יום מהיום שסיימתי לעבוד?

2. האם בתקופה הזאת של ה-90 יום עד הזכאות אני יכול לעבוד במקום אחר או בעבודות מזדמנות וכשיגיע היום ה-90 לגשת לשירות התעסוקה ולחתום אבטלה?

תודה מראש
אבי
אמא טריה
08/05/2016 17:42
שלום... ילדתי לפני 3 חודשים. כעת הארכתי את החלד. במעמד הפגישה עם הבוסית שלי נאמר לי כי לא ניתן להמיר לי את המשרה למשרת אם ואין אפשרות להתגמש איתי בשעות. עליי לציין שלפני הלידה עבדתי עד שעות הערב המאוחרות וכעת לא ייתאפשר לי גם אמצא סידור לילדה. האם במידה ויחליטו לפטר, במהלך החל"ת מגיע לי הודעה מוקדמת על פיטורין בתשלום. מלבד פיצויי פיטורין? אודה לתשוב בהקדם. שבוע נפלא
כריסטינה
08/05/2016 17:28
היי

אני בהריון חודש 7 עובדת בעבודה כבר 3.3 שנים. בעל העסק הגיש בקשה לפטר אותי כי אינו יכול להמשיך להעסיק אותי באותם תנאים (הסניף הראשי נסגר ונשאר סניף קטן יותר עם פחות שעות ןפחות משמרות) וקיבל אישור.

השאלה היא האם אני עדיין אקבל את החופשת לידה. ואמרו לי שאני אקבל כל מה שמגיע לי כחוק. מה בדיוק מגיע לי?
ישראל
08/05/2016 16:17
שלום. האם למעביד מותר לפטר עובד בשל אי כשירות זמנית כתוצאה מפציעת העובד בפיגוע חבלני?
סיגלית
08/05/2016 16:15
אמי עברה ניתוח להסרת הרחם עקב סרטן ברירית הרחם. אמי עובדת חצי משרה בסופר מגה בעיר. בגלל שמגה נמצאת לפני מכירה לטענתם לא מגיעה לאמי תשלום עבור חופשת מחלה. האם זה יכול להיות ולמי עליה לפנות על מנת לקבל תשלום על ימי המחלה. היא נמצאת כבר חודש שני בבית ללא שכר.
אוראל
08/05/2016 15:26
אני מתגוררת באילת ונכנסתי להריון אז אני חוזרת להורים בתל אביב אני עובדת מעל שנה וגם בתל אביב יש משרד של מקום העבודה שלי עם בדיוק אותו תפקיד שאני עובדת כרגע באילת ויש תקנן לעובדים בתל אביב.. השאלה שלי היא האם הם חייבים להעביר אותי לעבוד בתל אביב או שהם יפטרו כי אני יודעת שבהריון אסור לפטר.. ואם המשרד בתל אביב פתוח בשעות שונות מאלה שאני עובדת היום באילת זה הרעת תנאים לעבוד בשעות מאוחרות יותר הם יכולים לשנות לי שעות או שאני יעבוד לפי החוזה שלי כיום תודה :)
אפרת
08/05/2016 14:36
שלום רב,

קיבלתי 15 ימי מחלה לאחר ניתוח והבנתי שזכותי להגיש את ימי המחלה למקום העבודה שלי ולקבל החזר כספי (מביטוח לאומי כנראה...).
אני עובדת כמלצרית פעם-פעמיים בשבוע. מקום העבודה טוען שלא מגיע לי כל תשלום.

האם?
תודה מראש!
אלה ל.
08/05/2016 13:23
עוזרת בית שמועסקת רצלי פעם בשבוע במשך 4 שעות שברה את הרגל בעבודה אצל מעסיק אחר. יש לה אישור מחלה לחודשיים לעת עתה. כיצד עלי לחשב את הסכום לתשלום ימי המחלה שמגיעים לה? אני משלמשת עבורה ביטוח לאומי כחוק.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ