פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 591
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיצויים
התפטרות עובד
18/05/2016 11:51
המרחק בין מקום המגורים שלי לעבודה עולה על 40 ק"מ. השאלה שלי האם אחרי שלוש שנים שאני עובדת באותו מקום אני יכולה להתפטר בעקבות מרחק מגורים?
ולדרוש פיצויים
יש לציין שכשהתחלתי את העבודה גרתי באותה עיר של מקום העבודה.
נל
18/05/2016 10:10
שלום רב, אני עובדת במקום עבודה כ-4 שנים . מדצמבר 2015 עד היום חליתי והייתי בחל"ת. עקב מצבי הרפואי לא אוכל להמשיך ולעבוד באותו תפקיד.
בשיחה עם המנהלת נאמר לי שעקב מצבי הרפואי לא אוכל להמשיך למלא את אותו תפקיד ולא נמצא שום תפקיד אחר עבורי.
הארגון מפטר אותי. האם אני זכאית לתשלום של הודעה מוקדמת?
שמרית
18/05/2016 08:49
שלום רב,
1. האם שעת הנקה היא זכות של האם שילדה בלבד?
2. אם קיים צו הורות בין זוג אימהות נשים ובפסיקה רשום "וחלות בין מבקשת 2 (האם שלא ילדה) לבין הקטין, כל החובות, הזכויות והסמכויות הקיימות בין הורה לילדו." האם היא זכאית לשעת הנקה?
בת אל
18/05/2016 08:47
ברצוני לדעת האם ניתן להעסיק ילדים מתחת לגיל 18 למכירות ביטוח והאם צריך טופס מסוים
ג'ולי
18/05/2016 06:51
אנו מוגדרות כעובדות בחצי משרה אך בפועל עובדות שעות עבודה של משרה מלאה לעיתים עובדות 6 שע' אך לרוב 8 שע' מהן הזכויות המגיעות לנו אם יש כאלו בתשלום דמי הבראה , קרן השתלמות ופנסיה ? הכל מחשיבים לנו כחצאי משרה ... ומאיזו שעה צריך להחשיב כתשלום שעה נוספת ?אבקש עזרתך בנוגע לזכויותנו
גלעד
18/05/2016 01:34
שלום רב ,
אני עובד אצל סוכן ביטוח כבר למעלה מ3 שנים (ממרץ 2013)
ובסוף החודש הזה אהיה חייב להתפטר עקב התחלה של קורס קדם צבאי בבסיס ברמת גן בתחילת החודש הבא.
אורכו של הקורס הוא 3 חודשים, הוא נעשה על המדים ואקבל תעודת שוחר.
הקורס יהיה במשך כל השבוע מראשון עד שישי ולכן לא אוכל להמשיך לעבוד.
מיד בסיום הקורס אעבור בבקום ואתחיל טירונות.

רציתי לדעת האם מגיע לי פיצויי פיטורים עקב התפטרות זו.
תודה רבה,
גלעד
ויקי
17/05/2016 23:26
שלום!
בחודש האחרון לפני יציאה לחופשת לידה עשו לי טעויות במשכורת:

הורידו לי 2 ימי חופש מבלי לשלם על זה.
הורידו לי 4 ימי מחלה מבלי לשלם על זה. (הכניסו אותי ל 7.5- ימי מחלה בסה"כ)

אחרי שהסברתי להם - הבינו שטעו.

מה שהם מתכוונים לעשות בחודש הבא כדי לתקן - זה לא לשלם לי על 2 ימי חופש ו4 ימי מחלה אלא, פשוט להחזיר אותם ליתרה.

האם זה חוקי?
אם כבר הורידו לי אותם (מבלי לשלם) - אז האם האופצייה היחידה שלהם זה לשלם לי עבורם?

תודה!
סעיף 14
מיה
17/05/2016 22:42
שלום, אני מיועדת לחתום על חוזה חדש עם המעסיק שלי מכיוון שהשתנה תפקידי. בחוזה החדש מופיע לפי בקשתי סעיף 14. השאלה האם הפיצויים תקפים מתחילת העסקתי בפועל או מחתימת החוזה החדש? אני כבר 15 שנה עם אותו מעסיק. תודה רבה
מרינה
17/05/2016 21:34
אם פוטרתי מעבודתי ובתקופה האחרונה ישבתי בבית בזמן ההודעה המוקדמת כי הייתי בחופש מחלה, האם אני נדרשת ליצור קשר טלפוני עם המעסיק בכדי לקבל את גמר החשבון שלי ואת תלוש השכר שלי או שזה אפשרי לפנות אליו במייל?

אני שואלת כי פניתי אליו במייל והוא התעלם ממנו וביקשתי ממישהי בעבודה שתבקש את תלוש השכר שלי והבוס אמר לה שלא התקשרתי אליו ולכן לא מעביר לי כלום.
תודה מראש
פאבל
17/05/2016 21:33
חודש זה לא קיבלתי משכורת לאחר שעבדתי חודש וחצי (סיימתי ב-28.04). הסיבה: המעסיק רוצה שאחתום על תופס ביגוד עבודה. באמת קיבלתי תקציב של בערך 300 ש"ח על ביגוד עבודה והוספתי עוד 200 ש"ח מתקציב אישי כדי לרכוש עוד זוג מכנסיים ונעליים טובות יותר. לא חשבתי לשאול על תנאי רכישת הביגוד וגם לא קיבלתי שום תופס לחתום על הביגוד (כנראה רוצים שאעשה את זה עכשיו). כשהתפטרתי ואמרתי שלום לכולם, שוב פעם לא היה שום דיבור על זה שאני צריך לשלם את דמי הביגוד. לפני שאתחיל לחתום על משהו כשכבר אין יחסי עובד מעביד, הייתי שמח להתייעץ עם מישהו בתחום.

תודה
י.ש
17/05/2016 21:30
שלום. חברה דיברה עם מעסיק על עבודה פוטנציאלית. רצה לערוך את הראיון בבית קפה ולא במשרד של החברה.
בהתחלה אמר לה שאין תשלום על נסיעות בכלל. היא אמרה לו שזה לא מקובל והוא חזר בעצמו.
יום למחרת הוא ציין בפנייה שלפניי הגיוס לעבודה עליה להגיע להתלמדות של יומיים 8 שעות עבודה כל יום ללא שכר בכלל ויתחילו לשלם לה רק לאחר העסקה. דבר שלא צוין לפניי בשום שלב.
היא כתבה לו שעל פי חוק גם בימי התלמדות יש לשלם לעובד לפחות שכר מינימלי.
הוא אמר לה במהירות שהחברה עובדת עם רואי חשבון ועורכי דין, שאין בעיה בדרך הפעולה שלהם ושחרר אותה לשלום, משמע לא העסיק (ולא לקח לראיון) בגלל מה שהיא אמרה.

רציתי לדעת האם באמת חובה לשלם על ימי התלמדות? האם הוא פועל כנדרש? האם זה בסדר שהוא לא יעסיק אותה כי היא אמרה את האמת?
מה עושים במצב כזה??

תודה רבה.
עדי
17/05/2016 21:25
אני עובד כפרילאנס.
1. ביום שבו קבעתי עבודה קיבלתי מילואים, האם מגיע לי תגמול על היום הזה מהעבודה לפי השכר שהייתי אמור לקבל באותו יום או לפי ממוצע משכורות?
אני מקבל כל מיני תוספות שונות למיניהן, האם מגיע לי לקבל גם אותן בתביעת מילואים?

2. ביום שבו קבעתי עבודה הייתי חולה, קיבלתי 6 ימי מחלה, האם מגיע לי שכר עבור כל ששת הימים בהנחה שבכולם הייתי אמור לעבוד? אם אחד מהם הוא שבת האם מגיעה לי תוספת שבת על השכר?
יולי
17/05/2016 21:20
היי

לפני כ-3חודשים התחלתי לעבוד בניקיון בניין פעמיים בשבוע, כשהגעתי דיברנו אני והבחורה מועד הבית לגבי שכר ותנאים ואני הסכמתי אם הכל וציינתי שבמידה ולא תהייה מעוניינת בהמשך העסקתי שתודיע שבועיים מראש כי זאת הפרנסה שלי.

אתמול היא מתקשרת ואומרת נכנס עוד מישהו לוועד והוא מעניין להביא מישהי שהוא מכיר תודה לך תבואי לקחת תכסף על חצי חודש. זה קביל מה שהיא עושה? האם זה שסיכמנו בעל פה נחשב להסכם?

תודה
ברק
17/05/2016 21:18
התחלתי לעבודה בחברה מסויימת דרך קבלן.

לחברה יש שתי חברות קבלן אחת מנתניה צפונה והשני מנתניה דרומה, שאין בחירה לאיזה חברת קבלן תילך אלא לפי מקום מגוריך.

התנאים והקורס לעבודה תואמים אחד לאחד
חתמתי חוזה עם הקבלן על 6300 ש"ח למהלך כל הקורס של העבודה ושחתמתי הובהר לי שזה בדיוק הסכום שמשלמים גם בחברה השניה. בסופו של דבר החברה השניה מקבלת לפי סכום שעתי הרבה יותר גבוה.

האם זה חוקי ואין כאן שום אפליה?

החברה שעובדת עם העובדי קבלן היא חברה ממלכתית ומסודרת.
(מדובר רק על הקורס)
אושר
17/05/2016 21:17
שלום לכולם,

אני עובדת בתור מתרגלת בתיכון בשדרות. בסוף שנה מפטרים את כולנו (10.7.16) ומחזירים אותנו לעבוד בספטמבר 2016.

לא קיבלתי העתק של חוזה העסקה בעת החתימה עליו, ולא קיבלתי גם פירוט תנאי העבודה והשכר כמקובל.
2 שאלות.

א. האם הוותק נצבר ? הרי אנחנו מפוטרים לחודש ו20 ימים בלבד (אולי קצת יותר - מקסימום חודשיים)

ב. פניתי להנהלה כדי לקבל את חוזה ההעסקה עליו חתמתי בתחילת השנה וסירבו לתת לי אותו , מה החוק אומר לגבי העניין ?

תודה מראש
טהוניה
17/05/2016 21:15
שלום לכולם,
חברה שלי החלה לעבוד במקום עבודה חדש ובמקביל גילתה שהיא בהריון.

1. מתי היא צריכה להודיע למקום העבודה על כך והאם צריכה בכלל?

2. האם צריכה לחשוש שיפטרו אותה? האם מותר להם מכיוון שעובדת שם שבועות בודדים?

תודה לעונים.
חן
17/05/2016 20:59
שלום
לאחר כ5 שנים כגננת אני מעוניינת לסיים את עבודתי. הסיבה: בני חלה לפני כ3 שנים במחלה מאוד קשה וחשוכת מרפא שבגינה איבד את כל תפקודיו והוא מונשם ובהכרה חלקית בבית.
הבנתי מהחוק שבגין מחלת בן משפחה ניתן לקבל את התפטרותי כפיטורין וזו סיבה מזכה לקבלת פיצויים. אני בכיוון? ומה לגבי פיצויי הפיטורין שנצברו לי?
תודה מראש
שי
17/05/2016 18:56
שלום רב
לפני 15 שנה עבדתי במקום עבודה שהפריש עבורי לקרן פנסיה ופיצויים, סיום העבודה שלי אצלם כנראה לא בוצע בצורה פורמלית היות והמקום התמזג לתוך ארגון גדול יותר ואני עברתי לארגון החדש ללא שבוצע הליך פיטורין וקבלה מסודר, בינתיים החלפתי עוד כמה מקומות עבודה שגם הפרישו עבורי לאותה קרן, שהגעתי לגיל פנסיה, נגשתי לחברת הביטוח לקבל את הקצבה בקשו ממני מכתב שחרור מאותו ארגון שעבדתי בו לפני 15 שנה, (ד.א הארגון קיים ומצבו טוב) ואז לתדהמתי יושב שם מנהל שהחליט לא לחתום על טופס שחרור באמת ללא כל סיבה הגיונית, הרגע חברת הביטוח לא משחררת לי את הכסף ואני תקוע, להבנתי לא תהיה בררה אלה לפנות לערכאות משפטיות, השאלה תחת איזה חוק מתיישב הדבר הזה? הלנת שכר הלנת פיצויים? או משהוא אחר.
בתודה מראש שי
שחר
17/05/2016 17:46
שלום,

אני מועסק בחוזה שנתי אותו אני מחדש כל שנה לתקופה של שנה נוספת.
להבנתי, סיום העסקה בשל סיום חוזה (במידה ואני מחליט שלא לחדשו) דינה כדין פיטורין ולכן אני זכאי לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
במידה והמעסיק מציע לי לחדש את החוזה כחודש לפני סיומו ואני מסרב, האם עדיין תחשב סיום ההעסקה כפיטורין?
המעסיק טוען שמדובר בהתפטרות מאחר והוא מעוניין בהמשך העסקתי.
אשמח לחוות דעתכם.

תודה,
שחר.
צחי פרי
17/05/2016 16:11
שלום,

פוטרתי לאחר 10חודשיים (בן 65 ) האם זכאי לפיצויים? פוטרתי יומיים לפני ניתוח עם אישור מחלה לחודשיים
המעסיק מוכן לשלם רק 6% שהפקיד ולא את 2.33% שהיה אמור להפקיד בבית השקעות ולא הפקיד
אבי
17/05/2016 14:53
שלום,
אני בן 32 וסיימתי את 90 ימי ההמתנה שלי וכרגע אני זכאי לדמי אבטלה למשך 90 יום, האם אני חייב במעמד ההתייצבות בלשכה לקבל כל עבודה שמתאימה לי או שיש לי חודשיים ימי חסד שבהם אני יכול לסרב לכל הצעת עבודה גם אם היא מתאימה לי וחייב לקבל הצעות לאחר חודשיים?

תודה
חגית
17/05/2016 14:03
שלום,
אני בהריון וברצוני לעבור דירה לפני הלידה. האם שייך לצאת לחופשת לידה מוקדמת ואז להתפטר אחרי לידה ולהיות זכאית לפיצויים?
אורטל
17/05/2016 12:48
היי

אבקש לדעת מהו שכר גלובלי ל6 שעות ביום, 5 ימים בשבוע

תודה
אינגריד
17/05/2016 12:13
שלום יש לי שאלה אני כרגעה עובדת במפעל גלידות קולורדו בנתיבות , במהלך החודש הייתי עובדת מ שעה 7 בבוקר ועד 5 לאחר הצוהוריים לפעמים היינו נשארים גם עד 6 . כאשר קיבלתי את התלוש הייתי בשוק קיבלתי אפילו לא 3000 , מה עליי לעשות ?
בלה
17/05/2016 11:47
שלום,
רצתי לברר אני מאובחנת במחלת הנפילה מעל 10 שנים , ב3 שנים האחרונות אני עובדת במוקד שירות ההתקפים חזרו לי שלפני כן 5 שנים לא היה לי שום התקף.
בשנה אחרונה שהתחלפה מנהלת שלא כ"כ רוצה להכיר במחלתי ,, רושמת לי בהודעה "תאוששי ותגיעי" היא מצפה שתוף שעה אגיע למוקד, כמו כן במוקד קרו לי מס' התקפים
וקרו מקים שכמעט קיבלתי וב"ה הצלחתי למנוע בגלל ששכבתי על הרציפה והתקף נעלם. כמו כן אני מטופלת ע"י כדורים וביקורת אצל נירולוגית כל 3 חודשים , בנוסף אנחנו בטיפולי פוריות..ולצערי הריון שכן הצליח לנו הסתיים בהפלה .כרגע אני רוצה לעזוב את המוקד כדין מפוטרת
ידוע לי שאם אגש למנהלת היא לא תתחשב בי ולא תפטר אותי (היא הבת של הבעלים )
הייתי לפני כ3 חודשים אצל רופא תעסוקתי והוא הוריד לי את שע' העבודה מ8.5 שע' ל6 שע' , אך לא קיבלו את זה באהבה בעבודה .
האם אני כן יכולה לעשות דבר כדי שיפטרו אותי?
והאם אחרי פגישה 1 עם רופא תעסוקתי אני יכולה להחליף לאחר שכן יוכל לסייע לי?
מודה על על נמענה מראש
רותם
17/05/2016 10:14
היי

התפטרתי ב 8/5 לאחר חופשת לידה ממנה לא חזרתי לעבודה בשל טיפול בילדה.

השבוע הייתי במקום העבודה וקיבלתי מכתב שבו קיבלו את התפטרותי, לא צויין שם שזה בגלל הילדה והטיפול בה אבל כן שזה מרצוני ולא נדרשתי לכך.

דיברו איתי במשאבי אנוש על גמר חשבון במשכורת הבאה וכן טיפול בפיצויים, אבל השאלה מה כעת עליי לעשות כדי להתחיל את הזמן עד לחתימת האבטלה?

אילו מסמכים אני צריכה לקחת איתי ולאן?
אלה
17/05/2016 10:13
התייעצות חזרה לעבודה...

הקטן נולד ב 31/12/15. כששאלו אותי מתי אחזור זרקתי באוקטובר (גם ככה זה הכל חגים). הבוס הישיר שלי התקשר וביקש אם אוכל לחזור לפני כי ממש זקוקים לי.
אמרתי לו שאחשוב על זה.

התקשרו אלי ממשאבי אנוש והציעו לי לחזור ביולי אוגוסט לחצי משרה ומשרה מלאה מספטמבר. הסכמתי כי נראה היה לי מדליק!

אמא שלי תהיה עם הקטן ביולי אוגוסט וכנראה גם ספטמבר ואחרי החגים יכנס לגן.

חצי משרה הכוונה היא בערך 4 ורבע שעות עבודה ביום.
פתאום יש לי תחושה שזה נורא יתסכל אותי. בזמן הזה אני לא אספיק כלום בעבודה, מצד שני, לחזור להיקף משרה מלאה זה 9 שעות (כולל חצי שעה הפסקה), אז בעצם 8 שעות בגלל שעת הנקה ונראה לי שאני נורא אתגעגע וגם יהיה יותר קל לשמור על ההנקה בחצי משרה.

גם מבחינה כלכלית אם אני חוזרת לחצי משרה המשכורת כמובן חצי ואני אפסיד את שעת ההנקה. והאמת, שאין לי מושג אם זה חוקי בכלל ואיך יחשבו לי את השכר.

בקיצור, הסתבכתי עם עצמי...
לי
17/05/2016 10:08
בוקר טוב,
אני ילדתי ב-8.1 ומקום העבודה שלי סגר כמה ימים אחרי, ב-4.3 היתה לי שנה בעבודה (בתוך החופשת לידה).

החברה שלחה לי את רשימת הסניפים בהם אני יוכל לחזור לעבוד אבל הכל רחוק לי, אני לא ניידת.

השאלה שלי היא האם אני מתפטרת על מרחק כי בתכלס זו סיבת ההתפטרות ומקבלת פיצויים או שאני צריכה להתפטר לצורך גידול הילד?
ניקול
17/05/2016 10:07
שלום

שאלה בנושא שמירת הריון.

האורתופד רשם לי המלצה לשמירה עקב בעיות בגב . הלכתי לרופאת נשים מילאתה לי מסמכים לביטוח לאומי ושלחה אותי למעסיק שלי לקחת את שאר הנתונים.

המעסיק לא מוכן לתת לי את הדפים הנדרשים בלי מכתב מהרופא שרשום שמאשר לי יציאה לשמירה מתאריך x לתאריך x וסיבה.

למרות שהבאתי את הדף שהרופאה מילאתה של ביטוח לאומי עם תאריכים וסיבה .

זה לא מספיק למעסיק , זה הגיוני?
צילה
17/05/2016 10:01
שלום רב...אני כרגע במשא ומתן לחזור למקום עבודתי הקודם לאחר התפטרותי באוקטובר 2014 ...האם אוכל לדרוש מהמעסיק לשמור על רצף וותק ורצף ביטוחי פנסייה והפרשות לקרנות

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ