פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 564
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרית
10/07/2016 16:16
שלום ,

ידוע לי כי ניתן להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום עד רבע מהותק במקום העבודה. אני עובדת שם כבר 6 שנים. ביקשתי להאריך את חופשת הלידה מ-26 שבועות ל-30 שבועות ונאמר לי שאין אפשרות ושאין חוק כזה.

האם יש קישור אותו אוכל לשלוח למעסיק על מנת להאיר את עיניהם? או שאני טועה?

עוד שאלה - האם בחופשה ללא תשלום נצברים ימי חופשה וימי מחלה והפרשות לפנסיה והשתלמות? אני מדברת על התקופה שעד 26 שבועות וגם אחרי.

תודה רבה!
חגית
10/07/2016 16:14
שאלה - סיימתי לעבוד חודשיים לפני התאריך לידה משוער מהסיבה שעבדתי ב-2 משרות. והמשרה הראשית הסתיימה ביוני, עם סיום שנת הלימודים, ובשביל לשמור על הכנסה נורמלית לתקופת דמי הלידה החלטתי להפסיק לעבודה גם בעבודה השניה.

אבל בעצם התפטרתי (אני לא חוזרת למקום עבודה מהסיבה של גידול הילד) האם אותו מקום עבודה שעזבתי מבחירה חודשיים לפני (לא זה שהסתיים ב-30 ליוני) רשאי לא לחתום לי על התביעה לביטוח לאומי ? בטענה שאני לא בחופשה לידה אלא שאני התפטרתי ?
שרי
10/07/2016 16:13
רציתי לשאול האם בחופשת הלידה ממשיכים לצבור גם ימי חופשה וגם ימי מחלה?

ילדתי ב30/12/15 ויצאתי לחופשת לידה של 5 חודשים. חזרתי ב1/6/16. בתלוש הראשון שקיבלתי לאחר חזרתי מחופשת הלידה אני רואה שכל ימי החופשה שהיו לי (והיו לי איזה 10ימים לפני יצאתי לחופשת הלידה) התאפסו. הייתכן?
ג'וליה
10/07/2016 16:07
שבוע טוב ותודה למי שיענה!

עבדתי אצל משפחה במשק בית פעם בשבוע למשך חצי שנה, 3 שבועות אחרונים לא יצא לי להגיע עקב סיבות אישיות ובעלת הבית החליטה שהיא רוצה לפטר אותי.

אני אמרתי אוקי אני מבקשת את מה שמגיע לי והיא טוענת שלא מגיע כלום, לאחר שבדקה את נושא הבינה שהיא אמורה לשלם אי הודעה מוקדמת ואז החליטה לחזור בעצמה ולתת לי לחזור לעבודה ואני ממש לא מעוניינת.

יעזור לי מאוד לדעת מה בדיוק מגיע לי כי היא מבחינתה לא חייבת כלום ושום דבר.... מה קובעים חוקי העבודה במקרה כזה?
עופרה
10/07/2016 16:00
שלום רב

אני נותנת שירותי מידענות רפואית, כעצמאית. לאחרונה פנתה אליי במייל חברה ממשלתית, בהזמנה להגיש הצעה למכרז שלהם בתחום עיסוקי. הדרישות למכרז הן רבות (דוגמאות עבודה, ממליצים וכד'), אך רובן נראות לי סבירות. עם זאת, הם דורשים גם שבין המסמכים שמגישים למכרז יהיה הסכם העבודה שלי מולם, *חתום*. וכן התחייבות להכניס אותם כמוטבים בביטוח שלי (משהו כזה, אני אפילו לא בטוחה שהבנתי...).

זו פעם ראשונה שיש לי נגיעה למכרז כלשהו.

האם באמת כדי להשתתף במכרז, אני חייבת לחתום מראש על הסכם מתן השירותים -- בלי שבכלל פגשתי את הלקוח וכשאני בקושי יודעת משהו על היקף העבודה או זמן תחילתה?

ולגבי הביטוח -- לי אין ביטוח, מסיבותיי שלי. אני לא רואה איך מישהו מטעמה של החברה יכול להיפגע אצלי, כי שירותי מידע ניתנים בעיקר באינטרנט או בטלפון. האם אפשר לגשת למכרז בלי זה?

ממה שהבנתי מהמסמכים, זהו "הליך תחרותי נוסף", כאשר בהליך הראשון לא השתתפתי, ואני יודעת על המכרז הזה עכשיו רק כי האחראית על המכרז פנתה אליי ישירות.

תודה לעונים.
רותם
10/07/2016 15:54
היי,

אני עובדת במקום עבודתי 10 חודשים.
חצי משרה ! ואני בהריון חודש 5
הבעלים הודיע לי היום שהוא סוגר את המקום
ועובר לחיפה (מפרדס חנה) ורוצה שאמשיך איתו.
אני גרה בגבעת אולגה.
מהן זכויותיי??
זה חוקי??
לא שולם לי פנסיה עד כה! למרות מכתב מההסתדרות ובקשות ממני גם כן.
ומשלם לי על מחלה מהיום השני 35% טוען שזה מה שמגיע לי.
אפרת
10/07/2016 14:22
האם משרד מחויב לפינת אוכל, כדי לאפשר לעובדיו, שלא לאכול מעל המחשב?
נילי
08/07/2016 10:58
אני מורה.
יצאתי לחל"ת באמצע שנת הלימודים ינואר 2016
עד לסוף שנת הלימודים.

האם משרד החינוך מחויב להחזיר אותי לעבודה בבית הספר בו עבדתי לפני יציאתי לחל"ת?
עורך דין
10/07/2016 13:13
שלום נילי

התשובה ככל שנראה חיובית ובכל מקרה, לא ניתן להרע את תנאיך או לשנות את מסגרת העסקתך לאחר שובך מחופשת הלידה.

בהצלחה
אלי
07/07/2016 19:20
שלום שמי אלי יהודי,חילוני,אני עובד במפעל בצפון,אני מוגדר משרה מלאה,משמרות עד עכשיו עבדנו 3 עובדים שבוע בוקר שבוע צהרים שבוע לילה שמתוכם ראשון עד חמישי עובדים ושישי יום ברירה לשיקול העובד,לפני חודש הביאו עובד נוסף,ועכשיו המשמרות הם בלתי צפויות מכריחים אותי לעבוד יום שישי צהרים ולילה ולפעמים שבת ונותנים לי חופש מאולץ באמצע שבוע..רציתי לדעת אם זה חוקי ומה עליי לעשות אני פנתי למנהל לשיחה והובהר לי שכרגע זה המצב ומנסים שכולם יעבדו,הפ מבחנתם
עורך דין
10/07/2016 13:11
שלום אלי

כל שמבנה העסקתך הקבוע משתנה לרעתך, יכול והמדובר על הרעת תנאי עבודה - במיוחד אם כופים עליך לעבוד בסופי שבוע ומוציאים אותך לחופשה מאולצת קבועה באמצע השבוע. על מנת לבחון את הנושא לעומק ולהבין כיצד ניתן להתנהל מול המעסיק יש לפנות לעורך דין שיבדוק ביחד איתך את תנאי העסקתך בעבר ובהווה, מול חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
ליטל
07/07/2016 17:40
עשיתי התלמדןת בתחנת דלק פז ב-22.6 בין השעות 7:00 ל14:00 בלב המפרץ.

הבנתי שהעבודה לא בשבילי. ולי מה שידוע לי המעסיק מחוייב כעיקרון לשלם על התלמדות.

המעסיק לא עונה לי כמעט שבוע להודעות ואני מתקשרת וגם לא עונה.

מה אני עושה בעיניין?
עורך דין
10/07/2016 13:09
שלום ליטל

הצדק איתך - המעסיק חייב לשלם על כל שעה שעבדת בין אם במסגרת התלמדות ובין אם בעבודה קבועה תחת כל הגרה שהיא. פני אל המעסיק בכתב ואם לא ישלם לך, תוכלי להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אלכסנדרה
07/07/2016 17:39
יצא איזה חוק חדש לגביי פיצויים?

הגיע לי מכתב ממקום עבודה שעבדתי בו לפני 10 שנים ועבדתי פחות משנה שכתוב שמגיע לי פיצויים.

התקשרתי לוודא שזה באמת ולא צוחקים עליי והם אומרים שבאמת.

עכשיו השאלה,
זה בכול החברות בארץ ככה או בחברה הספציפית הזאת?
שאני ידע אם לפנות למעסיקים שעבדתי אצלהם בעבר בלי פדיחות.
עורך דין
10/07/2016 13:08
שלום אלכסנדרה

איני מכיר חוק פיצויים חדש או עדכון כלשהו לחוק הקיים.

בהצלחה
תהילה
07/07/2016 17:32
התחלתי לעבוד 1.2.16 כפקידת הנהלת חשבונות.
בחודש אפריל נכנסתי להריון...

שלשום 2 הבנות בעבודה שאלו אותי אם אני בהריון אמרתי שכן....לאחר מעשה הבנתי את הטעות כי הם רצו לספר לו...

אתמול הבוקר נכנסתי למנהל לספר לו והוא כאילו ידע לא נתן לי לספר ולהגיד כלום אחרי שעתיים הוא קורא לי ומביא לי מכתב לשימוע הכוונה שהוא הולך לפטר אותי בטענה שיש צמצום של כח אדם. ואז סיפרתי לו על ההריון והוא שיחק אותה מופתע...אני בטוחה שהסיבה זה בגלל ההריון...

עכשיו לא עבר חצי שנה וכביכול הוא אמר הראשון...
השאלה אם יש לי מה לעשות האם שווה לי להילחם כי אף עבודה לא תקבל אותי עכשיו וזה אומר שאני מפסידה את כל הזכויות של ההריון וחופשת לידה?

תודה רבה אשמח לעזרה.
עורך דין
10/07/2016 13:07
שלום תהילה

אסור לפטר עובדת בהריון אם הפיטורים נובעים בשל ההריון, והגם שאין לעובדת ותק של חצי שנה במקום העבודה. על פניו, המקרה שאת מתארת חמור ומהווה הפרה בוטה של חוקי העבודה. פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ק.ר
10/07/2016 11:11
בוקר טוב

שאלה לעניין וותק בחופשת לידה.

יצאתי לח.לידה ב-17.12.14 וחזרתי ב-12.7.15 לעבודה.
בחוזה שלי מוגדרת העלאה בשכר + קבלת מענק לאחר 3 שנות עבודה.

תחילת העבודה היא ב-30.06.13 כלומר כבר עברו 3 שנים כולל חופשת הלידה בתשלום+חופשת הלידה שאינה בתשלום.

האם אני זכאית להטבות בשל הוותק? או שחופשת הלידה שאינה בתשלום לא נחשבת לוותק?

תודה
מיה
10/07/2016 11:11
בוקר טוב,

אשמח להתייעצות, הגשתי שבוע שעבר התפטרות לטובת גידול הילד ממקום עבודתי, לאן אני צריכה לפנות עכשיו?

אני רוצה לעבוד אך במשרה שמתאימה לשעות שלי בעבודתי הקודמת הייתי עובדת עד 20:00 כמעט כל השבוע ויש לי עכשיו 2 ילדים מתחת לגיל שנתיים ולכן זה כבר ממש לא אפשרי עבורי.

אני צריכה לפנות כבר עכשיו ללשכת התעסוקה / ביטוח לאומי או לחכות?
לילך
10/07/2016 11:08
היי,

אני עתידה ללדת בספטמבר ומתכננת לעבוד כל עוד אוכל.

קיבלנו היום את תלוש המשכורת וראיתי שיש לי 15.46 ימי חופשה.

שאלתי היא מה כדאי לי לעשות איתם?

לחכות לתאריך שאצטרך לחזור מחופשת לידה ולבקש להוסיף אותם לחופשת הלידה? או במידה ואתפטר לבקש תשלום עליהם? אני פשוט מפחדת שיתאפס לי בדצמבר כשעוד אהיה בחופשת לידה.

איך זה עובד בד"כ?
עדן
10/07/2016 10:13
היי,
נעדרתי מעבודתי 16 ימים עקב אשפוז בבית חולים , לזכותי 6 ימי מחלה שנצברו מתחילת העבודה (ותק חצי שנה) , המעסיק שילם רק עבור אותם ימים וחסרים עוד 10 ימים שבגינם לא קיבלתי תשלום , מה ניתן לעשות ?
פנסיה
לין
10/07/2016 09:59
שלום,
עבדתי בחברה ציבורית 10 חודשים, הם התחילו להפריש לי לפנסיה מחצי שנה .. בדיעבד הם הבנו כי טעו שגם הפרישו לי רטרו אחורה..
כמובן שהפרשת הרטרו ירדה גם מהעובד וגם מהמעביד.
בכדי להקל עלי הם פרסו לי את ההורדה של הרטרו לכמה תשלומים קדימה, לא כמתוכנן עזבתי את החברה לפני סיום ״התשלומים״ על הרטרו.
נודע לי כי את שאר הסכום הפ מתכוונים להוריד לי מהמשכורת האחרונה ..
האם הם צרכים להתמודד מול חברת הביטוח על התשלום שהפ קיבלו שלא היו צריכים לקבל ? או באמת להוריד לי מהמשכורת ?
פנסיה
אודל
10/07/2016 09:46
עבדתי בחברת כח אדם לפני שנה במשך תשעה חודשים , נוכה לי במשכורת עבור פנסיה אבל בפועל בחברת ביטוח מופיע רק חלק קטן .. אני במו״מ עם חברת ביטוח על העניין הזה כבר שנה האם יש מה לעשת? ואיך?
אלישבע
10/07/2016 09:22
שלום לכם,
בשני תלושים האחרונים אחרי שחזרתי מחופשת לידה, יורד לי בתלוש שכר הנקרא "שווי קצבה" - מה פרוש ההורדה ומדוע?
ובנוסף, מדוע כל פעם זה סכום אחר?
תודה רבה
חלי
10/07/2016 08:49
שלום רב,

שאלה בנושא עישון במקום העבודה.

במשך שנה עבדתי במקום עבודה בו אחת הבכירות בחברה עישנה במשרד שלה וכן בכל רחבי הקומה.
המשרד שלי, אותו חלקתי עם עוד שתי עובדות, סמוך למשרד שלה.

החדרים כל היום היו אפופים עשן, הריח גלש למסדרונות וכל הקומה הסריחה.

לאחר כ4 חודשי עבודה נכנסתי להריון.

ביקשתי מהמנהלת הישירה שלי שיעבירו אותי לקומה אחרת או לחילופין שהבכירה תצא לעשן בחוץ. ציינתי שזה לא חוקי, שזה מסוכן לי, לעובר שלי ולכולנו!

היא שוחחה איתה והבכירה הבטיחה להשתדל להימנע מעישון.

היא הצליחה לעמוד במשימה למשך כשבוע.

הייתה מעשנת וסוגרת את דלת המשרד שלה אך הדבר לא מנע מהעשן להגיע לשאר המשרדים מאחר ומדובר בדלת זכוכית לא אטומה.

בין השאר היא גם הייתה עוקצת אותי, שואלת מתי אני הולכת הביתה, צועקת לי מהמשרד שלה ״מה את עדיין פה???״, ״אל תדאגי, לא יהיה נזק לעובר שלך״ וכדומה...
התלוננתי רבות על כאבי ראש, מיגרנות, ביצעתי אף MRI ראש במהלך ההריון מאחר והופניתי לנוירולוגית ע״י רופאת הנשים!

רופאת הנשים הוציאה לי מכתב בו היא מבקשת להעביר אותי לקומה אחרת.

שומדבר לא עזר.

בסופו של דבר, יצאתי לשמירת הריון בשבוע 32 בעקבות פריצת דיסק.

כרגע אני בחופשת לידה עם כוונות להתפטר.

ברצוני לדעת אם יש איזושהי עילה לתביעה בעניין.
תודה מראש!
אילנה
10/07/2016 08:48
יש לי שאלה אליכם:

המטפלת שלנו עובדת זרה, עובדת 7 שנים. כל שנה בגמר שנת עבודה, אנחנו משלמים לה דמי הבראה, חגים וימי חופשה שהיו במהלך השנה.

באוגוסט נגמרת שנת עבודה שלה וצריך לשלם לה את כל כל החופשים שהיו במהלך השנה.

ביולי עלה שכר המינימום, ובהתאם גם התשלום על החופשים שהיו.

שאלתי:

לפי איזה מחיר אני אמורה לשלם את הימים שהיו במהלך השנה לפני עליית שכר המינימום? (המטפלת דורשת את כל ימי החופשה לפי המחיר החדש).
תודה
אושר
10/07/2016 08:47
היי, עבדתי במקום עבודה 11 חודשים ועזבתי לטובת התגייסות לצבא. הגשתי מכתב התפטרות וצפיתי לפיצויים שכן זוהי תקופה של כמעט שנה.

המנהלת שלי אחרי מספר חודשים טענה שאני לא זכאי לפיצויים כי לא הייתה לי שנה.

בכל אופן לאחרונה חזרתי לעבוד באותה העבודה , וגיליתי שכלל לא סימנתי כאחד שעזב וחזר , כלומר ההתפטרות שלי בכלל לא נכנסה למערכת או משהו כזה ואני עוד עובד על הטופס הראשוני שעליו חתמתי.

בכל אופן , החתימה הזו לא תקינה עוד כי איני עוד אזרח , ובתור חייל הבנתי שאני לא צריך לשלם את כל המיסים (מס הכנסה וכ'ו) אני כל הזמן בצבא ולכן עבוד ממש מעט (פעם בשבועיים , גם פחות מ-8 שעות , זה חוקי בכלל?) וחתום על חוזה של חצי משרה . בנוסף לא קיבלתי מספר ימים עבודה שעבדתי משנה שעברה , אני יופר למנהלת שלי כל שבוע בערך והיא מורחת אותי במשך שנה שלמה .

מהם הדברים הלא תקינים בכל ההתנהלות הזו ?
א.מ
10/07/2016 08:46
בן אדם שעובד בסופר ובאמצע משמרת נופלת לו על הראש קופסא מטאלית של של שימורים (4-5 ליטר מלאה) מהמדף.

האם זה יכול להיחשב כתאונת עבודה? ואם כן למי פונים לגבי זה? חשוב לציין שהבן אדם בחר שלא להתפנות למיון אלא הביתה כך שקשה לדעת אם נגרם כרגע נזק נוסף מעבר לכאבי ראש.

אילו זכויות יש לאותו אדם?
אסתי
09/07/2016 11:29
אני עובדת מתנס מזה 15 שנה ולאחרונה הייתי אמורה לקבל מענק של הפעימה הראשונה רוב העובדים קיבלו ואני לא קיבלתי מה עלי לעשות נאמר לי שזה לא מגיע לי כי קיבלתי תוספת למשכורת שאציין שזו תוספת עקב תוספת עבודה לא עבור שום דבר אחר לא וותק לא עובדת מצטיינת לא שום דבר קיבלתי כי לקחתי על עצמי עוד עבודה ובעבור זה קיבלתי תוספת עכשו עקב זה נאמר לי מהמנהל שלא מגיע לי כסף לא פעימות ולא מהמשק בכלל . לי זה לא נראה הגיוני והזוי כל י תמיד קיבלתי כל מה שמקבלים במשק. מה. נ.ב רציתי לציין שהמנהל חדש וגם המנהלת חשבונות והגיעה מהמגזר הפרטי בכלל. מה אני עושה בכדי לקבל את הפעימה הראשונה של ה 1000 שקל. תודה
yaya
09/07/2016 01:45
שלום רב
ברצוני לברר משהו בנושא
עובד אשר נתפס במצלמות אבטחה של העסק מצלם מסמך של ספק ראשי אך לא קיבל שום הוראה שאסור ולא הוחתם על הסכם סודיות מה דינו?!
ובנוסף גם בעל העסק מאזין לעובדיו בזמן עבודה והעובד גילה במקרה האם זה חוקי?!
מנחם
08/07/2016 19:36
בעל הבית לא עשה איתי חוזה ובסוף החודש הוא מציע לי שכר מינימום. למרות שסוכם בעל פה שהוא ישלם לפי התמורה שיקבל- .מקובל בשוק 50 ש"ח לשעה והוא רוצה לשלם לפי 25. האם יש לי קייס משפטי לתבוע והאם אני יכול בנתיים לקבל את מה שהוא מציע לי ולשמור את הזכות לתבוע אותו
אזרחון
08/07/2016 17:03
בעקבות חשד בחוסר מקצועיות חשבת השכר ובגיבוי בעלה רו"ח של החברה שאני עובד בה גיליתי הרבה "טעויות" במשכורת במשך שנים . אי לכך שכרתי רו"ח שגילה שבמשך שנים אחורה הופרש לפנסיה סכום נמוך בהרבה ממה שהיה צריך להיות מופרש. המעסיק שלי ממש נגדי ואין עם מי לדבר עד כדי כינויים והעלבות. גם קרן השתלמות לא הופרשה כבר חצי שנה ואין עם מי לדבר. אני כבר 7 שנים בעבודה במשרד להנדסה עובד מסור וחושש מלהתפטר. המעסיק הבטיח גם בונוס ולא קיים והאווירה עכורה מאוד זה משפיע עלי לרעה.
אני רוצה בעתיד לבקש ממנו שיפטר אותי כדי שאקבל פיצויים ולאחר מכן לתבוע אותו על ההפרשים הרטרואקטיביים אני חושש שההפרשות לפיצויים עלולות להינזק אם הוא יתנקם בי. אין לי גם הסכם עבודה רק בע"פ על סמך הקודם.
אני שוקל להתפטר שוב וזאת לאחר שבעבר התפטרתי בגלל נושא זה וחזרתי שוב.
אדי
21/06/2016 13:41
האם ניתן לקבוע את משכורתי בצורה הבאה:
1) חלק מהמשכורת תשולם באמצעות תלוש שכר רגיל + חלק מהמשכורת תשולם כחשבונית לחברה העוסקת במחשבים שנמצאת בבעלותי החלקית.
2) האם החברה המנפיקה את החשבונית חייבת להיות בבעלותי או יכולה להיות בבעלות אשתי(כבעלת שליטה)
בתודה מראש
אדי
08/07/2016 12:07
תשובה?????
ילנה
08/07/2016 11:44
שלום, אני עובדת בעבודת משמרות ורציתי לדעת האם מותר למעסיק לשבץ אותי למשמרת שלא נתתי כאופציה לשיבוץ ובנוסף להכריח אותי לצאת לעבודה בהתאם לשיבוץ שכזה כשגם לא נתתי הסכמה לעבוד במשמרת זו.
טל
07/07/2016 17:03
אשמח להבין אם הנסיעות ע"פ החוק אמורות להתקבל כנטו לשכר או שהן מגולמות בברוטו מה שאומר שמקוזז מהן לא מעט ונוצר מצב שהן כמעט ולא משפיעות בסופו של חודש על התלוש.
אני כרגע במסע דרישה ממקום עבודתי הקודם עקב אי תשלום שעות נוספות, ימי חופשה ומחלה. עברתי על התלושים ושמתי לב שהנסיעות מופיעות בחישוב אך כברוטו ואינן מגיעות אלי לכיס בסופו של חודש.
תודה!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ