פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 552
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שבוע 22
02/08/2016 15:39
ילדתי בשבוע 22 תינוק חי אך הוא נפטר זמן קצר לאחר מכן,
האם מגיעה לי חופשת לידה?
אם לא, האם מגיעים לי דברים אחרים?
עורך דין
03/08/2016 09:36
שלום לך

מצטער לשמוע על המקרה העצוב. החוק בישראל קובע כי יולדת שילדה לאחר השבוע ה-22 להיריון ולד מת או שהילד נפטר לאחר הלידה, תהיה זכאית למענק אשפוז, למענק לידה ולדמי לידה על-פי כל הכללים הקבועים בחוק.
אור
02/08/2016 13:12
עברו לי שלשה חודשים מאז התאונה מה עדיף ולקחתי חודשיים עוד ימי מחלה מרופא תעסוקתי.מה עדיף לקחת עוד חופשת מחלה מרופא תעסוקתי.או לבקש הבטלה???
עורך דין
03/08/2016 09:33
שלום אור

אין מספיק פרטים בשאלתך. האם אתה עובד? שכיר? עצמאי? בכל מקרה אם אתה סובל ממגבלה פיזית ארוכת טווח / נכות עליך לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי וכן למוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה והחלמה מהירה
שיר
03/08/2016 00:51
היי, אני עובדת מחליפה לחופשת לידה. המנהלת העסיקה אותי לתקופת חופשת הלידה של העובדת שלה. העובדת אמרה לי שהיא חוזרת לעבודה אחרי החגים. לפני כשבוע נודע לי מהמנהלת שהעובדה חוזרת לעבודה ביום הראשון של החגים. האם זה חוקי? מה אני יכולה לעשות בנידון?
סיגל
02/08/2016 19:55
שלום, עובדת כמלקטת אונליין באחת מרשתות השיווק,
לאחרונה יצא נוהל חדש שבו אני אמורה להחתים כרטיס לצורך הכנת קפה.
האם זה חוקי?
נעמה
02/08/2016 18:24
התראיינתי למקום עבודה והתקבלתי. זומנתי ליום קליטה ובאותו יום הייתי חולה ולא יכולתי להגיע. התקשרתי להודיע וקיבלתי תשובה "זה בסדר, תישארי בבית ותרגישי טוב". מאז אני מנסה להשיג את ההבחורה ממשאבי אנוש בכדי לדעת מתי יהיה לי יום קליטה אחר.

לאחר נסיונות מרובים והשארת הודעות שלא נענו ולא קיבלתי צילצול, הים התקשרתי שוב על מנת להבין אם זה רלוונטי, שוב לא ענתה לי הבחורה אבל במזכירות נענתי ונאמר לי" היא עסוקה. אם היא לא חזרה אלייך עד עכשיו כנראה שזה לא רלוונטי".

האם מותר להם לעשות את זה? לא להודיע לי שהם לא מעוניינים להעסיק אותי לבסוף? או שהם חייבים להודיע לי.

אשמח שתעזרו לי..
נוי
02/08/2016 18:15
היי,
מה דינו של אדם שעבד בעבודה מסויימת, בהתראה של ימים בודדים הוא מודיע שהוא יוצא למילואים של כ-3 חודשים. ללא שום צו מילואים לא לפני ולא באותה התקופה וגם לא אחריה. במהלך כל אותם החודשים בוצעו ניסיונות רבים ליצור איתו קשר אך הוא היה מתחמק. עם הזמן התברר שהוא היה במילואים תנאי קבע ולא מילואים רגילים.
אנו מעוניינים לפטר אותו. מה החוק אומר?
ח.ג
02/08/2016 18:14
שלום,
אני עובד בתחנת דלק 3 חודשים,
אחרי כל משמרת עבודה ,אם יש חוסר,
המנהל תחנה מבקש ממני, להשלים את החוסר במזומן מהכסף שלי.
הוא עושה את זה עם כל העובדים.

לפני יומיים הגיע מישהו לתדלוק
אמר לי :למלא במזומן
אחרי שתדלקתי את הרכב , הוא ברח.

דיווחתי למנהל התחנה.
המנהל תחנה אמר לי שאני חייב לשלם את החוסר
של 200ש״ח.

אמרתי לו בסדר .
דיברתי עם מנהל האזור,
ושאלתי איתו אם אני חייב לשלם את החוסר
אמר לי:״אתה לא חייב לשלם שקל..״
יום למחרת בבוקר אני מקבל
מכתב שימוע לפני פיטורין.

מחר השימוע שלי
מנהל התחנה רשם במכתב:
אי עמידה ביעדים במכירות :(מעולם לא נתן לי יעד)
אי שמירה על הניקיון: (למרות שיש לי הודעות שמנהל תחנה שלח לי : משמרת מסודרת, נקייה ...)
בקיצור סתם המציא דברים ...

אז התקשרתי למנהל איזור
בהתחלה טען שהוא בישיבה
אחרי שהתעקשתי
הוא דיבר איתי
הסברתי לו שמנהל התחנה מפטר אותי
רק בגלל שדיברתי איתו (מנהל האזור).
הוא טען שלא קשור.

מה אתם ממליצים לעשות? מחר יש לי שימוע איתו.

תודה על העזרה
מתן
02/08/2016 17:59
אני עובד בתור סייר באחד מהיושבים בצפון,
היום גילו נזק לאחד מהרכבים, והשאלות שלי הן כאלו.
1. האם מותר למעסיק לחייב אותי על כך?
2. האם מותר למעסיק לחייב אותי על כך כאשר הנוהל שעובדים על פיו הוא "מי שלא דיווח הוא אשם".
3. אם אני בכל זאת כופר באשמה, האם מותר למעסיק לפטר אותי?

תודה
שמואל
02/08/2016 17:56
אספר בקצרה: המעסיק שלי הקודם לא שילם את המשכורת האחרונה שהגיע לי כשעבדתי אצלו (סוף שנת 2014), תבעתי אותו בבי״ד לעבודה וזכיתי במלוא הסכום שתבעתי , כעת קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שרשום אצלם שלא עבדתי בחודש הזה והם רוצים שאשלח להם פירוט איפה עבדתי ומתי (החודש האחרון שלא קיבלתי עליו משכורת מסודרת), מה עלי לעשות כעת? חשוב לי להדגיש שהאקס מעסיק לא מוציא תלוש על החודש הזה ולא ישתף פעולה,
ענבל
02/08/2016 17:49
הביטוח לאומי הכניסו לי דמי לידה חלקיים, הם רשמו שלא עבדתי ב-10 חודשים מתוך ה-14 חודשים האחרונים. עבדתי מנובמבר 2014, עד ספטמבר 2015, ואז התחלתי לעבוד בנובמבר 2015 במקום עבודה אחר עד שילדתי - מאי 2016. יצא שרק על חודש אוקטובר אין לי תלוש. יש לי את הקריטריונים לקבלת דמי לידה מלאים, נכון? מה אני צריכה לעשות כדי לקבל את שאר הסכום?

תודה.
תמרי
02/08/2016 17:48
התחלתי לפני חצי שנה בערך לשמור על ילדים בבית עד סוף החודש הנוכחי.

הגעתי לביטוח לאומי לשאול אם אני צריכה לדווח ואמרו לי בגלל הסכום שאני מרוויחה והזמן שאני יעבוד אני לא חייבת לדווח.

אחרי בערך חודש או חודשיים נכנסתי להריון, והצטערתי שלא דיווחתי. עכשיו אמרו לי שאולי יש לי אפשרות לדווח עכשיו גם על החודשים שעבדתי כבר, ואז אוכל לקבל חצי חופשת לידה.

רציתי לשאול אם זה משהו שאפשר לעשות?

תודה רבה!
גיא
02/08/2016 17:27
שלום רב,
הבוסים שלי ביקשו ממני להתקין אפליקציה חדשה לדיווח שעות עבודה.
האפליקציה מבוססת מיקום.

האם הנושא חוקי הרי אצלנו המכשירים הניידים הינה פרטיים שלנו כולל הקו.

יש לציין שהמעביד משתתף בעלות סמלית בקו,
בגלל שלא רוצה להתעסק עם ניידים בחברה.

לכן אני רוצה להבין האם החדירה לפרטיות פה היא חוקית.

יש לציין בנוסף שאני נמצא במשרת אמון
אדיר
02/08/2016 17:13
אני עובד פועל בפארק ויש שם אחד שצילם אותי יושב בלי רשות ושלח את זה למנהל שלי . זאת לא פעם ראשונה שהוא מצלם אותי או מסריט כנגד רצוני ,האם אני יכול לתבוע אותו ?,מה עושים במצב כזה ?.
(אני עובד שם כחודש וחצי )
ליאורה
02/08/2016 16:58
אם החודש אני מקבלת דמי הבראה (משכורת יולי)
והמשוער שלי הוא ה 3.8. האם הדמי הבראה נחשבים כחלק מהמשכורת שלי וכשמגיע לי דמי לידה המשכורת האחרונה תהיה עם ההבראה וזה יחושב לי כחלק מהתלושים של השלושה חודשים אחרונים או שמסתכלים נטו על משכורת בלי דמי הבראה?

שאלה נוספת שאשמח לתשובה:

במידה ושלושה תלושים אחרונים אכן היו נמוכים יותר האם מגיע לי לפנות לביטוח לאומי עם תלושים אחורה לבקשת התחשבות כלשהי ?

תודה.
דני
02/08/2016 10:06
לפני כשבוע קיבלתי מכתב פיטורים מהמעסיק
רציתי לדעת אם יש אפשרות לאחר קבלת המכתב לדחות את הפיטורים בחודש בהסכמה של שני הצדדים(עובד ומעסיק)?
עורך דין
02/08/2016 11:12
שלום דנ

בהחלט כן. כל עוד העובד והמעסיק מסכימים על כך ניתן לדחות את מועד הפיטורים. רצוי שהכל יהיה מתועד בכתב למען הסדר הטוב ומניעת אי הבנות בעתיד.

בהצלחה
שרית
02/08/2016 10:28
שלום
בני בן 15 עובד שנתיים שעה וחצי ביום לוקח ילדה לגן במשך 5 ימים בשבוע
האם זכאי לימי מחלה?
האם זכאי לחופש?
מספטמבר-אמצע אוגוסט לא כולל ערבי חג וחג
תודה שרית
סיגלית
02/08/2016 09:43
עבדתי בעמותה שעוזרת לאנשים נזקקים לשפץ דירות. לפני כשבועיים ההמנהל שלח לי הודעה שבעצם אני מפוטרת מתחילת חודש שביעי. שההודעה הייתה ב14 ל7 אמרתי לו שהוא חייב לתת לי שבועיים מראש. כמובן שבסוף הוא אמר שייתן את מה שמגיע לי אחרי בדיקה של הרואה חשבון. אני עשיתי את עבודתי נאמנה וכל מה שרצו השגתי תרומות ואפילו יותר. שמתי לב שעכשיו בעצם הייתי נכנסת לעבוד שם שנה. בנוסף פתחתי דף דרך הפייסבוק שלי לעמותה ועשיתי שם עבודה מרובה הרבה שעות השקעתי. כמובן שאחר כך הכנסתי חלק מהעובדים שהם יוכלו לנהל את הדף. ולפני שהוא פיטר אותי הם פשוט העיפו אותי מהדף שאני פתחתי. והדף שייך לי דרכי לא דרך העמותה.

אני רוצה לשאול האם מותר להם לפטר ככה דרך מייל? מה אני צריכה לקבל? ובעצם האם על עבודתי על הדף שעכשיו הם לקחו את זה להם הם אמורים גם לפצות אותי? אשמח לתשובה.

אני מרגישה שהם פשוט ניצלו אותי והשתמשו בי כי הייתי טובה בלהשיג תרומות גדולות שמדובר בהמון כסף.

תודה ויום נפלא.
עורך דין
02/08/2016 09:47
שלום סיגלית

פיטורים ללא הליך שימוע מקדים הנם פיטורים שלא כדין ואם זה המצב, עליך לשקול פניה לעורך דין לשם קבלת ייעוץ משפטי מסודר שלאחריו תדעי כיצד מומלץ לפעול במקרה הנדון לצורך מימוש הזכויות שלך.

בהצלחה
מינה
31/07/2016 23:52
לילה טוב, אשמח לעזרתכם/ן!

ביוני האחרון עבדתי באחת השבתות (שישי+שבת) כמלצרית בבית מלון דרך חברת קבלן. מכיוון שזו הייתה הפעם הראשונה שלי במלון, לא הכרתי את נהלי הקליטה והרישום. רבי המלצרים רשמו את שעות ההגעה והיציאה שלי ושל חברה נוספת (שלה, יש לציין, זו לא הייתה הפעם הראשונה במקום עבודה זה) ובזה הסתכם הרישום.

מספר ימים לאחר מכן התקשרו אליי מחברת הקבלן, ביקשו אישורי עבודה (אני חיילת בעלת היתר עבודה) וטפסים רלוונטיים ובסיום השליחה קיבלתי את הרושם שהסתיים התהליך.

בהגיע העשירי ליולי לא קיבלתי את המשכורת והתקשרתי למספר של נציגת חברת כח האדם, שם התברר שהחליף אותה אדם אחר. הוא אמר שהייתה תקלה במשכורות והיא תועבר לי בהמשך היום. לאחר שזה לא קרה, הוא מרח אותי כמה ימים ואז אמר שהמלון בכלל לא העביר שעות עבודה שלי לחברת הקבלן. הוא שאל מי ראה אותי שם ומתי בדיוק עבדתי ואמר שיברר. כך זה נמשך עד היום, מדי שבוע אני יוצרת איתו קשר והוא טוען שיבדוק.

יש לציין שבניתי על המשכורת ככיסוי למינוס שהיה לי, בסכום שעם משכורת צבאית ומסגרת חשבון קטנה הינו משמעותי.

האם יש עילה לתביעה על הלנת שכר? באם כן, את מי ניתן לתבוע? את המלון? את חברת הקבלן? את שניהם? כיצד מתבצע התהליך והאם הפיצויים שווים את "כאב הראש" הנלווה, בייחוד כשאני חיילת וזה ידרוש אישורי יציאה רבים?

אשמח לתשובתכן/ם, תודה רבה!
עורך דין
02/08/2016 09:45
שלום מינה

סביר, לעניות דעתי, כי הגשת תביעה על לילה אחד אינה משתלמת כלכלית והגם שככל הנראה יש עילה להגשתה. כמובן שהעניין נתון לשיקול דעתך.

בהצלחה
רחלי אגמון (הו...
01/08/2016 09:12
אחד העובדים ממשרדנו יליד שנת 45 ועדיין עובד כמהנדס במשרדנו. עד היום הפרשנו לו בביטוח מנהלים א.כ.ע (למרות שעבר את גיל 67 ב- 4 שנים.
הכסף הנ"ל לא שייך לאף אחד. כסף סתם.
אנו מבקשים לדעת האם באפשרותנו לדרוש אותו חזרה?
אודה לעזרתכם
בברכה
רחלי
עורך דין
02/08/2016 09:34
שלום רחלי

בנושא אובדן כושר עבודה וענייני ביטוח מומלץ להתייעץ עם סוכן הביטוח שלך, שידע לתת לך תשובות מדוייקות בנושא.

בהצלחה
שני
01/08/2016 09:21
שלום
אני נמצאת בחופשת לידה
ואמורה לקבל החודש דמי הבראה של שנה לחצי
המנהלת אמרה לי שרק כשאחזור לעבודה אני אקבל את דמי ההבראה בגלל שזה נחשב שאני לא עובדת בפועל
האם זה נכון?
עורך דין
02/08/2016 09:33
שלום שני

תקופת חופשת הלידה נחשבת לצורך צבירת זכויות כמו תקופת עבודה רגילה. וכן, המעסיקה יכולה לשלם את דמי ההבראה כשתחזרי מחופשת הלידה. הזכות לא נעלמת אלא נצברת.

בהצלחה
דדי
01/08/2016 10:24
אני בשבוע 8 להריון ואתמול ההייתי אצל רופאת נשים בזמן העבודה, אני לא רוצה לעדכן את המעסיקים שאני בהריון אבל מצד שני השבוע אני גם צריכה לעשות בדיקות דם בבוקר וחבל לי על שעות העבודה האלו שלא נחשבות כשעות הריון.
האם ניתן לבקש תשלום עבור השעות האלו בחודשים יותר מתקדמים כשאעדכן אותם שאני בהריון- כלומר לקבל בחודש רביעי שעות הריון רטרואקטיבית על תחילת ההריון?
עורך דין
02/08/2016 09:31
שלום דדי

לעניות דעתי על מנת לקבל תשלום עבור 40 שעות המגיעות לעובדת במהלך הריונה עליך להודיע למעסיק על ההריון ולהציג בפניו אישורים רפואיים המעידים שהיית בבדיקות.

בהצלחה
לולו
01/08/2016 10:44
בוקר טוב,
אני עובדת כ 7 חודשים במקום עבודה שלא החתמתי שעון נוכחות
עכשיו המעסיק דורש מאיתנו להחתים שעון נוכחות
אני עובדת גולבלי
מה ההשלכות לגבי ?
האם אני צריכה להחתים כל יום או רק פעם ביום ?
עורך דין
02/08/2016 09:28
שלום לולו

כל עובדת ועוד חייבים להחתים שעון נוכחות בכניסה וביציאה מהעבודה לפי חוק וללא תנאי, ואין זה משנה מה היא מסגתר העסקתך.

בהצלחה
אירנה
01/08/2016 12:10
שלום רב
היתי בחופש שנתי שבוע. ויום אחד נפל בחג שבועות שלא עבדו
שלמו לי רק עבור חופש שנתי את היום הזה? למה לא נתנו אותו יום בתור חג בקובל בישראל?
תודה
עורך דין
02/08/2016 09:22
שלום אירנה

לא שילמו לך כי היית בחופש וטלא עבדת יום לפני ויום לאחר החג.

בהצלחה
מיטל
01/08/2016 13:28
שלום רב
אני נמצאת בחופשת לידה כבר 5 חודשים.
החלטתי לעזוב את מקום העבודה בגלל המרחק והפקקים האיומים (שעה ורבע כל כיוון) שמונעים ממני להגיע הביתה בשעה סבירה לטפל בילדים. מה גם שהשכר שלי נפגע כי אני מגיעה לעבודה מאוחר ויוצאת מוקדם בכדי להספיק לגנים.
הבנתי שבכדי לקבל פיצויים מלאים סיבת העזיבה במכתבי צריכה להיות טיפול בילד.
האם יש מניעה לחפש עבודה קרובה ונוחה יותר מיד לאחר הפיטורין?
במקום עבודת הנוכחי אני נמצאת כ8 שנים ואני חתומה על סעיף 14 בערך מאמצע העסקתי. האם זה משנה לעניין הפיצויים?
אודה למענה מקצועי
עורך דין
02/08/2016 09:20
שלום מיטל

אכן בעת הגשת מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד בטרם הגיע הילד לגיל 9 חודשים תוכלי לקבל פיצויים מלאים וזאת הדרך הנכונה לפעולה במקרה שלך ככל הנראה. ולא, אין מניעה להתחיל לעבוד מיד במקום עבודה אחר, כל עוד תוכלי להוכיח שמקום העבודה החדש מאפשר לך להיות יותר זמן עם הילד.

בהצלחה
נעה
01/08/2016 16:04
המעביד החתים אותי בחוזה העבודה, שבכל מקרה של הפרת החוזה מטעם מי מהצדדים (עובד או מעביד) הסמכות לדון בעיניין היא של בית הדין האיזורי תל אביב (החברה ממוקמת בירושלים).
האם ניתן, על אף שחתמתי על כך בחוזה, להישפט בבית הדין האיזורי בירושלים ולא בתל אביב?
עורך דין
02/08/2016 09:19
שלום נעה

סביר מאד שאכן ניתן להשפט בבית הדין שלו הסמכות האיזורית לפי חוק. למרות זאת, ראוי לקרוא את החוזה במלואו על מנת שניתן יהיה להבין האם יש סיבה מיוחדת לתניית השיפוט כאמור.

בהצלחה
שמרית
02/08/2016 09:13
שלום רב,
אני עובדת גלובלית חודשית 5 ימים בשבוע. החודש נעדרתי מעבודתי במסגרת מחלה 6 ימים.
היום הראשון למחלה היה יום חמישי.
האם ימי שישי ושבת נספרים?
האם על יום ראשון אני מקבלת 100%?
עורך דין
02/08/2016 09:15
שלום שמרית

אכן ספירת ימי מחלה הנה ספירה קלנדרית וסופרים גם שישי שבת וכך יוצא: חמישי ללא תשלום, שישי שבת 50% ומיום ראשון תשלום מלא.

בהצלחה ורק בריאות
אמילי דץ
01/08/2016 20:32
מצאתי שישנה טעות בתלוש השכר שלי בציון מספר חודשי השירות הצבאי. כתוב 17 במקום 21 חודשים.
האם זה משפיע על השכר שלי?
עורך דין
02/08/2016 09:14
שלום אמילי

פני אל המעסיק ובקשי ממנו לתקן את הטעות.

בהצלחה
מירית
01/08/2016 21:43
היי, במקרה של פיטורים,
במידה ועבדתי במסעדה למשך 5 חודשים, והודיעו לי על פיטורים מהיום למחר,
האם המעסיק צריך לשלם לי על השבועיים האלה שכביכול היה אמור להודיע לי מראש?

או בגלל שלא עבדתי יותר מחצי שנה, לא מגיע לי שכר עבור השבועיים האלה?
עורך דין
02/08/2016 09:13
שלום מירית

תקופת ההודעה המוקדמת המגיעה לך בכל מקרה לפי חוק הנה נגזרת של אופי העסקתך - עובדת שעתית או עובדת בשכר גלובלי וכן חלקיות משרתך. בכל מקרה המעסיק מחוייב לשלם לך עבור הודעה מוקדמת.

בהצלחה
יסמין
01/08/2016 22:21
נפצעתי בסוף חודש שמיני להריון וקיבלתי אישור מחלה ממושך של מס' שבועות. באותה העת, מס' ימי המחלה שהיו בזכאותי- עמד על 5 בלבד.

האופציה היחידה שהוצעה לי ממקום העבודה היא התחלת חופשת הלידה מוקדם יותר, לאחר ניצול ימי המחלה שבזכאותי (כאשר המשמעות היא "לבזבז" מס' שבועות ממנה עוד בטרם הלידה).

האם ישנה אפשרות כלשהי לניצול חופשת מחלה ממושכת מעבר לזכאות ימי המחלה, מבלי להפגע כספית, על מנת שלא לפגוע בדמי הלידה (למשל דרך ביטוח לאומי)?

המון תודה לעונים!
עורך דין
02/08/2016 09:07
שלום יסמין

אין דרך לנצל ימי מחלה שלא צברת. מה שכן, אין סיבה שדמי הלידה שלך יפגעו שכן תוכלי להציג בפני נציגי המוסד לביטוח הלאומי תלושי שכר מלאים ואישורי מחלה, וכך יחשבו את דמי הלידה שלך לפי חודשי עבודה מלאים ולא לפי חודשים שבהם היית חולה. המקרה שלך נפוץ מאד ולרוב נשים זוכות להתחשבות.

בהצלחה ורק בריאות
אורח
02/08/2016 08:43
לאחר הסכם פשרה מול המעסיק אותו תבעתי סוכם על סכום של 2000 ש"ח המגיעים לי. המעסיק מבקש ממני למלא טופס 101 + טופס תאום מס שממנו יש מס של 21% מסכום הפשרה שסוכם בין הצדדים.

האם המעסיק לא צריך לשלם לי את הסכום שסוכם בהסכם פשרה במלואו כמו שרשום בהסכם ?
עורך דין
02/08/2016 09:05
שלום אורח

בכל מקרה רצוי להתייעץ עם רואה חשבון או יועץ מס בכל הנוגע למיסוי. מבחינה משפטית על המעסיק לשלם לך את סכום הפשרה כפי שסוכם.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ