פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 536
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חיה
12/09/2016 20:37
שלום!

אני עובדת כסיעת בבית ספר לחיונוך מיוחד והתשלום שלי מגיע ממשרד החינוך.

לא קיבלתי את השכר שלי מחודש יולי. באוגוסט המעסיק הודיע שבגלל תקלה טכנית השכר נדחה בחודש וכרגע כשעבר חודש הוא הודיע שהשכר נדחה בחודש עוד הפעם.

האם לתבוע?

ואם כן, את מי תובעים כי הרי משרד החינוך משלם את המשכורת. כמה תעלה תביעה כזאת?
תודה לכל העונים.
רוני
12/09/2016 18:00
עבדתי יום אחד והחלטתי שהעבודה לא מתאימה לי.
בעל העסק לא מוכן לשלם לי. מה יש ביכולתי לעשות?
שירלי
12/09/2016 15:08
שלום,
האם מעסיק יכול לפטר כחוק עקב העדרות ממקום העבודה בגלל שביתה במעונות יום?
האם עקב העדרות שכזו אני זכאית לתשלום כלשהו?
מה הן זכויותיי כאם וכעובדת במצב כזה?

תודה
יעקב
12/09/2016 13:54
שלום רב
אני מועסק כ 6 שנים בתפקיד מנהל פרויקטים ביצוע באתר.
כיום ברצוני להתפטר והתברר לי כי יש הסכמי שכר ותנאי עבודה קיבוציים לענף הבנייה, הסכם זה מגדיר רק מנהל עבודה שעבר קורס בהתאם או עובד בנייה אך לא מנהל פרויקט .
האם ההסכם חל גם עלי ?
האם לצורך הוכחת וותק ענפי ( מה שלא נדרש עד היום ) די יהיה בקורות החיים שהגשתי עם הגשת מועמדותי למשרה ?(לפני כ 6 שנים).
והיה וההסכם חל גם עלי והמעסיק יסרב לשלם רטקואקטיבית האם יש גוף שאליו עלי לפנות טרם הפנייה לבית הדין לעבודה.
נעומי
12/09/2016 12:22
שלום!
החלטתי לא לחזור לעבודה אחרי הלידה כדי להישאר עם הילד בבית, הבנתי שאני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים.
השאלה שלי: אני צריכה לתת הודעה מוקדמת?
(אציין כי חזרתי לעבוד יומיים בתחילת החודש ואחכ לא היה לי סידור לילד ובסוף החלטתי לעזוב שם.)
אשמח להכוונה איך כדאי לעשות את זה נכון
almog
12/09/2016 11:44
עבדתי במקום עבודה 5 שנים + שנה ו 10 חודשים הייתי במחלה

פוטרתי ב 15.8.16 (עדיין במחלה)

נאמר לי שהפיצויים יחושו לי רק עד 15.11.14 עד ליום שבו חליתי

האם זה חוקי ???? הותק לא נשמר בתקופת ימי המחלה...
batel833
12/09/2016 11:41
יש לי וותק של חודשים בעבודה
משכורת ראשונה-
נכנסה לי המשכורת ישירות לבנק .
המשכורת השנייה- הייתי
אמורה לקבל ב9-09 מכיוון שה10-09 יוצא בשבת, אך לא קיבלתי את המשכורת .
לאחר משמרת של מוצ"ש -הייתי בטוחה שיום ראשון תכנס לי המשכורת אולי ישנו עיכוב קטן של הבנק, אך להפתעתי אני שומעת את האחראית משמרת הממלאת מקום , צועקת לי מרחוק שאני צריכה להביא אישור רפואי שאני כשרה לעבודה ושבגלל זה לא תהייה לי משכורת ושגם חודש הבא יהיה בעיות אם לא הסדיר זאת .
ישנן כמה סוגיות שלגביהן רציתי לדעת מה זכויותי
סוגיה ראשונה :
האם יש להם סמכות לעכב לי משכורת בשל העדר מסמך ?? ובמידה וכן, האם יש להם סמכות לעכב לי משכורת בשל מסמך שלא יידעו אותי שאני צריכה להגישו ורק ביום ראשון נודע לי כי חסר ב 11-09
סוגיה שנייה :
האם עצם העבודה שלא הכניסו לי את הכסף ישירות לבנק והנפיקו לי צ'ק , וגרמו לעיכוב של עוד 3 ימים של המשכורת , זה מהווה הלנת שכר ?
סוגיה שלישית :
האם זה אפשרי לעכב משכורת בשל היעדר של אותו אישור רפואי לאור העובדה שאני כבר בחודש השני לעבודתי וכי משכורת אחת כבר קיבלתי?
לילי16
12/09/2016 11:28
בוקר טוב לך שמי רחל
אשמח אם תוכלי לתת לי מס תשובות האם במידה ואני מתפטרת זה נחשב כדין מפוטר
אני עובדת במקום עבודה 7 שנים בטלמרקטינג גיליתי מס דברים לאחרונה ואשמח אם תוכלי לעזור לי או לפחות לכוון אותי
1. עברתי ממקום עבודה ישירות למקום העבודה הנוכחי הופרשה לי פנסיה לאחר חצי שנה ולא לאחר 3 חודשים למרות שהתרעתי על כך קיבלתי סירוב
2.למרות שאני עובדת בטלמרקטינג 7 שנים מופיע בתלוש בונוס חד פעמי כל פעם ולא עמלת מכירה ולכן מופרשת פנסיה רק על שכר בסיסי
3.בעלת העסק רושמת לנו כל הזמן חוזים ומשנה אותם מתי שבא לה על פי דעתה
4.הציעה לי להתפטר והיא תתן לי מכתב פיטורים לאבטלה בתנאי שאוותר על החלק שלה בפיצויים
האם אחד מהדברים הנל מזכים בהתפטרות כדין מפוטר עם כל הפיצויים או לפחות בעילה לתביעה?
מילנה
12/09/2016 10:06
אני עובדת במקום עבודתי 8 חודשים ואני כרגע בחודש חמישי.

הכל היה טוב ויפה עד שגילו שאני בהריון, מאז האחראית שלי מחפשת אותי על כל דבר מתנכלת לי.

חייבת לציין שזה כבר הגיע למצב שזה משפיע עלי בריאותי לחץ דם גבוה והתכווצויות בבטן מרוב עצבים .

היא גם רומזת לי ואומרת לי שאני לא חייבת לעבוד שם אם אני לא רוצה.ברור לי שהיא רוצה שאני אלך.

אני לא רוצה להפסיד את כל הזכויות שלי לכן אני צריכה את הייעוץ שלכם.

אם היא יכולה לפטר אותי? אם כן איך?

ומה אני יכולה לעשות בנידון.? בכל זאת נישאר עוד 4 חודשים זה לא כזה קצת.

אשמח לתגובות. תודה
מיטל
12/09/2016 10:04
שלחו לי מכתב שאני צריכה לשלם דמי ביטוח לאומי עבור תקופה אחרי לידה. ילדתי ב13.10.14 ונשארתי עם ביתי בבית עד חודש מאי, בחודש מאי חזרתי לעבודה חודש אחד והתפטרתי. חתמתי אבטלה מיידית מחודש יוני עד אוגוסט ובנובמבר התחלתי לעבוד.

הם חייבו אותי על חודש אפריל בטענה שהמעסיק משלם לי חודשיים בתום חופשת הלידה ועל החודש הנוסף - אפריל אני צריכה לשלם אפילו שהיתי בחופשת לידה, ובנוסף חייבו אותי על חודשים ספטמבר+אוקטובר בטענה כי למרות שאני לא עובדת ואני "עקרת בית" יש לי עסק פטור ממס (עוסק פטור שהרווחתי בו 1000 שח לכל השנה!) כיון שאני עצמאית כביכול עלי לשלם...

יצא שהרווחתי מהעסק 1000 שח ואני צריכה עכשיו לשלם להם 500 שח עבור 3 החודשים האלה! האם זה תקין? הבנתי שכאשר העסק מרוויח סכומים זניחים כאלה אני לא חייבת בתשלום אבל כשהתקשרתי לביטוח לאומי הנציגה אמרה לי "זה החוק".

אציין גם כי בעלי יהודי ישראלי ועובד בעבודה מסודרת ומשלם ביטוח לאומי כל הזמן.
סיוון
12/09/2016 10:03
אני נמצאת כרגע במהלך שמירת הריון.

1. לפני שיצאתי לשמירה הייתי עובדת גלובלית והמעסיקה שלי שילמה עליי את כל הביטוחים כולל את החלק שלי, עכשיו יצאתי לשמירה מי אמור להמשיך לשלם את הביטוחים אני או היא?

2. עבדתי משרה של 75% כמה ימי הבראה מגיעים לי?

3. איך הולך תשלום ההבראה לפי אחוזי משרה או לפי השכר?

תודה מראש.
ענת
12/09/2016 09:28
בוקר טוב

מי יכול לומר לעזור לי איך בעניין סוכנות ביטוח .
פוטרתי מעבודתי לפני שנה הסדרתי עם חברת הביטוח לשמור רצף זכויות שילמתי מכרטיס האשראי שלי את החלק לשמירת רצף ביטוח מנהלים , את החלק של הפנסייה ריסק הם היו אמורים להוריד מהצבירה שלחתי להם בפקס את האישורים .

עכשיו התחלתי לעבוד והם טוענים שבחלק של הפנסייה אין רצף ושמירת זכויות .

פניתי לסוכנות ביטוח ידידים והם מתנערים מאחריות והראל אומרים ידידים לא העביר לנו .

מה הלאה ?

לפנות לאגף האוצר תביעות נגד ביטוחים?

מכתב של עורך דין?

מי יכול לייעץ לי איך להתקדם אני לא מוכנה לוותר עשיתי הכל לשמור רצף זכויות .
דפנה
12/09/2016 08:15
אישור מחלה מיום שישי עד יום שני (כולל) - כיצד נעשה חישוב ימי המחלה? האם היום הראשון הוא יום שישי והימים שבת (היום השני), יום ראשון (היום השלישי), יום שני (היום הרביעי)? אצלי בעבודה טענו שהיות שאני לא עובדת בימים שישי שבת (משכורת חודשית) מתחילים לספור את ימי המחלה מיום ראשון ולכן יצא שהייתי זכאית לחצי יום בלבד. האם זה נכון? בגין יום ראשון וחצי יום שני הורידו לי ימי חופש !
אלה
12/09/2016 07:44
שלום.
קיבלתי את תלוש המשכורת החודש ולאחר שעברתי עליו ראיתי שירד לי 1600 שח על מיסים.
נראה לי ישר תמוה שזה סכום המיסים על שכר של 7413 שח
גבו לי על מס הכנסה 685,ביטוח לאומי 518 ומס בריאות 370.
בדקתי את החיוב שהיה אמור להתבצע לפי החוק וכמו כן במספרי מחשבוני חישוב שכר והיו אמורים לגבות ממני חצי מהסכום שגבו ממני.
קיים ברשותי תיאום מס שביצעתי ולכן גם לא יכול להיות שזה הסכום שאני אמורה לשלם
אשמח לעזרה בנושא,
תודה מראש,
אלה.
אלי
12/09/2016 07:00
סוהר במעצר בית בהמתנה להקראת כתב אישום ותסקיר מבחן שמשכורתו הופסקה.
האם ניתן לבקש עבורו מבית המשפט עבודה זמנית כחלק מהתקדמות התהליך.
מתי מחליט שבס לפטר ומה הזכויות לאחר הפיטורין
מחלה
יפית
12/09/2016 06:24
האם מעביד ( מנהל בהס) רשאי לבקש ממני להגיע חולה לבה״ס?
אאאא
11/09/2016 19:52
שלום!
האם מעביד יכול להכריח אותי לחתום על חוזה אישי ( כרגע בהסכם קיבוצי )
בעקבות העברת החברה לבעלים חדשים
האם יכול לסרב לחתום על חוזה אישי
בחוזה אישי שעות גלובאלי אין תשלום שעות נוספות אין ביטוח רפואי
אסף
11/09/2016 19:07
שלום. אם הודעתי למעביד על התפטרות יותר מחודש לפני מועד עזיבתי, האם הוא יכול שלא לאשר לי את מועד העזיבה עליו הודעתי ולהקדים אותו לחודש בדיוק לאחר ההודעה?
מאי
11/09/2016 19:00
התחלתי לפני כחודש לעבוד בחנות והמעסיק סגר איתי 28 ש״ח לשעה ו-3 שקל על כל מוצר שאני מוכרת.

בסוף חודש ביקשתי חופשה במוצש מסויים שבוע וחצי מראש.

המעסיק לא מביא סידור עבודה מסודר הוא מודיעה כל יום לפני משמרת מתי להגיע ולכן יום לפני הזכרתי לו שאני לא יכולה לעבוד באותו המוצש.

הוא התקשר אלי חצי שעה לפני משמרת ואמר לי להגיע ואמרתי לו שאני מצטערת ואני לא יכולה להגיע ולכן הודעתי לו מראש.

בסופו של דבר הוא פיטר אותי בהודעות וואצאפ ומשכורת שילם לי 26 ש״ח לשעה לא ע״י מה שסוכם ולא שילם לי את הבונוסים כמו שמשלם לכל העובדים.

מותר לו לעשות דבר כזה?

עבדתי אצלו בסך הכל קצת פחות מחודש
אלכס
11/09/2016 18:39
לפני שמונה חודשים התחלתי לעבוד בחברת ביטחון, דרך קבלן.

בתהליכי קבלתי לעבודה קיבלתי חוזה לחתום עליו (התחייבות לשנה , פירוט שעות עבודה וכו')
נתנו לי לעיין בו לחתום ולהחזיר להם.

הפרת חוזה זהו קנס של 6,000 שקלים, לאחר חצי שנה - הפרת חוזה זהו קנס של 3,300 שקלים.

לאחר שבעה חודשים של זלזול מהמשרד וחוסר אכפתיות כלפי העובדים החלטתי שאני רוצה להתפטר , דיברתי עם האחראית(" מפקחת") במשרד הסברתי לה כי פיזית אני לא מחזיקה מעמד בעבודה והקנס שגדול עליי כלכלית והוא הסיבה היחידה שנשארתי.

היא הסבירה לי כי עברה חצי שנה הקנס ירד ל3,300 ולא ניצלתי אף מימי החופשה שלי ויש באפשרות לקזז את הצטברותם מהקנס כך שהסכום הכולל יצא כ1000 שקלים פלוס מינוס.

הסכמתי והגשתי מכתב פיטורים לתאריך .10.9.16
שאלתי את המפקחת אם לפי החוק את הקנס לוקחים מהמשכורת האחרונה , ענתה בחיוב, מה שאומר שבין1.9-10.9 זאת משכורתי האחרונה.

היום בתאריך 10.9 סיימתי לעבוד בחברה.

היום היתה צריכה להיכנס לי משכורת מלאה של החודש הקודם(אוגוסט) , ממנה נלקחו לי יותר מ-3000 שקלים מהחברה!

כמו כן אציין שלא קיבלתי העתק של החוזה ואין זכר לחתימתי, באחד הימים בעבודה ביקשתי העתק של החוזה או לראות את מה שחתמתי עליו וקיבלתי טענה מהמשרד: " למה לא קראת אותו כמו שצריך כשחתמת עליו".

אני ועובדים רבים בחברה נשארנו ללא מענה.

גם נלקח לי יותר כסף מהמסוכם גם לא מהמשכורת האחרונה ואין זכר לחוזה.

מה אפשר לעשות?
ויקי
11/09/2016 18:36
שבוע טוב.

בעלי עובד כנהג ומשווק ויש לו קו משלו כבר 4.5 שנים. מסוף החודש יש לו שלילה של 45 ימים.

המעסיק שלו החליט שבזמן הזה יהיה לבעלי נהג שיסיע אותו ממקום למקום ובעלי ימשיך בעבודה השוטפת.
השאלה מה קורה בימי החג שאמורים להיות בתשלום. האם מגיע לבעלי תשלום על הימים האלו? הרי רצף העבודה שלו לא נקטע והוא ממשיך לעבוד רגיל.
תודה רבה
אמל
11/09/2016 18:11
שלום רב,
אני רציתי לשאול אם אני לא יהודייה אני חייבת להגיע לעבודה בחגים יהודים? אם אין תחבורה ציבורית כמו בראש השנה או ביום כיפור מה עושים?
מ.ח
11/09/2016 17:58
שלום לכולם,

עבדתי עד לא מזמן בבית קפה בירושלים. ההתנהלות של המעסיקים הייתה מזעזעת גם כלפי הלקוחות ובעיקר כלפי העובדים. מפה לשם, שמתי לב שהמעסיקים לא משלמים למלצרים את השכר עפ"י שעה אלא מסתמכים על הטיפים. ולפעמים משלימים למינימום לשעה במידה והטיפים לא מכסים את השעות שעבדתי בהם (וגם זה רק לפעמים).

לדוגמה: אם עבדתי ביום ראשון חמש שעות והרווחתי 100 שקל טיפים באותו היום. המעסיקים לא יביאו לי תלוש משכורת בסוף החודש על סך 125 ש'ח (25 ש'ח מינימום לכל שעה שעבדתי) על אותו יום. אלא יביאו לי רק 25 שקלים בטענה שה100 שקלים שעשיתי בטיפים הם המשכורת. וגם את זה הם עושים רק לפעמים, ברוב הפעמים הם אפילו לא משלימים למינימום.

רציתי לדעת אם העניין הזה של הטיפים חוקי בכלל. הרי מדובר במצב של העלמת מס.

ואיך אפשר להתמודד עם המצב? אם בכלל?

אני חייל שבחיים לא התעסק עם נושאים של תביעה וקצת אבוד בנושא.

אשמח לעזרה!
ליטל
11/09/2016 17:55
אני עובדת בחברה גדולה שעובדים בה משמרות, בוקר עד 16.00 וערב עד 20.30. תנאי המשרה דורשים 2 משמרות ערב לפחות.

אני עובדת שם שנה וחצי וכרגע נמצאת בחופשת לידה 3.5 חודשים, כאשר סוכם עם הממונה שאאריך ל 3 חודשים נוספים.

בבדיקה עם המנהל, אין אפשרות להעסיק אותי ב'משרת אם'. הסברתי כי אין באפשרותי למצוא סידור לילד בשעות הערב.

השבוע אני צריכה להיפגש עם המנהל על מנת לדון בהמשך העסקתי בחברה.

המנהל 'הכין' אותי שכנראה אצטרך להתפטר משום שאיני עומדת בדרישות המשרה וכי הם לא יכולים להביא לי מכתב פיטורים (לטובת אבטלה) משום שיש חוק שאוסר לפטר יולדת בחודשיים הראשונים שלה לעבודה.
אשמח לדעת מהם זכויותי.

האם להתפטר או לבקש שיפטרו אותי?
יעזור אם אקליט את השיחה עם המנהל?
הרצל
11/09/2016 17:53
שלום רב,

התחלתי עבודה חדשה ואני תוהה לגבי זכותי לקבל החזר נסיעות. כל יום עבודה קורה בעיר אחרת, אחת מהן עיר מגורי ירושלים, השנייה תל אביב והשלישית טבריה. מחישוב שערכתי עבור דמי נסיעות באוטבוסים יצא לי 633 שקלים לחודש. מקום העבודה מציע לי 300 שקלים. האם זה הגיוני? האם זכותי לבקש את העלות האמיתית של הנסיעות? קראתי את החומר שיש באינטרנט בנוגע להחזר נסיעות אבל לא כל כך הבנתי מה קורה במקרה כמו שלי שכן הוא מעט יוצא דופן.

בתודה מראש
ר.ל
11/09/2016 17:29
הרופאה שלי נתנה לי אישור מחלה ל-30 יום (עד סוף ההריון ) אך ללא שמירה. אני עובדת במקום העבודה כבר שנה ו-8 חודשים , אך אין לי מספיק ימי מחלה צבורים- נותרו לי רק 8 ימי מחלה. האם אני זכאית לקבל שכר עבור 22 ימי המחלה הנותרים? במידה וכן, האם התשלום אמור להגיע מהמעסיק או שעליי לפנות לביטוח לאומי?
אני
11/09/2016 16:47
סיכמתי עם המנהל שלי על שכר גלובלי של 5000 שקל בכל חודש.
אם מקום העבודה שלי נסגר לשבוע וחצי, לדוגמא לשיפוצים או לכל דבר אחר שלא אני אחראי לו...
האם הוא יכול להוריד לי מהשכר על אותו החודש?
לי
11/09/2016 14:32
חזרתי מחל״ד, אני עובדת משרה מלאה. בפועל כל יום עבודה 6 שעות. ביקשתי מההנהלה שעות הנקה
ונעניתי שמכיוון שאני עובדת פחות מ7 שעות ביום אני לא זכאית לקבל.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שהתנאי הוא משרה מלאה....
האם מספר השעות ביום רלוונטי?
תודה.
Cheno
11/09/2016 13:45
שלום
אני חוששת שהורידו לי בשכר עקב בדיקות שאני עוברת במהלך ההריון.
שמתי לב שהשעות החודשיות ירדו מ186 ל153בחודש.
חשבת השכר לא אמורה להחזיר לי את השעות על כל אישור ביקור אצל רופא?

תודה
עובדת מדינה
11/09/2016 11:42
שלום, כיום אני עובדת מדינה במשרד ממשלתי. אני עתידה להתחיל לעבוד במקום פרטי בסוף החודש. מבחינת החוק אני צריכה לתת התראה של חודש לפני סיום העסקתי. השאלה שלי היא האם זה אפשרי להתחיל לעבוד במקום חדש בזמן שאני מנצלת את ימי החופשה שלי מהמעסיק הקודם?
אשמח למענה בנושא כדי שאדע מה לעשות..

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ