פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 467
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קלייר
04/05/2017 14:54
שואלת בשביל חברה שאינה מעוניינת להיחשף על מנת לא ליצור בעיה במקום העבודה.

עובדת כבר שנתיים באותו מקום עבודה ,נמצאת כרגע בחופשת לידה ארבעה חודשים והודיעה כי תחזור לעבוד כשהתינוק יהיה בן חצי שנה (5 ימים לאחר התאריך ) כרגע גילתה שהיא בהריון נוסף.

כידוע יכולה לא לספר עד חודש חמישי אך מה קורה במקרה שלה שנמצאת בחופשת לידה ? האם יכולים להזיז אותה תפקיד ? לפגוע לה בזכויות ? מתי צריכה להודיע על ההריון הנוסף?

נשמח לתשובה מקצועית. תודה.
עורך דין
07/05/2017 10:53
שלום קלייר

לחברתך יש זכויות מלאות כמו לכל עובדת אחרת הנמצאת במהלך חופשת לידה והמעסיק מחוייב להחזיר אותה לעבודה, לאותו תפקיד ובאותה מסגרת משרה, לאחר חופשת הלידה.

בכל הנוגע להריון, הרי שהחוק מעניק לעובדת בהריון זכויות ברורות והדברים אינם שונים ככל שהדבר נוגע לחברתך.

בהצלחה
אילן
07/05/2017 09:05
שאלה (סתם לפרוק מטען) סיימתי מכינה דרך סל שיקום. בסוף המכינה היה אבחון תעסוקתי, לאורך כל המכינה סיפרו לנו סיפורים שיש לנו סטודנטים באוניברסיטה, להנדסה, למשפטים ולמדעי המחשב (בקיצור נתנו לנו להרגיש שהשמיים הם הגבול).

בסוף המכינה כשהגענו לאבחון (היינו 30 חברה בכיתה) בחרו לכולם בלי יוצא מן הכלל כל מיני מקצועות מעפנים כאלה שהם לא בדיוק תואר, הם יותר בכיוון של קורסים, כאלה שלא צריך פסיכומטרי + בגרות בשבילם ולא לוקחים יותר משנתיים (כל מיני הנדסאים, סוכני נסיעות, ספרים, שדרני ספורט, מדריכים בחדר כושר, מורים, מנהלי לובי במלון וכו).

בקיצור אחרי כל מה ש"סיפרו לנו" הרגשתי מרומה. לא מובן לי למה בחרו לי כזה קורס כזה של שנתיים באיזה מכללת שקר בזמן שהיכולות שלי הרבה הרבה יותר גבוהות...סתם כי ביטוח לאומי מתקמצנים או שצריך להיות "ריאלי" והמקסימום שמישהו עם בעיה רפואית יכול להיות זה מורה?
עורך דין
07/05/2017 10:52
שלום אילן

למרבה הצער ככל שהדבר נוגע לך, איני רואה כל דרך משפטית לסייע לך.

בהצלחה
ג'ני
07/05/2017 09:51
שלום,

אני חייבת את עזרתכם. אני באמת על סף בכי כבר.
אני עובדת בבית מלון כפקידת קבלה ואנחנו כוח אדם מצומצם כבר הרבה מאוד זמן. עקב חוסר והתפטרות בגלל תנאי עבודה (בעיקר גם מחוסר הפסקות במשמרות)
העניין הוא שאני חולה בבית, וקיבלתי מ-4.5 עד 6.5 ימי מחלה לנוח כי אני באמת לא מתפקדת כבר.

ניסיתי להשיג את המנהלת שלי. כל היום בהודעות ובשיחה (ניתקה) עד שכתבתי לה שכל היום ניסיתי להשיג אותה מכיוון שאני לא חשה בטוב ושקיבלתי ימי מחלה ולא אוכל לעבוד שישי שבת הזה.

היא ענתה לי שאין מה לעשות ועליי לבוא לעבודה...
התשובה הייתה שאחפש מחליף. "מה יש לי 20 עובדים? אני עם חום בבית"

זה פשוט מזעזע אותי כבר היחס הזה, אני כמעט שנה עובדת במלון הזה, אבל זה שיא חדש!

- הם מודעים לימי מחלה

- הם כופים עליי לבוא לעבודה, ולא מעניין אותם שאני חולה.
(בנוסף היום פקידת קבלה נוספת קיבלה 5 ימי מחלה על דלקת חמורה ברגל והמנכל פשוט אמר שאין עובדים וזו "כולה רגל")

מה ניתן לעשות בנידון, אל מי לפנות? אין לי כסף להליכים משפטיים, תוכלו לייעץ על גוף מסויים שיוכל לעזור בבקשה?
ארתור
07/05/2017 09:46
שלום רב

שואל בשביל משפחה, באחד הסעיפים בחוזה בעבודה רשום כלהלן:

תפקידו של העובד הינו תפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי, ולפיכך לא תחולנה על העסקתו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א -1951, והעובד לא יהיה זכאי לקבל מן החברה תמורה מיוחדת או נוספות עבור עבודה בשעות נוספות.

האם יש תוקף משפטי לכתוב?
אריאנה
07/05/2017 09:39
שלום,

יש לי שאלה בנוגע לדיני עבודה, אשמח לתשובה מעורך דין בלבד.

אני עובדת במקום עבודה כבר שנתיים, שבמהלכם התחלתי ללמוד לתואר, נכנסתי להריון וילדתי.

אופן ההעסקה שלי (ושל כל העובדים אגב) מאז ומתמיד(!!) הוא כזה שאני נותנת משמרות כפי יכולתי והמנהל שם אותי במשמרת לפי צרכיו.

עכשיו אני שוב בהריון והחליפו מנהל, המנהל החדש מכריח את העובדים לתת מינימום של 4 משמרות ואם העובד לא נותן אותם אז לא מעסיקים אותו בכלל ולא מתייחסים למשמרות שהוא כן נותן.

השאלה שלי היא מה עושים במצב כזה? מצד אחד אני ממש לא בקטע של תביעות כי אני אוהבת לעבוד במקום, אך מצד שני רוצה לדעת אם יש חוק כלשהו שמגן עליי? האם זה נקרא הרעת תנאים?

קורה מצב שאני בהריון, כביכול עובדת במקום אך בפועל גם לא מעסיקים אותי וגם לא מפטרים, דבר שגורם לי לחוסר אונים ואי ודאות.

**מציינת שלא נערך שום חוזה.

תודה מראש ושבוע טוב!
בתאל
07/05/2017 09:32
היי שבוע טוב.

אשמח לעזרה של עורך דין מומחה לדיני עבודה.

עבדתי כשכירה 11 חודשים ויצאתי לחופשת לידה הערכתי את החופשה והייתי בבית עם הילדה שמונה חודשים. ניסיתי לחזור לעבוד עבדתי יום אחד ולא הלך הילדה הייתה חולה ופשוט החלטתי להישאר עוד איתה בבית, לאחר חודשיים בערך חזרתי לעבוד וגיליתי שכל הוותק שהיה נעלם.

האם זה תקין לפי דיני עבודה?
ליאור
07/05/2017 09:28
אם יוצא שבחודש האחרון לפני הלידה בפועל אני מקבלת הוראות עוקבות למנוחה (בגלל צוואר מקוצר אם זה משנה), כל פעם שבוע-שבועיים, רשמית המילים שמירת הריון לא מופיעות בהמלצות, אבל בסה"כ זה עלול להצטבר ל30 יום... (כרגע אני על בערך 20 ברצף, עד סוף 35 ובעוד כשבועיים נדע מה הלאה).

האם במקרה כזה אני יכולה להגיש בקשה לשמירה כשמגיעה ל30 ימים? או שבגלל שלא היתה המלצה מפורשת מההתחלה אז בכל מקרה לא יאשרו ואז כדאי להגיש לפחות ימי מחלה למעסיק? (אין לי לכל התקופה בכל מקרה, אבל חלק זה עדיף על כלום אם בטוח לא יאשרו שמירה...)

בנוסף, תחילת רצף המנוחה בשבוע 32 אבל מחר אני כבר נכנסת ל34, הבנתי שיש בעיה עם שמירה לאחר 34, האם הבעיה היא מנוחה שמתחילה אחרי 34 או שבכל מקרה כל מה שמעל 34 לא רלוונטי לשמירה? (ואז בכל מקרה מ32 לא יהיו לי 30 ימים להגיש)

תודה
חן
07/05/2017 09:26
אם עבדתי כ-5שנים באותו מקום עבודה (3 שנים מתוכם במשרת סטודנט) ואז ילדתי ולאחר חופשת לידה (לפי חוק וללא הארכות) הגשתי מכתב התפטרות לצורך גידול בילד.

לאחר 5 חודשים מרגע הלידה וכחודשיים! לאחר סיום חופשת הלידה מצאתי עבודה חדשה. האם מגיע לי פיצויים מלאים? או שבגלל שהתחלתי לעבוד בתוך חצי שנה מהלידה ולא לאחר! חצי שנה מהלידה לא מגיעים לי פיצויים?

לציין, כי מקום העבודה החדש תואם את השכלתי והשכר גבוה יותר אך השעות והמרחק מהבית זהים לעבודה הקודמת.
מישל
07/05/2017 09:25
הי .. יום רביעי במהלך העבודה יצאתי לבדיקת רופא רגילה. המנהלת בעבודה כמובן ידעה על כך מראש והייתי אמורה לחזור אחרי זה לעבודה. בסופו של דבר בכלל הרופא הפנה אותי למיון ואישפזו אותי . היום קיבלתי הודעה מהאחראית שלי:

אני: אם היום ומחר יהיה תקין משחררים אותי
אחראית : בשעה טובה
אני : כן
אחראית : עד כמה שאני מבינה סיימת עם העבודה...
אני : נראה לךך אם מחר אני יוצאת הביתה שני ב-7 אני בגן כבר
אחראית : את רצינית?
אני : כן .. אין לי שום המלצה לשמירה או לשבת בבית אחראית : רוצה שאנחנו נייילד אותך?
אני : חחח ממש לא
אחראית : אולי תקחי כבר מחלה עד הלידה?
אני : ומי ישלם לי על זה ? אלוהים ?
פיזית אני מרגישה בסדר אז אין טעם
אחראית : אההה

קצת נפגעתי מהשיחה. הרגשתי שמעדיפה שלא אגיע לעבודה יותר כדי לא לעשות פנצ'רים יותר.

היא יכולה להגיד לי לא להגיע לעבודה פתאום או להוריד לי משמרות? או להציע לי לקחת חופש מחלה עד הלידה? יש לי עוד חודש וחצי לפחות.
ח.ב
07/05/2017 09:18
כרגע אני בחל"ת שלאחר חל"ד. חוזרת לעבוד בספטמבר. עד ללידה עבדתי בארגון בריאות גדול ואני מתכוונת להישאר בו. מקום העבודה היה ברחובות ואני תושבת הרצליה (מעל 40 ק"מ מרחק אם זה רלוונטי).

האם אני יכולה לבקש והם מחוייבים למצוא לי עבודה קרובה יותר אליי באותו שכר תנאים והיקף משרה? בגלל המרחק שעות העבודה לא מסתדרות עם שעות סיום הגן של הילד.

נכון לעכשיו הציעו לי לעבוד באותו תפקיד קרוב לבית אך רק ב-50% משרה.
ענבר
07/05/2017 09:12
כותבת בשם חברה,

היא רוצה להתחיל תהליך של הריון אך היא ממש לחוצה.
כמובן שהסברתי לה שהלחץ לא יוסיף .

בערך לפני מספר שנים היה לה צניחה של החלחולת ושל המעי (רקטוצלה) כן היא מטופלת בפיזיו של רצפת האגן ובכל מה שצריך.

האמת שהיא לא בלחץ מזה היא כל הזמן מתרגלת והמצב של רצפת האגן שלה כבר מתחיל להשתפר, מבדיקות שהיא עשתה לא נגרם נזק כלל לאזור הרחם הכל שם תקין וחזק אין אפילו סימן קטן שמראה שבצד הקידמי משהו לא בסדר.. אפילו הרופאים נדהמו מזה.

הדבר היחידי הבעייתי הוא דווקא צניחה קלה האחרונית שתמיד תישאר אפילו שהיא אחרי ניתוח ובטיפולים.. אין מה לעשות צניחה קטנה תמיד תהיה.

הלחץ שלה כרגע הוא שהיא חוששת שהיא תהיה צריכה שמירת הריון (וכנראה היא תהיה צריכה, לא?) היא יותר חוששת מהקטע הכלכלי.

היא משלמת משכנתא ועוד דברים שהיא מחויבת אליהם והיא חוששת שלא תוכל לעבוד תוך כדי ההריון.

ברור שיש יותר הוצאות בהריון ושלא נדבר על אחרי תקופת ההריון.

אבל כרגע היא דואגת מהזמן שבוא היא כנראה תהיה צריכה לשכב בבית ולא תוכל לעבוד.

מרגיש שזה מה שמעסיק אותה כרגע.

היא עובדת כבר 4 שנים באותו מקום עבודה.. משתכרת לפי שעות.

היא עובדת מיום ראשון - שישי (כולל שישי) 6 שעות
פעם בשבוע היא מעבירה סדנה במקום עבודה ואז היא נמצאת עוד שעתיים. (האם גם את זה צריך לכלול בשעות שלה?)

אם יש מישהו שקצת מבין בכל הנושא ואני יכולה לקשר אותה איתו.. רק בשביל להרגיעה אותה. אני אשמח.

דבר נוסף, לפי מה שקראתי באינטרנט, אם היא בהריון בסיכון והיא בבית למעסיק אסור להוריד לה מהימי מחלה ומהימי חופשה?

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור
שיראל
07/05/2017 09:08
ילדתי ב-12.1 וכמה ימים לפני פסח כל העובדים קיבלו אצלנו מתנת חג כסף שנכנס לחשבון ואני לא קיבלתי ויש לי מנהל חדש שהגיע שכבר הייתי בחופשת לידה ושאלתי אותו למה לא קיבלתי הוא ענה לי יש נוהל חדש בעבודה בגלל ביטוח לאומי את המתנת חג שלך תקבלי שתחזרי מחופשת לידה.

ביקשתי ממנו שאולי ינסה לעשות משהו כי אני צריכה את הכסף הזה של המתנת חג לקנות דברים לחג בקיצור הוא היה נורא נחמד ואמר שמשרדים של העבודה לא אישרו אבל הוא עשה משהו עקיפין ונתן לי את המתנת חג בצ׳ק מיד אחרי פסח הודיעו לי שבסוף שאין לי מקום לילד לגן ולכן אני לא יכולה לחזור לעבודה אבל גם לא מסתדר לי משמרות.

אז בסוף הודעתי לו שאני לא חוזרת מחוסר ברירה אז הוא אמר לי שאני עשיתי לו תרגיל שזה מאוד מעליב במיוחד שזה מנהל חדש שהוא בכלל לא מכיר אותי ואני עבדתי שם שבע שנים ואז הוא אמר אני יקזז לך את זה כולי יצאתי משם בוכה כי נפגעתי עד עמקי נשמתי והשבוע לאחר שיחה עם הנהלת חשבונות מה מסתבר הוא אמר. להם שאני ביקשתי מפרעה על חשבון המשכורת שאחזור והוא פשוט קיזז לי 1000 שקל מהפיצויים שלי.

מותר לו לקחת לי מתנת חג בגלל שלא חוזרת לעבודה?

מותר לו בכלל לגעת לי בפיצויים?

שמישהו מבקש מפרעה הוא צריך לחתום על משהו?

אני עדיין בהלם מהחוצפה שלו כי אני לא ביקשתי שום מפרעה!
רויטל
07/05/2017 07:43
שלום,

אמא שלי מתגוררת ב30 שנה האחרונות בבאר שבע. לאחרונה היא רכשה בית בשדרות ורוצה לעבור לגור שם בעוד שבועיים.

כלומר היא עוברת לגור לשדרות מבאר שבע. היא עבדה 17 שנה באותו המקום עבודה בבאר שבע וכעת לא יכולה להמשיך לעבוד שם מכיוון שיהיה לה קשה להגיע משדרות לבאר שבע בגלל המרחק וגם בגלל שעובדת בעבודתה משרה שהיא במשמרות וכוללת עבודה במוצ"ש.

מקום העבודה מסרב לפטר אותה ואומר שאם רוצה יכולה לעזוב לבד ולא מגיע לה דבר. אני רוצה לבדוק ולו ודא האם היא יכולה להתפטר ממקום העבודה ולקבל פיצויי פיטורין? האם יש סייגים או תנאים שעליה לעמוד בהם על מנת לקבל פיצויי פיטורין? האם יגיע לה לקבל אבטלה? בדקתי מרחקים והמרחק מבאר שבע לשדרות 53.5 ק"מ.

כיצד עליה לנהוג? מהן הזכויות שלה?

תודה מראש.
עורך דין
07/05/2017 08:09
שלום רויטל

אין חוק שמאפשר לאמך להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים במצב המתואר. אם תתפטר, תצטרך להמתין 90 יום לקבלת דמי אבטלה.

בהצלחה
מור
04/05/2017 15:00
שלום רב,

1. האם יש הנחה בדמי הביטוח הלאומי למשרתי מילואים פעילים?

2. האם יש הנחה בדמי הביטוח הלאומי לסטודנטים לתואר ראשון?

3. מה קורה במידה שהביטוח הלאומי שולח דרישת חוב *לראשונה* לאחר 6.5 שנים? (שזה בערך ״דקה״ לפני ההתיישנות הקבועה בחוק של 7 שנים) ולאחר בירור טלפוני מול המוקד שאמר שלא קיים חוב?
עורך דין
07/05/2017 07:01
שלום מור

1. לא
2. לא
3. אם יש חוב בביטוח הלאומי צריך לשלם אותו.

בהצלחה
מרים
04/05/2017 15:01
עובדת שכירה שעובדת משרה מלאה (10+ שעות ביום)

שבוע 36 להריון.

יש לה לנצל 85 ימי מחלה (עובדת 4 שנים באותו מקום)

לקחה 15 ימי מחלה מרופאת נשים.

ובעוד 15 ימים כשזה יסתיים היא תקבל עוד עד הלידה.

האם הביטוח לאומי יעשה בעיות לגבי התלוש הזה? שהוא יהיה אחרון שלה לפני ללדת.

היא מפחדת שלא יתחשבו בתלוש הזה כי הוא מבוסס על 20 + ימי מחלה שישלמו לה כמובן.
עורך דין
07/05/2017 07:00
שלום מרים

במצב אותו את מתארת אין כל סיבה לחשוש. המצב נפוץ מאד בקרב נשים היוצאת לחופשת לידה. אם תלושי השכר האחרונים יהיו נמוכים יחסית בשל היעדרות מפאת מחלה, ניתן להציג זאת במוסד לביטוח לאומי, להסביר ולהראות תלושי שכר מלאים. ברוב המקרים זוכות הנשים להתחשבות מלאה במצב.

בהצלחה
אלחי
04/05/2017 15:03
שלום
אני עובד באבטחה עם נשק ופעם בחודשיים מחייבים אותנו ללכת ליום ריענון שם עושים מטווחים בחני כושר ועוד.. אנחנו צריכים להיות שם מהשעה 8:00 עד 18:00 (10 שעות) . נותנים לנו שם הפסקות אחת גדולה של שעה בצהריים ועוד כמה קטנות של 10-15 דקות.
המעסיק משלם לנו כל היום הזה רק 8 שעות האם זה מותר לו? כביכול מקזז את ההפסקות . בעבר עבדתי בחברה אחרת שם שילמו על 10 שעות.
תודה
עורך דין
07/05/2017 06:59
שלום אלחי

המעסיק אינו אמור לשלם לעובדים עבור הפסקות. ההפסקה היא על חשבון העובד.

בהצלחה
אלעד
06/05/2017 18:14
הנני בעל 14 שנות ותק ועובד במשרד הביטחון.הנני בעל פנסיה תקציבית..לאחרונה אינני רואה עין בעין עם המנהלים ויש סיכוי שינסו למצוא סיבה לפטר אותי..למרות שלפי הבנתי הדבר לא פשוט בכלל...הנני בן 42 עוד חצי שנה..שאלתי...האם יש למקום העבודה מחוייבות לספק לי את הפנסיה כפי שצברתי עד כה זא 28 אחוזים מהקובעת?או שיש באפשרותם לפטרי ללא פנסיה?תודה רבה
עורך דין
07/05/2017 06:58
שלום אלעד

לאור הוותק הרב במקום העבודה והמצב אותו אתה מתאר, אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, במסגרתו יבחן המצב לעומק כמו גם תנאי העסקתך וזכויותיך המלאות במקרה של המשך עבודה ו/או פיטורים.

בהצלחה
רחל
06/05/2017 19:01
שלום רב
הופניתי לוועדה רפואית של עובדי המדינה במשרד הבריאות. האם מותר לנציג המעסיק שלי להיות נוכח בזמן הבדיקה הרי יש חיסיון? עובדת רווחה מסרה לי כי בזמן הבדיקה אסור אבל בדיון עצמו כן לא ברור לי איזה דיון בוועדה הרי היא לא חלק מהרכב הוועדה ולא קובעת כלום.
עורך דין
07/05/2017 06:56
שלום רחל

אכן, בזמן הבדיקה הרפואית אסור לאיש מלבד רופאים להמצא במקום. לאחר הבדיקה הרפואית יש דיון מקצועי לגבי האפשרות שלך להמשיך לעבוד בתפקידך ו/או לגבי אי היכולת כאמור בשל מגבלות רפואיות. בעת הדיון נציג המעסיק יכול להשתתף.

בהצלחה
דמיטרי
06/05/2017 23:50
שלום,
בזמן של הודעה מוקדמת של 30 יום על הפיטורים שברתי רגל ואהיה מושבת כ-60 יום - לא אוכל לחפש עבודה חדשה. מה עלי הכי נכון לעשות? האם ניתן לבקש את המעסיק לדחות את התאריך של הפיטורים? האם אוכל לקבל שכר מביטוח לאומי? מה הן עוד אפשרויות?
עורך דין
07/05/2017 06:55
בוקר טוב דימטרי

ניתן לדחות את הפיטורים רק בהסכמת המעסיק. מעבר לכך תוכל לנצל את ימי המחלה שצברת. ימי ההיעדרות בשל מחלה חופפים לתקופת ההודעה המוקדמת.

בהצלחה
ס.פ
04/05/2017 11:50
שלום,

אמא שלי גילתה לאחרונה שהיא זכאית לתוספת במשכורת על מה שנקרא "תוספת משמרת", תנאי העבודה שלה לאורך כל השנים לא השתנו וזו אינה תוספת חדשה. כאשר בדקה את העניין מול משאבי אנוש נאמר לה שתתחיל לקבל את זה מעכשיו אך אינה תקבל זאת רטרואקטיבית על כל השנים בהן עבדה שם. יש לציין כי חלק מהעובדות קיבלו את התוספת מההתחלה ולאורך כל השנים.

אשמח לייעוץ
עורך דין
04/05/2017 13:46
שלום לך

אכן יכול להיות שמגיע לאמך לקבל את התוספת האמורה גם רטרואקטיבית, שכן אין על פניו כל סיבה להפלותה ביחס לעובדים אחרים. מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין לפני קבלת החלטות.

בהצלחה
גרסימץ
03/05/2017 22:55
שלום,

אני עבדתי במקום עבודה 10 חודשים. כרגע כבר שנה פלוס אני בחופשת לידה. במהלך העשרה חודשים הייתי בהריון דיווחתי למעסיק על ההריון בחודש הרביעי להריון. איך שדיווחתי שאני בהריון מ 6 מישמרות הורידו לי ל-4 או 3 משמרות גג קיצצו לי שעות והורידו לי משמרות האם אפשרי לעשות עם זה משהו?

אשמח לתשובה תודה מראש.
עורך דין
04/05/2017 12:09
שלום לך

נשמע על פניו שהמדובר על אפליה וכן על הרעה מוחשית בתנאי העבודה, ועל מנת לבדוק את המקרה לפרטיו מומלץ להקדים ולפנות לעורך דין המתמחה בתחום.

בהצלחה
אביטל
04/05/2017 08:24
שלום, מספר פעמים התקשרתי לביטוח לאומי אך אלה מסרבים לתת תשובה! חוזרים על החוקים וכל רגע אומרים לי חוקים אחרים ואני ממש מבולבלת ולא מבינה אם אהיה זכאית לדמי לידה או לא. אודה מאוד אם תוכל לעזור לי.

הלידה הקודמת שלי הית בזמן שעבדתי בחברה מסודרת כ-9 שנים. ילדתי ב- 25.4.16 . החברה בה עבדתי נמכרה לחברה אחרת לפני בערך 4 שנים ומאז עברה שינויים רבים. עד סוף דצמבר 2015 (עוד במהלך הריוני) פוטרו למעלה מ80 עובדים. פעילות הייצור עברה לצפון ולשלוחות בחול. במהלך הריוני נודע לי (ולרגע לא הופתעתי) שאלמלא ההריון שלי גם אני הייתי מבין המפוטרים. תפקידי בחברה היה משאבי אנוש ובין היתר מאחר וכבר היו שינויים רבים הייתי גם בכובע של אחראית על רכש מקומי. ההריון היה הסיבה היחידה שנשארתי בעצם.. בחברה בירושלים נשארו קומץ אנשים מצומצם ביותר. מעט אנשי שירות הנדסי ובעיקר שיווק ומכירות. יצאתי לחופשת לידה וידעתי שאין לי לאן לחזור..
לאחר דצמבר לא היה יותר "משאבי אנוש".. ותפקיד הרכש עבר גם הוא לצפון. נשארתי למעשה בחברה עד הלידה בתפקיד אדמיניסטרטיבי לחלוטין.. תיוקים, הקלדות וכיו"ב. היו לצערי ימים רבים בהם ישבתי ממש ללא מעש זמן רב. ידעתי שאם ארצה לחזור לחברה לא יהיה לי תפקיד.. וגם שאלתי את הממונה עלי על כך, השיבו לי כי אחזור לעשות מה שעושה היום: סריקות, תיוקים והקלדות. ידעתי שאסור לפטר אותי וברגע שהם יוכלו לעשות זאת (אחרי פרק הזמן המותר לפטר אחרי הלידה) הם בוודאי לא יחזיקו אותי סתם. מתוך מחשבה זו החלטתי להתפטר.
מאחר וילדתי בסוף אפריל, פספסתי את הרישום למעון ביישוב בו אני גרה. כך שלא היה לי מעון מסודר לתינוק שלי. החלטתי לחתום דמי אבטלה וזאת עשיתי אחרי 90 יום שלילה.
התכנון היה לחזור לעבודה כמובן בשנה שאחרי, אך להפתעתי הרבה נכנסתי שוב להריון ואלד ב-23.8.17 (יודעת לפני כי זה ניתוח מתוכנן).
בטלפון האחרון שהתקשרתי לביטוח לאומי נאמר לי שעלי להגיש 15 חודשים מתוך 22 ועל תקופת השלילה (90 יום) מדלגים וגם שאבטלה נחשבת כמו תלוש. אך בשיחות אחרות לא נאמרו לי אותם דברים ומכאן הבלבול.
סליחה מראש על המגילה ומקווה שתוכל לעזור, אני סה"כ רוצה לדעת אם לטרוח ולהגיש מסמכים וגם משום שהנושא הכלכלי לחוץ לי וישמח אותי לדעת שאקבל דמי לידה.

עורך דין
04/05/2017 12:08
שלום אביטל

האמת שהדך הכי יעילה לטפל במקרה שלך, היא להגיע אל סניף הביטוח הלאומי באזור מגוריך ולבדוק את הנושא בפגישה אחד על אחד עם נציג המוסד. מאחר והמקרה שלך מורכב כמו שאת מבינה, ראוי לראות בעיניים, לשאול את כל השאלות ולקבל תשובות בזמן אמת מנציג המל"ל כאמור.

בהצלחה
אימי
01/05/2017 18:36
יום הזיכרון וגם בעצמאות
עורך דין
04/05/2017 12:02
שלום אימי

מה השאלה לגבי שני הימים האלה?
עדי
03/05/2017 18:30
ממש לאחרונה אושרו לי 100% נכות לצמיתות.
אני נשואה לגבר גרש עם ילדים מנישואים קודמים.
בעלי בקרוב יסיים לשלם מזונות שותפים ויהיה עליו להמשיך לשלם בגין חוב מזונות שעומד על כ45,000 שקלים.
הוא מרוויח מעל ל6,000. אין ברשותינו רכב או כל נכס אחר.
האם אני זכאית לתוספת בקצבת נכות בגין בעלי?
האם אני זכאית להשלמת/הבטחת הכנסה?
אם אגיש בקשה להשלמת/הבטחת הכנסה אני עלולה לאבד חלק או את כל קצבת נכות שלי?

קראתי את המידע בנושאים אלו באתר ויצאתי מבולבלת.

תודה
עדי
עורך דין
04/05/2017 12:01
שלום עדי

אכן, על מנת להבין מה בדיוק מגיע לך לקבל יש לקבל הרבה אינפורמציה ולבדוק את הנושא לעומקו. עליך לפנות ליעוץ מס או חשבת שכר על מנת לבצע בדיקה יסודית בנושא.

בהצלחה
אילנה
03/05/2017 16:39
אני עובדת בביתחולים אומנם לא כעובדת מדינה אבל משרה ממשלתית אני רציתי להתפטר ואמרו לי שאני מחויבת בהודעה מראש של 45 יום לפי החוזה שחתמתי עליו .אני עובדת שם 7 חודשים ולפי כל מה שקראתי באתרים השונים החישוב של הימים הוא שןנה 11 יום הודעה מוקדמת. יש לי מה לעשות בנידון או שהחוזה הוא הקובע?
עורך דין
04/05/2017 11:54
שלום אילנה

יש באתר זה כתבה המסבירה בפירוט אודות הודעה מוקדמת קצרה או ארוכה יותר ומתי הסכמה חוזית בין העובדת למעסיק תהיה תקפה. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
אורית
03/05/2017 15:58
שלום אני עובדת בחברה מוכרת כבר 6 שנים. בהתחלה עבדתי במחלקה מסוימת במשך 4 שנים ואחכ עברתי למחלקה אחרת במשך שנה אחכ עברתי למחלקה נוספת במשך 4 חודשים ואחכ עברתי סניף לאותה מחלקה שעבדתי בה שנה ואז נודע לי שכל מי שעובד שם מגיע לא תוספת מקצועית שזה שקל לשעה אחרי שנודע לי פניתי לקופאית ראשית ועדכנתי אותה שלא שילמו לי במשך שנה וחצי שבה עבדתי שנה בסניף הקודם באותו מחלקה וחצי שנה בסניף הזה באותה מחלקה התלוש הזה שילמו לי סכום של 1400 שקל רק לחצי שנה כשהתקשרתי למשרדים הראשים אמרו לי שלא מאושר. לי על השנה הקודמת האם הם מחויבים לשלם לי רטרואקטיבי על השנה הזו והאם אני יכולה לתבוע אותו ואם כן האם בעקבות תביעה הם יכולים להרעת תנאים תודה
עורך דין
04/05/2017 11:53
שלום אורית

היה קשה לקרוא את השאלה שלך ללא סימני פיסוק...

בכל מקרה, ממה שהבנתי, עליך לפנות אל המעסיק בכתב בלבד ולקבל את תוספת השכר שמגיעה לך רטרואקטיבית, מהמועד שבו התחלת לעבוד במחלקה שבה השכר לעובדים המקבילים לך גבוה יותר.

בהצלחה
סאשה
04/05/2017 11:40
אם המעסיק מעביר מכתב לביטוח לאומי (שהביטוח לאומי ביקש) שמסביר למה בתלוש האחרון קיבלתי ימי מחלה אך בתאריך הפסקת עבודה רשמו לי חודש לפני. במכתב המעסיק כותב שהייתי בשמירת הריון וקיבלתי ימי מחלה. אני לא הייתי בשמירה!

פשוט ימי מחלה מהרופא נשים. ביטוח לאומי יכולים לעשות לי בעיות בגלל שרשם שמירת הריון למרות שלא הגשתי שום טפסים לכך?
סיון
04/05/2017 11:40
זהו, הגיע רגע האמת.

חופשת הלידה הגיעה לסיומה. אני כבר התפטרתי לפני חודשיים. בשבוע הבא הולכת לביטוח לאומי עם טפסים של דמי אבטלה פלוס מכתב בקשה לויתור על שלושה חודשים, וללשכת התעסוקה. ועוד משהו? שכחתי משהו? בשניהם פשוט צריך להגיע או לקבוע תור או משהו? בירושלים אם זה משנה.

תודה רבה
נסטיה
04/05/2017 11:33
עובדת בחברה פרטית יותר מ 3 שנים לאחרונה קיבלתי מכתב מחברת מנורה עם כל הפעולות שנענו במהלך שנה אחרותה והיום קיבלתי הודעת סמס עם מכתב שמעסיק שלי לא משלם לי פנסיה ופיצועים באופן תמידי וזה פוגע בזכויות שלי העם זה חוקי שהוא ידחה את זה ואז באחד החודשים ישלם לי את זה העם הזכיות שלי באמת נפגעים ומה ניתן לעשות במידה וזה לא חוקי.

אשמח לקבל מענה
מורן
04/05/2017 11:32
לפני כשנה וחצי התחלתי לעבודה בעבודה שעתית. במקום ישנם שלושה סוגי טיפולים. בחוזה העבודה נחתם כי על טיפול מסוג א ו-ב אשולם x שח ועל טיפול מסוג ג אשולם סכום מעט גבוה יותר.

בתחלה טפלתי רק טיפולים מסוג א, אך לאחר חודשים ספורים הגיע אלי טיפול מסוג ב. התבקשתי לתת לו עדיפות מאחר וטיפול מסוג ב משלם יותר. שאלתי את המנהלת על כך והיא אמרה שאפריד בין טיפול א ו-ב בדיווח ואשולם על טיפול ב לפי התעריף של טיפול כ, הגבוה יותר. לא שיננו את החוזה ולא חתמנו על עדכון, הסיכום נעשה בעפ. כך שולמתי במהלך שנה+ כשטיפול מסוג ב בתעריף הגבוה יותר.

היום בקשתי העתק של החוזה ולאחר שהמנהלת שלחה לי אותו כתבה לי כי היא רואה ששלמו לי ביתר על חלק מהטיפולים.

האם ההסכם בע"פ אינו תופס? היא יכולה להוריד לי את הסכום רטרואקטיבית או להוריד לי את התעריף על טיפול ב מעכשיו והלאה?

ואם לא- מה האסמכתא על כך?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ