פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 448
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פאולה דז'קיץ
26/06/2017 11:51
שלום רב,אני עברתי מאילת לכרמיאל לאחר 7.5 שנים בחברה. בבדיקה מול מחלקת שכר הסבירו לי שמגיע לי השלמת פיצויים כי אני עוברת לעיירת פיתוח לאחר חצי שנת מגורים. במשך חמי שנה שוחחתי עם מחלקת שכר דרך מיילים והכל מתועד אצלי, ובמאי שלחתי להם אישורים על מקום המגורים.אמרו שקיבלו ויכינו צ'ק ואז הודיעו לי שלא מגיע לי כי עברתי מעיירת פיתוח לעיירת פיתוח. האם בכל זאת מגיע לי את ההשלמה מאחר ובמשל חצי שנה הבטיחו לי שכן והסתמכתי על הדברים?תודה רבה
מיכל
26/06/2017 10:49
המעסיק הודיע לי לאחר שימוע על הפסקת עבודתי במיידי. מגיעים לי דמי הודעה מוקדמת. (כ -25 ימים כי הייתי עובדת יומית). מתי אני יכולה להרשם בלישכה לצורך קבלת דמי אבטלה? לאחר תום ימי ההודעה המוקדמת או מייד עם קבלת ההודעה על סיום עבודתי. . תודה
נועה
26/06/2017 08:50
שתי שאלות:

1. אני בשבוע 29 (תאריך לידה משוער - 10 בספטמבר).
אני מתחילה לבדוק לגבי שמירת הריון.

בעיקרון, אין סכנה לי או לעובר, אבל לפני שבועיים הגעתי למיון עקב כאבים ולחצים בבטן (אמרו לי שיש לי דלקת בדרכי השתן ונתנו לי אנטיביוטיקה). מאז כואב לי כמעט כל הזמן, ממש ברמה שקשה לי לעמוד וללכת.

מה הסיכוי שלי שיאשרו לי שמירת הריון?

(אני עובדת בתור קופאית בסופר פארם, כך שיש פיזיות מסויימת בעבודה, למרות שנותנים לי לשבת בקופה).

2. במידה וכן מאשרים לי שמירת הריון- איך זה משפיע על דמי הבראה?

(במידה ואני אצא לשמירת הריון כבר בשבוע- שבועיים הקרובים, זה יפול על התלוש משכורת שבו אני אקבל דמי הבראה).

אני עדיין אהיה זכאית לדמי הבראה?
מריאנה
26/06/2017 08:47
לפני הלידה עבדתי כשכירה בהיקף משרה מלאה ובנוסף כעצמאית - יש לי עסק פטור (מאפרת).

התפטרתי מהעבודה חודש לפני סיום חופשת הלידה ומתכננת לחתום.

1. האם מותר לי לעבוד כרגע בעסק עד פתיחת הבקשה בפועל לקבלת אבטלה כשאקבל מכתב סיום העסקה. (סיימתי חופשת לידה ב20.6 ועדיין לא קיבלתי מכתב מהמעסיק).

2. האם מותר לי לעבוד בעסק הפטור במהלך 90 ימי ההמתנה עד לחתימה?

3. האם יהיה מותר לי לעבוד בעסק לאחר מכן כשאחתום?
ליז
26/06/2017 08:46
כשיש לי בדיקה אני יוצאת מהעבודה עושה בדיקה וחוזרת ואז שולחת את האישור ומשלימים את השעות.

במידה והבדיקה בבוקר לפני העבודה ונמשכת הרבה זמן שמיותר כבר ללכת לעבודה (סוכר עם תור). האם ניתן לשלוח אישור וישלימו לי יום שלם?

או שזה רק השלמות? רק במידה וכן היית / תיהי בעבודה באותו היום?
אלהן
26/06/2017 08:45
היי

יש לי שאלה משני סעיפים:

1. אם אני מסיימת עבודתי כדי להמשיך ללמוד (לא נתנו לי אישור לעבוד וללמוד יחד) האם אני יכולה לקבל מכתב פיטורין?

2. האם יש סעיף לפי החוק שימנע אותי לעבוד בחברה מתחרה? או להתקשר עם הלקוחות שאני עכשיו עובדת איתם - יש לנו חוזה שמונע אותנו לעבוד או לדבר עם מתחרים ולקוחות למשך שנה.
אודיאה
26/06/2017 08:42
נפצעתי במהלך יום פעילות מטעם העבודה, יום שעליו קיבלנו כסף כיום עבודה לכל דבר.

אני ארצה לתבוע את הב"ל בטענה של תאונת עבודה.

ניצלתי את כל הימי מחלה שלי טרם הפציעה.

האם אקבל משכורת מהעבודה? הם יוכלו לתת לי עוד ימי מחלה אקסטרה? האם זה שאקבל משכורת מהעבודה יפגע לי בתביעה מול הב"ל?

תודה מראש!
מור
25/06/2017 18:26
שואלת עבור חברה

היא עובדת בחברה מעל 3 שנים במשרה מלאה, 9 שעות ביום. בתלוש האחרון ראתה שעבור שני ימי חג בחודש מאי (יום העצמאות וחג שבועות), קיבלה רק 13.88 שעות במקום 18. כששאלה מדוע בוצע חישוב כזה, נאמר לה שזה בגלל חלקיות המשרה של 3 חודשים אחרונים. הם טוענים שהיא עבדה פחות ולא הגיעה למכסת השעות, במקום 186 ממוצע השעות היה 161.95, ולכן היא לא זכאית לתשלום מלא.

האם זה תקין?

אציין שהיא בהיריון חודש שביעי.
עורך דין
26/06/2017 07:57
שלום מור

קשה לקבוע באופן חד משמעי האם המצב תקין או שהמעסיק טועה ומטעה. יש לפנות לבדיקה פרטנית של תלושי השכר באמצעות יועץ מס / חשבת שכר.

בהצלחה
חנה
25/06/2017 18:28
בשבת ליפני שבועיים נפלתי בבית ושברתי משהוא בכתף או ליד.. זה ניקרא ״שבר ראש הומרוס״ ללא תזוזה.
כיוון שאי אפשר לעשות גבס במקום כזה קיבעו לי את היד עם מתלה לצוואר.
קיבלתי 30 ימי מחלה, ואמרו שזה אמור להתאחות בזמן הזה, לבינתיים הכאבים חזקים מאוד, גם בצוואר ובשכמות, סחרחורות קלות, וכמעט ואין שיפור.. מי אמור לשלם לי עם ימי המחלה?( יש לי מספיק ימי מחלה בעבודה) ומה אם לא יבריא לי אחרי 30 יום? מי ישלם לי? האם אני צריכה לפנות לביטוח לאומי או מספיק למעסיק? אני טכנאית שיניים וצריכה את שתי הידיים לעבודה, מה אם חלילה תהייה לי בעיה לעבוד או שזה יקח הרבה זמן? מי ישלם לי?

האם ביטוח לאומי מחזיר למעסיק על זה שמשלם לי?

יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי מהחודש השני, האם אקבל גם מהביטוח, וגם מהמעסיק / ביטוח לאומי במקרה שגלשתי יותר מ-30 יום?

תודה רבה לעונים:)
עורך דין
26/06/2017 07:55
שלום חנה

המעסיק משלם לך עבור ימי מחלה לפי מכסת ימי המחלה שצברת. אם יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי, חברת הביטוח הפרטית תשלם לך לפי תנאי פוליסת הביטוח. בדקי את הנושא מול סוכן הביטוח שלך.

בהצלחה
שרון
25/06/2017 20:13
שלום,
אני אמורה לעבור טיפולים כימותרפיים למשך כחודששים שלושה. אני רוצה לנסות לעבוד יומיים בשבוע והשאר בהנחה שלא ארגיש טוב להשאר בבית. הטיפוליים הם שבועיים כך שבכל שבוע אדרש לקחת 3 ימי מחלה ויומיים עבודה. האם המעסיק רשאי להוריד כל שבוע שני ימי עבודה ( יום ראשון מחלה 100 אחוז וימים 2 ו3 50 אחוז כל אחד)? או שבמקרים כאלו שמדובר באותה מחלה יש איזשהוא רצף שהמעביד מחוייב לו?. תודה
עורך דין
26/06/2017 07:54
שלום שרון

המעסיק מחוייב לשלם רק לפי הוראות החוק. מומלץ לנסות ולהגיע איתו להסכמה לאור מצבך הרפואי המצריך טיפול רפואי מיוחד ומתמשך.

בהצלחה ורפואה שלמה
יוסף
25/06/2017 18:14
סיימתי את עבודתי במקום מסויים בתור מאבטח לאחר שעבדתי במשך חצי שנה (סיימתי שם באפריל). הגשתי מכתב התפטרות כי מצאתי מקום יותר טוב. ונאמר לי. גם מפי הקב"ט וגם מהאחראי-סגן מנהל סניף שאקבל את המשכורת כרגיל (ב10 למאי), ואת הפיצויים (ימי חופשה ומחלה שצברתי) אקבל ב10 ליוני (שבינתיים כבר עבר). התקשרתי אליהם כמה פעמים ואמרו לי שיחזרו אליי תוך יום-יומיים עם תשובה. הם לא חזרו אליי, אז התקשרתי שוב ואמרה לי המזכירה שהיא בדקה את זה ואני לא זכאי לכלום. אני יודע שאין דבר כזה ושהם חייבים לשלם לי את הימים האלה.

אשמח לתשובה
עורך דין
26/06/2017 07:53
שלום יוסף

לא הבנתי מה השאלה שלך. האם לא שולם לך השכר האחרון? האם לא שולמו לך פיצויים? האם לא שולם לך פידיון חופשה שנתית? נסה להסביר שוב ותקבל תשובה.

בהצלחה
ויקטוריה
25/06/2017 18:25
[שאלה לגבי קרובת משפחה שלי]

יש לה ותק של 4.5 שנים במקום העבודה כרגע נמצאת בחופשת לידה (מסוף אפריל) מתכננת להשאר חצי שנה בבית כלומר תחזור לעבוד עם סיום חוזה עבודה (5 שנים). כרגע לא נראה כי קיים סיכוי לקבל קביעות ולכן תפוטר. כידוע לה היא מוגנת בחוק 60 יום לא ניתן לפטר אותה ואז יתנו לה התרעה מראש חודש (תשלום מלא ולא תגיע לעבוד ככה זה נהוג במקום עבודתה) מכיוון ופוטרה כי לא הוערך החוזה קביעות תוכל לחתום אבטלה ישר?

דבר נוסף האם כדאי לה לחזור לעבוד חודש אחרי הסיום חוזה או דווקא חודש לפני סיום החוזה? הכוונה באיזה מצב היא הכי הרבה תרוויח יש לה אפשרות לחזור באותו החודש / לפני / אחרי ? תודה!
צוקית
25/06/2017 18:16
אני בהריון ועובדת בעבודה כמעט שנה. זימנו אותי פתאום לשיחה לגבי "הגדרת תפקיד" (יש לציין שמעולם לא הייתה לי הגדרת תפקיד ברורה מאז שהתחלתי כי המקום היה בבלאגן אירגוני). בכל מקרה, התפקיד שלי מאוד ברור לי ולמנהל שלי.
יהיו נוכחים בפגישה גם מנהלת משאבי אנוש וגם סמנכ"ל כספים וזה גורם לי לחשוב שיהיה שינוי במשרה.
החשש שלי הוא שיפילו עליי דברים נוספים שלדעתם צריכים להיות חלק מההגדרת התפקיד למרות שלא היו עד עכשיו או שיציעו לי לעשות דברים נוספים בתוספת תשלום.
אני לא מעוניינת לשנות שום דבר במשרה שלי (גם לא תמורת תוספת שכר) ורוצה לדעת האם אני מוגנת מבחינת חוק? האם יש משהו שיכול למנוע מהם לשנות לי את המשרה כרגע בגלל ההריון? האם שינוי כלשהו יכול להיחשב הרעת תנאים?
סיוון
25/06/2017 18:16
שלום לכם

אני שלחתי מייל למעסיק שלי שאני לא חוזרת לעבודה כי אני רוצה לגדל את הילדה עבר כבר חודש מאז ששלחתי את המייל כשפניתי אליהם שוב פעם לברר מדוע העניין מתעכב ציינו בפניי שהם מחכים למסמך מחברת פנסיה שלי.

השאלה שלי האם זה חוקי לעכב אותי ככה?

מה קשור חברת פנסיה למכתב פיטורים?

ואיזה זכויות מגיעות לי מרגע ששלחתי את המכתב?

והאם יש סיבה לזה שמעכבים אותי והאם זה יכול לפגוע בזכויות שמגיעות לי

תודה רבה לכל העונים.
אנונימית
21/06/2017 09:02
היי,
אני עובדת אצל מעסיק פרטי קרוב ל-3 שנים...
וכבר כמעט שנה אין העברה של תשלומים לחברת הביטוח,
בכל פעם שאני שואלת אותו, הוא אומר שהוא מטפל בזה, ויוצא שאם הוא משלם, זה פעם בחצי שנה אחורה...
נכון להיום, ההעברה האחרונה שבוצעה הייתה עבור אוגוסט 2016...
מה עושים במקרה כזה?...
עורך דין
21/06/2017 12:14
שלום לך

אני מעריך שאת מתכוונת להפרשות המיועדות לקרן הפנסיה שלך, ואם אכן זה המצב, הרי שהמעסיק שלך מפר את הוראות החוק בצורה בוטה. עליך לפנות אליו בכתב, בדרישה לתשלום מלוא זכויותיך לפי חוק כולל ריבית עבור כל התקופה. היה ולא ישלם לך מיד, פני לעורך דין שיטפל בנושא מטעמך.

בהצלחה
אנונימית
25/06/2017 17:58
אני יכולה גם לציין במכתב, שאם הוא לא משלם, אני מתכוונת להתפטר?
עורך דין
25/06/2017 18:06
שלום לך

את בהחלט יכולה.

בהצלחה
אנונימית
21/06/2017 21:02
זה נקרא ביטוח מנהלים, אני מאמינה שזה כולל גם פנסיה...
בכל מקרה, תודה על עזרה!
ר. מ
25/06/2017 12:18
בס"ד
האם המעסיק מחויב להיענות לבקשת העובדת לניצול ימי מחלה בשל שמירת היריון, אם ידוע שקיבלה 30 יום שמירת היריון וסביר להניח שתקבל זכאות לגימלה מהב"ל עבור התקופה, האם כל עוד לא קיבלה משום שהיא עדיין בתוך 15 הימים הראשונים לשמירה ורוצה 15 יום מחלה, האם המעסיק מחויב להיענות לבקשתה, ידוע לה שגימלת שמירת היריון מהב"ל היא לא עבור תקופת תשלום המחלה מהמעסיק אלא רק לאחריה ולמרות זאת היא רוצה ימי מחלה וטוענת שזה הליך שלא בטוח שתזכה בו לגימלה.האם למעסיק זכות לסרב עד שיתברר אם תקבל את הגימלה. למרות שהיא צריכה את ימי המחלה עבור אותה תקוה בתלוש (מסיבות שלה) ולא גימלה.
אשמח לתשובה למי שיודע בוודאות.
עורך דין
25/06/2017 17:32
שלום לך

כל עוד לעובדת ימי מחלה צבורים ואישור מחלה מהרופא, למעסיק אין שיקול דעת ועליו לפעול לפי הוראות החוק. זכותה של האישה לנצל את מלוא ימי המחלה שצברה.

בהצלחה
ג'ואנה
25/06/2017 12:38
שלום,
אני עובדת בחנות כלבו בבאר שבע כעבודה שנייה במשמרות ערב מ15:30 עד 21:30 מאז מרץ. השבוע, באופן חד פעמי בגלל השבוע האחרון לרמדאן, החליט מנהל הסניף שהחנות תהיה פתוחה עד השעה 23:00 לשבוע זה. אני הודעתי שאיני יכולה משום שעלי לקום לעבודה נוספת בבוקר. מנהלת המחלקה שלי גילתה הבנה והגענו יחד לסידור שבא לקראת כולנו וכך עבר השבוע ללא כל בעיה. ביום חמישי לשבוע זה, אני מקבלת הודעת טקסט בשמונה בבוקר ממנהלת המחלקה בו היא כותבת לי שמנהל הסניף החליט שהוא לא רוצה שאעבוד יותר בגלל שלא יכולתי לעבוד עד 23:00 . חשוב לומר- אני עובדת מוערכת ולאורך העבודה שלי בחנות תמיד מקבלת מחמאות ותשבחות מהמנהלים השונים ואף הוצע לי לאחמ"ש. בכלל לא ציפיתי לפיטורים מידיים ובטח שלא בהודעה וללא כל התרעה.
האם אפשר כך לפטר עובד ללא כל התרעה? מה אפשר לעשות?
עורך דין
25/06/2017 17:25
שלום ג'ואנה

פיטורי עובדת באמצעות מסרון וללא שימוע כנדרש, מהווים פיטורים לא חוקיים ומאפשרים לך להגיש תביעה כנגד המעסיק. פני להתייעצות אישית עם עורך דין לפני קבלת החלטות.

בהצלחה
שחר
25/06/2017 10:06
שלום לכלום,

יש שאלה אני עובדת במקום עובדה של מיכרות כבר שנה ו-3 חודשים הבעיה היא שבמקום הופך מעבר מורשה לחברה בע''מ וכך שפטרתי והתחיל לי את הוותיק מהתחלה קיבלתי את כל הפיוצים והכל ועכשיו אני עם וותק של 3 חודש ובהריון ואני כבר לא עושה מיכרות כמו שעישתי בגלל שאני לא מגיעה הרבה לעובדה בגלל הקאות כאבים ובוס שלי אומר לי שהוא יוכל לפטר אותי ואין לי חסינות מזה שאני בהריון כי זה משרד מיכרות ולא סתם משרד הוא יוכל לפטר אותי?
נופר
25/06/2017 09:57
אשמח לעצה של עורך דין!

אני עובדת בחנות בגדים כבר כמעט שנתיים(ביולי הקרוב יהיה שנתיים), בחצי שנה האחרונה הוחלף המנהל, הוא מתנכל אליי בדברים קטנים אומנם לא משמעותיים אך מעצבנים באותה מידה,עושה הפליות בין העובדות בצורה בוטה, במשמרת האחרונה שלי הוא פשוט צרח עליי ללא סיבה מוצדקת וכשעניתי לו שאני לא מתכוונת לשתוק יותר שלח אותי הביתה באמצע במשמרת, למרות הכל החלטתי להישאר כי זו הפרנסה שלי וכל דקה חשובה.

למרות זאת הוא הלך באופן עצמאי והוציא אותי מהמחשב ידנית זרק הערה של "את עובדת בחינם" אז בלית ברירה הלכתי הביתה כועסת ומושפלת על הדרך שזה נעשה.

לאחר כשעה הוא שלח סידור עבודה ובסידור העבודה מופיעה לי משמרת אחת בשבוע זאת לאחר שאני עובדת ארבע משמרות בשבוע באופן קבוע מה שמעיד שהוא לוקח את זה באופן אישי ועושה הרעת תנאים, רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה של פיטורים וקבלת הפיצויים המגיעים לי על פי חוק או שלא? יש עובדות שהיו נוכחות ברגע הזה ויכולות להעיד על הנושא.

תודה
סנדרה
25/06/2017 09:53
לפני 4 חודשים נפלתי ושברתי את הרגל והיד עברתי ניתוח ואני עדיין בטיפול רפואי.

לא עבדתי כ-3 חודשים (אישור ימי מחלה על הכל כמובן) ועכשיו אני מנסה לתבוע את ביטוח לאומי גם לגבי המשכורות שלא קיבלתי בתקופה בה לא עבדתי וגם אני רוצה לקבל תו נכה משום שאני לא יכולה ללכת מרחק ארוך יותר מ-700 מטר.

האם כדאי לשכור עורך דין או להמשיך את התביעה מול הביטוח הלאומי לבד?
יאיר
25/06/2017 09:51
בכמה חודשים האחרונים עבדתי בבית קפה בלי כלכך לשים לב לפירוט של התלוש.

קראתי באינטרנט על מישהי שהתלוננה שלא משלמים לה נסיעות ואז הסתכלתי שוב וראיתי שגם אני לא מקבל נסיעות.

כשדיברתי עם המנהלת של המסעדה היא אמרה לי שהנסיעות יורדות מהטיפים (שגם ככה הם לא נותנים לי שקל), מה אפשר לעשות?

תודה מראש
אבי
25/06/2017 09:51
בוקר טוב ושבוע טוב

יש לי שאלה הייתי בראיון עבודה באייס המראיין היה מנהל האיזור הכל היה טוב ויפה עד שהגעתי לשאלה מה עם שבתות האם אני יכול לעבוד שבתות כי זה הכסף הגדול שם והוא ענה לי חד משמעית בגלל שאני ישראלי אני לא יכול אם הייתי רוסי או ערבי אז כן הייתי יכול לעבוד האם זה חוקי או לא?
ויקטוריה
25/06/2017 09:49
יש לה וותק של 4.5 שנים במקום העבודה כרגע נמצאת בחופשת לידה (מסוף אפריל) מתכננת להשאר חצי שנה בבית כלומר תחזור לעבוד עם סיום חוזה עבודה (5 שנים). כרגע לא נראה כי קיים סיכוי לקבל קביעות ולכן תפוטר. כידוע לה היא מוגנת בחוק 60 יום לא ניתן לפטר אותה ואז יתנו לה התרעה מראש חודש( תשלום מלא ולא תגיע לעבוד ככה זה נהוג במקום עבודתה) מכיוון ופוטרה כי לא הוערך החוזה קביעות תוכל לחתום אבטלה ישר? דבר נוסף האם כדאי לה לחזור לעבוד חודש אחרי הסיום חוזה או דווקא חודש לפני סיום החוזה? הכוונה באיזה מצב היא הכי הרבה תרוויח יש לה אפשרות לחזור באותו החודש/ לפני/ אחרי ? תודה!
פיצויים
דפנה
23/06/2017 18:35
שלום רב,לפני חצי שנה עברתי מאילת לכרמיאל מאחר והעבודה שלי לאחר 7 שנים לא היה להם מה להציע לי בצפון,התפטרתי.נאמר לי במייל שמגיע לי השלמת פיצויים כי אני עוברת לעיירת פיתוח לאחר חצי שנה.בזמן הזה היו לי התכתבויות עם מחלקת השכר שביקשו שאשלח להם אישורים על מגורים בכרמיאל.שלחתי ואישרו לי וברגע שהכינו את הצ'ק הודיעו לי שלא מגיע לי כי עברתי מעיירת פיתוח לעיירת פיתוח.הם חצי שנה דיברו איתו וכלום יש לי את כל המיילים.האם בכל זאת מגיע לי ההשלמה מאחר והובטח לי?
עורך דין
25/06/2017 09:33
שלום דפנה

אכן, אם עברת מעיר פיתוח למגורים בעיר פיתוח אחרת, לעניות שעתי לא מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים.

בהצלחה
סתיו
23/06/2016 10:41
שלום בוקר טוב.

אני עובדת בעבודת משמרות.

משמרת בוקר מסיימים בשעה 3. אך יש סידור מיוחד לעובדים שמסיימים בוקר בשעה 4.

כשאני לא מופיעה בסידור עד 4 ובכל זאת בוחרים בדקה התשעים לעשות זאת... בלי הודעה מוקדמת מראש , כל הזמן מחדש.

האם זה חוקי?
עורך דין
25/06/2017 09:31
שלום סתיו

התשובה לשאלתך תלויה בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
קובי
24/06/2017 22:08
אני עובד בצוות 3 חברת שמירה במזכרת בתיה המועצה דורשת שאנחנו נפנה פגרים של חיות אם זה חוקי וגם שאני יגעתי חדש בחוזה עבודה לא היה רשום את אם אני יכול לתבוע על זה כי יש טראומה בעבר על זה בעבר היה חתול סרועה על הכביש הזזתי אותו עם הרגל והוא נשך אותי היית צריך לקבל זירקות בבטן אם זה חוקי ומי צריך לעשות את זה
שי
24/06/2017 22:09
אם נקודות הזיכוי שמופיעות לי בתלוש לא תואמות את הנקודות המגיעות לי בגין הילדים וזה חל כמה שנים אחורה האם אני יכולה לתבוע את המעסיק רטרואקטיבית?
עורך דין
25/06/2017 09:30
שלום שי

אין צורך לתבוע את המעסיק. יש לערוך את השינוי בנקודות הזיכוי לפי מצבך האישי, ובסוף השנה תוכל לקבל החזרי מס לפי חוק.

בהצלחה
דנה
23/06/2017 15:50
הסניף יחסית גדול ומעבירים אותו למקום קטן.
ככה שיוצא שמפטרים. ב7.7 אני עובדת שם כבר שנתיים והודיעו לנו על זה רק אתמול. אין לי מושג מה עושים חלק אמרו לי שמקבלים משכורת באוגוסט מלא וחלק אומרים אחרי אשמח לנקודות בנושא..:)
נטע
22/06/2017 22:48
אני צברתי במקום עבודתי עד היום 6 ימי חופשה,
בקשתי ממעסיק 10 ימים.
האם המעסיק רשאי לא לאשר 10 ימי חופשה, למרות שעד סוף השנה אצבור 12 ימים?
אור
22/06/2017 17:02
אני מתכננת לצאת לחופשת לידה של 3 חודשים ואח"כ להאריך ב3 חודשים נוספים. ברשותי רכב חברה שהוא חלק מהחוזה שלי, עליו אני משלמת בכל חודש שווי מס והוא לקוח דרך חברת ליסינג. האם יכולים לבקש את הרכב ממני בחזרה במהלך החל"ד? או בחופשה ללא תשלום? ומה בדבר הוצאות דלק? האם יכול להיות שכשאחזור ירצו שאחזיר סכום כלשהו על השימוש ברכב?
חיה
22/06/2017 16:30
שלום רב,
אני עובדת כגננת במגזר הפרטי שלושה חודשים. לא הגעתי עם המעסיק לעמק השווה בעניין הסכם עבודה ולכן אין ברשותי מסמך כלשהו חתום. שאלתי: כמה זמן מראש אני מחויבת על פי חוק להודיע על התפטרות.
בתודה,
חיה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ