פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 443
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לירון
09/07/2017 15:23
שבוע טוב .
שאלה בדיני עבודה
אמא שלי בת 64 עובדת בחברה העירונית בראשון לציון כסייעת מחליפה לפי מה הבנתי עובדת קבלן, היא מחליפה אך בפועל עובדת כל יום.
לפני שבוע שברה את הרגל ועברה ניתוח כרגע נמצאת במחלה ארוכה ואף תזדקק לתקופה ארוכה של מחלה .רציתי לדעת במקרה כזה למי מגישים את ימי המחלה .תודה לעונים
אסף
09/07/2017 15:22
לאחרונה התפטרתי אחרי כשנה וחצי, ובשיחה עם המנהל מסרתי כי אסיים כעבור 30 יום.

בחוזה ההעסקה שלי כתוב כי אני חייב בהודעה מראש של 15 יום.

האם מקום העבודה מחויב לשלם לי על 30 יום, במידה ואני מעוניין להמשיך עד היום האחרון? או האם מחויב לשלם על 15 יום ככתוב בחוזה?

תודה לעונים.
מור
09/07/2017 15:21
שלום עורך דין נכבד!

לפני שנה וחצי חליתי בסרטן. יצאה לחופשת מחלה מהעבודה. עברתי ניתוח ומיד אחריו נכנסתי להריון. בגלל שלא עשיתי טיפולים, הכניסו אותי מיד לשמירת הריון. כמובן שקבלתי כסף מביטוח לאומי.

בזמן ההריון הסרטן חזר ולכן לא חזרתי לעבודה וביטוח לאומי נתן לי נכות זמנית. אלא ששוב נכנסתי להריון. האם אהיה זכאית לשמירת הריון? דמי לידה? מענק לידה?
לירון
09/07/2017 15:18
4 חודשים לאחר הלידה חזרתי לעבודה ואחרי חודש התפטרתי לטובת גידול הילד. ביום חמישי יום אחרון לעבודה
רציתי לדעת איך אני מקבלת את ההטבה החדשה שניתנת למשתכרים מעל 5000 שח. וזאת מאחר שבתלוש של יוני לא שולמה לי ההטבה רטרואקטיבית...

תודה
ג.א
09/07/2017 15:13
מה עליי לעשות אם החלטתי להתפטר לצורך גידול הילד? איך זה עובד?
ובנוסף ...מה עליי לקחת מהמעסיק בכדי ללכת לביטוח לאומי, ואם בעבודה שלי מעכבים לי את המסמכים מה עליי לעשות? וכמה זמן מותר להם מבחינה חוקית לא לתת לי את הפיצויים?
טל
09/07/2017 15:12
מה עליי לעשות אם החלטתי להתפטר לצורך גידול הילד? איך זה עובד?
ובנוסף ...מה עליי לקחת מהמעסיק בכדי ללכת לביטוח לאומי, ואם בעבודה שלי מעכבים לי את המסמכים מה עליי לעשות? וכמה זמן מותר להם מבחינה חוקית לא לתת לי את הפיצויים?
בר
09/07/2017 15:04
שלום; במידה ועבדתי במשרה חלקית במשמרות והתפטרתי לאחר כ8 חודשים ויש לי 12 ימי חופש לפדות
כיצד עליי לחשב את הסכום שמגיע לי? הרווחתי כ28 שח לשעה ברוב התקופה.
תודה
יאיר
09/07/2017 14:48
אם עברתי למקום עבודה אחר לפני תוכנית משפחה נטו האם מגיע לי רטרו? ואם מגיע לי רטרו מהיכן אני מקבל ?מהמקום עבודה הקודם או מהמקום עבודה החדש?
יובל
09/07/2017 10:51
שלום רב, אני עובד בשכר גלובלי ובחודש יוני הגעתי למעל 186 שעות. המעסיק משלם לי שעות נוספות והכל בסדר. בשלושה ימים האחרונים לחודש יצאתי לחופשה וביקשתי מהמעסיק שיזין לי 3 ימי חופשה. (מזכיר שוב כבר עברתי עוד לפני השלושה ימים האחרונים 186 שעות בחודש) השאלה היא כזו האם בגלל שכבר עברתי את המינימום שעות שלי ימי החופשה לא משולמים לי? אני לא מקבל עליהם תשלום נוסף?
תודה רבה מראש
עורך דין
09/07/2017 14:25
שלום יובל

אם יש לך ימי חופשה צבורים ואתה יוצא לחופשה המעסיק צריך לשלם לך עבור ימי החופשה בלי קשר לכמות השעות שעבדת.

בהצלחה
יסמין
09/07/2017 09:11
עןבדת באותן מקום עבודה כבר שנה כרגע בחודש החמישי לה
עורך דין
09/07/2017 09:41
שלום יסמין

אין בשאלתך מספיק מידע. בכל מקרה של פיטורי עובדת בהריון צריך לפנות בהקדם להתייעצות אישית עם עורך דין.

בהצלחה
זוהר
09/07/2017 14:19
מה הזכויות שלי כרגע מחכה לתשובה ממשרד הכלכלה וייתן ישארו לפטר אותי בזמן ההיריון .
אך ממשיכים מפה ? בלי כניסה ? מגיעה לי הכנסה טילה אני מבררת את כל הפרטים האלה
שרון
09/07/2017 11:53
שלום לכם.
האם לפי חוק נטו משפחה. חודש יוני הנוכחי אני אמור לקבל (יש לי ילדה בת 2.5) תוספת חד פעמית רטרואקטיבית של 3,225 שח? וכל חודש מעתה ואילך 537.5 שח?
האם גם אישתי תקבל את הסכום הזה בנפרד ? (שנינו מרוויחים מעל 5 אלף מן הסתם)

אם המעסיק לא יכניס לי את הסכום למשכורת הנוכחית מה עליי לעשות?
עורך דין
09/07/2017 13:37
שלום שרון

עדכון השכר אמור להראות במשכורת חודש יוני 2017. יש באתר זה כתבה מפורטת אודות תוכנית נטו משפחה - אתה מוזמן לקרוא אותה ולדעת יותר.

בהצלחה
שי ל.
09/07/2017 12:04
שלום,

אני מועסק במקום עבודה ממשלתי בו מתקיימת פעילות בשישי שבת ובמשמרות לאורך השבוע.

בעבור עבודתי בימי שישי משולמת לי שעת עבודה ורבע נוספת סהכ 225 אחוז על כל שעה.

ביום שבת משולם לי 125 אחוז לשמונה השעות הראשונות ו 225 אחוז לארבע הנותרות בכדי לתת לי יום חופש. האם יום החופש אמור לרדת לי מהשעות הנוספות כמו שקורה לי או האם יום החופש צריך להיות משולם על ידי המעסיק?

לפי מה שקראתי בחוק (17 ב) נראה שיום החופש בעבור שעות העבודה בשבת אמור משולם על ידי המעביד ולא להיות מנוקה מהשעות הנוספות.

תודה.
עורך דין
09/07/2017 13:36
שלום שי

יום חופשה אמור לרדת מצבירת ימי החופשה השנתית שלך בהתאם לוותק שלך במקום העבודה ולפי החוק.

בהצלחה
נחמי
09/07/2017 12:09
שלום.
אחותי עבדה כמטפלת במעון, היא עבדה 3 חודשים במסירות ובאהבה. המנהלת היתה מרוצה ומחמיאה לה המון. ההורים והילדים אהבו אותה מאד. המנהלת ביקשה ממנה להשאר אחרי העבודה לנקות בתשלום. יום אחד לאחר סיום יום העבודה המנהלת אומרת לה: אנו צריכות להיפרד ואת מפוטרת. אחותי לא הבינה מדוע, נפגעה מאד והלכה הביתה. כשהתקשרה לשאול את המנהלת מדוע? המנהלת התפרצה עליה וצרחה עליה והמציאה דברים שלא היו ולא נבראו, ואפשר לשאול את ההורים על כך. מסתבר שהיא הכניסה במקומה את הבת של המנהלת הראשית... לכן הייתה צריכה להמציא תרוצים כיון שלא באמת היתה סיבה לפיטורין.
1. פיטורין ללא שימוע, ללא הצדקה וללא הודעה מראש.
2. לא שולמו לה דמי נסיעות במשך חודשיים
3. לא שולם לה עבור הנקיון (הלנת שכר)
4. משרד התמ"ת נותן תוספת שכר למטפלות עם ותק של עד 3 שנים 400 ש"ח והמעון הזה העבירו לה רק 319 (הכל כתוב בתלוש)
5. מה עם פיצויים בגין עוגמת נפש? השפלה והורדת הביטחון העצמי של העובדת ללא סיבה מוצדקת. יחס שאינו מכבד ואינו הולם.
6.לא שולם לה על חגים וימי חופשה למרות שעבדה 5 ימים בשבוע (א-ה) לא קיבלה תשלום גם על יום חופשי.
7. לא הופרש לה קרן פנסיה.
8. כשאחותי התקשרה לבקש את החוב המגיע לה, המנהלת שלחה את בנה לטלפון לומר שלא נמצאת (אחותי שמעה זאת דרך הטלפון)
9. פעמיים בשבוע הגננת של הקבוצה האחרת יצאה מוקדם ואחותי נשארה לשמור על 2 קבוצות ללא תוספת תשלום (12 בכל קבוצה)
10. האם מגיע לה פיצויים?
תודה מראש.
נחמי
עורך דין
09/07/2017 13:26
שלום לך

בשאלתך המפורטת יש יותר מדי נקודות המצריכות התייחסות מעמיקה ולצורך בחינת אפשרויות הפעולה הפתוחות בפנייך, מומלץ בהחלט להקדים ולפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין - בטרם נקיטת כל פעולה אחרת.

בהצלחה
נמרוד
09/07/2017 12:12
שלום חברים שאלה בשביל מכרה,

החברה בה היא עובדת סגרה את הסניף בדרום ועקב כך פיטרו את כולן(3 -5 עובדות)
ללא התראה וללא שימוע, לאחר ששאלו למה אין שימוע קבעו להן מועד לשימוע.

היא ספציפית חזרה מחופשת לידה לפני פחות מחודש.

מה זכויותיה?האם יכולים לפטר אותה?
מה עליה לציין? ולשאול בשימוע?
האם יש מקום לתביעה ייצוגית?

יש לציין שהם (החברה) הגישו בקשה למשרד הכלכלה לפיטור נשים בהריון.

תודה לעונים.
עורך דין
09/07/2017 13:16
שלום נמרוד

יש לפנות להתייעצות עם עורך דין ולבדוק את הנושא לעומק.

כפי שהבנת עצם הפיטורים ללא שימוע מהווים בעיה, לא כל שכן כאשר המדובר על עובדת לאחר חופשת לידה, שמוגנת מכח חוק מפני פיטורים.

בהצלחה
שירה
06/07/2017 16:20
התאריך המשוער שלי בע״ה הוא 26/8

עבדתי עד יוני כולל ולכן מגיעים לי דמי לידה של 8 שבועות. כרגע אני לא חוזרת לעבודה אחרי הלידה, כי נגמר חוזה ההעסקה, ורציתי לבדוק האם יש אפשרות שבעלי ייקח את תקופת חופשת הלידה במקומי למרות שאני לא חוזרת לעבוד כרגע ודמי הלידה יחושבו ע״פ התלושים שלו?

תודה רבה
עורך דין
09/07/2017 10:20
שלום שירה

בעלך לא יכול להחליף אותך בחופשת הלידה. מה שכן, הוא יכול לפעול בהתאם להוראות החוק, כפי שתוכלו לקרוא בכתבה המעניינת על חופשת לידה לאבות המופיעה באתר זה.

בהצלחה
Mali
09/07/2017 06:48
שלום רב,
אני מועסקת במפעל כמעט שנתיים וכרגע נמצאת בחופש מחלה חצי שנה (ועדיין מועסקת במפעל).
שאלתי היא: מי אמור לשלם דמי בריאות וביטוח לאומי ?
עורך דין
09/07/2017 10:18
שלום מלי

לאור מצבך הרפואי מומלץ לפנות אל מוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי לבירור זכויותיך. כמו כן, אם יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי - פני אל סוכן הביטוח לבירור זכויותיך בעקבות תקופת אי הכושר הארוכה.

בהצלחה
ערן
09/07/2017 08:02
שמתי לב בתלושי שכר שבמהלך שנים 2015 - 2014 אחוזי ההפרשות מהשכר שהמעסיק שלי העביר לקרן פנסיה היו 5٪ (מאת מעביד) , ו 5٪ (מאת העובד) וזה לעומת 6٪ (מעביד) ו 5.5 ٪ (עובד) הנקובים בצו ההרחבה לאותם שנים.
יש לציין שהמעסיק כן הפריש 8.33٪ מהשכר לקרן פנסיה על חשבון פיצויים לאורך כל התקופה המדוברת.

אבל לדעתי הוחסרו מהפרשות הפנסיה שלי 1.5٪ (1٪ מעביד , ו ٪0.5) עובד במשך תקופה של יותר משנתיים. בחישוב מקורב יוצא החסרה מתשלומי הפנסיה של כ 4 אלף שקלים.

השאלה שלי האם צווי הרחבה לגבי אחוז ההפרשות הם מחייבים את כולם , וחובה על פי חוק לעמוד בהם, והאם אוכל לדרוש את השלמת ( תשלום בדיעבד) של אחוזים החסרים.
בתודה.
עורך דין
09/07/2017 09:48
שלום ערן

אכן, צוי ההרחבה מחייבים את כלל המעסיקים ולא ניתן להפחית מגובה התשלום. היה ונעשו טעויות או הפרשות בחסר, יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו לתקן את המצב ולשלם את החסרים.

מומלץ לפנות לבדיקה יסודית מול יועץ מס / חשבת שכר על מנת לוודא את הסכומים החסרים ולהסדיר את הנושא.

בהצלחה
מיטל סגל
09/07/2017 09:07
שלום
יש לי עוזרת בית שנתיים אנחנו עוברים גירה לכן הפסקנו את העסקתה ( הודענו לה חודש לפני )
היא עובדת אצלנו 4 שעות בשבוע כפול 50 שקל לשעה .
האם אנחנו צריכים לשלם לה פיצויים , הבראה וחופשה ? ( הפיטורים נעשו בעקבות מעבר דירה שלנו) אשמח לדעת איך מחשבים .
תודה רבה
מיטל
עורך דין
09/07/2017 09:44
שלום מיטל

אם העובדת הועסקה יותר משנה שלמה עליכם לשלם לך פיצויי פיטורין ואת כל שאר הזכויות הצויינות בחוק ומגיעות לעובדת במועד פיטוריה.

בהצלחה
סמדר
09/07/2017 07:16
בוקר טוב
הבנתי שאם אני עוברת דירה לעיר רחוקה מעל 40 ק"מ אני יכולה להעתיק את התפקיד שלי לעיר שאני הולכת לגור בה. אני עובדת רשות מקומית. האם זה נכון?
שני
08/07/2017 14:59
שלום.
אני סטודנטית ועובדת ומשתכרת לפי שעה. מה דין חופשת הלידה במקרה שלי?
אני מרוויחה הרבה פחות מבן זוגי, אשר עובד במשרה מלאה, מה יקרה אם אני אוותר על יתרת החופשה שלי המותרת בחוק והוא ייקח אותה במקומי?
לפי מה מחושב מענק חופשת לידה במקרה זה?
תודה רבה,
שני
רעות
08/07/2017 06:06
היי שמי רעות. ילדתי ב 4.2.17 ילד שני ,חזרתי לעבודה לפני כחודש. השאלה שלי האם מגיע לי תשלום החד פעמי של תוכנית נטו למשפחה של שר האוצר? ואם כן עבור 2 ילדים או 1? התשלום הןא רטראקטיבית מינואר.
שלי
07/07/2017 15:30
האם רשאי המעסיק לא להביא את ההחזר הכספי שהמדינה אישרה עבור רטרו של הנקודות זיכוי של הילדים עד גיל 6
מכיוון שהעובד עובד במשרה גלובלית?
בן
07/07/2017 13:36
היי
עברתי דירה ב1.6למושב בדרום אבל עדיין לא התחלתי חוזרה כי טסתי להודו לחודשיים עד ה1.8
המקום עבודה שלי מבקש חוזה ותשלום ארנונה , אני מתחיל חוזה רק באוגוסט יכולים לעשות לי בעיות על זה?....אני עברתי למושב של ההורים של חברה שלי בינתיים ויש לי חוזה על הדירה שלהם אבל אינני משלם שם ארנונה אנחנו מדברים על יותר מ40 קילומטר
יעקב
07/07/2017 09:23
האם מותר למעביד לחייב על כלי עבודה שנגנב במהלך יום עבודה
דרור
07/07/2017 00:03
שלום
רציתי לדעת אם בחוזה שלי כתוב שאני צריך לעבוד שמונה וחצי שעות אבל פעם בחודש יש אני נאלץ לעבוד בין 14 ל-16 שעות . האם מותר לעבוד כל כך הרבה שעות ביום אחד ?
תודה
ירון
06/07/2017 23:09
אני צריך עו"ד מבין בדיני עבודה. חזק שיכול להתמודד מול משרד עורכי הדין של המעביד ללא פחד.
ירון
06/07/2017 23:04
אשתי גרפיקאית למעלה מעשרים שנה.
לא מזמן המנהל פיטר מספר עובדים וכל העבודה נפלה על אשתי. א. אין לה כח אדם שיעזור לה בהספקת העבודה.
מצד שני ההנהלה מוסיפה עבודה באותן שעות קצרות מבלי להוסיף כח אדם אם זה הרעת תנאי? גם איך משפרים את התנאים
קביעות
פקח בעיריית אש...
06/07/2017 22:53
היי אני עובד בעיריית אשקלון בתור פקח בשיטור העירוני מתח הדרגות שלי הוא 7, לאחרונה קיבלתי קביעות אני רוצה לדעת מה התוספת שלי לשעתי ומה זה מקנה לי?
עידו
06/07/2017 21:26
שלום,
אני אשמח בבקשה אם תוכלו לפשט לי את הנושא לפי הדוגמא הבאה:
עובד מקבל יסוד 7000 שח
בנוסף לכך 1500 בגין 100% תפוסת מקום (במידה ו90% 1500*0.9 = 1350)
ובמידה ויש חתימה של חוזה חדש 100 שח לכל חוזה
עבור מה ישולם הפרשות פנסיונית?
ilift
06/07/2017 17:12
בעיות עם חשבת שכר בעבודה קודמת אני לא מקבל ממנה טופס מסויים בשביל מס הכנסה כדי להוציא פיצויים .גם לבוא אליה פיזית אין אפשרות כי מסטירים ממני כתובת וגם בטלפון כל הזמן אומרת שבוע הבא שבוע הבא ...למי אפשר לפנות כדי להתלונן על מעסיק ?
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ