דיני עבודה:
עבדתי בחברת
הייטק גדולה בתפקיד טכנאי שטח מעל שנה. התפטרתי וסיימתי את עבודתי בסוף אוגוסט בהתאם לימי
הודעה מוקדמת להם אני מחויב.
1. לא קיבלתי
משכורת אחרונה - המשכורת האחרונה (חודש אוגוסט) הינה בסכום שלילי למרות שעבדתי עד 23/08 וזאת ככל הנראה בשל העובדה שהיו לי מספר ימי
מחלה (בשל חיידק) שלא מצאו חן בעיני הממונה עליי בעבודה שהתקשר לאיים עליי שלא אקבל אגורה ואכן כך קרה. (השיחה מוקלטת) יש לציין כי בכל תקופת עבודתי בחברה, זו הפעם הראשונה שלקחתי מחלה עקב מצב בריאותי כך שמבחינת מכסה של ימי מחלה, לא חרגתי.
2. חתמתי על
חוזה בתחילת העבודה אך סירבו לתת לי העתק- אז בלית ברירה צילמתי לעצמי ממצלמת הטלפון הסלולרי. (מהבנתי זה חובה לתת עותק של החוזה)
3. במהלך כל תקופת העבודה לא שולמו לי
שעות נוספות על אף שעבדתי שעות נוספות רבות.
4. קיזזו ממשכורתי סכומים בשל נזקי
רכב (לטענתם בשל תיקון נדרש) וכן בשל טלפון נייד אשר נפל תוך כדי עבודה. על אף שמעולם לא חתמתי על כך וזה אפילו לא מופיע
בחוזה שמותר להם לעשות כן. רק כתוב שהתנאים הם לפי נספח א' שאותו לא קיבלתי מעולם ולכן גם לא חתמתי עליו.
5. כונניות - בנוסף למשרה המלאה חוייבתי להיות כונן צפון במשך שבוע כולל שבת כל חודש למרות שאני גר במרכז. כלומר הייתי עובד מהבוקר עד הערב ובנוסף כונן כל הלילה. קרו מקרים שעבדתי מבוקר עד הערב ואז
בלילה בשל
כוננות נסעתי כ150 ק"מ לכיוון לטיפול בתקלה ויום אחרי זה עבדתי כרגיל למרות חוסר שינה. וכן יום מדי שבוע שבו אני כונן מרכז. ועל כל הכונניות הללו קיבלתי
שכר גלובלי של 500 ש"ח. האם זה חוקי לעבוד כל כך הרבה שעות רצוף בהתחשב בכונניות? והאם השכר וההכרח לעבוד במהלך השבת חוקיים?
מה עושים? האם מותר להם לפגוע בי כך?
תודה רבה