פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 418
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלה
04/09/2017 16:50
שלום,

שאלה בענייני עבודה.

אמא שלי עובדת במטבח דרך קבלן והיא עובדת גם בימי שבת.

ברגע שהם מגיעים לעבודה הם מדפיסים כרטיס ועכשיו נאמר להם שבשבת הם לא ידפיסו כרטיס אלא ירשמו ידנית בטענה שמשרד הרווחה עלה עליהם.

האם זה הגיוני? והאם זה חוקי?

יש לציין שהם מקבלים את התשלום המגיע להם 150% על השעות שהם עושים בשבת.

אשמח לתשובה.

תודה
עורך דין
05/09/2017 15:56
שלום אלה

מותר למעסיק לבקש מעובדיו לדווח בכתב על על שעות עבודה. אין בכך כל בעיה.

בהצלחה
זה חוקי?
ישראל
04/09/2017 21:37
עורך דין לענייני עבודה,

האם מנהל יכול לדרוש מעובד שמקבל שכר לפי שעות להגיע יותר מוקדם לעבודה ב5-10 דקות כל יום ולא לשלם על זה שכר?

כנל ביום שהעובד עובד 12 שעות לדרוש ממנו כביכול לעבוד 12:10 האם זה חוקי?

תודה מראש לעונים
עורך דין
05/09/2017 15:55
שלום ישראל

לא. המעסיק צריך לשלם לעובד עבר כל שעת עבודה או חלק ממנה לפי חוק.

בהצלחה
יששכר
05/09/2017 08:53
שלום, אני עובד במקום עבודה 7 שנים וברצוני לעבור למקום אחר. קראתי רבות על הזכויות המגיעות לי ובכל זאת נותרתי עם מס שאלות:

1. אני לא עונה על אך אחד מהקריטריונים (מעבר דירה, הרעת תנאים, גירושין..וכדומה) האם בכל זאת לא אהיה זכאי לקבל פיצויים? אני פשוט רוצה לעבור למקום אחר. זאת הסיבה. האם הסיבה להתפטרות חייבת להיות אחת מהסיבות הנ"ל על מנת לקבל פיצויים??

2. נותרו לי 17 ימי חופש שלא מימשתי עדיין. מה לגביהן?

3. מה בנוגע להפרשות לפנסיה?
תודה רבה. ישר כח על הפורום והאתר בכלל.
עורך דין
05/09/2017 15:42
שלום יששכר

1. כן. על מנת לקבל פיצויים מלאים בעת התפטרות, עליך לעמוד בתנאים הקבועים בחוק.

2. הימים יפדו בתשלום במועד גמר חשבון.

3. המעסיק ישחרר את קרן הפנסיה שלך בחתימה על מסמך ואתה תוכל להתקדם הלאה לדרכך.

בהצלחה
מיכל לוין
05/09/2017 09:09
הנני עובדת בחברת הייטק. יש לי הרגשה שמנצלים את היותי בת 50+ ולכן, למרות שההערכות שלי גבוהות - לא מעלים לי את השכר למרות שמסביבי לכל הצעירים כן.

וגם היו כמה פעמים משפילים שהמנכ"ל ביקש ממני לשטוף כוסות למרות שמסביבי עמדו עוד הרבה עובדים צעירים.

מה עלי לעשות? להתפטר?
עורך דין
05/09/2017 15:41
שלום מיכל

צריך לבדוק את תנאי העסקתך בצורה יסודית ולקבל ממך עוד הרבה מידע, על מנת שניתן היה להבין האם הנך סובלת מאפליה לכאורה. אם אכן זוהי תחושתך, פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך בדיקת הנושא לעומק ובצורה יסודית.

בהצלחה
אילנית
04/09/2017 18:02
אם המעסיק שלי בחר לשבץ עצמו במשמרת פעם אחת בשבוע במקומי האם זאת הרעת תנאים? (יום חופש על חשבוני) למרות בחוזה רשומים אותם מספר ימי עבודה עם המשמרת שהוא לוקח? אשמח ממש לתשובה! תודה
עורך דין
05/09/2017 15:16
שלום אילנית

אם המעסיק שינה את תנאי החוזה עליו את חתומה באופן חד צדדי, ובשל כך השכר והיקף העבודה שלך נפגעו, יכול בהחלט להיות שניתן יהיה לראות בכך הרעת תנאי עבודה מוחשית. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך בדיקת נסיבות המקרה לעומק לפני נקיטת צעדים כלשהם.

בהצלחה
מורן
04/09/2017 12:54
עבדתי במקום עבודה מהתאריך 1/11/2014
קיבלתי הבראה בחודש אוגוסט 2016
בחודש אפריל 2017 קיבלתי מכתב פיטורין
האם מגיעה לי הבראה נוספת על שנת 2016/ 17???
עורך דין
05/09/2017 15:14
שלום מורן

התושבה חיובית. פני אל המעסיק בכתב ודרשי לקבל את דמי ההבראה שמגיעים לך.

בהצלחה
ליזו
04/09/2017 16:50
שלום צריכה עזרה לגביי תשלום שכר שלא קיבלתי על עבודה שעבדתי..
עבדתי בבזק אונליין ולא קיבלתי את השכר שמגיע לי בתאריך של המשכורות.

בזק העבירו את מספר הזיהות שלי כממספר חשבון והתשלום עבר לבעל חשבון אחר שהוא מספר הזהות שליי..
פניתי מספר פעמים לבזק אך ללא תקנה עברו כמעט חודש ימים ועדיין זה לא טופל.

מבקשת את עזרתכם רוצה לתבוע.
עורך דין
05/09/2017 15:13
שלום ליזו

באתר זה תוכלי למצוא מדריך מפורט בנושא הגשת תביעה לתשלום שכר עבודה - קראי אותה ותביני בדיוק איך ניתן להגיש תביעה כנגד המעסיק לשעבר, בזק במקרה שלך.

בהצלחה
א.מ
04/09/2017 09:57
דיני עבודה:

עבדתי בחברת הייטק גדולה בתפקיד טכנאי שטח מעל שנה. התפטרתי וסיימתי את עבודתי בסוף אוגוסט בהתאם לימי הודעה מוקדמת להם אני מחויב.

1. לא קיבלתי משכורת אחרונה - המשכורת האחרונה (חודש אוגוסט) הינה בסכום שלילי למרות שעבדתי עד 23/08 וזאת ככל הנראה בשל העובדה שהיו לי מספר ימי מחלה (בשל חיידק) שלא מצאו חן בעיני הממונה עליי בעבודה שהתקשר לאיים עליי שלא אקבל אגורה ואכן כך קרה. (השיחה מוקלטת) יש לציין כי בכל תקופת עבודתי בחברה, זו הפעם הראשונה שלקחתי מחלה עקב מצב בריאותי כך שמבחינת מכסה של ימי מחלה, לא חרגתי.

2. חתמתי על חוזה בתחילת העבודה אך סירבו לתת לי העתק- אז בלית ברירה צילמתי לעצמי ממצלמת הטלפון הסלולרי. (מהבנתי זה חובה לתת עותק של החוזה)

3. במהלך כל תקופת העבודה לא שולמו לי שעות נוספות על אף שעבדתי שעות נוספות רבות.

4. קיזזו ממשכורתי סכומים בשל נזקי רכב (לטענתם בשל תיקון נדרש) וכן בשל טלפון נייד אשר נפל תוך כדי עבודה. על אף שמעולם לא חתמתי על כך וזה אפילו לא מופיע בחוזה שמותר להם לעשות כן. רק כתוב שהתנאים הם לפי נספח א' שאותו לא קיבלתי מעולם ולכן גם לא חתמתי עליו.

5. כונניות - בנוסף למשרה המלאה חוייבתי להיות כונן צפון במשך שבוע כולל שבת כל חודש למרות שאני גר במרכז. כלומר הייתי עובד מהבוקר עד הערב ובנוסף כונן כל הלילה. קרו מקרים שעבדתי מבוקר עד הערב ואז בלילה בשל כוננות נסעתי כ150 ק"מ לכיוון לטיפול בתקלה ויום אחרי זה עבדתי כרגיל למרות חוסר שינה. וכן יום מדי שבוע שבו אני כונן מרכז. ועל כל הכונניות הללו קיבלתי שכר גלובלי של 500 ש"ח. האם זה חוקי לעבוד כל כך הרבה שעות רצוף בהתחשב בכונניות? והאם השכר וההכרח לעבוד במהלך השבת חוקיים?

מה עושים? האם מותר להם לפגוע בי כך?

תודה רבה
עורך דין
05/09/2017 15:12
שלום לך

כפי שאתה ודאי מבין אסור למעסיק להתנהל כפי שהתנהל ולפי העולה מדבריך המעסיק שלך עבר על החוק כמה וכמה פעמים. פנה לקבלת חוות דעת פרטנית של עורך דין, במסגרת זאת יבדקו נסיבות העסקתך ואופן סיום העסקתך בצורה יסודית ותוכל לקבל החלטה מושכלת כיצד לפעול.

בהצלחה
ש.מ.
04/09/2017 11:36
שלום,
אני עובד בחברת הייטק דרך חברת קבלן שנתיים.
לפני שנה וחצי אישתי חלתה ואובחנה לפני כמה חודשים כסוג של סרטן וכרגע בטיפולים כימותרפיים. (מוכרת בביטוח הלאומי 100% נכות + שירותים)
במשך כל הזמן הזה נאלצתי להיעדר מעבודתי הרבה בגלל ניתוחים וטיפולים.

אתמול קיבלתי מכתב פיטורין לאחר שימוע.
הסיבה לפיטורין שנאמרה לי היא בגלל ההיעדרויות הרבות שלי מהעבודה מידי שבוע והם טענו לפגיעה עיסקית (לא הייתה טענה על המקצועיות שלי).

ראיתי שאני זכאי להיעדר ממקום העבודה למשך 60 יום בשנה בגלל מחלתה של אישתי לצורך טיפול בה.

במה מדובר ואיך אני מקבל את הזכות הזו והאם הפיטורין חוקיים?? עדיין יש לי יתרה של ימי מחלה וימי חופש.
תודה
עורך דין
05/09/2017 15:10
שלום לך

אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני. היה והמעסיק פיטר אותך בגלל מצבה הבריאותי של אשתך שדרש ממך להיעדר מהעבודה, יכול להיות שיש כאן עילה לטענת אפליה. צריך לבדוק את המקרה לעומק.

בהצלחה
טל
05/09/2017 09:13
היי, שאלה קצרה... בחוזה שבן זוגי צריך לחתום עליו בעבודה יש סעיף קנסות בסעיף זה רשום שבגין פרישה מעבודה לפני סוף שנת הלימודים ייקנס העובד ב7000 ש"ח. עכשיו מדובר על עובד שעתי שאיננו עובד במשרה מלאה. האם הסעיף חוקי ומותר להם לקנוס ככה משכורת של עובד? יש בנוסף טבלה המפרטת פיצויים נוספים (הגבוהים מערך שעת עבודה) למקום עבודה במקרה של איחורים \ חוסר לויאליות ואי הגשת דוחות . הייתכן הדבר ולמקום עבודה מותר להוריד שכר שעתי ?
עורך דין
05/09/2017 15:08
שלום טל

במצבים מסויימים מותר למעסיק להחתים עובד על חוזה עבודה הקובע החזר כספי בסכום הגיוני, עקב קורס או הכשרה מקצועית שוות ערך שהעובד קיבל במסגרת עבודתו - על חשבון המעסיק. עלות הקורס או ההכשרה צריכים להיות בסכום הדומה לסכום "הקנס".

אני ממליץ לא לחתום על החוזה לפני שיבדק בצורה יסודית על ידי עורך דין.

בהצלחה
דבש
05/09/2017 11:39
שלום רב,
בשנתיים האחרונות עבדתי במקום עבודה בהיקף של 70% משרה הכולל עבודה בשעות אחה"צ, במהלך ההריון הודיע לי מקום העבודה על הרעת תנאים (הורדה במשכורת ובתוספות) ושהשינוי יעשה לאחר החזרה מחופשת הלידה.
לפני 15 שבועות ילדתי וכעת אני מעוניינת להתפטר בעקבות הרעת התנאים ועל מנת לעבור לעבודה עם היקף שעות מצומצם יותר שבעזרתו אוכל לטפל בביתי הקטנה בבית.
שאלתי היא מתי עלי להודיע על התפטרותי?
בנוסף, יש לי 20 ימי חופשה, האם כדאי לפדות אותם בעת ההתפטרות או לקחת אותם בחודש וחצי הקרובים ולאחר מכן להתפטר?

תודה
עורך דין
05/09/2017 15:06
שלום דבש

אם את רוצה להתפטר עקב הרעת תנאים את צריכה לתת הזדמנות כנה למעסיק לתקן את הרעת התנאים הנטענת, קודם להתפטרות. בכל מקרה, גם לאור העובדה שאת לאחר הריון ו/או חופשת לידה, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולות כלשהן ועל מנת לשמור על הזכויות שלך.

בהצלחה
אפליה?
אולה ויינשטיין
05/09/2017 14:55
היום שלחתי קו"ח למשרה דרך אחד האתרים לחיפוש עבודה.שעה אחרי זה קיבלתי מייל מהמעסיק:"שלום רב

חוץ מלכתוב המון שבחים על עצמך שלא מוסיפה, לפחות היית ממלאת פרטים חשובים יותר כמו גיל, מצב אישי היינו רווקה נשואה עם/בלי ילדים, רישיון נהיגה."

האם לא מדובר מאפליה?הרי מצב משפחתי/גילי /היותי הורה לא אמורים להשפיע על קבלתי לעבודה.למה מעסיק לא מסתפק בפרטים מקצועים ופונה אל מועמד בצורה חסרת כבוד בסיסי?

תודה
עורך דין
05/09/2017 15:01
שלום אולה

כמובן שחשוב להבין לאיזה תפקיד בדיוק הגשת מועמדות, למרות שעל פניו תגובות המעסיק בעייתית מאד, במיוחד אם נשלחה בדוא"ל ויש לך הוכחה לכך. אם תרצי לבדוק אפשרות להגיש תביעה משפטית, יש לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין.

בהצלחה
אולה ויינשטיין
05/09/2017 15:06
מדובר על משרת עובדת משרד לא הופיעו שום דרישות מעסיק במודעה.
משה
05/09/2017 14:13
אני רוצה לדעת עד איזה גובה הכנסה מגיע השלמת הכנסה
והאם סכום של כשמונה אלף שח מזכה או לא
ואם לא אז האם יש איזה טופס שאפשר לקבל מהביטוח הלאומי??
רג'י
04/09/2017 23:50
שלום לכם וערב נעים

אני עובד שכיר במסגרת משרה מלאה בחברה של 12 עובדים באזור רמת גן. אני עובד בחברה 4 וחצי שנים רצוף. יש עובדים עם יותר ותק ויש כאלה חדשים יחסית. בכל מקרה, כולם ללא יוצא מן הכלל, מקבלים משכורות באיחור כל חודש. יום יומיים שלושה ארבעה ימים... כל פעם באיחור, מבלי שבעל החברה אומר כלום. זה הפך לנורמה שמקבלים שכר איפה שהוא לקראת אמצע החודש. מי שנח לבעל החברה.

הבנתי שזאת הלנת שכר בוודאות אבל גם הבנתי שאין הרבה מה לעשות כי בסוף אנחנו מקבלים את המשכורות וקראתי שרוב עורכי הדין ממליצים לא להגיש תביעה על הלנת שכר אם השכר שולם באיחור של "רק" כמה ימים.

השאלה מה קורה כאשר זה סידרתי וקורה בכל חודש מחדש. האם גם אז תמליצו לא להגיש תביעה?
איילת
04/09/2017 22:09
אני מורה שהחליטה לפרוש לאחר שנת שבתון..לא היו לי כוונות לחזור להוראה ולכל לא לקחתי חל"ת. כעת לאחר שנה אני חוזרת ללמד..כיצד העובדה שלא לקחתי חלת משפיעה על זכויותי? על הפנסיה בעיקר? מה יכולה לעשות עכשיו?
תודה מראש
אירה
04/09/2017 21:43
אני מנהלת סניף בחברה מסויימת שהמרחק נסיעה מהבית לסניף הינו 30 ק״מ לכיוון, יצאתי לחופשת לידה והביאו לסניף אותו ניהלתי מנהלת מאותו איזור. כרגע (יום א׳) חזרתי מחופשת הלידה והוצע לי לנהל סניף שהוא קרוב לבית וסניף קטן יותר.

שזה אומר שהבסיס של השכר שלי היות ואסכים ירד (שכר גלובלי) וכמובן ההחזר נסיעות. אני עובדת הרבה שנים בחברה ואני חוששת שבעקבות שהברוטו שלי יפגע יפגעו גם כספי הפיצויים שלי.

האם זה נחשב להרעת תנאים להוריד לי את שכר הבסיס היות ועברתי לסניף קטן יותר? ומה הזכויות שלי שאותם אני יכולה לדרוש מהמעסיק? והכי חשוב האם הוא יכול להכריח אותי על פי חוק לעבור סניף?
ריקי
04/09/2017 21:40
כרגע אני בהריון שני מתקדם הכנסתי את הבן שלי לגן לראשונה מזה שנה וחצי ובגלל שנישארו לי 3 חודשים בערך. אני מחפשת עבודה ואף אחד לא מעוניין להעסיק אישה הרה אפילו לא לכמה שעות או כמה ימים בשבוע רק, בשביל שתהיה הכנסה נוספת ולא לשבת בבית ולהיתעצל...

במיוחד עכשיו שיש לשלם על גן ( ועוד מלא הוצאות חוץ מזה) ורק הבעל עובד, אז מה אני צריכה לעשות כדי שביטוח לאומי יתן לי קיצבה חודשית? מה האופציות? כמה זמן זה לוקח?
קרולינה
04/09/2017 21:35
היי.לא מזמן חזרתי לבית קפה שעבדתי בו פעם,וקורים שם דברים שנורא מכעיסים אותי.חוסר שכר בסיס,אי קבלת נסיעות, לא חתמתי על שום דבר עד כה, הפרשות מהטיפים, אין ימי חופש מחלה, לא מס הכנסה לא בריאות לא ביטוח. אין שעות נוספות, אין שעות שבת בצורה מסודרת. והדבר הכי חמור מבין הכל, זה כאשר שולחן בורח או לא משלם את החשבון, המנהלת לוקחת לנו מהטיפים(זאת אומרת גניבה), וטוענת שזה *על פי חוק* מה שנראה לי מצחיק, ושזה אך ורק באחריות המלצר שבאותו איזור. לא נתעלם מהעובדה שהבית קפה בעל לפחות 5 כניסות שהאנשים פשוט יכולים לקום וללכת, והמלצר לא תמיד יכול לשים לב אם השולחן קם. אפשר להפעיל פה גם היגיון קטן, למה שסטודנט / חייל / תלמיד / סתם אדם יספוג את התשלום של שולחן שברח? מה זה אשמתו? למה שהמקום עבודה, שגם ככה חוסך על כל מלצר ומלצר אלפיי שקלים(גם ללי התשלומים של הנסיעות וכו') למה שהוא לא יספוג את זה?

השאלה שלי היא כזאת. למי אפשר לפנות בנושא תביעה? מה עלי לעשות? והאם יש חוק מפורט על כך שאסור למקום העבודה לקחת כסף מהמלצרים על שולחן שברח?

חשוב לציין שזאת רשת בתי קפה מאוד גדולה בארצינו.
אשמח לעזרה, תודה רבה
הדסה מימון
04/09/2017 20:59
ערב טוב!
עבדתי בהוראה במשך 7 חודשים במשך שליש מששרה ולאחר מכן הוספתי עוד שעות בהוראה.
הוספת השעות היתה במשך חודשים.
האם אני זכאית לקבל דמי לידה בהתאם להוספת השעות?
או כמו שעבדתי בעבר-במשך 7 החודשים?
עומר
04/09/2017 16:52
שלום,

אשתי חותמת אבטלה בימים אלו.

יש לנו עסק משפחתי זעיר שמכניס כ1400 ש"ח (זה מה שהצהרנו עליו מול ביטוח לאומי בדו"ח רב-שנתי), האם יקזזו לה אוטומטית את הסכום הזה מול ביטוח לאומי? העסק מוקפא בחודשים אלו בהם היא חותמת אבטלה. האם ניתן להצהיר על כך מול ביטוח לאומי כדי לזכות בכל סכום האבטלה?

תודה מראש לעונים!
ליאת
04/09/2017 14:41
בעלי עובד כקבלן משנה בחברה מסויימת ומקבל שכר שוטף +30 אך שאת השכר של חודש מאי ושל חודש יולי טרם קיבל למרות שהנפיק חשבוניות מס כנדרש ושילם מיסים ועבר המון זמן.

בנוסף כשהוא פונה טלפונים לאחראים הם מתייחסים אליו בצורה נוראית, צועקים ומתעצבנים שהוא פונה אליהם וזורקים אותו מאחד לשני בלי תשובות ומשאירים אותו באויר ללא משכורת וללא תשובה!

יש לציין שבעקבות אי תשלום השכר חלה הרעה במצבנו בבית וכן בעלי משלם מזונות (נשוי פעם 2), ובעקבות כל הנאמר לעיל הוא מאחר בתשלום מזונות כחודשיים וגרושתו פנתה להוצל"פ והוציאה נגדו צו מאסר שבכל רגע יכולים לאסור אותו למשך 10 ימים.

מה ניתן לעשות? האםלפנות לבית דין לעבודה או לתבוע עוגמת נפש והאם זה נקרא הלנת שכר?

חייבת עזרה תודה לעונים.

יום טוב
מיה
04/09/2017 14:19
שלום רב,
רציתי לברר מהו החוק לגבי שעות מנוחה כשחוזרים מטיסת עבודה?
וגם, לדעת מהו החוק לגבי שעות מנוחה בחול במהלך שהייה ועבודה בשישי ושבת?
תודה רבה,
מיה
אופירה
04/09/2017 14:18
צהריים טובים למנהל הפורום המבורך!

ישר כח על העבודה היפה שלכם באתר. מצאתי כאן המון מידע חשוב בחודשים האחרונים. חבל שלא הרבה יותר אנשים מכירים את האתר שלכם...

מבקשה כרגע עזרה דחופה: קרוב משפחה עבד 8 שנים במסעדה וכל השנים קיבל משכורת בשחור לפני חצי שנה העובד חלה (סרטן) והפסיק לעבוד המעסיק לא מעוניין לשמוע עליו שפנינו אליו לגבי פיצויים הוא מתחמק והוציא תלושים אחרי בירור עם ביטוח לאומי ומס בריאות התלושים מזוייפים כי לא באמת שולם לעובד את אותם מיסים למי פונים? איפה תובעים?
יעל
04/09/2017 14:07
במהלך אוקטובר עד דצמבר 2015 עבדתי בחברת עגלות בגרמניה. חתמתי בטרם הטיסה על חוזה מסודר בו נאמר שהעבודה חוקית לחלוטין (אני בעלת אזרחות גרמנית), אחראית לעובדים שלה ומשלמת מיסים כנדרש. כשהגעתי לגרמניה הבנתי שלא ממש כך הדברים...

את המשכורות שלי קיבלתי במזומן, ותלושי השכר היו לא יותר מטבלת מכירות והישגים עם תאריכים ושמי בלבד.

נכתב בתלושים את סכום הורדת המיסים לכאורה, אך מהסתכלות בטבלאות רשמיות של מדיניות המיסים בגרמניה הבנתי שנלקחים ממני סכומים שאין להם שום קשר להכנסה שלי.

החברה בה עבדתי אמרה שנלקחים ממני אחוזי מס גבוהים בשל חוסר בתיאום מס, ושעד סוף 2016 אוכל לבקש מממשלת גרמניה החזרי מס רטרואקטיביים.

בפועל, הבנתי שמעולם לא ניתן לי מספר מס אישי, ככל הנראה כי מעולם לא דווח על ההכנסה שלי. מדובר על הפסד של כ2500 יורו. כל "תלושי השכר" נמצאים אצלי, ורישומים ברורים של המשכורות שאמורה הייתי לקבל.

מה עושים? למי פונים?
שלומי
04/09/2017 13:59
אני נהג באחת מחברות ההובלות בשדה התעופה,איך אוכל לדעת אם צו ההרחבה חל על החברה בה אני עובד?
ק.י
04/09/2017 13:37
היי,

אני עובד במסעדה יותר מ-4 שנים. בחודש אפריל האחרון המנהל ראה אותי במהלך העבודה מסתובב עם שטר 100 שח ביד (תוך כדי עבודה מול הקופה במזנון) וחשב שגנבתי את הכסף. כמובן שלא לקחתי את הכסף אלא העברתי את השטר לקופה הראשית. המנהל הודיע לי שלא יתן לי משמרות לשבוע אחרי. הם לא נתנו לי שבועיים משמרות (אני עובד משמרות שישי שבת קבוע) וכשהודעתי שאני מבקש פיצויי פיטורים, הם זימנו אותי לשיחה (שימוע) והציעו לי לחזור לעבוד עם העלאה במשכורת ותפקיד אחראי מזנון. עד עכשיו אני עובד שם ואני מרגיש שהמעביד שלי מקשה איתי בעבודה.

בכללי הם עשו טעויות:

* הורידו לי 60 שח בגלל מחסור בקופה

* הורידו לי בשכר לשעה כל סיום קיץ (המקום עבודה עובד בקיץ ובחורף בקושי יש עבודה.)

* איחרו לי בהגשת משכורות

*הורידו לי ימי חופש וימי הבראה בלי אישור שלי, בכללי הסדר קבלת ימי חופש אינו נכון.

*לא שילמו לי ימי הבראה בכל השנים.

אני שואל אם אפשר להתפטר על סמך הרעה בתנאים.
רעות
04/09/2017 13:32
בעלי פוטר מעבודתו (כמפיץ) לאחר כמעט שנתיים
בימי מחלתו. נעשה לו שימוע בימי המחלה ובשימוע נכתוב כי יפוטר כי סירב להביא את רכב החלוקה ממשרדי החברה אל המפעל (דבר הנעשה בלי תשלום) בימי המחלה.

מעבר לכך עובד בחודש מעל 186 שעות (בערך 200 שעות) בלי תשלום על שעות נוספות ובלי חוזה עבודה.

התייעצותכם מה אפשר לדרוש בנושא.

תודה.
מתן
04/09/2017 13:31
שלום רב,

כבר העליתי בפורום הזה שאלה בעבר ולא קיבלי תשובה כלל. מקווה לקבל הפעם התייחסות.

בתאריך ה-26.07.17 הפסקתי את עבודתי במקום העבודה האחרון שלי. במקום עבודה זה המשכורות שולמו עבור עבודה בין ה-25 ועד ל-24 לחודש העוקב. משמעות הדבר שקיבלתי משכורת יולי על התאריכים שבין ה-25.06.17 - 24.07.17. במשכורת זו שולמו לי גם ימי החופשה שטרם נוצלו. חשוב לציין שלא הופרשו לי כספים לפנסיה מימי החופשה שנפדו כי אם רק מימי העבודה בפועל. בנוסף עבור יום העבודה הבודד בתאריך ה-26.07.17 הייתי אמור לקבל תשלום במסגרת משכורת חודש אוגוסט (דבר שטרם התבצע כאשר עובדים אחרים כן קיבלו את משכורתם).

שאלתי היא כזו: האם מותר למעסיק לפדות את ימי החופשה במשכורת הלפני האחרונה ולא במשכורת האחרונה, והאם על פי החוק הוא לא מחוייב להפריש כספים לקרן הפנסיה גם מימי החופשה שנפדו? כמו כן האם העובדה שטרם שולמה לי משכורת חודש אוגוסט איננה בבחינת הלנת שכר?

אודה לכם מאוד על התייחסות לשאלתי.

מתן
נהוראי
03/09/2017 10:25
שלום עורך דין נכבד,

רציתי עזרה התייעצות בנושא תשלום שעות נוספות אני עובד שנתיים בתור טבח באותו מקום עבודה אני עובד שעתי אני לא מקבל שעות נוספות הם עובדים בצורה של ברגע שעברתה 186 שעות תקבל על כל שעה שעה נוספת
לפי בדיקתי החוק מראה שאין דבר כזה וזה לא נכון אבל בכל דבר יש סעיף קטן.

אשמח לתשובה
עורך דין
04/09/2017 10:00
שלום נהוראי

אכן, חישוב שעות נוספות נעשה ברמה יומית ולא ברמה חודשית. מומלץ לקרוא את הסקירה המופיעה באתר זה בנושא שעות נוספות, וכך תוכל לקבל מענה לשאלות שלך ובנושאים חשובים אחרים הרלוונטיים לעובדים המועסקים במסגרת שעות נוספות דרך קבע.

בהצלחה
נטלי
04/09/2017 09:53
התפטרתי לצורך גידול הילד, הגשתי את המסמכים לביטוח הלאומי ועליי להמתין 90 יום. האם בתקופת ההמתנה עליי להתייצב בלשכת התעסוקה? גם במוקד של ביטוח לאומי וגם במוקד של לשכת התעסוקה נאמר לי להגיע לאחר תקופת ההמתנה וכולם סביבי אומרים שזה לא הגיוני.

מה עליי לעשות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ