פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1378
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

איתי
06/12/2011 18:41
אני עובד בקבוצה המאגדת מספר חברות וכעת סוכם על העברתי מחברה אחת לאחרת
לצורך כך מבקשים ממני לוותר על הותק שלי (7 שנים)
לפי מיטב ידעתי גם העתקה של כל הקרנות שלי והמשך צבירה בהם אינו מספיק ויש עוד גורמים שמושפעים מהותק
מה עלי לעשות?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:19
אם הם מעוניינים שתעבור בין חברות ללא וותק- ההחלטה שלך, נפגעים במצב זה דמי ההבראה , ימי החופשה, מחלה וכל יתר הזכויות כולל פיצויי פיטורים.
כמובן שבלי קשר אם רוצים העסקתה חדשה ללא ותק את פיצויי הפיטורים צריכים לשלם לך עם המעבר לחברה הבאה.
אמיר
06/12/2011 18:45
שלום,
אמי עברה ניתוח וצפויה להיות מאושפזת שבוע.
האם זמן שהותה בבית חולים נחשב כזמן שניתן להצהיר עליו ימי מחלת הורה ? ראיתי בהגדרות שבזמן שהות במוסד סיעודי לא ניתן, אך האם בית חולים נחשב למוסד סיעודי ?
תודה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:17
שלום רב, את יכולה לפנות למעסיק בד"כ זה עובד
חן
06/12/2011 21:00
אני אתנצל מראש כי יכול להיות שזה ישמע מעט מגוחך, אבל לצערי זה באמת מה שקורה.
במקום העבודה שלי ישנו כיבוי כללי של המיזוג בבניין בשעה 19:00, המקום עצמו בנוי כמו מוקד שירות לקוחות של חברת תקשורת, וכמו שיודעים חלונות יש רק בקירות חיצוניים ובמוקדים עיקר העובדים נמצאים באמצע הקומה ולא בדפנות. מה שגורם לכך שמהשעה 19:00 עד השעה 22:00 בלילה אנחנו נמצאים כאן ללא אויר!
בסה"כ בקשתנו היא לאחר את שעת כיבוי המיזוג לעת בה אנחנו עוזבים את מקום העבודה,כאשר פנינו למנהלים גם להם וגם לנו סגרו את הפיות, האם יש איזשהו חוק או משהו כזה שיוכל לאלץ אותם לספק לנו תנאים בסיסיים אלו?
תודה מראש,
חן.
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:17
לצערי אין הוראות חוק העוסקות בעניין זה תצטרכו להסתדר עם המעסיק
אבי
07/12/2011 17:22
לאחר שעבדתי במשרה מלאה מספר שנים - שונה המשרה ממלאה לחצי משרה

עבדתי כחודש ימים בחצי משרה לאחר מכן חליתי לפרק זמן ארוך יחסית מעל חודש

האם התשלום בגין ימי מחלה ישולמו על בסיס משרה מלאה או חצי

כזכור בתקופת עבודתי במשרה מלאה צברתי ימי מחלה על פי בסיס של משרה מלאה

תודה מראש
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:15
התשלום יהיה לפי השכר באותה העת
גבע
07/12/2011 21:38
מה הם זכויות העובדים בחברה שהפכה להיות עמותה , מישהו יכול לענות לי
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:13
אין זכויות ספציפיות בעמותה- כל עובד זכאי לזכויות העובדים המוגדרות בחוק
נשר
מירלה
08/12/2011 09:51
קיבלתי מכתב פיטורין ואני חייבת לתת למעביד חודש.אני וצה לדעת אם בזמן הזה
היתי בראיון עבודה שהתקיימה בין שעה 14 ל 16 ם המעביד חייב לשלם את השעות אלה.
תודה רבה על התשובה
RE: נשר
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:12
עקרונית בתקופת הודעה מוקדמת את צריכה לעבוד במשרה מלאה, אלא אם המעביד מסכים לוותר לך
אלי
08/12/2011 16:46
איך מתבצע חישוב תשלום דמי מחלה ל5 שמיניות משרה?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:11
משרה מלאה 1.5 ימי מחלה בחודש, החלק היחסי ....
גאלי
08/12/2011 20:00
שלום,
אני עובדת בחצי משרה בימים א-ד. הרופא נתן לי תעודת מחלה מיום א-ו.
האם בשל כך יירדו לי 2 ימי מחלה מהמיכסה שצברתי?
ביקשתי מהרופא רק 4 ימים אך הוא טען שלמחלה שיש לי צריך שבוע וכך הוא חייב לכתוב.
אי לכך, האם אני מאבדת 2 ימי מחלה?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:11
לא את מאבדת רק את הימים ששילמו לך, אם את לא עובדת ה'-ו' לא שילמו לך עליהם ולא יפחיתו לך את ימי המחלה
סופי
08/12/2011 21:17
שלום רב
התחלתי לעבוד במקום עבודתי בתאריך 23.6.2011 לצערי הרב נכנסתי לימי מחלה בשל לחץ של עצב שמקרי ן כאבים חזק ליד ימין,אינני יכולה לעבוד מקבלת טיפול תרופתי.
קיבלתי ימי מחלה מיום 20.11.2011 עד 1.12.2011 שלדאבוני לא שולמו לי.
עכשיו האורטופד נתן לי ימי מחלה מ-1.12.2011 עד 30.12.2011 מי אמור לשלם לי את ימי המחלה?
אני בעבדה זמן קצר של 4 חודשים
תודה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:10
בכל חודש עבודה עובד במשרה מלאה צובר 1.5 ימי מחלה, המעביד משלם רק את הימים שצברת לזכותך, מעבר לכך עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי
איה
09/12/2011 00:24
עובד בחוזה אישי ברשות מקומית. האם הותק במקומות עבודה קודמים בא בחשבון לצורך קביעת מספר הימים המגיעים לו?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:10
בד"כ לא , רק לפי הסכמים קיבוציים, או אם סוכם על כך בהסכם
אלברטו
09/12/2011 16:58
רציתי לדעת איזה זכויות יש לעובד שפוטר מהעבודה אחרי 11 שנים, בגלל שהמפעל נקלע לקשיים כלכליים ופיטר 25% מהעובדים. אני הייתי שכיר ועבדתי כפעול ייצור במשך יותר מ-11 שנים במפעל. איפה אני יכול למצוא את הזכויות שלי כמי שפוטר? מה אני צריך לדרוש מהמעסיק שלי אחרי הפיטורים?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:47
פיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה שלא ניצלת, דמי הבראה בחלק היחסי של השנה
בהצלחה!
ירדנה
11/12/2011 08:39
שלום
אני מובטלת כחודשיים, קיבלתי מביטוח לאומי תשלום עבור חודש אחד, וטרם קיבלתי עבור החודש השני . התחלתי לעבוד
דרך חברה לסיעוד בחצי משרה. שאלתי היא האם זכאית להשלמת הכנסה? ולפי איזה חישוב אני אמורה לקבל את ההשלמה? לפי השכר שקיבלתי לפני שפוטרתי? או לפי שכר מינימום?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:46
יש לפנות למוסד לביטוח לאומי ולמלא את הטפסים הנדרשים
מרי
11/12/2011 10:43
שלום,
לאחרונה מצאתי עבודה מהבית דרך האינטרנט. חתמתי על חוזה עם המעביד. והתחלתי לעבוד. עבדתי יומיים וחודש נובמבר היסתיים. היום המעביד אמר לי שהוא לא נוהג לשלם על יומיים של עבודה, ושאת הסכום הזה הוא יצרף למשכורת של חודש הבא. האם זה חוקי? האמת היא שכל שקל חשוב לי ובנוסף אני מתחילה לפחד האם ב-10 לינואר אני אקבל את כספי.
תודה, מרי.
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:45
אני מציעה שאם לא ישלמו תיגיש תביעה לבד בבית הדין לעבודה ללא צורך בעו"ד
מחלת לב
אסתר
11/12/2011 11:39
בעלי קיבל לפני כחודש אירוע לב , במהלך חודש וחצי הללו הוא עבר 2 צינטורים ובפעם האחרונה שמו לו " סטנד" והוא אמור לבצע מיפוי לב בעוד כחודש
רציתי לדעת האם יש לו איזה זכויות בביטוח לאומי, בנוסף יש לו קרן מבטחים החדשה האם מגיע לו איזה הטבה ממס או בכלל איזה שהם זכויות כרגע הוא מקבל על חשבון ימי מחלה ממקום העבודה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:45
שלום רב,
משרדנו אינו מטפל בתביעות מהסוג שאת מבקשת, את צריכה עו"ד לביטוח לאומי
איתן
11/12/2011 15:06
שלום רב. שמי איתן ויש לי שאלה.
אני סטודנט ובין החודשים פברואר עד יולי השנה עבדתי באיזה חברה עד 12 שעות בחודש.
בתלושים יש הפרשים לתשלום ביטוח לאומי. אבל אלו הפרשים קטנים בסכומים של מספר שקלים בודדים כל חודש.
לאחר ביקור בביטוח לאומי נודע לי כי אני חייב כספים על התקופה הזו. יש לציין כי הם לא הודיעו לי דבר ולא ביקשו תשלומים ואני לא הלכתי לשם משום שחשבתי שאני מכוסה מהבחינה הזו בגלל שעבדתי עם תלוש ועם הפרשים על בסיס חודשי לביטוח לאומי.
האם עלי לשלם את הכסף או שמא התקופה שבה עבדתי מכוסה מבחינת ביטוח לאומי ואין עלי לשלם הפרשים כלשהם?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:44
שלום רב,
אתה צריך לפנות למוסד לביטוח לאומי כי יש תשלום מינימלי וייתכן ולא עמדת בו לכן דורשים ממך השלמותף תברר את זה מולם- האם החוב הוא בגלל שהמעביד לא העביר להם כסים או בגלל השלמה למינימום ביטוח לאומי
מורן
12/12/2011 00:07
שלום,
הנני עובדת במקום עבודתי כשבעה חודשים, משרה מלאה א-ה אשר מוגדרת כמשרה גלובלית

לפני כחודש לפתע הסתבר לי כי משלמים לי דמי נסיעות בסך של כ-50 ש"ח
לחודש

הנ"ל אינו תקין מאחר והמינימום שיש לשלם לי לפי בדיקתי הוא חופשי חודשי
אשר עלותו כ-120 ש"ח בחודש.

יש לציין כי איך שראיתי זאת פניתי למשאבי אנוש על מנת שיתקנו זאת
עדיין לא ראיתי תלוש משכורת חדש אז אינני יודעת האם תיקנו

שאלתי היא כזאת - האם מותר לי (כמובן על פי חוק) לדרוש את החוסרים בגין ה-6 חודשים שבהם לא שילמו לי את הסכום המלא אשר מגיע לי?

תודה מראש על עזרתכם הרבה
מורן.
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:44
שלום רב מותר לדרוש נסיעות 7 שנים אחורנית
נגה
12/12/2011 10:49
שלום. התפטרתי מעבודתי לאחר 6 שנים. במקום עבודתי היתה לי פוליסת ביטוח חיים (5% עובד 5% מעביד), כשהעביר סוכן הביטוח את החומר אלי הסתבר שהמעביד שלי הפסיק להפריש לטובת הפוליסה לפני כשנתיים והמשיך להוריד לי מהשכר את חמשת האחוזים של העובד אך לא העבירם לחברת הביטוח. שאלתי האם נפגעו זכויותיי עקב הזמן הארוך ללא הפרשות והאם יש כאן עילה לתביעה (הונאה, הלנת שכר). איך כדאי לגשת לפתרון הבעיה.
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:43
שלום רב,

מעביד שמנכה כספים לקרן פנסיה ולא מעביר אותם ליעד עובר עבירה פלילית.
אתה יכול להגיש תביעה לבית הדין לעבודה היות ומדובר בסכומים לא גבוהים אני מציעה לגשת לבד לבית הדין לעבודה ולמלא טפסי תביעה יש שם סטודנטים למשטים שעוזרים בכך
בהצלחה
סיגלי
12/12/2011 10:59
בני נפצע ברגל בצבא, ונאלץ לעבור ניתוח שיקום. ברצועה ו- dsl בני החייל זקוק לטיפול. האם אני (כאמא)רשאית להתפטר מעבודתי ומבלי לפגוע בזכויות כמו דמי פיצויים ודמי הבטלה?בתודה מראש!!
סיגלי
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:27
שלום הסיבה שאת מתארת אינה סיבה בה התפטרות תזכה אותך בפיצויי פיטורים.
אם תתפטרי קרוב לוודאי שלא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים אלא אם המעסיק יסכים לתת לך אותם מרצונו החופשי ולא בהתאם להוראות החוק!
רפואה שלמה
טימור
12/12/2011 23:36
שלום, לפני כחודש עזבתי חברת הייטק, ועברתי לעבוד בחברת הייטק אחרת.
בחברה הקודמת עבדתי 11 חודשים, כחלק מהסיכום שסיכמתי בעל-פה עם החברה לפני חתימה על החוזה הובהר לי כי אקבל שכר של 14 אלף שמורכב מ- 10 אלף שכר בסיס ו-4 אלף בונוס חודשי.
לאחר חתימה על החוזה הבנתי כי ה"בונוס" הוא בעצם מענק מותנה אשר מחייב אותי להישאר 36 חודשים כאשר כל 3 חודשים אני מקבל 12 אלף (4 אלף עבור כל חודש) שהם החלק היחסי מהמענק הכללי שאני אמור לקבל על 36 חודשים, ובמידה ואני עוזב מרצוני לפני תום ה-36 חודשים אני מתחייב להחזיר את המענק.
לא יחסתי לזה חשיבות, וכאשר הגיעה הצעה יותר טובה מחברה אחרת, העדפתי לעזוב.
לאחר שיחה עם מנהלת משאבי האנוש של החברה הקודמת הובהר לי, שאם לא אחזיר את החלק מהמענק המותנה שקיבלתי מהם שהוא 19 אלף נטו לאחר החזרי מס (עבור 11 חודשים קיבלתי 36 אלף ברוטו) הם מקפיאים לי משכורת אחרונה מלאה וגם פיצויים שאני אמור לקבל עבור 11 חודשים שעבדתי בחברה.
בנוסף על זה, הם לא שוללים את האופציה לנקוט באמצעים משפטיים כנגדי על אי החזרת ה"חוב" כלפיהם.
מה עלי לעשות?

תודה מראש
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:26
שלום רב לצערי החוזה שחתמת עליו תקף ואתה צריך להשיב את הכספים שקיבלתי ביתר.
שגית
13/12/2011 10:36
היי ,הודעתי למנהלת שלי שאני חוזרת לעבודה מחופשת לידה ב 4/12 .
חליתי ולא חזרתי עדיין לעבודה בעקבות המחלה - קיבלתי חופש מחלה מהרופאה
האם מגיע לי תשלום ימי מחלה על ימים אלו ?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:25
המעסיק משלם לעובד את ימי המחלה הצבורים שעומדים לרשותו- כלומר ימי המחלה שיש לך בתלוש אותם המעביד משלם, אם סיימת את כולם לא תקבלי תשלום.
מקסימום ימים לתשלום הם 90 יום.
בחודש במשרה מלאה עובד צובר 1.5 ימי מחלה.
קארין
13/12/2011 12:47
האם על פי החוק כאשר אין כל תחבורה צבורית בימי שבת ובחגים על המעסיק חובה חשלם את בנסיעות למקום העבודה? בלי שום קשר לתשלום נסיעות בימי חול(חודשי חופשי)??
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:24
מדובר בלאקונה בחוק- הצדדים צריכים לפתור את העניין ביניהם בהסכמה, החוק אינו קובע תשלום מיוחד לנסיעות במצב הזה
יריב מבני ברק
29/11/2011 19:42
הייתי בראיון עבודה בחברת תקשורת גדולה ומוכרת בישראל, לתפקיד מוקדן כשאר העבודה היא במשמרות. הודעתי כבר בראיון העבודה כי איני יכול לעבוד בשבת מטעמי דת, וממש באותו רגע המראיין - עובד חברת התקשורת, הודיע לי כי לא אוכל להתקבל לעבודה למות שמבחינת כישורים אני מתאים, שכן לפי תנאי העבודה, כל העובדים נדרשים לעשות משמרות בימים שישי ושבת. לדעתי המדובר על אפליה אסורה מטעמי דת ורציתי להתייעץ אתכם האם יש לי מה לעשות בעניין זה?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:23
שלום רב,
אכן אין לחייב עובדים לעבוד בשבתות אלא במסגרות המקצועות הקבועים בחוק דוגמת בתי חולים.
תביעה בגין אפלייה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה - מקנה לתובע אפשרות לקבל פיצוי של עד 50,000 ש"ח אם אכן השופט/ת ישתכנע כי מדובר באפליה כזו, בינתיים תצטרך לשאת בהוצאות משפטיות ושכ"ט עו"ד
אם אתה מעוניין להגיש תביעה כזו אתה יכול לתאם פגישה במשרדנו
א.א
21/11/2011 23:15
שלם לכם,

כיום אני סטודנט, במקום העבודה הקודם שלי חלו שינויים רבים, פניתי אל המעסיקים שלי והודעתי להם שעקב ההודעה על הורדת השכר בחודש הבא ועקב כל השינויים אשר חלים החל מהיום ומרעים את תנאי, אני מבקש לעזוב ולקבל פיצויי פיטורים, מנהלי שוכחו איתי ולאחר כשבועיים אמרו לי: "אם תלך עכשיו תקבל בתוך שבועיים מכתב פיטורים ומכתב המלצה ואת פיצויי הפיטורים כמו שמגיעים לך" מאז המעסיק שלי מכחיש את הדברים, בניסיון להגיע לפשרה בבית הדין לעבודה טען עו"ד של החברה דברים לא נכונים, כאילו לא חלה הרעה בתנאים כאילו שלא פעלתי בהתאם לחוק (עלי היה להמתין חודש) ציינתי שם שפעלתי בדיוק על פי דרישות המעסיקים שלי כולל כתיבת מכתב ובו פירטתי את זה שאני מבקש את פיצויי הפיטורים בשל ההודעה על ההורדה בשכר וגם שאלתי בבירור האם עלי לחכות לקבל תלוש שכר נמוך יותר או מה עלי לעשות, המנהלת הישירה שלי והמנהל שלה אמרו לי חד משמעית "אם אתה רוצה לקבל את מה שאתה מבקש, אתה צריך ללכת עכשיו" ולכן הלכתי

השאלה שלי היא מה עלי לעשות אם המעסיק שלי יגיע אל בית הדין לעבודה ויטען שם שהוא לא אמר לי דברים כאלה, אני יודע שטעיתי ושהייתי צריך להישאר שם עד שקיבלתי מכתב, אבל התנאי של המעסיק היה שאני אלך הביתה ואמתין בבית למכתבים ולכסף.

מודה מראש על כל עזרה, אני גם אשמח לדעת אם לדעתכם אני זכאי לפיצוי נוסף בעקבות כך שכבר עברה שנה ועדיין לא קיבלתי את פיצויי הפיטורים, אני גם לא יכול לתבוע דמי אבטלה (צריך להציג מכתב פיטורים או שהמעסיק ימלא טפסים- הם לא היו מוכנים) ובנוסף סמנכ"לית בחברה אף הודיע לי שאני לא אקבל מכתב פיטורים שכן אני "במלחמה" עם החברה...
עו"ד שרון...
24/11/2011 15:31
שלום רב,
לצערי איני יכולה לתת לך תשובה איני יודעת מה כתוב בכתבי הטענות שהוגשו בהליך המשפטי ולמתן ייעוץ מהסוג שאתה מבקש נדרשת פגישה פרטנית במשרדנו ובתשלום.
א.א
01/12/2011 15:26
מודה לך על התגובה, עו"ד שרון טייץ.

לצערי אין באפשרותי לשלם עבור יעוץ משפטי, אני נאלץ להתמודד עם החברה בעצמי,
חבל שאין גוף כלכלי שמוכן להרים את המושכות ולסייע לחלשים כשתאגידי ענק בוחרים בהתעלמות בוטה מחוקים במדינה ומהנורמות המוסריות בכדי להשיג רווח אשר מושג ישירות מאנשים פרטיים שנקלעו להתקשרות תמימה עם אותם תאגידים וזכויותיהם נרמסו.

בתפילה לעתיד טוב יותר, לכולנו
א.א
שני
16/11/2011 08:18
שלום, לפני כחודשיים סיימתי תקופת עבודה של כ-5 שנים כמנהלת משמרת בחברה מסוימת.
כשקיבלתי את הפיצויים התברר לי כי אין לי ביטוח מנהלים.
לפי מיטב ידיעתי, החוק אומר כי עובד לאחר תשעה חודשי עבודה מחויב המעביד להציע ביטוח זה.
אני לתומי חשבתי שכבר עשו לי תוכנית כזו.

אשמח לקבל את עזרתכם בנושא.
תודה.
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:41
שלום רב מ1.1.2008 מחויב קרן פנסיה מקיפה , יש מעבידים שבמקום זאת נותנים ביטוח מנהלים- זה לא במקביל!
אם לא שילמו לך אף אחת מאלו יש להגיש תביעה בבית הדין לעבודה כנגד המעסיק.
שני
28/11/2011 15:27
מה הכוונה בקרן פנסיה מקיפה?
יש לי קרן פנסיה רגילה
מיקמיק
28/11/2011 09:28
האם תקופת ההודעה מראש, נכללת בתקופת וותק העובד?, ז"א אם פוטרתי לאחר שנה ו-4 חודשים, וקיבלתי תשלום עבור חודש נוסף כתקופת הודעה מוקדמת, תקופת ההעסקה נחשבת לשנה ו-5 חודשים?
carmela riech
17/09/2011 15:46
אני בת 60 ועובדת 11 חודשים כשכירה, (בעבר הייתי עצמאית 26 שנים), העבודה אינה מתאימה לי ואין הרבה אפשרויות בסביבתי.
א. האם אני יכולה לפרוש ולקבל אבטלה???
ב. האם אני זכאית לצאת לפנסיה מוקדמת???
ג. מה צריך לעשות כדי להמשיך ואם אני מוצאת עבודה אחרת האם זה נחשב לרצף??.כמה ומתי???
תודה ושנה טובה
עו"ד שרון טייץ
03/10/2011 12:03
רק אם הגעת לגיל פרישה תוכלי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים, ובכל מקרה למי שעובד פחות משנה לא מגיעים פיצויי פיטורים.
אין רצף זכויות עם מעסיק אחר !
מיטל
15/11/2011 12:40
שלום, במהלך 4.5 השנים האחרונות אני עובדת במשרד אינטרנט על שכר שעתי (ולא גלובלי). חלק מהתקופה למדתי באוניברסיטה ולכן עבדתי בהתאם ללימודים. בשנה האחרונה היה הסכם שבע"פ ביני לבין המעסיק כי אני עובדת עד למציאת עבודה אחרת. בינואר הקרוב אני עוזבת את העבודה וחוזרת לשירות קבע בצה"ל. הודעתי על כך למעסיק כ- 5 חודשים לפני. ע"פ מה שהבנתי אני זכאית לפיצויי פיטורין על אף שהתפטרתי משום שאני מגויסת בחזרה לקבע. האם זה נכון? במידה וכן, היכן יש חוק שתומך בכך שאוכל להציג למעסיק?
תודה רבה!!
עו"ד שרון...
24/11/2011 15:43
הזכאות היא בגיוס לצה"ל רק לשירות סדיר ולא לקבע!!!
פדרו
16/10/2011 09:08
אני עובד מזה כשש וחצי שנים בספא בתל אביב כעובד שכיר במשמרות. עד עכשיו עבדתי 5-6 משמרות בשבוע הגיעה הנהלה חדשה שמשנה את כל התנאים האם מותר להם להוריד לי במשמרות העבודה? זה הרעת תנאים?

המנהל שלי משחק עם המשמרות בצורה קבועה פעם נותן לי 3 פעם חמש האם זה חוקי? זה מאד מפריע לי ומן הסתם פוגע לי במשכורת שהורגלתי אליה במשך שנים. מה הזכויות שלי?
עו"ד שרון...
24/11/2011 19:40
באופן עקרוני פגיעה בשכר או במשמרות לעומת מה שהיה נהוג תקופה ארוכה קודם לכן אינו מקובל ומהווה הרעת תנאים , יש להתריע בפני המעביד שאם זה יימשך תתפטר ותדרוש פיצויים ואם זה לא חוזר לאותה רמת שזה היה תוכל להתפטר ולדרוש פיצויי פיטורים.
מעסיקה
12/10/2011 12:48
שלום רב,
יש לי עוזרת בית שמגיעה רק פעם בשבוע ביום חמישי, בשאר הימים היא מועסקת במקומות אחרים ,כל החגים השנה יצאו ביום חמישי ולכן לא העסקתי אותה במשך ימים אלו, היא טוענת שמגיע לה את מלא הסכום על אף שלא עבדה וגם לא היית יכולה ביום אחר במשך השבוע, האם היא צודקת?
אשמח לתשובה.. תודה מראש וחג שמח (ונקי)
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:38
היא צודקת, אם היא עבדה במקומות האחרים יום לפני החג ויום אחריו- מגיע לה מהמעסיקה של אותו יום חג את התשלום
שאלה בנושאי פי...
16/10/2011 21:09
גברתי הנכבדה אני עוסקת במשק בית מיזה כשנה לערך ללא כל דופי המעסיקה בחרה ליצור איתי קשר היום בשעות הערב ולהודיע לי על פיטורי לדדהמתי הרבה ולבירור עם בעלה הבנתי מהר מאוד כי הסיבה לפיטורים היא בגלל שהחגים בדיוק בימי עבודתי אצלה לכן אבקש גברתי להבין האם מגיע לי תשלום על הימים האלה שלשמחתי הם חגי ישראל תודה מראש .
שאלה בנושאי פי...
16/10/2011 21:08
גברתי הנכבדה אני עוסקת במשק בית מיזה כשנה לערך ללא כל דופי המעסיקה בחרה ליצור איתי קשר היום בשעות הערב ולהודיע לי על פיטורי לדדהמתי הרבה ולבירור עם בעלה הבנתי מהר מאוד כי הסיבה לפיטורים היא בגלל שהחגים בדיוק בימי עבודתי אצלה לכן אבקש גברתי להבין האם מגיע לי תשלום על הימים האלה שלשמחתי הם חגי ישראל תודה מראש .
נטלי
10/10/2011 13:20
שלום רב אשמח לעזרתכם,
בסוף חודש אוגוסט התחלתי לעבוד במקום חדש, כאשר קיבלתי את המשכורת (בצ'ק) גיליתי בתלוש להפתעתי שלא שולמו נסיעות, הובטח לי שהם ישולמו בחודש שאחרי, אך גם עכשיו לא קיבלתי את הנסיעות, עבדתי עוד 6 ימים באוקטובר והתפטרתי, איך עכשיו אני מקבלת את הכסף שמגיע לי? מדובר בסכומים לא גדולים ולכן אני יודעת שעו"ד לא בא בחשבון אז איך בכל זאת אני יכולה לקבל את הכסף?

בסה"כ זה 9 ימים באוגוסט, חודש עבודה מלא בספטמבר ועוד 6 ימים באוקטובר.

תודה רבה
נטלי
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:38
שלום רב,
בבית הדין לעבודה נמצאים סטודנטים שעוזרים למלא כתבי תביעה סטנדרטים, כמו שצריך במקרה שלך, את הטפסים ניתן גם להוריד מאתר האינטרנט ופשוט להגיש תביעה ללא עו"ד...
בית הדין לעבודה אינו מחייב ייצוג בהליכים

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ