פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1364
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אופק
10/05/2012 20:30
אין תשובות לשאלות
יעקב
10/05/2012 19:46
עוזרת בית עובדת יום בשבוע.
היא נמצאת בחופשת מחלה 4 שבועות. המחלה לא קשורה לעבודתה.
מה חייב המעסיק לשלם עבור אותו יום שהעובדת איינה עובדת עבור כל שבוע?
טוני
02/05/2012 20:31
שלום,
חזרתי מחופשת לידה לפני כ-60 יום. היחס אליי השתנה מאוד ולא נעים לי בסביבת העבודה כפי שהיה בעבר... אני מרגישה שמנסים לדחוק אותי להתפטר בעצמי כדי לגרוע ממני זכויות (אני עובדת בכירה מאוד ועובדת כארבע שנים במקום העבודה) רציתי לשאול אם אני מגישה התפטרות בעצמי האם אהיה מוגנת מבחינת פיצויי הפיטורין או שלצערי עליי להעדיף להשאר ולחכות שהמעביד יעשה זאת...?

תודה
יעל
10/05/2012 19:43
גם אני אשמח לדעת אם אני מתפטרת לאחר חופשת לידה האם מגיע לי לקבל פיצוי פיטורין? אני עובדת שבע שנים בחברה..
אדון j
10/05/2012 19:19
הנני עובד בחברת אבטחה באחת הערים הגדולות ונכחתי לראות שבמסגרת ההורדות הקבועות מורידים דמי ניהול שואל אני האם הדבר הזה חוקי ומאידך אף לא אחד עידכן אותי על כך ואם זה מעיין תשלום לחברות בהסתדרות רשאי אני לגשת ולבקש כרטיס או משהו בדומה המשייך אותי אליהם בתודה מראש
מרינה
10/05/2012 14:38
בחברה שבה אני מועסקת עובדים 8 ש"ע +ימי שישי
אני עובדת של החברה אך משויכת למקום עבודה אחר בחברה אחרת. ומכיון ששם לא עובדים ימי שישי אז אמרו לי שיעבוד 9 ש"ע ללא ימי שישי
ב1.11.11 הודיעו בחברה שיותר לא יבדו ימי שישי אלה שיתפסו ל8 שעות עוד חצי שעה
כל יום
כלומר אני עובדת נטו 9 שעות ובחברה 8.5

מה קורה לגבי? כאילו יוצא שכל הזמן הזה "תרמתי חצי שעה לחינם
האם לחברה מותר לעשות זאת?
ג'ני
10/05/2012 12:21
שלום,
אמי עובדת ברשת פארם גדולה כ8 שנים. כל אותם שנים היא עובדת על שכר מינימום כמו שאר עמיתיה לעבודה שיש להם אף יותר וותק בחברה.
החברה בשום אופן לא מוכנה לעלות את השכר וכנראה מעדיפה כל פעם להביא עובד/ת חדש/ה.
האם אין חוק מחייב לעלות את שכר המינימום לעובד/ת בעל/ת וותק כה גבוה?
תמי
10/05/2012 09:25
אם עושים העברה רק בעשירי לחודש והמשכורת נכנסת באחד עשרה, זה נחשב להלנת שכר?
הדס
08/05/2012 18:16
שלום
1.התחלתי לעבוד הגן פרטי ב15 בינואר כאשר במאי לא קיבלתי את 8 ימי החופשה של פסח במשכורת האם זה בסדר?
2. בחודש אוגוסט אנחנו עובדים מ8 עד 15 בקיטנה ולכן הבוסית שלי טוענת שבגלל שלא עבדתי מתחילת השנה אני לא מקבלת המשכורת מלאה למרות שאני מקבלת גלובלי ואני אקבל את הימי חופשה שלי כמשכורת האם זה בסדר?
לאה
08/05/2012 14:41
כמה ימי חופש מגיעים לעובדת מ. בית העובדת יומיים בשבוע, סה"כ 11 שעות שבועיות?
טלי
08/05/2012 08:23
אני עוברת דירה לחו"ל ובקשתי חל"ת והמעסיק לא אישר האם יש לי אפשרות להגיש פיטורין ולקבל פיצוי
דינה
08/05/2012 08:04
כבר 3 שנים אני עובדת בגני ילדים (שנה בגן אחד ושנתיים בגן צמוד אליו)כאשר בחוזה שנכתב בכל שנה כתוב שאני עובדת מספטמבר עד יוני. בעצם כל שנה מעסיקים אותי ומפטרים לקראת הקיץ ללא מכתב פיטורים וללא פיצויים. בכל פעם בחוזה נכתב שהעסקתי תלויה בצורך משרד החינוך בעזרה בגן ושלא מגיעה לי קביעות בגלל זה.
רציתי לשאול האם זה חוקי? בנוסף ילדתי השנה בתחילת חודש מרץ ורציתי לדעת האם זה אומר שאסור להם לפטר אותי עא"פי שנגמר החוזה השנה ביוני?
דניאל
07/05/2012 17:27
אני עובד בתור עובד קבלן 0 עובד ניקיון )
מ7:30 עד 16:30 בערך 4 חודשים .
האם לפי הסכם החדש מגיע לי פנסיה ומאיזה חודש ?
ואיזה עוד תנאים מגיעים לי לפי ההסכם החדש .
מעיין
07/05/2012 16:29
שלום,
יש לי שאלה.
אני בת 21, עבדתי עד להיום בבית קפה אשר לא היה משלם לי נסיעות, ולא שכר עבודה. הייתי עובדת לפי טיפים.
היום תפסתי את בעלת הזיכיון של העסק גונבת לנו כסף מהטיפים!!!
על כן, התפטרתי.
אני מאוד רוצה להתלונן עליה, או לפעול בנושא כנגד המקום. להבנתי זו לא הפעם הראשונה שזה קורה.
אשמח לעזרה, וייעוץ מה עלי לעשות..
מפוטר
07/05/2012 13:39
עבדתי בעמותת צדקה בשם 'קופת העיר ב"ב' ובזמני הפנוי עבדתי בעבודות מזדמנות טענת בעלי העמותה שהצעתי 2 עבודות נוספות חד פעמיות לעובדים מתחתי, כהכנסה מהצד, בלא הפרעה לעבודתם בעמותה ובתשלום בנפרד משכרם בעמותה, פיטרו אותי על כך שעסקתי בעבודה נוספת למרות שלא היה ביננו שום הסכם האוסר עלי זאת, ועל כך שהצעתי לעובדים נוספים הכנסה נוספת מהצד. כעת אינם רוצים לתת לי מכתב פיטורים הדרוש לי לצורך קבלת דמי אבטלה, וכל שכן שאינם רוצים לתת לי פיצויים, טוענים לאי אמון, אשמח לקבל את עזרתכם. תודה וראויים אתם להערכה.
סיגל בן דוד
07/05/2012 09:41
האם מי שעובדת מול קבלת קהל יכולה להקדים את בואה 10 ב- דקות בכדי להתארגן או המעביד יכול לחייב אותה להגיע בדיוק בזמן קבלת קהל?
דנה
07/05/2012 08:38
שלום בהסכם העבודה שלי רשום שאקבל 300 ש"ח נסיעות נטו ! ראיתי בתלוש שה-300 ש"ח נכתב כברוטו . שאלתי היא: אם בהסכם עצמו כתוב 300 ש"ח נסיעות נטו, האם אוכל לדרוש זאת שכך זה יתבצע?
אפרת
07/05/2012 08:30
אני עובדת מזה שנה במקום עבודה 3 פעמים בשבוע 6 שעות בכל יום שכר עבודה לפי שעות. אם אפוטר האם יגיעו לי דמי אבטלה, האם בשלב מסוים יגיעו לי דמי אבטלה, אם אמשיך במתכונת הזו?
תודה
עובד
07/05/2012 08:07
אני עובד 25 שנה בניקיון חדר המדרגות בבית משותף
אני עובד מספר פעמים בשבוע כשעה עד שעה וחצי, מגיע בתחבורה ציבורית אבל עובד באותה סביבה במספר בניינים.
מתכוונים לפטר אותי. חוץ מפיצויי פיטורין - מה עוד מגיע לי?

- חופשה - כמה?
-הבראה- כמה?
-נסיעות - האם בכלל מגיע לי?
יוליה
07/05/2012 07:54
אני עובד במקום העבודה שלי כרב 9 שנים.
בהסכם העבודה כתוב שאני עובדת 6 ימים בשבוע 8 שעות.
עכשיו המעביד שלי מכריח אותי לקחת 2 ימי חופש בשבוע וכך עד סוף השנה.
האם זה נחשב להרעת תנאי העבודה ואם מגיע לי פיצוים בעת הפיטורין?
אחת
07/05/2012 03:01
שכרי מבוסס על שכר מינימום + עמלות ובונוסים. בתלוש המשכורת העמלות והבונוסים רשומים כבונוס קבוצתי או כבונוס חד פעמי, עלי לציין, עמלות אני מקבלת כל חודש ובונוס הוא לפי יעד מסויים, האם נכון הוא וחוקי לציין בתלוש בונוס חד פעמי ולא עמלות ובונוס?
חופשה
דניאל
06/05/2012 22:05
"עובד המועסק בשבוע עבודה בן חמישה ימים זכאי לקבלת 10 ימי חופשה נטו (12 יום, כולל שישי שבת), בארבע שנות עבודתו הראשונות" - יציאה לחופשה ביום ראשון וחזרה ביום ראשון שאחריו מנקה 6 ימי עבודה או 5?
משכורת
חגית
06/05/2012 12:09
שלום שמי חגית
יצאנו לחופשת פסח ארוכה
והבוס קיזז לי מהמשכורת את כל החופשים והשאיר את הסכום הרגיל האם אפשר לעשות זאת מבלי לשאול אותי
בכבוד רב, חגית
אל.
04/05/2012 17:04
בדצמבר 2009 פוטרתי מעבודתי וחתמתי אבטלה כחודש.
מפברואר 2011 עד היום אני עובדת במקום עבודה מסודר.
במידה ואני מתפטרת, הבנתי שאני זכאית לחתום אבטלה רק אחרי 90 יום. האם נכונים הדברים? האם יש השפעה על כך שחתמתי כבר בעבר?
במידה ואני מעוניינת לטוס לחול במהלך ה- 90 יום הללו, יש באפשרותי? או שעלי להתייצב בלשכה ב- 90 יום הללו ורק לאחר מכן אהיה זכאית לדמי אבטלה?

תודה ושבת שלום
אלינור
03/05/2012 16:03
שלום רב, בעלי עובד בחברה כגנן שכיר כ-3 שנים. כשהיה באותה חברה בראיון עבודה אמרו לו שיסדרו הסעה מהבית, אך בפועל בעלי נאלץ להגיע לעבודה עם הרכב, כתוצאה מכך התשלום על הדלק שניתן לו לא מספיק להוצאות בפועל (מחישוב כלכלי הוא עובד יום וחצי רק עבור תשלום הדלק) כתוצאה מתיסכול רב של עוד מספר בעיות בעלי ביקש שיפטר אותו - הוא לא הסכים, לכן בעלי החליט שהוא מגיע לעבודה אך לא עובד ואף הצהיר זאת.

המנהל איים שהוא לא ישלם לו משכורת - האם מבחינה חוקית מותר לו לאיים או לבצע?
דינה
03/05/2012 13:38
אני עובדת דרך כוח אדם, בחול המועד פסח מקום העבודה היה בחופשה מרוכזת אני הייתי במחלה שלושה ימים קודם וקיבלתי אישור מהרופא עבור 11 ימי מחלה כולל חול המועד האם משלמים לי עבור הימים שמקום העבודה היה סגור?
שאלה
עינבל
03/05/2012 09:08
התקבלתי לעבודה בשבוע שעבר כאשר סיכמתי עם המעביד שאני יתחיל לעבוד בתאריך 3/5/12 לבנתיים דחיתי הצעות עבודה אחרות והפסקתי לחפש במקומות אחרים עבודה. אתמול בצהריים התקשרו לעדכן אותי שהם דוחים את הקבלה שלי לעבודה לבינתיים ללא קצובת זמן.
בנוסף, במהלך הראיון, כאשר שמעו שאני נשואה טרייה שאלו אם אני בהריון או מתכננת להיות.
מה עליי לעשות עם מקרה זה?

תודה מראש
התלמדות
אחד
02/05/2012 20:44
האם המעסיק מחוייב בתשלום לעובד על זמן התלמדות?
אורי
14/03/2012 09:59
אני עובד בחברת הייטק, ובנוסף לחוזה ההעסקה אני חתום על הסכם תנאי שימוש ברכב ליסינג העומד לרשותי.

אחד מסעיפי החוזה הוא:

במידה ובחר עובד להפסיק מיוזמתו את תקופת ההתקשרות לרכב שהועמד לרשותו, ובחר להחזיר הרכב לפני תום תקופת הליסינג, יישא העובד בעלויות הקנס שיוטלו על החברה

אני יודע שזה סעיף שנמצא בכמעט כל הסכם תנאי שימוש ברכב בחברות רבות, אבל האם הסעיף הזה קביל מבחינה חוקית? כמו כן, במידה ואכן אבחר להחזיר את הרכב או להתפטר, האם מותר לגרוע את הקנס הזה מהמשכורת החודשית שלי, או שצריך לעשות זאת בצורה שונה?
עו"ד שרון טייץ
17/04/2012 10:27
הסעיף הזה קביל,
באופן עקרוני אין רכב בחוק - כך שכל מה שנחתם והוסכם בין הצדדים ואינו פוגע בחוק הוא קביל!
אורי
02/05/2012 11:40
שאלה נוספת בנושא.

לאחר התפטרותי, המעסיק המשיך להשתמש ברכב במשך יותר מחודשיים, לפני שהחזיר אותו לחברת הליסינג. האם במקרה כזה יש לי קייס לטעון כי לא אני מחזיר את הרכב לחברת הליסינג, אלא המעסיק - ועל כן תשלום הקנס היה לא מוצדק?
אני
02/05/2012 10:01
שלום רב - אני עובד ברשות מקומית , היתה לנו (אני ועוד כמה עובדים) תוספת אחוזים מלפני 98 ואחרי שנת 99 המירו את תוספת האחוזים (10% , 20% , 25%) לתוספת שקלית (בטענה שהחוק מחייב לעשות את זה) - אחרי שנה או שנתיים התוספת שקלית התעדכנה בסכום קטן מאוד, ומאותו יום (כבר 10 שנים) הסכום לא השתנה בכלל.
האם התוספת שקלית זאת אמורה להיות קבועה ללא שינוי בסכום אחרי שנים רבות, או צריכה להתעדכן לפי מדד או תוספת יוקר, ואם כן האם היה במשך 10 השנים שחלפו תוספת יוקר או מדד או.........
נא לעדכני ולכם רב תודות מראש.
איילה ו.
01/05/2012 19:24
לפני שנה בעלי עבד במקום העבודה כשנה המקום עבודה נסגר עקב חובות והוא לא קיבל פיצויים מהמעסיק שלו. הבעיה היא שאין לו מכתב פיטורים בגלל הבלאגן שהיה לפני סגירת החברה שבא הועסק כעובד שכיר במשרה מלאה במשך הרבה מאד שנים.

הייתי רוצה לקבל יעוץ משפטי בענין. חשוב לי לציין שהחברה שבעלי הועסק בה לא נכנסה להליכי פשיטת רגל - פשוט נסגרה ובעליה הגיע להסדר חובות עם רוב הנושים. אנחנו רופדים אחרי המעסיק כבר כמעט שנה בשביל לקבל פיצויי פיטורים. מה אפשר לעשות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ