פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1341
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאור
16/11/2012 20:14
שלום, אני עובד מדינה טרי ובמסגרת קבלתי לעבודה הצהרתי על מצב בריאותי שכולל שימוש בציפרלקס{נוגד דיכאון} . רופא משירות המדינה הפנה אותי להמציא לו דיווח על מצבי הבריאןתי.האם ניתן לפטר אותי במידה ואני נוטל ציפרלקס? חשוב לציין שאני מתפקד בצורה תקינה לחלוטין ללא שום השפעות נלוות. תודה מראש!
עמית
16/11/2012 11:46
שלום, היום הודיעו לי בע"פ על פיטוריי, לאחר כ-7.5 חודשי עבודה (משרה חודשית גלובלית). לא נתנו לי על כך התראה מראש ולא הסבירו לי את הסיבות. הפיטורים נעשו מהיום להיום, ללא מכתב. לא נערך גם שימוע. מאחר ומצבי הכלכלי אינו טוב, האם ישנו סיוע משפטי מוזל או בחינם במקרים כאלו על מנת לדרוש את זכויותיי?
יונית
15/11/2012 15:43
האם אישה העובדת במשרה מלאה במקום פרטי זכאית להחזר עבור שעות העדרות בגין טיפולי פוריות? לפי החוק יש זכאות להחזר של כ 16 ימים, אך מה לגבי השעות שבהן נעדרת המטופלת במהלך הטיפול?
יונית
15/11/2012 15:43
האם אישה העובדת במשרה מלאה במקום פרטי זכאית להחזר עבור שעות העדרות בגין טיפולי פוריות? לפי החוק יש זכאות להחזר של כ 16 ימים, אך מה לגבי השעות שבהן נעדרת המטופלת במהלך הטיפול?
רוית
14/11/2012 20:09
נאמר לי כי מאחר ולא סיימתי את חופשת הלידה ושהיתי בבית ע"ח חופשה צבורה אני זכאית לחודש אחד שעת הנקה דהיינו עד לגיל 7 חודשים, האם כך הדבר?
רוית
14/11/2012 20:07
שלוםרב,
במקום העבודה שלי שעת ההנקה היא עד לגיל 10 חודשים.
ניצלתי את ופשת הלידה בתשלום וחודשיים נוספים ללא תשלום, חודש אחרון מתוך החצי שנה שהיתי בבית ע"ח חופשה צבורה. נאמר י כי מאחר
אנונימית
14/11/2012 18:24
הודעתי לפני שבועיים למעסיק שאני מתפטרת אמרתי לו את זה בפירוש " אני מתפטרת" הוא בערמומיותו לא אמר לי שאני צריכה לחתום על טופס כלשהו אמרתי לו שאני נותנת לו שבועיים מראש למרות שאני עובדת שם עשרה חודשים כעבור שבועיים הוא טוען שבכלל לא אמרתי לו שאני מתפטרת ושאני צריכה לחתום על טופס ולתת לו עוד עשרה ימים במילים אחרות הוא מכריח אותי לעבוד למרות שאינני מעוניינת בכך לא כי מצאתי עבודה אחרת אלא כי פשוט איני יכולה לעבוד שם נפשית אני מותשת מהמקום הזה וזו הסיבה שאני מתפטרת במהלך אותם שבועיים הודעתי ללקוחותיי ולעובדים במקום שבתאריך כך וכך זו המשמרת האחרונה שלי זאת אומרת שכן יש עדים לכך שרציתי להתפטר אנא עזרו לי נהייתי חולה מהמקום הזה אני מותשת פיזית וגם נפשית
נ.ב הוא מאיים שהוא יקנוס אותי בעשרה ימים אם לא אגיע לעבודה
מה אעשה ?
נננ
14/11/2012 17:41
אני עובדת בחנות וסובלת מייחס מזלזל מהמעסיק- יש חוקים נגד זה? למרות שקביעה זו יכולה להיות סובייקטיבית מידי אני חווה מידי יום יחס מבטל ומסרס ואני חוששת שאני גם על סף פיטורין, ואין לכך שום הצדקה. לכן תהיתי אם אפוטר האם יש לי עילה משפטית כל שהיא לטעון שהפיטורין לא מוצדקים
הילה
14/11/2012 13:18
איך אני מקבלת תשלום עבור חופשת לידה מכמה מקומות שעבדתי בהם?
אשמח לפירוט, מה בדיוק צריך להגיש
רוני
13/11/2012 15:24
שלום רב,
אשמח לעזרה לגבי תלוש המשכורת, כשנכנסתי למינוס בימי מחלה או חופשה הורידו לי את הימים בשכר בברוטו כלומר אם הרוותי 7000 ש"ח ברוטו אז הורידו לי ל-6800 לדוגמה..
החלטתי להתפטר בזמן חופשת לידה ועכשיו הפיצויים שלי בעצם מאוד נמוכים. מאחר והיו לי לקראת סוף ההריון הרבה ימי חופשה שלקחתי שירדו לי מהברוטו.
האם זה מותר? לא אמורים להוריד ימי חופשה ומחלה מהנטו והברוטו נשאר כמו שהוא?

אודה מאוד על עזרה.
מיכאל
10/11/2012 17:08
שלום.אני עובד במפעל פניציה כ 20 שנה.כרגע המפעל נמכר לגוף חדש,וקיבלנו הסכם חדש.במהלך עבודתי במפעל לפני המכירה,צברתי כ 300 ימי חופשת מחלה שלא ניצלתי אף פעם במהלך עבודתי.כרגע כולנו קיבלנו מכתב פיטורין מהמפעל הישן,וחוזה חדש ממעסיקים החדשים.שהשאלה היא האם המעסיק הישן אמור לשלם לי את כל ימי מחלה שלא מומשו?ועל פי איזו נוסחה זה משולם?תודה מראש
פיצויים
הדס
08/11/2012 06:42
פוטרתי מעבודתי ולא קיבלתי את סכום הפיצויים הנכון
חודש לפני שפיטרו אותי הייתי בתאונת עבודה והשכר לא היה מלא האם החישוב נעשה לפי ההפחתה או שחודש לפני ההפחתה ...תודה
איליה נחמקין
07/11/2012 12:11
עם מקום עבודה נסגר עקב חקירת משטרה לתקופה בלתי מוגבלת האם עובד זכאי לפיצוי. תודה
עידן
27/10/2012 12:30
האם ניתן לפטר עובד אחרי מחלה ? כמה זמן אחרי חזרה לעבודה ?
אדי
06/11/2012 21:34
פיטורים אחרי מחלה עידן 01/01/1970 02:00
האם ניתן לפטר עובד אחרי מחלה ? כמה זמן אחרי חזרה לעבודה ?
שלום האם אפשר לפטר עובד אחרי מחלה או בזמן מחלה הכוונה מחלה עקב תאונת עבודה
פיטורין
עושרה
06/11/2012 19:29
האם ניתן לפטר עובד שנפגע בתאונת דרכים (תאונת עבודה)כאשר הוא בחופש מחלה?
לורין
06/11/2012 10:53
אני עובדת 5 ימים בשבוע ימים א-ה,חמש וחצי שעות ביום.
האם אני זכאית לעד 40 שעות עבור בדיקות ומעקב הריון במהלך כל תקופת ההריון או פחות?
נלי
05/11/2012 12:29
שלום אני עובדת כשלוש בחנות ביגוד כעובדת קבוע פעם אחד עילו שכר מינימום ל22.04 חודש לפני עליית שכר מינימום לכולם ואז אני מקבלת כמו כולם זאת אומרת כעובדת רגילה ולא עובדת קבוע ועוד פעם עשו לי אותו דבר עילו לי ל23 חודש לפני עליית שכר מינימום והכי מצחיק שהמינימום עכשיו הוא 23.12 לכולם ואז זה אומר שאין פה עליית משכורת לעובדת קבוע כי בסופו של דבר אני שוב פעם מקבלת כמו כולם כמו עובדת חדשה אפשר להגיד .. הייתי רוצה אולי תייצעו לי מה אני צריכה לעשות כי פנית למנהלת שלי והיא שאני צריכה לחכות ואבל זה נותן הרגשה לא נעימה תודה רבה  
מיטל
05/11/2012 11:09
שלום רב,
בתאריך ה-30.10.12 הודיעו לי על פיטורין מהחברה בה אני עובדת מאחר והיא נסגרת (הכולל 30 יום הודעה מוקדמת לפי חוזה אישי). מסתבר שהחברה לא נסגרת אלא הפעילות עוברת לחברת אחות שלה ולכן אין צורך בשירותיי יותר.

בחול המועד לא עבדנו כי הייתה הדממה בחברה והייתי אמורה להיכנס ל"מינוס" בימי חופש כך שימי חול המועד ישולמו לי.

אין לי יתרת ימי חופש האם החברה זכאית לנכות לי את ימי חול המועד? הרי החברה אילצה אותי לצאת לחופש בחול המועד זו לא היתה זכות בחירה.

אני אמורה לשבת היום עם הבוס שלי ולנסות להגיע איתו להסדר, לתשובתכם המהירה אודה.
רונה
02/11/2012 08:18
שלום רב, הנני משמשת 11 שנים בתפקיד מזכירת יו"ר החברה (אין לי חוזה עבודה רשום וגם לא מסמך של תנאי עבודה בכתב) כמזכירה אישית שלו. מזכירת מנכ"ל החברה- תפקיד של משרה מלאה פוטרה (עקב צמצומים בחברה ,לטענתו...) והבוס החליט באופן חד צדדי וללא הסכמתי שאני אמלא בנוסף גם את תפקיד מזכירת מנכ"ל החברה, למרות שהבעתי את התנגדותי נחרצות בשיחות בע"פ, אך הוא לא מקבל זאת ומעמיד זאת כעובדה שעלי למלא את 2 התפקידים. לציין שאין פגיעה בשכר אבל גם אין תגמול נוסף בגין הוספת התפקיד. בנוסף, אציין שלאורך כל 11 השנים תמיד היתה למנכ"ל החברה מזכירה אישית משלה ולכל אחת מאיתנו יש את תחומי האחריות והעבודה שלה, אנו יושבות בלשכת הנהלה וכאשר מישהי מחסירה אנו מגבות אחת את השנייה. בעצם נוצר מצב שאני נשארת לבד בלשכת הנהלה עם 2 תפקידים. האם זכותו לעשות זאת כך באופן חד צדדי וללא הסכמתי שנאמרה לו בע"פ נחרצות? (ברור פה שזהו ניצול) והאם מדובר פה בהרעת תנאים אשר בגינה ניתן להתפטר ולקבל פיצויים? אבקש את תשובתכם בהקדם, תודה. רונה
מיכל זהר
02/11/2012 00:11
שלום ברצוני לדעת האם מותר לפטר אותי עקב מעבר דירה? למרות שיש למעסיק שלי אלטרנטיבות חלופיות?
סניף באזור המגורים החדש...האם זה נחשב לפיטורים ללא סיבה???
פרישה
נויה
01/11/2012 21:47
שלום,
עבדתי כחמישה חודשים במקום עבודה. סיימתי לעבוד ב-15.10.
כיצד על המעביד לשלם לי? האם עליו לשלם לי מחצית מהשכר החודשי או שמכיוון שבמחצית הראשונה של אוקטובר היו ימי חג רבים, הוא צריך לשלם עפ"י ימי עבודה שעבדתי בפועל?
תודה
מוניק
31/10/2012 18:42
שלום,
אני עובדת כרגע בשני מקומות עבודה.
במקום הראשי יש לי וותק של שנה וחצי ועד כה לא הייתי מודעת לזכויותיי ולא דיברו ו/או הפרישו לי לקרן פנסיה. במקום המשני אני עובדת כארבעה חודשים ובינתיים גם לא דובר על הנושא.
אני מתכוונת לדבר עם מקום העבודה הראשי לגבי הפרשות הפנסיה המגיעות לי על פי חוק והשאלה היא האם אני צריכה ויכולה לגשת גם למקום המשני?

בתודה,
מוניק
ימי חג
אמה
30/10/2012 08:22
התחלתי לעבוד בחודש ספטמבר השנה חצי משרה ומקבלת שכר חודשי ויש לי כמה שאלות:
1) האם מגיע לי תשלום על ימי חג?
2) האם ימי חג אמורים לרדת מייתרת ימי החופש שלי?
3) במשרד, סוכם אם המעסיק שאנחנו לא עובדות ערבי חג, האם למעסיק מותר להוריד מייתרת ימי חופש את ערבי חג?

תודה
עדי
29/10/2012 20:44
שלום רב!

אני נמצאת בשבוע 23 בהריון שני, כאשר בהריון ראשון הייתי בשמירה מלאה מחודש חמישי עקב בעיה באגן(סימפיזיוליסיס) כאשר גם רופאת נשים+אורטופד+ביה"ח קבע על השמירה וביטוח לאומי אישר זאת.

עכשיו שאני בהריון השני הכאבים החלו שוב מאותו הבעיה, כאשר הגעתי עם כאבים עזים לביה"ח קבעו על 45 יום מנוחה לבינתיים, רופאת הנשים אמרה שהיא יכולה לתת לי שמירת הריון כי היא מודעת לבעיה זו. אני מצידי טענתי שמכיוון שיש לי עוד הרבה זמן עד הלידה ואין סכנה לעובר אלא רק כאבים ומגבלות יום יומיות לי אני מוכנה לספוג וללכת עדיין לעבודה ואולי אם אני יעבוד פחות אני אוכל לסחוב עד הלידה(יש לציין שבהריון הראשון היה לי מאוד קשה להיות בבית כ"כ הרבה חודשים והדבר הכניס אותי לדכאון).הפנו אותי לרופא תעסקותי שקבע שאני יעבוד 4 שעות ביום ובכך בחלק מהיום אני אשכב בבית.

כאשר שאלתי את הרופא התעסוקתי מי משלים את השעות הנוספות בהן היעדר, הוא ציין שזה על חשבון ימי מחלה.יש לי 2 ימי מחלה משום שבזבזתי אותם על אותם ימים שלא הרגשתי טוב כל הזמן.כאשר פניתי למנהלת משאבי אנוש +חשבת שכר הן טענו שאני יקבל השלמה מביטוח לאומי ואני צריכה להגיש להם טפסים של שמירה+אישור מרופא תעסוקתי.

המנהל שלי מצידו טען שהוא לא יודע מה לעשות ואולי יעביר אותי לתפקיד (לעזור לצוות מסוים)משום שהוא צריך מישהי במשרה מלאה. אני לא מוכנה לעבור תפקיד מבחינתי זה הרעת תנאים, אני יכולה להיות בשמירה מלאה ולא לעבור את כל הטרטורים הללו ,אבל לא רציתי להיות מעכשיו בבית.

יש לי כמה שאלות:

1) אם באמת אני אקבל השלמה מביטוח לאומי על הפחתה בשעות משום שאין לי ימי מחלה?

2) האם למנהל שלי מותר להדיח אותי מתפקידי משום שיש לי הפחתה בשעות?

אני אשמח לדעת מה לעשות.
דנה
28/10/2012 11:02
שלום,
עקב מצב ההריון, עליי להישאר בשמירת הריון 3 חודשים עד הלידה.
לאחר בדיקות רבות.לא קיבלתי תשובות חד משמעיות עבור שאלותיי, ולכן אשאל אותן בפורום זה, בתקווה שיענו.
שאלותי:
1. שכרי הוא 11,000 ש"ח. האם בשמירה הריון שמשולת ע"י ביטוח לאומי, אוכל לקבל את מלוא שכרי? במידה ולא מה התקרה?
2. במידה והתשובה שלילית, האם אוכל להשתמש בימי חופשת המחלה שלי (קרוב ל-90 ימים) וכמה משלמים החל מהיום הרביעי, 100% או 75%
3. האם בזמן חופשת מחלה מקבלים את התנאים: חופשת מחלה, חופש, ביטוח מנהלים...
4.האם בזמן חופשת הלידה, מקבלים את כל התנאים הסוציאליים?
תודה
מור
26/10/2012 22:23
אני עובדת בחנות במשמרות, כל משמרת היא 6 שעות.
המעסיקה מקציבה לעובדות 10 דקות הפסקה במהלך המשמרת, רציתי לדעת האם זה חוקי להקציב 10 דקות בלבד להפסקה ואם לא כמה זמן צריכה להיות הפסקה כאשר עובדים 6 שעות רצוף?
טל
26/10/2012 16:43
שלום אני עובדת במשרה מזה 3.5 שנים ילדתי באפריל 2012, חזרתי לעבודתי לפני כחודשיים
מאוד קשה לי ואני רוצה לעזוב את מקו העבודה בשביל לטפל בילד
תוך כמה זמן אני יכולה להגיש את התפטרותי? (יש כאלה שאומרים 9 ויש כאלה 10)
האם זה לא מכשול שכבר חזרתי לעבודה וכעת אני מתפטרת בגלל הסיבה הזו?
האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה? כמה זמן? (אני אקדמאית)

תודה מראש
טל
בני
25/10/2012 15:56
החלפתי עבודה לאחר חודש חליתי וקיבלתי חודש וחצי חופשת מתלה.
מי משלם לי?

תודה.
אנא
25/10/2012 14:35
שלום, עבדתי כשכירה בחברה ואחרי זה עבדתי חדשיים כעוזרת בית (פעמיים בשבוע). עכשיו הגשתי תביעה לדמי הבטלה האם הימים שעבדתי כעוזרת בית נחשבים כימי עבודה בחשבון של השנה וחצי לפני התביעה? המעסיקה תשלם דמי ביטוח על העבודה שלי רק עכשיו...
רועי
25/10/2012 13:48
האם החוק מאפשר לאב לקבל מחלת ילד כשאשתו בחופשת לידה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ