פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: החזר כספי נסיעות ששולמו לעובד - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: החזר כספי נסיעות ששולמו לעובד - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
15/12/2012 20:18
מעסיק המספק לעובד הסעה אינו מחויב לשלם לו החזר הוצאות נסיעה . במשטרה זה המקום הכי מבולגן בתחום חצי מהשוטרים לוקחים את הרכב בסיום העבודה, קוראים לזה כונן וזה לא נרשם בשום מקום, ככה גם כל השוטרים ההמלמ״ש שיש להם נסיעות כולם מקבלים החזרי נסיעות וכך זה גם במתנ״א שכל הקצינים לוקחים ניידת הביתה ומקבלים החזר הוצאות.
לא יודע מה עשית ולמה נפלו עליך, אני לא הייתי מחזיר שקל ומבקש לפני תשובה סופית לראות דוח מפורט באיזה ימים לקחת רכב בשמונה שנים האחרונות
ברור שאין כזה טופס כי אף אחד לא אושם את זה
קודם כל שיוכיחו באיזה תאריכים הסיעו אותך ליחידה
15/12/2012 16:58
האם מקום עבודה יכול לדרוש מעובד בימים אלה להחזיר כספי נסיעות ששולמו לו בעבר במשך מס' שנים החל מ-2001 ועד 2008 .
האם דרישה שכזאת דורשת החלטה כתובה ומטעם איזה גורם.
ואם אנו בשנת 2012 על איזו תקופה ניתן להתייחס בהחזר הכספים.(התיישנות..)
אציין כי אני עובד מדינה ובתקופה הנ"ל לעיתים קרובות קיבלתי רכב ממקום העבודה ששימש כרכב הסעות וגם לכוננות לצורכי עבודה לאחר שעות עבודה ובמקביל שולמו לי גם דמי נסיעות, אך ללא תשלום עבור זמן הנסיעות. משהתחלף הממונה הוא ראה בכך פגם ובחר להתלוננן שלא בפני אלא במח"ש, ואכן נחקרתי והתיק נסגר מבלי שיוגש כתב אישום. בינתיים גם הוזהרתי באפיק המשמעתי שלא אעשה כך בעתיד. אז בתום החקירות בשנת 2010 לא הוחלט ולא נמסר לי כי אני צריך להחזיר את הכספים ששולמו לי עבור הנסיעות.ולא נמסרה לי החלטה על כך משום גורם. ואכן עם תחילת החקירת 2008 הפסקתי לקבל רכב ממקום העבודה המשיכו לשלם לי עבור דמי הנסיעות וגם את רכיב שעות הנסיעה. כעת בימים אלה מבקשים את כספי הנסיעות של התקופה ההיא. מבלי שראיתי החלטה בענין כך לפתע. אדגיש כי הרכב לא היה בגדר רכב צמוד.
מה עלי לעשות והאם בכלל אפשרי הדבר ועל איזה תקופת זמן? כיצד מחשבים החזרים אלה וגם האם עלי לדרוש את התשלום עבור זמן הנסיעות אותו לא קיבלתי בתקופה הנ"ל
אודה לתשובתך
15/12/2012 20:18
מעסיק המספק לעובד הסעה אינו מחויב לשלם לו החזר הוצאות נסיעה . במשטרה זה המקום הכי מבולגן בתחום חצי מהשוטרים לוקחים את הרכב בסיום העבודה, קוראים לזה כונן וזה לא נרשם בשום מקום, ככה גם כל השוטרים ההמלמ״ש שיש להם נסיעות כולם מקבלים החזרי נסיעות וכך זה גם במתנ״א שכל הקצינים לוקחים ניידת הביתה ומקבלים החזר הוצאות.
לא יודע מה עשית ולמה נפלו עליך, אני לא הייתי מחזיר שקל ומבקש לפני תשובה סופית לראות דוח מפורט באיזה ימים לקחת רכב בשמונה שנים האחרונות
ברור שאין כזה טופס כי אף אחד לא אושם את זה
קודם כל שיוכיחו באיזה תאריכים הסיעו אותך ליחידה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: החזר כספי נסיעות ששולמו לעובד - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ