פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1076
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלון חן
07/01/2014 18:07
אני רוצה לברר מהן הזכויות (שכר, ימי חופשה, הבראה וכו') עבור מטפלת המועסקת 5 ימים בשבוע למשך כ- 4 שעות. היא מועסקת מספר שנים .
תודה
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 18:24
שלום,
הדבר נגזר ממספר השנים בהם עבדה לגבי כל רכיב שציינת ובהתאם ליחסיות המשרה.
שי
07/01/2014 17:49
שלום
מזה כחודשיים אני עובד בפרויקט זמני של שירות לקוחות/מכירה פרונטלי במוסד גדול בארץ. השכר על פי החוזה הראשוני היה שכר שעתי בתוספת בונוס על כל לקוח שעבר דרכי פלוס בונוס גדול יחסית על עמידה ביעד היומי.

אתמול התקשרו אלי ואמרו לי שהם החליטו לשנות את שיטת השכר לשכר על פי מספר הלקוחות שעברו דרכי ולא שעתי. על פי השכר החדש יכול להיות לי הפרש של יותר מ- 100 שקל ביום עבודה לעומת השכר הנוכחי.

רציתי לדעת האם מותר להם בכלל לשנות את השכר ככה פתאום והאם יש מה לעשות עם זה? הבעיה שלי היא שאני גר בצפון ולקח לי הרבה זמן למצוא עבודה עם שכר נורמלי ועכשיו במידה וזה חוקי והם יכולים לשנות את השכר זה יאלץ אותי לעזוב את העבודה.
תודה!
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 17:55
שלום,

הדבר אכן אינו חוקי וגורם להרעה בתנאי העסקתך.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רינה
07/01/2014 17:41
שלום , הודעתי לפני כחודש כי אני מסיימת את עבודתי בחברה בה אני נמצאת כשנתיים לטובת עבודה אחרת.

הודעתי כי אני נותנת לפי חוק חודש עבודה עבור הודעה מוקדמת. שאלתי אם אני זכאית לפיצוים ונאמר לי כי כעת לא יכולים לתת לי תשובה לגבי זה, אלא רק כאשר אני אסיים את החפיפה שלי במחליפתי ישקלו את הנושא.

מחר זהו יומי האחרון בעבודה. ככשאלתי לגבי תשלום פיצויים טרם קיבלתי תשובה מהמנהל האישי שלי, כאשר כבר העברתי חפיפה, והוא אמר כי טרם התייעץ עם מנהליו לגבי זה...

האם לפי חוק הייתי אמורה לקבל תשובה או שניתן למתוח תנושא הזה כראותם? והאם במידה ואני לא אקבל פיצויים אני רשאית לתבוע את החברה?

אודה לתשובה מהירה
תודה וערב מהנה .
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 17:53
שלום,
בסיבות רגילות, ברגע שעובד מתפטר מעבודתו הוא לא זכאי לקבל פיצויי פיטורים.
באפשרותך להתקשר למשרדנו בכדי לברר לעומק יותר את זכאותך.
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 17:50
בעיקרון אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות, אלא מרצונו הטוב של המעסיק.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון הנושא לעומק.
הדר
07/01/2014 17:22
שלום, אני עובדת בחברת שמירה ויוצא לי להגיע למשל למשמרת לילה מ21:45 עד 06:00 בבוקר למחרת ואז לחזור למשמרת נוספת מ13:45 עד 22:00, האם זה מותר?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 17:28
צריכה להיות מנוחה של מעל ל-8 שעות.
שימי
06/01/2014 13:00
במידה ואני עובד בחברה שעל כל משימה מקבל שכר בגובה שונה לדוגמא על שעת לימוד מקבל 150 ש"ח ועל טיפול בנער מקבל 200 ש"ח וכך אני צובר את המשכורת החודשית כל חודש השכר הוא בגובה שונה
לפי איזה שכר אני מקבל את התשלום על ימי האבל?
האם אני מקבל את השכר מהמעסיק בלבד או שאני יכול לקבל גם מביטוח לאומי?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 16:34
שלום,

השכר הוא ממוצע.
המעסיק אמור לשלם על כך.
שלומית
06/01/2014 19:34
שלום,
אני מלמדת במכללה בירושלים. ביום בו אני מלמדת הוחלט להתחיל את השיעורים בשעה עשר עקב הקרח והסכנה שבכך,לכן השיעור הראשון אותו אני מלמדת התבטל, ואת השיעור השני לימדתי כרגיל.
מבחינתי הייתי יכולה להגיע גם לשיעור הראשון, אך המכללה החליטה לבטל אותו.
כעת הם דורשים ממני להשלים את השיעור, אחרת ינכו את השכר בהתאם.
אני מרצה מן החוץ ולא עובדת קבועה.
האם דרישתם חוקית?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 08:42
שולמית שלום,

כעיקרון באם היית זמינה לעבודה אזי המעסיק צריך לשלם לך בגין שיעור שהתבטל.
הנך רשאית לדרוש תשלום עבור השיעור שמבקשים ממך להשלים.
שלומית
07/01/2014 14:56
תודה רבה על תגובתך!
האם תוכל להפנות אותי למקור בו מופיע המידע שכתבת לי בנוגע לחוק כדי שאוכל להראות אותו למעסיק שלי? הקישור שהופיע בתשובתך לא עוסק במקרה כמו של שלג.
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 15:42
שלום,
באפשרותך לפנות לאתר של משרד עו"ד אריק שלו.
רון
07/01/2014 15:27
שלום,
שאלה..
לפני חודשיים התפטרתי מעבודה, את המשכורת האחרונה קיבלתי ב1.12, אך עדין לא קיבלתי תשלום על ימי חופשה .
בתלוש של המשכורת האחרונה רשום "חופשה רגילה: יתרה חדשה-6"

דיברתי עם המנהל שלי ופעם ראשונה הוא אמר לי שהוא יבדוק, מאז הוא לא עונה לי .
ניסתי ליצור קשר עם משאבי אנוש - גם שמה אין מענה
על התלוש שכר לא רשום מספרי טלפון בכלל .

מקום העבודה הוא בנק לאומי וחיפשתי גם בגוגל ובאתר שלהם ולא הצלחתי למצוא טלפון .

מה אפשר לעשות ?
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 15:30
הנך זכאי לפדיון חופשה.
באפשרותך לפנות במכתב למעסיק בעניין.
יאנה
06/01/2014 14:06
היי,

המעסיק שלי עשה כמה דברים שהם לא חוקיים לדעתי , כמו לא לשלם פנסיה אלא רק לאחר שנה ומשהו פתאום הופיע לי בתלוש משכורת. במשמרת האחרונה הוא פיטר אותי אבל שלח את השותפים שלו להתקשר אליי בטענה שאני לא מפוטרת ושאם אני אני רוצה להתפטר הם ישמחו אם אתן להם שבועיים. בכל אופן אין לי מכתב פיטורים והוא בטוח לא ישלם את הפנסיה וכל ימי החופש שמגיעים לי. מה לדעתכם אני אמורה לעשות? מה קובעים חוקי העבודה במקרה שלי?
עורך דין ארז כהן
06/01/2014 14:26
הזכות לפנסיה היא לאחר 6 חודשים או לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית אם הייתה לך קופה קיימת.
כמו כן בנסיבות פיטורייך הנך זכאית לפיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, גמר חשבון ושחרור קופת פנסיה.
משרדנו עומד לרשותך לטיפול פרטני במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
06/01/2014 14:21
יאנה שלום,

הנך זכאית לפיצויי פיטורים ולהפרשות לפנסיה באופן רטרואקטיבי ולפדיון ימי חופשה ודמי הבראה במסגרת גמר חשבון.
פני למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
איתן
06/01/2014 19:39
שלום רב

פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שעבדתי 7 שנים וחצי.

המשכורת החודשית מה שנקרא שכר עבודה לעניין תקנות פיצויי פיטורין (כפי שנקבע בטופס "הודעת מעביד על פרישה") הינו 8600 ש"ח.

סה"כ פיצויים שקיבלתי 55,000 ש"ח.

האם זה ייתכן?

אשמח לקבל תשובה
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 08:36
ייתכן ויתרת הפיצויים מצויה בקופת הפנסיה.
יש צורך לבדוק את חישוב החברה בטופס 161.
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 08:35
איתן שלום,

יש לבדוק כמה כספים הופרשו לקופת גמל ברכיב של פיצויי פיטורים ובהתאם לזה לעשות חישוב האם מה ששולם הוא נכון.
כספי
07/01/2014 14:35
היי

בחברה שאני מועסק בה מזה 8 שנים משלמים לעובדים (מדרגה מסויימת) בונוס שנתי בסוף חודש ינואר עבור השנה שחלפה לפי ביצועי המחלקה של אותו עובד. השנה הודיעו לנו כי לאור קיצוצים בחברה לא ישולמו בונוסים לעובדים. מה עושים? מה החוק קובע במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 14:38
שלום,

מדובר בהרעת תנאים.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מיטל
07/01/2014 13:51
אני עובדת במסעדה כ3 שבועות. התקבלתי לעבודה בחברה גדולה, והודעתי לאחראי על התפטרותי. האחראי אין מצידו כי עליי לתת שבועיים מראש. לאחר שבדקתי, באופן חוקי עליי לתת יום אחד. מה עליי לעשות אם המעסיק מתעקש שאשאר שבועיים?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 13:58
שלום,

אינך חייבת להישאר ע"פ החוק.
מתעניין בדיני ...
07/01/2014 10:21
המעביד שלי הגיעה לעבודה וראה שאני יושב במקום עבודתי וקורא עיתון. שעת תחילת העבודה האי 9:00 בבוקר והשעה שהוא הגיעה הייתה 10:00. תגובתו הייתה. אני כונס אותך ולא משלם לך שעת עבודה. האם זה חוקי?
תודה מראש לעונים
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 10:28
לא. הניכוי מנוגד לחוק הגנת השכר.
איתי
07/01/2014 10:38
אז מה כן יכולה להיות התגובה שלו? ובמידה והוא כן יעשה את זה ויוריד לי שעה מהמשכורת מה עלי לעשות?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 13:32
ניתן להגיש תלונה ליחידת האכיפה במשרד התמ"ת
סניורה
06/01/2014 15:52
שלום
אני עובדת במשרד פרטי 4 שנים ורציתי לברר האם מגיע לי תשלום על ימי החג שלי (מוסלמית)? מדובר ב7 ימי חג סה"כ.
(אציין שבימי חג של היהודים המשרד סגור ואני גם לא עובדת)
בשנה הראשונה שילמו לי ואז הפסיקו. היום זה יורד לי מימי החופש או מהשכר. האם תקין?
תודה
עו"ד אריק שלו
06/01/2014 15:57
עובדים הרשומים במקום עבודתם כמוסלמים זכאים לקבל תשלום עבור ימי החגים המוסלמיים שבהם לא עבדו
סניורה
06/01/2014 16:09
לא הבנתי מה הכוונה רשומים במקום עבודתם כמוסלמים?
איפה אמור להיות כתוב את זה?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 13:24
סניורה שלום,
עובדים בשכר שעתי זכאים לתשלום ימי חג בהתאם לדתם וזה אחרי שהשלימו 3 חודשי עבודה במקום העבודה.
שלומי
07/01/2014 12:55
הועסקתי על ידי מישהו והוא שילם לי שכר בשחור. הוא העסיק אותי משעה 7 בבוקר עד 12 וחצי בצהריים ואז מ-2 וחצי עד חמש וחצי הוא משך אותנו ואמר לנו לחכות.

לאחר מכן בשעה 8 וחצי עבדתי עד השעה אחת בלילה. כרגע הוא אינו רוצה לשלם לי על השלוש שעות בין 2 וחצי עד 5 וחצי שלא עבדתי בהן אבל הייתי במקום העבודה והייתי צריך לחכות... יש לי עילה לתבוע אותו על השעות האלה? תודה, שלומי.
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 13:06
באם נותרת במקום העבודה הנך זכאי לשכר בגין זמן ההמתנה.
פרקש
07/01/2014 12:53
צהריים טובים רבותי

רציתי לדעת: במקרה של פשיטת רגל של המעסיק מה קורה עם הפנסיה והפיצויים של כל העובדים שהועסקו על ידי אותו מעסיק? והאם חל חוק התיישנות על כספים אלה? מי למעשה דואג לזכויות העובדים בשלב זבו מתחילים הליכי פשיטת רגל של המעסיק...?
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 13:06
ניתן לתבוע את הכספים במסגרת תביעת חוב מאת המוסד לביטוח לאומי.
ניתן לפנות לייעוץ משפטי פרטני לסיוע.
עופרי
07/01/2014 10:32
שלום,

שמי עופרי, בת 18. עבדתי בסניף רשת מזון מהיר תחת זכיין ומנהל הסניף. התחלתי לעבוד בגיל 16, במהרה הפכתי לאחראית משמרת כשעבדתי סך הכל במשך כשנה ושמונה חודשים בהמשך לאחיי שעבדו בעבר באותו הסניף.

כשקיבלתי צו גיוס בתחילת שנת 2013 המנהל היה הראשון לדעת שתאריך הגיוס שלי עומד על התאריך 17/12/2013 לקורס ספציפי בצה״ל. כשתאריך הגיוס התקרב קבענו שאסיים לעבוד כשבועיים וחצי לפניו. לבקשתו אף נשארתי לעבוד בשבוע האחרון ועד 5 ימים לפני הגיוס.

סיימתי לעבוד ב12/12/2013 בידיעה שאני מתגייסת כשאלי הביע את הערכתו הרבה אלי והבטיח שאקבל את פיצויי הפיטורין. באותו היום סיימתי עבודתי והסתיימו יחסי עובד-מעביד.

ארבעה ימים אחרי שסיימתי את עבודתי, יום לפני הגיוס, בתאריך ה16/12/2013 נפטרה סבתי האהובה באופן מפתיע וביום הגיוס עצמו נערכה הלוויה.

הייתי מאוד קרובה אליה ומשפחתי הייתה שבורה. לאחר שאמי שוחחה עם מיט״ב, אוטומטית הגיוס שלי נדחה לתאריך הקורס הבא שיתרחש באפריל.

הדבר קרה ללא רצוני וכמובן שהייתי שמחה לו נמנע אך זה המצב. ביום שבת ה21/12/2013, בתוך ימי השבעה, המנהל התקשר אלי וסיפרתי לו על האובדן ובתוך כך גם על דחיית הגיוס.

הוא הציע שאחזור לעבוד, אך במצב דברים רגיש זה של שבעה ואבל, לא נענתי להצעה. לאחר מספר ימים נוספים קיבלתי ממנו הודעה על ביטול פיצויי הפיטורין שלי כיוון שסיום עבודתי היה רחוק ממועד הגיוס הנוכחי (אפריל) אלא אם אשוב לעבוד עד כ-30 יום לפני התאריך הנוכחי.

הופתעתי והתאכזבתי בו זמנית. מותה של סבתי הוא שמנע גיוסי לצה״ל, מעולם לא שיקרתי, רימיתי או בחרתי להסתיר מועד גיוס כזה או אחר. נהגתי לכל אורך הדרך ביושר, באכפתיות וסייעתי בכל הנדרש לסניף כביתי השני.

אני מרגישה שמנסים להימנע מלשלם לי פיצויים ולחלופין לחייב אותי לחזור לעבוד בצורה שאינה הוגנת, מעליבה ותוך ניצול של מצב רגיש תוך פגיעה בזכויותי כעובדת. את עבודתי סיימתי כראוי ללא הפרה של שום תנאי או דרישה. בנוסף, קיבלתי היום מכתב שטוען שאם לא אשוב לעבוד תוך 3 ימים, יחשב העניין כהתפטרות רצונית שלי.

יש לציין שכרגע אני עובדת בפרויקט זמני לשבועיים הקרובים ללא קשר לעבודה בסניף המדובר אותה סיימתי לפני שלושה שבועות. אשמח אם תתנו דעתכם בהקדם האפשרי כדי שאדע האם ניתן לעשות דבר מה בעניין. תודה
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 12:44
עם כל הצער שבדבר, הזכאות לפיצויי פיטורים היא רק עקב גיוס לצה"ל כי שאם המועד נדחה אז לכאורה אין זכאות אלא אם כן יש לך מאת המעסיק מכתב פיטורים או התחייבות לתשלום פיצויים.
סוניה
07/01/2014 12:16
שלום רב
אני בת 38 אמא ל3 ילדים 9,7,1 לא מצליחה להיתקבל לעבודה ובעיקר מורגש שהסיבה היא שיש לי 3 ילדים קטנים
תמיד שואלים אותי גילאים של הילדים אם אני לא אענה לא יצרו איתי קשר כש אני עונה לא יוצרים איתי קשר אני עם ניסיון גדול כך שאין סיבה אחרת והיום זה היה ממש מורגש שאלו אותי בעקיפין אם הילדים שלי גדולים אמרתי את הגילאים השיחה פתאום נגמרה למרות שהייתי צריכה ללכת לדבר עם עוד בן אדם ואמרו אנחנו ניצור איתך קשר. אין לי כבר כוחות ליחס כזה זה מאוד מאוד עצוב ופוגע. אם יש איזו עצה אני אשמח לשמוע סוניה חיים
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 12:41
שאלה לגביי גיל הילדים בריאיון עבודה הינה שאלה לא לגיטימית.
הדבר עלול להיחשב לאפליה מחמת הורות.
תומר
07/01/2014 10:55
שלום,
ברצוני לברר מס' דברים לגבי תשלום פנסיה למטפלת בבית:
1. אם למטפלת לא היתה קרן פנסיה לפני כן, לאחר 6 חודשים אני מתחיל לשלם את הפנסיה, האם צריך לשלם גם רטרואקטיבית ?
2. אם יש בינו חוזה העסקה אישי (בעל-פה), האם אני מחיוייב לשלם לה פנסיה? באתר משרד התמ"ת קראתי שצו ההרווחה מ 2008 בנושא קרן פנסיה לא חל עם חוזה אישי. האם זה תקף במקרה שלי ?
תודה
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 11:06
1.לא
2. יש להפריש לפי הוראות המטיבות עם העובד.
החובה חלה אכן משנת 2008.
איתי
07/01/2014 10:36
אני עובדה במשרה מלאה על פי שעות. יום עבודה שלנו בנוי מ 9 שעות יומיות 5 ימים בשבוע. לרוב איני עובד יום עבודה מלא וממלא כרטיס נוכחות על בסיס שעות. הנני מתכוון לעבור ניתוחון קטן בזמן הקרוב שישבית אותי לתקופה של שבוע עד 10 ימים וכמובן שאבל ימי מחלה. האם המעביד שלי מחוייב לשלם לי ימי מחלה על בסיס יום עבודה מלא של 9 שעות או שהוא ישלם לי על בסיס של ממוצע שעות העבודה שלי?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 10:42
איתי שלום,
התשלום עבור ימי מחלה הוא בגובה שכר עבודה היומי הרגיל.
קרולין
07/01/2014 07:52
בוקר טוב.על פי החוק במשך כמה זמן אחרי לידה ניתן לקבל שעת הנקה?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 08:35
במשך 4 חודשים.
קרולין
07/01/2014 09:31
אני מבינה.ועוד שאלה אחת,התחלתי לעבוד במקום חדש לאחר חופשת הלידה ולא קיבלתי שעת הנקה עבור החודשיים הראשונים רק עבור החודש השלישי.מגיע לי לקבל רטרו?
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 10:01
לא ניתן לקבל שכר רטרו עבור שעת הנקה.
יעל
07/01/2014 09:35
היי.
בחצי שנה האחרונה אני עובדת כפרילנסרית במשרד מסוים על בסיס שכר שעתי. העבודה היא מהמשרד עצמו ולחלוטין מדובר במשרה חלקית (ולא בעבודות מזדמנות). מעצם העובדה שאני מגיעה למשרד יש לי הוצאות נסיעות, אוכל וכדומה. האם אני זכאית לאיזשהם תנאים מהנ"ל - החזרי נסיעות למשל..

וגם - אם אני עובדת בשבת האם אני זכאית ל-150% או שבגלל שאני פרילנסרית השכר השעתי הוא אותו שכר?

במידה ואני זכאית למשהו מהנ"ל, האם אני אמורה לדרוש זאת רטרואקטיבית על החודשים שלא קיבלתי?

המון תודה על העזרה
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 09:51
בעיקרון פרילנסר לא זכאי לזכויות סוציאליות כמו של עובד.
עם זאת, יש לבחון לעומק אם מתקיימים יחסי עובד מעביד בינך לבין המשרד.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני- משרדנו עומד לרשותך.
ורד
07/01/2014 09:38
אחת הבעיות הכי גדולות של עצמאים / פרילנסרים זה שאין להם זכויות סוציאליות בכלל. בטח שלא זכות להחזרי נסיעות, שעות נוספות או תוספת על עבודה בשבת. כל מה שעצמאי מקבל בתמורה לעבודתו זה מה שאנחנו מסכמים מול החברה או האדם שאנו נותנים לו שירותים... עצוב - אבל זה המצב בישראל.
ריטה
07/01/2014 09:29
יש לי שאלה אני עובדת בתחום משאבי האנוש כהתחלתי לעבוד המעסיק החתים אותי על חוזה בחוזה רשום הסכם סודיות זאת אומרת שאני לא יכולה לעבוד חצי שנה במשאבי אנוש בעיר שלי עקב סודיות , אני רוצה לעזוב את מקום עבודתי בשל היחס המזעזע שקבלתי ורוצה לעבור מעסיק אחר שעובד עם אותם קלינטים כמו המעסיק שלי האם היא יכולה לתבוע אותי ?
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 09:32
לתבוע היא יכולה, אך בית הדין מצמצם מאוד את הגבלת העיסוק של העובד.
אור
07/01/2014 09:28
שלום, אני עובדת שכירה במקום עבודה שהשכר לא משולם בזמן ובנוסף משולם בחלקים משתנים בכל חודש. ברור שזה בלתי נסבל ואף אחד מהעובדים לא יודע מה לעשות... רציתי לשאול עורך דין מטמעכם, אם אני מתפטרת האם זה ייחשב כפיטורים? ואם כן מה עליי לעשות כדי שזה ייחשב כך?
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 09:32
הלנת שכר הינה נסיבה מוצדקת להתפטרות כדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויי פיטורים, אך יש לתת התראה למעסיק בטרם ההתפטרות.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי לפני כן- משרדנו עומד לרשותך.
איתי
07/01/2014 09:27
אשתי עבדה במשך 11 חודשים בחנות של כלי בית. יום אחד בגלל שהיא לא יכלה להגיע לעבודה הבוס הודיע לה טלפונית שהיא לא יכולה יותר להגיע לעבודה והיא מפוטרת.

השאלה שלי האם מגיע לה פיצויים בגלל שלא הייתה התראה מקדמת ? והאם היא יכולה לתבוע אותו על זה שהוא פיטר אותה כחודש לפני שהיא סגרה שם שנה ?

ועוד שאלה : כשהיו חוסרים בקופה בסוף יום. הוא הוריד לה את זה מהמשכורת ללא הסכמתה פשוט הוריד וזהו סכום במצטבר של כ 800 ש"ח חשוב לי לציין שהכסף שהיה חסר היה צ'קים לפקודת החנות ו תווי קניה של החנות . ככה שלא ניתן לטעון שהיא גנבה כסף שכן אלה היו צ'קים ותווי זיכוי ולא כסף מזומן
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 09:31
פיטורים בסמוך לשנה מזכים בפיצויים אם הייתה כוונה לחמוק מהשלמת שנת עבודה ותשלום פיצויים- במקרה הזה מדובר בפיטורים עקב היעדרות כך שהעניין גבולי.
מדובר בניכוי שלא כדין.
יואב
06/01/2014 22:59
היי

אני עובד 8 שעות ביום אבל השעות מפוצלות. שעות, הפסקה של 3 שעות. ואז עוד 4 שעות. השאלה האם מגיעה לי הפסקה גם במהלך 2 המשמרות של ה-4 שעות? תודה על העזרה
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 08:41
לא, מאחר ויש לך כבר הפסקה של 3 שעות.
ק.ע
06/01/2014 22:52
שלום,

התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ועכשיו לאחר שלושה חודשי עבודה אמורים להתחיל להפריש לי פנסיה כי קיימת לי כבר קרן פנסיה, הסוכן ביטוח אמר לי שלא מגיע לי שיפרישו לי רטרואקטיבית מהחודש הראשון לעבודה כי הקרן לא פעילה כי לא הפרישו לי פנסיה כשנתיים, אלא להפריש רק עכשיו מהחודש הרביעי האם הוא צודק? כי עבדתי בעבר במקום שכן הפרישו לי רטרואקטיבית מהיום הראשון לעבודה למרות שהקרן לא הייתה פעילה (זאת אומרת לא הפרישו אליה) כמה שנים. תודה רבה לעונים
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 08:40
הזכות להפרה לפנסיית חובה היא לאחר 6 חודשי עבודה או לאחר 3 חודשי עבודה למי שהיה ביטוח פנסיוני קודם.
עובד
06/01/2014 22:51
שלום
אני עובד במשרה מלאה, כמו כן אני עובד בעבודה נוספת על בסיס שעתי (בערך 50 שעות לחודש). היום הודיעו לי שמפסיקים את עבודתי בעבודה הנוספת טלפונית ללא מכתב ומיידית ללא ציון הסיבה. ואפילו דרך עמית לעבודה ולא דרך המעביד עצמו.

אני עובד שנה וחצי בעבודה הנוספת , השאלה האם אני זכאי לפיצויים?

המעביד לא הפריש לי דמי פנסיה בתקופת העסקתי. למרות ששילמו לי בעבודה הראשונה.

יש לי 12 ימי חופש שלא נוצלו האם אפשר לפדות אותם?
תודה
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 08:39
אכן הנך זכאי לפיצויים, הפרשה לפנסיה ופדיון חופשה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 08:39
שלום,

הנך זכאי לפיצויי פיטורים, הפרשה לקופת גמל באופן רטרואקטיבי, פדיון ימי חופשה ודמי הבראה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך סיוע בנושא.
מלי
06/01/2014 21:42
אמא שלי עובדת במשרד שבעבר היה ממוקם במקום מרכזי ונגיש באמצעות תחבורה ציבורית. לפני כחצי שנה החליט הבעלים להעביר את החברה לרחוב באזור תעשייה בו לא עובר אף קו של תחבורה ציבורית. דבר זה מצריך מאמי ללכת כ-20 דקות ברגל בין תחנת האוטובוס הקרובה ביותר והמשרד בו היא עובדת.
מהן חובותיו של המעסיק כלפי אמא שלי במקרה מסוג זה?
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 08:38
במועד השינוי ניתן היה לטעון כי מדובר בהרעה בתנאים ולהתפטר כדין מפוטרת.
כרגע מאחר והסכימה לתנאים החדשים במשך חצי שנה, לא נראה כי ניתן לחייב את המעסיק.
אלון
06/01/2014 21:30
כעבור 14 שנות עבודה החברה נמכרה לחברה אחרת וכל העובדים פוטרו (קיבלו מכתבי פיטורין) וגוייסו לעבוד בחברה החדשה.כלומר המשיכו באותם התפקידים ואותה העבודה רק תחת המעסיק החדש.
לאחר פנייה למס הכנסה בכדי לקבל פטור מס על דמי הפיצויין חלקנו נענו בשלילה.ולאחר זמן קצר הופסק מתן הפטור לכל העובדים שעדיין לא קיבלו אותו. (העובדים שקיבלו את הפטור נשארו איתו ולכל השאר האפשרות למשוך את הכספים רק ע"י תשלום מס מהשקל הראשון).
1. האם מס הכנסה יכול לחייב אותי על תשלום מס ללא הפטור (12100 שח x מס שנות עבודה).
2. האם מס הכנסה יכול לפטור חלק מהעובדים מתשלום מס וחלק אחר ( שהגישו בקשה לפטור " מאוחר מדיי")לא לפטור.
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 08:37
יש לפנות לרו"ח או לפורום מיסים.
דורין
06/01/2014 19:28
שלום
בעלי הוא עצמאי שעובד עם כמה חנויות, מתקין להם פרקטים לפי הזמנה של לקוחות. בדרך כלל הלקוח משלם אבל..... יום אחד לפני חודש הלקוח שילם לחנות והחנות אמרו שישלמו לו בצ'ק. אחרי שבועיים בעלי התקשר והם טענו שהצ'ק (7000ש"ח) לא מגיע לו. ולמה? כי כביכול היו 3 לקוחות אחרים שהיו צריכים תיקון והם לא רצו את בעלי אז שלחו מתקין אחר וכביכול זה עלה לחנות 7000ש"ח.
ובנוסף בעלי התקשר היום והם אמרו שיוותר על הצ'ק אחרת הם יטעו אותו ויוותר אחרת יוציאו אותו מהחברה.
ודרך אגב יש לבעלי טופס שביעות רצון של הלקוח שזה אומר שהבודה בוצעה טוב מאד.
1. האם מותר לחנות לעשות את זה?
2.אם לא ואני רוצה לטבוע אותם אני צריכה הקלטה שהם אומרים שלא רצו את בעלי לתיקון?
3.האם אני צריכה הקלטה שהם אומרים לו שיוותר?
4. מה הסיכוי שאנצח במשפט?
5. האם אפשר נגיד לטבוע גם פיצויים על סך 10000 ש"ח כי בגללו הפכנו למוגבלים?
עורך דין ארז כהן
07/01/2014 08:34
הנושא אינו מתאים לדיני עבודה.
ניתן לפנות בעניין לתביעות קטנות.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ