פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1076
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נטע לי
09/01/2014 10:39
התפטרתי לאחר חל"ד....
החודש האחרון שבו עבדתי אינו חודש מלא כי הוצאתי ימי מחלה כשבוע וחצי לפני הלידה, לכן שכר חודש נמוך מהשנה שקדמה לו. האם חודש זה יילקח בחשבון לטובת חישוב הפיצויים ? או שמחושב רק ע"פ 12 חודשים אחרונים מלאים
עבודתי היא בסיס + עמלות מכירה
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 11:16
החישוב הינו ממוצע של 12 חודשים אחרונים + ממוצע של עמלות ב 12 חודשים אחרונים.
מדובר ב-12 חודשים אחרונים גם אם לא מלאים.
מ.א
09/01/2014 10:11
שלום רב,
אני עובדת במשך כשנתיים וחצי באחד מקופות החולים בארץ,
במחלקה מסוימת , לפני כשבוע החליטו לעשות רוטציה ולהעביר אותי למחלקה אחרת באותם שעות עבודה 6 שעות ביום כלומר אני 75% משרה בחודש.
השעות שנקבעו בפגישה הם 8:00-14:00 פתאום מגיע לי מייל מהאחראית שהיא רוצה שאני יעשה פחות שעות ביום לפעמיים 4 שעות ולפעמיים 5 . אני לאחר יום העבודה בשעה 14:00 עושה השלמת הכנסה ביבי סייטר . כמו כן האם לפי החוק זה מותר להוריד לי בשעות העבודה ביום .
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 10:22
מדובר בהרעת תנאים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
שירה
07/01/2014 14:40
שלום,
אני עובדת בשכר חודשי ונעדרתי מעבודתי בשל ניתוח למשך שלושה שבועות.
לרשותי היו 10 ימי מחלה צבורים.
האם ע"פ החוק המעביד יכול (לבקשתי) לפצל את חופשת המחלה שלי ל5 ימים ברצף בכל פעם (כלומר א-ה כפול 3 פעמים עבור 3 השבועות סה"כ) על מנת שלא להוריד לי ימי מחלה עבור ימי שישי- שבת?

תודה
עו''ד אריק שלו
07/01/2014 14:52
שלום,

המעסיק אינו מחויב לכך.
שירה
07/01/2014 14:57
תודה על התשובה המהירה

האם לצורך התחשבות בעובד מותר לו לנהוג כך? (כאמור, על מנת שלא לנכות לי מהשכר עבור ימים שאין לי)

נאמר לי שע"פ החוק אסור לו לפצל. האם כך הדבר?

בברכה,
שירה
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 22:03
ככל שמדובר רק בכסף המעסיק יכול לקבוע כמה הוא רוצה לשלם וגם לשלם ביתר. ככל שמדובר בתקופת מחלה מאושרת של רופא האסורה בעבודה בנסיבות אלו כמובן שלמעסיק אין נפקות ואין באפשרותו לקבוע קביעות רפואיות.
שירה
07/01/2014 21:15
אשמח לתשובתכם

תודה מראש!
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 10:10
ניתנה תשובה.
וויאסם
09/01/2014 09:44
בוקר טוב,

רציתי לדעת מה עושים אם מעסיק מפטר עובד 9 ימים לפני שמלא 12 חודשי עבודה, אך בתוספת ימי ההודעה המוקדמת, מלאו 12 חודשים ועברה שנה של עבודה. האם המעסיק חייב בתשלום פיצויי פיטורים לעובד שפוטר?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 09:56
התשובה היא כן.
ט.י
09/01/2014 09:39
שלום אני 9 שנים עובד בחברה התחלתי כמתקין עבדתי כשנתיים לאחר מכן עוד שנתיים מנהל מתקינים ולאחר מכן 5 שנים אני עובד איש מכירות אני עובד על יעדים + בונוסים.

לפני שבועיים כל המתקינים כמעט התפטרו והמנהל שלי אמר לי שעכשיו אני צריך להתקין. חשוב לציין שכמתקין אני לא יוכל לקבל בונוסים האם מותר להם לעשות לי את זה?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 09:55
מדובר בהרעה מוחשית בתנאים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
פיטורים
סימה
09/01/2014 09:35
היי, אני עובדת כשבועיים בחנות בבעלות פרטית, הוחלט לפטר אותי ללא כל סיבה, הסיבה אינה ידועה חוץ משנאמר לי "את לא רצינית עזבי את לא ממשיכה פה", פניתי למנהל הסניף והוא אמר לי שאין תקן אחר בחנות והוא נאלץ לסיים יחסי עובד- מעביד,
ביום שני האחרון התקשרה אליי המזכירה שלו וביקשה שאגיע היום, יום רביעי לשימוע לפני
פיטורים, שם במשפט אחד הוא סיכם - אין לאן להמשיך לכן את מפוטרת.
לא יכולתי להבליג על כך לאחר שיצאתי משם והחלטתי לשלוח מכתב תלונה להנהלה הראשית של הרשת. לאחר כמה שעות מרגע שליחת מכתב התלונה קיבלתי טלפון שוב מהמזכירה והיא ביקשה ממני לבוא לקחת הזמנה לשימוע בטענה שהשימוע הקודם היה רק שיחה עם המנהל וביום ראשון הקרוב יהיה שימוע, זה מה שנשמע לי הזוי מוזר, שכן לדעתי הלחץ לבוא לקחת הזמנה לשימוע בא לאחר התלונה, אינני בטוחה בזה שהם כבר קיבלו את מכתב התלונה.
האם אני מחוייבת ללכת לשימוע נוסף על פי חוק? גם אם הגשתי תביעה להנהלה? האם אני יכולה לבקש מכתב פיטורים וזהו?
תודה.
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 09:54
את יכולה לוותר על התייצבות לשימוע ולבקש מכתב פיטורים אך אז לא תוכלי לטעון לפיטורים שלא כדין.
מיטל
09/01/2014 09:13
שלום,

בתאריך 24.1 הבן שלי יהיה בן 9 חודשים.
אני יודעת שיש לי אופציה עד שהוא בן 9 חודשים בכדי להתפטר מהעבודה לצורך הטיפול בילד ועדיין לקבל את הפיצויים המגיעים לי. אולם, עלי להודיע חודש מראש על ההתפטרות. האם אני עדיין יכולה להתפטר ולקבל פיצויים או שמא בגלל החודש הודעה מראש, יעברו יותר מ9 חודשים ואז אני לא זכאית לפיצויים?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 09:32
בתקופה של 9 חודשים נכללת גם תקופת הודעה מוקדמת, כך שסך הכול לא יחלפו יותר מתשעה חודשים מהיום בו הילד נולד.
קובי
09/01/2014 08:49
אני עובד כבר 3 שנים באותו מקום עבודה. החוזה הראשוני החתום הינו על משרה ״גלובלית״ , הוסבר לי שהכוונה שאני מחויב לעבוד את כל שעות החובה שלי 186 שעות חודשיות, ולעבוד שעות נוספות לפי הצורך ללא תשלום נוסף. האם זה נכון ? האם המעסיק אמור לשלם לי בעד השעות הנוספות ?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 08:51
גם במשרה גלובלית יש לשלם גמול כדין עבור עבודה בשעות נוספות.
שני
08/01/2014 19:31
שלום רב,

שמי שני ואני עובדת כמנהלת משמרת במסעדה ויש לי ותק של שנה ושבעה חודשים במקום עבודתי (חלק מהזמן עבדתי בתפקיד מלצרית ובחלקו האחר כמנהלת משמרת).

כאשר הפכתי למנהלת נקבע מולי שכר יומי של 320 ש"ח ליום עבודה, ובערך 400 ש"ח ליום עבודה אשר עולה על 9 שעות.

היום, בגלל שינויים מבניים בחברה, נתבקשו כל עובדי החברה לחתום על הסכמי עבודה חדשים כאשר הוסבר לנו על ידי החשבת שמנהלי משמרת שבעבר קיבלו 320 ש"ח נטו ליום כעת יקבלו 320 ש"ח ברוטו ליום.

כמו כן, הוסבר לנו שמהשכורת תושפע כמובן מעבודה ביום שבת עליה נקבל 150% כקבוע בחוק. לפי מיטב הבנתי המשכורת שלנו נפגעת, אך הוסבר לי על ידי החשבת שהכל תלוי בכמות השבתות שאעבוד בחודש.

כמו כן, הובטח לי שאם משכורתי תפגע הם ישלימו לי את החוסר כך שיתאים לתנאים הראשוניים. יש לי המון שאלות בנוגע לחוקיות של העניין:

1. האם מעבר ממשכורת נטו לאותו הגובה של משכורת ברוטו היא אינה הרעת תנאי עבודה?

2. כיצד יכול להיות שהמשכורת מושפעת מכמות השבתות שאעשה בחודש? האם אין זה אומר שהם מחשבים את ה-150% בתוך משכורת הבסיס שלי ועושים ממצוע יומי?

3. מהם החוקים בדיוק עבור מי שעובד לפי משכורת יומית?

4. בחוזה ההעסקה החדש ישנו סעיף אשר אומר שאין לי ולא יהיו לי תביעות כנגד החברה עבור הזמן שעבר? סעיף זה חוקי?

5. בהמשך לסיפורי - הודעתי לפני מספר חודשים על התפטרות ונקבע ביני לבין המעסיק שאמשיך לעבוד כל עוד זה נוח לשנינו, כלומר, עד אשר ימצא לי מחליף או עד אשר אמצא עבודה חדשה (זה היה לפני חודשיים בערך).

אם מתקיימת הרעת תנאים, האם אוכל לדרוש פיצויי פיטורין בעקבות הרעה למרות שכבר הודעתי מראש על רצון וכוונה לעזוב את מקום עבודתי?

6. ולבסוף, אני זכאית לקבל דמי הבראה, אך לטענת המסעדה ימי ההבראה החלו להצטבר רק מאז שתפקידי השתנה.

לפי מה שהוסבר לי, כאשר הייתי מלצרית דמי הבראה היו כבר מגולמים בתוך השכר. (יש לציין שהתלוש שקיבלתי כמלצרית אינו ברור כלל ונראה כפיקטיבי לחלוטין היות והשכר שקיבלתי היה בדיוק כגובה הטיפים שהרווחתי בניכוי מס בריאות וביטוח לאומי..). האם זה חוקי?

בתודה מראש , שני
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 08:50
לאור השאלות הרבות מוטב לפנות לייעוץ פרטני.
משרדנו עומד לרשותך.
ענת
09/01/2014 08:39
האם תשלום משכורת כל 10 לחודש נחשב הלנת שכר ? ומה אפשר לעשות בנושא? תודה.
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:43
יש לשלם את השכר עד ל-9 לחודש העוקב, אך יחד עם זאת בתי הדין ממעטים לפסוק פיצויי הלנת שכר.
יעקב
08/01/2014 23:19
התחלתי לעבוד בחברת מודיעין אזרחי ב1.10.13.
בכדי להתחיל לעבוד החברה שלחה אותי לקורס (8 ימים). בתמורה התחייבתי בכתם ל- 10 חודשי עבודה בחברה (רשום בחוזה). ואם לא אז יקנסו אותי ב- 4000 ש"ח.
אני צריך לטוס לחו"ל לזמן בילתי מוגבל מסיבות אישיות ואין לי את הסכום של הקנס. האם קיימת אפשרות של הפרת חוזה מטעם החלפת מקום מגורים (לדוגמא חו"ל)?

לתשובתכם אודה.
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:41
אין טעמים כאולו.
החברה תהיה רשאית לקנוס אותך באופן יחסי לתקופה שנשארה לך.
מלכה
08/01/2014 19:06
שלום, אני בחופשת לידה אך המעסיק לא מפריש כרגע כל הפרשה עבור ביטוח המנהלים, לדבריו הוא ממתין לחזרתי מחופשת הלידה. האם כך נהוג לעשות ? אם כך יוצא שכרגע אני לא מבוטחת מבחינת ביטוח חיים. תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:29
מלכה שלום,
עובדת בחופשת לידה שעבדה אצל המעסיק לפחות 6 חודשים לפני תחילת ההריון, זכאית להמשך תשלום הפרשות לקופות גמל מכל סוג.
מלכה
09/01/2014 08:36
אני עובדת שם שנתיים. ובמידה ואני לא חוזרת לעבוד במקום העבודה הזה לאחר סיום חופשת הלידה, מהה קורה עם ההפרשות שהמעסיק הפריש ? האם אני צריכה להחזיר ??
איציק עינבר
08/01/2014 21:02
שלום

אני עובד כטבח בבית אבות / כמנהל סניף ואני מחויב לעבוד כל שבת שניה. מאופי המקום והתפקיד אין באפשרותי לצאת ליום חופש ביום שישי או ראשון . האם אני ראשי ליבחור יום חופשי אחר במהלך השבוע בין ראשון לשבת דבר אשר יכול לקרב או להרחיק את יום החופשי לפער של יותר משיבעה ימים

לדוגמה אם שבוע אחד אני חופשי בשבת ואז בשבוע שלאחר מכן אני בוחר לצאת לחופש ביום רביעי.

האם זה מנוגד לחוק או אפשרי במצבים כאלה?

אשמח לקבל תשובה

בתודה מראש איציק עינבר
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:35
הדבר אינו מנוגד לחוק, יש להגיע להסכמה עם המעסיק לגבי יום החופשי שברצונך לקבל.
אנונימית
08/01/2014 19:41
אני מנהלת בחנות בגדים 13 שנה . רוצה לעזוב מה עלי לעשות בשביל לפספס את הפיצויים , ודמי האבטלה .
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:32
כעיקרון אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון.
גבע
08/01/2014 20:58
אם תתפטרי אכן תפספסי את תשלום הפיצויים וכן את דמי האבטלה... נראה לי שהתכוונת לשאול איך לא תפספסי את תשלום הפיצויים והאפשרות לקבל דמי אבטלה. אם תתפטרי, לא תוכלי לקבל פיצויים שכן אלה משולמים רק לעובד מפוטר. יש לא מעט דרכים לגרום למעסיק לפטר אותך. או שתדברי עם עורך דין שייעץ לך באופן אישי (בפורום הם לא יעשו את זה) או שתלמדי להיות יצירתית...
רשא
08/01/2014 21:01
שלום, אני בת 27 גרה בסביבות עכו עבדתי במכללה בנצרת למשך חודש ושבועיים בערך (זה היה בנובמבר 2013 וכמה ימים מחודש דצמבר) היה מוסכם על מינימום וכשלא צויין אחרת בראיון מובן מאליו שזה לפי שעה וגם לשלם נסיעות לפי דלק.

אחרי חודש ומשהו עבודה של שעות רבות וכפולות לא הסתדר ביני לבין אשתו של המעסיק מסיבות אשיות שלה. באותו יום שסיימתי לעבוד אמר לי בעל המכללה שאקבל את הכסף במלואו ב 10 לדצמבר מקסימום ב 15 לדצמבר 2013.

עד היום לא קיבלתי גרוש אחד והמנכ"ל לא עונה לי בכלל לא להודעות ולא לטלפונים. האם מגיע לי פיצוי מזה. כמובן אני תקועה ללא כסף ויש לי חובות שעלי להסדיר והסתבכתי בגדול. מה אני עושה ואיך אני אשיג את כספיי?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:31
שלום,

ניתן לפנות במכתב דרישה למעסיק לתשלום החוב, ובאם זה לא יעזור לפנות לבית הדין האזורי לעבודה.
פיטורים
שחר
08/01/2014 20:36
שלום פוטרתי מעבודתי, אמרו לי לשבת בבית חודש וישלמו לי את המשכורת שלי,
היה לי משכורת בסיס + שעות נוספות הפועל שקיבלתי את המשכורת שבו ישבתי בבית לא שילמו לי אפילו את הבסיס רשמו בסיס נמוך יותר ניסיתי לדבר עם החשבת שכר אבל היא לא חוזרת אליי, ובנוסף אני חתום על סעיף 14 לחוק,
ועבר כבא חודש וחצי ועדיין לא העבירו לביטוח שלי הוראה לגבי הפיצויים מה לעשות ?????
השמח לקבל תשובה בנושא
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:27
שחר שלום,

הנך זכאי לפיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה, וימי הבראה.
אי תשלום שכר בזמן נושא פיצוי בגין הלנת שכר.
פנה למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
ניר
09/01/2014 07:05
המעסיק שלי ביקש ממני לשלם על בדיקה רפואית שקשורה לעבודה בשביל שאוכל לעבור הכשרה מסיומת. סירבתי ועכשיו עושים לי בעיות על כך .
השאלה שלי האם זה חוקי לדרוש מהעובד לשלם מכספו על בדיקה בשביל העבודה
אריאל
08/01/2014 18:34
היום אני בחופשת לידה, אך כשהבוס שלי גילה שאני בטיפולי פוריות ולאחר מכן גם נכנסתי להריון- הוא הבטיח לי שיעשה לי את המוות לדבריו, השיחה גם מוקלטת. אכן הוא עשה לי את המוות לאורך כל ההריון עד שהלחץ הנפשי איבדתי את העובר בלידה מוקדמת. לא הייתה שום בעיה רפואית. האם יש מה לעשות בנידון ?? לא ייתכן שיהיו מנהלים כאלה שעוברים על החוק בלי שום בעיה.
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 18:35
שלום,

לכאורה הדבר חמור ביותר ואכן קיימת בפניך עילת תביעה.

אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ירדן
08/01/2014 18:29
שלום רב, יצאתי לחופשת לידה וכשנגמרה הארכתי את החופשה בחודשיים נוספים. במהלך התקופה הזו ניסיתי יום אחד להתקשר מהנייד שקיבלתי מהמקום עבודה וגיליתי שהשיחות היוצאות חסומות וזאת ללא התראה מהמעסיק. הנייד ברשותי כשלוש שנים. האם זה חוקי ??
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 18:34
שלום,

לכאורה הדבר אינו חוקי ומהווה הרעה בתנאי העסקתך.
דניאלה
08/01/2014 18:23
שלום, בעלי פוטר מעבודתו לאחר שעבר 2 ניתוחים והיה בחופשת מחלה כחודש ימים. הוא פוטר בגלל שהביאו לו מחליף ולא היה להם צורך שבעלי יחזור לעבודה. הוא עבד באותה חברה פחות משנה, ובסך הכל כ- 8 חודשים. האם זה חוקי וניתן לתבוע לפיצויים?
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 18:33
שלום,

לכאורה מדובר בפיטורים שלא כדין. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
הלני
08/01/2014 18:01
שלום!

אני עובדת שכירה במשכורת גלובלית 3 שנים אצל אותו מעסיק. נכון לתאריך 8.01.14 עדיין לא קיבלתי משכורת עבור חודש נובמבר 2013. ביקשתי מהמעסיק לתת לי מכתב פיטורין על מנת לקבל לפחות דמי אבטלה. האם הוא יכול לחייב אותי במתן הודעה מוקדמת במקרה של הלנת שכר כזו? מה אתם מציעים לי לעשות?
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 18:23
שלום,
אכן מדובר בהלנת שכר שבנסיבות מסוימות תאפשר לך להתפטר בדין מפוטר.
ארי
08/01/2014 17:04
אני עובד שכיר בחברה פרטית כבר 7 שנים. החל מאתמול אני מושהה מהעבודה באמצעות סמס שקיבלתי מהמנהל שלי. רציתי לדעת מה מצריך לעשות? ומה מגיע לי אני עובד 7 שנים? האם השהייה מהעבודה היא בתשלום? מותר בכלל להגיד לעובד שהוא מושהה מעבודה בלי לקיים איתו כל שיחה?
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 17:23
שלום,

ע"פ החוק לא ניתן להשעות עובד מהעבודה, אלא אם כן הדבר כתוב מעוגן בצו הרחבה.

באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
נאדין
08/01/2014 15:48
עבדתי במשך כשלושה שבועות בבית קפה בתפקיד מלצרית לפי משמרות. המשכורת הייתה אמורה להגיע לידיי בתאריך ה-10.12 והיום 8.1 עדיין לא שולמה לי המשכורת, בנוסף הורידו לי יום התלמדות מהמשכורת שאני אמורה לקבל. עד מתי לחכות? אל מי לפנות בשביל לתבוע את בית הקפה שלא משלם סתם בלי סיבה...?
עורך דין ארז כהן
08/01/2014 16:09
מומלץ לפנות למעסיק במכתב דרישה ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה שבאזור מגורייך.
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 16:10
שלום,

הדבר אינו חוקי שכן צריכים לשלם לך עד ה-9 לחודש העוקב. כמו כן אסור להוריד שכר עבור התלמדות, באפשרותך לתבוע את המעסיק.
פרח
08/01/2014 16:03
היי אני עובדת שכירה בחברה במשך כ-9 חודשים. אני עובדת 5 ימים בשבוע. לפני כמה ימים הודיעו לכל עובדי החברה כי עקב קיצוצים אנחנו יורדים למתכונת עבודה של 4 ימי עבודה בשבוע בלבד.

עד עכשיו לא הפחיתו את חצי שעה הפסקה וכעת מורידים גם את זה. זאת הרית תנאים לפי מה שהבנתי באתר שלכם מקריאה.

רציתי לדעת האם אני יכולה לדרוש פיצויי פיטורין במידה ואני מחליטה לעזוב למרות שאני לא עובדת שנה?
עורך דין ארז כהן
08/01/2014 16:10
לא, הזכאות לפיצויים היא רק לאחר שנת עבודה מלאה במקרה כזה.
בית חולים
08/01/2014 15:12
שלום רב,
אני אחות. אני עובדת ב60% משרה בבית חולים. האם אני חייבת לבקש אישור מבית החולים כדי לעבוד עבודה נוספת במקום אחר?
עו''ד אריק שלו
08/01/2014 15:13
ככלל קיים איסור על עובדים בשירות המדינה לעסוק בעבודה פרטית ללא היתר, הראציונל העומד מאחורי הטענה הוא שעובד מדינה חייב להקדיש את כל תשומת ליבו לביצוע התפקיד אליו מונה ולפיכך אין מקום לאפשר לו לבצע גם עבודה פרטית.

עם זאת, במקרים מסויימים רשאי אחראי שהוסמך לכך, מנהל יחידת סמך ונציבות שירות המדינה, לתת היתר לאחר שנלקחו בחשבון ההשלכות הציבוריות, חברתיות, שיקולי מעמד ותדמית והסייגים המצויים בתקשי"ר. רופאים למשל, רשאים לעסוק בפרקטיקה פרטית לאחר קבלת אישור מגורם מוסמך מטעם משרד הבריאות ולאחר שנציבות שירות המדינה אישרה זאת. בתנאי שבעבודתו הפרטית של הרופא לא תהא מנוגדת לאינטרסים של שירות המדינה ותפקידו ושזו לא תיעשה בשעות עבודתו ובעזרת ציוד שניתן לו לביצוע תפקידו במסגרת שירות המדינה.

לנציבות שירות המדינה אפשרות להחליט על היתר לעבודה פרטית מתוקף הסכם עבודה מיוחד. כמו כן, עובדים הנמצאים בתקופת חל"ת עשויים אף הם לקבל היתר בכפוף לסייגים המצויינים בתקש"יר.

חשוב לציין כי גם על מקבלי ההיתר חלות הגבלות מסויימות כגון "סעיף הגבלת השתכרות" שמגביל את גובה השכר מהעבודה הפרטית לעד- 50% מהמשכורת הכוללת בעבודה בשירות המדינה או עד מחצית השכר הממוצע במשק (הגבוה מביניהם). הגבלה נוספת היא הגבלת השעות אשר מגבילה את מספר השעות היומיות והחודשיות אשר יכול עובד בשירות המדינה לעבוד בעבודה פרטית.
הדר
08/01/2014 14:59
אני עובדת כשנה וחצי. ילדתי בתאריך 13/3/13 ואני יודעת שעד 9 חודשים מיום הלידה אני זכאית לפיצויים אם אני מתפטרת.
האם הנני זכאית לפיצויים גם כעת, שעדין לא מלאו לו 10 חודשים?
עורך דין ארז כהן
08/01/2014 15:02
ענית את התשובה בעצמך.
הזכאות היא עד גיל 9 חודשים.
יגאל
08/01/2014 14:53
האם זה חוקי להוריד לי שעת הפסקה כל יום? האם ההפסקה לא ע"ח המעביד
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 14:55
המעסיק רשאי להוריד את זמן ההפסקה, כאשר יצאת להפסקה בפועל.
תומר
08/01/2014 14:35
שלום,
ברצוני לברר מס' דברים לגבי תשלום פנסיה למטפלת בבית:

1. אם למטפלת לא היתה קרן פנסיה לפני כן, לאחר 6 חודשים אני מתחיל לשלם את הפנסיה, האם צריך לשלם גם רטרואקטיבית ?

2. אם יש בינו חוזה העסקה אישי (בעל-פה), האם אני מחויב לשלם לה פנסיה? באתר משרד התמ"ת קראתי שצו ההרחבה מ 2008 בנושא קרן פנסיה לא חל עם חוזה אישי. האם זה תקף במקרה שלי ?

תודה
עורך דין ארז כהן
08/01/2014 14:46
1. לא.
2. חובה לשלם פנסיה.
שלומי
08/01/2014 13:52
אישתי עובדת מזה 4 חודשים והודיעו על הפסקת עבודה חודש וחצי לפני מועד הלידה
האם היא זכאית לקבל לתשלום מביטוח לאומי בזמן חופשת הלידה?
עורך דין ארז כהן
08/01/2014 14:00
לצורך קבלת דמי לידה יש צורך ב- 10 חודשי עבודה מתוך 14 חודשים אחרונים.
ניתן לקבל מחצית דמי לידה עבור 6 חודשי העסקה הקודמים להפסקת העבודה.
הילה
08/01/2014 13:45
החברה בה עבדתי עומדת בפני פרוק. בפועל הוקמה חברה חדשה כבר לפני 3 חודשים והעבירו אליה את כל העובדים. ללא הוותק וללא מכתב סיום העסקה מהחברה הקודמת.
כמו כן הם לא הפקידו לעובדים את ההפקדות לקופת הפנסיה כבר כמעט שנה וחייבים לנו משכורת אחת אותה הם חילקו לתשלומים שמהם קיבלנו פחות מחצי. רציתי לדעת האם כשאני מגישה למפרק החברה תביעה לקבלת השכר, הפיצויים ותשלומי הפנסיה אני חייבת לפנות אליו באמצעות עו"ד? או שיש לי אפשרות להגיש את הבקשה באופן עצמאי?
תודה
עורך דין ארז כהן
08/01/2014 13:58
פניה באמצעות עו"ד יכולה לסייע לעניין.
כמו כן, יש לבדוק אם יש כספים בקופת החברה או שיש לפנות בתביעת חוב למוסד לביטוח לאומי.
משרדנו עומד לרשותך.
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 13:54
שלום,

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ