פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1051
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסי
11/02/2014 16:10
היי

אני עובד בתפקיד מלצר ברשת בתי קפה גדולה ומוכרת. אני מועסק לפי משמרות מאז ינואר 2012. הגיוס שלי לצבא יהיה בחודש מרץ הקרוב. בימים הקרובים אני רוצה להפסיק לעבוד. הבנתי שכנראה מגיע לי פיצויים בגלל שאני מתפטר בשביל להתגייס לצבא. האם זה נכון? האם יש פעולה מסויימת שאני אמור לעשות על מנת לקבל פיצויים או שזה חובת המעסיק במקרה הזה?
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 16:12
תן הודעה מוקדמת למעסיק וצרף את צו הגיוס ותהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
ניצן
11/02/2014 15:53
היי אני עובדת כסייעת מחליפה ובעיקרון כרגע עובדת כסייעת נוספת קבועה בגן ( אותו שכר) בימים שהסייעת הקבועה לא מגיעה אני נחשבת כמחליפה אותה ואני מקבל על אותו יום שכר כפול לכן בתלוש נרשם לי את כל הימים שעבדתי בתפקידי כשעות והימים שהחלפתי אתה סייעתי כימים ואת הסכום היומי השאלה היא אם אפשר לרשום ימים אלה כשעות? מכיוון בגל לזה משרד התמת טוען שאין לי מספיק שעות לדרגה במעונות ובמציאות זה לא נכון! אשמח לתשובה
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 15:58
הדבר יכול להיחשב לשכר אך לא לשעות מאחר ומדובר באותן שעות עבודה, אע"פ שמדובר בהספק עבודה כפול.
אתי
11/02/2014 15:53
אני נפגעת תאונת עבודה מלפני 22 שנה ומוכרת ככזו ע״י בטוח לאומי וקופת חולים כללית. עד לפני כחודשיים קבלתי מקופת חולים החזר עבור תרופות הקשורות לתאונת העבודה והמצאתי להם את כל האישורים שנדרשו ממני ומעידים שהתרופות אכן קשורות לתאונת העבודה.

לפתע פתאום טוען הרופא התעסוקתי של קופת החולים כי התרופות שלקחתי אינן קשורות לתאונה למרות שאותו רופא בעצמו אישר אותן עד לאחרונה, ולכן הם מסרבים להחזיר לי את עלותן. האם אפשר לקבל מכתב של עורך דין שיחייב את קופת החולים בהמשך ההחזרים שאני כה זקוקה להם לצורך המשך רכישת התרופות?
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 15:57
ניתן לפנות למשרדנו לטיפול פרטני.
פיצויים
משה
11/02/2014 15:51
שלום ,עבדתי במקום עבודה שנה ושלושה חודשים..משכורת מינימום...מעביד כנראה מפטר אותי..כמה אני אמור לקבל פיצויים כולל דמי הבראה? איך אדע שהמעסיק לא עבד עליי?האם יקזזו לי מס כלשהוא על הפיצויים ודמע הבראה? תודה על התשובות
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 15:56
אם תפוטר תהיה זכאי לפיצויי פיטורים וגמר חשבון של חופשה והבראה.
הפיצויים פטורים ממס בכפוף לתקרה שנקבעה בחוק.
ברוך
11/02/2014 14:27
החברה בה עבדתי טוענת שהיא צריכה לקבל נתונים מקופה חיצונית על מנת לשלם לי את הפיצויים המגיעים לי ולאור זאת הם לא מוגבלים בזמן ולא חלה עליהם חובת ההצמדה למדד וריבית איחור האם זה נכון לפי חוקי העבודה או שמורחים אותי בסיפורים?
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 15:24
החברה חייבת לשלם לך את הפיצויים בתוך 15 ימים לרבות העברת מלוא הטפסים הנדרשים לקופה.
על איחור ניתן לחייב את החברה בפיצויי הלנה אך אם העבירה את הטפסים במועד והעיכוב נובע מקופת הביטוח אז לא ניתן לדרוש ממנה יותר מהצמדה וריבית.
פנסיה
דוז
11/02/2014 15:10
אני בן 45 וחצי משרת במישטרה משנת 90 (לא כולל צבא) מעוניין להיתפטר האם מגיע לי פנסיה
RE: פנסיה
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 15:20
ייתכן והנך זכאי לפנסיה מוקדמת.
יש לבדוק זאת בהתאם להסכם קיבוצי/צו הרחבה ובהוראות התקשי"ר.
אלכס
11/02/2014 15:16
שלום אישתי פוטרה מעבודתה לאחר 3 שנות עבודה אצל קבלן משנה (שנתיים וחצי תחת קבלן אחד וחצי שנה אחרונה תחת קבלן אחר, אבל באותו תפקיד ובאותו מקום בדיוק, הוותק נמחק לה אצל הקבלן החדש). תקופה קצרה לפני הפיטורים היא החלה בטיפולי פוריות, עליהם הודיעה למעסיק רק במהלך שימוע (יום לפני הודעה על הפיטורים).

המעסיק לא הציג אישור מבית דין לעבודה המתיר לו לפטר אותה. לטענתו, היות והסיבה לפיטורים אינה קשורה לטיפולי פוריות הוא אינו חייב להשאיר אותה במקום העבודה. האם הדבר מהווה הפרה על החוק? תודה
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 15:19
הדבר מהווה הפרה של החוק.
עם זאת, עליה לשלוח למעסיק אישור על טיפולי הפוריות בהקדם.
מוטב כי תפנו לייעוץ משפטי פרטני.
משרדנו עומד לרשותכם.
נתי
11/02/2014 14:43
שלום,
האם חופשת מחלה נספרת כימי הודעה מוקדמת (לאחר ההודעה כמובן)?

האם משנה באיזה שעה ביום ניתנת ההודעה? המעסיק שלי טוען שאם הודעתי אחרי 14:00 מתווסף עוד יום.

אשמח לדעת מה בדיוק נכון ומה קובע החוק בעניין
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 14:53
נתי שלום,

האם מדובר בפיטורים או בהתפטרות?
נתי
11/02/2014 14:56
התפטרות - תודה!!
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 15:09
כעיקרון, הנך רשאי לחפוף בין ימי מחלה לימי הודעה המוקדמת.
היינו, ימי מחלה נספרים לצורך ימי הודעה מוקדמת.
יפעת
11/02/2014 14:48
היי

ילדתי והייתי בחופשת לידה ארוכה של חצי שנה (מסתיימת בסוף החודש) באישור המעסיק כמובן. כעת החלטתי שנאי רוצה להתפטר ולא רוצה לעבוד בתקופה הקרובה, אלא להיות בבית ולטפל בבן הקטן שלי. אני רוצה להיות אמא במשרה מלאה. השאלה האם מגיעים לי פיצויים אם אני מתפטרת, מאחר ועבדתי מעל 5 שנים במקום העבודה הנוכחי.

היה ואכן מגיעים לי פיצויים, איך מחשבים את הפיצויים מאחר ובחודשים האחרונים (6) הייתי בחופשת לידה ולא עבדתי?

תודה מראש! יפעת
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 14:51
יפעת שלום,
הנך זכאית להתפטר תוך 9 חודשים מלידה, למען טיפול בילד תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
נעה
11/02/2014 14:38
באמצע חודש מרץ 2014 אחזור לעבוד לאחר 14 שבועות של חופשת לידה. לפני הלידה עבדתי שלושה ימים בשבוע 8 שעות ביום מהמשרד ויום נוסף של 6 שעות מהבית. כעת המעסיקה מבקשת שאעבוד את היום הנוסף מהמשרד. כמובן שזה הרבה פחות נוח לי והייתי רוצה לדעת האם זה חוקי או שהמדובר על הרעת תנאי עבודה וזה אסור לפי החוק? תודה מראש על העזרה וההדרכה שלכם!

נעה
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 14:49
כעקרון לפי החוק חלה חובה על המעסיק להחזיר אותך לאותה מתכונת העסקה בה עבדת טרם יציאתך לחופשת הלידה.
אנני
11/02/2014 14:05
עבדתי שנה במקום עבודה והמנהל החליט להעביר אותי לסניף אחר, הוא טען שהסניף הוא ברשותו אך לאחר בירורים מסתבר שהסניף אולי תחת אותו שם(בשינוי קל) אבל לא באותה הנהלה, וגם הנהלת חשבונות אחרת לגמרי., נאלצתי להתפטר מסניף זה לאחר כמה חודשים בגלל מרחק.האם מגיע לי פיצויים ואיך ניתן לדרושם אותם?
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 14:07
שלום,

אכן בנסיבות מסויימות ניתן לראות בעצם המעבר כהרעת תנאים המזכים בפיצויי פיטורים. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
פיצויים
אני עובד כ שנתיים וחצי בחברת אבטחה היום נודע לי שהחברה שאני עובד בה נירכשה על ידי חברה אחרת.
כששאלתי את המנהל שלי על פשר הרכישה הוא אמר לי שהמניות של החברה אכן נירכשה על ידי חברת אבטחה אחרת וכל הזכויות שלנו עוברות לחברה שרכשה אותנו. שום דבר לא ישתנה מלבד העברת בעלות על המניות של החברה.
רציתי לדעת עם אני יכול לעזוב ולקבל פיצויים.
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 14:06
שלום,

בנסיבות מסוימות אכן ניתן לקבל פיצויים - אנא פנה לייצוג משפטי.
שרית
11/02/2014 14:02
אני עובדת בחברה שהחליפה החודש את חברת הנקיון .בחברה שהוחלפה פנו לעובדת המשק הקבועה שלנו ואמרו לה שהיא חייבת לעבור לעבוד בנקיון במקום אחר. האם היא יכולה לסרב ולקבל פיצויים מהם ?
היא לא מעונינת אלא מבקשת להמשיך לעבוד עבורנו מה שיצריך ממנה מעבר לחברת הנקיון החדשה
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 14:05
שלום,

ע"פ הפסיקה נקבע כי אינה מחוייבת לעבוד תחת הבעלים החדשים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
יפעת
11/02/2014 13:35
שלום,

שמי יפעת אני חיילת משוחררת כשנה. לפני כ-8 חודשים עבדתי בבית קפה במשך כשנה. (תוך כדי צבא וגם אחרי השיחרור), השכר שלי היה רק טיפים וקיבלתי תלוש משכורת מפוברק.

קיבלתי תשלום על הנסיעות אוטובוס אך על מוניות במקרה הצורך (לילה / שבת) לא קיבלתי החזר.

במידה ולא עברתי את המינימום המקום השלים לי כצורך. כשעזבתי את הקפה לא ידעתי שיש לי זכות לקבל דמי הבראה וימי חופשה.

כמובן שלא יצרו איתי קשר וכך המשכתי למקום עבודה אחר. היום שידוע לי כי זה חוק ואני צריכה לקבל זאת , יצרתי קשר עם הבעלים של הקפה ( שלפי הידוע לי הוא מתעסק בכספים) והוא טען שמכיוון שהוא לא לקח ממני את הטיפים הוא לא חייב לי את זכוייתי, לטענתו אילו הטיפים היו מופקדים אצלו היה מגיע לי את מבוקשי , לאחר שביררתי הבנתי שכסף זה אמור להינתן מבית העסק ולא מהשכר שלי.

שהעתקשתי שאילו זכוייתי הוא דיבר אליי ברמה נמוכה וסיים את השיחה. אשמח לידע ועזרה - תודה יפעת
עו"ד אורנה שמריהו
11/02/2014 13:50
היה והשלמת 12 חודשי עבודה, אכן, הנך זכאית לתשלום דמי הבראה.

לגבי חופשה, הנך זכאית לתשלום של 10 ימים בשנה, במידה ועבדת 5 ימים בשבוע.

לידיעתך, גם להפרשות פנסיוניות הנך זכאית.

אורנה שמריהו, עו"ד
שגיא
11/02/2014 13:32
היי, הפניה היא בנושא ימי מחלה, רטרו. הוצאתי אישור מחלה ב-21/1 על יומיים שהיו שבועיים קודם ובעבודה אומרים לי שזה לא חוקי להציג אישור מחלה בדיעבד וכי הם לא ישולמו. האם כך הדבר? במידה ולא אני כמובן מעוניין לתבוע את המעסיק. מה דעתכם? מה קובעים חוקי העבודה?
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 13:35
ניתן להציג את אישורי העבודה בדיעבד. כמובן שהזמן צריך להיות סביר מיום היעדרות בפועל למועד הגשת האישור.
ארגמן
11/02/2014 13:29
שלום,

אני עובדת במקום העבודה מזה 3 שנים וחודשיים.

שנה וחצי-משרה חלקית ( 3-4 משמרות בשבוע של 5-6 שעות)

שנה ושמונה-משרה מלאה.

כיצד יחושבו פיצוי פיטורים?

תודה רבה.
עו''ד אריק שלו
11/02/2014 13:31
פיצויי פיטורים יחושבו בהתאם לחוק פיצויי פיטורין ובהתאם לשכר ממוצע בו עבדת במהלך התקופות.
רונה
11/02/2014 12:33
עבדתי באותו מקום עבודה מס שנים. ברוב שנות העבודה קיבלתי שכר שעתי . לפני כשנתיים שונהמחוזה עבודה לשכר חודשי שערך שעת העבודה שלי עלה - ללא שינוי בתפקיד או אחוז משרה. כאשר פוטרתי הפיצויים חושבו לפי תקופות . האם זה נכון ולפי איזה שכר לשעה הם אמורים להיות מחושבים הפיצויים?
עו"ד אורנה שמריהו
11/02/2014 13:00
אכן, מקום העבודה צודק, החישוב אמור להיערך על פי תקופות, אך על פי השכר העכשווי.

המלצתי לך לפנות לבדיקת תלושי השכר ולעריכת החישוב.

בהצלחה,

אורנה שמריהו, עו"ד
ניר
11/02/2014 12:14
אדם עובד במשך 5 שנים בעבודה נוספת בשעות הערב. העבודה מתחילה מהשעה 17. המעסיק יודע שאותו אדם עובד במהלך הבוקר בעבודה אחרת. עכשיו מגיע המעסיק ואומר שאין יותר עבודה בערב ויש רק בבוקר. לטענת העובד מדובר בתירוצים. כמו כן אמר שהמעסיק אמר לו שאנשים מסוימים פוטרו וכן שיש שיפוצים במקום. העובד בדק והדברים לא נכונים. (על פניו נראה שיש קיצוצים). העובד חושב שעושים את זה בכוונה כדי שיתפטר. אין חוזה עבודה בין הצדדים. המצב של עבודה בערב קבוע במשך 5 שנים כאמור. מה יכול העובד לעשות?
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 12:31
שלום,

בנסיבות מסוימות העובד יכול להתפטר בדין מפוטר. במקרה כזה יש להיוועץ בעו"ד. ניתן לפנות למשרדנו.
רעיה
11/02/2014 11:53
שלום רב הנני, עובדת כמלצרית המעסיק שלי שלח אותי הביתה כיון והתלוננתי על כך שהוא דרש ממני לעבוד שעות נוספות בהתראה של 3 שעות, ואמר לי כי יצור איתי קשר בנוגע למה עושים הלאה (יש לציין כי בנתיים אני בבית כבר יומיים) אני עובדת תחתיו כבר שנתיים וחצי ואין לי חוזה עבודה. האם אני יכולה להתפטר וזכאית לפיצויים?
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 11:55
שלום,

בנסיבות מסוימות ניתן לראות בכך כפיטורים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מור
10/02/2014 16:16
יש לי שאלה שענו לי עליה תשובות שונות - אשמח להכרעה:
במידה והייתי חולה מיום חמישי עד יום חמישי(שבוע) איך יחושבו ימי המחלה מבחינת תשלום?
תשובה 1: מאחר וחישוב דמי המחלה נעשה קלנדרית, אם חלית ביום חמישי לא תקבלי שכר אבל לצורך חישוב דמי מחלה מחלקים את השכר ברוטו שלך ב-30. כלומר יורידו לך כסף מהמשכורת גם על שישי ושבת. לא משנה אם חלית מראשון עד חמישי או מחמישי עד שני, ההורדה תהיה שווה בשני המקרים.
תשובה 2: על היום הראשון לא מורידים, על היום השני והשלישי 50% והרביעי 100% ואילך. אם היית חולה חמישי עד שני היה יורד לך שכר בעבור יום חמישי. שישי שבת נספרים בימי מחלה אך אם אינך עובדת לא יורד עליהם כסף. ראשון ושני היית מקבלת 100%.
מה נכון?
תודה!!!
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 08:34
שלום,

לכאורה תשובה 2 היא המדויקת יותר.
מור
11/02/2014 09:21
תודה על התשובה. אבל למה לכאורה?
הייתי חולה מחמישי עד חמישי והבאתי אישור מחלה על 8 ימים.
בתלוש שכר הורידו לי 8 ימי מחלה, והורידו לי כסף על 2 ימי מחלה (חמישי מלא, שישי חצי, שבת חצי) ע"ס 186 ש"ח כל יום (משכורת 5766) = כלומר חישבו זאת ע"פ התשובה הראשונה.
אני טענתי שהם צריכים להוריד לי 8 ימי מחלה ולהוריד כסף על יום אחד (יום חמישי) ע"ס 279 ש"ח שזה יוצא השכר היומי.
אני אמורה לבוא אליו היום ואשמח לתשובה מי מאיתנו צודק.
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 09:27
שלום,
כי הדבר מותנה בהסכמי עבודה מטיבים, אך החוק הוא לפי מה שכתבת.
מור
11/02/2014 09:29
אוקיי תודה!!

רק אם הבנתי נכון.. רשמת הסכמי עבודה מטיבים - זה אומר שהאפשרות הראשונה היא כאילו טובה יותר?
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 11:23
רשימת הסכמי עבודה מטיבים, זה חוזים שהם מטיבים עם דרישות החוק.
דניאל
11/02/2014 11:05
הגשתי למעסיק מכתב הפסקת עבודה כמחויב.בתוך החודש יש לי גם מילואים.המעסיק טוען שאני צריך להחזיר את שבוע המילואים כלומר להשאר בעבודה שבוע נוסף מעבר לתאריך הפסקת העבודה. שאלתי היא האם אני מחוייב להשאר שבוע נוסף?
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 11:17
המעסיק שוגה. הנך מחויב לתת חודש קלנדרי של הודעה מוקדמת וניתן לחפוף בו את ימי המילואים.
רונה
11/02/2014 11:00
עבדתי בשכר חודשי, כאשר ימי העדרות נוכו משכרי לפי חישוב של שעות חסר - שעות החסרות כפול שכר לשעה המוגדר לצורך החישוב שכר חודשי. כאשר פדיתי ימי חופשה בזמן שעבדתי המשכורת לא נפגעה, אך כאשר עזבתי את מקום עבודתי, קיבלתי פדיון חופשה לפי חישוב : שכר חודשי /30 ולא ימי עבודה בפועל או לפי שכר שעתי. רציתי לדעת, האם לא אמורה להיות עקביות בחישוב ערך יום חופשה או יום העדרות בזמן העבודה ובפדיון חופשה בגמר חשבון.
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 11:04
ערך יום חופשה בגין הפחתת חוסר ובגין תשלום פדיון חופשה אמור להיות זהה.
דרור
11/02/2014 10:13
שלום רב
עבדתי בבחירות של עיריית אשקלון בתאריך 22.10.2013, עבדתי דרך מתמודד למועצת העיר, אני הובטח לי שכר של 500 שקל שעדיין לא קיבלתי... אשמח לקבל עזרה וייעוץ
(הבנתי שעל כל יום עבודה במידה שלא קיבלתי משכורת מגיע לי אחרי חודש של אי תשלום 5 אחוז על כל יום שעובר) אשמח לקבל מידע גם בנושא זה וכיצד עלי לטפל בנושא
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 10:22
ניתן לפנות למי שהעסיק אותך במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה על שכר עבודה ופיצויי הלנה.
טובה זהבי
11/02/2014 09:27
בעלי עובד במרכז ואנו גרים בירושלים. הוא מקבל רכב מהעבודה אך נאמר לו שעליו להביא עובדים נוספים הגרים בירושלים. בשל כך הוא יוצא מאוחר יותר מירושלים כדי להתאים עצמו לשעות שלהם. האם כשהוא רושם בכרטיס את שעת תחילת העבודה הוא צריך לרשום את השעה בה אסף את העובדים האחרים או שעת ההגעה בפועל למקום העבודה? יש לציין כי בפעמים שהוא חולה או לא מגיע לעבודה, בדרך כלל עליו למסור את הרכב לעובדים האחרים.
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 09:29
שלום,

לא ניתן להטיל עליו את המשימה להעביר את הרכב לעובדים האחרים כאשר הוא בחופשת מחלה.
לימור
11/02/2014 08:58
בוקר טוב. חיפשתי זכויות עובדי שטח וכל מה שאני מקבלת זה לגבי עובדי שטחים. בן זוגי עובד בחברת תקשורת ולכן עובד מהצפון ועד הדרום. אני רוצה לדעת האם יש מקסימום שעות עבודה ליממה? בחוזה כתוב לו השכר ועוד שעות נוספות גלובליות סך של כ 25% מהמשכורת. האם זה חוקי? היכן אני יכולה לקרוא לגבי זכויות עובדי שטח? זה דחוף לי . תודה רבה ויום נעים
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 09:00
שלום,

אין זכויות מיוחדות לעובדי שטח חוץ מהזכות לאשל במקרים מסויימים. עם זאת יש לנהוג ע"פ חוק העבודה הכללים.
שוהם
10/02/2014 19:12
שלום וברכה,
סיימתי את עבודתי לאחר חופשת לידה.
המעביד לא הפריש לי במשך השנים פנסיה באופן סדיר חודש לפני תום חופשת הלידה הפריש את הכל בבת אחת ובנוסף הפריש בבת אחת את חלקי בפנסיה ושילם את הכל מאצלו.
לאחר שהודעתי על עזיבה בתום חופשת הלידה הודיע לי כי אני חייבת לו את סכום ההפרשה שהוא חלקי בפנסיה.
סכום גדול מאוד. הסכמתי להחזירו בפריסה אולם בתלוש המשכורת האחרון הכוללת פדיון ימי חופש והבראה הוא קיזז את מלוא הסכום שאני חייבת לו בגין חלקי.
המשכורת שנשארה בידי היא זעומה.
האם מותר לו לדרוש ממני להפריש הכל בתשלום אחד ולקחת את התשלום ללא הסכמתי? שכן זו לא הייתה טעות שלי שלא הפריש את הכספים גם שלי בזמן?!
לטענת המעסיק על פי התייעצות עם עורך דין הדבר חוקי.
לאחר שיחה עם ההסתדרות הבנתי שזה לא נכון.
אנא עזרתכם...
ומה ניתן לעשות כי הוא כבר קיזז לי מהמשכורת וזהו...
תביעה?
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 08:42
שלום,

בנסיבות מסוימות הדבר אינו חוקי. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ורה
10/02/2014 15:37
שלום,

אבקש עזרתכם בגין תשלום חופש מחלה אחרי ניתוח כף יד ימין.אני עובדת בחברה 15 שנים בתפקיד מנהלת חשבונות בתאריך 6.1.14 עברתי ניתוח, קיבלתי 5 שבעות מחלה.

פירוט תשלום משכורת שלי מחודש 3.13 עד חודש 12.13: שכר יסוד -5500, הבראה 248, נסיעות 142 שח ,עד 20 שעות נוספות לפי הסכם - 1000 שח, סה"כ ברוטו 6890 שח.

בחודש 1.14 עבדתי 3 יומי העבודה. פירוט משכורת עבור חודש 1.14 : שכר יסוד 5500, הבראה 248, נסיעות 149, עד20 שעות נוספות לפי הסכם 140 שח, מחלה -1 - 240-, מחלה 2יומי -240- שח, סה"כ 5557 שח.

מעביד בצע קיזוז תיאור תשלום "עד 20 שעות נוספות לפי הסכם", שאני קיבלתי כל חודש במשך שנה, זה נכון? התיאור הזה צריך לכנס בגין חישוב פיצויים? תודה מראש לתשובתכם, בכבוד רב.
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 08:42
אם תשלום השעות הנוספות אכן מותנות בביצוע שעות נוספות בפועל אז אין לחשב אותן בחודש בו נעדרת עקב מחלה וכן אין לחשבן בפיצויי פיטורים.
אורן
10/02/2014 20:56
חברת תקשורת גדולה בתחומה פיטרה אותי אחרי 6 שנים
עקב הסכם פרישה מרצון עקב כך שהיא מעבירה את כל עובדיה למיקור חוץ.
נכון להיום הם מאחרים לי בתשלום הפיצויים כשלוש שבועות מעבר ל30 יום שהחוק הציב בפניהם
היום יצרתי קשר עם נציב תלונות הציבור בחברת הביטוח שאכן בדק את כל המסמכים שלא חסר פרטים ואישר כי הזמן עבר וכי יבדוק למה זה מתעקב בחברת הביטוח כי הוא רואה שלא חסר שום פרט במסמכי הגשת הפידיון וכי ישלח להם(חברת הביטוח) זירוז וייתן לי תשובה עד 24 שעות.
שנית הגשתי תלונה למפקח על הביטוח
שלישית אני מעוניין לתבוע בבית הדין לעבודה פיצויי הלנת שכר שמגיעים לי בחוק.
לא הגיוני שאני מפוטר 8 חודשים ועדיין לא קיבלתי פיצויים.
סכום הפיצויים היינו 32000 ל6 שנים
רציתי לדעת מה הסכום שנהוג לתבוע במקרה כזה עלמנת שאזכה לפיצויי הוגן+עוגמת נפש+שלא ימשיכו מעסיקים (טייקונים)לאחר בכספים כי בשבילו זה כסף קטן בשבילי זה כסף גדול.
אני אישית נפגעתי בכך שבניתי על הזמנים שהחוק קבע להם רציתי לרכוש רכב ובגלל שלא קיבלתי את סכום הפיצויים לא יכולתי לרכוש את הרכב והייתי צריך לקחת הלוואה שכמובן תהיה לי יקרה יותר עקב הריבית ובכך נמנעתי מלקנות את הרכב.
ורציתי לדעת מה לדעתך הסכום שבו אנקוב בתביעה כאמור ידוע לי כי עליי לשלם 1 אחוז מסכום התביעה
בתודה מראש
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 08:41
שלום,

מדובר כמובן בהלנת שכר. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
בטי
10/02/2014 18:04
באם הנני מעל גיל 55 24/2 אהיה 56 וקבלתי הבטחת הכנסה כאלפיים מאה שקל, אשתכר בעבודה של 37 שעות שבועיות, שכר ישולם לפי - שעה 25 שקל.
מה השכר בנטו לאחר הורדות לפי חוק כ-143 שעות בחודש.
(3,754 ש"ח ברוטו)? מה הנטו? נסיעות חודשי חופשי 145 שקל.
האם מגיע לי השלמת הכנסה מבטוח לאומי? וכמה מגיע לי אם כן....
תודה.
עורך דין ארז כהן
11/02/2014 08:40
לחישוב הנטו יש לפנות לרואה חשבון או יועץ מס או להיעזר במחשבונים באינטרנט.
לצורך בדיקת זכאות להבטחת הכנסה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי עם נותנים מדויקים של מצב משפחתי, אך נראה כי אין זכאות לאור הכנסתך.
מורן
10/02/2014 20:36
שלום, האם מותר לעובד לדרוש את דוח השעות שעבד מהמעסיק?
תודה
עו"ד אריק שלו
11/02/2014 08:38
שלום,

אין חוק המחייב את המעסיק לתת לך את דוח השעות אותו הוא עורך בכל חודש.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ