פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 848
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (378) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 378 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רונית
07/04/2015 13:25
שלום רב,
פוטרתי אתמול לאחר שימוע. קיבלתי מכתב רישמי מהחברה המסביר בפרטי פרטים את כל הסיבות לפיטוריי. היום התקשר אליי הבוס ואמר לי להתעלם מהמכתב... האם זה תקין? האם אני יכולה לסרב לו? (יש סיכוי שכבר מצאתי עבודה אחרת).
תודה מראש!
עורך דין
08/04/2015 09:26
שלום רונית

אם קיבלת מכתב פיטורים לאחר שימוע מסודר, הרי שפוטרת מהעבודה לפי החוק. כעת, הבחירה האם להענות לבקשת הבוס לשעבר או להמשיך הלאה בדרכך, כולל מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה, הנה בחירה שלך ורק שלך ועליך לפעול לפי צו מצפונך.

בהצלחה וחג שמח
שירה
08/04/2015 08:55
שלום רב
עבדתי בשירותי ביראות כללית בבית חולים
5 שנים ראשונות נרשם לי בתלוש רק דירוג ללא דרגה
הייתכן
שנתיים קודם קיבלתי קביעות
והאם יש להתייחס לשנה הראשונה שעבדתי דרך קבלן כשנת וותק לצורך קביעות
כמו כן החל ממתי מתחילים לרשום וותק בתלוש המשכורת ומתי מתחילים גם לרשום וותק צהלי
פעמיים שינו לי את הדירוג בתלוש
97 ו-27 האם מישהו מכם מכיר את הדירוגים הללו
תודה
שני
07/04/2015 12:02
שלום,

אשמח לעזרה בחישוב חופשת הלידה עבורי, הנה כל הפרטים:

ילדתי ב- 14.3.15

בשנה האחרונה עבדתי בשני מקומות עבודה:

הנוכחי - התחלתי ב- 1.10.14
במקום העבודה הקודם, עבדתי מה- 16.3.11 ועד ל- 30.9.15,
בשניהם - משרה מלאה, 5 ימים בשבוע.
כמובן שיש רצף בתשלום הביטוח הלאומי

מעבר ל- 14 השבועות, כמה אוכל להאריך את חופשת הלידה?
עורך דין
08/04/2015 08:52
בוקר טוב שני

לצערך לא תוכלי להאריך את חופשת הלידה מאחר ולא צברת ותק של שנת עבודה לפחות אצל מעסיקך הנוכחי. מאידך, יש באפשרותך לקחת חל"ת של חודש ימים במקום.

בהצלחה
תהילה
08/04/2015 08:50
אני ילדתי בסוף דצמבר האם אני זכאית לקבל החזר של החצי נקודה עבור כל שנת 2014?

אני מקבלת הפרשים של בונוסים עבור החודשים שהייתי שכירה כבר שלושה חודשים מיציאתי לחופשת הלידה רק שמס הכנסה מוריד לי 48% מס כיצד אני יכולה לקבל את הכסף בחזרה זה חוקי בכלל?

מקום העבודה לא דיווח לי על הלידה בזמן ורק בתלוש של חודש פברואר(הפרשים) ראיתי שעודכן החצי נקודה כיצד אני יכולה לקבל את ההפרשים בחזרה?

הלכתי לאיבוד כבר ואני מרגישה חסרת אונים מקום העבודה ממש לא עוזר לי הם רק פישלו ללא הפסקה
שרון
06/04/2015 15:36
האם חוקי כיום לגלם פיצויי פיטורין בשכר העובד? (מדובר בעובד המשתכר הרבה מעבר לשכר מינימום)
מדובר בחוזה עבודה בן 14 שנה, שלפיו הועסקתי ב14 שנה האחרונות
(למיטב זכרוני הנ״ל היה חוקי בעבר אך החוק השתנה מאז..?)
עורך דין
08/04/2015 08:48
שלום שרון

אין כל מניעה חוקית להכליל את פיצויי הפיטורין בשכר עבודתו של העובד, כל עוד הסכומים אינם פחותים מאלה המגיעים לעובד לפי חוק.

בהצלחה
ורד
06/04/2015 14:02
במידה ו 10 לחודש נופל על שבת או חג האם המעביד יכול לשלם את השכר אחרי הוא שהוא חייב לשלם לפני
עורך דין
08/04/2015 08:47
שלום ורד

ה-9 לחודש ולא ה-10 כמו שכולם חושבים הוא המועד האחרון לתשלום שכר עבודה. אם המעסיק לא שילם עד למועד זה, בכל מקרה, הוא מלין את שכרך בניגוד לחוק.
זיו
07/04/2015 16:58
צהריים טובים

אני זקוק להסטוריה של מעסיקים קודמים. פניתי לביטוח הלאומי אבל הפירוט שהם נותנים כולל מעסיקים שמעולם לא הכרתי ולא כולל חלק מהמעסיקים שכן עבדתי אצלם. יש למישהו עצה איך משיגים את המידע (מי היו המעסיקים שלי מ-1988 ואילך)?

תודה מראש על העזרה
עורך דין
08/04/2015 08:46
בוקר טוב זיו

רשימת המעסיקים הקודמים המופיעה במחשבי המוסד לביטוח לאומי היא הרשימה המעודכנת ביותר של מעסיקיך. כל מעסיק שאצלו עבדת וקבילת שכר מחוייב לדווח עליך למוסד לביטוח לאומי, וכך פרטיו שמורים במחשבי המוסד לביטוח לאומי, ומכאן שהתדפיס שקיבלת הוא עדכני ומחייב. מעסיקים שאינם מופיעים ברשימה פשוט לא דיווחו עליך כעובד למל"ל. אם ישנם שמות שאינך מזהה, הסיבה לכך שלעיתים המעסיק משתמש בשם אחד בעסק בעוד שהחברה שמעיסקה אותך בפועל משתמשת בשם הרשום ברשם החברות ולעיתים יש שוני.

בהצלחה
שני
07/04/2015 19:26
אני עובדת בעבודה שבה חתמתי על שנה התחייבות. קנס היציאה הוא ע"ס 2500 שקל והוא יורד בהתאם לחודשי העבודה שנשארו לי עד לסוף ההתחייבות.

הקורס הועבר ע"י החברה עצמה, לא קיבלתי שום תעודה בסופו והוא נמשך כ-3 שבועות מלאים אשר שולמו לי (מינימום).
אני רוצה לעזוב ונאמר לי שאם ההכשרה היא פנימית ואני לא מקבלת שום הסמכה או תעודה שלמדתי ידע שיועיל לי בעבודה אחרת (ואכן לא למדנו כזה דבר, הוכשרתי לעבודה עצמה ותו לא) הקנס אינו חוקי.

מישהו יכול לאשר או להפריך?

בנוסף האם קיימת פסיקה בעניין?

אשמח אם תפנו אותי אליה או תנחו כיצד לחפש, באתר תקדין ובגוגל לא מצאתי.
עורך דין
08/04/2015 08:43
שלום שני

אין כל הכרח חוקי לתת תעודה או הסמכה רשמית אחרי הכשרה מקצועית על חשבון המעסיק. את מתארת מצב שבו המעסיק השקיע בך כעובדת, הכשרה על חשבונו למשך 3 שבועות. זוהי תקופה בה קיבלת משכורת וזכית להכשרה שיש לה עלות כספית. על פניו נראה כי התחייבות לשנה מלאה של עבודה או לחילופין קנס של 2500 שח הנם דרישה מידתית, וספק בעיני עם פניה לבית הדין לעבודה תעזור במקרה הזה.

בהצלחה
ג'ני
07/04/2015 12:01
ושוב ביטוח לאומי מכה בנו את נפלאותיו...

לאחר שעבדתי שלוש שנים במקום עבודה מסודר במשרה חלקית, אחרי שחזרתי מחופשת לידה לחודש וחצי של עבודה, הבריזה לי המטפלת ולא מצאתי סידור נאות לבתי התינוקת.
בצר לי נאלצתי להודיע במקום העבודה שאני לא יכולה להמשיך לעבוד ושאני מסיימת את עבודתי בעוד שבועיים (התייעצתי עם מנהל המחלקה בה עבדתי כמה זמן צריך להודיע מראש על הפסקת עבודה והוא אמר ששבועיים) וכך בתאריך 9.1.15 התחלתי את תקופת האבטלה שלי שכללה בין השאר פנייה ללשכת התעסוקה כבר בתאריך 13.1.15 ומאז אני מתייצבת בכל יום שלישי כנדרש על פי חוק.
בתאריך 24.3.15 הגשתי סוף סוף את הניירת בביטוח לאומי לתביעת דמי אבטלה.

אתמול נכנסתי לאתר של הביטוח הלאומי לאזור האישי על מנת לברר אם יש חדש לגבי התביעה שלי וגיליתי שהודפסו עבורי שלושה מכתבים:

שניים מתאריך 31.3.15 ואחד מתאריך 1.4.15.

במכתבים נרשם שנמצאתי זכאית לדמי אבטלה לתקופה של 138 ימי זכאות בתוך התקופה של ינואר 2015 ועד דצמבר 2015.

נטען במכתבים שמאחר והתפטרתי מרצון וללא כל הצדקה יקוזזו 90 ימים מהימים שמגיעים לי עקב התייצבות סדירה בלשכת תעסוקה וכמובן, 5 ימי אכשרה מהחודש הראשון בו התייצבתי.

למיטב ידיעתי והבנתי, אישה שנאלצת להפסיק את עבודתה לצורך טיפול בתינוק עד גיל 9 חודשים, נחשב כאילו פוטרה ויש הצדקה להפסקת עבודתה ואפילו מדובר בהפסקת עבודה מרצון, הרי שאיך אוכל לעבוד אם אין לי איפה לשים את התינוקת?

מה החוק אומר בעניין והאם יש לי עילה לערעור על החלטת הביטוח הלאומי?

רק לציין שבנוסף לקיזוז 90 ימים מדמי האבטלה שאושרה לי, בעלי עדיין ממתין לתשלום דמי פגיעה מתאונת עבודה לאחר שאת התביעה שלו שלשל בתיבת השירות בסניף הביטוח הלאומי לפי הנחיית פקידה וכיום נטען מהביטוח הלאומי מצד אחד שהם לא מוצאים את המסמכים האלה ומצד שני, הם שלחו לו דרישת תשלום חוב לכתובת החדשה שהוא עדכן באמצעות המסמכים שלטענתם לא נמצאים ברשות הביטוח הלאומי.

אבל זה כבר סיפור בפני עצמו שרק מעיד על ההתנהלות הלקויה של הביטוח הלאומי מול האזרח.
עורך דין
08/04/2015 08:40
שלום ג'ני

למרות העובדה לפיה התפטרת בדין מפוטרת, המוסד לביטוח לאומי רואה בך כמתפטרת (ולא מפוטרת) ולכן עלייך להמתין תקופה של 90 יום לצורך קבלת דמי אבטלה - כך קובע החוק, ואלה מקרים נפוצים ביותר.

בהצלחה וחג שמח
אביב
06/04/2015 12:53
שלום,
חבר שואל: יש לי כספים בקופת גמל כלל פיצויים למעסיק.
הכספים הופקדו על ידי לצורך פיצויים לעובדים.

מכיוון שאין יותר עובדים הוא רוצה את הכסף חזרה אלי.
פניתי לקופה והם אומרים שהדרך היחידה לשחרר את הכסף היא להביא פסק דין מבית דין לעבודה שמאשר את השחרור.
במה דברים אמורים? פס"ד הצהרתי? מה ההליך ומה התהליך?
עורך דין
08/04/2015 08:33
שלום אביב

המקרה נשמע מוזר ולא ממש ברור. לדעתי, לפני שקופצים גבוה מדי, צריך וכדאי לפנות אל סוכן הביטוח, שינסה להסדיר את הנושא מול חברת הביטוח. דלתותיו של בית הדין לעבודה תמיד פתוחות, אך יתכן וניתן יהיה להסדיר את הנושא ללא צורך בהגשת תביעה משפטית.

בהצלחה
שירלי
07/04/2015 15:25
בחודש עשירי לשנת 14 עבדתי כשיננית ליום אחד באיזו מרפאת שיניים לכמה שעות אחרי סיום העבודה החלטתי שהמקום המתאים לתנאים שלי
ביקשתי את המשכורת של האותו יום והמרפאה הודיעה לי שאני מקבלת צ״ק בנקאי ב10 לחודש אך מעז עבר יותר משבעה חודשים ועוד לא קיבלתי שום צ״ק כמה פעמים יצאתי קשר עם המנהל של המרפאה אך היה חוסר מענה או מידי בחזרה נשלח SMS "מצטער, אני עסוק אתקשר מאוחר יותר״
איך שמקרה הזה קרא בעוד כמה פעמים נוספים.
יום אחד כד התקשרתי למרפאה מישהי נתנה לי את המספר טלפון של המחלקת הנהלת חשבונות כאשר סיפרתי להם את המקרה הם הבטיחו לי שמודיעים למנהל ומכינים לי שיק באופן מידי.

לפני חודש קיבלתי SMS מהמנהל המרפאה איך שהוא בקש את השם המשפחה שלי כדי לכתוב על הצ״ק מאז עברו חודש נוסף אך הוא הגיע לי שום שיק.

אני מציינת שמדובר בסך הכל 270₪ בלבד
נא להדריך אותי איך אפשר להגיב בכאלו מקרים?
תודה
עורך דין
08/04/2015 08:29
שלום שירלי

לפי הנסיבות המתוארות בשאלתך אין הרבה ברירה אלא לפנות כבר לאחר חג הפסח אל בית הדין לעבודה, ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. מאחר והמדובר בסכום כסף קטן כמובן שאין הצדקה כלכלית בשכירת שירותיו של עורך דין ותוכלי להגיש את התביעה לבד. בבית הדין לעבודה תמצאי סטודנטים משפטים, מתנדבים, שיסייעו לך במידת הצורך.

בהצלחה
ק.ק
07/04/2015 19:28
ערב טוב לכם

עובד שכיר שעבד רצוף במקום עבודה במשך 4 שנים, החברה בה עבד נקנתה על ידי חברה אחרת והוא עבר מחברה לחברה וקיבל מהחברה המקורית מכתב פיטורים מסודר ופיצויים. אחרי חודשיים במקום העבודה החדש החליט לעזוב כי סוג העבודה היה שונה ממה שהובטח לו (בע״פ). לא קיבל מכתב פיטורין כי עזב מיוזמתו. האם זכאי לחתום דמי אבטלה מיידית או רק לאחר 90 יום ? האם המכתב ממקום העבודה המקורי יכול ״לתפוס״ (שמעתי שיש תקופת ״חסד״ של שנה לאחר פיטורין)

תודה מראש
עורך דין
08/04/2015 08:26
בוקר טוב

לפי הנסיבות שתיארת בשאלתך העובד יהיה זכאי לחתום אבטלה רק לאחר תקופת המתנה לפי החוק של 90 ימים. במידה והעובד היה פונה אל שירות התעסוקה מיד לאחר הפיטורים הראשונים הוא היה יכול להמשיך ולחתום גם לאחר שעזב את מקום העבודה השני אך מאחר וזה לא המצב, אין משמעות למכתב ממקום העבודה.

בהצלחה
שלום
08/04/2015 08:22
בוקר טוב,

אני רוצה לשאול אם יש לי עילה לתביעת מקום עבודה על כך שהוא הביא אותי ב-6 לפנות בוקר לעבודה, ולאחר שהגעתי אמר שאני לא עובד אותו יום ושהוא הביא כבר מישהו אחר והוא לא הודיע לי על שינוי זה בשום צורת תקשורת שהיא.

חייב לציין שיום לפני לא הגעתי לעבודה והודעתי זאת למנהלת מקום העבודה שצץ משהו בלתי ניתן לדחיה והיא ראתה את ההודעה אך לא הגיבה לכך.

חייב לציין שבמקום העבודה הזה עברתי המון צעקות ברמה של השפלה, והיחס ממש מגעיל ומזלזל מצד המנהל השני, חייב לציין שהוא פעם אחת לקח ממני בכוח את המגש שניקית ואמרתי לו שאסיים לנקות אותו ואנקה את העגלה של האוכל, והוא פשוט חטף ממני אותו בכוח וצרח עלי ללכת לנקות את המגש, חייב לציין ששתקתי עד כה כי לא רציתי להיות מפוטר אבל היום זה כבר עבר כל גבול וצרחתי עליו והתווכחתי איתו והתפטרתי.
עדי
08/04/2015 07:49
שלום, עזבתי עבודה לאחר 11 חודשי עבודה בפועל.
אני לא עבדתי במשרה מלאה אלא לפי שעות... שאלותיי הן:
1. האם במשרה חלקית נצברים ימי חופשה?
2. אם נצברים, האם המעסיק חייב לשלם אותם במשכורת אחרונה?
תודה
אבי
08/04/2015 02:00
שלום אני סטודנט שעובד במשרה חלקית בשמירה
יוצא שאני עושה בדרך כלל 3 משמרות בשבוע שכל משמרת
8 שעות רציתי לשאול...א.בהקשר לפנסיה כמה אחוז מהברוטו
שלי יורד לפנסיה השתלמות וכו?
ב.האם נכון שאם אין תחבורה ואני מגיע עם רכב
דמי הנסיעות הן 26.40 ליום?
ג.זה שעלה שכר המינימום האם לעובדי בשמירה עלה גם?
למרות שלא קיבלנו 23.12
תודה
אני
08/04/2015 00:30
אני עובד בחברה גדולה כ 8 שנים.
בשנה האחרונה, תפקידי דעך ולמרות שהודעתי למנהל שלי המצב לא השתפר. היקף המשרה המשיך להפגע מבלי לקבל הודעה מוקדמת . שום דבר לא השתנה אלא להיפך . התראתי בפני הממונים עלי שלאור המתרחש מצבי קשה ושלא יכול להמשיך כך. בזמן שאני בחופשת מחלה קיבלתי מהם הצעה לתפקיד אחר, אך לא יכול להסכים מכיוון שזה ירידה בתפקיד וירידה בתנאים. חייב לציין שאני נמצא בהסכם קיבוצי. האם בכל מקרה אני זכאי לפיצוים במידה ואני מתפטר עקב הרעת תנאים? איך עלי לפעול במידה ולא מעוניין לקבל את התנאים החדשים שהוצעו לי?
גוני
07/04/2015 09:27
היי,

אני עובד שכיר בחברה שהחתימה אותי על הסכם שכר גלובלי. (4,000 ש"ח).

בנוסף אני מקבל בונוסים (10% עבור כל משלוח) ורכב ודלקן חופשי.

לאחרונה הוארכו שעות העבודה ללא תוספת. (אם עד היום עבדנו 8:00 עד 17:30, היום זה פעמיים בשבוע 7:00 עד 19:00, ובשאר 8:30 עד 18:30) ללא תוספת שכר, רק הבונוסים גדלים כמותית (אם אני עובד יותר שעות אז בפועל אני משרת יותר לקוחות).

בנוסף אני מחוייב פעם בחודש לעבוד בנוסף יום שישי. האם זה כל ההליך הזה הוא חוקי?
מה הם זכויותיי?
עורך דין
07/04/2015 09:57
שלום גוני

אם בהסכם העבודה שלך מצויינות שעות עבודה ספציפיות והמעסיק רוצה לשנות את ההסכם באופן חד צדדי לרעתך, כמו במקרה שציינת: להעלות את שעות העבודה ולהוסיף עבודה ביום שישי, הרי שהמדובר לכאורה בהרעה מוחשית של תנאי העבודה שלך ואינך חייב להסכים לכך מן הסתם.
נועם איפרגן
07/04/2015 09:40
האם מותר למעסיק לבקש ממני לבוא לעבוד שאני חולה בבית תודה ויום טוב מה הדין עבירה אם הוא אומר לי לבוא לעבוד
עורך דין
07/04/2015 09:54
שלום נועם

כאשר אתה חולה ויש בידך אישור מחלה מרפא המשפחה אסור למעסיק לגרום לך לעבוד או לדרוש ממך לבוא לעבודה.
זאהר
06/04/2015 07:48
בכל יום אני מחלק מכתבים במשך כ 11 שעות,גם בחול המועד, האם בגלל שזה חול המועד אמורים לתת לי שעות נוספות מהשעה השביעית?
עורך דין
06/04/2015 07:53
שלום זאהר

לפי החוק לא, אלא אם כן חל עליך הסכם קיבוצי מיוחד כמו זה שבענף הדפוס לדוגמא.
זאהר
07/04/2015 09:03
זה מה שאני שואל, אני עובד בחברת ההפצה ״מסר״, האם חברות ההפצה שלא קשורות לדואר ישראל כפופות להסכם קיבוצי כלשהו?
רועי
06/04/2015 17:27
שלום
ע"פ החוק בין 1-4 שנות ותק מקבלים 14 ימי חופש ומתוכם בפועל 12.
1.האם זה בתנאי שלוקחים חופשה בת שבוע ?
2. האם מותר לי לקחת חופש יום-יומיים ? ואם כן האם אני מרוויח למעשה 14 ימי חופש ולא 12 ? תודה.
ננה
06/04/2015 11:50
שלום,
אני עובדת בתור סייעת בגן ילדים פרטי.
רציתי לברר לגבי התלוש משכורת.
מנהלת הגן כל הזמן מוסיפה יום אחד ללא עבודה לתלוש,
לדוגמא בחודש שעבר עבדתי בכל ימי העבודה, כלומר 24 מתוך 24, ובתלוש נרשם 24 מתוך 25. רציתי לברר מה המשמעות של המהלך הזה והאם הוא חוקי
עורך דין
06/04/2015 14:28
שלום ננה

כל עוד המעסיקה אינה מחסירה לך ימי חופשה בגין היום העודף לכאורה, איני מצליח להבין מדוע היא עושה זאת. בקשי ממנה לתקן ותת לך תלושי שכר מדוייקים. זאת בהחלט זכותך.

בהצלחה
מורן
06/04/2015 10:58
שלום וחג שמח

אשמח לדעת האם ישנו חוק שאומר שבתי דפוס עובדים בחול המועד פסח עד השעה 14:00?

תודה
עורך דין
06/04/2015 14:26
שלום מורן

ההסכם הקיבוצי של העובדים בענף הדפוס קובע כי בימי חול המועד עובדים פחות שעתיים מאשר בימי עבודה רגילים. עד כאן.

חג שמח
כרמית
04/04/2015 00:34
עבדתי 22 שנה במקום עבודה כשכירה בעירייה.
היתה לי נקודת פרישה בהגיעי לגיל 62 בשנה שעברה ולא ידעתי על כך. העירייה,ועד העובדים ומועצת הפועלים שאני חברה בה 22 שנה לא הועילו בטובם לדווח לי על נקודת פרישה זו- שהיתי יכולה לצאת לפני שנה. במקרה נודע לי שאני יכולה לממש את נקודת הפרישה ופרשתי באיחור של שנה מהעירייה. האם יש באפשרותי לתבוע את העירייה על הנזק שנגרם לי? ולדרוש מהם את כספי הפסניה של השנה שעבדה לי?

הרי יכולתי לשבת בבית ולא לעבוד שנה ולקבל את הפנסיה מתחילתה.

תודה וחג שמח,
כרמית
עורך דין
06/04/2015 08:57
שלום כרמית

את יכולה לפרוש לגמלאות בכל רגע נתון ולפי בחירתך לאחר הגיעך לגיל פרישה.

בהצלחה
כרמית
06/04/2015 09:34
אם לא ידעתי שהגעתי לגיל הפרישה והמשכתי לעבוד שנה בהגיעי לגיל השפרישה אני יכולה לתבוע את הכסף עבור השנה שחלפה?
עורך דין
06/04/2015 10:06
שלום כרמית

לא. הרי בתקופת העבודה קיבלת משכורת כחוק. לא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אמיר
30/03/2015 12:06
התחלתי לעבוד בעירייה אתמול בעבודת מזכירות. עדיין לא ראיתי חוזה, לא אמרו לי את השכר או התנאים
עורך דין
06/04/2015 09:15
שלום אמיר

החוק מחייב את המעסיק שלך לתת לך, ולכל עובד בכלל, חוזה עבודה ברור ומפורט הכולל את כל תנאי העבודה שלך. אי מסירת חוזה מהווה הפרה של חוקי העבודה.

חג שמח
נוף
02/04/2015 08:18
היי,

אני עובדת בחצי שנה האחרונה בעסק של בעלי. הסתכלתי עכשיו על התביעה לתשלום דמי לידה באתר של ביטוח לאומי ואני רואה שכתוב שבמידה ויש קירבה משפחתית ביני ובין המעסיק אני צריכה להגיש הוכחת תשלום ל-12 חודשים אחרונים. זה נכון? זה אומר שלא אקבל את דמי הלידה שמגיעים לי?
עורך דין
06/04/2015 09:01
שלום נוף

כל שעליך לעשות הוא להוכיח כי עבדת בפועל וקבלת משכורת כמו כל עובד אחר. המוסד לביטוח לאומי מנסה למנוע רישום בני משפחה כעובדים למטרות הונאה וקבלת דמי לידה (וזכויות אחרות) מבלי שאכן בוצעה עבודה בעסק המשפחתי בפועל. אם עבדת ברור שאת זכאית לקבל דמי לידה. קל מאד להוכיח זאת.

בהצלחה
הילה
02/04/2015 08:21
בוקר טוב

מקווה שתוכלו לענות על השאלה שלי.

אני עוד חודשיים כבר לא עובדת שנתיים. צפויה ללדת בשני הקרוב. האם אני זכאית לקבל דמי לידה? אם כן, כמה? האם מגיעות לי עוד זכויות אחרי הלידה כיוון שאני עדיין רווקה (יש לי חבר שהוא האבא). תודה רבה רבה
עורך דין
06/04/2015 08:59
שלום הילה

על פניו אינך זכאית לקבל דמי לידה.

לידה קלה ורק בריאות
שחף
02/04/2015 12:36
שלום לכם

הבנתי שלפי החוק אני חייבת לתת למקום עבודתי יום על כל חודש שעבדתי לאחר מכתב פיטורים...האם הימים מתחילים מאותו יום שהגשתי את המכתב? והימים נחשבים כימי עבודה או ימים בפועל? תודה על העזרה
עורך דין
06/04/2015 08:58
שלום שחף

אכן מנין ימי ההודעה המוקדמת מתחילה מעת מסירת ההודעה על פיטוריך. ימים אלה הנם ימים קלנדריים ולא רק ימי עבודה בפועל.

בהצלחה בדרכך החדשה
טניה
04/04/2015 00:12
חסר לי 6 ימים קלנדרים עד 10 חודשי עבודה לפני פיטורין. (6.6.14-31.3.15)האם מגיע לי פיצויי פיטורין?כמו כן לא נתנו לי התרעה מראש אבל ציינו במכתב שישלמו לי על 10 ימים אלה במשכורת של חודש מרץ. לו הייתי עובדת את עשרה ימים אלה, אז כן הייתי מגיעה ל 10 חודשים מלאים. האם זה נעשה על מנת למנוע מלשלם לי פיצויי פיטורין או שגם ככה לא מגיע לי פיצויים אחרי 10 חודשים. תודה מראש על התשובה.
עורך דין
06/04/2015 08:56
שלום טניה

10 חודשי עבודה לרוב אינם תקופת העסקה מספיקה לצורך קבלת פיצויי פיטורים, אלא אם תצליחי להוכיח כי המעסיק נוהג לפטר עובדים באופן קבוע לחאיר 10 חודשים על מנת להתחמק מתשלום פיצויים לפי חוק בתום שנת העסקה.
שרון
04/04/2015 14:51
פוטרתי מעבודתי ולזכותי ימי חופשה צבורים שלא נוצלו.
המעביד מסרב לפדות את ימי החופשה בטענה שקיים אצלי סעיף בחוזה האומר במפורש כי ימי החופשה אינם ניתנים לפדיון.
מצד שני תקופת ההודעה המוקדמת אינה מאפשרת ניצול של כל ימי החופשה.
מה אומר החוק בנושא?

בתודה מראש!
עורך דין
06/04/2015 08:55
שלום שרון

החוק אינו יכול לגבור על הוראות החוק במקרה זה וימי החופשה הצבורים שלך אמורים להפדות בשווה כסף בתום יחסי עובד מעביד.

בהצלחה
רוזה
04/04/2015 19:37
ערב טוב

אני מקבלת סכום בסיסי + עמלות על כל מכירה בסיס 4000 שקל ותוספת עמלות שמגיעים בממוצא לעוד 3000-3500 שקל בחודש. שאלה - אם אני צריכה לקבל דמי מחלה ודמי חופשה לפי חישוב כולל של בסיס ועמלות או רק של בסיס?

תודה רבה וחג שמח
עורך דין
06/04/2015 08:54
שלום רוזה

בגדול, עמלות אינן נכנסות לחישוב ימי מחלה שכן אם אינך עובדת אינך מבצעת מכירות וכך אינך זכאית לקבל עמלות אלא רק שכר בסיס.

חג שמח




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ