פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 722
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרולי
06/10/2015 16:58
קרוב משפחתי מועסק כבר שנים ברשת חנויות לפי שעות (משמרות). עכשיו הוא מצא עבודה כשכיר במקום אחר, בתפקיד טוב בהרבה. הוא חושש שאם הוא יתפטר מהעבודה בחנות ביוזמתו, הוא יפסיד את פיצויי הפיטורין. האם ניתן להתפטר ועדיין לקבל פיצויים?

תודה.
עורך דין
07/10/2015 08:53
שלום שרולי

חששו של בן משפחתך נכון ואמיתי. פיצויי פיטורים שמורים לעובדים מפוטרים או לעובדים שמתפטרים בדין מפוטר, בהתאם לתנאים הקבועים בחוק בלבד.

בהצלחה
ולריה
06/10/2015 17:00
שלום לכם

רציתי להבין מה עושים במקרה כדלקמן: במקרה של שתי משמרות בוקר וערב ששניהן מתחת ל 8 שעות ביניהן יש הפרש של שעתיים מה הזכויות שלי? משמע בעניין משכורת, הפסקות וכו' - המעסיק עדיין מחוייב לשלם יותר אם עבדתי מעל 8 שעות ביום אבל לא משמרת אחת רצופה? ואם כן כמה יותר?
עורך דין
07/10/2015 08:52
בוקר טוב ולריה

במקרה של הפסקה בת שעתיים בין משמרות יש לחשב את מספר השעות שבהן עבדת בשתי המשמרות יחד (בניכוי שעתיים הפסקה) וכך ובהתאם תקבלי תשלום עבור שעות נוספות מעבר לשעה התשיעית.

בהצלחה
אורל
06/10/2015 17:01
התפטרתי ממקום העבודה שלי בהתראה קצרה
בתחילת החודש הייתי חולה למשך 4 ימים התקשרתי למחלקת שכר לברר למה קיבלתי את המשכורת הנמוכה והחשבת ענתה 'על היום הראשון אתה לא מקבל תשלום' על כל חודש יש לי יום וחצי מחלה ואם נותרו לי ימים אז אוכל לנצל אותם. לא הבנתי אז אם אני חולה יותר מהימים הצבורים לא אקבל עליהם שכר? אחד מימי המחלה הוא ביום שישי שהייתי אמור לעבוד בו כי אני עובד לסירוגין (שבוע כן שבוע לא) והיא אמרה לי שבחוזה עבודה כתוב שיום שישי זה יום שאני מקבל עליו שעות נוספות ולכן לא יחשב היום הזה..לא מצליח להבין אם למישהו יש תשובה ועזרה אשמח לשמוע
עורך דין
07/10/2015 08:51
שלום אורל

חישוב ימי מחלה הוא חישוב קלנדרי, וכן, על היום הראשון של המחלה לא מקבלים תשלום על היום השני והשלישי 50% ומהיום הרביעי למחלה מקבלים שכר מלא. אם אין לך ימי מחלה צבורים לא תקבל תשלום עקב היעדרות מפאת מחלה.

רק בריאות
אורטל
06/10/2015 17:08
אני נפלתי ביציאה מהעבודה בתחילת חודש ספטמבר קיבלתי חופשת מחלה עד הלידה (ניתוח מתוכנן), מחר אגיש את הדמי פגיעה.

אני אמורה לעשות ניתוח בעוד שבועיים, השאלה אם אני צריכה יום קובע לפני הלידה או שהיציאה לדמי פגיעה תיחשב?

יש לציין שעד אוקטובר יש לי בול 15 תלושי שכר על מנת לקבל חופשת לידה מלאה...
עורך דין
07/10/2015 08:49
שלום אורטל

את צריכה 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים על מנת לקבל דמי לידה מלאים. היום הקובע הוא מועד הלידה.

בהצלחה
טל א.
06/10/2015 19:21
ילדתי לפני 9.5 חודשים ועד עכשיו אני בחופשת לידה ביקשתי להאריך את חופשת הלידה עד דצמבר והודיעו לי ממקום העבודה שלי שבלי תאריך חזרה הם לא מאשרים המשך חופשה.

היום הודעתי להם שאני אעזוב כדי לגדל את הילד שלי בבית והם מבקשים ממני מכתב רשמי, שאלתי אותם אם אני יגיש להם מכתב אם הם יתנו לי מכתב גם כן כדי שאני אוכל לחתום בלשכה... הם אמרו לי שהם יבדקו את הנושא.

מה החוק קובע במקרה כזה? מגיע לי לחתום בלשכה? או שאין לי ברירה ואני חייבת לחזור לשוק העבודה או להמשיך להתקיים עם משכורת אחת של בעלי.
עורך דין
07/10/2015 07:45
שלום טל

את הזכויות של התפטרות בדין מפוטרת איבדת שכן עברו יותר מ-9 חודשים מאז הלידה... אם תתפטרי עכשיו תצטרכי לחכות 90 יום עד לקבלת דמי אבטלה. כמו כן, המעסיק אינו מחוייב כלפיך בדבר ואם את מחליטה להתפטר עליך לתת לו מכתב התפטרות ולא מעבר לכך.

בהצלחה
פיצויים
ניר
06/10/2015 19:23
ברצוני לעזוב את מקום העבודה ולמשוך את כספי הפיצויים שהופרשו לי עד כה. האם אני מחוייב במכתב כלשהו מהמעסיק בכדי למשוך את הכסף? מה קורה במידה והמעסיק מקשה ולא מספק לי מכתב כזה?האם יש עילה לתביעה?
תודה
עורך דין
07/10/2015 07:43
שלום ניר

אכן, המעסיק צריך לתת לך מכתב חתום המורה לחברת הביטוח לשחרר את הכספים. בהינתן שהמעסיק עושה שרירים ולא משחרר את הכספים שלך ניתן לפנות אל בית הדין לעבודה.

בהצלחה
מרב
06/10/2015 19:23
שלום. הנני בעלת גן ילדים פרטי. עובדת עבדה אצלי 11 חודשים ושבוע וקיבלה 12 תלושי שכר (כאשר האחרון הינו על שבוע עבודה), במשך כל שנת הלימודים. סיבת הפיטורין הינה צמצום משמעותי של העסק מחמש עובדות שנה שעברה לעובדת אחת בשנה הנוכחית. שאלתי היא האם אני חייבת בתשלום פיצויי פיטורין לעובדת למרות שעבדה פחות משנה? תודה רבה
עורך דין
07/10/2015 07:42
שלום מרב

התשובה חיובית - בעיקר לאור העובדה שאם תחשבי גם את תקופת ההודעה המוקמת שמגיעה לעובדת תגיעי לשנה מלאה וכן לאור העובדה שלעובדת 12 תלושי שכר מלאים. עליך לשלם לה פיצויים מלאים וכן את כל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
רעות
06/10/2015 19:24
היי

יש לי שאלה,
אם אני מתפטרת מהעבודה נניח 4 חודשים אחרי שיצאתי לחופשת לידה לטובת הטיפול בילדה, האם אני יכולה לחתום אבטלה? ומה אני נדרשת לעשות לשם כך? והאם יש דין שונה במקרה ואני סטודנטית. אציין שאני עובדת במקום העבודה שלי כבר שנתיים +

תודה מראש על העזרה.
עורך דין
07/10/2015 07:40
שלום רעות

במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד יש תקופת המתנה של 90 יום לפני שניתן לקבל דמי אבטלה, למרות שניתן בהחלט לפנות במכתב מנומק אל פקידי המל"ל בניסיון לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
דורי
06/10/2015 20:36
שלום

קיבלתי דמי מחלה מהמעסיק אחרי פגיעה בעבודה ולאחר תקופה מסויימת קיבלתי דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי. כעת המעסיק שלי דורש לקבל את דמי המחלה ששילם לי בחזרה. רציתי לדעת האם לפי החוק המעסיק יכול לדרוש לקבל בחזרה את דמי המחלה והאם אני אהיה מחוייב להחזיר לו את הכספים?

תודה וערב טוב
עורך דין
07/10/2015 07:39
שלום דורי

לא ניתן לקבל גם דמי מחלה וגם דמי פגיעה. למעסיק קיימת הזכות המלאה לדרוש את הכסף ששילם לך בחזרה.

רק בריאות
מ.מ
06/10/2015 20:53
שלום לכולם

אני התקבלתי לעבודה בחברת הייטק שמשרדיה באזור התעשייה של הרצליה. הייתי ב-3 ראיונות עבודה לפני שהוחלט לקבל אותי לעבודה וחתמתי הבוקר על חוזה אישי. לאחר החתימה על החוזה קיבלתי לידי שאלון לעובד/ת חדש/ה שבו מעל 140 שאלות שונות ומשונות. על רוב השאלות אין לי כל בעיה לענות, למרות שלא הבנתי מה המטרה של השאלון הזה. אחת השאלות הנה האם אני בהריון ואם כן באיזה חודש. שאלה נוספת (מופנת לגברים) הנה האם אשתך בהריון ואם כן באיזה חודש...ככה שאפליה בין המינים אין כאן. מצד שני, אני לא בטוחה שזאת שאלה לגיטימית / חוקית.

אני בתחילת הריון ולא עדכנתי איש ממעסיקי. לא במהלך ראיון עבודה ולא לאחר החתימה על החוזה. אנייודעת שלפי החוק איני מחוייבת לעדכן את המעסיקים עד לחודש חמישי, וכמו שלא עדכנתי את בני משפחתי (למעט בעלי שיחיה) לא עדכנתי איש במקום העבודה החדש.

השאלה שלי כיצד עלי להתחייס לשאלון בכלל ולשאלה הספציפית בכלל. האם לענות? האם לא לענות? האם לא להשיב לשאלון בכלל? מה דעתכם?

תודה מראש.
עורך דין
07/10/2015 07:38
שלום לך

אכן המדובר על שאלה שאינה לגיטימית וברור כי אינך חייבת להשיב עליה. מצד שני, התקבלת כבר לעבודה ואיני ממש מבין את משמעותו ומטרתו של השאלון. לשאול שאלה זה לא עבירה על החוק. השימוש בתשובה שלך עשוי להכשיל את המעסיק במקרה של הפליה עתידית כלפיך. מאחר ואת נמצאת בתחילת דרכך בחברה, המטרה היא לנסות וליצור מינימום של "רעש רקע" מיותר לדעתי. החליטי אם את רוצה לענות על השאלון בכלל והאם לאו או לחילופין אם את רוצה שלא לענות רק על השאלה הספציפית הזאת שהנה בעייתית לכל הדעות.

בהנחה שכבר חתמת על חוזה עבודה ואת יודעת את תנאי העבודה שסוכמו מולך ובכתב, קשה להאמין כי מעסיק בר דעת יבצע שינוי מפלה כלשהו ביחס כלפיך אם וכאשר ידע שאת בהריון, ובכל מקרה שכזה הוא יהיה חשוף לתביעת פיצויים מצידך.

ההחלטה כיצד להתנהל הנה שלך.

בהצלחה
ייעוץ בהריון
06/10/2015 21:25
שלום רב, פרקתי את עצם הזנב. כעת אני בהריון בתחילת חודש שביעי ובשל פריקה זו וחודש ההריון המתקדם קשה לי לשבת זמן רב ואני סובלת מכאבים חזקים בעיקר בגלל ישיבה ממושכת. אני במשרת אם מלאה בהיקף של 7.5 שעות ביום, ואינני מעוניינת להפסיק עבודתי אלא להמשיך אך להקטין ל- 6 שעות משרה אך מבלי לפגוע בעבודתי השוטפת ובהתאם במשכורתי. האם אישור של רופא למקום העבודה להקטנת שעות העבודה מספק ומאפשר אי פגיעה בשכר? מה עליי לעשות במקרה זה על מנת להמשיך לעבוד ולא לפגוע בשכרי?
תודה מראש
עורך דין
07/10/2015 07:33
שלום לך

למעט הסכמה של המעסיק, אין כל אפשרות שאני מכיר להקטין את היקף המשרה מבלי לפגוע בשכר.

רק בריאות
נטלי
06/10/2015 21:41
אני עובדת במרפאת שיניים תשע וחצי שנים.
מנהלת החשבונות בדקה את התלושים שלי משנת 2006 ועד היום. לטענתה, ביצעה טעות ובמהלך השנים נתנה לי עשרה וחצי ימי חופש יותר. היא רוצה בתלוש הנוכחי להוריד לי אותם.
בשנים הראשונות עבדתי לפי שעות. היא חישבה לי את דמי ההבראה לפי אחוז המשרה. לפני ארבע שנים הוחלט שאקבל שכר גלובלי. בשלוש השנים הראשונות שולם לי הדמי הבראה לפי יום הבראה כפול הימים שהגיעו לי לפי הוותק. השנה, היא חישבה לי את דמי ההבראה שוב לפי השעות. היא עשתה ממוצע של 12 חודשים חישבה את אחוז המשרה, וכך שילמה לי.
לטענתה, עשתה טעות בחישוב דמי ההבראה בשלוש השנים הקודמות ואני חייבת לעסק 2600 ש״ח.
האם זה חוקי לגבות מעובד כסף וימי חופש רטרואקטיבית גם משנת 2006 כשמדובר על טעויות של מנהלת החשבונות?.
עורך דין
07/10/2015 07:32
שלום נטלי

תיאורתית, אם היתה טעות זכותו של המעסיק לדרוש את הכסף חזרה תוך זמן סביר. לגבי טעות שנעשתה (אם נעשתה) לפני 3 שנים - זה עניין גבולי. בכל מקרה, לפני הכל, קחי את תלושי השכר לבדיקה של רואה חשבון או חשבת שכר מטעמך על מנת לוודא כי אכן נפלה טעות.

בהצלחה ויום נעים
עפרה נבו
07/10/2015 01:46
שלום,
במרץ 2015 ימלאו לי 62. ברצוני לברר:
האם מגיעה לי קיצבת זיקנה ומה עלי לעשות כדי לקבל אותה?
תודה,
עפרה נבו
עורך דין
07/10/2015 07:30
בוקר טובה עפרה

כאן באתר יש כתבה מעניינת על הזכאות לקצבת זקנה. מעבר לכך, מוטב ליצור קשר עם מוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי 6050* שם תקבלי את כל המידע הספציפי שחסר לך.

בהצלחה ויום נעים
לירן
03/10/2015 13:09
שלום,
הנני עובדת עמותה, עובדת כשנתיים, שלושה ימים בשבוע.
האם כעובדת עמותה אני זכאית לתשלום בעבור ימי החג ש"נפלו" בימי העבודה בהם הייתי אמורה לעבוד?

בתודה מראש.
עורך דין
06/10/2015 16:06
שלום לירן

בהנחה שאת עובדת שעתית, עליך לעבוד בערב החג ויום למחרת החג על מנת להיות זכאית לקבל תשלום עבור החג.

בהצלחה
לירן
07/10/2015 00:40
ראשית, תודה לתשובתך, אכן אני עובדת שעתית, שעות העבודה הן משעות אחה"צ ועד שעות הערב המאוחרות על כן לא עבדתי בפועל בערבי החג אך כן עבדתי בחוה"מ כך שמתשובתך ניתן להסיק שהנני זכאית לתשלום עבור ערבי החג וימות החג. השאלה שנותרת פתוחה האם זכאות זו נכונה גם עבור עובדי עמותה?

תודה מראש
לירן
06/10/2015 11:30
אשמח לתגובה..
שלי
06/10/2015 16:10
רציתי לדעת האם מותר לשלם את ימי ההודעה המוקדמת חודש אחרי גמר חשבון ? ללא הסכמה שלי
עורך דין
06/10/2015 16:19
שלום שלי

על פניו לא - גמר חשבון הוא המועד לשלם עבור תקופת ההודעה המוקדמת. בפועל, מעסיקים רבים נוטים "לחלק" את התשלום בעת גמר חשבון לכמה תשלומים. חוקי זה לא. מרגיז זה כן. עילה לתביעה - אני לא חושב שכדאי...

בהצלחה
שלי
06/10/2015 21:18
האם מגיע לי ריבית על חודש עיכוב ?
אורי
06/10/2015 15:23
שלום,
אני עובדת במקום העבודה כבר 10 שנה ברצף, והמנהל שלי מאשר את העדרותי לאחר לידה לעד שנה (אם אני ארצה בכך).
ברצוני לברר, האם לאחר חופשת הלידה של 14 השבועות הראשונים, אני יכולה לצאת לחל"ת של חודש, אח"כ לקחת חודש ע"ח ימי החופשה שלי (יש לי מספיק), ואח"כ לחזור לחל"ת לחודשיים נוספים.
באם התשובה היא שלילית, אשמח לקבל הסבר מדוע לא ניתן מבחינה חוקית. באם התשובה היא חיובית, האם יכולה להיות פגיעה כלשהי בזכויותי האחרות בעקבות סידור כזה?
תודה מראש
עורך דין
06/10/2015 19:14
שלום אורי

התשובה חיובית כל עוד המעסיק יסכים לכך, שכן המעסיק אינו מחוייב לאפשר לך לקחת 30 ימי חופשה רצופים הגם שיש לך מספיק ימים צבורים.

בהצלחה
פיצויים
אתי שרמן
06/10/2015 14:33
הייתי רוצה לדעת אם אחרי חמש וחצי שנות עבודה
בגן ילדים פרטי,אם מגיע לי פיצויים אם אחליט לעזוב בהודעה מראש..תודה:)
עורך דין
06/10/2015 19:12
שלום אתי

התשובה לשאלתך שלילית. פיצויי פיטורים מקבלות עובדות שמפוטרות ממקום העבודה ביוזמתו של המעסיק ולא עובדות שבוחרות לעזוב מרצונן החופשי וללא סיבה לגיטימית.

בהצלחה
איילת
06/10/2015 14:29
שלום רב,
אני עובדת תחת כוח אדם וסטודנטית
ולא מזמן החליפו את המעסיקה שלי מכוח האדם
וכל סידור עבודה שהיא מוציאה זה על פי
בקשות של הצוות הקבוע שעובד ולפי זה היא עושה סידורים אך היא מתעלמת מבקשותיי ומונעת ממני לעבוד ולא משבצת אותי ויש קיפוח
האם זה חוקי ? האם אפשר לתבוע ?
עורך דין
06/10/2015 19:11
שלום איילת

כל עוד לא הופר חוזה העבודה שלך ולא תוכלי להצביע על הרעת תנאי עבודה מוחשית, לא קיימת עילה ממשית להגשת תביעה. נסי לדבר עם האחראית ולהגיעאיתה להבנות ברוח טובה.

בהצלחה
שולי
06/10/2015 13:47
אני עובדת בעבודה חדשה רציתי לדעת האם משלמים חג וערב חג? תודה רבה
עורך דין
06/10/2015 19:10
שלום שולי

אם זה מקום עבודה חדש ואין לך ותק של 3 חודשים לפחות אינך זכאית לתשלום עבור החגים.

בהצלחה
התפטרות
אמיר
06/10/2015 13:36
אין לי הסכם עבודה עם המעביד לאחר שש שנות עבודה האם התפטרותי נחשבת לפיטורין בעקבות שאין הסכם?
עורך דין
06/10/2015 19:09
שלום אמיר

אם אין סיבה מיוחדת לפי החוק, הרי שההתפטרות לא נחשבת כפיטורים.

בהצלחה
אביטל
06/10/2015 13:32
שלום,
אני עובדת במפעל יצרני כבר 7 שנים.
החברה נקנתה לפני שלוש שנים בערך ומאז יש בה שינויים.
בסוף השנה הלועזית הנוכחית עתידים לסגור את הייצור - 70 עובדים הולכים. עובדי ייצור.
לגבי היתר (משרדים - כספים, תפעול הנדסה וכו') אנו ניזונים משמועות בלבד ונאמר לנו שהכל כרגיל אך לאחרונה הגיעה אלי שמועה שישארו רק השיווק שלנו. אני לא חלק ממנו.
אני בהריון - כמעט חודש שלישי, עוד לא אמרתי.
השמועה אומרת שכנראה בפברואר לא יהיה לנו מה לעשות כאן וגם אנחנו נעזוב.
ידוע לי שאם מפעל נסגר ואין עבודה המעסיק יכול להגיד מכתב למשרד התמת וכך כן לפטר אפילו בהריון/טיפולי פוריות.
האם אני צריכה לחשוש?
במידה ויפטרו אותי מחויבים לשלם לי? עד סוף ההריון?
(תחילת מאי)
האם אהיה זכאית לחופשת לידה?
עורך דין
06/10/2015 19:08
שלום אביטל

אכן, המעסיק יצטרך לקבל אישור של משרד הכלכלה על מנת לפטר אותך במהלך ההריון. ולצערך, במקרים של סגירת חברה או פיטורי עובדים עקב צמצומים לאור הפסדים כספיים משרד הכלכלה בדרך כלל נותן אישורים לפיטורי עובדות בהריון, כל עוד הפיטורים אינם לאור ההריון. במידה ותפוטרי בהתאם לאישור כאמור, יהיו לך מלוא הזכויות של עובדת מפוטרת ולא מעבר לכך.

לגבי דמי לידה - קראי את הכתבה המצויינת כאן באתר בנושא חופשת לידה ותמצאי את כל התשובות לגבי זכאותך.

בהצלחה
שירה
06/10/2015 13:17
עבדתי בחברת הפקות מס' חודשים. החברה הזו סיפקה לי עבודה אך לא נתנה לי הודעה מוקדמת לסיום עבודתי בפרוייקט מסויים בטענה כי אני יתחיל לעבוד במשהו אחר.

במשך כל חודש ספטמבר לא עבדתי כי לא היה להם מה לתת לי. ביקשתי מכתב סיום העסקה אך מורחים אותי וכעת מקום העבודה שהייתי אמורה להתחיל לעבוד בו ביקש ממני מכתב סיום העסקה ואין לי ולכן לא התחלתי לעבוד.

האם זה חוקי ויש לי מה לעשות? נותרתי ללא עבודה גם בספטמבר ועכשיו שוב באוקטובר.
עורך דין
06/10/2015 19:05
שלום שירה

פני אל המעסיק הקודם בכתב ודרשי לקבל מכתב סיום העסקה. בין אם תקבלי את המכתב ובין אם לאו, איני רואה כל מניעה ממציאת עבודה חדשה והתחלת עבודה בהתאם לרצונך.

בהצלחה
פיצויים
אתי
06/10/2015 17:32
הייתי רוצה לדעת אם אחרי חמש וחצי שנות עבודה
בגן ילדים פרטי,אם מגיע לי פיצויים אם אחליט לעזוב בהודעה מראש..תודה:)
עורך דין
06/10/2015 19:04
שלום אתי

פיצויי פיטורים שמורים לעובדים המפוטרים ביוזמת המעסיק ולא למי שמפטר מרצונו. אם החלטת להתפטר תוכלי לפדות את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה שלך לטובת פיצויים אך אין בכך כל היגיון כלכלי ומומלץ לא לעשות זאת ולהמשיך לחסוך את הכספים לגיל פנסיה.

בהצלחה
קרן
06/10/2015 18:43
עובדת משק בית שעבדה אצלי 4 שנים ובגין העסקתה שילמתי לביטוח הלאומי. עדכנה עתה כי רופא תעסוקתי אסר עליה להמשיך לעבוד וכי עלינו לשלם לה פיצויים. מה אומר החוק? לפי מה עושים את התחשיב? איך אדע שהיא אכן הפסיקה לעבוד גם אצל אחרים? תודה
עורך דין
06/10/2015 18:59
שלום קרן

כמובן שעליך לקרוא את המלצותיו של הרופא התעסוקתי, ואם אכן קבע כי אסור לעובדת להמשיך לעבוד במשק בית, עליך לשלם לה פיצויים מלאים ואת מלוא הזכויות שלעובדת שפוטרה מעבודתו - כך לפי החוק.

בהצלחה
מיכל דהן
06/10/2015 16:40
שלום רב,
אבקש לשאול שאלה בנושא קרן השתלמות בענף הבניין לעובד רגיל (לא מנהל עבודה)
לפי צו הרחבה בענף הבניין משנת 2010 על המעסיק להפריש 2.5% לקרן השתלמות ו-1% העובד
השאלה שלי האם גם לפני צו ההרחבה משנת 2010 המעסיק היה חייב להפריש לקרן השתלמות
עורך דין
06/10/2015 18:57
שלום מיכל

עליך לעיין בצו ההרחבה הקודמים, לפני זה שהתפרסם בשנת 2010, ולעקוב אחר הוראותייהם. התשובות נמצאות באתר משרד התעשייה והמסחר ואתר הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה בישראל - שם מצאי את צווי ההרחבה המלאים.

בהצלחה
מיכל דהן
06/10/2015 17:06
אשמח לקבל תשובה בהקדם
רחלי
06/10/2015 12:53
מחפש עבודה הלך לראיון במקום מסוים שאלו אותו ציפיות שכר אמר את הסכום שקיבל בעבודתו האחרונה ביקשו ממנו לראות תלוש (אמרתי לו שזה אישי ופרטי) הראה להם בכל מקרה כדי לא לפספס את העבודה. הוא קיבל רושם שהם התלהבו ממנו ורוצים אותו. עכשיו התקשרו שוב ורוצים שיפקסס להם שלושה תלושים! מה אתם ממליצים לעשות והאם זה חוקי בכלל?
עורך דין
06/10/2015 16:48
שלום רחלי

אין כל חוק שקובע כי תלושי שכר הנם מידע חסוי ומצד שני, אין כל כח בעולם שיכול לחייב מועמד לעבודה לחשוף תלושי שכר בפני מעסיק פוטנציאלי. צריך לקחת בחשבון שיתכן ואם המועמד לא יציג את תלושי השכר, סיכוייו להתקבל לעבודה יפחתו. מה יש להסתיר?

בהצלחה
הדר
06/10/2015 11:52
שלום

אני עובדת שכירה כבר 7 חודשים דרך כוח אדם בחברה שבה לאחר 9 חודשי העסקה אתה הופך להיות עובד חברה. האם בתום 9 חודשי העסקה מותר להם לפטר אותי / לסיים העסקה בחברה בעוד אני בהריון במהלך חודש רביעי? אציין כי איש לא יודע על ההריון שלי בנתיים - אם זה משנה משהו לתשובה.

תודה מראש.
עורך דין
06/10/2015 16:47
שלום הדר

ניתן לפטר אותך רק לאחר קבלת אישור של משרד הכלכלה עקב ההגנה הקבועה בחוק לנשים לבזמן הריון.

בהצלחה
נטלי
06/10/2015 11:49
היי ...

חוזרת לעבודה בקרוב לאחר שמירת הריון של 4 חודשים וחופשת לידה של 4 חודשים, 8 חודשים ישבתי בבית, השאלה היא האם עדיין נצברים ימי מחלה וימי חופשה עבור 8 החודשים? איך זה הולך עם קרן הפנסיה?

אשמח לתשובות
עורך דין
06/10/2015 16:46
שלום נטלי

ישנם כאן באתר 2 מדריכים מעולים שיתנו לך מענה כולל לכל שאלותיך. האחד, בנושא הזכויות שלך בזמן שמירת הריון והשני, בנושא זכויות נשים בעת חופשת לידה.

קיראי אותם וקבלי את כל התשובות לשאלות ששאלת.

בהצלחה
לירן
06/10/2015 11:47
עבדתי אצל מעסיק בערך 10 ימים, והייתי אמור לקבל את המשכורת ב-10/9 עד עכשיו לא קיבלתי.

כל פעם שאני מדבר אם האחראית, אני מקבל תשובות של מחר יפקידו לי לחשבון, החשבת שכר לא נמצאת במשרד ואין לי את הנייד שלה, יש בעיה אם טופס ב"ל וכן הלאה וכן הלאה...

מה לעשות?
עורך דין
06/10/2015 16:45
שלום לירן

המדובר על הלנת שכר פראקסלנס. באפשרותך לפנות כבר מחר בבוקר אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה, גם ללא צורך בשירותיו של עורך דין.

בהצלחה
ג'ני
06/10/2015 15:48
שלום,
פיטרו אותי היום מהעבודה.
עבדתי בחברה שנתיים ו6 חודשים.
נכתב לי בסעיף של המכתב התפטרות
שבמידה ואני רוצה לוותר על ימי ההודעה המוקדמת יש לכתוב את זה בכתב ולהגיש להם.
השאלה שלי היא אם אני מחליטה לוותר על זה האם זה יפגע בפיצויים שלי?

אשמח לתשובה בהקדם.
ג'ני
06/10/2015 16:23
אשמח תלגובה..

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ