פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 656
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיטל ספיר
01/02/2016 09:09
שלום ,
התחלתי לעבוד בחברת דיילות והפעם עבדתי בפרויקט הרכבת , המשמרות שלי היו בין 7 בבוקר ל11 בבוקר או בין 6 בבוקר ל1/2 בצהריים ופעם אחת עבדתי משמרת ערב שהיא בין 1 בצהריים ל8 בערב. החברה טוענת שהיא לא צריכה לשלם לי אשל בפרויקט הזה ושהם משלמים אשל מעל 8 שעות עבודה , האם זה חוקי?
כי אני הבנתי שאם אני עובדת לפני 8 בבוקר הם צריכים לשלם לי אשל , ובכללי הם צריכים לשלם לי מעל 4 שעות ולא 8.

תודה מראש על העזרה .
רבקה בלול
01/02/2016 07:45
בוקר טוב,
לפני כשלושה שבועות ההנהלה החליטה להעביר אותי ועוד עובדים נוספים ממקום עבודתנו בתל אביב למבנה תת קרקעי בלוד.
האויר במקום זה דחוס והעובדים מתלוננים על כאבי ראש, תחושת עייפות וקשיים בנשימה.
בדיקת קרינה ורעלים בוצעה במקום לפני שנכנסנו למקום ולפני שהתקינו את כל המחשבים והאנטנות.
ביקשנו מהועד מספר פעמים לבצע בדיקה נוספת, אולם הם מתמהמהים ולא נותנים לנו תשובה.
עפ"י חוקת העבודה שלנו, אנו אמורים לקבל דמי מרתף, אולם הבריאות שלנו הרבה יותר מעניינת אותנו.
מה ניתן לעשות? מה החוק אומר?
אודה לתשובתכם המהירה.
ערן
31/01/2016 19:48
ערב טוב!
יש טופס ויתור על תביעה, שמבקשים לחתום בגמר חשבון לאחר סיום עבודה. כמו שהבנתי זה טופס שבו כתוב שלי כמועסק בחברה אין שום תלונות ואין שום כוונה לתבוע את המעסיק... לפני שאני מקבלת את הפיצויים, המעסיק רוצה שאחתום על טופס כזה, ואם לא, ייעכב את כספי הפיצויים. במידה ואני צריכה דחוף את הכסף, אבל גם מתכוונת לתבוע את המעסיק, האם חתימה על טופס שכזה (על מנת לקבל במיידי את כספי הפיצוים) לא מאפשרת לי לתבוע אותו בעתיד?
ירון
31/01/2016 18:50
הבנתי שהחוק עבר תיקון ומאז מעסיקים לא יכולים למנוע מעובד להיתפנות.
במקום העבודה שלי, עד אתמול, היה מגיע לנו 45 דקות הפסקה ו10 דקות בנוסף להתרעננות. יציאות לשירותים לא היו נספרות.
כרגע משום מה שינו את התנאים, מעכשיו יש 45 דקות הפסקה ו7 דקות התרעננות וכל יציאה לשירותים כן לוקחת מזמן ההפסקות.

יכול לצאת מצב שעובד שיצא לשירותים כמה פעמים, יפסיד זמן חשוב לארוחה ויש מצב סביר שאף לא יוכל לסיים אותה.
העבודה היא במוקד, התנאים החדשים באים לכבול את העובדים במסגרת זמן כך שכל דקה תחושב. אבל אני לא בטוח ששיטה זו חוקית, אני צודק ?
חוב
סימונה
31/01/2016 16:54
שאלה, יש אפשרות לשלם למעסיק חלק מהחוב או החוב כולו שיש לי כלפיו בחופשת לידה בגין הפרשות סוציאליות ישירות אליו( נגיד לבצע העברה בנקאית או צק) ולא בתלוש השכר הראשון לאחר החזרה לעבודה?
תהילה
31/01/2016 10:13
שבוע טוב מכובדי, יש לי שאלה, אני כרגע נמצאת במקום עבודתי בתוך מסגרת שישים הימים המוגנים לאחר חופשת לידה, בעוד כשבוע התנאים בהם אני נמצאת הולכים להשתנות לרעתי (שכר, שעות) יש לי זכות להתפטר ולהציג זאת כהרעה בתנאים (לצורך אבטלה ופיצויים)? מה עלי לעשות כדי שזה יוכר כהרעה בתנאים? (כתבתי מכתב לגבי זה שאיני מסכימה לעבוד יותר שעות בשכר נמוך יותר) ומה קורה עם המעסיק טוען שזה לא הרעה בתנאים ולא מוכן לכתוב זה בסיום עובד מעביד?
עורך דין
31/01/2016 16:50
שלום תהילה

במהלך 60 הימים שלאחר חופשת הלידה אסור לפטר אותך ואסור להרע את תנאי העסקתך מבלי לקבל על כך אישור מראש מהממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה. אם כבר הודיעו לך על הרעת תנאים צפויה, זה בדיוק הזמן לפנות לעורך דין שייצג אותך בהמשך ההתנהלות מול המעסיק שכאמור מפר את חוקי העבודה.

בהצלחה
חופית
31/01/2016 10:10
אני עובדת במשביר לצרכן שנתיים וחצי.
אני רוצה להתפטר.
השאלה שלי אם אני מתפטרת אני מקבלת פיצויים או שהם לא חייבים לתת לי ?
עורך דין
31/01/2016 16:48
שלום חופית

הזכות לקבל פיצויים שמורה לעובדים שמפוטרים מיוזמתו של המעסיק ולא למי שבוחר לעזוב את מקום העבודה מרצונו (התפטרות) ללא סיבה מיוחדת.

בהצלחה
שלמה
31/01/2016 10:00
מכרה שלי עובדת בבת קפה בתל אביב. היא אמורה לקבל גלובלי (כמנהלת משמרת בעתיד) אבל במהלך, ההתלמדות (שנמשכת כבר חודש) מקבלת 32 לשעה (אולי) והשלמה ל-25 כמלצרית.

הנסיעות לא משולמות, שישי שבת (כאחמשית) לא עולה על 100%. עדיין לא הסבירו לה מה באמת תנאי השכר ואם גלובלי זה גלובלי ואם 32 לשעה זה באמת 32 לשעה.

אין שום חוזה העסקה, ואנחנו לא יודעים מה יקרה בהמשך.

איך מומלץ להתנהל מול המעסיק במקרה כזה לפי חוקי העבודה?

תודה מראש על ההדרכה.
עורך דין
31/01/2016 16:39
שלום שלמה

משאלתך לא ממש ברור מהו שכר השעה של אותה עובדת. מה שכן ברור זה שהמעסיק מפר את חוקי העבודה בכך שאינו משלם עבור נסיעות ולא נתן לעובדת חוזה העסקה המסביר את תנאי העסקתה.

בהצלחה
רוני
31/01/2016 09:54
תשלום עבור ימי מחלה.

במידה והורים מתחלקים לסרוגין במחלת ילד שחולה כמה ימים בכדי לא להעמיס בעבודה ולתת מענה, האם התשלום הוא כאילו היו רצופים? הכוונה בימים השני והשלישי מחצית מהתשלום וביום הרביעי מלא.

או שמחשיבים את זה כל יום בפני עצמו כי לא היו רצופים ואז אין תשלום?
עורך דין
31/01/2016 15:21
שלום רוני

ספירת ימי המחלה מתחילה מהתחלה בכל פעם שאישורי המחלה אינם רצופים. זאת אומרת שעבור ביום הראשון לא משלמים ועבור ביום השני והשלישי משלמים 50% ואם אז חזרת לעבודה אחרי יום נעדרת שוב עקב מחלת הילד, הספירה תתחיל מהתחלה.

רק בריאות
דוד
30/01/2016 21:13
אישה שיש לה מספר תלושי משכורת, וכדי להגיע ל 10 מתוך 14 תלושי משכורת (לקבל 14 שבועות חופשות לידה בתשלום) חסר לה כ 3 תלושים
היא עזרה לקרוב משפחה בעסק שלו, לא הרבה זמן אבל עזרה
האם הוא יכול להוציא לה תלוש אחורה ולשלם לה ביטוח לאומי(עבור חודשים 6-10 לשנת 2015) וכך היא תגיע ל 10 תלושים ב 14 האחרונים?
תודה רבה
עורך דין
31/01/2016 15:19
שלום דוד

גם 15 מתוך 22 תלושי שכר יעשו את העבודה... ובכלל, חשוב לדעת כי המוסד לביטוח לאומי לעולם אינו מקל במקרים שבהם אדם הועסק בעסק של קרוב משפחה, וכל המקרים האלה נבדקים ונחקרים לעומקם ולעיתים גם תביעות מוצדקות נדחות עקב העסקה על ידי קרוב משפחה.

בהצלחה
יעלה
31/01/2016 15:16
לפני שאני ניגשת לביטוח לאומי להגיש את מסמכי השמירה - אשמח להתייעץ. אני בהריון תאומים (כרגע האמת גם מאושפת...מי אמר "הריון בסיכון" שם מאחורה?!) ועבדתי משרה מלאה מה-1/9 השנה (יש לי עוד כמה תלושים על משרה חלקית ממעסיק אחר לפני שהתחלתי לעבוד משרה מלאה בספטמבר).

13 יום לפני שרופא ההי-ריסק הוציא אותי לשמירה רישמית (בסוף שבוע 24) צומצמה משרתי לשליש. הסיבה לא הייתה תלויה בי או רפואית אבל היות וכבר היה לי ממש קשה לתפקד בעבודה, זה עזר לי מאוד.

יצא שלמעשה עד סוף דצבר עבדתי משרה מלאה ובינואר עד השמירה עבדתי ימים בודדים. מקריאה ברשת ראיתי שביטוח לאומי מחשב את השמירה שבועיים לפני התאריך הרישמי? רציתי לדעת האם כדאי לנסח מכתב לגבי צמצום אחוזי המשרה שלי, בכדי שהשינוי הנ"ל לא יפגע בזכויות שלי (במילא לא הצלחתי לצבור מספיק וותק לחופשת לידה מלאה וכו') ואם כן - כיצד עלי להציג זאת?

ובנוסף, האם להגיש את הטפסים לאחר 30 יום שאני בבית, או לאחר 30 יום של מחלה (שבאחוז המשרה החדש-יקח לי המון זמן להגיע אליו). אשמח לעזרה בשלל שאלותיי.. תודה רבה!
מורן
31/01/2016 14:44
אני עובדת בגן ילדים במשרה מלאה ומקבלת תשלום שעתי ולא גלובלי. אני יודעת שכל עובד זכאי לצבור 1.5 ימי מחלה בחודש ובסה"כ 18 ימי מחלה בשנה.

נאמר לי כעת דרך רואה החשבון של החברה כי החישוב של צבירת ימי המחלה הוא איננו החישוב הנ"ל אלא חישוב כל חודש בחודשו ע"פ מס' הימים בהם עבדתי באותו החודש (מה שאומר שאני לא אצבור 18 ימים בשנה). האם זה נכון? כמו כן, אני עובדת מעל לשנה במקום זה, כמה ימי חופשה אני אמורה לצבור בכל חודש?

תודה מראש על המענה
ברמן
28/01/2016 16:52
שלום,
עובד כברמן באיזה בר ורציתי לדעת משהו לגבי טיפים כשכר .. אם נסגר מול המעסיק שעובדים על טיפים .. ההשלמה ל30 מתבצעת סך הכל לפי ממוצע חודשי ולא פר משמרת .. זה חוקי ? אם למשל יום אחד קיבלתי 50 שקל לשעה ויום אחר קיבלתי 10 .. מותר להשלים ל30 מהמשמרת של ה50 ? או שהחוק אומר שצריך להשלים פר משמרת?
עורך דין
31/01/2016 12:06
שלום לך

החוק אומר שהמעסיק צריך לשלם לך שכר מינימום לכל הפחות, וכל סיכום אחר שתגיע אליו מול המעסיק מקובל מבחינה חוקית, כל עוד הזכויות הסוציאליות שלך משולמות לפי חוק ואהת מקבל תלוש משכורת חודשי בהתאם.

בהצלחה
יעל
28/01/2016 16:40
הרופא נשים אישר לי משבוע 34 שמירת הריון עקב מחיקה קלה של צוואר הרחם ופתיחה של 1 ס"מ.

כשנתן לי את האישור אמר לי במפורש שיכול להיות שביטוח לאומי לא ייאשרו כי זוהי לא סיבה מספקת (גם במיון אמרו לי שמבחינה פיזית אני כשירה לחזור לעבוד).

יש לציין שאני עובדת כמדריכת ספורט (התעמלות) לילדים. כלומר עבודה פיזית המצריכה ממני לקפוץ, להחזיק ילדים בזמן שמתגלגלים, קופצים ועושים עמידות ידיים.

שאלתי היא האם עליי להוסיף מכתב מרופא תעסוקתי?
עורך דין
31/01/2016 12:03
שלום יעל

בקשי מהרופא המטפל שלך לכתוב מכתב לפיו פעילות גופנית מסכנת את בריאותך ובריאות העובר ובמקביל בקשי הפניה לבדיקה של רופא תעסוקתי. כך תוכלי לאשר את שמירת ההריון בסבירות גבוהה יותר מול הביטול הלאומי. אם זה לא יעבוד ויש לך ימי חלה צבורים - תוכלי לנצל אותם.

בהצלחה
אורטל
28/01/2016 16:27
אני קופאית בחנות והתגלה לי חוסר בקופה. הבוס רוצה שאני אביא לו במזומן את הסכום שחסר מהכיס שלי.

1. זה חוקי? מותר לו לבקש דבר כזה?

2. אם אסור לו, מה האפשרויות שלי? אם אני מסרבת הוא יכול לפטר אותי? לתבוע אותי?

***חשוב לציין שזה סכום די מזערי ואני גם די בטוחה שהוא לא חושד בי שגנבתי. זו הפרוצדורה בחנות גם כשמתגלה שטר מזויף.
עורך דין
31/01/2016 12:00
שלום אורטל

חוק הגנת הגנת השכר מונע אפשרות חוקית לנכות משכרך סכומי כסף החסרים בקופה, אלא אם הסכמת לכך בכתב ומראש. כל ניכוי משכרך כמתואר בשאלתך אינו חוקי בעליל ואין זה משנה מה הסכום...

בהצלחה
אוריה ע
31/01/2016 11:54
אהלן,

אז אני עובדת במלצרות, כן השוק הפרוץ הזה שזורקים בו על הזכויות עובדים, ופיטרו אותי בלי שטרחו לומר לי (פשוט הוציאו אותי מסידור העבודה) לאחר ששבועיים הייתי בחופשת מחלה. בית קפה שאני עבדתי בו לסירוגין למעלה משנה, ואני יכולה לנסות לפתוח עוד דברים שנעשו בצורה לא חוקית...אבל האם כמה ואיך אני יכולה לתבוע פיצויים על פיטורין ללא הודעה מוקדמת (ללא הודעה בכלל) וללא שימוע?
יוליה
31/01/2016 11:53
שלום, עובדת במשך 25 שנה קבלה נסיעות יומיות באוטובוס מביתה למקום העבודה בעלות יומית של 44 שח ליום כלומר בסביבות 880 שח לחודש (בחוזה העבודה רשום שהנסיעות משולמות לפי תעריף יומי) בפועל נוסעת ברכב פרטי, כעת בגלל הרפורמה בתחבורה המעסיק משנה את הנסיעות לעלות של 260 שח לחודש (עלות חופשי חודשי).

האם זה חוקי או שזה נחשב הרעת תנאים?

תודה
ורד גבאי
31/01/2016 11:40
שלום רב,
רציתי לדעת האם מותר לעבודה להוציא עובד לגמלאות לפני התאריך לפרישה 1.7.16.
העובדת חולת סרטן קיבלה אישור מרופא תעסוקתי כי לא יכולה לעבוד עד 1.4.16 אך נצלה את כל ימי המחלה והחופשה שלה.
ואם זה אסור מה ניתן לעשות בנידון?
מיכה
31/01/2016 11:33
אני עובד כאיש מכירות בתחום הנדל"ן ומשכורתי מורכבת משכר בסיס פלוס עמלות על מכירת דירות. במסגרת ביטוח המנהלים שנעשה עבורי ההפרשות לפיצויים ולפנסיה מחושבות ומשולמות עבור משכורת הבסיס בלבד ללא העמלות, המהוות חלק משמעותי מאוד מהמשכורת הכוללת שלי. שאלתי היא, האם זה מה שאומר החוק בנושא? והאם אין זו חובה של המעסיק להפריש תשלומים עבור המשכורת הכוללת?
יונית
31/01/2016 10:16
עבדתי כמנה"ח כשנתיים וחצי. התקשרתי להודיע שאני חוזרת לעבודה אחרי 14 שבועות חל"ד. המעסיק ביקש שאגיע לפגישה לפני. בפגישה נמסר לי כי עקב בלאגן שהיה לפני שיצאתי, (משהו שהרו"ח הפילה את כל האחריות עליי) אני אעבוד מה שמותר בחוק ולא אמשיך איתם.

חודשיים בדיוק אחרי שחזרתי מחל"ד (הזמן שאסור לפטר) קיבלתי הודעה מוקדמת וחודש אחרי מכתב פיטורים. בחודשים שעבדתי, העבירו אותי לחור נידח מחוץ למשרד בו עבדתי, ממש בעסק אחר שקשור לבעלים. מצאו לי תפקיד גביה שלא קשור בכלל למה שעשיתי וככה העברתי שם 3 חודשים.

שאלתי העיקרית היא, האם מותר למצוא לי תפקיד אחר בתקופה של אחרי חל"ד ועד שמותר לפטר, וכמה זמן ממועד הפיטורים על המעסיק להגיש לי גמ"ח ופיצויים?
אשמח למי שתוכל לתת לי ידע כי בינתיים עברו שבועיים בלי שום כוונה מצידם לזרז את עניין הפיצויים...

תודה מראש
מיטל
28/01/2016 09:14
שלום,
אני עובדת במקום העבודה שלי שנה בדיוק.

יצאתי לחופשת לידה אחרי כמעט 9 חודשים של עבודה, הארכתי את החופשה בחודשיים וחצי כך שסך הכל הייתי בחופשת לידה 6 חודשים.

רציתי לדעת מהן הזכויות שלי? מה מגיע לי מבחינת שעת הנקה וכו'?
תודה
עורך דין
31/01/2016 09:04
שלום מיטל

באתר זה מופיעה כתבה מפורטת אודות זכויות נשים בחזרה מחופשת הלידה - שם תוכלי למצוא מענה לכל שאלותיך. לגבי שעת הנקה, אם עבדת במסגרת של משרה מלאה לפני צאתך לחופשת הליד מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק.

בהצלחה ושבוע טוב
נועם
28/01/2016 09:13
היי.
אני עובדת במשרד החינוך מספטמבר 2014 ולפני חודש (27/12/15) יצאתי לחופשת לידה. מה הן הזכויות שלי מבחינת פרק הזמן שאני יכולה לקחת חופשת לידה מבלי שהמשרה שלי תיפגע?

אציין כי בשנת הלימודים הנוכחית שובצתי למשרה שונה מזו בה עסקתי בשנה שעברה, במקום שונה- האם זה משנה?

תודה
עורך דין
31/01/2016 08:59
שלום נועם

באתר זה יש כתבה ארוכה ומעניינת על חופשת לידה וכן על האפשרות להאריך את חופשת הלידה בהתאם לחוק. אני מציע לך לקרוא את הכתבה בעיון, שם תמצאי תשובות מלאות ומפורטות לכל השאלות שלך לגבי חופשת הלידה והאפשרות להאריך אותה.

בהצלחה
לילך
28/01/2016 09:13
אני עובדת במשרה גלובלית, כך שבחוזה העסקה שלי השכר ״מחולק כביכול״ לשכר רגיל וחלק עבור שעות נוספות.

אני מקבלת את אותה משכורת לא משנה כמה שעות נוספות אני עושה. אם אני מביאה אישור מרופא שאני לא יכולה לעבוד שעות נוספות, זה יכול לפגוע לי בשכר?
עורך דין
31/01/2016 08:58
שלום לילך

על פניו נראה כי התשובה לשאלתך חיובית. בכל מקרה, על מנת לתת תשובה מדוייקת צריך לקרוא ולהבין את חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
שרון
28/01/2016 09:11
ילדתי בתאריך 16.9, לפני ארבעה וחצי חודשים.
התפטרתי לאחר תום חופשת הלידה לצורך גידול הילד.
אני כבר חודש וחצי לא חותמת.

בשיחה שניהלתי מול ביטוח לאומי נאמר לי שעלי לחכות תקופת הכשרה של 90 יום ללא קשר לסיבת ההתפטרות.
הבנתי שאם מתפטרים לצורך גידול הילד לא חייבים לחכות 90 יום.

האם זה שהתפטרתי בתום חופשת הלידה ולא בסמוך ליום הלידה אומר שבאמת עלי לחכות 3 חודשים?
עורך דין
31/01/2016 08:54
שלום שרון

החוק אכן קובע כי יש לחכות 90 ימים גם אחרי התפטרות לצורך טיפול בילד, שען המדובר על התפטרות ולא פיטורים. מה שכן, לאור העובדה כי המדובר על התפטרות לצורך טיפול בילד באפשרותך לפנות בכתב ולנמק לפקידי המל"ל מדוע לא היתה לך ברירה אלא להתפטר לצורך טיפול בילד, שאז ניתן לקצר את תקופת ההמתנה ו/או לבטלה - לפי החלטת פקידי המל"ל. פניה מנוקמת בכתב כאמור, לרוב משיגה את מטרתה בנסיבות המתוארות.

בהצלחה
מושיק
28/01/2016 09:02
אני עובד בבנק כ-3 שבועות ויוצא עכשיו לחופשה של חודש.
אני רוצה לדעת מה כדאי לי : להיכנס למינוס ימי חופשה או לעשות את זה החופשה ללא תשלום.
לדוגמא אם בעוד יהיה לי מינוס בימי חופשה ובעוד חצי שנה אעזוב את העבודה ואצטרך להחזיר לבנק כסף. האם אני מקבל את הכסף נטו ואצטרך להחזיר את הכסף ברוטו?
עורך דין
31/01/2016 08:52
שלום מושיק

המעסיק אינו חייב לאשר לך להכנס ליתרה שלילית של ימי חופשה. ואם יאשר לך לעשות זאת, אז הגעת למעשה לאותה נקודה. יתרת ימי החופשה השלילית תצתמצם ככל שתצבור ימי חופשה ובכל שלב, המעסיק יוכל להוריד משכרך את שוויים של ימי החופשה החסרים - בין אם לאורך תקופת העסקתך ובין אם בעת סיום יחסי העבודה.

בהצלחה
נורה
28/01/2016 09:02
הבעיה היא כך עבדתי באסם התחלתי בתור סדרנית והתקדמתי מהר לניצגה אחראית סניף. עושה הזמנות ומתאמצת ומגיעה ליעדים. אין פרס כספי שלא קבלתי. היה לי מנהל מקסים... וכל תקופה מחלפים מנהל.

אחרי תקופה של שנה וחצי פוטרתי על ידי המנהל השלישי ואין שום סיבה. פוטרתי שלא כדין. נעלבתי ולקחתי את זה קשה. תבעתי אתם וקיבלתי הצעה עלובה מעורך דין של 21 אלף. הוא קיבל 1500 שקל חוץ מאחוז שלו מסכום הפיצוי!

האמת אני מרגישה שזה לא מה שמגיע לי. מה אני יכולה לעשות במקרה כזה?
עורך דין
31/01/2016 08:45
שלום נורה

אני מבין שאת מיוצגת על ידי עורך דין ולכן מן הראוי שהוא זה שיענה לך לכל שאלה לגבי התביעה שלך, שכן הוא מכיר את פרטי התביעה ונסיבותיה, וזה בדיוק התפקיד שלו. בכל מקרה, אם מציעים לך סכום פיצויי במסגרת פשרה אינך חייבת לקבל אותו אם את חושבת שהסכום אינו ראוי. אבל שוב, פני לעורך הדין שלך וקבלי ממנו תשובות בנושא.

בהצלחה ושבוע טוב
כרמיאל
בדוי
27/01/2016 23:48
נשלחתי ל`יום חופש` , כלומר נוצר ויכוח ביני לבין אחראי העבודה שלי (לא מנהל המקום) ובעיקבות כך נשלחתי ללא שאלתי ל`יום החופש` , ההחלטה אינה נקבעה מראש אלא מלהט הויכוח.
מעוניינת לדעת מה הן זכויות התשלום שלי ל`יום החופש` הזה ?
אני עובדת במפעל זה כחודשיים כמועדפת , מקבלת שכר לפי שעה.
עורך דין
31/01/2016 08:43
שלום לך

אם הגעת ליום העבודה והמעסיק שלח אותך הביתה לאחר תחילת משמרת, הוא אמור לשלם לך שכר מלא עבור אותו יום.

בהצלחה
תמי
27/01/2016 23:01
האם עובדת משק בית, המועסקת חמישה ימים בשבוע, שלוש שעות ביום, זכאית לימי חופשה ולימי מחלה בתשלום, ואם כן, לכמה בכל שנת עבודה? תודה
עורך דין
31/01/2016 08:42
שלום תמי

כל עובדת ועובד זכאים לימי מחלה וימי חופשה לפי חוק. הימים נצברים בהתאם להיקף המשרה של העובדת.

בהצלחה ושבוע טוב
יוליה
27/01/2016 00:14
שלום.האם מעסיק יכול לתת לי מכתב פיטורים כשאני בחופשת מחלה ממושכת קרובה לחודש?קיבלתי זימון לשיחת שימוע לפני המחלה..או שמעסיק חייב לתת את המכתב רק בחזרה שלי לעבודה?תודה
עורך דין
27/01/2016 18:00
שלום יוליה

אם קיבלת זימון לשימוע לפני חופשת המחלה עליך לבקש מהמעסיק לדחות את השימוע עד להחלמתך ושובך לעבודה.

בהצלחה
יוליה
27/01/2016 21:26
מקרה אחר...לאחר שיחת שימועעובד יוצא לחופש מחלה .האם מעסיק יכול לפטר אותו בזמן חופש מחלה לפני שהודיע על החלטה לפטר/אחרי שהודיע שנותן צ'אנס נוסף לעובד/אחרי שהודיע הל החלטה לפיטורים.תודה רבה
עורך דין
31/01/2016 08:42
שלום יוליה

אם כבר נערכה שיחת שימוע המעסיק יכול להודיע לעובד על החלטה לפטרו, ומיד לאחר מכן תחל תקופת ההודעה המוקדמת. ימי מחלה יבואו בחשבון מניין ימי ההודעה המוקדמת.

בהצלחה
אתי
23/01/2016 23:03
אני עובדת חמישה ימים בשבוע והשכר משולם חודשית. לפעמים אני נדרשת לעבוד בימי שישי.
האם שעות העבודה ביום שישי נחשבות לשעות רגילות או שעות נוספות?
תודה
עורך דין
24/01/2016 08:19
שלום אתי

התשובה תלויה בחוזה העבודה שלך ובמספר השעות שעבדת בכל יום במשך השבוע. קראי את הכתבה שמופיעה כאן באתר בנושא שעות נוספות ותביני איך לבדוק מה מגיע לך בדיוק.

בהצלחה
אתי
29/01/2016 14:18
מאוד מודה על התשובה.
אין לנו הסכם כתוב אבל אני אמורה לעבוד 5 ימים מ-8.00 עד 9.00 בשבוע כאשר בערבי חג (כשיש לחץ) לתגבר בימי שישי. לפי המאמר זה אמור להיות שעות נוספות. האם אני הבנתי נכון?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ