פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 654
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עזרה
03/02/2016 08:53
עבדתי בחצי הראשון של שנת 2015 בעבודה שבה חתמתי על חוזה לשנה עבור השתלמות של שבועיים וחצי כמתקין כבלים (החוזה נחתם רק לאחר סיום ההשתלמות). 5 חודשים לאחר תחילת עבודתי נפצעתי בתאונת עבודה (התאונה מוכרת בביטוח לאומי) ואחרי חודש וחצי עקב תנאי העבודה הפיזיים הקשים מאוד בעבודה בתחום הזה ובעקבות תאונת העבודה ביקשתי להתפטר וחויבתי בהחזר של 1750 שקלים מהמשכורת האחרונה שקיבלתי עבור ההשתלמות שעברתי.

האם זה חוקי החיוב עבור קורס ?
עורך דין
03/02/2016 11:46
שלום לך

החיוב כאמור חייב להיות פרופורציונאלי לעלות ההכשרה שקיבלת וכן להתחשב בפרק הזמן שעבדת עד להתחלטה להתפטר. בגדול, אם מותר למעסיק לגבות תשלום אם כך סוכם מולך רק שהתשלום חייב להיות מידתי וכל מקרה נבדק לגופו.

בהצלחה
עזרה
03/02/2016 11:25
?
טליה
03/02/2016 11:35
היי, אני מתעניינת בשביל חברה.

היא עובדת כשלושה חודשים במקום עבודה דרך חברת השמה. החודש היא צריכה לעבור להיות עובדת בחברה מן המניין. סוכם בע"פ בלי חוזה כתוב. ההסכם בין חברת ההשמה למקום העבודה הוא 3 חודשים בלבד.

כרגע מקום העבודה עדין לא החתים אותה על 101 או משהו שמעיד שהיא עובדת חברה.. היא נקלטה להריון והיא בחודש השלישי.. כרגע היא לא יודעת מה הזכויות שלה? מה מגיע לה? מתי להגיד למעסיק? האם מותר לו לפטר אותי?

מבקשת עזרה תודה רבה
שירן
03/02/2016 11:11
עבדתי במקום העבודה 11 חודש עד הלידה. עכשיו אני בחופשת לידה 3 וחצי חודשים בתשלום ומגיע לי עוד חודשיים וחצי ללא תשלום שזה בערך להיות בבית
עד חודש שישי.

השאלה שלי המנהלת התקשרה ואמרה לי שאני יכולה לחזור בספטמבר לעבוד... שאלתי היא האם היא יכולה לפטר אותי אם אני מעריכה עד ספטמבר או שאסור לה? והאם הוותק נשמר לי כי הבנתי שעל 11 חודש מגיע לי 2.75 חודש להעריך ללא תשלום, אז אם המנהלת הציעה לי שהאריך ביותר כי יש פה משהו שזה לרעתי?
רגינה
03/02/2016 11:08
היי...

אשמח להתייעצות.

אני עובדת ברשת שנמצאת בהקפאת הליכים עד סוף החודש.

סוף חודש תהייה הכרעה אם קנו את הרשת ויש מעסיק חדש או שהרשת הולכת לפירוק.

אני נמצאת בחודש 4 להריוני.
אם הרשת מתפרקת מה הזכויות המגיעות לי?
האם ביטוח לאומי ישלם לי משכורת עד שאלד ואז ישלם לי דמי לידה או שאני הולכת להיות מובטלת?

במקרה שיש מעסיק חדש האם הוא יכול לפטר אותי בכל זאת או לפגוע לי בתנאי העבודה?
שרי
03/02/2016 11:07
אני 3 ימים במחלת ילד עם התינוק שלי בבית ואמורה לחזור לעבודה חמישי, ביקשו ממני לחזור מחר כי מזכירה נוספת לא יכולה להגיע מחר כי הבן שלה חולה והם בבית חולים
אני לא יכולה להשאיר את הבן של עם מישהו מהסיבה שלא סומכת על אף אחד שיעשה לו אינהלציה כל שעתיים כמו שצריך, אז קיבלתי על הראש פלוס הודיעו לי שזה לא בסדר כל ההיעדרויות האלה בשל מחלת ילד. הגיוני?
יוסי
03/02/2016 08:56
שלום רב,

אני הולך לעבור ניתוח בשבוע הבא,
הותק שלי בעבודה הוא שנה וחצי, אך יתרת ימי המחלה שלי עומדת על כ-5 ימים.. ובפועל הולך להעדר מהעבודה כ-חודשיים שלושה. מס שאלות :
1) יש ברשותי רכב ליסינג שאני משלם עליו שווי מס בלבד בכל חודש.. אם ברצוני להשאיר את הרכב, אני אמור לשלם להם גם את הליסינג ( כפי שהם דרשו ) וגם שווי מס ?
2) באחריות מי לשלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות בתקופה הזאת שאני בתקופת מחלה ?
3) האם ניתן להשתמש בימי חופשה לאחר שנגמרו ימי המחלה ?
4) האם המעסיק אמור לשלם הפרשות בתקופה זאת ? ( קרן פנסיה, קרן השתלמות וכו'.. )
5) בגלל שאין לי מספיק ימי מחלה.. הם דורשים שאחתום להם על חל"ת לתקופה הזאת. האם זה תקין ?

אודה לתשותבכם :)
יוסי
03/02/2016 11:06
תוכלו לענות בבקשה ?
הנושא דחוף
מיטל
03/02/2016 11:01
בתאריך 1.2.16 חזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה
אני עובדת במוקד מכירות והשכר שלי מבוסס משכר בסיס + עמלות.

המוקד שבו אני עובדת נמכר לחברה אחרת ובחודשיים הקרוביים ככל הנראה ייסגר.

נכון לעכשיו אנחנו עובדים אך יש שינויים - אין פירסומים בעיתונות וטלויזיה מה שאומר שהשכר שלי נפגע באופן משמעותי.

עמלת המכירות שלי יורדת ביותר מ 50%.

האם למרות כל מה שציינתי החברה מחוייבת לדאוג לי להגנת שכר בתקופה של 60 יום מהחזרה? אציין שמדובר בחברה גדולה עם סוללה של עורכי דין ויועצים שטוענים שלא מגיע לי הגנת שכר.

אשמח לעזרה
הדס לוי
03/02/2016 09:59
שלום,
אני עובדת 5 ימים בשבוע ומקבלת שכר חודשי+שעות נוספות, וכן מקבלת דמי מחלה ע"פ חוק.
כאשר תקופת המחלה כוללת בתוכה גם את שישי-שבת (בהם אינני עובד), האם הימים הללו נספרים לצורך חישוב דמי המחלה?
למשל, כאשר תקופת המחלה החלה ביום חמישי, האם שישי ושבת נספרים כימים ה-2 וה-3 למחלה, בהתאמה?
האם ביום ראשון שלאחר מכן, אני זכאית לקבל 100% מהשכר כדמי מחלה?

תודה מראש.
עורך דין
03/02/2016 10:55
שלום הדס

אכן ספירת ימי המחלה הנה ספירה קלנדרית.

בהצלחה ורק בריאות
אברהם לוי
03/02/2016 09:13
שלום רב,

ברשותי רכב חברה צמוד ועליו אני משלם שווי שימוש
ע"ס 3000 ₪ כל חודש.

בנסיעת עסקים ו או פרטית ובהנחה שהרכב מושאר בחניון החברה, האם אני זכאי לפטור מתשלום זה ?
עורך דין
03/02/2016 09:39
שלום אברהם

התשובה לשאלתך תלויה בסיכום שאליו הגעת מול המעסיק לנושא הוצאות רכב וכו. אם אין לך סיכום חוזי מול המעסיק בנושא, תמיד ניתן לנהל עמו משא ומתן בנושא.

בהצלחה
דניאל
03/02/2016 09:36
שלום,
אני חייל משוחרר ועובד באבטחה במשמרות. פעמים רבות הפרשי הזמן בין המשמרות הינו 8 שעות, אני נוסע לעבודה בתחבורה ציבורית כשעתיים לכל צד ולפי מה שרשום בפורטל על המעסיק שלי לארגן לי הסעות במצב זה. שאלתי היא כמובן האם המעסיק מחויב לדאוג לי להסעה שאינה תחבורה ציבורית במצב של 8 שעות בין משמרות? והאם כאשר אני משתמש בתחבורה ציבורית ובלאת ברירה מגיע מוקדם (אני אאחר במקרה שאיני מגיע מוקדם) האם על המעסיק לשלם לי חלק מזמן זה (בנוסף להחזר נסיעות)?
עורך דין
03/02/2016 09:38
שלום דניאל

המעסיק אינו מחוייב לשלם עבור זמן הנסיעה אך הוא כן מחוייב לשלם לך החזר דמי נסיעות לפי החוק.

בהצלחה
מרינה דולידוביץ
03/02/2016 09:26
שלום רב,
ילדתי באפריל 2014, אחרי חופש לידה היתי בחופש ללא תשלום ובאפריל 2015 פוטרו אותי.
ראה חשבון חישב את דמי פיצויים כמשכורת נטו כפול ותק. האם זה נכון? האם נכון שלפי חוק צריכים לקחת את משכורת ברוטו מינוס בונוס, דמי הבראה וכו'?
עורך דין
03/02/2016 09:37
שלום מרינה

חישוב פיצויי הפיטורין בצורה מדוייקת צריך להיעשות לאחר שבודקים את חוזה העבודה שלך ואת תלושי השכר. לכן, עליך לפנות ולקבל שירות כאמור מחשבת שכר ו/או יועץ מס.

בהצלחה
דחוף
אסתר
03/02/2016 09:30
שלום ןברכה

אני נשואה כבר שש שנים ללא ילדים. מטפלת בטיפולי פוריות. ( עובדת אצל המעסיק כבר 5 דנים והוא מודע לזה שאני בטיפולי פוריות )
שאלתי. אני עושה בדיקות ומעקבים ולפעמים בגלל זה אני מאחרת לעבודה. הטם אני זכאית לקבל את השעות הללו על חשבון ימי המחלה.
תןדה לעונה
RE: דחוף
עורך דין
03/02/2016 09:35
שלום אסתר

התושבה לשאלתך חיובית ואני ממליץ לך לקרוא את חוק עבודת נשים תשי"ד-1954 קובע בסעיף 7(ג)(4) את זכותה של האישה שנזקקת לטיפולי פוריות להיעדר לצורך זה מעבודתה, אם אישר זאת הרופא המטפל ובתנאים שקבע ובתנאי שנתנה על כך הודעה מראש למעסיק.

בהצלחה בטיפולים
רעות
03/02/2016 09:09
יש לי שאלה בנוגע לדיני עבודה ואשמח מאוד אם מישהו יענה לי בבקשה: עובד פוטר מתפקידו כראש צוות במוקד מכירות, אשר חלק משכרו הוא בונוס שמורכב מאחוזים מתוך מכירות הצוות.

המעסיק החליט לוותר על עבודתו בתקופת ההודעה המוקדמת, האם עליו לשלם לעובד בונוס גם עבור תקופת ההודעה המוקדמת (קרי שמונת הימים בהם לא הגיע לעבודה), או רק עד היום בו הודיע לו על פיטוריו?
תודה מראש
מימי
03/02/2016 09:07
1. במקום עבודה X אני עובדת כמעט שנה וקצת בהסכם ביני לבין מנהל הסניף הוסכם שתקופת מבחנים אני לא מגיע לעבוד עד תום מועדי ב' שזה יוצא בערך חודשיים וקצת שאיני נוכחת בעבודה האם מותר למעסיק לאפס לי את וותק העסקתי ? יצוין שכתוצאה מהאיפוס לא שולם לי גם דמי הבראה מה אני יכולה לעשות נגד זה ? 2. במהלך התקופה גיליתי שגם לא הופרש לי בכלל אשמח לעזרה ,תודה
אביתר
03/02/2016 08:49
היי, אני עובר דירה לחברה שלי בירושלים האם אני זכאי לפיצויים? חשוב להדגיש שהמעסיק יכול לסדר לי עבודה בסניף של החברה בירושלים.
אלה
03/02/2016 08:47
שלום,
אני עובדת בחברה כבר 7 שנים .ואני בהריון תאריך לידה משוער בסוף אפריל ,מקום העבודה שלי עובר מקום רחוק העולה על יותר מ40 ק"מ.
ביעקרון אני לא רוצה לחזור לעבוד שם אחרי חופשת לידה ,השאלה עם נצברו לי 20 חופשות אני יכולה בסוף חופשת לידה לקבל על החופשים כסף?
ובקשר לאבטלה בגלל שאני עוזבת יתנו לי לחתום אבטלה כי במקום עבר רחוק וזה הרעת תנאים?
יוסי
02/02/2016 20:50
שלום

אני עובד קבלן כמאבטח בחברה ולאחרונה קרה לי מקרה שזיעזע אותי. במהלך משימה שניתנה לי ע"י עובד חברה נכנסתי לשירותים במבנה שהוא סוג של מפקדה.

כשסיימתי להתפנות עובד החברה קרא לי ושאל אותי מדוע אני אני מתפנה פה .

שאלתי מזאת אומרת ואז הוא אמר לי שיש תקנים חדשים ואין באפשרותי להשתמש בשירותים אלה למרות שציינתי בפניו שאני ברכב סיור אחרי ששאל איזה עמדה אני
כששאלתי אותו מה הסיבה טען ?

טען יש תקנים חדשים תקרא.

כשקראתי התקן היה נכון אז שאלתי איפה אני מתפנה .
ואז אמר לי " תוציא את השטרונגול שלך ותשתין ברכב " ובתוקפנות אמר זה ההוראות.אמרתי לו שהוא יכל להסביר ולא היה צריך להתבטא בצורה הזאת.

ואז שאלתי מי כתב אותן הוא טען שהוא כתב אותן
אז שאלתי אותו יש פתרון אחר איפה אני אמור להתפנות
ואז בצעקה השיב "נראה לך שאני כתבתי אותן" ואז אמרתי אוקיי אני אפנה למי שכתב אותן ויצאתי ברוגע .
הוא יצא אחריי ובצעקות " יש לך בעיה לך לקבט ותגיד לו אתה דפוק ! יש לך חוקים דפוקים !

ואני אמרתי לו שאני לא חושב ככה בסך הכל רציתי לשאול שאלה ושלא יסיט את זה .

לאחר מכן קבע שאין לי מסמכים/אישורי נשק ובאתי להוציא אותם מהכיס ובצעקה אל תוציא אמר .

לאחר מכן פניתי אל הממונה עלינו באותה משמרת והוא טען שאני ברדקיסט עוד לפני שעניתי הסברתי לו את הסיפור והוא אמר לי שאין לי מה להתרגש.

כשפניתי לממונה עלי מכוח אדם הוא שאל אותי עם אני חושב שזה טוב לטווח הארוך ואמר שאין לו סמכות מול החברה ולכן אני יצטרך לקבוע פגישה עם קבט.
על מקרה הזה יודעים 2 מהממונים עלינו וכלום.
אשמח לעצות
שרון
02/02/2016 20:37
אם אני עובדת בעבודה חדשה מספר חודשים בודדים בלבד,
וחושבת על הריון כרגע...
האם יש חוק שאני צריכה לקבל מענק לידה גם אם עבדתי חודש במקום עבודה? או שאני לא זכאית לקבל את המענק מתחת לתקופה מסויימת? שייך אם זה משרה מלאה / חלקית / משמרות?
ארטיום
02/02/2016 20:26
שלום רב,
שאלה בנושא דיני עבודה: האם מותר לעובד לצאת לחו"ל בזמן חופשת מחלה, והאם ישנה חובה לדווח על כך למעסיק?
האם למעסיק ישנה דרך לדעת שעובד נמצא בחו"ל במהלך ימי המחלה באמצעות ביטוח לאומי או משהו בסגנון? ומה יכולה להיות המשמעות של אי-דיווח על הנסיעה, במקרה שהעובד מקבל או לא מקבל מהמעסיק דמי מחלה?
תודה מראש!
לירון
02/02/2016 18:34
עובד עם בעיית אמינות קשה... גם נכשל בעבר בפוליגרף...ועובד כיום כ-10 חודשים בתור נהג בחברה.
נערך לו שימוע לפני 4 חודשים ובו הוחלט כי תינתן לו הזדמנות נוספת להשתפר לתקופת ניסיון של 3 חודשים ולא יפוטר.

עברו 4 חודשים כאמור, והעובד חזר על התנהגותו ואף החריף אותה (מדווח על יציאה מהעבודה בתוכנת נוכחות שעה אחרי שסיים בפועל המון פעמים) וכן לקוחות מתלוננים עליו שיחסי האנוש שלו גרועים ועוד... האם חייב לערוך לו שימוע נוסף או שניתן לפטרו?

אגב... נמסר לו כבר פעמיים זימון לשימוע נוסף וביום השימוע העובד הוציא מחלה. נותרו לו כ- 5 ימי מחלה. האם ניתן להודיע לו על פיטוריו בזמן שהוא במחלה?
מה עושים אם נגמרים לו ימי המחלה וממשיך להוציא מחלה?
עמית
02/02/2016 18:30
עובד יצא לחופשות אך בשל טעות לא נוכו ימים בתלוש השכר. לימים העובד סיים עבודתו וכעת תובע את המעסיק עבור ימי החופש שכביכול לא נוצלו. מה הדין? האם אתם מכירים פסיקות דומות למקרה? תודה מראש
בן
02/02/2016 17:34
כיצד ניתן לפעול נגד מעסיק שדורש שהוציא מהמשטרה רישום פלילי כתנאי להעסקה?
אסף
02/02/2016 15:17
בחוזה בו חתמתי נקבע תעריף גלובאלי בעבור חודש עבודה מלא כלומר בעבור 100% משרה. אני אמור להיות מועסק בסדר גודל של 60% משרה בחודש – שלוש פעמים בשבוע ובהתאם למספר השעות שביצעתי באותו חודש תחושב לי המשכורת כחלק יחסי מהשכר הגלובאלי שנקבע בחוזה. חשוב לי לציין שבכל יום עבודה אעבוד לפחות בהיקף של משרה מלאה כמקובל במקום העבודה – תשע שעות. נוסף על כך מופיע בחוזה כי במידה ועבדתי יותר מ100% משרה , כלומר עבדתי יותר מתשע שעות במהלך כל יום עבודה אני יקבל שעות נוספות כתשלום נוסף. במידה ואני עובד בסדר גודל של 60% משרה - שאלתי היא האם ביום בו עבדתי יותר מתשע שעות אני זכאי בעבור שעות החל מהשעה התשיעית ואילך לתשלום שעות נוספות כפי שמופיע בחוק? כלומר למשל בעבור השעה העשירית וה11 יחושב לי שכר של 125% וכן האלה, כלומר האם אני זכאי לתשלום בעבור שעות נוספות גם בעבור משרה חלקית כפי המתואר במקרה.
אוראל
02/02/2016 15:12
היי לכולם,

סיימתי לעבוד אחרי 6.5 שנים פוטרתי וקיבלתי פיצויים...עד כאן הכל טוב.

בתלוש של דצמבר שבו עבדתי מלא וקיבלתי מכתב ב31.12 עשו לי גמר חשבון ושילמו לי ב10.1 משכורת ענקית ובה את כל מה שמגיע לי כמו הודעה מוקדמת,הבראה,פדיון חופש וכו'.

נראה לי שזה לא חוקי שאיחדו לי את המשכורת עם הגמר חשבון ושירד לי 1500 שקלים מס הכנסה עקב זה.
יש משהו לעשות בנידון?
מורן
02/02/2016 15:01
שלום, סיימתי את עבודתי ב17.6 לאחר 3 שנות עבודה. התפטרתי בגין גידול ילד. עשו לי גמר חשבון- ניכו לי נטו שלילי וקיבלתי פיצויים הכל כרגיל. היום אחרי חצי שנה שלחו לי בקשה לתשלום חוב של 1870 ש"ח. חיכיתי לתשובה מהמעסיק על מה מדובר החוב. היא אומרת לי שבגלל שלא עבדתי בין התאריכים 1-7/6 חוייבתי עבור הימים האלה כי לא היתה לי חופשה מצטברת. השאלה שלי היא כזאת:

האם לאחר גמר חשבון לא אמורים לעלות הנתונים האלה שלא עבדתי בתאריך הזה? ועבדתי רק מ-8-16/6
איך עשו לי גמר חשבון בלי להתחשבן איתי על הימים האלו? ולמה רק עכשיו הם נזכרים בטענה שבסוף שנה הם עלו על הטעות הזאת?
אסף
02/02/2016 14:04
בחוזה בו חתמתי נקבע תעריף גלובאלי בעבור חודש עבודה מלא. אני אמור להיות מועסק בסדר גודל של 60% משרה בחודש – שלוש פעמים בשבוע ובהתאם למספר השעות שביצעתי באותו חודש תחושב לי המשכורת כחלק יחסי מהשכר הגלובאלי שנקבע בחוזה. חשוב לי לציין שבכל יום עבודה אעבוד לפחות בהיקף של משרה מלאה כמקובל במקום העבודה – תשע שעות. שאלתי היא האם ביום בו עבדתי יותר מתשע שעות אני זכאי בעבור שעות החל מהשעה התשיעית ואילך לתשלום שעות נוספות כפי שמופיע בחוק? כלומר למשל בעבור השעה העשירית וה11 יחושב לי שכר של 125% וכן האלה.
אסף
02/02/2016 14:09
חשוב לי לציין שבחוזה נסגר תעריף בעבור חודש עבודה במשרה מלאה - כלומר 100% למרות שאני כרגע אמור להיות מועסק בסדר גודל של 60%
ארן
02/02/2016 13:10
האם הפרשות מהמעסיק לקרן הפנסיה שהופרשו באיחור של מעל 8 חודשים נקראים הלנת שכר?
התפטרות
נטלי
01/02/2016 16:52
היי
האם יכולים להכריח אותי להגיש התפטרות? גם אם אני לא רוצה
עורך דין
02/02/2016 12:58
שלום נטלי

בהחלט לא.

בהצלחה
יובל
01/02/2016 16:52
אם אני עובדת בשתי עבודות שונות תחת אותו המעסיק (תלוש שכר אחד).
התחלתי בבוקר בעבודה X ובמהלך היום עברתי לעבודה Y ויום העבודה הסתכם בכ 13 שעות. האם מגיע לי שעות נוספות?
עורך דין
02/02/2016 12:58
שלום יובל

התשובה שלילית.
יובל
02/02/2016 12:33
למה לא עונים ? למי צריך לפנות?
לאורה ר
01/02/2016 18:31
שלום רב,
אלו זכויות וחובות יש עבור אלו שעובדים ב 3/4 משרה ?
חישוב שעות נוספות ? חופש?
במידה ועובדים 5 ימים בשבוע והתבקשתי לעבוד גם בשישי , איך יחשבו את התשלום ? כשעה רגילה כשעה נוספת?
אודה על תשובה בהקדם !!!
עורך דין
02/02/2016 11:54
שלום לאורה

לעובדת בשלושת רבעי משרה יש בדיוק את כל אותם תנאים של עובדת בהיקף משרה מלאה, רק שימי מחלה, ימי חופשה ודמי הבראה מחושבים לפי היקף המשרה. לגבי שעות נוספות, אין כל קשר להיקף המשרה והמעסיק חייב לשלם לך עבורן בכל מקרה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ