פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 452
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נטע
15/06/2017 10:15
השנה עבדתי כמורה במשרד החינוך למשך תקופה של 7 חודשים(החלפתי מורה שיצאה לחופשת לידה) ונאמר לי כי מגיעה לי משכורת בחופשת הקיץ (את החלק היחסי שעבדתי ) כעת אני לא עובדת ומבחינת התאריך המשוער ללידה נשארו לי עוד כ7 שבועות.
ראוי לציין שאיני בקביעות במשרד החינוך ועל כן ,אני מטפלת בעניין בעצמי.
1. האם אני רשאית לצאת לחופשת לידה לפני הלידה המשוערת למרות שאני מקבלת שכר ממשרד החינוך בחופשת הקיץ?
על מנת שאשוב לאחר 6 שבועות מיום הלידה אני ובעלי מתכננים לחלוק את חופשת הלידה.
2. אילו טפסים בעלי צריך להקריץ על מנת לחלוק איתי את חופשת הלידה? והאם הוא צריך אישור מהמעסיק שלו לשם כך?
עורך דין
15/06/2017 12:38
שלום נטע

לכל עובדת זכות להקדים את היציאה לחופשת לידה לפי חוק. יש באתר זה מדריך ארוך ומפורט בנושא חופשת לידה והזכויות שלך לפניה ואחריה. מומלץ לקרוא - זה יתן לך מענה מקיף, גם לגבי הזכויות של בעלך.

בהצלחה
חוסאם
14/06/2017 16:41
שלום אני חוסאם עובד מדינה כאח מוסמך בבית חולים שיבא תל השומר, אני עובד שנתיים וחודש באותו בית חולים, בסוף החודש ב 30.6 אני מתפטר ( הגשתי מכתב פיטורים בהתחלת החודש) כי נולד לי בן ואני חוזר לצפון.
בתקופה אחרונה גרתי בצפון, ונסעתי כל הזמן למרכז וזה קשה
יש לציין נולד לי בן לפני שלושה חודשים
אישתי לא עובדת
המרחק ממקום העבודה שלי חביד זה 110 ק״ם
האם מגיע לי פיצויים ? ואיך אני יכול לממש את הזכות אם מגיע ?
עורך דין
15/06/2017 10:11
שלום חוסאם

זכותך המלאה להתפטר לצורך טיפול בילד בהתאם לחוק, ואז תוכל לקבל את מלוא הזכויות של עובד שפוטר. החוק קובע כי בן הזוג יכול להתפטר לצורך הטיפול בילדו שזה עתה נולד, בטרם הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים, ואם בת זוגו עבדה כשכירה לפחות 6 חודשים רצופים (כולל חופשת לידה) או 12 חודשים רצופים כעצמאית, בטרם קבלת ההחלטה להתפטר.

בהצלחה
אלכס
14/06/2017 18:34
ערב טוב,
שואל עבור מכר.

הוא עבד כ10 שנים בחברה מסויימת, פיטרו אותו מסיבות שאינן פליליות (איחורים וחיסורים ). המכר היה שומר על המחשב בעבודה גם דברים פרטיים בתיקיה יעודית לכך, כולל תמונות שאין לו העתקים ובאחד הפעמים גם רוקן את הטלפון הנייד לתיקיה זו כולל הקלטות וצילומי מסך פרטיים.
כעת כשביקש ממקום העבודה לאפשר לו לקחת את החומרים הפרטיים שלו כמובן בפיקוח/השגחה של המעסיק. נמסר לו על ידי מנהל המחשוב כי הוא מתבקש להעביר לתיקייה מסויימת את כל החומרים והם יעברו עליהם ויחליטו אם להעביר אליו או לא.

-האם מותר להם לבדוק חומרים פרטיים כמו צילומי מסך, שיחות מוקלטות וכו?

-האם אפשר להכריח את הארגון להעביר את המסמכים האישיים לעובד? (כאמור תמונות שאין להם גיבוי, וכו).

מה עליו לעשות? תודה
עורך דין
15/06/2017 10:10
שלום אלכס

המחשב בחברה שייך לחברה וזכותו של המעסיק, ברוב המקרים, להחליט מה ניתן ומה לא ניתן להוריד מהמחשב והאם לאפשר לעובד שפוטר גישה למחשב. אם המצב מורכב, ראוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם.

בהצלחה
ישראל נרציז
14/06/2017 18:56
לא ראיתי שהמעביד צובר לי ימי מחלה בתלוש השכר האם אני זכאי כרגע במחלה לא יודע האם זכאי כפנסינר
עורך דין
15/06/2017 10:08
שלום ישראל

לכל עובד ועובדת זכות לצבור ימי מחלה לפי היקף המשרה שלהם. אין הבדל בין עובד לפני ואחרי גיל הפנסיה.

פנה אל המעסיק בכתב ובקש ממנו לתקן את המצב.

בהצלחה
יבגני
15/06/2017 06:53
יש לי רכב מטעם העבודה ויש באוטו כלי עבודה פרצו לאוטו בליה וגנבו כלים מותר לבעל בית להוריד לי ממשכורת על כלים שנגנבו?
עורך דין
15/06/2017 09:38
שלום יבגני
ככל שאין סיכום מפורש אחר במסגרת חוזה העבודה שלך, המעסיק אינו יכול לנכות סכומי כסף כלשהם משכרך.

בהצלחה
ולדה
14/06/2017 12:17
בחודש ינואר חתמו על חוזה עבודה שבו משולמת לנו יומית של 8 שעות,

לפני חודשיים/שלוש גילינו כי החברה משלמת י 6.5 שעות
כלומר אין תשלום מלא עבור ימי מחלה, חופשה וחגים
התראנו בפני החברה כל הטעות ונאמר לנו שזה בטיפול, האם החברה צריכה לשלם לנו רטרואקטיבית עבור הימים בהתאם ל8 שעות כפי שרשום בחוזה. לטענתם לא.

תודה
זאב חבצלת
14/06/2017 11:07
יש לי עובדת זרה שנפגעה פיזית ממאמץ תוך כדי עבודה

כיצד היא יכולה לקבל פיצוי כספי ומאיפה
אירנה
14/06/2017 09:51
כיצד משולמים ימי מחלה לעובד שעובד 3 ימים קבועים בשבוע?יש לי חופשת מחלה של 17 יום רצופים בפועל שולמו לי 4 שעות בלבד!!!! הנהלח מתרצים בזה שככה זה,יש חוק כזה אפשר לראות את זה באיזה מקום???? הם אומרים שכל שבוע מחדש הם מחשבים ימי מחלה מחדש מורידים 3 ימים בבקשה עזרה
מושי
14/06/2017 06:52
עפי חוק התמת ילד שאיחרו לקחתו אחרי 4 יש. להישאר בתוך תחומי הכיתה. עד שההורה יגיע.
הורה לא הגיע לקחת והמטפלת חיכתה ליד המעון בחוץ. האמא לא ענתה לטלפון והמטפלת היתה חייבת לרוץ לאוטובוס והשאירה את הילד אם אמא של אחד הילדים.
האם פלילי? ומה ניתן לעשות אם זה כבר קרה.והילד יצא בשלום.
מיכל
14/06/2017 04:52
שלום רב
אני עובדת 5 שנים בחברה וקבלתי שכר חודשי- תשלום גלובלי שכלל את כל העבודה שנעשתה גם בפועל בשטח, גם בבית וגם בכתיבת עבודות ועוד.... הגיע מנהל חדש ורוצה לשנות את תנאי העסקה ולשלם יומי....פר שעות בשטח ועל כל עבודה או פרויקט לתמחר בנפרד....
האם זה חוקי? מה עם רצף הזכויות שלנו? למה צריך לשים לב?
אני קצת מבולבלת מכל השינוי
אשמח לקבל קצת טיפים ועזרה לגבי הזכויות שלי
תודה
שחף
13/06/2017 21:58
אני עובר דירה ולא יכול להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה כי רחוק מאוד אני זכאי לפצוים מלאים וזכאי לחתום בלשכה אני עובד באותו עבודה שלוש שנים
איילת
05/06/2017 22:40
כמה ימים לאחר שהודעתי לבוס שלי על ניתוח שאני נאלצת לעשות, הוא פיטר אותי בטענה שכמות העבודה ירדה. זה כמובן לא נכון משום שכמות העבודה נשארה בעינה. עבדתי שם חצי שנה כשהוא חזר והדגיש בפניי בראיון עבודה שהם מחפשים משהי לטווח רחוק, הוא דיבר איתי על עוד תחום שהם מעוניינים להיכנס אליו ושאני אהיה אחראית עליו וכו. ככה שאת התירוץ של "כמות העבודה ירדה" אני ממש לא קניתי. במיוחד לאור העובדה שממש החמיצו שם פנים ברגע שהודעתי על הניתוח והתזמון על הפיטורין כמובן שבא כמה ימים לאחר הודעתי. מה אני יכולה לעשות בנידון? הוא מצידו אמר שישלם לי עד סוף החודש, אך אני נותרתי ללא הכנסה מעכשיו לעכשיו, מחלימה מהניתוח. תודה רבה על העזרה.
עורך דין
06/06/2017 09:20
שלום איילת

האם המעסיק פיטר אותך בזמן חופשת המחלה ובעת שהיו לך ימי מחלה צבורים? האם נערך שימוע לפני שקיבלת הודעה על הפיטורים?
איילת
13/06/2017 20:43
לא. הוא פיטר אותי כמה ימים לפני ניתוח ולא ערך לי שימוע..
ורד
13/06/2017 17:09
שלום,

האם הוראת השעה חלה על עצמאיות ועצמאיים?
מורן
13/06/2017 16:28
כאשר התחלתי את עבודתי בחברה מסויימת, חתמתי על חוזה עבודה שהחברה כתבה.
בחוזה מצויין שמגיע לי סכום כספי מסויים לאחר וותק של שנה. מיותר לציין שלא קיבלתי את המענק המובטח.
אני מעוניינת לתבוע את החברה על הפרת חוזה והלנת שכר.
השאלה, אם בעל החברה / נציג החברה לא חתום על החוזה (שהוא עצמו ניסח), ורק אני חתומה עליו- האם החוזה כביל בבית משפט ?
נתי
13/06/2017 15:52
שלום,
אני עובד בעבודה שהיא 24/7. השכר על שעות הלילה הוא :140%.
ביום העצמאות עבדתי בלילה. המעסיק רוצה לשלם לי 150% רק על השכר בסיס.
כלומר ביום העצמאות לטענת המעסיק מי שעבד לילה או בוקר מקבל אותו שכר.
האם זה תקין?
איתי
13/06/2017 14:23
שלום שמי איתי, חתמתי על חוזה מול חברת קבלן מטען אל על שבו אני מתחייב אליהם לעבודה למשך חצי שנה בחו"ל, במידה ואני מפסיק לעבוד טרם הזמן שצויין הם יכולים לקנוס אותי ב4000 שקלים (היו הוצאות עליי כמועסק.. קורס של 10 ימים, נסיעות, שכר תוך כדי הקורס וכו') הקורס שעברתי אצל אל על הוא קורס שרלוונטי אך ורק לעבודה בחו"ל ואין לו תוקף לתפקידים בארץ.. ממה שהבנתי, אם אין להכשרה שלי אופצייה תעסוקתית בארץ אין להם את הזכות לקנוס אותי אפילו אם תנאי זה מופיע בחוזה. האם זה נכון?
שאלה נוספת, במהלך השהייה שלי בחו"ל העברתי זמן רב בנסיעות לצורכי עבודה.(בין 5 - 12 שעות בדרכים) האם מגיע לי לקבל שכר עבודה על זמני הנסיעות? (לא מדובר בחוזה שעתי אלא בחוזה גלובלי, לא תחת ההסכם הקיבוצי)
קרין (שם בדוי)
13/06/2017 13:38
שלום,
הגשתי מכתב התראה למעסיק שלי עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה( התעמרות השפלות וכו)
עבר שבוע וכמו כן עבר המועד שביקשתי לקבל עד אליו תגובה.
המעסיק משדר עסקים כרגיל ולא העלה בפניי את הנושא. יש לציין שההתנהלות נשארה בעיניה.
כיצד עליי להגיב כעת?
האם לכתוב מכתב שמתריע בפניו שטרם התקבלה התייחסותו ? האם לחכות שיעבור עוד זמן הניסיון (עוד שבוע וסה"כ שבועיים) או להגיש מכתב התפטרות ובהמשך לתבוע?
יוסי
12/06/2017 20:48
שלום. בתאריך 10.5 פוטרתי מהעבודה, וקיבלתי תשלום חלף הודעה מראש עד לתאריך 10.6. בתאריך 3.6 התחלתי לעבוד בעבודה חלקית בסופי שבוע - בערך 16 שעות שבועיות. האם הדבר יגרום לכך שלא אקבל דמי אבטלה? טכנית עדין הייתי מועסק עד ה10.6 לכן זה אמור להחשב כאילו פוטרתי רק מעבודה אחת.. אשמח לתשובה בנושא תודה :)
יעל
12/06/2017 18:46
שלום
אני מטפלת במעון.
רציתי לדעת אם שחיקה בשכר נחשב להרעת תנאים ?
בתחילת עבודתי היה פער של חמש ש"ח מעל שכר המינימום.
שכר המינימום עלה והשכר השעתי נותר אותו דבר.
האם זה נחשב להרעת תנאים ?
כמו כן רציתי לדעת אם אני לא מעוניינת להמשיך בעבודתי בשנה הבאה האם אהיה זכאית לקבל את חופשת הקיץ ?
אורי
12/06/2017 18:31
הייתי בקורס מכירות במשך שבוע מטעם החברה ובסוף הקורס החברה החליטה לא להמשיך איתי הלאה. בראיון עבודה איתם אמרו לי שהקורס הוא בשכר מינימום, אך בסוף הקורס כאשר ביקשתי את הכסף הם טענו שרק מי שעובר את הקורס מקבל את הכסף (החברה בוחנת את הנבחנים בסוף ובוחרת מי עובר ומי לא). כמו כן הם טענו שהקורס נעשה על ידי חברה חיצונית למרות שהקורס הועבר במתחם של החברה. אני רוצה להדגיש שלא חתמתי על שום מסמך שמונע ממני לקבל את הכסף של הקורס או שמכיר בזה שאני יודע שלא מקבלים כסף על הקורס. אני גם ראיתי את הקורס כהכשרה רגילה כמו התלמדות.
סולי
12/06/2017 17:44
אחר הצהריים טובים

המעסיק שלי לאורך השנתיים האחרונות הוא בעלי בית דפוס באזור מרכז. יש לי חוזה אישי מולו ובחוזה לא כתוב כלום על ימי מחלה. הבנתי מקריאה באתר שלכם שאם אין אזכור בחוזה העבודה לנושא ימי המחלה והחוזה אינו מיטיב עם העובדת, אז הוראות החוק תקפות בכל מקרה.

אם הבנתי נכון, אז המעסיק שלי עובר על החוק בכך שהוא לא משלם על 3 ימי מחלה ראשונים של עובד ובתמורה טוען שהוא נותן לעובדים עוד 3 ימי חופשה בכל שנה על חשבונו (חצי ימים בערבי חג?!).

האם זה חוקי או שהבנתי נכון והוא עובר על הוראות החוק?
ליטל
12/06/2017 15:21
היי, שתי שאלות בנושא דיני עבודה ואשמח לעזרתכם!

1. האם המעסיק שלי יכול להוריד לי חוסר בשכר למרות שסרבתי בתוקף כתוצאה מלקוח שברח לי בלי לשלם?

2. האם אני יכולה לעשות משהו כנגד המעסיק שסיכם איתי בע"פ על שכר מסויים לשעה, אך בפועל שילם לי פחות לשעה ואת ההפרש הביא לי כבונוס ע"מ לא להפריש לפנסיה ולביטוחים? אין לי שום הוכחות שסיכמנו על סכום מסויים (למרות שאם נקח את המשכורת+בונוסים ונחלק בכמות השעות יצא הסכום שסגרנו לשעה).

תודה לעונים!
מתן
12/06/2017 15:18
היי, עורך דין לענייני עבודה:
החודש חברה שלי התחילה עבודה חדשה..
ב10 לא נכנס לה משכורת למרות שהוציאו לה תלוש ודוח שעות. המנהלת לא עונה לה לטלפונים, היא ענתה בפעם הראשונה ואמרה לה שתבדוק שוב ומאז לא עונה. מה החוק לגבי המשכורת? תוך כמה זמן היא צריכה לקבל משכורת לפי החוק? מה ניתן לעשות במקרה כזה?
לין
12/06/2017 15:02
שאלה
סיימתי חופשת לידה ב01.05 וזאת בתום חצי שנה , היום התבשרתי שהמעביד שלי שילם ב3 חודשים שהארכתי את ביטוח המנהלים וקרן פנסיה ועכשיו הוא מבקש ממי שאחזור לו את הכסף כ-5700 שח.

חשוב לציין שהוא לא שאל אותי האם אני מעוניינת לעצור את התשלומים או שהוא ישלם ואני אחזיר לו. וכעת הוא גובה ממני את הצד שלו ושלי .

אשמח לקבל התייחסות מקצועית לפי החוק?
קרן
12/06/2017 15:01
יש לי כמה שאלות:

1. חזרתי מחופשת לידה של 4 וחצי חודשים במרץ ולא שולם לי כלל שעת הנקה עד היום- לא אני ולא המעסיקה ידענו שמגיע לי והרו"ח לא עידכנה אותנו.

המשרה שלי הינה 8 שעות יומיות והשכר שלי הינו חודשי.
האם צריכים לשלם לי רטרו' ולחשב לי 7 שעות יומיות כמו שכר של 8 שעות? היו חסרות לי שעות בחודשים אלו.

2. במידה ולא הגעתי לעבודה בגלל חסימת כבישים (ביקור טראמפ הרחוב שלי נסגר למשך יומיים) מה הנוהל תשלום עבור ימים אלו?

3. יש לי ילדה בת 8 חודשים. אם עד היום היו לי 4.75 נקודות זכות, בעקבות התכנית החדשה אמורים להיות לי 5.75 נכון?

תודה רבה
בתאל
11/06/2017 10:37
עבדתי שנה וחצי בחנות בגדים כמנהלת והייתי מקבלת בונוסים על יעדים שהיו מציבים לי והייתי עומדת בהם הודעתי על התפטרותי מהעבודה בחודש מאי והורידו לי בתלוש את הבונוס שקיבלתי בחודש אפריל על סהכ 600 שח אני יודעת שזה לא חוקי הודעתי למעסיק שאם לא יפקיד לי את הכסף שהוא לקח ממני אתבע אותו ובכל זאת הוא בחר לא להחזיר לי את הכסף.

צריכה עזרה מכם.
עורך דין
12/06/2017 14:32
שלום בתאל

זכותך המלאה להגיש תביעה כנגד המעסיק בבית הדין לעבודה ולדרוש לקבל כל סכום של כסף שמגיע לך בחזרה.

בהצלחה
רונית
11/06/2017 10:38
שלום רב מכובדיי,

בענין עבודה. עבוד חברה.

חודשיים בעבודה כאשר היא חלתה ולא הגיעה לעבודה כשבוע וחצי(עדין בבדיקות) וכמובן במעקב רפואי.
החליטה ביום חמישי האחרון להגיע לעבודה גי נמאס לה לשבת בבית וברגע שהגיעה(כשעה לאחר הגעתה)
המנכ"ל קורא לה ואומר שיש לה שימוע ביום א.
שוטח טענות לא הגיוניות ואף יורד לפרטים אישיים(אומר מה הוא חושב על האופי שלה ולא על התנהגות מסוימת אם מקובלת או לא).

בנוסף מאותו רגע שלח אותה הביתה כדי ש"תחשוב" עד יום א על הצד שלה בשימוע.

המנהלת שלה שלחה לה לאחר השיחה הזו,מכתב מטושטש עם ת.ז לא שלה דרך הוואטס אפ.

אפילו לא למייל ,לבקשת העובדת.

1.האם מה שקורה חוקי?
2.מה ניתן לעשות?

היא יותר נפגעה ונעלבה ולא רוצה להמשיך שם עקב המקרה הנ"ל.

תודה לכם
עורך דין
12/06/2017 14:31
שלום רונית

מותר למעסיק לקבל החלטה לפטר עובדת בכפוף לעריכת שימוע כמו במקרה שתיארת. העובדה שהעובדת נפגעה / נעלבה די ברורה, שכן כל עובדת שתפוטר (כמעט) תחוש עלבון מסויים. עדיין, לא נראה כי יש כל פסול בהתנהלות המעסיק במקרה המתואר.

בהצלחה
גלית
12/06/2017 11:14
אני עובדת כשכירה בשכר חודשי. אני צפויה ללדת ביום ראשון הבא (בעוד שישה ימים) בקיסרי מתוכנן, ויצאתי לחופשת מחלה לפני כשלושה שבועות. אצלנו במשרד נהוג להוריד כסף מהמשכורת על ימי המחלה הראשונים, אך בשל העובדה שאני צפויה לצאת לחופשת לידה, הובטח לי שבמקום כסף יורידו לי מימי החופשה. שכחו לעשות זאת, והבטיחו לי שיחזירו את הכסף במשכורת הבאה, שתהיה חלקית, רק עד הלידה.

יש לי שתי שאלות:

האם בחישוב דמי הלידה לוקחים גם את תלוש המשכורת האחרון, למרות שהוא לא חודש מלא?

אם לא, האם ההורדה הכספית של יומיים תפגע בדמי הלידה שלי? או שמחשבים את המשכורת הרגילה בלי להתייחס להורדות של ימי מחלה וחופשה?

תודות רבות
עורך דין
12/06/2017 14:30
שלום גלית

שאלת שאלה נפוצה מאד, הנוגעת לנשים רבות לפני הלידה. גם פקידי המוסד לביטוח לאומי מודעים למצב הנפוץ וישנה התחשבות במקרים בהם מועבר תיעוד אודות חודשי עבודה מלאים וכן אישורי מחלה רלוונטים. אין סיבה שתהיה כל פגיעה בדמי הלידה שלך.

בהצלחה
דפי
12/06/2017 12:13
מה משמעות השורה "שעות פריון במשכורת" ? לדעתי מקבלת כל חודש ושמחה על כך אבל היתי רוצה להבין במה מדובר :) . תודה!
עורך דין
12/06/2017 14:28
שלום דפי

מוטב לשאול את המעסיק. ישנם מקומות עבודה בהם נהוג לשלם לעובדים עבור X שעות בכל חודש, ואלה מוגדרות שעות שבהן העובדות יכול וצריך להפרות את עצמו "במסגרת העבודה" בתשלום, אך מבלי שעבד בפועל בשעות האלה. נוהג זה קיים בחברות הייטק רבות אבל לא רק.

בהצלחה
המיואשת
09/06/2017 06:46
יי ב1.5.17 הגשתי טפסים על שמירת הריון על מיגרנות חזקות הנגרמות כביכול מסביבת עבודה(אני מנהלת תחנת דלק חלק ממשימות מנהל הם קבלת מכלית הוצאת דגימות דלק וכו) המגרנות החלו לפני חצי שנה והחמירו עם ההריון (כרגע אני בשבוע 19) בנוסף במשרד התחנה שלי ישנו ריח בנזין חריף שלא מצאו את מקור הריח/הבעיה
רופא נשים נתן שמירה הפנה לרופא תעסוקתי שגם נתן שמירה בנוסף הופנתי לנוירואולוג ורופא לאלרגיות וגם הם המליצו לא לחזור לעבודה כי כנראה סביבת העבודה גורמת לתופעת המיגרנות
בנוסף ברצוני לציין כי הרופא התעסוקתי הפנה מכתב למעסיק בבקשה לדעת מטלות מנהל וחומרים אליהם אני עלולה להחשף בעבודה והדבר היה לא פשוט להוציא ממקום ההעבודה לא היו מוכנים להתחייב על כלום במאבקים רבים הצלחתי להוציא מהם חומרים רלוונטים.
לאחר חודש וחצי ונידנודים בלתי פוסקים שלי לביטוח הלאומי לפני מס ימים התקשרו אליי ואמרו כי התיק שלי הועבר לחוות דעת נוספת ללשכה המשפטית הרפואית של הביטוח הלאומי
מה זה אומר ??ועד כמה אני צריכה לדאוג שלא יאשרו לי את השמירה???
ניצלתי את כל ימי המחלה שלי כמעט 60 ימים וכרגע אני ללא משכורת
תודה
אביבית
עורך דין
12/06/2017 13:31
שלום לך

אל יאוש.

למוסד לביטוח הלאומי יש זכות ושיקול דעת האם לאשר או שלא לאשר שמירת הריון. בכל מקרה, לך שמורה הזכות להגיש ערר על החלטה ככל שתתקבל.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ