פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 235
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יוסי
27/01/2019 09:59
שלום, 2 שאלות בדיני חוזים:
1.שותפים בעסק, בחוזה מתועד כי כל אחד מהצדדים מחויב לבצע 50 אחוז מהעבודה, אחד השותפים לא עמד בזה כלל, כעת מפרקים את השותפות והוא רוצה את חלקו בעסק + המוניטין שנצבר, בעוד לא היה לו חלק בזה. האם ניתן לטעון שהחוזה הופר על ידו ולכן הצד השני לא מחויב לחוזה? או שכל סעיף עומד בנפרד וניתן לתבוע על הסעיף שהופר?
2. שבוע לאחר חתימת חוזה זמני (לא מול עו״ד) בין הצדדים למכירת חלקו בעסק, צד א׳ התחרט. האם זה מותר?
עורך דין
28/01/2019 09:01
שלום יוסי

שאלתך עוסקת בענייני חוזים ומן הראוי שתמצא עורך דין המתחמה בדיני החוזים ותתייעץ איתו. הפורום עוסק בזכויות עובדים ודיני עבודה ולא בדיני חוזים.

בהצלחה
רמי
27/01/2019 09:56
אני עובד שכיר כבר 20 שנה אצל רואה חשבון. הרואה חשבון הכניס את הבת שלו לעבוד והוא מלמד אותה על מנת שתמשיך את העסק והיא תמשיך על התיק של אבא שלה לעבוד והאבא פחות יגיע לעבודה.

שאלתי מה קורה עם הפיצויים שלי ?
עורך דין
28/01/2019 09:00
שלום רמי

אם המעסיק לא ישתנה אין לך סיבה לחשש ורצף הזכויות שלך ישמר, למרות שהבת תכנס בנעליו של אביה לניהול החברה.

בהצלחה
מאיה
27/01/2019 09:41
שאלה כללית - עובדת בחברת סטארט אפ, ונאמר לכל העובדים בשבוע שעבר לא להגיע יותר, בשל מצבה הכושל של החברה(משמע, החברה נסגרת באופן סופי). בנוסף, נאמר שיתקבל תשלום, ללא קשר, עד סוף החודש. פתאום, המנכ"ל שינה את דעתו ומבקש מהעובדים להגיע. האם העובדת מחויבת להגיע?
אגב, הכל נאמר בע"פ, ואין שום דבר בכתב.
עורך דין
28/01/2019 09:00
שלום מאיה

זה בדיוק הזמן הנכון לפנות לעורך דין ולבדוק מה הכי נכון לעשות, לאור מצבה של החברה ובטרם קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה
משה יאיר
27/01/2019 21:06
שלום וברכה
אני עובד שכיר ובמקביל יש לי עסק עצמאי בהיקף מאד קטן. כשמפטרים אותי מהעבודה כשכיר האם אני זכאי לדמי אבטלה?
תודה רבה
עורך דין
28/01/2019 08:38
שלום משה

התשובה לשאלתך שלילית.

בהצלחה
משה
27/01/2019 21:53
שלום,
נקלענו למצב לא נעים. מנקה מדרגות בבנין שלנו תובע פיצויי פיטורים (הקופה התרוקנה והודענו לו שלא נוכל לשלם לו בחודש הבא). הוא פנה להסתדרות והם שלחו לנו מכתב מאיים.
הנה הנתונים:
- לא היה חוזה העסקה
- הוא עבד אצלינו ללא קבלות, היה מקבל מזומן 100 לכל פעם במזומן.
- לרוב היה מגיע כל שבוע אבל היו פעמים רבות שדילג על שבוע או שניים.
- היה מחליט מתי הוא מגיע.
- לפעמים היה שולח במקומו מישהו אחר (נער) על דעת עצמו
- הוא עובד באותה צורה בעוד הרבה מקומות בעיר
אנחנו כמובן החשבנו אותו כאמצאי ולא היה איכפת לנו מקבלות. השאלה מה נכון לעשות במצב הנתון? לכתוב תשובה להסתדרות? לשכור עורך דין? לשלם את מה שדורשים?
אשמח לקבל עצה מבוססת.
עורך דין
28/01/2019 08:38
שלום משה

במצב הדברים הדבר הנכון ו"הזול" ביותר והנכון מוסרית יהיה לשלם לעובד את מלוא הזכויות המגיעות לו לפי חוק.

בהצלחה
אורן
28/01/2019 07:52
שלום רב.

1. אמי עבדה כמטפלת בתינוקות. נפגעה בתאונת עבודה בתאריך ה-04.03.2018, היא שברה את הכתף, ונפגעו עצבים רבים שגרמו לשיתוק (זמני של מספר חודשים) של כף היד.

2. כיום (לאחר כמעט שנה) היא מרגישה טוב יותר, אולם כל אצבעות כף ידה ״תקועות״ ואי אפשר לכופף אותן כראוי והיא אינה יכולה להחזיק דברים בצורה תקינה.
כמו כן טווח תנועת הכתף שלה מוגבלת.

3. לאמי יש בשעה טובה ועדה רפואית בתאריך 05.02.2019. (כמעט שנה לאחר המקרה)

4. לאורך כל התקופה לא יכלה ללכת לעבוד, והיא קיבלה לפני מספר שבועות לאחר חודשים של המתנה דמי פגיעה מביטוח לאומי על סך 3 חודשי עבודה

כמה שאלות בבקשה בנושאי ביטוח לאומי בדגש על דמי נכות וועדה רפואית:

א. כאמור הפגיעה שלה בחודשים הראשונים היה חמור הרבה יותר מאשר המצב היום? האם היא תוכל לקבל אחוזים גבוהים יותר עבור מצב ההתחלה ואחוזים אחרים עבור המצב הנוכחי?

ב. שמעתי מאיזה עורך דין בתחום שעדיף שייקבע לה נכות זמנית מאשר נכות קבועה. אני לא מוצא בזה שום היגיון, מישהו יכול להסביר לי בבקשה למה?

ג. יש בידינו המון מסמכולוגיה שאגרנו לאורך הטיפולים בשנה האחרונה. האם מומלץ להגיש את כל עומס המידע כדי שיורגש כמה התעסקות והמצב היה חמור. או שמא לפלטר את המסמכים רק לדברים ״העסיסיים״ ביותר כדי לעזור להם להתמקד?

שאלה נוספת בבקשה בנושא דמי הפגיעה אשר קיבלה כבר:

א. הרי דמי הפגיעה הינם ל-90 ימים ראשונים, שמעתי ש-15 ימים ראשונים המעסיק צריך לשלם או משהו כזה. מישהו יכול קצת להרחיב בבקשה?

ב. מאיפה אמי הייתה אמורה להביא כסף בין הזמן של דמי הפגיעה עד לוועדה של ביטול לאומי. עברה שם כמעט שנה בין הפגיעה שלה עד לוועדה הזו, היא קיבלה סכום חד פעמי של 13,300₪ ועם סכום זה הייתה אמורה להסתדר כל השנה?
עורך דין
28/01/2019 08:37
שלום אורן

באתר זה תמצא כתבות מפורטות לגבי זכויות העובדת לאחר תאונת עבודה מול הביטוח הלאומי ומול המעסיק.

לאור שאלותיך הרבות ולאור מצבה של אמך, מומלץ בחום לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך מיצוי זכויותיה של אמך.

בהצלחה
קארין
28/01/2019 07:55
שלום

אני מעוניינת להתייעץ בקשר למשהו. עקב שינויים מהותיים בארגון, החל מאמצע חודש ינואר מצאנו את עצמנו ממשרה כמעט מלאה למשרה בכוננות בלבד שכוללת 2-3 ימים בשבוע במקרה הטוב. פשוט קיצצו לנו את הכל במכה. רובנו לא עבדנו / לא הסכמנו לעבוד במתכונת שכזו, בטח ללא היערכות ומהיום להיום. ישנם קיצוצים ועדיין לא ידוע מי מפוטר ומי לא, כנראה רק מחר נדע. ככה שיוצא שחצי חודש לא ממש עבדתי. אני די בטוחה שזו הרעת תנאים. לצערי, אין לי מי שיתאגד איתי בקשר לזה.

רציתי לשאול - אני 11 חודש במקום העבודה. במידה ומפטרים אותי או אני מפוטרת - לא מגיע לי כלום. האם זה לגיטימי לשלוח מכתב מעו"ד בו אני דורשת לתת לי פיצויים / להשלים לי את ימי העבודה כפיצוי על הרעת התנאים?

אשמח לתשובות. תודה רבה.
עורך דין
28/01/2019 08:36
שלום קארין

את עם ותק של 11 חודשים ועדיין לא קיבלת זימון לשימוע והודעת פיטורים. לכן הוותק ממשיך להצטבר ובכל מקרה, גם במקרה שתתקבל החלטה לפטר אותך המעסיק יצטרך לתת לך הודעה מוקדמת, מה שיוביל לכך שיהיה לך ותק של שנה מלאה או כמעט שנה ותהיה לך זכות לקבל פיצויים מלאים.

בהצלחה
איילה
28/01/2019 07:57
בוקר טוב לעורכי הדין ומנהלי הפורום!

תודה על האפשרות לקבל ייעוץ וסיוע בפורום ובעמוד פייסבוק המעולה שלכם (משם הגעתי).

המקרה שלי: סיימתי את החל"ד לפני חודשיים בערך אחרי שמירה, חזרתי למקום עבודה אחד ובמקום העבודה השני עדיין לא קיבלו אותי חזרה, עכשיו גם טוענים שלא חייבים לי כלום כי כל עוד לא החזירו אותי אני עדיין נחשבת בחל"ד.. יש מצב כזה שאישה חוזרת אחרי חל"ד למקום עבודה אחד מהשניים שעבדה בהם לפני הלידה? חוקי?
עורך דין
28/01/2019 08:34
בוקר טוב איילה

כל מעסיק שאצלו עבדת לפני חופשת הלידה חייב לקלוט אותך לעבודה לאחר חופשת הלידה, ללא תנאי, לאותה משרה ובאותם תנאי עבודה. כך מורה חוק עבודת נשים.

אם זה לא המצב - פני לעורך דין.

בהצלחה
נופר
27/01/2019 18:20
קיבלתי מכתב שהנכות הזמנית שלי נגמרת ב-1/5 ואני צריכה להגיש טפסים חדשים, אישור מעסיק וכו' תוך 21 יום מה-18/1 (כלומר עד 8/2). היום קיבלתי מכתב נוסף שיש לי וועדה רפואית ב-11/2.
האם יהיה מאוחר מדי להגיש את המסמכים ב-7/2 מבחינת הוועדה (יש לי פגישה עם הנוירולוג ב-5/2)?
בנוסף, אם מחליטים להוריד אחוזי אי כושר, יכולים להפחית לפני ה-1/5?
מ.נ
27/01/2019 16:56
אני בשבוע 27 להריון. לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים בעצם הזנב אשר מחמירים מיום ליום, בעיקר כאשר אני בעבודה.
אני עובדת עם ילדים (בגן של ילדים על הספקטרום האוטיסטי ובהתפתחות הילד) ובעבודה אני יושבת על כסאות קטנים או על הרצפה.
ניסיתי כל דרך אפשרית על מנת להקל על עצמי בעבודה- ישיבה על כסא גבוה עם כרית, ישיבה על כדור פיזיו ועוד, אך הכאבים רק מחמירים.
פיזיותרפיסטית לרצפת אגן אמרה שזה "קוקסידניה" ומעט הצליחה להקל על הכאבים אך למחרת בעבודה שוב כאבי תופת, משככי כאבים וכו'.
היום הייתי אצל אורטופד שאמר שאין מה לעשות - גם אין פיתרון לכאבים (מלבד לשבת על כרית מיוחדת, שכבר יש לי אותה..) וגם אין אפשרות לצאת לשמירת הריון.
אני מבחינתי לא מסוגלת לעבוד ככה, הכאבים באגן מחמירים ומשפיעים גם על הגב שלי והרגל שלי, וכל יום לאחר העבודה אני מרגישה מפורקת ושוכבת על הספה מבלי לזוז, והולכת לישון בסביבות 21:00 על מנת לא להרגיש יותר כאב.
השאלה שלי היא, האם יש איזושהי אפשרות מבחינתי שתשמור לי על הפרנסה?
אם לא שמירת הריון, אז קיצור שעות עבודה? או רעיון אחר?
כל מידע יעזור.
אני מבחינתי עוד רגע כבר מבקשת חופשה ללא תשלום למרות שזה יפגע בי מאד מבחינה כלכלית גם בגלל החודשים הקרובים וגם בגלל חישוב דמי הלידה..
מה גם שאני מקווה שבמקומות העבודה שלי בכלל יאשרו לי דבר כזה...
יצחק
27/01/2019 15:16
אני עובד במקום עבודה מזה 12 שנים כאשר החברה שבה אני עובד נותנת שירות למפעל גדול.כל השנים הללו העבודה היא באותו מפעל כאשר החוזה שאיתו נכנסתי הינו לעבודה במפעל זה. לפני מספר שנים המפעל החליט להעלות את הדרגה שלי ובכך בעצם שילמה למעסיק שלי יותר..המעסיק העלה לי את המשכורת אך לא הכניס את זה לבסיס אלא קרא לזה מענק "מפעל". יש לציין כי סכום זה לא משתנה ולא תלוי בביצועים בצורה זאת או אחרת. האם התופסת היא פיקטיבית? והאם הוא מחוייב ההפרשות לפנסיה ולפיצויים? ואם כן מה עליי לעשות?
בנוסף המעסיק שלי מוכן להוסיף לי את התוספת לבסיס בתנאי שאחתום על סעיף 14. האם חישובי הפיצויים על התקופה לפני החתימה במידה ואפוטר יהיו לפי המשכורת האחרונה שלי או לפי המשכורת האחרונה לפני שחתמתי על הסעיף? ומה הדין במקרה שהתפטרתי...האם אני אהיה זכאי לפיצויים על התקופה לפני החתימה? מה לעשות ?
טליה
27/01/2019 15:13
האם ניתן לתבוע יועץ משפטי חיצוני של עמותה אשר נותן יעוץ באופן שוטף ומשך שנים רבות (לפחות 11 שנים ) , לא לשלם לעובדים (מרצים ) זכויות ע"פ החוק (כמו חופשה , מחלה וכו' )
צילה
27/01/2019 15:01
שעת הנקה / שעת הורות מגיע לכל אם שעובדת במשרה מלאה / 174 שעות.

השאלה אם אישה כשהיא בהריון לא הצליחה להגיע ל 174 שעות חודשיות בתקופת ההריון .. אך לפני כן עבדה את השעות האלה ואפילו יותר זכאית לשעת הנקה , אם היא חוזרת להיקף כמו שהיה לפני תקופת ההריון ...?(174 ויותר) על פי המעסיק בתקופת ההריון לא הגיעה ל174 שעות לכן לא זכאית וגם מכיוון שעובדת שעתית בחוזה ....

זכאית או לא זאת השאלה
לירז
27/01/2019 12:38
נשים בהריון לילד ראשון, וזה בדרך כלל כאלה שמההתחלה לא היו ממש מסורות ולא בא להן לעבוד (שזה בדרך כלל ככה) שכול שני וחמישי בחופשת מחלה על מה הה וציגלמה...

עושות מה שבא להן כי אי אפשר לפטר אותן (חלילה לא מתכוונת לאלה שיש להן הריון בסיכון מקיאות מאושפזות עירויים וכו וכו) אתן עושות לנו לאמהות לילדים שיודעות שבסופו של דבר ההריון נגמר ואז יש ילדים שצריך לפרנס אותם! אתן עושות לנו, האימהות שרוצות לעבוד! שהכי מסורות שיש! נזק תדמיתי!

סליחה פרקתי!
ר.נ
27/01/2019 14:18
חמודה שלי! תירגעי, היה לי מלא בנות בעבודה איתי שדיברו באותה צורה בהיריון שלי....אני גם רוצה לעבוד ולפרנס ובכל זאת היה לי הריון פאקינג מסובך מלא הקאות , דימומים, התיבשיות, התפתחות אבנים בגוף ובעיות בדרכי עיכול ולבסוף רעלת היריון! הבוס שלי היה בן אלף זונה אף פעם לא תמך בי , ואני כמו מטומטמת במקום לצאת לשמירה מהחודש הראשון אמרתי שאני וצה להמשיך לעבוד ולהוכיח את עצמי ....מילים כמו שלך היו הסיבה שאני והעובר שלי היינו בסכנת מוות ועיוורון כמעט חודשיים בבית חולים....מתפלאת מנשים כמוך שהן אמורות הכי להבין מה עובר על אישה בהיריון שמדברות כך ונותנות במה לאחרים להאמין לשטויות שאת אומרת....מדהים אותי מחדש כל פעם איך נשים במקום לתמוך אחת בשניינ מגנות אחת את השנייה.. זה שהיה לך היריון קל לא אומר לאחרות גם היה...תגידי תודה לאל ותסתמי....
מיטל דרור
27/01/2019 13:39
שלום.
מועסק אצלי עובד שיש לו ילד עם מוגבלות ומקבל 52 שעות לצורך ליווי ילדו.
הנל צריך לתת לילדו בכל בוקר תרופה. האם ההיעדרות כתוצאה מכך יכולה להיחשב כחלק מה 52 שעות ?
מיכל
27/01/2019 11:08
עובד שתפקידו כרוך בנסיעות רבות, ואף מקבל רכב צמוד מהמעסיק, נאלץ לא לעבוד עקב חובות והליכי הוצאה לפועל כי לקחו לו את הרישיון (אלא אם יחזיר את החוב, מה שלא נראה שיקרה בקרוב...).

כיצד החוק מאפשר למעסיק לפעול? לפטר ללא שימוע? ללא פיצויים?

העסק נפגע כי המעסיק נתקע ללא עובד מתאים, משלוחים לא יוצאים... וכו'.
יקיר
27/01/2019 11:07
שאלה בדיני עבודה לעורך הדין המתמחה בתחום,

עבדתי במקום מסויים עד לפני חצי שנה ומכל מיני סיבות לא הספקתי עדיין לקחת את המשכורת כשביקשתי אותה עכשיו אמרו לי שהיא לא קיימת וצריך לעשות בירור.

האם בגלל שעבר כזה זמן הם יכולים לטעון שלא צריך לשלם לי כי לא לקחתי בזמן או שהם מחוייבים תמיד לשלם?
ירין
27/01/2019 10:25
התייעצות לגבי דיני עבודה

אני חייל בשירות סדיר , שעובד במקום מסודר מעל שנה. חלק מההעסקה כבר מעל גיל 21.

א. האם המעסיק צריך להפריש לי לקופת הפנסיה ?
(לטענתם אין חובה כזאת)

ב. לאחר שנה אני זכאי לפיצוי פיטורים במידה ומסיים העסקה. האם ההפרשות לקרן נעשות רטרואקטיבית על כל חודשי ההעסקה או רק החל מהחודש בו עברה שנה?

ג. האם אני זכאי לנק' נוספות בביטוח לאומי (מעבר ל2.5 הבסיסיות)

תודה רבה, מראש
אלכסנדר
27/01/2019 10:21
שלום. אני רוצה לשאול לגבי תאונת עבודה.

נפצעתי בזמן העבודה לפני בערך שנה וחצי. באותו הזמן לא התייחסתי לפציעה יותר מדי, אבל מאוחר יותר התברר שהיא יותר חמורה משחשבתי. נאלצתי לעבור ניתוח ואני סובל מההשפעות של אותה פציעה עכשיו.

יש טעם לנסות להגיש תביעה עכשיו, שנה וחצי לאחר המקרה? ואם כן, איך עושים זאת?
ורד
27/01/2019 10:19
מנקה שעובדת אחת לשבועיים 7 שעות בערך עם הפסקות מצידה ומצידנו גם לתקופות ארוכות של מעל חודשיים.
כשבע שנים.

סרבה שניידע את ב.ל. למרות בקשותי כי בעלה נכה ולא רצתה שידעו שהיא עובדת.

רוצים להפסיק את עבודתה. מה מגיע לה ?
רינת
27/01/2019 10:12
האם בשמירת הריון המעסיק משלם ימי הבראה באופן יחסי או מלא ??

הייתי פעמים בשמירת הריון לפני 4 שנים קיבלתי מלא והשנה קיבלתי בקושי חצי . האם משהו שונה בחוק האם אני אמורה לקבל מלא ?
הטענה שלהם היא שאני לא זכאית ולא מוכנים לפרט .
חל''ת
רוני
27/01/2019 10:10
חזרתי לפני חודש מחופשת לידה למקום העבודה בו אני עובדת כבר 7 שנים .
האם יש באפשרותי לצאת לחלת בכדי לנסות מקום עבודה אחר שנראה שיתאים יותר מבחינת המשרה לגידול הילד או שזה לא מתאים ? מצד אחד ממש מעוניינת לנסות מצד שני חבל לי על הוותק שנצבר .
משה חקשון
25/01/2019 10:21
הנני בן 43. מזה כ20 שנה עבדתי בחינוך המוכר שאינו רשמי ( חינוך עצמאי) דרך משרד החינוך וצורפתי לפנסיה תקציבית.
בשנת הלימודים הנוכחית עברתי למשרד החינוך למסגרת אופק חדש.
הובהר לי ע"י פקידי משרד החינוך שמשום מה לא לא אוכל להמשיך את הפנסיה התקציבית.
דברים אלו נאמרו לי לא באופן מוחלט אלא הכל "כנראה"- חלק אומרים אולי בעוד שנתיים. חלק אומרים רק אם תהיה בחל"ת מהמוכר שאינו רשמי בשנתיים הקרובות. חלק אומרים זה לא קשור לחל"ת. עכ"פ אף אחד במשרד החינוך וגם עובדי משרד בכירים אינם יודעים לענות לי.
שאלתי: האם יש איזשהו הסכם עם האוצר במקרה כמו שלי שמישהו עובר ממקום עבודה עם פנסיה תקציבית למקום עבודה אחר עם פנסיה תקציבית? מה מעמדי? אל מי עליי לפנות ? ממש חבל לי להפסיד אותה.
מודה לכם מראש.
עורך דין
27/01/2019 09:34
שלום משה

מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין במטרה לבדוק לעומק את הזכויות שלך.

בהצלחה
מחננ
26/01/2019 20:42
שלום האם לפי חוק הפנסיה שלי אמורה להיות מחושבת לפי שכר בסיס בלבד או עפי שכר עם בונוסים?
עורך דין
27/01/2019 09:33
שלום לך

בונוסים משתנים אינם נכללים במסגרת חישוב השכר לצורך הפרשה לפנסיה.

בהצלחה
פר
ר.נ
26/01/2019 22:07
אני עובד ברנטגן ועושה תורניות לעומת עמיצים שלא עושים ולא מסכימים לעשות והנטל כולו עלי ועל כמה אנשים, שניגשתי למנהל אמר שיש מצב רפואי שמונע מכל אלה שלא עושים תורניות לעשות תורניות, רוצה לדעת איזה מצבים רפואיים לפי החוק מונעים מאנשים לעשות תורניות?
RE: פר
עורך דין
27/01/2019 09:32
שלום לך

יכולים להיות מצבים רבים בהם לעובדים אסור לעבוד במשמרות לילה מסיבות רפואיות וחוקיות. בכל מקרה, חוזה העבודה שלך מול המעסיק הוא שקובע את תנאי העסקתך ללא קשר לעובדים אחרים. משאלתך לא ברור האם הדרישה לעבוד במסגרת תורנויות / משמרות חורגת מההסכמות שבמסגרת חוזה העסקתך.
איטה
27/01/2019 08:05
תחילת עבודה בתאריך 1/10/2017 עד היום לא קיבלתי דמי אבטלה. האם אפשר לדרוש אותם מהמעסיק לאחר שנת עבודה ראשונה? ואם אי אפשר לדרוש מהמעסיק, עד מתי הוא יכול לגרור אותי עם התשלום? אני עובדת במעון עם פיקוח של משרד העבודה והרווחה (המעון הוא של אדם פרטי) בתחילת יולי אני יוצאת לחופשת לידה ואז לא אוכל לקבל תלוש עם דמי הבראה, מתי אני יכולה לדרוש אותם מהמעסיק?
עורך דין
27/01/2019 09:31
שלום איטה

שאלתך לא ממש ברורה ועושה הרושם שהתבלבלת בין דמי הבראה לדמי אבטלה, שכן לאחר שנת עבודה מלאה אכן יש לך זכות לקבל דמי הבראה בעוד שדמי אבטלה אינם קשורים למעסיק ואינם משולמים למי שמועסקת...

אנא נסי לעשות סדר בשאלתך.

בהצלחה
שבס
25/01/2019 12:46
האם קורסים שעשיתי בהשלמה לראיית חשבון מלפני 5 שנים תופסים לטובת גמול השתלמות בשבס ?
אנונימי
23/01/2019 19:51
שלום,
סיימתי חופשת לידה מטעם ביטוח לאומי ומיד לאחרי הוספתי ימי חופשה בתשלום. אני כרגע בחופשה בתשלום.
בנוסף, בהסכם העבודה האישי שלי יש סעיף של 30 ימי הודעה מוקדמת
מצאתי משרה אחרת ואני רוצה להתפטר. מה דין ההודעה המוקדמת? האם המעסיק מחוייב לשלם לי אותה?
אני אשמח לעזרה דחופה בבקשה
עורך דין
24/01/2019 13:35
שלום לך

יש בהחלט לתת הודעה מוקדמת לפי חוק ובהתאם לוותק שלך. המעסיק יכול לוותר על עבודתך בתקופה זאת, אך בכל מקרה יצטרך לשלם עבורה.

בהצלחה
תודה
25/01/2019 08:59
תודה רבה
אנונימי
24/01/2019 09:32
הכותרת שגויה- מדובר בחופשה בתשלום
שלמה מיכאלי
24/01/2019 17:55
אני עובד בחברת שמירה ואבטחה כבר שנתיים ויותר בתחילת העבודה ביקשתי שלא יצרפו אותי להסתדרות העובדים הלאומית ושלא יורידו לי שום סכום לטובתם ...בכל זאת הורידו ואף בחברת השמירה לא עידכן אותי וגם לא נציג ההסתדרות..לגבי זכוית וחובות ..ועכשיו מבקשים שנחתום על טופס הצטרפות עם פרטים מלאים...לדעתי ולמיטב ידיעתי זה אסור לחייב עובד בפרט שהוא מצהיר שהוא לא מעונין בחברות בהסתדרות כל שהיא....
גילה
23/01/2019 11:25
שאלה לגבי הזכויות שלי בשמירת הריון

שלום לכולם אני עובדת כמנהלת פנימיה, במסגרת עבודתי אני גרה במוסד עצמו. לפני כחודש וחצי יצאתי לשמירת הריון עד הלידה. בשכר שלי כאילו מגולם בברוטו 1200 על הדירה שלא משולמים לי כי זה כאמור עליה. עכשיו הם מבקשים שבגלל שאני בשמירה אני צריכה לשלם להם עליה את ה 1200.

האם זה חוקי?

תודה מראש:)
גלית
24/01/2019 15:06
מה כתוב בהסכם העבודה? האם יש התייחסות כלשהי?
כעקרון מגורים (כמו רכב) הם הטבה לעובד, כל עוד הוא עובד. שמירת הריון היא מצב של אובדן כושר עבודה. את לא עובדת בפועל ולכן על פניו עליך להחזיר למעסיק את שווי ההטבה.

זאת- אלא אם מצוין אחרת בהסכם העבודה.




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ