פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1374
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דוד
12/02/2012 10:04
אישתי עובדת מזה 15 שנה בחוזה מול עיריית ראש העין (לא מוגדרת כעובדת עירייה) כמורה לריתמוזיקה בגני העירייה ,החוזה נחתם מדי שנה ל 10 חודשי בלבד.
השכר מחושב לפי מספר הגנים מוכפל בסכום קבוע שלא התעדכן למעלה מעשר שנים כולל לא תוספות יוקר גם אם יש כזאת הוא מתבצע עד מועד סיום החוזה ובחוזה החדש מתחילים מהבסיס (הפעם האחרונה שהתשלום התעדכן היה כלפי מטה).
ברצוני לציין שמופרשים לה כל התנאים הסוציאליים לרבות פנסייה וקרן השתלמות וכן
כל חופשות משרד החינוך בתקופת החוזה (פסח, חנוכה,סוכות וכו, אין מתנות לחגים) .
כל מורה חדשה שמתקבלת מקבלת אותו שכר (וותק לא נחשב).
האם אין כאן עבירה על חוקי העסקה ודיני עבודה?
ברגשי כבוד
דוד
עו"ד שרון טייץ
13/02/2012 12:31
שלום רב,
המצב שאתה מתאר אינו חוקי בעליל, עליך לקבל ייעוץ פרטני במשרנו בתשלום ולפנות בהליכים משפטיים להסדר זכויות העובד של אשתך
יונה
12/02/2012 21:19
שלום!
מזה 6 שנים, אני מעסיקה עוזרת, פעם בשבוע 5.5 שעות ביום.
היא נאלצת לעבור ניתוח. ההערכה היא שהיא תעדר מעבודתה לפחות חודש.
1. לכמה ימי מחלה בשנה היא זכאית?
2. האם ימי המחלה ניצברים משנה לשנה?
3. איך אני מחשבת את ימי המחלה להם היא זכאית?
תודה
עו"ד שרון טייץ
13/02/2012 12:30
עובד במשרה מלאה זכאי ל 1.5 ימי מחלה בחודש.
את צריכה לשלם לה את החלק היחסי כלומר כל הימים שהיא לא תעבוד אצלך עקב המחלה
ללא שם
28/01/2012 20:54
שלום לך!
אני נכה 100 אחוז עברתי ת.עבודה בשנת 2003. המל״ל הכיר בי כנכה ואני מקבל קצבת נכות צמיתה.
משנת 1997 שולמו תגמולים עי המעסיק לפנסיה ובשנה האחרונה שקדמה לתאונה המעסיק לא העביר את הכספים
לקרן הפנסיה שנוכה לי בשכר על פי חוק. הגשתי תביעה לנכות בסמוך לתאונה לקרן פנסיה וזו הכירה בי
במהלך השנים כנכות זמנית עד לפני כחצי שנה נקבעה לי נכות לחמש השנים הבאות כלומר צמיתה.
נאמר לי שיפקידו לי תגמולים לקרן הפנסיה אך לפני מספר ימים נאמר לי שלא קיימות לגבי זכויות הפקדה.
מה עלי לעשות?
לי
22/01/2012 12:11
שלום,
בני היה חולה החודש למשך מס' ימים. במקום עבודתי נמסר לי שהתשלום עבור ימי מחלת ילד מהיום הרביעי ואילך הוא בשיעור של 75% ולא 100% וכי התיקון לחוק מדבר רק על מחלת העובד עצמו ולא מחלת ילד. רציתי לוודא כי הדבר נכון.
תודה רבה
לי
דנית
18/01/2012 09:12
אני עובדת בחברת יעוץ שמפנה אותנו ללקוחות שונים.
בתחילת החודש חזרתי מחופשת לידה ומקום העבודה רוצה לשלוח אותי לעבוד בב"ש - מרחק של 100 ק"מ ממקום ביתי !
האם ובמידה ואסרב להצעה אוכל לקבל בכל זאת פיצויים ופיטורים ?
יאיר
18/01/2012 03:27
בדיוק סיימתי צבא ויש לי שאלות שקשורות בעבודה זמנית שאני לא יודע מאיפה להשיג עליהן את התשובה הנכונה.
קיוויתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי:

1. אני עובד במלצרות.
האם המעסיק שלי מחוייב לשלם לי שכר בסיס+טיפים?
או שאולי במידה וסכום הטיפים לשעה גדול משכר הבסיס במשק הוא אינו מחוייב להוסיף לי שכר בסיס על חשבונו?
(אגב אם התשובה היא שהוא מחויב לשלם שכר בסיס ללא קשר לטיפים אפשר לסגור 98 אחוזים מהמסעדות...)

2. ידוע לי שכמלצר לבעל המסעדה אין זכות לגעת לי בטיפים.
אבל שתי בעיות:
א. האם הוא יכול לקחת 10 אחוזים מהטיפים ולשלם אותם כשכר לאחמ"שית, בטענה שהיא גם חלק מצוות המלצרים?
כמו גם האם ניתן לקחת 10 אחוזים ולשלם אותם כחלק משכר הברמנים?
ב. האם הוא יכול לקזז 10 אחוזים מהטיפים בטענה שזה קולקטיבי על מקרים של שבירת כלים/טעות בלקיחת ההזמנה? אם לא - האם הוא רשאי לתת לי כל סוג של קנס במידה ונשבר לי כלי/ טעיתי בלקיחת ההזמנה?

אילו מעין תתי-חוקים שאני לא מצליח למצוא היכן הם כתובים ואני פשוט לא בטוח שרשתות מסעדנות גדולות שהחוקים האלו תקפים בהם (הכל אמיתי, כן?) יעזו להסתכן בתביעה רק כדי להכניס לכיס עוד כמה שקלים.
אם כן הן מטומטמות ומגיע להן להיענש בבית משפט.

תודה מראש על התשובה.
טל
16/01/2012 14:05
שלום, אני חתמתי חוזה עבודה חדש שצויין שם שאפשר להודיע באופן דו צדדי שעד שבועיים לפני תחילת העבודה על ביטול החוזה. לא מצויין מה קורה אם מודיעים על ביטול החוזה מעבר לתקופה זו. רציתי לדעת מה המשמעות המשפטית במידה ואני אבטל את החוזה עם החברה לאחר אותם שבועים , או למשל שכבר התחלתי לעבוד ואחרי חודש התפטרתי?

תודה
אחת
16/01/2012 13:07
אני עובדת כחודשיים במקום עבודה, האם אני אקבל תשלום ל-2 ימי מחלה? האם ליום אחד?

עוד שאלה לגבי נסיעות. אני מקבלת כסף לנסיעות באוטובוסים, אבל אין שום אוטובוס שמגיע למקום העבודה או לאזור. האם ע"פ חוק המעסיק צריך לשלם יותר על נסיעות? הרי נסיעה ברכב פרטי עולה יותר.

תודה.
רפאל
16/01/2012 12:21
החברה היא מטעם משרד התחבורה. ופועלת כבר כמה שנים בעיר.
החברה נתנה תמיד פלאפונים לעובדים. וכל סוף חודש היתה מורידה מהמשכורת ניכוי על הפלאפון.
עכשיו החברה הצטרפה לחברה אחרת חברת קווים
ומבקשת מכל העובדים להעביר את החשבון פלאפון ישירות לחשבון בנק שלו
נמשל אני אדם שלא מחזיק באשראי צריך לעשות הוראת קבע לחברת פלאפון,
האם החברה יכולה להכריח אותי לעשות???.
צביה קריסטל
15/01/2012 11:48
האם מגיע לעובד זר שאושר כפליט מחוף השנהב ואושרה לו אפשרות עבודה (5א')
פיצויים בגין בטול אשרת העבודה שלו עכשיו, על ידי החלטת הממשלה מהחודש האחרון? העובד לא פוטר על ידי והוא גם לא התפטר. לאיזו קטגוריה הוא משתייך?
האם עלי לשאת בנזק הפסקת עבודתו שלא נגרמה על ידי? העסקתי את העובד בארבע השנים האחרונות כ-10 שעות עבודה החודש.
תודה על מענה מהיר.
קו למעסיק
16/01/2012 09:56
הפסקת עבודתו לא נגרמה בשל מעשיך או פעולה כל שהיא שלך, אלא עקב כך שאינו עומד בבחינת הגדרות המדינה להיותו פליט, לכן הוא אינו בגדר מפוטר מבחינתך ואין עליך חובת תשלום פיצויים.

כל טוב
מאיה
16/01/2012 08:20
הגבתי למודעה עבור משרה אדמנסרטיבית וביקשתי 40 ש"ח לשעה.
המעביד אישר אבל אמר שבסוף כל חודש יתרגם את השעות וירשום בתלוש המשכורת שערך השעה שלי 25 ש"ח. כלומר אם עבדתי 100 שעות ומגיע לי 40 ש"ח * 100 = 4,000 ש"ח, בתלוש המשכורת יהיה רשום 25 ש"ח לשעה * 160 שעות = 4,000 ש"ח.
אני בת 37 נשואה לשכיר עם 3 ילדים מגילאי גן חובה ועד כיתה ד'.
למה המעביד רוצה בכך? מה הכי כדאי לי, ולמה?
תודה מראש,
מאיה
יניב
15/01/2012 19:58
שלום
אני עובד בחברת קופות כ10 שנים והשבוע דרשו ממני לעבוד גם בימי שישי ושבת בתור טכנאי תורן (כונן ) במידה ויכנס תקלה שמצריכה הגעה ללקוח אני יקבל תשלום אל התקלה.
1. אם זה חוקי להיות כונן ללא תשלום (במידה ולא יכנס תקלות בסוף השבוע אני לא יקבל תשלום.
2. אם זה חוקי לחייב עבד לעבוד 7 ימים בשבוע?
3. מה קורה בקשר לאחזקת רכב אם אני צריך לשלם מחיר מלא.
איה
15/01/2012 18:55
לאחרונה פוטרתי מעבודתי. במסגרת העבודה קיבלתי טלפון נייד. לאחר 10 חודשי עבודה המעסיק ראה לנכון לפטר אותי בגלל קיצוצים.
העברתי למעבידי את כל המידע והחפצים שהיו ברשותי כולל הטלפון הנייד.
להפתעתי במשכורת האחרונה, הורד לי סכום של 1250 ש"ח - השתתפות על הטלפון הנייד (אייפון 4).
פניתי אל המעסיק לצורך הבנת הנושא - לטענתו הוא כרגע נתקע עם מכשיר ולכן התחלקנו חצי חצי על הסכום נותר.
דבר בוצע ללא תיאום מראש עימי.
האם הדבר חוקי? האם הוא יכול לעשות דבר כזה?
מירי
15/01/2012 13:34
שרון שלום רב,
אני צריכה את עזרתך בנושא מאוד חשוב.. אני עבדתי בחברת קבלן בתור טלפנית אשר נותנת מענה לחברות יס, ארקיע, נטוויזן ועוד.. עברתי הכשרה של 3 שבועות לערך שבה לימדו איך עובדים עם מערכות המחשוב.. חתמתי על נספח לחוזה שאם אתפטר טרם שנת עבודה אאלץ לשלם קנס אפילו מהמשכורת שלי.. אחרי 5 חודשי עבודה לא כולל ההכשרה החלטתי להתפטר כי לא היה לי טוב שם המנהלים לא ידעו לתת גיבוי בשיחות כשהיה צורך.. הגיע ה9 לחודש נכנסה לי המשכורת לבנק ולתדהמתי אני רואה שקנסו אותי בלי הודעה מוקדמת.. האם זה חוקי שנלקח ממני הקנס מחברת הקבלן למרות שמי שהעביר את הקורס הוא חברת יס עצמה ולא חברת הקבלן? האם לקיחת הקנס הייתה נכונה למרות שלא היתה תמיכה מצד המנהלים שבגלל זה החלטתי לעזוב? אודה לתשובתך..
דורית
15/01/2012 12:20
שלום רב,
רציתי לדעת,אני עובדת במקום עבודה כ1/2 שנה ואני מעוניינת לעזוב לאחר שאסיים את תקופת החל"ת שהוציאו אותי לחודשיים.
איזה התחייבות חלה עלי? והאם אני יכולה לעזוב איך שאני חוזרת לתת מכתב באותו היום?
תודה
שרה
15/01/2012 11:46
במידה ואני עובדת 4 ימים בשבוע עקב לימודים, אך בימים אלו אני עובדת 10.5 שעות, האם אני זכאית לתשלום על שעות נוספות? המעביד שלי מחשב לי את השעות לפי שבוע ולא לפי יום, האם זה חוקי?
,יונית
14/01/2012 22:56
שלום רב
עדי
14/01/2012 16:36
הי
האם עבודה ביןם שישי נחשבת לשעות נוספות ? והאם זה אחוז גבוה יותר?
בחברה שאני עובדת רק מספר מצומצם של עובדים עובד ביום שישי .האם אפשר לסרב לעבוד בימי שישי ?
אורית
14/01/2012 12:51
רציתי לברר כמה ענינים:
1. האם יש רף מינימום של שעות לחישוב שכר גלובלי (האם אפשר לחשב שכר גלובלי למשרה הכוללת פחות מ-10 שעות שבועיות?)
2.האם כשניתן שכר גלובלי - מורידים ימי מחלה?
3.האם בתלוש משכורת שבו השכר גלובלי אמור להופיע חישוב של סך הימים והשעות בהם עבדתי?
מיי
13/01/2012 21:57
אני עובדת בגן פרטי כמעט 4 שנים ביני ובין המעסיקה חל ויכוח ואז היא באה ואמרה לי קחי את התיק שלך ותלכי וניפגש בבית משפט האם זהו הודעת התפטרות מצידה וכיצד ניתן להוכיח זאת ?האחת ששמעה זו אחת העובדות ומן הסתם לא תהיה אם יהי צורך לומר את האמת לבית משפט.
מיכל גולן
12/01/2012 15:59
עו"ד טייץ שלום רב, אנחנו מספר קלדניות שופטים, אשר עובדות מזה שנים רבות בבית המשפט. התקבלנו לעבודת בוקר כולנו. עברנו להיות עובדות מדינה מאז שנת 2002.
במהלך השנים, במספר הזדמנויות, עת חסר למערכת קלדניות לשופטים הדנים בשעות אחה"צ, אנו נאלצות "לתרום" מזמננו ולעבוד בשעות אחה"צ, לעיתים עד שעות הערב המאוחרות.
רובנו אמהות לילדים קטנים, חלקנו אמהות חד הוריות, חלקנו כאלה שסובלות מבעיות רפואיות כאלה ואחרות המקשות עבודה בשעות הערב המאוחרות.
נבקש לדעת האם הנהלת בתי המשפט, בייחוד אחראית הקלדניות, יכולים "להכריח" אותנו לעבוד שעות ערב ואיזה פעולות עלולים לנקוט נגדנו במידה ואנחנו מסרבות באופן מוחלט לעשות זאת.
נודה לתשובה מהירה בעניין, זה דחוף וחשוב לנו עד מאד.
ZAHAV
11/01/2012 19:59
שלום רב, ביום שני 09.01.12 נשלחתי ע"י מקום עבודתי למבחן במחלקה אחרת של מקום העבודה. שהיתי בחדר סגור מול מחשב לצורך ביצוע מבחן על בסיס זמן. הודעתי מראש לממונים במחלקה כי זה אינו על דעתי וכי נשלחתי בכפייה לצורך הוספת תטלה לתפקידי הנוכחי. כבר עם כניסתי למקום חשתי לא טוב כתוצאה מהסיטואציה. עם סיום השלב הראשון שהוא כאמור מבחן במחשב, חשתי רע ביותר והצוות המקומי הזמין אמבולנס של מד"א. התוצאות היו דופק 120 לחץ דם 180/110 הפרמדיק הפציר בי להתפנות לביה"ח תוך שהוא טוען ומצבי חמור ושמדובר בתאונת עבודה. אני סרבתי כי רציתי לחזור לעצמי ולהתגבר על התחושות .מעולם לא היה לי מקרה כזה לפני. או שאנני יודעת שאכן זה לחץ דם . אני יודעת וברור לי שזה נבע מהלחץ שהופעל עלי לחץ ממקום העבודה , הן מהמבחן והן מההתייסות ( ובכלל לאחרונה מופעל עלי לחץ רב במקום העבודה דבר שלאחרונה משפיע מאוד על ההרגשה שלי). משאבי אנוש במקום עבודתי טוענים שאין מדובר בתאונת עבודה ואין כל בעייה לשלם מיצד מקום העבודה לשלם את הוצאות האמבולנס. תוך קבלת השובר המקורי + הצהרת הממונה הישיר שלי ( שדווח לו מיידית בזמן האירוע ע"י הצוות במחלקה ששם קרה הארוע ). אז השאלה היא הם אכן תאונת עבודה? האם העובדה שהמעביד מוכן לשלם את הוצאות האמבולנס אינה בבחינת לסגור עניין ולהתנער מאחריות לגבי הנושא = שלא יהיו לי תביעות בעתיד. כיצד עלי להתייחס? אודה למענה
אסנת
11/01/2012 17:54
שלום אני עובדת ברשת שיווק כשנתיים וחצי.
מהן כשנתיים עבדתי בין 230 ל290 שעות עבודה בחודש.
וזה לאחר הסכמה ביני ובין המנהל הקודם שאני אפסיק לעבוד בנוסף בניקיון ואקבל יותר שעות עבודה בסניף. מאחר ואני חד הורית כמובן קפצתי על המציאה.
לאחרונה הוחלף מנהל הסניף,ומצב הרשת הורע בהתחלה נתבקשתי לקצץ שעה אחת ביום
ויום אחד לפני חודש הודיעו לי כי אני צריכה לעבור ליום עבודה של שמונה שעות.
לפני כשבועיים פוטרתי בעילה של הספק עבודה בלתי מספק. אבל חויבתי להמשיך לעבוד 24 ימים נוספים.
האם על סמך נתונים אילה אני יכולה לתבוע את המעסיק על אי הודעה מוקדמת על הפסקת השעות הנוספות?
ועל הרעת תנאי עבודה? בהתחשב בזה שמשכורתי קוצצה באיזה ארבעים אחוזים.
וכמו כן על התשלום שהפסדתי בחודשיים האחרונים עבור השעות הנוספות שקוצצו לי?
בתודה מראש אסנת
אסנת
11/01/2012 18:15
ובנוסף על תוספת בפיצויים על השעות הנוספות.
טלי
08/01/2012 21:14
שלום רב,
מזה כמעט שנה שאני עובדת במקום עבודה מסודר ובתלושי השכר שלי תמיד מופיע ניכוי והפרשה לפנסיה, למרות זאת בקופת הפנסיה שלי לא נכנסים כספים מאז שהתחלתי לעבוד. כלומר המעסיק אינו מעביר בפועל את הכספים אלא שומר אותם אצלו (לכיסוי גרעון של עשרות מילונים..)...מה ניתן לעשות תוך שמירה על עילום שם כדי לא לסכן את מקום עבודתי?
משה
11/01/2012 12:01
שלום רב,
השבוע התפטרתי מעבודה בחברת שמירה. התפטרתי לפני סיום תקופת ההתחייבות (אחרי חודשיים וחצי מתוך עשרה). שילמתי קנס יציאה מהחוזה ביחס לחודשי העבודה שהיו חסרים לי להתחייבות.
בתחילת העבודה עברתי הכשרה של 12 יום על מנת להיות מאבטח רמה א'.
ביקשתי מהחברה שיתנו לי את התעודה שעליה גם חתומה משטרת ישראל שאני הוכשרתי להיות מאבטח.
החברה מסרבת למסור לי את התעודה בטענה כלכלית שהם לצמצם תחרות עם חברות אחרות.
האם זה אכן חוקי? לי זה נשמע שהם לוקחים בעלות על הכשרה שיש לי (אפשר להגיד על כישרון שלי).
אני מדגיש שכל זה למרות ששילמתי את מלוא הקנס כדי להשתחרר מהחוזה.

תודה על העזרה
יוחאי
11/01/2012 10:39
אני מקבל משכורת ב10 ואת בתלוש רק לאחר כמה ימים האם זה תקין?
מאירה
10/01/2012 13:31
שלום רב,

התקבלתי למקום עבודה חדש, אמורה להתחיל עוד שלושה שבועות. הם מקשים ממני להביא אי רישום פלילי, ואישור רפואי על מצב בריאותי תקין. אציין שלא מקום העבודה או סוג העבודה הם כאלה שיצטרכו אישורים מהסוג הזה.
אשמח לדעת האם מבחינת חוק מקום העבודה יכול לדרוש אי רישום פלילי, או מה שיותר גרוע בעיני אישור על בריאות תקינה

תודה מראש
מאירה
לאה
10/01/2012 12:08
1. עקב צימצום בכ"א הודענו היום (10.01.212) לעובד על פיטוריו שייכנסו לתוקף בחודש הבא. באותו מעמד הודיע לנו על כניסתו לניתוח בתחילת החודש הבא, ז.א. לפני תום חודש ההודעה. מה זה אומר לגבינו המעסיקים? זה ניתוח שההחלמה ממנו תהיה יחסית ארוכה.
2. אם עובד קיבל 8 ימי מחלה ובמפעלנו עובדים 5 ימים בשבוע, כמה ימים אני מחשיבה לו בפועל? האם מחשיבים שישי שבת, ז.א. 8 ימים או 6 ימים?
פיטורין
ליאת
08/01/2012 18:11
אני עובדת במעון ילדים שנה ו 7 חודשים...עקב עלבון שספגתי מאחד ההורים אני רוצה להתפטר...מגיע לי פיצויים? דמי הבראה וחופשה קיבלתי עבור השנה הראשונה האם מגיע לי גם את דמי החופשה וההבראה עבור 8 החודשים? תודה
יעקב
08/01/2012 18:06
ורוצה להפסיק כבר עכשיו לעבוד מה עלי לעשות בכדאי לא לפגוע בפנסיה שלי

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ