פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1042
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דימטרי
19/02/2014 10:49
שלום

אני עובד בתור מתקין מזגנים בחברה פרטית מחודש דצמבר 2013 והכל בסדר. עד חודש דצמבר עבדתי אצל חברה אחרת שתמיד היתה עושה טריקים לעובדים ולא משלמת כמו שצריך. בחודשים אוקטובר-נובמבר-דצמבר 2012, שנה לפני שעזבתי את החברה הקודמת, לא קיבלתי שכר מלא ולא במועד שצריך. למעשה אלה היו 3 חודשים של הלנת שכר שרק אחריהם קיבלתי השלמות לשכר שהיה חסר.

רציתי לדעת אם מותר ואפשר להגיש תביעה היום על הלנת שכר בחודשים 10-11-12/2012

תודה
עו"ד אריק שלו
19/02/2014 10:57
שלום,

אכן ניתן להגיש תביעה להלנת שכר בבית הדין לעבודה.
עובד
19/02/2014 09:50
שלום,

עבדתי פחות מחצי משרה של משמרות במשתלה בקיבוץ בצפון.
מ -1.8.13 ועד היום 17.2.14 (7 חודשים) לא קיבלתי משמרות.

התלושים שלי מגיעים ריקים.
אבל - אף אחד לא עשה לי נוהל פיטורים רישמי.

אני מפחדת לגלות שבסוף אצטרך לשלם לבדי לביטוח הלאומי, על כל אותם החודשים הללו.
חוב מטורף שמאז ועד היום בטח תפח רק מקנסות וריביות ואני בכלל לא יודעת עליו.

לא קיבלתי מכתב רישמי מהמעסיק.
לא קיבלתי מכתב רישמי על חוב מביטוח לאומי.

ולכן אין לי מושג מה קורה עם אותם החודשים,
ומה על פי חוק אמור לקרות (המעסיק לא פיטר אותי בנוהל רישמי אז ודאי יש עוד כמה זכויות ודברים שאני מפספסת עקב חוסר ידיעה שנופל בין הכיסאות...)

תודה ושבוע טוב.
עו"ד אריק שלו
19/02/2014 09:56
לא ציינת מתי התחלת לעבוד.
בכל אופן אי שיבוץ לעבודה במשך 7 חודשים הינו כדין פיטורים והנך זכאית לכל הזכויות שמגיעות לך במסגרת גמ"ח.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר.
אלי לרנר
18/02/2014 22:14
האם מעביד צריך להפריש לזכויות סוציאליות על תשלום לשכר מרצים
שכר המרצים משולם בנפרד משכר חודשי קבוע
עורך דין ארז כהן
19/02/2014 08:37
הדבר תלוי האם מדובר ברכיב שכר קבוע ובהסכם החל במקום העבודה.
הפסקות
שירלי
18/02/2014 22:07
אם אני עובדת משמרת של 8 שעות האם אני זכאית לקבל הפסקה בתשלום?
המעביד שלי טוען שאם אני יוצאת לאכול הוא יוריד לי מהמשכורת את הזמן שאני בחוץ.
האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
19/02/2014 08:36
עובד שאינו מועסק בעבודות כפיים, המועסק שישה ימים בשבוע, מותר להעסיקו 8 שעות ללא הפסקה ובמידה ומועסק בשבוע עבודה בן 5 ימים, מותר להעסיקו 9 שעות ללא הפסקה.
גלי
19/02/2014 07:43
אני עובדת בחברת אבטחה כ שנתיים ושבעה חודשים
רציתי לדעת עם מפטרים אותי מה כוללים הפיצויים שלי מלבד הברוטו של המשכורת האחרונה כפול הזמן שעבדתי.
מה בעצם מגיע לי בפיצויי פיטורים.
עורך דין ארז כהן
19/02/2014 08:36
פיצויים מורכבים מהשכר הקובע ברוטו (כל הרכיבים הקבועים שאינם מותנים בתנאי כלשהוא) במכפלת שנות העבודה.
רותם
18/02/2014 21:01
אדם שגר ועובד בתל אביב מתחתן ולאחר מספר חודשים נולד לו בן. עם לידת הבן מחליטים בני הזוג לעבור לעיר מרוחקת יותר בה גדלו בילדותם אולם לא התגוררו בה בשנים האחרונות. כעת אותו אדם מתפטר ודורש פיצויי פיטורים בטענה שעבר לרגל נישואיו ולפי החוק. מה דעתכם בהתחשב בעובדה שאשתו גרה בתל אביב טרם החתונה והם לא עברו מיד עם הנישואין?
עו"ד אריק שלו
19/02/2014 08:32
רותם שלום,
החוק דורש שמקום המגורים החדש יהיה מקום בו התגורר בן הזוג בטרם הנישואין.
חופשה
ליאור
18/02/2014 19:21
שלום,
אני עובד במאפייה.
בשבוע שעבר אבא של הבוס שלי נפטר לא עלינו והבוס שלי סגר את המאפייה בכל זמן השבעה כך שלא עבדתי.
אתמול חזרנו לעבודה ונאמר לי שהוא לא משלם לי עבור השבוע שלא עבדנו.
האם זה חוקי?
RE: חופשה
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 19:42
לא זה אינו חוק, לאור העובדה כי אתם הייתם מוכנים ומזומנים לעבוד.
מיטל
18/02/2014 18:08
על רגל אחת,
עקב עמידה על זכויותי וזכויות חברי לעבודה, החלו מנכ"ל המלון שבו אני עובדת ומנהלת כוח האדם, להתנקל לי. הורידו אותי מתפקיד הקבלה, אוסרים עלי לעבוד בקבלה אלא אם זה בלילה, קונסים אותי על שטויות ובקיצור, עושים הכול כדי שאני אתפטר שכן אני עובדת במלון כבר יותר מארבע שנים ולא רוצים לפטר אותי ולשלם פיצויים. הכל התחיל בגלל ששאלתי על זכויות עובדים במלון וביקשתי להקפיד בנושא! אשמח לקבל סיוע והסבר לגבי האפשרויות שלי להפסיק להיות קורבן!
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 18:48
פני בבקשה לייעוץ משפטי בנושא. המעסיק פועל בניגוד לחוק.

משרדי עומד לרשותך בנושא.
קרין
18/02/2014 18:17
שלום רב,
לפני יומיים הודיעו לי על פיטורים. היום קיבלתי הודעה שאני מתבקשת להחזיר במיידי את כל הציוד שברשותי.
מחשב ורכב ליסינג שעליו אני משלמת ממשכורתי.
האם חוקי על המעסיק לעשות זאת?

תודה מראש
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 18:47
אכן כן, היה והמעסיק מוותר על עבודתך בתקופת ההודעה המוקדמת.
יערה
18/02/2014 18:35
הנני עובדת במקום בודה כ - 3 שנים ללא שום הסכם עם המעביד.
לפי מיטב ידיעתי אני זכאית לקבל את הפיצויים שנמצאים בקרן הפנסיה שלי.
השאלה שלי האם המעביד מחוייב להשלים לי את הפיצויים ל 3 שנות עבודתי?
האם גם המעביד וגם העובד מפרישים לקופת פיצויים?
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 18:46
היה והנך מתפטרת אינך זכאית להשלמת פיצויי פיטורים, והפיצויים הנמצאים בקרן הפנסיה עוברים לקצבה.

רק המעביד מפריש כספים לתשלום פיצויי פיטורים.
תמר
18/02/2014 17:44
קיבלתי תעודת מחלה עבור ימים ראשון עד רביעי, ביום רביעי קיבלתי תעודה נוספת עבור יום חמישי יום אחד , כיצד התשלום ביום חמישי יהיה? תשלום מלא? או בגלל שזו תעודה נפרדת מתחילים ספירה מחדש ?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 17:48
שלום,

סביר כי התשלום צריך להימשך ועל יום חמישי את אמורה לקבל 100%.
רון
18/02/2014 13:50
האם מותר לעובד במשרה מלאה בבית ספר פרטי שמתוגמל 50% ממשרד החינוך לעבוד עבודה פרטית נוספת בשליש משרה
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 17:32
תלוי מה אומר ההסכם שנחתם עמך, והאם מקום העבודה הנוכחי מאשר לך לעבוד בעבודה נוספת, לאור היותך עובד במשרה מלאה.
נתנאל
18/02/2014 17:08
עבדתי בחנות מחשבים במשך 10 חודשים ולפני שלושה חודשים החלטתי לעזוב את מקום העבודה...

בעל החנות שילם לי משכורת ללא תלוש והוא חייב לי סכום של 5800₪ והוא מתעלם מבקשתי שיעביר לי את הכסף. יש לי הוכחות על העברה מהחשבון שלו לחשבוני ותצלומי צ׳קים שהוא העביר לי.

השאלה היא האם מבחינה משפטית אני יכול לעשות משהו? אני לא רוצה לוורת על משכורת של 5800 ש"ח - זה הרבה כסף בשבילי.
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 17:31
להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה שלו נתונה הסמכות המקומית לדון בתובענה.

אין כל סיבה שתוותר על שכר עבודתך.

כמו כן, בדוק האם שולמו לך כל זכויותייך, לרבות הפרשות פנסיוניות.
יצחק
18/02/2014 17:16
עובד שעבד מ 07:00 עד 15:00 ובשעה 22:00 באותו היום חזר לעבוד עד הבוקר 07:00 ואז המשיך לעבוד עד 17:00 אחרי הצהריים! איך מחשבים שעות נוספות במקרה כזה לפי חוקי העבודה?
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 17:26
המשמרת השנייה אמורה להיות משולמת כולה כשעות נוספות, כאשר 2 השעות הראשונות 125% ומהשעה השלישית 150%.
אורית
18/02/2014 16:27
חלק מתנאי ההעסקה הובטח לי בע״פ וכעת טוענים שלא רשום בחוזה ולא הובטח מעולם.

יש לציין שעברתי לעבוד בחברה מתוך רצון לשינוי ולהתפתח אך אם זאת לא הייתי עושה זאת ללא תנאי ההעסקה הכוללים בונוסים, מה שכעת נאמר לי שלא כך הדברים.

ללא הבונוס השכר משמעותית נמוך מהמשרה הקודמת ולא הייתי מסכימה לדברים בדיעבד. הגורם מולו נחתם ההסכם כבר לא בחברה.

בנוסף, קיבלתי בונוסים במשך 3 חודשים שלאחריהם זומנתי לשיחה בטענה שהייתה טעות במשכורת ושאין שום סעיף בחוזה החתום שמבטיח לי זאת.

בזה סגרו את העניין.

האם עדיין יש לי אפשרות לתבוע פיצויים או/ ולהתפטר בדין מפוטרת. התחלתי את עבודתי בחודש יוני האחרון. מדובר בחברה משפחתית גדולה ומוכרת שבאופן כללי מאד קמצנית ומתיחסת לעובד ככלי עבודה עם תנאים בסיסים שמחייבים לפי חוק וטו לא.

מה סיכויי?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 16:31
שלום,

לכאורה נראה כי תנאיך הורעו במהלך עבודתך. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך
עדי
18/02/2014 16:23
שלום,

עבדתי כחודש במכללה כיועצת לימודים, במהלך שהותי שם לא הסתדר לי להשאר במקום העבודה עקב המרחק הרב מהבית, והנסיעות המתישות. היום, ה-18 לחודש, ועדין לא קיבלתי את שכרי על עבודתי. בעלי הבית לא מוכנים לשלם לי את כספי שמגיע לי, ולכן אני עובדת עצות. אשמח לעזרה והסברים לגבי הנוהל התקין והחוקי לגביית משכורת שלא משולמת!

האם יש קנס אוטומטי על הלנת שכר?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 16:28
שלום,

הקנס אינו אוטומטי אלא יש לדרוש אותו כחלק מתביעה בבית הדין לעבודה.
אופיר
18/02/2014 16:11
שלום . מאחר ואני עובד שכיר בחברה ולא קיבלתי שכר 3 חודשים (עוד מעט 4 חודשים) וכמובן שלא קיבלתי דמי הבראה וכיו"ב לפי החוק אני מעוניין לדעת מה כדאי לעשות? להגיש תביעה לבית הדין לעבודה? להתפטר או להמשיך לעבוד? אילו זכויות יש לי שיכולות לגרום למעסיק לשלם את המשכורות שהוא חייב לי ולעוד 2 עובדים?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 16:13
שלום,

באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך ייעוץ בנושא.
אופיר
18/02/2014 16:24
כן, אני רואה את מספרי הטלפון שלכם. העניין הוא שאני מעדיף קודם לקבל מענה בסיסי לפחות כאן בפורום ולא לפנות לעורך דין בשלב זה. לא בשביל זה פתחתם פורום?.?
טובי
18/02/2014 15:00
הוכרתי כנפגעת עבודה בביטוח לאומי למשך חצי שנה עקב שבר ברגל. האם אני זכאית לקבל גם אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה של מקום עבודתי בנוסף או רק את קצבת ביטוח הלאומי עבור הנכות מהתאונה. האם קרן הפנסיה צריכה לקזז לי את מה שקיבלתי בביטוח לאומי?
שרה.א.
18/02/2014 14:02
שלום רב.
אני עובדת בבנק שנה ו-7 חודשים,
מחד- אני מעניינת לעזוב לטובת עבודה אחרת (בשל תנאי שכר נמוכים ובשל יחס לא נאות מצד המעסיק הנוכחי- בבנק),
מאידך- אני רוצה שזה יהיה כפיטורין בכדי שאוכל לקבל את הפיצויים המגיעים לי.
1. איך ובאיזה אופן/סיבה אוכל להגיש מכתב התפטרות שזה יחשב לי כפיטורין?
2. כמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק?
אודה להתייחסותכם לשאלה זו, תשובתכם חשובה לי בהקדם
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 14:05
שלום,

חוק פיצויי פיטורין מפנה לנסיבות שבגללן ניתן להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין באפשרותך לעיין בו.

הודעה מוקדמת נגזרת בהתאם לזמן היחסי בו עבדת ומאופן הסדר השתלומי (משכורת או שכר).
שרה.א
18/02/2014 14:08
ראשית- רוב תודות על היענותך המהירה!
לגבי הסעיף של זמן הודעה מוקדמת- כפי שציינתי אני מועסקת לפי שכר שעתי והוותק שלי אצל המעסיק הינו 19 חודשים.
לפי נתונים אלו- כמה זמן מראש עלי להודיע?
תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 15:17
17.5 ימים.
עמרם
18/02/2014 14:56
פיטרו אותי מהעבודה בלי הודעה ביום אחד בלי מכתב פיטורים בלי פיצויים ורציתי לדעת מה הזכויות שלי. עבדתי בחברת שלג לבן במשך 3 וחצי שנים ובגלל ויכוח עם מנהל משמרת, הוא פשוט פיטר אותי במקום (יום ראשון) ללא הודעה מוקדמת וללא מכתב או פיצויים. אתה יכולים להסביר לי איפה מתחילים? האם אתם עובדים עם חברת שלג לבן?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 15:15
שלום,

הדבר כמובן לא חוקי שכן יש לעשות שימוע טרם הפיטורים.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
תום
18/02/2014 14:59
עבדתי במסעדה במושבה בשם הבאפלו (buffalo) לפני בערך שנה וחצי הבוס שלי לא שילם לי והתחלתי לדאוג אז הלכתי למסעדה והיא הייתה סגורה.

על המסעדה היה כתוב בגדול בקרוב וופל בר, אז אני ועוד חבר בשם אלכס לקחנו אותו למשפט הבוס לא הגיעה למשפט אבל הוא שלח פתק מהעורך דין שלו שטוען שהוא שילם לנו את המשכורת במלוא, עכשיו בוודאי שזה לא נכון אבל נמשיך הלאה.

לפני כחודש וקצת קיבלנו פתק מהבית משפט שאומר שהבוס חייב לשלם לנו עד 2.2.2014 את הסכום ועוד ריבית.

עבר עבר שבועיים ולא ראינו שקל מהבוס אם תוכלו לעזור לי זה אהיה נחמד

תודה רבה
תום
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 15:14
שלום,

מדובר בהליך מול הוצאה לפועל.
שימי
18/02/2014 14:54
התפטרתי מעבודתי לפני כשנתיים, עקב ירידה בשעות העבודה ובשכרי הפרש של כ- 500 שח בחודש, פניתי למעסיקי והודעתי אם אין עבודה אני אחפש מקום אחר, המעסיק אמר אין בעיה ותקבל גם כל מה שמגיע לך.

כל זה היה בעל"פ, והמעסיק דרש מכתב התפטרות, עזבתי את עבודתי בחיוביות ולא בשום כעס ואכן מצאתי עבודה אחרת.

הודעתי למעסיק נתתי לו זמן כקבוע בחוק ואפילו יותר לפי בקשתו, אולם לצערי לאחר שעזבתי המעסיק לא שילם לי פיצויים, בטענה אתה התפטרתה...

שאלתי האם יש מה לעשות נכון להיום - אני עבדתי בחברת "מטיילי ברקנית" נהג אוטובוס 10 שנים ותמיד הייתי שכיר.
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 15:12
שלום שימי,

בכדי שנוכל לבדוק את הנושא יותר לעומק באפשרותך לפנות למשרדנו במספר המופיע מטה.
יובל
18/02/2014 11:34
אני עובד באבטחה קרוב לחצי שנה ואני מוחזק בחברה ע״י חוזה ל10 חודשים בתמורה לקורס שהחברה שילמה עליי.רציתי לדעת קודם כל אם זה חוקי לעשות כך שכן חובת המעסיק לשלם עבור השתלמויות.ודבר שני,רציתי לדעת אם אני עוזב לפני תום תקופת החוזה עקב מצב בריאותי לקוי בעקבות מות בן משפחה קרוב,יכולים לקנוס אותי בעקבות אותו חוזה?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 15:11
שלום,

חברה יכולה להתנות את משך הזמן בו תעבוד לשם חזרה של הכספים שהושקעו בהכשרתך. עם זאת הזמן והכסף שדורשים בגין הפרה צריך להיות מידתי.
נסיעות
רונית
18/02/2014 13:24
הנסיעות עלו בחודש ינואר 2014, המעביד לא הוסיף לי שקל, רו"ח אמר שהתוספת הינה אך ורק למי שמגיע לתקרה של 25.40 ש"ח ליום, האם לא כל העובדים זכאים לתוספת?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 13:46
באם אינך עובר את התקרה, אזי על המעסיק לשלם בגין נסיעות בפועל או לתת החזר בגין כרטיס חופשי חודשי לפי הזול מביניהם.
ניתוח
רונית
18/02/2014 13:19
אני מבקשת לציין שאני רוצה לנסוע לחו"ל ביולי ורציתי להיות בריאה, על-כן בקשתי את הניתוח.
אני צריכה בבקשה דחוף תשובה כי אחרת שמעביד לא מתאים לו עכשיו, האם אם אני אעשה את הניתוח זו הודעת התפטרות מצדי?
תודה
RE: ניתוח
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 13:24
עצם זה שהנך נדרשת לעבור ניתוח לא מהווה התפטרות מצדך.
בכל אופן ניצול של ימי חופשה הינו בהסכמה של המעסיק.
רונית
18/02/2014 13:27
כלומר אם אני אעבור את הניתוח למרות שלא מתאים לו בתקופה זו זה לא מהווה התפטרות מצדי ואז הו צריך לפטר אותי?
אודה על הבהרתך.
תודה למפרע
ניתוח
רונית
18/02/2014 13:07
הודעתי למעבידי שאני נכנס לניתוח בתחילת מרץ וטצטרך חופש כחודש, אהיה בבית חולים שבוע, 3 שבועות עלי לנוח, הצעתי לעבוד מהבית אבל המעביד לא מסכים.
עלי לציין שאני יזמתי כעת את הניתוח נולא התחשבתי בצרכים בעבודה, המעביד הודיע לי שלא מתאים לו בתקופה זו של השנה, ואני מודע לכך. נותרו לי 10 ימי מחלה בלבד.
המעביד לא מפטר אותי אבל לא מאשר לי את חופשת מחלה זו. מהו הדיען לגבי? אני אמור להנתח ב-10.3.14
RE: ניתוח
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 13:14
רונית שלום,

חובה על המעסיק לשלם בגין 10 ימי מחלה צבורים לזכותך ואין הוא רשאי לפטר אותך בימים אלו.
אך לאחר סיום ימי מחלה צבורים המעסיק יוכל לסיים את העסקתך בכפוף לשימוע ותשלום כל הזכויות שמגיעות לך בגין תקופת עבודתך.
מרק
18/02/2014 12:27
אני בן 67 עובד במפעל פרטי מעל 5 שנים. משכורת ששולמה לי לפי שעה. קיבלתי הודעה טלפונית מאחד עובדי המפעל בשם המעסיק על סיום עבודתי.

רציתי לברר עם עורך דין את הנקודות הבאות:

א. כמה זמן מראש צריך להודיע על פיטוריי.
ב. האם ההודעה שהתקבלה לא להגיע למחרת לעבודה מחייבת את המעסיק לשלם לי את שכר החודשי עד המועד בו הפיטורים יכנסו לתוקף.
ג .מהו הגודל של הפיצויים שאני יכול לקבל.
ד . האם מגיע לי לקבל דמי אבטלה אם אני נמצא בתווך הגיל של הפנסיה.
עו''ד אריק שלו
18/02/2014 12:36
א. חודש ימים.
ב. התשובה היא כן.
ג. משכורת אחרונה כפול מספר שנות עבודה.
ד. יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.

הודעת פיטורים בטלפון הינם פיטורים שלא כדין.
פנה למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
אלישבע
18/02/2014 12:21
שלום רב, בתאריך 10/02/14 הייתי אמורה לקבל משכורת מהמעסיק שלי על שבועיים וחצי ימי עבודה. המעסיק לא מעוניין לשלם לי על זה , יש לי חוזה העסקה + הודעות ממנו על איום אי תשלום שכר וביצוע אי תשלום שכר . אשמח לעזרה בקבלת שכרי עבור עבודתי בחברתו. מה אני עושה עכשיו? מה הצעד הראשון?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 12:33
שלום,
ניתן לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדיון האזורי לעבודה.
אלינור
18/02/2014 10:41
שלוב רב, אניעבדתי 3 שנים במשרד רו"ח תחילה כמתמחה ואז המשכתי שם כרו"ח מתחילה. לאחר 3 שנים המעסיק פיטר אותנו בעקבות שינוי שותפות והעסיק מחדש בשותפות חדשה. השאלה היא לגבי פיצויי פיטורין שמגיע לי. המשכורת האחרונה הינה 6,800 והוותק 3 שנים. כשבאתי ושאלתי אותו כמה מגיע לי אמר 18,415 ש"ח במקום 20,400 כלומר הוריד לי מהוותק שנצבר לי 3 חודשים. באיזה מקרים זה אפשרי בכלל??? בתקופת עבודתי אצלו הארכתי את חופשת הלידה שלי בחודש. הוא מבחינתו אמר שהוא הוריד שעות חוסר שהיו לי במהלך השנים וגם אם נעשתה טעות בחישוב רוב הסיכויים שזו טעות לטובתי. מה זכויותיי האם ניתן להוריד וותק ב- 3 חודשים ואם כן באלו מקרים?? זה קשור למעמדתי הקודם כמתמחה?? אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה מראש
אלינור
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 10:47
לא ניתן להוריד את הוותק במקרים בהם עבדת בפועל או בחופשת לידה אך ניתן כן להתחשב בחלקיות המשרה לאורך תקופת העבודה.
אלינור
18/02/2014 10:55
תודה רבה לך על התשובה המהירה,

האם כאשר אני נחשבת עובדת במשרה מלאה (- גם בתלוש משכורת רשום 100% משרה) ניתן לעשות חישוב כזה ולהוריד לי מהוותק או שלא?

תודה מראש
מאלינור
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 11:08
הרישום בתלוש השכר אינו חזות הכול, אלא יש לבדוק לפי חלקיות המשרה בפועל לאורך תקופת העבודה.
אלינור
18/02/2014 11:20
אבקש להבין את תשובתך הראשונית:
אמרת כי "לא ניתן להוריד וותק במקרים בהם עבדת בפועל.."

מה זה אומר בפועל? הרי אם עבדתי 3 שנים מלאות ובחודש 1 נניח החסרתי 13 שעות ובחודש אחר 5 שעות עדיין זה נחשב שאני עובדת במשרה מלאה או שניתן לחשב גם במקרים כאלו חלקיות משרה??

האם לפי תשובתך בעצם הוא עושה נכון ואני צריכה ממש לנבור בכל תלושי השכר ולראות שהוא חישב חלקיות שכר נכונה בכל חודש?

האם זו מעין פירצה בחוק, היכן בחוק זה כתוב אשמח לעיין בו רק שאני לא בטוחה איפה לחפש..

תודה
אלינור
18/02/2014 12:18
בבקשה,
זה חשוב לי ביותר- אשמח שמישהו יענה לי בהקדם.

תודה מראש
אלינור
פסיקה
ראובן
17/02/2014 14:45
מה תופס יותר,הפסיקה לגבי עניין החופשה הכפויה,או סעיף בחוזה העבודה שאומר שהמעביד לא מחויב לתת לעובד עבודה כאשר במוסד החינוכי יש חופשים? ואם אני נחשב כמאבטח מוסדות חינוך ואני לא מוצב במוסד חינוך אחר מתקן עירייה? הסעיף הזה עדיין חל עלי?
RE: פסיקה
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 10:27
ראובן שלום,

באם הנך מוצב בעירייה ואין העירייה פעילה כמו מוסדות חינוך במועדים הקבועים, אזי ניתן להסיק מכך שאין מדובר בחופשה כפויה.
RE: פסיקה
ראובן
17/02/2014 15:53
פסיקה ראובן 01/01/1970 02:00
מה תופס יותר,הפסיקה לגבי עניין החופשה הכפויה,או סעיף בחוזה העבודה שאומר שהמעביד לא מחויב לתת לעובד עבודה כאשר במוסד החינוכי יש חופשים? ואם אני נחשב כמאבטח מוסדות חינוך ואני לא מוצב במוסד חינוך אחר מתקן עירייה? הסעיף הזה עדיין חל עלי?
אני לא יודע אם המקרה שלי זהה לשל צחי. אני חושש שהמנהל שלי יטיל בי את הסעיף שציינתי. תוכלו לעזור לי בבקשה?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 12:00
ניתנה תשובה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ