ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
שירה
31/03/2016 21:59
שירה 31/03/2016 21:59
היי
אם אני מתחילה עבודה חדשה ואני בהירון מהן הזכויות שלי?
אני מבינה שלאחר חצי שנה לא ניתן לפטר אותי,
אך האם אהיה זכאית לכל התנאים גם אם עבדתי פחות מחצי שנה כאשר נכנסתי להריון? (חופשת לידה, דמי לידה, חזרה לעבודה וכו)
דנה
31/03/2016 21:02
דנה 31/03/2016 21:02
שלום
אני עובד חמש שנים ושלושה חודשים בפיקוח
אני אמור לחתום קביעות שבוע הבא
המנהל מאיים בעיכוב החתימה
האם הוא יכול לעשות זאת
הדס
31/03/2016 17:50
הדס 31/03/2016 17:50
שלום רב,
אני אמורה לצאת לטיפול רפואי וניתוח בחו"ל
מכל מיני סיבות.מה דין של דמי חופשת מחלה במקרה כזה ?
תודה
שרון
31/03/2016 15:23
שרון 31/03/2016 15:23
שלום
אני נוסע מקרית מוצקין לפלמחים כל יום שלישי דרך כביש שש בשביל להגיע ליום לימודים שאני מעביר בבית ספר מקצועי
חוץ מהשכר השעתי
כמה אני אמור לקבל כהוצאות על שימוש ברכבי הפרטי
שכולל נסיעה בכביש אגרה והמרחק מהבית הוא 130 קמ לכל כיוון
התפטרות 31/03/2016
חן
31/03/2016 14:20
חן 31/03/2016 14:20
שלום רב,
אני עובדת כארבעה חודשים בחנות נעליים בירושלים.
אני עובדת 2 משמרות בשבוע.
היחסים שלי עם הבוס לא טובים, הוא מדבר לא יפה ולפני כשבוע הודעתי לו שאני בתאריך ה7.4 נוסעת לחופשה בת שלושה ימים ושלא אהיה בעבודה.
התפתח ויכוח וריב והוחלט שאני מסיימת את עבודתי במקום עבודה זה.
יום שישי הזה ה1.4.2016 אני אמורה לעבוד.
השאלה שלי היא אם אני חייבת להגיע לעבודה וכמה ימים התראה מראש אני צריכה להודיע לו אם אני לא מגיעה, אתמול (30.3.2016) הודעתי לו כי אני לא מתכוונת להגיע,
הוא אמר " אם לא תגיעי לעבודה יום שישי תשכחי מהמשכורת שלך" (של חודש מרץ.)
מה אמורים לעשות במצב כזה? האם אני חייבת באמת להגיע יום שישי לעבודה ושאם לא הוא באמת לא צריך להביא לי משכורת של חודש שלם?
אייל
31/03/2016 12:15
אייל 31/03/2016 12:15
שלום ,

רציתי לדעת מדוע מחודש ינואר יורד הסכום של שווי פיצוי, לדוגמא בדצמבר שנה שעברה הוא עמד אצלי על 2780 ועכשיו כבר שלושה חודשים הוא עומד על 1490, זה משפיע על הברוטו ועל הנטו. שפניתי לחשב השכר הוא אומר שזה נתון ללא שליטה בחשבשבת וככה זה? בפועל יורד לי 500 בנטו כל חודש

האם זה הגיוני?

תודה מראש
פיטורים 31/03/2016
yelena gadalov
31/03/2016 11:34
yelena gadalov 31/03/2016 11:34
שלום רב לכולם
בת דודתי קיבלה מכתב - זימון לשימוע (רוב הסיכויים יפטרו אותה )
התחילה לעבוד במקום עבודתה מתאריך - 27.04.15
הייתה נעדרת מעבודה בגלל הילד שלה , בן שנתיים שהיה חולה הרבה ויש לה אישורים מרופא וכו' , גילו שהילד אסתמטי .
אשמח לקבל כמה תשובות בשבילה בבקשה .
1. היא יכולה לקבל מכתב המלצה?
2. האם היא חייבת לתת למעסיק שבועיים של עבודה ?
3. הסיבה שמפטרים אותה היא בגלל היעדרות בשל טיפול בילד בן שנתיים שאסתמטי, היא יכולה לתבוע אותם על זה? יש לה הוכחות ואישורים מרופאים שהילד אסתמטי שעבר הרבה בדיקות וכו' .
אשמח לתשובות ממכם.
תודה ויום טוב
סרגיי
31/03/2016 11:16
סרגיי 31/03/2016 11:16
לא יודע אם זה קשור לכאן, אבל בכל מקרה אשמח לעזרה.
אישתי קיבלה חוב לביטוח לאומי לשנת 2009, היא אומרת שעבדה בוודאות אבל לא זוכרת היכן, האם יש דרך לאתר תלושי משכורת?
או שכבר עדיף לשלם את החוב?
תודה רבה
יעקב
31/03/2016 11:10
יעקב 31/03/2016 11:10
האיים יש לי זכות לבקש מהמעסיק שלי העברה בנקאית של השכר שלי ?
ועם הוא מסרב ? האיים אני חייב לעשות כרצונו
ולקחת צ׳ק ...
או שהוא מחוייב להעברה בנקאית במידה וביקשתי כך ?
מרינה
31/03/2016 09:43
מרינה 31/03/2016 09:43
שואלת בשביל חברה.

היא חזרה לעבוד לאחר חופשת הלידה ועוד שבועיים בערך יעברו ה 60 יום שלאחריהם המעסיק שלה יכול לפטר אותה.

השאלה היא האם מותר למעסיק כבר מעכשיו להודיע לה שכשיעברו ה 60 יום הוא יעשה לה שימוע ויביא לה מכתב פיטורים והודעה מוקדמת?

אשמח לתשובות רק מכאלה שיודעות את התשובה בוודאות..מאוד חשוב לי לעזור לה.
תודה רבה
חגית
31/03/2016 09:42
חגית 31/03/2016 09:42
אשמח להבין איך זה עובד: אני מסיימת לעבוד חודשיים לפני הלידה מפני שזה סוג המשרה שלי והיא מסתיימת לקראת חופשת הקיץ. איך אני מפעילה את דמי הלידה ? יום אחרי הלידה מתרוצצת לביטוח לאומי לעמוד בתור עם תלושי משכורת וטופס בקשה לדמי לידה מהאתר שלהם ? ולגבי מענק הלידה את זה אני מפעילה דרך בית החולים ? לא מבינה איך עובדת הבירוקרטיה...

אשמח להסבר פשוט וברור
ליאת
31/03/2016 09:39
ליאת 31/03/2016 09:39
סוגרים את העסק בו אני עובדת (מנהלת) למעלה משנתיים. למה אני זכאית? הרי ברור שאף מעסיק לא יקח אותי לעבודה בהריון ואני לא יכולה לחתום אבטלה כי אני עובדת בעוד מקום.

אם זה משנה אני עובדת בעוד עבודה אצל אותו מעסיק זא שאמשיך לקבל תלוש על העבודה השניה גם אחרי שהעסק יסגר. (העסק זה עיקר המשכורת)

מקווה שלא מסובך מידי.

תודה רבה!
ליה
31/03/2016 09:38
ליה 31/03/2016 09:38
בוקר טוב, התפטרתי בתום חל"ד. התייצבתי לראשונה בלשכת התעסוקה ביום שני. טרם הגשתי תביעה לדמי אבטלה אך אגיש אותה מחר.

הבנתי שעלי להמתין 90 יום עד שאקבל דמי אבטלה. שתי שאלות:

1. האם 90 הימים נספרים החל מהיום שבו התייצבתי לראשונה בלשכת התעסוקה?

2. בהנחה שאגיש את התביעה מחר באופן מקוון - האם עלי ללכת לחתום ביום שני הקרוב, או להמתין לתשובה מביטוח לאומי, ורק לאחר מכן להתחיל לחתום, בהתאם לתאריך הזכאות (רק בחלוף 90 ימים)?

תודה רבה
ג.ד
31/03/2016 09:29
ג.ד 31/03/2016 09:29
היי,

בתום חופשת לידה החלטתי להמשיך לטפל בבתי. אני עובדת כאשת מכירות והשכר שלי מורכב מבסיס + עמלות.

בחברה בה אני עובדת החליטו להגדיר את העמלות בתלוש שכר כ״בונוסים״ ולכן המנכל החליט שאת הפיצויים הוא מחשב רק לפי השכר בסיס. רכיבי השכר המוגדרים בבונוסים הם קבועים, רק הסכומים משתנים בהתאם לביצועיי. לפי מה שאני יודעת זה לא חוקי.

אשמח לשמוע דעה מקצועית.

תודה רבה
רעות
31/03/2016 09:28
רעות 31/03/2016 09:28
היי לכם, אשמח לקבל הכוונה כלשהי.
אני עובדת בבית קפה, לרוב אני מלצרית ולעיתים עובדת מטבח/בר. כשאני מלצרית השכר בכולו הוא הטיפים (כביכול יש השלמה לשכר מינימום), ובשאר העבודה זה דרך התלוש.
יש לי מספר בעיות מול המעסיק.
1. המעסיק מוריד חצי שעה עבודה עבור כל 6 שעות- כביכול הפסקה.
לרוב ההפסקה לא מסודרת ואני צריכה להיות בכוננות לחזור למשמרת אם יש לחץ. ההורדה בשכר היא ללא קשר לזמן ההפסקה בפועל. האם מותר למעסיק לנכות לי מהשכר?
אני קראתי שאם העובד נדרש להישאר במקום העבודה אז ההפסקה היא חלק משעות העבודה. המעסיק שלי טען שחוק זה מתייחס לעבודה במפעל, ושהוא מחוייב לנכות לי מהשכר. וכשטענתי שההפסקות לא מסודרות ולא תמיד יש הוא אמר שהפסקות סיגריה נחשבות גם הן (3 סיגריות במשמרת לא נראה לי מגיעה לזמן הקבוע בחוק).
2. כאשר אני מלצרית, בתלוש כתוב ששולם לי שכר מינימום שאותו קיבלתי כמקדמה, בעוד שבפועל משולם יותר. אני ביקשתי מספר פעמים מהמעסיק לשלם לי דרך התלוש (מן הסתם הוא סרב). הבעייתיות היא אם למשך כרגע אני עוזבת את מקום העבודה אזי הפיצויים יהיו לפי שכר מינימום. האם יש דרך לשקף אחרת?
3. תנאי העבודה השתנו, למקום יש מחסור בעובדים מה שגורם לשחיקת העובדים הקיימים. המעסיק דרש ממני לעבוד יותר קשה באותו שכר, כל זה גורם לי כרגע להיות במקום שנשחקתי , וזה מאלץ אותי לעזוב. אין לי דרך להראות בשכר שיש הרעת תנאים. הרעת התנאים היא בעבודה עצמה ולא קבועה, האם אני כבולה בנושא וחייבת להתפטר?
אני שואלת כי חוששת שלא אסתדר כלכלית ללא תשלום פיצויים (עד שאמצא עושה אחרת ואם היא תתאים), יש משהו שיכול להגן עליי?
אני עובדת במקום כשנתיים וחצי.
4. ניסיתי לשוחח עם מספר מלצרים במקום העבודה שלי על התנאים- למשל המעסיק לא משלםפ ימי הבראה למלצרים, בשיחה מולי הוא טען שהטיפים עוברים את התשלום ואם נדרוש אז הוא יכול להגיד שהטיפים שילמו זאת. (במקרה שלי הוא החליט פתאום כן לשלם בטענה שעכשיו אני "עובדת רגילה" בגלל המטבח והבר ולכן זאכאית לזכויות). בשיחה מול המעסיק הוא טען שאני עושה מרד במקום העבודה ואם אני רוצה שיפטרו אותי זה לא יקרה כי אם לא טוב לי עליי לעזוב. עניתי בתמימות שאני פשוט מסבירה לאנשים את הזכויות שלהם. בתגובה הוא העלה שיחת אזהרה שהייתה לי לפני כשנה בנושא איחורים, ואמר שמאז אני עדייןם מאחרת ולמרות זאת לא פיטרו אותי. לי זה הרגיש כאילו הוא איים שאם אני אמשיך לדבר עם העובדים במקום העבודה על הזכויות אז יש לו עילה מוצדקת לפיטורין.
ממש מרגיש לי כאילו הוא שם לי רגל, ואולי אפילו מנסה להתיש אותי כדי שאעזוב, הוא אמר שהוא רוצה שאני אשאר אבל בפועל זה לא מרגיש ככה, אולי זו הדרך שלו לצאת בסדר מבחינה חוקית?

אני יודעת שזה הרבה, אבל אין לי כסף להתייעצות כרגע, ואני צריכה הכוונה כלשהי, אם יש לי משהו לעשות בנושא או לוותר ולעזוב. אני גרה באזור בלי הרבה מקומות עבודה וזו הסיבה שטרם עזבתי למרות התנאים.
גלית
31/03/2016 09:27
גלית 31/03/2016 09:27
שלום רב אני עובדת מזה 5 וחצי חודשים כמבשלת בגן
...לפני כחודש גיליתי שאני בהריון והודעתי זאת למעסיקה ..מאז הוחלפו המחמאות והתשבוחות היומיומיות לתלונות חוזרות ונשנות .....הגן משמש גם כביתה הפרטי של המעסיקה עם בעלה ושלושת ילדייה אך פתאום לבקשותייה התווספו גם ניקיונות של המקרר התנור הארונות מטבח וכו ..דברים שלא ביקשה קודם היא ולמרות שניסיתי לרצות. וניקיתי טענה שלא נקי מספיק ...עד שהביאה לי מכתב פיטורים בו טענה שנעשה לי שימוע שזה שקר ושכעת לאחר שלא השתפרתי אני מפוטרת..היא ציינה רק כמה ימים קודם שאני אקח את המשרה של עובדת אחרת של ניקיון משעה 11 עד ארבע וחצי בזמן שידעה שאני אמא לחמישה ולא מתאים לי בכלל שעות אלה כיון שעבדתי משעה שבע עד 12...רציתי לדעת אם אוכל לתבוע אותה על כך
מיכל
31/03/2016 09:24
מיכל 31/03/2016 09:24
היום הרמתי טלפון למקום עבודה פוטנציאלי לאחר התכתבות עם המעסיק דרך הפייסבוק. שלחתי את קורות החיים שלי שלטעמי מאוד מתאימים לסוג המשרה...מתאימים מבחינת הכל ומן הראוי ציפיתי שבשיחת הטלפון אוזמן לראיון. לאחר כ-2 דקות של שיחה נשאלתי על ידי הבחור שענה לי לטלפון (כאשר הוא מספר למעסיק מה אני אומרת ובעצם מקשר בינינו בזמן שהוא ליידו) היכן אני מתגוררת. כאשר עניתי לו וציינתי כי אין לי שום בעיה מבחינת הגעה בשעה מסויימת לעבודה ואין לי בעיה עם המיקום, הוא טרח לומר לי שמבחינתו אין טעם לזמן אותי לראיון בגלל המקום בו אני מתגוררת (אוכל להרחיב בפרטי פרטים מדוייקים יותר). יש לציין שהמרחק הוא סביר ביותר ומרבית הציבור בעיר שלי מתניידים מדי יום ועובדים שנים בתל אביב...יש רכבות ואין לי שום בעיה להתנייד למרכז...זו גם המטרה שלי בעתיד. יש לי עדויות מהשיחה וניתן לשמוע במפורש שהוא אמר שבגלל שאני גרה במקום X אני לא יכולה לעבוד בחברה שלהם.
סיוון
31/03/2016 09:23
סיוון 31/03/2016 09:23
היי,

שאלתי בעבר לגבי עובד שעובד גלובלי ומעביר אישור מחלה האם המעסיק יכול להוריד לו יום חופש על אותו יום וקבלתי תשובה שכן.

אז מה זה אומר? שעובד שעובד במשכורת גלובלית אין לו אפשרות לפדות יום מחלה כמו לעובד רגיל (לא גלובלי)? בכל אישור מחלה ירד לו יום חופש? ומה עם סך ימי מחלה שצבורים לו.

תודה
Marlen
30/03/2016 12:00
Marlen 30/03/2016 12:00
הגשתי מכתב התפטרות לאחר 4 שנים עם הודעה מראש של חודשיים, עקב משרת עבודה שבעלי קיבל בחו״ל.
האם מכיעים לי פיצויים? הבנתי שאם יש שינוי של מקום מקורים והיוחד לחו״ל אז כן מקבלים.
אשמח לקבל תשובות
עורך דין
31/03/2016 09:18
עורך דין 31/03/2016 09:18
שלום מרלן

רק עם בעלך יוצא לעבודה בחו"ל בשירות המדינה תוכלי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין בדין מפוטר.

בהצלחה
משי אלבז
30/03/2016 11:54
משי אלבז 30/03/2016 11:54
שלום,

שמי משי. אני בהריון בחודש שביעי. נוצרה תקלה תחת ידי שגרמה בעיה לחברה. החברה היא חברת ביטחון, ואני מזכירה ובנוסף מגייסת כח-אדם לחברה. הבעיה שלא הצלחתי לגייס מ-2 סיבות: 1. אני הייתי עושה רק את תהליך הסינון מועמדים ומעבירה אותם לבוס שלי 2. לא באתי מרקע גיוס כוח אדם והצהרתי בפניהם בראיון עבודה שאני לא מעוניינת בעבודה עם יעדים והם הסכימו.
בגלל שני הדברים התקלה שעשיתי וחוסר הצלחתי בגיוס כוח אדם החברה הזמינה אותי לשימוע. הם אמרו בשימוע שעל התקלה בלבד הם לא היו עושים שימוע, אך מאחר וגם אני לא מצליחה לגייס כוח אדם על זה הם זימנו לשימוע.
החברה טענה בשימוע במילים האלא: את מפוטרת על בעיה שלא באשמתך!" מאחר וחשבנו שאנו זקוקים למזכירה, אך התברר לנו שלא מזכירה אנחנו צריכים כי אם לגייסת כוח אדם. ואת אין לך רקע של גיוס כוח אדם. ולכן אין התאמה בין הרקע שלך-מזכירות למה שאנחנו מחפשים-רכזת כוח אדם.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת:
האם אפשר לפטר מישהו על דבר שלא באשמתו? הרי לא הצהרתי שאני עם רקע של גיוס כוח אדם כי אם רק מזכירה ומה אשמתי שהם לא ידעו מה הם צריכים?
ועוד אני בהריון, מי יקבל אותי לעבודה חדשה בחודש שביעי??
ועוד שאלה: האם גם אם לא הייתי בהריון הם יכולים לפטר כי הם לא צריכים? הרי זו עוגמת נפש מאין כמוה!!!
מחכה לתשובה.
משי.
עורך דין
31/03/2016 09:17
עורך דין 31/03/2016 09:17
שלום משי

אין זה משנה מה הסיבה - החוק מגן עליך מפני פיטורים בהריון ואם המעסיק שלך לא קיבל אישור של הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה הוא מפר את החוק בצורה בוטה. אני מציע לך ליצור קשר עם עורך דין בהקדם האפשרי.

בהצלחה

לשיחה עם עורך דין חייגי: 072-334-2000
קלייר
30/03/2016 11:30
קלייר 30/03/2016 11:30
בוקר טוב

כמה שאלות לגבי עבודה בחג הפסח:

- בפסח (חול המועד) האם מותר למעסיק להכריח אותי לקחת את ימי חול המועד כחופש ?

- אני עובדת כל יום מ10:30 עד 19:30 מה המחוייבות של המעסיק מבחינת נסיעות ? ארוחות ?

- מה לגבי ימי חופש מה המינימום ?

תודה רבה !
עורך דין
31/03/2016 09:16
עורך דין 31/03/2016 09:16
בוקר טוב קלייר

1. כן, כל עוד יש לך ימי חופשה צבורים מותר להוציא אותך לחופשה יזומה.

2. נסיעות לפי חוק - אין מחוייבות לתת לעובדים ארוחות.

3. ימי חופשה - לפי חוק.

בהצלחה
דור
30/03/2016 11:26
דור 30/03/2016 11:26
היי, שאלה
אם יש לי חשד סביר שבו המנהל האישי שלי בעבודה מתנכל אלי באופן אישי ואף מוציא עלי לשון הרע בפני שאר ההנהלה לצורך פגיעה בי או לצורך שמירה על אינטרסים אישיים שלו, יש לי מה לתבוע על כך? ואם כן, מה הדרכים החוקיות וקבילות בבית משפט להוכיח זאת (הבנתי שהקלטה בסתר היא עבירה על החוק)
עורך דין
31/03/2016 09:15
עורך דין 31/03/2016 09:15
שלום דור

אם תהיה לך הוכחה כי אדם כלשהו, עובד או מנהל כאחד, פוגע בשמך הטוב ומוציא לשון הרע תוכל להגיש כנגדו תביעה ולקבל פיצויים. מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין לפני הכל.

בהצלחה
היא-לי
30/03/2016 10:33
היא-לי 30/03/2016 10:33
שלום רב,

אני מלצרית במשרת סטודנט כבר כשנה וחצי באותו מקום עבודה. לאחרונה מנהל חדש בעבודה החל להתנכל לי באופן אישי, ועומל בכדי לפטר אותי שלא בצדק.

שימוע אחד לפני כחודש בוצע שלא כדין מסיבות שונות, וכעת נקבע לי שימוע נוסף אתמול (יום ג 29.3). בשימוע האחרון התברר לי שזהו אינו שימוע, אלא שיחת פיטורין (שימוע פיטורין - כך הגדיר זאת המנהל).

מעוניינת לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה פיצויי פיטורין + פיצויים נוספים על התנהלות המקום כלפי לרבות הליך סיום ההעסקה, ותביעת כספים המגיעים לי בנוגע לזכויות סוציאליות (נסיעות לא משולמות כדין, דמי הבראה וכו\'). זאת ועוד, המעסיק איפס לי את הוותק במקום העבודה שלא כדין: לאחר תקופה בה עבדתי במקום אשר עולה על שלושה חודשים רצופים, סוכם שיאושר לי לא לתת משמרות במשך כחודש (מספר שבועות, על פי צרכי) בגין תקופת בחינות באוניברסיטה, נעשה בתיאום מול המנהל שלי באותו הזמן.

וכך בחודש פברואר 2015 לא הונפק לי תלוש כלל - לפי המקום כי לא עבדתי לפחות יום אחד. בתלושים לאחר מכן שמתי לב שהותק שלי בתלושים עודכן מאוקטובר 2014 למרץ 2015. בדיעבד טען המנהל כי "ככה זה, אם לא עובדים חודש אז זה מתאפס", טען שזה רק רישום ולא ישפיע על זכויותי. יש לציין שזה לא נמסר לי לפני כן.

כעת, המנהל הנוכחי טוען בפניי כי אני עובדת רק ממרץ ולא מלפני, ומסרב לתת לי את זכויותי לפי הותק האמיתי - הכולל למעלה משנה וחצי.

הדבר משפיע על חישוב פיצויי הפיטורין שלי, וכן על ימי הודעה מוקדמת, ודמי הבראה וחופשה להם אני זכאית. קיימת סוגייה שנויה במחלוקת נוספת: קיים נוהל במקום לגבי שיטת השכר (המעוגן בקובץ הודעה על תנאי עבודה שסיפק המעסיק): בסוף כל משמרת המלצר סופר את כל המזומן שעליו. מפריש 33 שח לשעת עבודה רגילה, ומקבל בתלוש חזרה 25 שח. כלומר - 8 שח תרומה למעסיק.

האם זה חוקי? ואם לא, האם ניתן לתבוע רטרואקטיבית את הסכום? את הכסף הנותר סופרים מלצרי סגירה בסוף כל יום ומחלקים לפי שעה לכל מלצר, כאשר מנוהל רישום בכתב ובפיקוח מנהל משמרת. השאלה היא - האם בחישוב הפיצויים (ממוצע משכורת לחודש, ממוצע שעות וכו') ניתן להחשיב את הטיפים במזומן כחלק מהשכר באותו החודש, אע"פ שלא מופיעים בתלוש עצמו? מהם הקריטריונים לכך? אני מעוניינת בייעוץ משפטי בהקדם בנוגע לענייני זה.

תודה רבה
עורך דין
31/03/2016 09:13
עורך דין 31/03/2016 09:13
שלום היא-לי

אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבחון כיצד יש להתמודד מול הסיטואציות שאת מתארת במקום עבודתך.

בהצלחה
מיכל
30/03/2016 09:26
מיכל 30/03/2016 09:26
בוקר טוב לכם

יש לי שאלה בנוגע למניין ותק עבור פנסיה. ילדתי במאי 2015. התפטרתי מהעבודה בינואר 2016 על מנת לטפל בבני. כרגע אני עדיין עם בני ורציתי לדעת מה קורה מבחינת ותק.

האם עליי להתחיל לעבוד במקום חדש תוך חצי שנה על מנת שישמר לי הוותק או שאוכל להישאר עם בני בבית ככל שידרש והוותק יספר בהמשך כשאתחיל לעבוד? בכל זאת מדובר בוותק של 14 שנה. לא הולך ברגל. תודה על המענה.
עורך דין
31/03/2016 09:12
עורך דין 31/03/2016 09:12
שלום מיכל

תפרישי כספים עצמאית לקרן הפנסיה שלך וכך תשמרי על הוותק שלך. דברי עם סוכן הביטוח והוא יסביר לך בדיוק כיצד יש לעשות זאת.

בהצלחה
לבא
30/03/2016 20:33
לבא 30/03/2016 20:33
שלום רב, חברתי התחילה לעבוד במקום עבודה, כשבוע אחרי שסוכמו התנאים בע"פ, כולל תאריך תחילת העבודה והשכר המצופה. בעקבות כך היא הפסיקה את עבודתה במקום אחר והפסיקה תהליכים במקומות אחרים. השבוע היא התחילה לעבוד במקום החדש, הייתה צריכה לחתום על חוזה ביום הראשון, אך החוזה טרם הגיע, וכעבור יומיים (ביום השלישי לעבודה) - נאמר לה שחשבת השכר טעתה ושהשכר שישולם לה יהיה נמוך ממה שסוכם בע"פ. האם תקין? האם יש עילה לתבוע? אם עכשיו "מכריחים אותה" (או אפילו לא מכריחים אותה) היא תחתום על חוזה עם תנאי השכר הנמוכים יותר, האם יהיה אפשר בכל זאת לתבוע (כרגע אין לה ממש ברירה - אם תסרב תצא קירחת מפה ומפה). תודה מראש!
ליאת
30/03/2016 20:14
ליאת 30/03/2016 20:14
אני בחופשת לידה כרגע שמיועדת להסתיים ביולי. במקביל בתחילת מאי אנחנו מעתיקים את מקום המגורים שלנו מהמרכז לצפון, גליל. אני מתלבטת ולא יודעת האם להתפטר לטובת גידול ילדיי או בעקבות מעבר דירה. מיותר לציין שאנחנו זקוקים לפיצויים ובטח לזכאות בדמי אבטלה מבלי לחכות 90 יום. אובדת עצות ואשמח להכוונה. בנוסף חשוב לציין שאני עובדת 6 שנים במקום ואין לי חוזה
תמר
30/03/2016 19:10
תמר 30/03/2016 19:10
שלום רב,
במידה ואני עובדת במקום מסויים מעל 10 שנים, והשכר בסיס שלי בברוטו נע סביב סכום של 6000 ש"ח מדי חודש, ואני מפוטרת לאחר גיל 55 (נניח גיל 57). למה אני זכאית? מציאת עבודה בגיל זה מאוד קשה, האם יש הקלות? השלמת הכנסה?
תודה רבה!
ר.ה
30/03/2016 18:12
ר.ה 30/03/2016 18:12
האם מקובל להוציא תלוש לעובדת הנמצאת בתקופת חל"ד? בתלוש מפורטות ההפקדות לקרן הפנסיה וההשתלמות וכן ניכויים לביטוח לאומי ומס בריאות (על אף שכבר נוכה מדמי הלידה...). האם הניכויים האלה לא כפולים? המזכירה (שלא מבינה דבר וחצי דבר בזכויות עובדים) אמרה שנוכה בגין ההפרשות לקרנות וזה נראה לי תמוהה...

תודה על המענה
מאיה
30/03/2016 18:09
מאיה 30/03/2016 18:09
מעשה בפרס שזכיתי בו מהעבודה ומימושו היה בערך חצי שנה אחרי. ביום ראשון (חצי שנה אחרי למעשה) המנהל שלח לי מייל שאני יכולה לממש את הפרס ואז יומיים אח"כ שלח מייל שהיות ומצבי בחברה לא וודאי (אני עומדת בפני פיטורין) אז גם מצבו של הפרס לא וודאי גם הוא. אין לי שום תקנון לתחרות שהשתתפתי אבל מן ההגינות שיתנו את הפרס לאחר שכבר הזמנתי אותו?
רינת
30/03/2016 18:06
רינת 30/03/2016 18:06
שלום. קצת ארוך, תודה מראש!
אני סטודנטית לעו"ס, במסגרת הלימודים אנחנו עושים הכשרה מעשית יומיים בשבוע (ללא תשלום והביטוח הוא אותו ביטוח תלמידים/סטודנטים שקיים באוניברסיטה).
לפני חודש חזרתי מההכשרה וממש ליד הבית נפלתי ושברתי את הפיקה בברך.

עברתי ניתוח שכלל הכנסת ברגים וכו' והייתי מאושפזת 3 ימים. מאז אני די מושבתת, הולכת קצת עם קביים, עושה פיזיותרפיה ומקווה לחזור לתפקוד מלא בחודש/חודשים הקרובים בע"ה.

יש לציין שהייתי צריכה להפסיק את הלימודים וההכשרה של הסמסטר האחרון לתואר ואאלץ להשלים בשנה הבאה.

כמו כן הייתי שכירה במשרה חלקית ב5 חודשים האחרונים, בינתיים לא יכולה לחזור לעבוד וגם לא נשארו לי ימי מחלה. בנוסף, אני בהריון בחודש שביעי מה שאומר שלא נכנסת לי כרגע משכורת לחישוב דמי הלידה.

בביטוח לאומי יש סעיף של הכשרה מקצועית, האם המקרה הזה נכלל בו או שזה נחשב רק תביעה על תאונה אישית? האם המקרה יכול לתת אחוזי נכות זמניים?

במקביל, האם כדאי כבר להגיש את התביעה מביטוח האוניברסיטה ומביטוח לאומי או לחכות שיהיה עוד חומר(עוד פיזיותרפיה, ביקורות בבי"ח וכו)?

והאם מומלץ לקחת עו"ד או להגיש את התביעה לבד?
תודה רבה!!