פוטרתי בעל פה לפני מספר ימים, טרם קיבלתי מכתב פיטורים צריכה יעוץ בנושא דחוף. ביום ראשון יש לי שיחה עם המנכ"ל (לא שימוע כי כבר פוטרתי) היתי שמחה לקבל יעוץ לפני השיחה ולהבין מהן הזכויות שלי בכלל. האם יש מקום להתלונן על כך שלא נעשה שימוע וכי פוטרתי בעל פה בכלל, או שזה מאוחר מדי?
שלום,
אני סטודנטית ועובדת שעתית בחנות, עכשיו כשסיימתי את הבחינות, אני אמורה להתחיל לעבוד כל יום.. אבל, עברתי תאונת דרכים, ונחבלתי בצלעות וברגל, נכות לעכשיו אני מרותקת למינימום שבועיים, יש לי רק 3 ימי מחלה, האם זה אומר שלא אקבל כסף על כל הימים האלה שאני מרותקת לבית??
בברכה ותודה, ליאור
התאונה לא הייתה בדרכי לעבודה.. אלא ביום החופשי שלי.. האם אני עדיין אקבל כסף על הימי מחלה מהעבודה? למרות שאין לי את אותה הכמות? במידה ואני לא מקבלת דרכם..מה אני אמורה לעשות? הגיוני שלא אתפרנס בזמן הזה?
פגיעה בהיקף משרה מהווה הרעת תנאים מוחשית על כל עובד.
במקרה יש היריון חל איסור מפורש לפגיעה שכזו.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום,
לפני שנתיים ניידתי את מספר הטלפון הפרטי שלי למקום העבודה בכדי לא לאבד את המספר.
המספר נימצא ברשותי משנת 2004.
עכשיו אני עוזב את מקום העבודה ורוצה לקבל את המספר בחזרה אלי (לבצע ניוד מספר הטלפון ממקום עבודה לפרטי).
מקום העבודה מתנא לי את קבלת המספר בחזרה אלי רק אם אקח בעלות על הקו, המשך תשלומים של המכשיר וקנסות יציאה. על מנת לקבל את המספר שלי בחזרה אני צריך לשלם מעל 4000 ש"ח למעביד שלי.
האם זה חוקי?
הנך חייב לשלם רק על מה שהמעסיק חייב לשלם. הדבר כפוף כמובן להסכם העבודה ביניכם ביחס לטלפון.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום, אני התחלתי עבודה חדשה לפני חודש, ויש לי הרגשה לא טובה שרוצים לפטר אותי. לפני העבודה הזו עבדתי במקום אחר כ 3 שנים {לפי משכורת חודשית}. האם אני זכאי לחתום בלישכה במידה ומפטרים אותי?
האם החוק קובע שרק אם עבדתי במקום מסויים מעל לשנה אני זכאי לקבל דמי אבטלה?או שניתן לאסוף ימים ממיספר לא מוגבל של מקומות עבודה? השאלה בעצם האם אני יהיה זכאי לקבל דמי אבטלה? תודה מראש יוסי
מקום עבודתי עבר לקבלן , מאחר שאני לאחר לידה , אני בתקופת צינון ורק לאחר 60 ימים יעבירו אותי , פיצויי פיטורין אני יכולה לקבל . שאלתי היא האם אני זכאית לדמי אבטלה במידה ואני מבקשת לקצר( העבודה כרגע במשמרות )את יום עבודתי לשעות עבודה רגילות ומקום עבודתי לא יאפשר זאת ? האם הפיטורים יחשבו כהתפטרות במקרה זה ?
בעיקרון אין הוראה בחוק לקבלת דמי אבטלה בשל התפטרות בילד- הדבר דורש תקופת המתנה בת 90 יום. עם זאת, ככל ותוכלי להוכיח את ההצדקה שבהתפטרות בשל שעות העבודה תוכלי לקבל דמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
פוטרתי מעבודתי וקיבלתי מכתב פיטורים אחרי שנעשה לי שימוע לפי החוק כנראה. זמן עבודתי אצל המעסיק הוא שנתיים. רציתי לשאול האם אני אמור לעבוד עד יומי האחרון בעבודה או שאני יכול להתחיל בפעולות אקטיביות של חיפוש עבודה בזמן הזה שקיבלתי את המיכתב? ברור שיקח לי זמן למצוא מקום חדש והכל, אז אני ממש חושב שאין ברירה אלא להתחיל לחפש כבר עכשיו. השאלה האם זה מותר בתקופה זאת.
עפ"י הפסיקה מותר ולגטימי לחפש עבודה חדשה בזמן תקופת ההודעה המוקדמת, ועל המעסיק אף לאפשר לך לצאת לראיונות בתיאום עם מקום העבודה.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
כאמור הדבר צריך להיות בתיאום עם מקום העבודה.
כמובן שאין חובה בתשלום בגין אותם שעות.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום, אני עובדת במשמרות בחברת כוח אדם בנתב"ג, בקיץ הלו"ז שלנו עמוס מאוד, וקורה שיש לנו הפרש של עשר שעות בין משמרת למשמרת [מילא], אבל השבוע קרה לי ש"יום החופש" שלי הוא בן שלושים שעות. ז"א, לסיים לעבוד ביום ראשון בארבע, ולחזור בלילה בין שני לשלישי לעבודה ב2:00. האם זה חוקי?
תודה.
בין יום עבודה ליום עבודה צריכה להיות עפ"י חוק הפסקה של 8 שעות.
לא ניכרת בעיה בסיטואציה שתיארת.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אבקש לברר אפשרות של תביעת המעסיק לשעבר של אישתי אשר לא שילם לה שכר מלא תוך כדי העבודה ופיטר אותה בטוענות שונות לאחר שהחלה להתלונן על כך שהיא לא מקבלת א מה שהיא אמורה לקבל לפי דיני עבודה והסכם עבודה שהיה לה רק בעל פה. רציתי לדעת מה אנחנו צריכים להכין בשביל לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה נגד המעסיק.
שלום רב, משכורתי מחולקת למשכורת בסיס (גלובלית) + שעות נוספות גלובלי (ללא קשר למספר השעות הנוספות). האם הבסיס לחישוב הפרשות לתנאים הסוציאלים (ביטוח, פיצויים, קרן השתלמות) מחוייבת על פי חוק רק על שכר הבסיס או גם עבור הסכום של השעות הנוספות הגלובליות? תודה מראש על הנכונות שלכם לסייע בצורה כל כך יסודית לגולשים בפורום! כל הכבוד.
בהתאם לפסיקה שעות נוספות גלובליות לא יהיו חלק מהשכר הקובע אלא באם הם מהווים רכיב פיקטיבי באשר העובד לא עבד שעות נוספות כלל. יכול שבמסגרת הסכם עבודה יקבע אחרת.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
שלום, אני רוצה לברר לגבי הזכויות שלי- אני לומדת לתואר ראשון בהשתתפות מקום העבודה שלי. לפני שלמדתי הייתי עובדת 5 ימים בשבוע וכשהתחלתי ללמוד אז אני עובדת 4 ימים בשבוע בגלל יום לימודים ארוך. זה גם סוכם עם מנהל בית החולים לשעבר בעל פה. סוכם גם שאני יעשה יום מלא אחד כדי להשלים את היום של הלימודים אבל זה לא יוצא לפועל כיוון שהורידו לי את האופציה לחזור בשעה 22:30 עם מונית הבייתה אז אני יוצאת יותר מוקדם. רציתי לשאול את אני בתקופת מבחנים האם יש חוק מסויים שמחייב את העבודה לתת לי ימי חופש לפני מבחן ובזמן מבחן?
בשאלה האם מגיע לעובד כסף בגין ימי התלמדות או לא יש לבדוק את המוסכם ואת אופי ההתלמדות עצמה. האם מתקיימים לאורכה יחסי עובד מעביד ומה אופי הפעילות המבוצעת.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
עשיתי ארבע ימי התלמדות. אף אחד לא אמר כלום לגבי תשלום בתנאי שאשאר ולא חתמתי על כלום.
עשיתי התלמדות אחת של תפריט התלמדות פתיחה, אמצע וסגירה.
עבדתי אחכ עוד 3 ימים בתור מלצרית.
כרגע הוא טוען שהתנאי לתשלום ימי התלמדות הוא שאשאר 3 חודשים במקום. וטוען שאמר את זה גם אז למרות שלא אמר כלום אז.
שלום רב, לפני כ-3 שנים התחלתי לעבוד במרפאת שינים פרטית בתור סייעת רופא שיניים לאחר שנה וחצי התחלתי את לימודי לתואר ראשון ועל כן הורדתי את המשרה ליום אחד בשבוע והוא יום שישי.
בשנה שניה ללימודי לא יכולתי לעבוד בימי שישי ועל כן הועברתי ליום רביעי על בסיס פקידה במקום הפקיד הקבועה שיצאה לחופשת לידה, בנוסף הועסקה עוד עובדת אשר החליפה את הפדיקה בשאר ימים. כעת הפקידה מסיימת את תקופת חופשת הלידה המגיעה לה והודיעו שהמשרה שלה תתחלק לשנים בינה לבין המחליפה ולי לא ינתנו ימים.
בגלל שאינני יכולה לעבוד בימי שישי אז לא נשאר לי ימי עבודה אפשריים לעבוד בהם. רציתי לברר אילו זכויות מגיעות לי ואם מגיע לי דמי פיצויים ממקום העבודה? תודה מראש יבגניה
1 מזה שנים שקיימת הפסקת 10.00שבה מקבל העובד הפסקה של 1/4 שעה עם ארוחה קלה. האם יכול המעסיק להפסיקה.?
2 האם אספקת נעלי בטיחות נחשבים בקצובת דמי ביגוד שהעובד מקבל פעם בשנה? האם לא חלה על המעביד החובה לספק את נעלי הבטיחות כחלק מציוד מגן אישי כאשר במפעל שלנו חייבים נעליים מיוחדות נגד החלקה? אשמח ואודה לתשובות. תודה
הפסקת נוהג של הפסקה עלולה להיחשב כהרעה בתנאים.
נעליים בלבד לא מהווים קצובת ביגוד, אך יש לבחון בהסכם הקיבוצי המפעלי האם יש חובה להעניק קצובה כזו.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אני עבדתי 30 חודשים דרך בחברת ניקיון בבית ספר קציני ים עכו אחרי חופשת הלידה לא החזירו אותי למקום עבודה שלי וגם נותנים לי כל פעם מקום עבודה אחר. כל ערב מודיעים לי על מקום אחר שאני צריכה להגיע אליו לנקות ופשוט אין לי מקום עבודה מסודר כמו שהיה לפני שילדתי. האם מגיע לי פיצויים אני אחליט להתפטר? יש זכויות אחרות שאני יכולה להפעיל?
למעסיק אסור לפגוע בתנאים ובהיקף המשרה של עובדת 60 יום לאחר חופשת הלידה.
באם זה המצב, הרי שמדובר בהפרת חוק עבודת נשים המזכה את העובדת בפיצוי.
בכל מקרה קמה לך זכות להתפטר לצורך טיפול בילד עד גיל 9 חודשים תוך זכאות לפיצויי פיטורין.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
בעלי עובד אצל מעסיק שהוא חברה של איש אחד ובעלי הוא העובד היחיד שלו. זה אדם שיש לו משאבת בטון ובעלי מפעיל אותה כבר 5 וחצי שנים כעובד שכיר שלו. עכשיו, בתקופה האחרונה, אין עבודה והמעסיק הוציא את בעלי לחופשה כפויה כי פשוט אין מה לעשות. לבעלי אין הכנסה כבר חודש וחצי והמצב בבית מחמיר. מה החוק קובע במצב כזה?
לא ניתן להוציא לחופשה כפויה של מעל ל- 7 ימים ללא הודעה מראש בכתב.
בכל מקרה, יש לשלם שכר בגין אותם ימי השעיה ואין להכניס את העובד ליתרה שלילית של ימי חופשה.
באם אין למעסיק עבודה לספק לעובד הרי שמדובר בפיטורין דה פקטו תוך זכאות לפיצויי פיטורין.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בעניין.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
הנני עובדת שכירה בחברת שמירה שלא משלמת לי עפ"י חוק ומסתבר שיש עוד הרבה עובדים מקופחים ממש כמוני. הייתי רוצה לקבל ייעוץ והכוונה על הזכויות שמגיעות לי ומה עושים כשהמעסיק אינו משלם עפ"י חוק. למי פונים בנידון ואיך. תודה מראש. אלינה
ניתן לפנות לייעוץ משפטי לבדיקת תלושי השכר על מנת ללמוד על חומרת ההפרות שמבוצעות ע"י המעסיק.
משרדנו ישמח לעמוד לרשותך במידת הצורך.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
רציתי לדעת בבקשה,
אני אחרי גירושין מבעלי וכעת מגדלת לבד את הבן שלי שהוא בן 4 וחצי. אני אם חד הורית. אילו זכויות יש לי מכח החוקים במסגרת העבודה? אשמח לקבל פירוט של הזכויות על מנת שאדע מה מהגיע לי בדיוק.
שלום, ברצוני לדעת אם ישנה עילה לתביעה.
עמיתה שלי לעבודה נכנסה לדואר אלקטרוני של חברתי לעבודה והדפיסה תכתובת שלנו. בתוכן השיחה דיברנו על העמיתה ועל המנהלת דברים לא נאותים. העמיתה הציגה את התדפיסים בפני מנהלת. זה כמובן פגע שיחסים שלנו על המנהלת. בנוסף אמרה המנהלת כי זו יכולה "להיות סיבה לגירושים"
אני חוששת לאבד את מקום עבודתי.
אודה לכל פרט בנושא.
ביתי עבדה בחברה ישראלית בחול במשך 7 חודשים. היא שהתה בחול במסגרת ויזת עסקים. לא קיבלה תלושי שכר אך יש מסמכים חתומים המעידים על העסקתה. היא הפסיקה עבודתה עקב סיבות אישיות ומקצועיות מול הבעלים. היא נשארה בחול .לא קיבלה את שכר החודש האחרון בטענה שעל החברה לשמור את השכר כבטחון עד שתעזוב את המדינה בה שוהה. מדובר בסכום של 2700$.
שאלתי-מי יכול לסייע לנו בקבלת מידע על זכויותיה?
איך ניתן לתבוע את השכר ? ופיצויים בגין הלנת שכר?
שלום,
אני מורה במקצועי ורציתי להתמקד בחל"ת שלא ברציפות לחל"ד-
א) האם חל"ת שלא ברציפות לחל"ד הופך להיות תחת הגדרה של חל"ת רגיל או שעדיין זהו חל"ת שלאחר לידה?
ב) האם חל"ת שלאחר לידה מחייב את המעסיק על פי חוק או שהאישור לכך כראות עיניו?
ג) האם אפשרי לעבוד במשרה חלקית ובתנאים נוחים יותר בעקבות הלידה אצל מעסיק אחר בזמן חל"ת שלאחר חל"ד שלא ברציפות? או שאסור לעבוד?
ד) האם במקרה של מורה, כל החל"תים הם לפי שנות לימודים שלימות ולאו דווקא לפי שנה מהלידה?
תודה רבה.
א.ההבדל הוא שבחל"ת לאחר לידה עדיין לא ניתן לפטר את העובד אך התקופה עדיין לא מוכרת לצורך חישוב הזכויות.
ב.ככל והעובד עומד בתנאים לקבלת החל"ת המעסיק לא יכול להתנגד לכך.
ג.באם אין איסור לעבודה נוספת בזמן קיום יחסי עובד מעביד כך גם לא מניעה להיות מניעה לעבוד במהלך החל"ת.
ד.אורך החל"ת הוא רבע מהוותק אשר מחושב לפי שנות עבודה קלנדריות ולא לפי שנות לימוד, אך מכיוון שממילא יש יחסי עובד מעביד בחופש הגדול התוצאה לרוב תהיה זהה.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
תקופת החל"ת נחשבת כתקופה בה לא צוברים זכויות לצורך יחסי עובד מעביד. לפיכך, באם נהוג לשלם לך ביגוד באופן חודשי כהטבה לשכר, אין חובה לעשות כך בתקופת החל"ת.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אני עובד בחברת הייטק שנמצאת כמה חודשים לפני פריצה לשוק עם מוצר חדש ומהפכני. אני יודע כי אחד מעובדי החברה עומד לעזוב לטובת מעבר לעבודה בחברה שאינה מתחרה ישירה, אך היא חברה שעתידה להכנס לתחום שבו עוסקת החברה שלנו ולכן "גייסו" את אותו בחור שיכול בהחלט לעזור להם בכיוון. ברור שמבחינה מצפונית ומתוך נאמנות לחברה אני אמור לשתף את המעסיק ובהקדם האפשרי. מצד שני, אני לא בטוח כמה זה לואיילי כלפי החבר לעבודה. שטינקר אני לא וזה לא ממ שקשור אלי.
השאלה שבעיקר מעסיקה אותי בימים ובלילות האחרונים היא האם קיימת כלפי חובה חוקית כלשהי לעשות מעשה ולשתף את המעסיק בידע שלי לגבי העתיד לקרות. לא הצלחתי למצוא לכך תשובה בעשרות פסקי דין שקראתי. מקווה שמישהו יוכל ויועיל בטובו להסביר את הנושא ולשתף מניסיונו.
אכן אין חובה חוקית לדווח למעסיק על כל פעולה או תכנית לעתיד של עובד. הדבר יותר נכון מבחינה מוסרית ותלוי במידת הנאמנות שלך למעסיק וכן במידת ההשלכות שיש לכך על מקום העבודה.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אני עובד בחברה שליפני כשנה נמכרה 50% לחברה אחרת ואחד הבעלים של החברה החליט על דעת עצמו לבטל את הקרן השתלמות שהיתה לי בחברה הקודמת למרות שהובטח ל ע״י השותף החדש שאני ימשיך לקבל את אותם תנאים ובאותו חדר נכחו 5 אנשים במהלך השיחה. מה הן האפשרויות שעומדים לרשותי??
אפשרות אחת היא להתנגד ולתבוע את החברה על החוסר בקרן השתלמות בעודך עובד. אפשרות שנייה היא התפטרות כדין מפוטר תוך קבלת פיצויי פיטורים.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
עבדתי חודש במשרד, במהלך החודש הייתי בחופשת מחלה ואכן קיבלתי דמי מחלה. לאחר שהתפטרתי נאמר לי כי אני בחוב אצל אותו משרד ושעליי להחזיר את הכסף שקיבלתי עבור ימי המחלה כי המשרד תכנן לקזז את זה מהשכר בחודשים הבאים, כל חודש יום אחד.
האם הם יכולים לדרוש ממני להחזיר את הכסף לאחר שהוא כבר ניתן לי?
היי ... אני מעוניינת לדעת.
אני כבר חודש ימים מתקשרת לחברת סלקום ומבקשת שהישלחו לי תלושמשכורת בפקס.הם מבטיחים אבל זה לא זז לשום מקום.ואני צריכה את זה לביטוח לאומי כי הם טוענים שלא עבדתי בתאריכים מסויימים.
מה אני יכולה לעשות בקשר לזה?
אני עבדתי באגודת ספורט במשך 5 שנים כעובד שכיר עד שפוטרתי מסיבות של המעסיק. בתקופה שבה עבדתי באגודה לא שולם לי עבור חודשים שעבדתי, וכמובן לא שולם פיצויי פיטורים,דמי הבראה , ימי חופשה, ימי מחלה, חגים וכנראה שעוד זכויות סוציאליות. כל זה קרה לפני כשנה לערך והשאלה האם אני יכול לתבוע את האגודה אחרי שנה שעברה מאז הפיטורים שלי.
תקופת ההתיישנות היא של 7 שנים, למעט חופשה של 3 שנים.
כך שעדיין יש לך זכות לתבוע את המגיע לך.
בגין הפרות כה רבות מומלץ לפנות לייצוג משפטי.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il