שלום,
אני עובדת בחברה כשנתיים ומרוויחה שכרשעתי, ביקשתי תוספת שכר וייתכן שאני יעבור לעבוד לפי שכר גלובלי
האם זה טוב בשבילי או שכדאי לי להמשיך לבקש לעבוד שעתי?
נתתי לעובד זימון לשימוע לפני כחודשיים, הוא לא רצה לחתום, היתה לו שיחת הבהרה עם המנהל והוחלט להשאיר אותו. שוב הוא מתחיל לעשות בעיות בעבודה, נתתי לו שוב זימון לשימוע לשבוע הבא. במידה וגם על זה הוא לא יחתום שקיבל ולא יופיע , האם אני יכולה להוציא לו מכתב פיטורין?
אני מנהלת משאבי אנוש במפעל ייצור. לאחרונה התחיל "טרנד" חדש כי כל עובד שרוצה להתפטר ולקבל את פיצויי הפיטורין שלו או לחילופין, העבודה במפעל היא עבודת משמרות ומי שלא מתאים לו לעבוד במשמרות צהריים/ לילה מגיש מכתב מרופא תעסוקתי ובו רשום כי אינינו יכול לעבוד במשמרות או בתפקיד מסויים.
כמובן שאין באפשרותי להעסיק כמות גדולה של עובדים עם מגבלות כאלו ואחרות.... יחד עם זאת כל עובד חתום על הסכם עבודה בו המשרה המוגדרת לו היא משרה מלאה במתכונת משמרות. איך אני ממגרת את התופעה הזו?
כל עובד שמתקבל לעבודה מביא איתו הצהרת בריאות מרופא משפחה.
העניין הוא שבמהלך תק' העבודה פתאום לכולם כואבות הרליים וכואב הגב וכולם פתאום חולים בלילה, בבוקר כולם ביריאם וחזקים.... זו הפכה להיות תופעה שאין לי מושג איך להתמודד איתה משום שגם אם עובד מגיש מכתב התפטרות, בצירוף המלצה של רופא תעסוקתי דינו כדין מפוטר, אז איך אני יוצאת ממעגל הקסמים הזה?
התחלתי את תפקידי בעבודת אריזה במפעל גדול. לאחר כשנה קידמו אותי לתפקיד אחר, בתחום הבקרה, שיפרו לי במעט את השכר והיום אני ממלאת את התפקיד כ 4 חודשים. לאחרונה החלו לי כאבי רגליים ואני לא מסוגלת להמשיך בתפקיד. הציעו לי לחזור לעבודת אריזה בשכר הקודם. האם הדבר חוקי? האם זה הרעת תנאים? ובמידה ואני חותמת על כך?
שלום רב,
לפי כחצי שנה פנה אלי קולגה לעבודה שאעזוב את מקום עבודתי ואעבור לעבוד אצלו,
לאחר שכנועים רבים והבטחות עזבתי ללא זכות לקבלת פיצויים מהמעביד הקודם כ
(כ 40,000 ש"ח).
היום לאחר חצי שנה פנה אלי המעסיק החדש בדרישה שאוריד כ 30% משכרי ואם לא יפטר אותי.
אזכיר כי במשך חצי השנה לא שולם לי השכר ע"פ ההסכם שנחתם ולא נעשה דיון שכר לאחר 3 חודשים ככתוב בהסכם.
לא הופרש לי ביטוח מנהלים והמשכורת תמיד אחרה להגיע (לפעמים גם שבועיים).
האם יש עילה לתביעה על ההפסד הכלכלי שנגרם לי עקב הבטחות שווא על פיטורין עקב אי מתן תשובה על הרעת תנאים על אי עמידה בתנאי העסקה
בנוסף בשיחת שימוע הובטח לי כי נחשוב ביחד על פיצוי הולם עקב הנזק שנגרם לי.
היום שלח לי במייל מכתב פיטורין שבו רשם דברים שאינם תואמים לשיחת השימוע שבוצעה.
אנא עזרתכם .
ניתן לתבוע הפרשי שכר לעומת השכר שסוכם בחוזה, פיצוי בגין הפרשה לביטו מנהלים ופיצויי הלנת שכר.
מאחר ולא נחתם חוזה לתקופה קצובה ובכל זאת נערך שימוע טרם פיטורייך, פיצוי נוסף תלוי במידת ההוכחות שתוכלי להביא במסגרת ההליך.
משרדנו עומד לרשותך.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום
הגשתי לבוס שלי מכתב התפטרות.
המכתב נכתב בנוסח הסטנדרטי .
לאחר שקיבל את המכתב , חזר אליי אם תשובה שהעורך דין שלו אמר לו שאני חייב לציין סיבה לעזיבה.
האם עלי לציין זאת ???
ובמידה ולא מה אליי לעשות בנידון כי הוא ממש לוחץ עלי לכתוב .
מזה 7 חודשים הרעה בתנאי העבודה - קיצוץ שעות מסיבי וכ'
לפני כשבוע המעביד דרש ממני לבצע משימה שלא בתחום הגדרתי - ביקשתי להמיר אותה במשימה אחרת תוך שנקבתי בחלופות.
קיבלתי מכתב פיטורים אחרי 5 שנות עבודה והיותי מוערך בהן בנוגע לתפקודי.
אני עובדת במשרה חלקית במקום עבודתי כ-9 חודשים.לפני כ-3 שבועות פנה אלי מעסיקי וביקש שאתן לו מראש תאריכים שבהם לא אוכל לעבוד בחודשים יולי אוגוסט. נתתי לו את התאריכים,וידאתי שקיבל אותם ומשלא היתה כל תגובה נוספת הנחתי שאין בעיה וקבעתי לי חופשה. יומיים לפני החופשה הודיע לי מעסיקי כי תאריכי החופשה אינם מקובלים עליו. האם הוא יכול לחייב אותי להגיע לעבודה? אילו סנקציות מעבר לפיטורין הוא יכול להפעיל עלי?
שלום
מהו חישוב החופשה השנתית לעובדת בעלת ותק של שנה אחת שעבדה 5 שעות פעם בשבועיים?
לפי היקף המשרה -5.4% זה יוצא חצי יום חופש
אולם, בשיל אמרו לי שצריך לשלם יום חופש שלם
מהו הנכון?
תודה
המשמרות שלי בוטלו, חיכיתי שבוע לשימוע, ועוד שבוע להחלטה הסופית לפטר אותי.
האם על השבועיים שחיכיתי המעסיק אמור לשלם לי? ואם כיצד אז כיצד? - מדובר בעבודה של משמרות לא קבועות - מלצרות.
והאם ניתן לבטל משמרות?
אם מה שקרה כאן לא חוקי, תוכל לכתוב לי את החוק על מנת שאני אוכל להציג אותו בפני המעסיק.
שלום לכולם,
עבדתי בגן ילדים בחודשיים האחרונים ולפני שבוע אמרתי לסייעת השנייה שאני מתפטרת בעוד שגננת הגן הייתה בחו"ל . עכשיו היא לא רוצה לשלם לי על הימים שעבדתי אצלה כל החודש האחרון בטענה שאני עזבתי את הסייעת לבד כשהיא הייתה בחו"ל ושעשיתי לה נזק בגן והתחילה להאשים אותי בכל מיני דברים ושהיא רוצה לתבוע אותי על שהרסתי לה את החופשה בחו"ל ושהיא לא תעבור על זה בשתיקה ושהיא רוצה לבדוק מה היא עושה בעיניין ושכרגע אין לי שום זכות לבקש ממנה כסף.
מה אתם חושבים על כל העיניין הזה? אני חייבת לציין שאני ממש מודאגת שהיא לא תשלם לי ולא רוצה לחשוב שעבדתי אצלה סתם חודש לחינם! מה הן זכויותיי המישפטיות? מה אני עושה??
הגננת לא יכולה לעכב לך את המשכורת- מדובר בהלנת שכר עבודה.
לכל היותר הינה זכאית לקיזוז יומיים משכרך בגין אי מתן הודעה מוקדמת (ומנגד הנך זכאית לפדיון 2 ימי חופשה כך שזה מתקזז).
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
במידה ולא הפרישו לי כספים לפנסיה כשנתיים והתחילו להפריש רק בשנה השלישית, עתה כאשר אני מתפטרת אני יכולה לדרוש אותם? לאור העובדה שיש חוק פנסיה חובה והמעסיק התעלם מעובדה זו?
אני עובד בהייטק במשרד ממשלתי עי חברת חיצונית שזכתה במכרז. מנהל האישי שלי מאשר לי שעות נוספות ללא הגבלה בשל לחצי עבודה והספק.
כבר 3 שנים החברה שילמה לי שעות נוספות בחישוב יומי (שעתיים ראשונות מעבר ל9 שעות-125% מעבר לכך 150%) עכשיו החברה הודיעה שיש לחתום על חוזה שהשעות הנוספות משולמות רק לאחר שהעובד השלים את כל השעות החודשיות שלו. וכן אינו מאשר שעות נוספות של 150% .
האם זה חוקי לדרוש מאיתנו לחתום על נספח כזה ?שהחישוב שעות נוספות הוא רק לאחר השלמת השעות החודשיות ?
האם זה חוקי להגביל במספר שעות אם הלקוח שאני עובד מולו כן מאשר ודורש שעות נוספות?
אודה למענה מקצועי ,מה אומר החוק? תודה ,
לא חוקי לשלם שעות נוספות רק ברמה החודשית- יש לשלם ברמה היומית וברמה השבועית.
המעסיק רשאי להגביל את כמות השעות הנוספות של העובד, אולם אם בפועל נדרשת לשעות נוספות והמעסיק לא התנגד לכך יש לשלם גמול שעות נוספות כדין.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
קודם כל ברמה היומית, ורק אחרי שסך השעות הרגילות עולה על 43 שעות שבועיות יש לחשב ברמה השבועית.
לדוגמא עובד 9 שעות ביום חמישה ימים בשבוע- אין לו שעות נוספות בימים א'-ד' אך ביום ה' יש לו 2 שעות נוספות.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום רב,
אני סטודנטית העובדת כ- 3 שנים במשרד אציין כי העבודה לא רצופה, אני יוצאת לחופשת בחינות כל 3 חודשים לתקופה של חודש ומעלה, ברצוני להתפטר האם עליי לתת הודעה מוקדמת (ועל כמה זמן מדובר) ולהגיש מכתב התפטרות? (למרות שהעבודה לא רצופה)
אני עובד 3 וחצי שני בחברת אבטחה של מוסדות חינוך בביה״ס קבוע.
החברה הפסידה במכרז של הגזרה של השכונה של הבית ספר וביקשה שאעבור לבית ספר אחר עם תנאים דומים פחות או יותר אבל אני מעוניין להישאר בביה״ס הקבוע שלי.
המעסיקה שלך היא החברה הקבלנית שנותנת את שירותי האבטחה ולא בית הספר, לכן אם תסרב לעבור למקום חלופי באותם תנאים ובאותו שכר, לא יגיעו לך באופן עקרוני פיצויי פיטורים.
עם זאת ייתכנו נסיבות בהן בכל זאת ניתן יהיה לדרוש פיצויים במקרה של התפטרות לאחר הפסד מכרז.
משרדנו עומד לרשותך לייעוץ פרטני.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אוקיי,תודה.
ואם אני עובר לחברת אבטחה חדשה..האם הוותק ושאר התנאים כמו הבראה וחופשה,מתאפסים בחברה החדשה כלומר כמו עובד חדש?
או שהתנאים יהיו מחושבים עפ״י הזמן שעבדתי בחברה הקודמת?
הי, אני נמצאת בשמירת הריון וביקשתי מהמעסיק לשלם דמי הבראה, בבדיקה שעשיתי אני אמורה לקבל כ 2500 ש"ח בגין דמי הבראה, חשבת שכר שלחה אלי את התלוש עם הפרוט ראיתי שאמורים לרדת מהסכום הנ"ל כ 500 ש"ח מס הכנסה+ביטוח לאומי כ 150 ש"ח+ביטוח בריאותכ 130 ש"ח.
אני מעסיקה עובדת משק בית יום בשבוע, יום חמישי. השנה, חודש ספטמבר הוא חודש החגים וכולם נופלים על יום חמישי. ז.א. שבחודש ספטמבר יוצא שמתוך 4 ימי חמישי רק פעם אחת היא תעבוד. האם עלי לשלם לה את ימי החג כולם מבלי שתעבוד במשך החודש?
עלי לעבור ניתוח בקרסול אשר ולאחריו הקרסול יהיה מגובס למשך חודש ימים ללא יכולת לדרוך על הרגל. מה אומר החוק בנוגע למצב כזה במידה וחודש ימים לא אוכל להגיע לעבודה?
שלום רב,
הנני עובדת במקום ציבורי , בעקבות חתונתי אני עוברת לגור בצפון הארץ שם מובטחת לי עבודה בתחום שאני עוסקת בו . המעסיק שלי (במרכז) אינו מוכן להעביר אותי בטענה כי כרגע יש חוסר בעובדים. הנני משלמת את הנסיעות מהצפון למרכז עובדת 16 שעות וחוזרת לצפון. אני עייפה מהנסיעות, הדלק יקר, ואני מפחדת שארדם על ההגה .
מה הזכויות שלי?
האם שעה נסיעה נחשבת לשעת עבודה?
מה על הדלק ?
אשמח לתגובה.
בברכה ,
יובל
אני אמור להתחיל לעבוד בחברת שירות לקוחות הייתי שם
מילאתי שם מתי את פרטי האישיים כולל המשמרות שיהיו לי נוחות לעבוד
החברה צריכה להוציא אותי לקורס הכשרה ונודע לי במידה שאסרב לצאת לקורס הזה (מיכוון שבדקתי אלטרנטיבות נוספות)
אני אקנס בסכום של 1000 ש"ח
האם זה חוקי?
כי אני לא מעוניין לצאת לקורס הזה
כגרושה אמא ל2 מקבלת קצבת מזונות דרך הביטוח לאומי,כיום הרה שוב כאשר איני יודעת מי האב.סיימתי זכאות לדמי אבטלה.האם בביטוח לאומי יכולים לשלול לי זכאות לאחת משתי הקצבאות מזונות או הבטחת הכנסה כוון שאין בידי את פרטי האב???