שלום,
אני עובדת כמזכירה ואני אמורה לתת שירות מזכירותי גם למנהלי עבודה במחלקה חוץ מהמנהל הישיר שלי. אני ואחד ממנהלי עבודה היה בינינו בעבר יחסי רומנטיים , הוא בלבל אותי רגשית ואני הסכמתי לחיזוריו, אך מתברר שהא ניצל אותי.
היום אני בדיעבד יודעת שזה היה למטרת ניצול. מאז שזה הסתיים, יש ביננו חיכוכים, למרות שאני כל פעם מנעתי ורציתי יחסים תקינים ודרשתי שיתייחס אליי בכבוד. דבר שלא נעשה עד היום.
היחסים הופסקו לפני כשנתיים ומאז אני מרגישה התנכלות והשפלות מצידו. במשך 3 חודשים לא דיברנו, פניתי אליו שלשום בצורה יפה כי הפריע לי שהוא לא מתנהל מולי לא כראוי בעבודה ואני מרגישה אויר במשרד מבחינתו והוא השפיל אותי מאוד, הוא צעק עליי, איים עליי שהוא שמר הודעות SMS שלי שבמידה ואני יגיד עליו משהו, הוא השפיל אותי כאישה ואמר לי שאני לא "ראויה כאישה", שבחיים הוא לא היה רוצה אישה כמוני ש"סרחה", ו"תודי שמעדת, וסרחת".
ממש הרגשה כאילו "זונה" (סליחה על הביטוי) הוא צעק בצורה כ"כ חזקה שלא היה איכפת לו שאנשים שומעים. באותו רגע בכיתי נורא, הרגשתי מושפלת עד עמקי נשמתי, בזמן שרציתי לעזוב את החדר הוא צעק חזרה שאני יחזור אליו לדבר והוא כנראה הרגיש מפוחד אמר שהוא מצטער והוא לא התכוון לדברים שאמר.
אך אני לא יכולתי לקבל את סליחתו, יצאתי בוכיה משופלת ומבויישת, הרגשתי שהוא רמס אותי, פניתי למנהל הישיר שלי ולמשאבי אנוש. למחרת כולם בעבודה באו ושאלו מה קרה? והרגשתי בושה גדולה. כל פעם שנזכרתי בזה הרגשתי חרדה, כאבים בחזה, כאבי בטן עד כמעט התמוטטות.
בעלי אסף אותי מהעבודה, אציין שהוא יודע שהיה בינינו יחסים (פילרטוטים) אך חס וחלילה זה לעולם לא הגיע ליחסי מין, לא נתתי לזה להמשיך ברגע שהבנתי שזה היה ניצול.
הוא לקח אותי לקופ"ח, אני כיום בבית מטופלת בכדורי הרגעה וכדורים של חרדות, הרופא הורה לי לא לחזור לעבודה כרגע.
בעבודה לא נותנים לי תשובות הן בגלל המצב הבריאותי שלי, והן בגלל שיודעים שהיה בינינו סוג של יחסים בעבר, הפרשה מורכבת, ואני לא יודעת איך בעבודה יפתרו סוגיה זו. כי מבחינתם שנינו
עובדים טובים למערכת. והם יכולים להגיד כביכול שבגלל הקשר בעבר נאמרו דברים לא יפים. אך מצידי היו לי רק כוונות טובות ומי שפגע והשפיל זה הוא.
אני מפחדת לאבד את מקום העבודה ואת תפקידי במחלקה זו (אני עובדת 5 שנים במחלקה שאני מאוד מרוצה וכולם מרוצים ממני), כמובן שאני גם חרדה לשינוי בתפקיד ושהוא בסוף ימשיך בתפקידו כאילו לא עשה כלום. אני אובדת איצות מה לעשות? האם להגיש תביעה? בגין התנכלות, השפלה, ניצול מיני?
מצבי הבריאותי לא טוב. אשמח לדיעה/ייעוץ