לפני כמה שבועות קיבלתי מכתב מביטוח לאומי על חוב+קנס בעקבות תקופה של חצי שנה (שמתחילה חודש אחרי יום הולדת 18) שבה לא עבדתי.
כיום אני בת *24* ולפני כמה חודשים הלכתי לביטוח לאומי בדיוק כדי לברר את הפרטים האלה ונאמר לי שאין חובות קיימים.
כמובן שפניתי לביטוח לאומי וכעבור כמה ימים יצרה איתי קשר נציגה שלהם בטלפון והסבירה לי ככה:
ביטוח לאומי לא עוקב אחרי כולם. הוא מבצע בדיקה כללית כל תקופה של 6-7 שנים ולמי שנמצא חוב מקבל
התראה על כך.
הסברתי לה שאנחנו משפחה צעירה ואי אפשר להפיל עלינו חוב של אלפיים שקל מהשמיים והיא אמרה שאם נשלם אותו עד סוף החודש- יבוטל הקנס (כ400 שקל) וההקלה היחידה שהיא יכולה לתת היא תשלומים.
כששאלתי איפה ההבטחה שלא נקבל חובות נוספים כי אלוהים זוכר מה עשיתי עם עצמי באותה התקופה ובטח שלא שמרתי תלושי
משכורת, היא אמרה שאין הבטחה כזאת. לדבריה ביטוח לאומי יבדוק בהמשך ובמידה ויימצא חובות נוספים, יתריע על כך.
כמעט כל מי שאני מכירה לא הלך לעבוד מיד אחרי שמלאו לו 18 ולא קיבל "חוב" כזה (שוב, אני לא זוכרת עם עבדתי בכלל או לא, זה היה לפני 7 שנים!) האם זה הגיוני כל המצב הזה? מותר להם לעשות את זה?
היא אמרה לי לא לדאוג כי התקופה שלא נבדקה היא קצרה עד החתונה שלי ולאחר החתונה, אישה לא חייבת לשלם. האם זה נכון?
למה לעזאזל הם לא יכולים לבדוק את זה *עכשיו*?
אנחנו בתקופה לא משהו כלכלית, בעלי סטודנט ואני כרגע מחפשת עבודה, יש לנו ילדה קטנה. איך אפשר לעשות את זה ככה למשפחה? האם אין שום דרך להשיג הקלה?