פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 890
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נוניו
06/01/2015 14:20
פוטרתי מעבודתי ובתאריך 22/01/2015 כולל מסתיימת תקופת הודעה מוקדמת. בתאריך הנ"ל אני אמור לעבור ניתוח והמנתח אמר לי שאני אהיה זקוק ל - 14 ימי מחלה טרם חזרתי לעבודה. לרשותי עדיין 40 ימי מחלה שלא נוצלו, שאלתי: האם אני זכאי עדיין לנצל את 14 ימי המחלה ממקום העבודה שפיטר אותי? . ואם לא האם ביטוח לאומי ישלם לי עבור הימים האלו ,כמו כן מה עם יתרת ימי המחלה שלא נוצלו?
עורך דין
06/01/2015 17:01
שלום נוניו

ימי מחלה אינם באים במניין ימי ההודעה המוקדמת. אם אתה מפסיק לעבוד ונותרו לך ימי מחלה צבורים, הרי שימים אלה פשוט ימחקו. לא ניתן לקבל עבורם תשלום כמו על ימי חופשה צבורים.

בהצלחה בניתוח
תומר
06/01/2015 14:39
שלום
אני גר במושב שבאזור השפה ועובד בחברה שנמצאת באזור התעשיה בירושלים. אנחנו יודעים שמחר יסגרו את הכבישים לירושלים ואי אפשר יהיה להגיע לעבודה ו/או לחזור הביתה בסוף היום. אני רוצה לדעת האם במידה והכביש חסום ואני לא אוכל להגיע לעבודה, המעסיק יצטרך לשלם לי על יום עבודה - בהתחשב בכך שזה תלוי רק בסופה, במזג האוויר ובחסימת כבישים ולא בחוסר רצון שלי לעבוד.

מה קובעים חוקי העבודה בנושא?
עורך דין
06/01/2015 16:59
שלום תומר

על עוד לא יוכרז אחרת על ידי רשויות המדינה, הרי שאי הגעה למקום העבודה עקב תנאי מזג האוויר, סופה שלג וכדומה, אינה מזכה את העובד בתשלום עבור אותו יום. אני מציע תמיד במקרים כאלה לקחת יום חופש ולהנות ממזג האוויר החורפי.
משה
06/01/2015 13:04
שלום וברכה !
אני גר בצפון ולא עובד כבר כמה שנים ( בן 51 ). אני רוצה למשוך קופת פנסיה על סך 4000₪.
אמרו לי במס הכנסה שצריך לנכות 35%. לעומת זאת שביררתי ברשות המיסים בירושלים. אמרו שאם הקופה עד 7000₪ ובמעמד לא עובד כן יש פטור.
יש לציין שההפקדות לקופה הייתה מ 09/2008 ל 01/2010
האם תוכל להביא לי את התקנה על מנת להראות לפקיד שומה ?
אודה לכם על עזרתכם
עורך דין
06/01/2015 16:56
שלום משה

עליך לפנות אל סוכן הביטוח שלך ולקבל את עצתו וההנחיות שלו בעניין, כמי שמטפל בקופת הפנסיה שלך.
רחלי
06/01/2015 10:29
אני עובדת בחברת ניקיון חיתנתי את בני אני מבקשת לדעת אם וכמה אני זכאית לימי חופשה בתשלום שהוא מחוץ לחופשה השנתית תודה מראש
עורך דין
06/01/2015 12:49
שלום רחלי

בנוסף לימי החופשה בתשלום המגיעים לך לפי חוק ולפי צו ההרחבה לעובדי ענף הניקיון, זה מה שנקבע בסעיף 16 לצו:

16. חופשה מסיבות משפחתיות
(א) כל עובד המועסק 6 חודשי עבודה ומעלה יהיה זכאי לחופשה בתשלום כדלקמן:
לרגל נישואין – 3 ימי חופשה.
לילי
06/01/2015 12:34
שלום רב, אני עובדת חצי שנה במקום עבודתי מחליפה מישהי לחופשת לידה לאחר מכן האריכו לי את החוזה לעוד חצי שנה כממלאת מקום של מישהי אחרת,לפני כחודש נכנסתי להריון האם לאחר שאלד יש להם את הזכות לפטר אותי מכיון שיש לי חוזה זמני בלבד וכממלאת מקום?

אודה לתשבותכם
עורך דין
06/01/2015 12:45
שלום לילי

לאור העובדה שחוזה העבודה שלך הוארך מעבר לחוזה המקורי, יצתכן מאד והנך מוגנת מפני פיטורים, מבלי שהמעסיק יקבל אישור לכך ממשרד התמ"ת. בכל מקרה, אני מציע שתפני לעורך דין מטעמך לצורך בחינת חוזה העבודה שלך.
הילה
06/01/2015 10:57
שלום,
שאלתי בנוגע לפיצויי פיטורין;
הבוס לשעבר שלח לי מייל אתמול שהתלוש האחרון מוכן וכולל את השכר האחרון (יתרת ההודעה המוקדמת) והפיצויים, אך אקבל את הכסף והתחוש בתנאי שאגיע למשרד ואחתום בפניו על מכתב שאין לי יותר טענות כלפי החברה.

שאלתי היא כזו ;
האם זה חוקי שהוא מתנה לי את השכר והפיצויים המכיעים לי עקב פיטורים בחתימה על מעתב? הרי הוא חייב לי את זה על פי חוק.

שנית, עליהם לתקן הפרשות לפנסיה שלא הוזרמו עבורי בחופשת לידה ולכן איני רוצה לחתום עדיין על כלום (ואולי אף אתבע אותם על היעדר הכנה לשימוע כחוק ואפליית נשים בעבודה...),
אך האם בינתיים עליו להוציא לי תלוש ולשלם לפחות את שכר דצמבר (יתרת ההודעה המוקדמת...) עד ה-10/01 ואם לא זו הלנת שכר?
עורך דין
06/01/2015 11:45
שלום הילה

את צודקת לחלוטין. למעסיק אין כל זכות לעקב תשלום שכר או פיצויי פיטורין משום סיבה שהיא, ובטח שלא להתנות את התשלום בחתימה על מסמך כזה או אחר. אם לא תקבלי את שכרך המועד הקבוע בחוק, הרי שתוכלי להגיש תביעה על הלנת שכר. הדברים נכונים גם למקרה של אי תשלום פיצויי פיטורין במועד הקבוע בחוק וללא עוררין.

בהצלחה
הילה
06/01/2015 12:04
אוקיי נהדר.
אגב, עד מתי הוא צריך לשלם לי פיצויים על פי חוק?
הפסקות
קרן
05/01/2015 14:56
רציתי לדעת לגבי הפסקות במקום עבודה של ישיבה לא לגבי תשלום אלא לגבי זמן ההפסקה במשמרת 6שעות 5שעות וכו
עורך דין
06/01/2015 11:53
שלום קרן

החוק אינו מחייב מעסיק לאפשר למי מעובדיו לצאת להפסקה במשמרת של 5-6 שעות.
אלעד
05/01/2015 14:44
שלום וברכה,
אני עובד שעתי שפוטר מעבודתו לאחר 8 חודשים והמעסיק צריך לשלם לי עבור ימי הודעה מוקדמת.
כמו כן, נצברו לי ימי חופש שלא נוצלו ונאמר לי שלאחר שנה ימי חופש לא מצטברים.
1)האם ימי ההודעה המוקדמת הם ימים ממש או ימי עסקים?
2) האם הכוונה שימי חופש לא מצטברים לאחר שנה, זה שנה של העסקה או שנה אזרחית?
תודה רבה.
עורך דין
06/01/2015 11:52
שלום אלעד

ימי הודעה מוקדמת הם ימי עבודה בלבד. לעניןי צבירת ימי חופשה, התשובה אמורה להיות בחוזה העבודה שלך ובאין התייחסות לעניין זה בחוזה, הרי שהמעסיק צריך לאפשר לך לפדות בתשלום את הימים שצברת או לצאת לחופשה...
פיטורין
רבקה
06/01/2015 10:32
אני מעוניינת להתייעץ לגבי נוסח מכתב עבור החברה שעבורה עבדתי. עליי לציין שהדרך בה נעשו הפיטורים שלי נעשה בצורה מאד מכוערת ומלוכלכת.
תודה מראש.

ביום שני 05/01/2015 נערך לי שימוע במשרדי *** סניף אילת.
הנני מעוניינת להבהיר לאור התנהלות הדברים שראיתי בענייני השכר בחברה, עליכם לשלם לי עבור הודעת פיטורין שנעשתה ללא התראה מוקדמת. כמצויין בחוק.
אני מודיעה בזאת, שלא עזבתי על דעת עצמי ולא לקחתי ימי חופש עד לתאריך סיום העסקתי כמצויין במכתב "סיום העסקה" שנשלח אליי.
בנוסף, הנני מעוניינת להבהיר שלא חתמתי על "מכתב שימוע".
כל ניסיון שיעשה מצד החברה להסיר מעליה אחריות בנושא יגרור מצידי תגובה אשר תתנהל בבית הדין לעבודה.
עורך דין
06/01/2015 11:50
שלום רבקה

אין כל בעיה במכתבך רק שזה מאד לא רציני לתת חוות דעת על מסמך רשמי שכתבת, בהתייחסות למכתב פיטורים ו/או סיכום שימוע שקיבלת לידיך, מבלי לבחון את כל השתלשלות העניינים לחלופת המכתבים הקודמים. אם את רוצה ללכת על הצד הבטוח, פני לשיחה פרטנית עם עורך דין שיבדוק את השתלשלות העניינים לעומקה ויוכל להמליץ לך כיצד לנהוג.

בהצלחה
רחלי
06/01/2015 11:19
כמה שנים אחורה אני יכולה לצבור את ימי החופשה
והאם אם צברתי ימי חופשה יותר מהמותר המעביד יכול פשוט לבטל אותם
עורך דין
06/01/2015 11:43
שלום רחלי

באין הנחיה אחרת של המעסיק ניתן לצבור ימי חופשה שנתית ללא הגבלה. מה שכן, למעסיק יש זכות שלא לאפשר לעובדיו להעביר ימי חופשה צבורים משנה לשנה, מה שהלכה למעשה מחייב את העובדים לנצל את ימי החופשה באותה שנה קלנדרית.
יפית
05/01/2015 14:35
שלום רב,
רציתי לשאול האם אדם שהתפטר בעקבות אי קבלת האלעה בשכר כפי שסוכם זכאי לפיצויי פיטורין ( חשוב לציין שהדברים נקבעו בראיון העבודה אך אין אסמכתא לדברים הללו)
עורך דין
06/01/2015 11:05
שלום יפית

הפרת יסודית של הסכם עבודה הנה עילה להתפטרות בדין מפוטר במקרים רבים. מאידך, אם הסיכומים שלך לגבי השכר והעלאתו אם וכאשר אינם כתובים בצורה מפורשת בחוזה העבודה, סביר מאד שלא תוכלי להתפטר בדין מפוטר לאור אי העלאת שכרך.
נלה
05/01/2015 13:22
ברצוני לדעת אם היה טעות שתלוש משכורת שלי
בנטו הסופי אני מחשבת ורואה שיצא לשעה 20 שח אחרי כל ההורדות מהברוטו האם זה בסדר?
עורך דין
06/01/2015 11:03
שלום נלה

אני מציע לך לפנות אל רואה חשבון או חשבת שכר על מנת לבדוק את תלוש המשכורת שלך.
נטליה
05/01/2015 12:52
שאלתי היא בעניין פדיון ימי חופשה - לאחר כמה זמן מסיום העסקה, אם בכלל, יכול מעסיק לדרוש מעובד אשר היה בחוסר בימי חופשה בעת סיום העבודה, לשלם בעבור אותם ימים שניצל ולא היו לו?
עורך דין
06/01/2015 11:02
שלום נטליה

המעסיק יכול לקז מהשכר האחרון של העובד את החוסר בימי החופשה (יתרה שלילית) ואם לא עשה זאת, הבעיה כולה שלו ולא יוכל עוד המעסיק לבוא בטענות ו/או דרישות לעובד מפאת העובדה שיחסי העבודה ביניהם הסתיימו.
ענת ל.
06/01/2015 08:08
בוקר טוב לכולם

עובדת בהריון המועסקת במשרה מלאה זכאית ללפי חוקי העבודה ל-40 שעות בשכר לצורך בדיקות רפואיות. בהנחה והעובדת חרגה ממכסת 40 השעות שמופיעה בחוק, האם הבדיקות תהיינה על חשבון ימי מחלה, ימי חופשה או שהמעסיק יכול לקזז אותן מהשכר של העובדת?
עורך דין
06/01/2015 08:16
בוקר טוב ענת

אם מכסת 40 השעות נגרמה המעסיק רשאי להוריד את יתרת השעות בהן נעדרת משכר העבודה שלך. כמו כן, בהסכמת המעסיק בלבד, ניתן להוריד את מכסת השעות מימי החופשה השנתית שצברת.

הריון קל ויום נעים
ענת
05/01/2015 17:42
היי

אדם עבד אצל אדם פרטי אחר כעובד שכיר מאז שנת 2006.
במהלך שנת 2010 המעסיק הקים חברה בע"מ. מ-2010 החברה היא שהפיקה לעובד תלושי שכר והעסיקה את העובד בדיוק באותה מתכונת עבודה ובאותו תפקיד.

כעת שנת 2015 - העובד פוטר מהעבודה ורוצה לתבוע פיצויי פיטורים.

מהן זכויותיו לפי חוקי העבודה??
עורך דין
06/01/2015 08:03
בוקר טוב ענת

אם אותו אדם שלגביו את שואלת לא קיבל פיצויי פיטורים בשנת 2010, בעת החלפת מעסיקים ומעבר לעבודה תחת חברה בע"מ, הרי שרצף העסקתו נשמר והוותק נספר מאז שנת 2006 ועד למועד פיטוריו בתחילת 2015.
דני
05/01/2015 19:31
שלום,

אני עבדתי בתור נהג אוטובוס באחת מחברות האוטובוסים. לפני שבועיים בערך קיבלתי הזמנה לשימוע לפני פיטורים בגלל מספר תאונות קלות שקרו לאוטובוס שהיה באחריותי. נאמר לי על ידי החברה המעסיקה שעד השימוע וגם עד התשובה לשימוע, אני לא יכול לעבוד ושאני אשאר בבית ועל התקופה הזו ישלמו לי משכורת לפי 8.6 שעות ביום.

השימוע עצמו היה לאחר כמה ימים, אך התשובה לשימוע עדיין לא התקבלה עד היום, לאחר שעבר כבר שבוע וחצי מאז השימוע עצמו.

השאלה הראשונה שלי היא כללית - האם במקרה של פיטורים, אני זכאי בנוסף לדמי פיטורים גם לפיצוי על ימי החופשה שהיו צבורים לי?

שאלה שניה - האם בגלל שהייתי בהוראת החברה בבית ולא עבדתי בימים האלה, החברה יכולה להוריד לי את הימים האלה מימי החופש שמגיעים לי למרות שהכריחו אותי לא לעבוד בתקופה הזו?
תודה רבה
עורך דין
06/01/2015 08:01
שלום דני

בהחלט - אם יפטרו אותך תהיה זכאי לתשלום פיצויים מלאים וכן פדיון ימי חופשה שנצברו לזכותך.

החברה צריכה לשלם לך עבור הימים בהם נשלחת הביתה ולא עבדת. לא יהיה סביר להוריד את הימים האלה מימי החופשה הצבורים שלך.
ישראל
05/01/2015 23:33
אם אני מכבל 27 ₪ לשעה ורושמים לי בתלוש 23 ואת ההפרש משלמים לי על ההבראה זה אפשרי?
עורך דין
06/01/2015 07:59
שלום ישראל

23 שח זה שכר הנמוך במעט משכר מינימום. התרגיל שאתה מתאר פוגע בך ובזכויות שלך בעבודה. אם סיכמת על שכר של 27 שח לשעה, זה בדיוק השכר שאתה אמור לקבל וזה מה שצריך להיות בתלוש המשכורת.
דניאל
06/01/2015 04:27
שלום
אני עובדת שעתית במתנס ויצאתי לחופשת לידה שבמהלכה הודיעו לי שסגרו לי אץ אחת הקבוצות ולכן יש לי פחות שעות בחודש ולכן אני אקבל פחות שכר. הקבוצה נסגרה ללא הסכמתי או ידיעתי עקב מעט נרשמים לעומת זאת יש ריבוי נרשמים בקבוצה אחרת אך אני מקבלת את אותו שכר שעתי ולא נאמר לי על מינימום או מקסימום בקבוצות). דבר זה פוגע משמעותית בשכר החודשי שלי. האם מותר להם לעשות כזה דבר בעוד אני בחופשת לידה? אין זה הרעת תנאים? מה עלי לעשות? בתודה מראש דניאל
עורך דין
06/01/2015 07:57
שלום דניאל

אסור למעסיק לפגוע בהיקף העסקתה של אשה החוזרת מחופשת לידה עד לתקופה של 60 יום לאחר חזרתך.
אור
06/01/2015 06:12
שלום- בתלוד השכר שלי הופיעה השורה-'' הפחתה ש.נ. פנסיה''.
מה משמעות ולאן זורמים הכספים?
בברכה
אור
עורך דין
06/01/2015 07:56
שלום אור

ככל הנראה המדובר על שעות נוספות שאינן מחושבות לצורך הפרשות לפנסיה של העובד. לצורך בדיקה מעמיקה של תלוש השכר יש לפנות לחשבת שכר ו/או רואה חשבון מטעמך.

בהצלחה
קרלו
05/01/2015 15:05
שלום,
בעקבות התחזיות לשלג בימים הקרובים-

אני עובד משמרות. האם מקום העבודה יכול לחייב אותי להגיע לעבודה מספר שעות לפני המשמרת, מחשש שבזמן תחילת המשמרת אליה אני משובץ השלג כבר יערם ולא אוכל להגיע?
במידה וכן, האם אני זכאי לתשלום בגין השעות האלה?
(אומרים לי שאני חייב לבוא לפני, שכן אם לא אגיע למשמרת ׳אשא בתוצאות׳, בידיעה שבמצב של היערמות שלג אין תחב״צ ולא אצליח להגיע - חוקי?).

בנוסף, במידה והגעתי, ובסוף המשמרת שלי אין אפשרות לחזור הביתה ואני נאלץ להישאר בעבודה, ותוך כך לבצע משמרות במקום אלה שנבצר מהם להגיע- זכאי לשתלום בגין שעות ההמתנה? האם הן בבחינת שעות כוננות?

אודה לתשובה מהירה, לפני יום רביעי...
עורך דין
05/01/2015 19:00
שלום קרלו

המעסיק בהחלט יכול לבקש מעובדיו להגיע למקום העבודה מוקדם יותר עקב תנאים ידועים מראש ושונים מהרגיל. כמובן שהמעסיק יצטרך לשלם לך על שעות אלה, מרגע הגיעך ועד לסיום המשמרת.

במידה ותעבוד יותר מ-9 שעות תהא זכאי לתשלום עבור שעות נוספות.

נקווה שירד שלג ושתנאי מזג האוויר לא יצרו בעיות ותקלות כמו באירוע השלג שהיה בירושלים בשנה שעברה.
קרלו
05/01/2015 20:54
תודה על התשובה.
באם איני מעוניין, או שאיני יכול מסיבות אישיות להגיע שעות ארוכות לפני תחילת המשמרת, האם ניתן לחייב אותי לעשות זאת? או לחילופין לומר לי שבמידה ולא אגיע אפוטר? (למרות שאין תחבורה ציבורית ואין אפשרות מעשית להגיע?)
עורך דין
06/01/2015 07:54
שלום שוב קרלו

בגדול, המעסיק אינו יכול לכפות עליך לשנות את מסגרת העסקתך למרות שברור שלאור מצב מזג האוויר ולצורך שמירה על האינטרס העסקי שלו, הוא מבקש לבצע שינוי חד פעמי. לגבי פיטורים - הרי שלמעסיק שמורה הזכות הבלעדית לפטר כל אחד מעובדיו לפי רצונו.
קרלו
05/01/2015 15:10
תודה
קרלו
05/01/2015 15:11
שכחתי לומר כי מדובר בענף המלונאות
עידן
05/01/2015 09:53
שלום..רציתי לשאול שאלה על העבודה שלי..אני עובד באולם אירועים כמלצר כבר שנה מגיל 16 וחצי ועד עכשיו(17 וחצי)..השכר הממצוע שלי בחודש היה 2300 שקל..היה לי תקרית עם בעל האולם ולכן הוא אמר לי לקבוע איתו שיחה..השיחה הייתה אמורה להתקיים לפני חודש אבל כל הזמן הוא דוחה אותה..הוא מתחמק בגלל הטופס פיטורים..יש לי מה לעשות שנוגע לזה והאם מגיע לי פייצויים מהמקום?תודה מראש עידן
עורך דין
05/01/2015 10:35
שלום עידן

אם תפוטר ממקום העבודה תהיה זכאי בהחלט לתשלום פיצויים לפי חוק. אם הבנתי נכון, אתה עדיין עובד באולם האירועים ולמעשה "השיחה" עם המעסיק כלל לא התקיימה, נכון?
עידן
05/01/2015 10:39
נכון,השיחה לא התקיימה,הוא לא מוכן לקבוע לי משמרות עד שלא יהיה את השיחה.יש אפשרות לדרוש ממנו את הטופס פיטורים?
אורית
05/01/2015 10:24
שלום,
אני אמא ל5 ילדים,יש לי בן עם שיתוק מוחין.
אני חותמת בלשכה ונותר לי חודש וחצי בלבד.(חןדש ינואר וחלק מפברואר)
השבוע הייתי בלשכה,הפקידה נתנה לי הפניה ל מעסיק,
עבדתי לפני בתור סייעת לילדים בחינוך המיוחד בבית ספר.
הפקידה הפנתה אותי למעסיק בשביל עבודה במעון בתואנה שזה נקרא סייעת ועבדתי עם ילדים.
היא נתנה לי מספר טלפון ואמקרה שאני צריכה ליצור קשר עם המעסיק תוך 24 שעות,ולידע אותה על כך.
אני גרה בשומרון והעבודה בכפר סבא.
כמה שאלות לי :1)האם נכונה הטענה שזה אותו סוג עבודה?
2)האם מספיק מצידי שהתקשרתי לאותו מספר שקיבלתי מהפקידה,לא הייתה תשובה והשארתי 2 הודעות במשיבון,במקביל שלחתי 2 מיילים לפקידה בלישכה עם העתק למנהלת הלשכה על כך שביצעתי את המוטל עלי.לא קיבלתי תשובה מהלישכה ולא מהמעסיק.
3)האם בתור אמא לילד עם נכות,יש לי זכות מיוחדת בעניין?
אודה על תשובתכם.

אורית חורי
א.פ
05/01/2015 08:09
בוקר טוב לכולם

יש לי שאלה:

עובד שעשו לו שימוע והוחלט לפטר אותו, המעסיק חייב לתת הודעה מוקדמת בהתאם לתקופה בה עבד. האם העובד חייב לעבוד את הימים האלה? אם מחליט שלא, מה ההשלכות של הדבר על העובד? אני מבקש לדעת מה קובעים חוקי העבודה בנושא זה.
עורך דין
05/01/2015 08:40
בוקר טוב

באופן כללי על העובד להמשיך ולהגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת. אם העובד יבחר שלא לעשות כן, המעסיק יוכל לנכות משכרו את כל התקופה שלאורכה היה צריך להמשיך לעבוד ולא עשה כן. פשוט מאד.

בהצלחה
רעות
05/01/2015 08:13
אני צריכה עזרה בהקדם בקשר לייעוץ בענייני עבודה עבור אבא שלי.

הוא עובד בבית מלון קטן, אולם מכיוון שהבעלים רשמו את החברה כחברת החזקות, דיני העבודה אינם כפי שמשוייכים לענף המלונאות ולכן יש הרבה פגיעות שלדעתי לא חוקיות, או אפורות ואשמח לבדוק זאת עבורו.

בנוסף, בחודש 12/14 רצו להוציא את אבי לחל"ת בכפיה והוא סירב ושלח להם מכתב בו הוא מסרב לצאת לחל"ת.

בפועל בחודש זה הוא לא נקרא לעבודה וכמובן שלא שולם לו ומאידך לא פוטר למרות שמסכים לפיטורין.

עליי לציין כי הוא עובד מסביב לשעון, זמין תמיד, עובד בשבתות ובחגים ולא מקבל את המגיע לו (לדעתי).

השכר הוא ממש מחפיר לעבודה מסוג זה ולאדם בגיל מבוגר, זו עבודה הדורשת מאמץ פיזי והוא משתכר עליה את המינימום הקבוע בחוק וכן כל ההפרשות הסוציאליות הן המינימליות (לא מה שהיה 5/5/8.33) אלא אף פחות מזה.

-יודעת שכיום זה השתנה מילא.

מה אתם מייעצים לעשות? האם יש בכלל מה לעשות לפי החוק?
עורך דין
05/01/2015 08:39
שלום רעות

לפי עניות דעתי ההסכם הקיבוצי של עובדי ענף המלונאות חל גם על אביך ולמרות דרך התאגדות החברה שמעסיקה אותו. לאור תיאוריך, אני ממליץ לפנות אל נציגי הסתדרות העובדים באזור מגוריו של אביך - שם יוכל לקבל יעוץ מקצועי והכוונה. לחילופין, תמיד ניתן לפנות אל עורך דין פרטי לצורך ייעוץ פרטני בענייניו של אביך.

בהצלחה
שי
05/01/2015 08:03
שלום פוטרתי מעבודתי לפני שנה וחצי ועד עכשו לא הבנתי למה לא קיבלתי את מתנת החג .
ראוי לציין שבחבה שעבדתי היה ועד עובדים ואני הייתי משלמת כל חודש מהמשכורת לקופת ועד.
פוטרתי בסוף חודש יוני והיה לי את חודש הודעה מוקדמת.
משמעו פוטרתי מעבודתי בסוף יולי
תחילת ספטמבר כבר חולקו מתנות חג עד כמה שידוע לי אני היתי צריך לקבל גם את תלושי החג כי שילמתי בפועל ועד עד סוף
מה אתם אומרים?
עורך דין
05/01/2015 08:37
שלום שי

אם פוטרת בחודש יולי והעובדים קיבלו מתנות לפני החג, בחודש ספטמבר, הרי שכר לא היית עובד החברה ולכן אין כל סיבה שתקבל מתנות לחג.
ליאור
03/01/2015 12:36
האם אני זכאית לקבל החזר נסיעות, חלקי או מלא, על נסיעה במונית ביום שבת? במהלך השבוע ישנה תחבורה ציבורית אך ביום שבת אין.
עורך דין
05/01/2015 08:36
שלום ליאור

המעסיק מחוייב לשלם לעובדיו דמי נסיעות לפי התקרה הקבועה בחוק. בימי שבת, עליו לדאוג להסעה מסודרת לעובדים באין תחבורה ציבורית.
שאלות
דנית
03/01/2015 12:30
היי,
א. אם מעסיק הוציא תלוש על הפרשי שכר שהיו בחודשים קודמים, האם אותו חודש לגביו הוציא המעסיק את התלוש נחשב כאילו העובד עבד אצל המעסיק והתקיימו יחסי עובד מעביד או שלא והאם הותק נחשב?

ב. האם ביהד נותן באמת פיצוי של 5000 על כל תלוש פגום, מה הסכום האמיתי שניתן עי ביהד לעבודה בגין ליקויים בתלוש?

ג. במידה ומעסיק לא הפריש לעובד לפנסיה האם ניתן בגילוי מסמכים לדרוש אישור שהמעסיק מפריש לעובדים לפסניה? האם זה מסמך שניתן להביאו לביהד?

תודה
RE: שאלות
עורך דין
05/01/2015 08:35
שלום דנית

א. לא הבנתי את השאלה.
ב. ישנם מקרים בהם בית הדין פסק פיצויי כקבוע בחוק וישנם מקרים שלא.
ג. בהחלט ניתן.

בבקשה
לודמילה
03/01/2015 23:44
עבדתי 7 שנים במקום עבודה אחד. מה הבדל בין פיצוים שאני אמורה לקבל אם מעביד מפטר אותי לבין פיצוים אם אני מתפטרת
עורך דין
05/01/2015 08:33
שלום לודמילה

אם את מתפטרת זכותך לשחרר את כספי הפיצויים שנצברו בקרן הפנסיה שלך. מאידך, אם המעסיק מפטר אותך תקום לך זכאות לפיצויי פיטורים מלאים כקבוע בחוק. במקרה השני הסכום שמגיע לעובד שפוטר גבוה משמעותית.
רוני
03/01/2015 11:43
הננו מועסקים כממלאי מקום למטפלות וסייעות בביתי ספר לחינוך מיוחד. ההעסקה נעשית ע״י חברת כח אדם (שנבחרה ע״י הרשות המקומית, בעניינו, עיריית אשקלון).
עבודתנו הינה עפ״י ״קריאה״ בהתאם למחסור בכ״א וללא שעות וימי עבודה קבועים.
בתום תקופת 9 חודשי עבודה, הננו מקבלים מכתב פיטורים מחברת כח האדם.
סיבת הפיטורים אינה מצויינת ע״ג המכתב ובפועל נעשית על מנת לא לצבור וותק.
האם הפסקת עבודתנו בתום תקופת 9 חודשי העבודה חוקית?
בתודה מראש.
עורך דין
05/01/2015 08:31
שלום רוני

לאור הנסיבות המתוארות בשאלתך, אני ממליץ לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי ובדיקת חוזה העבודה והתנהלותו של המעסיק. חסרים נתונים חשובים בשאלה, שבלעדיהם לא ניתן לתת תשובה מפורטת מספיק.
חסוי
04/01/2015 00:36
שלום
התפטרתי ממקום עבודה שלי אחרי שנה כדי לעבור למקום עבודה אחר
רק בחודש האחרון הבוס שלי החתים אותי על קרן פנסיה בחודש ה-12
האם זה תקין?
א.)האם מגיע לי פיצוי כלשהו
ב.)האם מותר להחתים על פנסיה לאחר 12 חודש?

תודה מראש
עורך דין
05/01/2015 07:59
שלום לך

אם לא היתה לך קרן פנסיה קודמת הרי שהמסיק היה צריך להתחיל ולהפריש כספים כעבור 6 חודשי עבודה לפי החוק. היה וזה לא נעשה כפי שאתה מתאר, זכותך המלאה לדרוש את השלמת ההפרשות באופן מיידי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ