פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 853
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גיא
15/03/2015 19:55
שלום רב , שאלתי בנושא תגמול מילואים ביקשתי מהמעסיק שלי את הפרשי המילואים שקיבל מעבר לשכר שלי . הוא לטענתו טען כי אני במשרת אימון וכי לא מגיע לי כי עלות השכר גבוה יותר . האם הוא צודק?
עורך דין
16/03/2015 07:52
שלום גיא

לא שמעתי טענה כזאת מעולם ולעניות דעתי אין בכך כל אמת.
ליאת
15/03/2015 19:13
אני אמורה לקבל שכר בעשירי לכל חודש. למרות זאת באופן רציף השכר מגיע רק כעבור 5, 6 ימים וזה גם אחרי שלוחצים ורודפים. הנה החודש עדיין לא קיבלתי משכורת ונאמר לי שאקבל אותה אולי מחר. האם מקום העבודה רשאי לנהוג כך? זה מעולם לא קרה לפני כן, בכל המקומות שעבדתי תמיד הקפידו להכניס את המשכורת בעשירי. פה אפילו לא מכניסים רק נותנים צ׳ק, מה שאומר שגם אחרי שיתנו אצטרך עוד ללכת להפקיד בבנק. אז שלושה ימי עסקים עד שיכנס.
עורך דין
16/03/2015 07:51
בוקר טוב ליאת

כמו שהבנת לבד, המדובר על הלנת שכר אסורה. המעסיק צריך לשלם לעובדים את שכר עבודתם לא יאוחר מ-9 לחודש העוקב. זה אומר שאת משכורת חודש פברואר 15 היית צריכה לקבל עד ה-9 למרץ ולא יום אחרי.

אם התופעה חוזרת על עצמה כמה חודשים, שילחי מכתב למעסיק בדרישה לתקן את המצב ולהפסיק להלין את שכרך. במידה וגם אחרי המכתב הלנת השכר לא תפסק תוכלי להתפטר בדין מפוטרת.

בהצלחה
אנונימית
15/03/2015 18:28
שלום רב, רציתי לדעת האם זה נכון שדיני עבודה אינם חלים על עבודה הקשורה לבחירות? אם נעשתה הלנת שכר ואם נוכו 25% מס מהסכום ששולם זה דבר חוקי?
עורך דין
16/03/2015 07:49
שלום לך

דיני העבודה חלים כל יום כל היום ואין להם תאריך תפוגה קלנדרי. חוקי העבודה חלים בחגים בשבתות ובימי חול ואין דרך להתנות עליהם או לבטלם לפי הצורך.

בהצלחה
נועה
15/03/2015 18:21
אני גרה במזכרת בתיה ועובדת בבית קפה בקניון ברחובות בתור מלצרית מזה כשלושה חודשים. מהיום בו התחלתי לעבוד קיבלתי דמי נסיעות חודשיים בשווי 145 ש"ח (עף אך שעובדים אחרים הגרים במזכרת בתיה מקבלים תשלומי נסיעות של 190 ש"ח- כל עוד לא פניתי, בית הקפה העלים עין). לאחרונה בדקתי וגיליתי כי כרטיס חופשי חודשי ממזכרת בתיה לרחובות עולה 210 ש"ח. בבית הקפה אמרו לי כי תשלומי הנסיעות יועלו מעתה ואילך אך לא אקבל החזר עבור חודשיים אחורה. האם הדבר חוקי?
עורך דין
16/03/2015 07:48
שלום נועה

לפי החוק באפשרותך לדרוש ולקבל החזר נסיעות רטרואקטיבי והמעסיק צריך יהיה לשלם לך עבור כל אותם חודשים שבהם החזר הנסיעות לא היה ריאלי. אני מציע לך לפנות בכתב אל המעסיק בנושא זה.

בהצלחה
דנה
15/03/2015 18:01
יש לי עובדת משק בית שעובדת כל יום שלישי פעם בשבועיים. לפני שבוע היא עבדה אצלי. בדרך כלל היא מזיזה ימים כרצונה לעיתים שני ולעיתים רביעי. למרות ששבוע שעבר היא עבדה אצלי היא דורשת תשלום עבור יום הבחירות. האם הדרישה מוצדקת ? האם אפילו שהיא לא אמורה לעבוד שלישי הזה, היא זכאית לתשלום ?
עורך דין
16/03/2015 07:46
שלום דנה

אם יום הבחירות הוא לא יום העבודה שלה אצלך ברור שהיא אינה אמורה לקבל שכר. לא כל שכן, במצב שימי העבודה שלה אינם קבועים לאורך השבוע.
טל
15/03/2015 17:56
אי קבלת משכורת של חודש שלם אני עובד בבר קפה מסעדה בתל אביב ויום שבת האחרון לא יכולתי לעבוד והודעתי באותו יום ב7 בבוקר והייתי צריך לעבוד ב8 בערב ובסוף נמצא מחליף אבל " כעסו" עליי וביקשתי להיתפטר והוא לא רוצה להביא לי את המשכורת מה אני עושה?
עורך דין
16/03/2015 07:45
שלום טל

באפשרותך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. לחילופין, באפשרותך לפנות אל עורך דין מטעמך והוא יטפל בהגשת התביעה מטעמך.

בהצלחה
רועי
15/03/2015 13:14
שלום לכולם,
מה אני עושה?
אני עובד בחברת תקשורת גדולה במשרה מלאה וקיבלתי הודעה שלא משולם לי שכר על 9:00 שעות עבודה יומית,
עקב זה שכנראה שלא הדפסתי יציאה באותו היום.
קיימת אצלנו בעבודה מערכת הדפסה אלקטרונית אשר נמצאת בטלפון האישי. ומתבצעת הדפסה בכניסה וביציאה.
בנוסף ברכב יש מערכת מעקב אשר מצביע על מיקומו של הרכב והמנהל האישי מודע לזה שהייתי בעבודה
על פי המנכל אסור לו לבצע שינויים במערכת על פי חוק.
לי זה נשמע מוזר ואני אובד עצות.
האם יש תקנה שיכולה להוכיח אחרת ?
אודה על התיחסותכם?
יש לציין שיש עוד עובדים שנפגעים מיכך.
עורך דין
16/03/2015 07:42
שלום רועי

המעסיק לא יכול לנכות משכרך 9 שעות עבודה במקרה המתואר, שכן לפי דבריך אין בכלל ספק לגבי העובדה ששהית בעבודה באותו היום. כתוב מכתב מנוסח בקפידה למעסיק ודרוש לקבל שכר. מאידך, להבא הקפד למלא את ההנחיות לגבי כרטיס נוכחות המחייבות את המעסיק ואותך.
Mamash
15/03/2015 13:06
שלום רב
אני מובטלת כחודש וחותמת בלשכה. אני מעוניינת במקביל לפתוח עוסק פטור\עוסק מורשה ולנסות את מזלי כעצמאית.
האם זה אפשרי? האם תישלל ממני הזכות לקבל דמי אבטלה?

תודה!
עורך דין
16/03/2015 07:40
שלום לך

לעצמאי אין זכות לקבל דמי אבטלה במדינת ישראל ולכן לא ניתן לקבל דמי אבטלה ולעבוד כעצמאי במקביל.
anatk
15/03/2015 13:01
אצל בת דודתי התגלה גידול ממאיר לפני מספר חודשים.
הגידול היה ממוקם באזור של בלוטת התריס ולאור זאת נדרשה לעבור ניתוח הכולל הסרה של הבלוטה.
בעקבות הניתוח היא יצאה לחל"ת – חופשה ללא תשלום מהעבודה.
מקום העבודה הסביר לה שנגמרו לה ימי המחלה ולכן היא צריכה לצאת לחופשה זו.
האם הם פעלו על פי החוק?
עורך דין
16/03/2015 07:38
שלום לך

אין כל מניעה חוקית להוציא עובד לחל"ת. מאידך, במקרים מסויימים לעובד שבגופו התגלתה מחלת הסרטן קיימת האפשרות לקבל הכרה בנכות זמנית של 100% שמזכה בקצבה מהמוסד לביטוח לאומי. לחילופין, ניתן במקרים מסויימים להתפטר מהעבודה בדין מפוטר עקב מצב בריאותי לקוי.

המליצי לבת דודך לפנות לשיחת ייעוץ עם עורך דין שיוכל להמליץ לה על דרך הפעולה הטובה ביותר מבחינתה, בכפוף לנסיבות העסקתה ומצבה הבריאותי דהיום.
נועם
15/03/2015 11:04
שלום רב,
אני עובד במסעדה בבית במלון , השכר הוא שעתי על בסיס מינימום.
אני עובד בערב פסח הראשון, שיוצא השנה ביום שישי בערב
רציתי לדעת כיצד אוכל לבדוק מה השכר לערב זה ?
עורך דין
16/03/2015 07:35
שלום נועם

שכר הבסיס של מי שעובד בערב פסח או בחג השני הנו 150% משכרו הרגיל.

בהצלחה
עדי
15/03/2015 10:35
שלום ובוקר טוב

מקווה שתוכלו זמן לענות על שאלתי, הנוגעת למצבי האישי בעבודה ובכלל:

אני מועסקת ע"י עיריית הרצליה תחת חוזה זמני שמופסק ומתחדש בכל שנה. אני עובדת שכירה כמובן.

בכל שנה, אני מועסקת בחודש אוקטובר ועבודתי מופסקת בסוף חודש מאי (סה"כ 8 חודשים בכל שנה) וזוהי השנה השלישית לעבודתי תחת מעסיק זה.

השנה ב"ה נכנסתי להריון וכיום אני בסוף חודש רביעי להריוני. בסוף חודש מאי (כשתופסק עבודתי, אהיה בחודש השביעי להריוני). האם מותר למעסיק לפטר אותי או שקיימות זכויות שעליי להיות ערה אליהם?

המון תודה, עדי.
עורך דין
16/03/2015 07:17
שלום עדי

אסור לפטר אותך ללא אישור של משרד הכלכלה עקב ההריון ושיטת העסקתך.
שירלי
15/03/2015 10:34
הנני עובדת ב-10 חודשים במקום עבודה כעוזרת אישית בתפקיד השני שלי בחברה.

סוכם עם המנהל שלי שבחודשיים הראשונים אעבוד איתו מהבית מרחוק, בחודש תחילת פברואר הוא טס לסין עד ה-10.3.15 במהלך חופשתו דיבר איתי מרחוק לגבי משימות וסירוגין פתאום נעלם ולא דרש שום עבודה. הוא לא העביר לי את המשכורת בזמן, עד עכשיו לא קיבלתי את השכר סיכמנו על 11K.

בהתכתבות שלי איתו בוואטסאפ שאלתי אותו התעניינתי לגבי הסטטוס של העברת המשכורת שלי, רשם לי שהוא העביר את זה ב-12.3.15 ושאני מפוטרת. פיטר אותי דרך הוואטסאפ, ללא שימוע, ללא הסברים, ללא מכתב פיטורין.

אשמח לדעתך המקצועית מה את חושבת שעליי לעשות בנדון?
עורך דין
16/03/2015 07:14
שלום שירלי

מתי בדיוק התחלת לעבוד במקום העבודה המדובר? 10 חודשים + בעבודה עשויים לאפשר לך במקרים מסויימים להגיש תביעה לקבלת פיצויי פיטורים. יתכן שבצירוף הנסיבות שבמקרה שלך זה יהיה הצעד הנכון. המדובר על פיטורים שלא כדין עקב אי קיום שימוע, הלנת שכר ויתכן שהפיטורים נבעו מכך שהמעסיק רצה להתחמק מתשלום פיצויים.

פני לשיחה אישית עם עורך דין שיבדוק גם את חוזה העבודה שלך ויוכל להמליץ לך כיצד להתנהל מול המעסיק.

בהצלחה
גילה
15/03/2015 09:20
שותפתי לדירה עובדת במסעדה העוברת בצורה גסה על כמה וכמה חוקי עבודה ועל זכויות בסיסיות לעובד, ובכל פעם שהיא מספרת לי על כך זה מרתיח אותי. רציתי לדעת אם יש אפשרות לדווח למשטרה על מקום העובר על החוק גם אם לא זו אני שנפגעתי ממנו... ואם כן באיזה אופן?
עורך דין
15/03/2015 21:20
שלום גילה

בהחלט ניתן להגיש תלונה במשרד הכלכלה בכל מקרה של הפרה של דיני עבודה. כמו כן, את יכולה להמליץ לחברתך לפנות אל עורך דין ולהתייעץ איתו לגבי האפשרות להגיש תביעה כנגד המעסיק בגין הפגיעה בזכויותיה.

בהצלחה
מעיין
15/03/2015 07:53
בוקר טוב לכם

אני מבקשת תשובה לשאלה הבאה: האם מגיעה לי שעת הנקה אם אני עובדת משעה 8:00-16:00 חמישה ימים בשבוע, אני למעשה עובדת שכירה בשכר חודשי.

אחזור לעבוד כאשר הילדה תהיה בת חצי שנה.

תודה
עורך דין
15/03/2015 21:19
שלום מעיין

חסרה לך שעת עבודה ביום בשביל להגיע למשרה מלאה, בהנחה שאת עובדת 5 ימים בשבוע. הזכות לשעת הנקה שמורה לעובדת במשרה מלאה.
בן
15/03/2015 07:23
שלום אני עובד כמדריך כושר באחת הרשתות כושר הגדולות בארץ.
נדרשתי להגיע בכוחות עצמי לאזור מרוחק ממקום העבודה כדי לעבור השתלמות מקצועית רבעונית שמטרתה לרענן ולהרחיב את הידיעות בנושא מסויים.

המעסיק טוען שהוא לא צריך לשלם לי בגין ההשתלמות ושהושקע כסף כדי לקיים אותה. אבל עדיין חייב את כולנו להגיע ללא אופציה לא להגיע.

האם מותר למעסיק לא לשלם לי בגין יום כזה? פי כמה שאני מפסיד יום עבודה בגין ההשתלמות.
עורך דין
15/03/2015 21:18
שלום בן

על פניו, אם המעסיק חייב את כל העובדים להגיע להשתלמות במהלך שעות העבודה, עליו לשלם לך עבור נסיעות ועבור השעות שבהן שהית בהשתלמות.
ישראל
15/03/2015 09:49
שלום,

אני עובד משרה מלאה ומקבל משכורת חודשית, רציתי לדעת איך משתנה שכר העבודה בחודש שיש בו חגים / יום הבחירות האם אני זכאי לקבל משכורת מלאה או שהמשכורת נספרת על פי עבודה חלקית באותו חודש?

תודה
עורך דין
15/03/2015 21:17
שלום ישראל

ישנם חלק מחגי ישראל עבורם תקבל תשלום, כמו גם עבור יום הבחירות.
ספיר
14/03/2015 23:38
האם החנויות יהיו פתוחות ביום בחירות ? כגון החנויות שמדרחוב בירושלים וכל האזור ?
עורך דין
15/03/2015 21:14
שלום ספיר

איני יודע. לכל מעסיק ולכל בעל עסק שמורה הזכות להחליט האם לעבוד ביום הבחירות או שלא לפתוח את העסק.
שושי
14/03/2015 15:41
היי אני עובדת במשק בית בכל שבוע באותו דירה השאלה שלי העים ביום של הבחירות שזה יום שבתון בתשלום העם המעסיקה מחויבת לשלם לי על היום הזה ללא הגעה אליה
אני עובדת אצלה שנתיים כבר
עורך דין
15/03/2015 21:13
שלום שושי

אם את עובדת שנתיים אצל אותו מעסיק, תמיד ביום שלישי, באופן קבוע, אכן מגיע לך לקבל תשלום עבור יום הבחירות.
שלומי
13/03/2015 19:51
שלום, אני עובד בעמותה ציבורית 13 שנה. עקב גידול בגירעון של עמותה המנהל הודיע שהוא מוריד בשכרו 10% ולעוד 2 עובדים 5% (העבדים שנשארו). נאמר לנו
שמדובר בהורדה זמנית לשנה ולאחר שנה אם המצב ישתפר הכל יוחזר לקדמותו. כמו כן הוא אמר שהדבר לא יפגע בתנאים הפנסיונים
שלנו. כל ההחלטות מתקבלות בועד המנהל של העמותה. כשבוע לפני הישיבה של ועד המנהל הגשנו מכתב בקשה למנהל לא להוריד בשרינו כיוון שזה יפגע בתקציב משפחתינו. למרות בקשתנו בועד מנהל התקבלה החלטה להוריד בשכר גם עבור החודש הקודם לפני הישיבה. על כך המנהל הודיע לנו בכתב.
לאחר התייעצות עם מספר מוסדות הוסבר לנו שמדובר בהרעת תנאי מוחשית ואנו יכולים להתפטר בדין פיטורין ולקבל פיצויי פיטורים ומה שמגיע לנו.
אנו כתבנו למנהל מכתב מסודר ששם אנו מציינים שמדובר בהרעת תנאי עבודה מוחשיים ומבקשים לבטל את ההחלטה, ואם תוך 7 ימים זה לא יקרה שיראה במכתבינו התפטרות בדין פיטורין.
לאחר 7 ימים הוא הודיע לנו שהם מכבדים את ההחלטתנו וההודעה מוקדמת נכנסת לתוקף. כמו כן לאחר השיחה הוא הוציא סיכום בכתב.
השאלה, האם המנהל יכול למצוא איזה שהיא פריצה בחוק שמאפשרת לו לא לשלם לנו פיצויים?
האם הוא חייב לתת לנו מכתב פיטורים או כל מכתב אחר?
האם אני יכול לדרוש ממנו שיציין עכשיו מה אני אמורה לקבל בעקבות ההתפטרות בדין פיטורין?כיוון שהתשובה היחידה שהוא נתן זה שנקבל הכל על פי החוק.
עורך דין
15/03/2015 20:22
שלום שלומי

אם הדברים שאותם אתה מתאר מדוייקים, הרי שהמעסיק הסכים לקבל את ההתפטרות בדין מפוטר שלך ושל העובד השני. מכאן שאינו יכול להתחמק מתשלום פיצויי פיטורין כנדרש על פי חוק. כמו כן, עליו לשלם את מלוא הזכויות הסוציאליות הקבועות בחוק.

תשובתו כי כל שתקבלו הנה לפי חוק היא למעשה התשובה שאותה רצית לשמוע.
שלומי
15/03/2015 21:12
תודה רבה על התייחסות המהירה.
במכתב סיכום שקיבלנו מהמנהל רשום שבעקבות המכתב שלנו על הרעת התנאיםמוחשית הם מכבדים את החלטתנו על ההתפטרות . אך לא צוין משפט שזה התפטרות בדין מפוטר. אנו מבינים שלזה הכוונה אך בכל זאת רוצים לבדוק.
עוד שאלה. האם חייבים להחזיר לנו הפרשים שכר הספיקו להוריד מהמשכורת? והאם הפיצויים משולמים על פי משכורת שלפני ההורדה?
Miri
14/03/2015 15:21
אני עובדת בחברה 3 שנים שמתוכם שנתיים וחצי עבדתי בסניף הקרוב למגוריי.( אני גרה ברמלה והסניף בו עבדתי ברמלה). בחצי שנה האחרונה המעסיק העביר אותי לעבוד בסניף תל אביב והבטיח לי העלאה בשכר. ( הבטחה בעל פה ). לכן הסכמתי לעבור לעבוד בתל אביב. אבל עד היום לא קרה דבר ולא קיבלתי העלאה. האם אני יכולה להתפטר כדין מפוטר בשל הרעת תנאים?
עורך דין
15/03/2015 21:11
שלום מירי

היה ותוכלי להוכיח את הבטחתו של המעסיק להעלות את שכרך, יתכן בהחלט שתוכלי להתפטר בדין מפוטר, שכן ואם הבנתי אותך נכון, ההבטחה להעלאת שכר היא זאת ששכנעה אותך לעבור ולעבוד בסניף אחר. אם הבטחה זאת לא מומשה - המדובר לכאורה בהפרת התחייבות שיכולה להתפרש כהרעת תנאים. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בכל מקרה לפני קבלת החלטה כלשהי לגבי עתידך במקום העבודה.
עידן
15/03/2015 14:43
היי
אני עובד שכיר בחברת אבטחה והמעסיק שלי אמר לי שביום הבחירות אנחנו מקבלים 150%, עכשיו לפי מה שקראתי באתר שלכם זה או 200% או שכר רגיל ועוד יום חופש בתשלום שמצטבר למה שיש לי עד כה.

אז מה זה 150% והאם המעסיק יכול לקבוע שזה מה שהוא משלם למרות הכל?
עורך דין
15/03/2015 21:08
שלום עידן

אין חוק מחייב שלפיו יש לשלם 200% לאלה מאיתנו שעובדים ביום הבחירות. רק עובדי מדינה הכפופים לתקשי"ר נהנים משכר מחייב של 200% במידה ויעבדו במועד הבחירות לכנסת. מעסיקים בחברה פרטית אינם כפופים לתקשי"ר ואינם מחוייבים לנוהג הקיים - אם כי במקרית מקומות העבודה נהוג לשלם 200% לעובדים. אם המעסיק שלך החליט לשלם "רק" 150% מהשכר, אין בכך כל בעיה חוקית.
איריס
11/03/2015 09:23
מה הדין לגבי שכר ביום הבחירות לעובדת משק בית שעובדת אצלי בימי שלישי
עורך דין
11/03/2015 20:26
שלום איריס

אם עובדת משק הבית תגיע לעבודה ביום הבחירות לכנסת, נהוג לשלם 200% יותר מאשר ביום עבודה שגרתי. את כמובן יכולה להגיד לה שלא תגיע לעבודה באותו היום, שכן זהו יום שבתון ואז לא תצטרכי לשלם.
דנה
15/03/2015 20:29
שלום רב,

לא ברורה לי תשובתך, אם המדינה החליטה על שבתון, למה מעביד לא צריך לשלם? מה קורה עם עובדים שעובדים בשכר שעתי?
באם מעביד רוצה שהעובדים יעבדו, אזי, צריך לשלם 200% אבל אם לאו אז צריך לשלם בגין יום זה כיום רגיל.
הלא כן?
תודה.
דנה
15/03/2015 20:36
אתה מטעה בתשובתך.

"על פי נוהג שהשתרש בין ארגוני ההסתדרות והמעסיקים וכן על פי ההוראות הקבועות בתקשי"ר לגבי עובדי המדינה ופרשנות שניתנה על ידי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת, המעסיקים משלמים למי שעובדים ביום הבחירות שכר בשיעור של 200%, או לחלופין שכר רגיל ובנוסף שעות חופשה תמורת שעות עבודתם בפועל ביום זה.

לגבי שאר העובדים במשק, קובע סעיף 10 לחוק-יסוד: הכנסת כי יום הבחירות לכנסת הוא יום שבתון שבו ניתן לא לעבוד, מבלי שינוכה לעובד יום חופש על כך. לפירוט בנושא ראו: שבתון ביום הבחירות לכנסת."
אריק
14/03/2015 09:39
ראיתי שהרבה אנשים שואלים לגבי עבודה ביום הבחירות, אבל בכל התשובות שלכם לא מצאתי מענה לשאלה הספציפית שלי.

אני מבקש להבין מה בנוגע ליום השבתון למי שעובד במשמרת לילה.. האם היום שבתון כולל גם את אותם העובדים..? (כי הרי הבחירות מתקיימות באור היום) ואם התשובה היא כן... אז ההתייחסות ליום השבתון היא מלילה יום שני או מלילה יום שלישי..? ( תאריך ה17/3 מתחיל הרי מלילה יום שני) תודה מראש לכל העונים
עורך דין
15/03/2015 20:33
שלום אריק

עבודה ביום שלישי בלילה היא עבודה ביום שבתון. עד לשעה 06:00 ביום רביעי בבוקר.
סיון
14/03/2015 09:36
בוקר טוב

רציתי לשאול: אם קיבלתי בחודש שמיני הוראה מהרופא לרדת לשש שעות עבודה ביום - האם המשכורת שלי יורדת בהתאם והאם המשמעות היא שגם דמי הלידה (שמחושבים לפי ממוצע שלושת החודשים האחרונים) יהיו נמוכים מהשכר הקבוע שלי?
עורך דין
15/03/2015 20:28
שלום סיון

במקרים כאלה ניתן להסביר (בכתב) את המצב לפקידי המוסד לביטוח לאומי, וברוב המקרים ישנה התחשבות ואפשרות לחשב את דמי הלידה לפני 3 משכורות מלאות.

בהצלחה ורק בריאות
רוני
14/03/2015 09:33
בוקר טוב לגולם

יש לי שאלה בנושא של דיני עבודה.

עבדתי בחברה למעלה משנתים (שכר חודשי) והיה בבעלותי רכב מהחברה. פוטרתי מהיום להיום. פרט לפיצויים הרגילים האם מגיע לי גם תוספת עבור הרכב עבור אותו חודש?
עורך דין
15/03/2015 20:25
שלום רוני

לא ממש הבנתי איזה תוספת אתה רוצה לקבל? הוצאות רכב או מה בדיוק? בכל מקרה - פיטורים מהיום להיום ללא שימוע אינם תקינים. יתכן וכדאי לך לפנות להתייעצות עם עורך דין בנושא.

בהצלחה
אמיר
13/03/2015 19:58
לאחר שהשתחררתי מהצבא, התחלתי לעבוד בחברת סלולאר. עבדתי במקום זה שנתיים עד שבתאריך 1.1.2015 המקום נסגר וקיבלתי פיצויי פיטורים. לא ידעתי שההפרשות לפנסיה הינן חובה וזה לא הופיע אצלי בשום תלוש משכורת. ניסיתי ליצור קשר עם המעסיק אך לשווא. מה עליי לעשות?
עורך דין
15/03/2015 20:23
שלום אמיר

עליך לכתוב מכתב למעסיק ולדרוש לקבל את הכספים המגיעים לך לפי חוק. באם לא יענה למכתב, תוכל להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
יוני
13/03/2015 14:51
שלום רב.
ברצוני לדעת עד איזה שעה מותר ביום שישי מותר להעסיק עובד? הכוונה שלי לפני כניסת השבת.
עורך דין
15/03/2015 20:19
שלום יוני

אין חוק שקובע עד מתי מותר להעסיק עובד בערב שישי. מאידך, אם השומר אינו עובד ביום שבת על המעסיק לאפשר לו להפסיק את עבודתו בשעה מספקת על מנת שיוכל להגיע הביתה לפני כניסת השבת.
יעלה אייזנבך
13/03/2015 10:18
שלום, לפי הבנתי על עבודה ביום הבחירות למי שנחשב לעובד בשירות הציבורי מגיע תשלום של 200% משכר העבודה השעתי. מה במקרה של עבודה בשעות נוספות ביום זה? האם מגיע תשלום נוסף כנהוג ביום רגיל על שעות נוספות? תודה, יעלה
עורך דין
15/03/2015 16:34
שלום יעלה

אם את כפופה להוראות התקשי"ר ואת עובדת ביום הבחירות לכנסת הרי שבהחלט מגיע לך לקבל שכר בסיס של 200% ואז חישוב שעות נוספות יעשה לפי חישוב של 200% כשכר בסיס... מה שאורמ שתרוויחי הרבה כסף (יחסית) לכל שעה נוספת של עבודה ביום הבחירות.

בהצלחה והעיקר לא לשכוח ללכת לקלפי ולממש את הזכות הדמוקרטית שלנו!
שני
13/03/2015 07:09
אני עובדת בארגון גדול שפרוס בכל הארץ כ 10 שנים. בעקבות לידה התעניינתי באפשרות לעבור לעבוד קרוב לבית בתוך הארגון (אני עדיין נמצאת בחל"ת לעוד 4 חודשים) ולאחר שיחה עם מזכירת מנהלת הסניף באיזור מגורי שלחתי קורות חיים אך לא קיבלתי שום פנייה. לעומת זאת, התקשרה אלי מנהלת הסניף בו אני מועסקת ושאלה אם זה נכון שאני מעוניינת לעבור וכי המנהלת מהסניף ה"חדש" פנתה אליה לברר אודותי. לציין טרם אמרתי על רצוני לעבור במקום עבודתי שכן העובדה שפניתי לא מבטיחה משרה וכן אני לא יודעת איזה תפקיד יציעו לי. האם למנהלת של המקום ה"חדש" היתה זכות לעשות זאת?
עורך דין
15/03/2015 16:32
שלום שני

כן - יש למנהלת הסניף "החדש" כל זכות לעשות זאת ואין כל מניעה חוקית או הגיונית...
ליאור
15/03/2015 15:42
שלום רב ,
מקווה שתוכלו לייעץ לי.
אנו זוג +4 ילדים קטינים שמתפרנסים מהבטחת הכנסה בלבד בסך של 2800₪ בחודש.
בעלי אינו יכול לעבוד כרגע מכיוון שנפגע ברגלו...
הדבר היחיד שיכול לעבוד בו הוא בתור נהג,אך גם זה אינו יכול מכיוון שרישיונו לא מחודש עקב חובות בהוצל״פ.
רציתי לדעת אם משהו יוכל לכוון אותי אם ישנה אפשרות להגדיל את גובה הקיצבה כי מסכום כזה אנחנו ממש לא מתקיימים.
אשמח לתשובה מהירה.
עורך דין
15/03/2015 15:44
שלום ליאור

אני ממליץ לך ולבעלך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לצורך בדיקת הזכויות שלכם, לאור מצבכם הכלכלי ומצבו הבריאותי של בעלך, אותו איני מכיר.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ