פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 774
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לירון
16/07/2015 12:23
שלום רב,

אני עובדת שכירה בהיקף משרה מלאה, 5 ימים בשבוע ובכל חודש נצבר לי 0.83 לחופש ולא יום לכל חודש כמו שחשבתי. כששאלתי נאמר לי שהיות ואני עובדת 5 ימים בשבוע מגיע לי 10 ימי חופש השנה ולא 12 ולכן כך הדבר.

הגיוני??
עורך דין
16/07/2015 16:48
שלום לירון

עד ותק של 4 שנים במקום העבודה את צוברת 14 ימי חופשה שנתית בכל שנה, בהנחה שאת עובדת בהיקף משרה מלאה ולא כפי שהמעסיק שלך טוען שלא בצדק.

בהצלחה
אנטולי
16/07/2015 12:25
לגבי שעות נסיעה. אם מקום עבודתי מרוחק כשעה נסיעה לערך ברכב פרטי שהחברה מוציאה לנו מדי בוקר לצורך העניין מדובר במונית / הסעה. האם על פי החוק מגיע לי תשלום עבור נסיעה זו. ואם כן, מה הסכום ומהם המדדים לבחינת החזרי נסיעות. אציין כי החברה משלמת מדי חודש החזרי נסיעות כגון חופשי חודשי על סך 120 ש“ח.
עורך דין
16/07/2015 16:16
שלום אנטולי

המעסיק אמור לשלם לך עבור נסיעות לפי הקבוע בחוק ולא מעבר לכך. אין סיבה הגיונית לשלם לעובד גם עבור הנסיעה לעבודה וממנה הביתה וגם עבור הזמן שלוקח לנסוע לעבודה וממנה הביתה...

בהצלחה
בת חן
16/07/2015 12:26
בוקר טוב

שואלת עבור חברה:

היא עובדת בחנות כמעט שלוש שנים שכר בסיס + בונוסים.
נכנס שותף חדש מחברה גדולה לפי ההסכם שלו עם השותף החדש העובדים חותמים על חוזה חדש שבו השכר יהיה רק אותו הדבר אבל בלי בונוסים.

הודיעו לעובדים שמי שרוצה להתפטר זה אפשרי והוא יקבל את הפיצויים המגיעים לו אבל מי שמחליט להישאר מחוייב לחתום על החוזה החדש שזה בעצם ירידה משמעותית בשכר כיוון שאין בונוסים.

האם זה חוקי כיוון שזה נראה כמו הרעת תנאים, האם החוזה הקיים לא אמור להמשיך גם עם השותף החדש??
עורך דין
16/07/2015 16:15
שלום בת חן

המצב שאת מתארת הוגן וחוקי למהדרין. המעסיק אומנם רוצה להרע את תנאי העבודה על פניו אך נותן לעובדים את האפשרות להתפטר ולקבל את מלוא התנאים של עובדים שפוטרו. זה הוגן ומקובל מאד.

בהצלחה לחברתך
פיטורין
קרין
16/07/2015 12:32
שלום רב, יש לי עובדת בעסק שפיטרתי אותה היום מעכשיו לעכשיו עקב יחס לא נאות ללקוחה בעסק שלי. העובדת לאחר שעה שלחה לי הודעה שהיא בהריון.
מה עלי לעשות? כמובן שאשלם לה כל מה שצריך וגם הודעה מוקדמת וכו'.
העובדת עובדת אצלי כ - 9 חודשים מה עלי לעשות? כיצד לפעול?
ברצוני לציין, שאני לא מעוניינת שהיא תחזור לעבוד אצלי.
עורך דין
16/07/2015 16:13
שלום קרין

אסור לך לפטר עובדת בזמן הריון ללא קבלת אישור של משרד התמ"ת. מעבר לכך, אסור לפטר עובדת מעכשיו לעכשיו ללא שימוע וללא מתן הודעה מוקדמת. את עולה על מסלול התנגשות שעלול לעלות לך לא מעט כסף...

פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה, לצורך תכנון צעדים מושכלים מעתה והאלה. אל תדחי את הטיפול בנושא אפילו לא עוד רגע אחד.

בהצלחה
דנה
15/07/2015 20:38
היי

ב-10 לחודש קיבלתי את השכר האחרון אשר יחושב בביטוח הלאומי... הוציאו תלוש שכר והכל ואז גיליתי כי הייתה טעות בחישוב וכי החברה שילמה פחות.

החברה רוצה לשלם לי בצק וטוענת כי אינה יכולה להוציא תלוש חדש. אני רוצה את התלוש הנכון שאמור להיות גבוה בהרבה מזה שאצלי .

מה עושים?
עורך דין
16/07/2015 16:10
שלום דנה

מבקשים מהמעסיק להוציא תלוש שכר חדש ואת הפרש הכספים ופונים במידת הצורך למוסד לביטוח לאומי להסביר את המצב ולתקן את החישוב.

בהצלחה
ניצנית
15/07/2015 17:23
יש לי שאלה: האם מותר למקום עבודה להכריח את העובדים לצאת לחופשה כפויה ללא תשלום באוגוסט, כל שנה, (כי המקום סגור) ואז לפטר אותם ולהחתים אותם מחדש בספטמבר, כדי למנוע מהעובדים לקבל ותק? אני עובדת שם רק שנה, אבל יש כאלו שכבר שנים מועסקים כך.. ומה אפשר לעשות בנידון?
טליה
16/07/2015 00:38
האם בתאריך ה16/7 המעסיק מורשה להודיע לי שבחודש אוגוסט המקום סגור וחופשה מאולצת ללא תשלום שכר ובתחילת ספטמבר חוזרים לעבודה כרגיל ??
עורך דין
16/07/2015 16:09
שלום טליה

בהנחה שיש לך ימי חופשה צבורים אין בכך כל בעיה.

בהצלחה
עורך דין
15/07/2015 18:59
שלום ניצנית

לא ברור - לצאת לחופשה כפויה אפשרי וניתן כל עוד לעובדים יש ימי חופשה צבורים. לעובד שאין ימים צבורים צריך לשלם עבור כל יום של חופשה כפויה. לגבי הפיטורים, זה נשמע לא תקין כמובן ואני ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת להבין את הנושא לעומקו ולתכנן דרכי פעולה.

בהצלחה
יוליה
16/07/2015 12:55
שלום לכם,
זה קצת ארוך,אז מתנצלת מראש.

בספטמבר לפני שנה (כשכבר הייתי בהריון) נפצעתי בעבודה והייתי בבית חודש וקיבלתי תשלום עבור ימי מחלה (אני עובדת משמרות כך שזה נמוך יותר). חזרתי לעבודה ואחרי חודשיים יצאתי לשמירת הריון.

גם השמירת הריון והדמי לידה חושבו על בסיס חודש ספטמבר שבו המשכורת הייתה נמוכה יותר בכ- 1500-2000₪ מהממוצע שלי (קיבלתי תחשיב של ב''ל שלפי 3 חודשים בוצע החישוב לחשבונות אלו)

בינתיים אני עדיין בסחבת של ב''ל לגבי התשלום עבור התאונת עבודה.

אבל השאלה שלי היא האם אני יכולה לבקש מב''ל לחשב מחדש את דמי הלידה ושמירת ההריון שלי מבלי חודש ספטמבר אלא על פי חודש אחר או שעדיף לחכות שישלמו על התאונת עבודה ואז זה יתאזן למעשה ולדרוש שישלימו את החסר?
עורך דין
16/07/2015 16:08
שלום יוליה

ניתן לבקש בהחלט את חישוב דמי הלידה מחדש וקבלת הפרשים בהתאם לחישוב החדש.

בהצלחה
ה.ש
16/07/2015 12:57
הי,

הודעתי על התפטרותי מהעבודה ויום ראשון אמור להיות יום העבודה האחרון.

יש ביני לבין הבוס אווירה טעונה ולא נעימה בעיקר בגלל מחלוקת לגבי כספים שלטענתי לא שולמו לי עקב טעות בחישוב השכר.

רציתי לדעת מה הסיכון מבחינתי אם לא אגיע לעבודה ביום האחרון להודעה המוקדמת.

תודה מראש
עורך דין
16/07/2015 16:05
שלום לך

הסיכון היחידי הוא שהמעסיק יקזז שכר של יום עבודה אחד משכרך האחרון ולא מעבר לכך.

בהצלחה
יעל
16/07/2015 13:27
עובדת שלוש שנים במקום עבודה, עובדת משמרות לפי סידור עבודה, אני עובדת 5 משמרות בשבוע.
לקחתי בחודש הקודם 5 ימי מחלת ילד כאשר בסידור העבודה הייתי משובצת בפועל למשמרת רק ביום הראשון של ההיעדרות, בשאר לא הייתי משובצת מראש.
המעסיק לא מוכן לשלם לי בטענה שלא הייתי משובצת.
לפי הבנתי עובדי משמרות מקבלים שכר כממוצע של שלושת החודשים האחרונים.
מה החוק אומר?
עורך דין
16/07/2015 15:57
שלום יעל

את אמורה לקבל תשלום לפי מספר המשמרות שאת עובדת בדרך כלל בשבוע.

בהצלחה
אביטל
16/07/2015 13:52
שלום,
אם אני בת 18 לפי התאריך העברי, אך לפי התאריך הלועזי אני עדיין בת 17.. האם אני יכולה לדרוש שכר מינימום של גיל 18?
עורך דין
16/07/2015 15:54
שלום אביטל

לעניות דעתי כן.

בהצלחה
נטלי
16/07/2015 15:11
רציתי בבקשה לדעת לגבי דיני עבודה -

בנוגע לסעיף שעות נוספות גלובליות בתלוש שכר..האם נכלל בחישוב פיצויים והפרשות סוציאליות או לא?

לפי מה שקראתי - רק אם הסעיף פקטיבי ונועד למטרת שיפור השכר של העובד והעובד לא באמת עובד שעות נוספות - אז הוא יכלל בחישוב.

1. האם זה נכון?
2. אם כן איך העובד אמור להוכיח זאת בצידה ויפוטר?
3. אם אכן הסעיף נועד לשיפור השכר וכן יכלל בפיצויים והפרשות - למה בעצם המעסיק מפריד את זה מסעיף משכורת ולא כולל הכל ביחד בסעיף משכורת?

אשמח לקבל תשובה מעורך דין המתמחה בדיני עבודה...
עורך דין
16/07/2015 15:53
שלום נטלי

על מנת לתת מענה מדוייק לשאלתך יש צורך לקרוא את הסכם העבודה שלך ולהבין את מתכונת העסקתך בפועל.

פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני והעבירי לעורך הדין את החוזה לבדיקה.

בהצלחה
אורלי
16/07/2015 15:34
היי רציתי לדעת מהם הזכויות שלי...

התחלתי את עבודתי כמנהלת חשבונות באפריל 2013 בקבלתי לעבודה אמרתי שאני עוברת טיפולי פוריות ובמידה והחסיר וכאלה החזיר הכול.

במהלך השנה האחרונה עשיתי טיפול וניקלטתי יצאתי לשמירת הריון באוקטובר 2014 בחודש ינואר 2015 ילדתי תאומים הבוס היה בברית נתן מתנה נאה העובדים מתגעגעים הכול טוב ויפה.

בתקופת השמירה והחופשת לידה החליפה אותי אישתו של הבוס אותה לימדתי והכשרתי על הצד הטוב ביותר כדי לחסוך לי עבודה מיותרת כשאחזור.

לבסוף חודש לפני חזרתי לעבודה קבעתי פגישה עם הבוס כדי להודיע לו שאני מאריכה את תקופת הלידה מאחר והם תאומים ואין לי מטפלת בחודשים יולי אוגוס כלומר בספטמבר אני חוזרת כרגיל.

הוא לפתע הפתיע אותי ואמר שלצערו הוא החליט ששווה לו יותר לשלם משכורת לעצמו כלומר לאישתו ולחסוך את הכסף הזה ושהוא כאות של מחווה טובה ובגלל שהוא שבע רצון מעבודתי הוא אומר לי את זה לפני חזרתי לעבודה כדי שאני יחליט מה לעשות.

הוא הבהיר בעיני שישולמו לי פיצויי פיטורין וכן 3 חודשי העבודה עניתי לו שנחת עלי כרעם ביום בהיר ושקצת לא מתאים ביחס לסטאטוס המישפחתי שלי אמרתי לו אחשוב על זה ואחזיר תשובה.

בהחלטה משותפת עם בעלי החלטנו שאין לי מה להאריך את חופשת הלידה מיוני עד ספטמבר אלא כיביכול לחזור לעבודה ב 3 החודשים אותם הוא ישלם לי כולל הודעה מוקדמת הוא ניסה להביא לכך שב 3 החודשים אני יתן מענה למישרד ואולי יגיע לפרוייקטים כאלה ואחרים התרעתי בפניו שאין מצב קשה לי עם תאומים ולכן לא אגיע אלא ישולמו לי 3 החודשים כולל ההודעה המוקדמת.

מצער שהתחושה שקיבלתי זה שאם לא הייתי בהריון לא הייתי מפוטרת חד וחלק לא רק זה הוא תמיד טוען שהוא לא גרושניק והפריע לו ה 5000 שקל שמשלם לי חבל שבחר לזלזל באינטיליגנצייה שלי הרי אני ניהלתי תחשבונות יודעת בדיוק כמה יש ומה אין.

בקיצור שאלתי היא לנוכח הדברים יש עילה לתביעה? יש משהו נוסף שעלי לידרוש? מרגישה שהוא ניסה לנקות תמצפון ומשחק אותה מיתנחמד עצם זה שלא נתן לי לחזור לעבודה ואז להנחית עלי תמכה אלא להכין אותי בחופשת הלידה.

יודעת שנייתי בסדר בהכול מרגישה שהוא לא . הוא ידע על טיפולי הפוריות על ההריון על השמירה על לידת התאומים ועל כך שארצה להאריך.

מרגישה שזה לא כול מה שמגיע לי על עוגמת הנפש. צודקת?
עורך דין
16/07/2015 15:50
שלום אורלי

אסור לפטר אותך בזמן חופשת לידה ולמשך תקופה של 60 ימים לאחריה, גם במקרה שאת בוחרת להאריך את החופשה לפי הוותק שלך בעבודה (חל"ת) לכן, אם המעסיק הודיע לך על הפסקת עבודה ופיטורים (ללא שימוע) בתקופה שבה אסור לפטר אותך ללא אישור של משרד התמ"ת - אני ממליץ לך בחום לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
שרון
16/07/2015 12:56
שלום,

אני נמצאת בתהליך טיפולי פוריות המאלצים אותיי מדי פעם להחסיר שעות לצורך בדיקות בבקרים.

שאלותי :

1.האם המעסיק יכול להוריד לךי בשכר בגין שעות אלו?(אני חוזרת לעבוד אחרי הביקות).

2.האם שעות אלו יורדות לי מיתרת ימי המחלה הצבורה לי?או שרק ימי הידרות בגין השאיבה וההחזרה יורדים לי מהמחלה

אני יודעת שיש חוק שמותר לי להחסיר16 ימים 4 סדרות טיפולים בשנה שיורדים לי מימי המחלה הצבורה בגין ימי השאיבה וההחזרה.

האם שעות אלו הן מימי המחלה שלי? או שהן בנוסף? (כמו בהריון שיש בנוסף 40 שעות לצורך בדיקות)

אשמח לתשובה ואם ניתן גם לצרף לי את החוק
אייל
16/07/2015 12:54
כמה זמן במינומים צריכה אישה לעבוד כדי לקבל חופשת לידה חלקית.

האם 6 חודשי עבודה לפני הלידה מזכאים בחופשת לידה חלקית בתשלום?
חן י.
16/07/2015 09:12
בוקר טוב

ברצוני לדעת במידה ואני עובדת בחברה מסויימת ב-9 שנים ומרוויחה × כסף וירדתי באחוזי המשרה וכרגע אני מרוויחה y (המשכורת ירדה משמעותית ) במידה ומפטרים אותי איך מחשבים את הפיצויים? האם אני מקבלת פיצויים לפי המשכורת הנוכחית y?

מקווה שהסברתי את עצמי
זיו
16/07/2015 08:59
מעסיק הבטיח לי בעל פה סכום שעתי מסוים שאותו ארוויח. עכשיו אני רואה את התלוש ולפי התלוש השכר השעתי שקיבלתי נמוך (ב-2 שקלים לשעה) מהשכר שהובטח לי.

אציין שאין לי שום הוכחה לשכר המובטח.

האם זה תקין / חוקי? יש דרך לדרוש מה שהובטח לי?

חוץ מזה ראיתי גם שהחסירו לי ימים (12!!) ושירד לי כסף על אשל" למרות שלא קיבלתי ארוחות, הסעות או משהו בסגנון.
טלי
16/07/2015 04:31
החלטתי לעזוב עבודה מהסיבה שהבוס החליט למכור את התיק שלו ואני החלטתי להתקדם ולחפש ואכן גם מצאתי מקום חדש. הודעתי לו על העזיבה ונתתי חודש מלא. התגובה שקיבלתי את גורמת לי נזק בגלל העזיבה ושהוא לא יתן לי תפיצויים .
האם אני לא אוכל לקבלם
האם אין חוק שאומר דין התפטרות כדין מפוטר
האם אני אאלץ להגיע לבית משפט
האם באמת אדם שרוצה להמשיך הלאה אינו יכול
תודה על התשובה מראש
דנה
16/07/2015 01:47
התחלתי עבודה חדשה והנני בת 25, כרגע אני מתלמדת והבנתי שצריך לפי חוק לשלם על השעות האלו. ביום הראשון עבדתי שעתיים.. והמקום אומר שהיום הראשון הוא מזמני וביום השני (4 שעות) הוא בתשלום וכן אלה..?!

אז מה בדיוק אומר החוק על ימים כאלו ובכלל על היום ה-1 כמתלמדת במקום חדש..?

אשמח לתשובה, תודה מראש..:)!
רלי
15/07/2015 22:09
שואלת בשביל חברה:
חברה שלי גרה כרגע בנתניה ועובדת בגן ילדים שהשנה שם מסתיימת ב6.8.

ב-9.9 היא מתחתנת ועוברת לגור בעכו עם בעלה לעתיד (מרחק של 82.9 ק״מ) ולכן לא ממשיכה לעבוד בגן ועוזבת.. הבנתי שמגיע לה פיצויים השאלה היא איך זה מתבצע היא צריכה לשאול את המעסיקה ? או מה? אשמח לייעוץ..

המעסיקה מבחינתה לא העלתה את נושא הפיצויים למרות שהיא יודעת שהיא עוברת לעכו...

אם לא הייתי מיידעת אות לגבי החוק היא לא הייתה מקבלת כי המעסיקה לא העלתה את זה...
יהונתן
15/07/2015 22:07
אני מוגדר תחת הקטגוריה של אי כושר עבודה בשיעור של 100%. וזכיתי לקצבה מלאה . הקביעה התקיימה כשהייתי סטודנט וההכנסה הייתה בהתאם. מאז התחלתי לעבוד בהיקף משרה מלאה עם שכר בהתאם.

בינתיים כבר כמה חודשים אני מקבל את הקצבה המלאה. כמובן שמשלם ביטוח לאומי בתלוש השכר בו מצויין השכר הברוטו. השאלה שלי היא האם הביטוח הלאומי מודע לשינוי השכר שלי בעקבות ההצהרה החודשית? והאם לא יווצר לי חוב על ההפרש בין מדרגות הקצבה בהתאם להכנסות?
תרצה
15/07/2015 21:47
שלום וברכה,

בדיוק מסיימת לי 14 שבועות של חופשת לידה. ביקשתי להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד.

הרואת חשבון של החברה שאלה אותי אם אני רוצה למשוך את כספי הפיצויים. האם יש לי אפשרות אחרת יותר טובה? לא כלכך מבינה את כל העניין...

שאלה שניה. אני עוברת דירה עוד חודש (מרחק יותר מ40 ק"מ), ורוצה לחתום אבטלה. אשמח לשמוע על התהליך ומה עלי לעשות ברמה הטכנית.
תודה רבה!!
רינת
15/07/2015 21:46
יש לי שאלה,
אני בהריון בשבוע 23 ואחרי הריון (יש לי ילדה בת 11 חודשים).

אני עובדת שכירה בחברה החל משנת 2010 - המעסיק שלי פנה לתמת כדי לפטר אותי.

הוציא מתחת לאדמה דברים שאינם קשורים להריון (ימי מחלה שלקחתי בעקבות הילדים הגדולים שלי - כיום בני 8+9 ) ויש לי דיון מחר. אתמול קיבלתי שמירת הריון לחודש וחצי.

משרד התמ"ת רוצה שאני יגיע איתם לפשרה ושיפטרו אותי בזמן ההריון, מה זה אומר על הזכויות שלי. והאם אני לא מקבלת את הפשרה מה זה אומרת לאחר מכן.

באם אני מתפטרת לצורך גידול הילדה ולא מתכוונת לחזור.
קרן
15/07/2015 20:40
אני בשבוע 24 עם הריון תאומים ברוך ה'

אני כבר לא עובדת שנתיים בעבודה מסודרת עקב לימודים. בספטמבר האחרון התחלתי לעבוד בתור גננת מחליפה ממוצע יומיים בשבוע... משכורת זעומה ביותר בחודש. וכידוע מסוף חודש יוני התחיל החופש הגדול אז שוב לא עובדת כלל...

השאלות שלי: האם, כשיגיע המועד בעיתו ובזמנו, אני זכאית לקבל משהו בכלל מביטוח לאומי? האם בגלל שזה תאומים זה כפול? והאם יש אפשרות שבעלי שהוא גם כן לא עובד, חותם בלשכה, יצא לחופשת לידה ואז יחושבו דמי הלידה על סמך ההכנסה שלו מביטוח לאומי?? תודה רבה מראש
תשלום
טלי
15/07/2015 20:38
ימי חופשה והודעה מראש כמה יגיע לי עבור חמישה חודשים
אינה
15/07/2015 20:37
אני כרגע נמצאת בהמתנה לתשובה מביטוח לאומי לשמירת הריון... במידע ולא מאשרים לי, תוך כמה זמן ואיך אני יכולה להגיש ערעור ואם בכלל!? מה אני אמורה להגיד למעסיק שאני עדיין בתהליך? ואם אני לא מעוניינת לחזור כלל לעבודה הזו? הבנתי שעכשיו זה לא הזמן להתפטר, אבל אין לי כמעט ימיי מחלה... מה אפשר לעשות?

תודה מראש!
נופר
15/07/2015 20:36
שלום, ילדתי ב4/1/15 ואני חוזרת לעבודה ב1/9/15. למיטב הבנתי מגיעה לי שעת הנקה עד אוקטובר 4/10... מאחר וזהו חודש של חגים ובחול המועד אנחנו עובדים עד 12:00 אשמח לדעת מה קורה במצב כזה עם שעת ההנקה? הרי במצב רגיל שבו יום עבודה מסתיים בשעה 15:00 משעה 14 עד 15 זו שעת ההנקה ואם אני מחליטה להישאר עד 15 זו לא תיחשב שעה נוספת מה קורה ביום עבודה מקוצר מבחינת תשלום?
מיטל
15/07/2015 20:34
ערב טוב

אני אחרי 5 חודשים אחרי לידה אבל יש לי שאלה הייתי בשמירת הריון והמעסיק אמר לי השבוע שיש לי חוב אצלו לקרן פנסיה של 3 חודשי לידה והוא יקזז לי מהבראה שמגיעה לי.

3 שאלות ברשותכם:

האם היה צריך לשלם לפנסיה בזמן שמירת ההריון שהיתי 7 חודש בשמירה?

האם היה צריך להוריד ממני בתקופת חופשת לידה?

האם בגללל הבראה מגיע לי תוספות מביטוח לאומי ? תודה
יעקב
15/07/2015 20:33
אני עובד במקום מזה כשנתיים ואני מעוניין לעזוב ללא הודעה מוקדמת מה אני מפסיד בכך האם זה יכול לפגוע בשכר שלי ?
יעקב
15/07/2015 20:31
אני עובד במקום עבודה מזה כשנתיים והמעסיק לא הפריש פנסיה למרות שפניתי אליו מס פעמים כעת אני מעוניין לעזוב ולעבור למקום אחר כיצד עלי לנהוג?
רועי
15/07/2015 20:26
אסביר בקצרה:
חבר עובד בתחום המסעדנות בתפקיד של מלצר.

משלמים לו מינימום.
אני יודע שלפי החוק מעל 8 שעות עבודה צריכים לשלם שעות נוספות.

א. האם אני צודק?
ב. מה סכום התוספת באחוזים?
ג. מה עושים אם לא משלמים על שעות נוספות אלא רק שכר מינימום?

תודה מראש
רועי

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ