פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 707
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אביה
22/10/2015 11:42
שלום, יש לי שאלה בנושא חוזי עבודה.

במידה והתקבלתי למקום עבודה חדש וחתמתי על חוזה שמצויין תאריך תחילת עבודה לעוד כחודש ימים בעקבות התפטרות ממקום עבודה קיים.

האם במהלך החודש מקום העבודה החדש יכול לבטל את החוזה?
י.א
22/10/2015 11:41
שלום רב
שאלה: עבדתי בחברת אבטחה במשך שמונה חודשים שישה ימים בשבוע. לאחר שמונה חודשים התחלתי לימודים וזה היה ידוע לחברה.

בגלל הלימודים נאלצתי לעבוד רק שלושה פעמים בשבוע, וזה לא התאים לחברת הבטחה אז הם פיטרו אותי. לאחר 4 חודשים התקשרו אלי מאותה חברת אבטחה וביקשו שאחזור לעבוד לאותו תפקיד שלושה פעמים בשבוע ולא הגדרתי לאיזה ימים כי אני סטודנט וכל שנה המערכת משתנה אז במשך שלושה וחצי חודשים עבדתי בימים: שני, רביעי ושישי.

ועכשיו שהתחילה שנת לימודים חדשה אני יכול לעבוד רק בראשון, שלישי, וחמישי בעצם הפוך.

אחרי שהבאתי לחברה את הימים שבהם אני יכול לעבוד,
החברה מתקשרת אלי ואומרת לי לא מתאים לנו שלושת ימים החדשים שלך אנחנו נאלצים לפטר אותך.

עכשיו יש לי שני שאלות:

1. האם הוותק שלי המשיך כעובד בחברה אחרי שהחזירו אותי לעבוד או שאני נחשב עובד חדש לכל דבר?

2. האם הם יכולים לפטר אותי אחרי שהחזירו אותי ?

תודה.
רז
22/10/2015 10:50
הייתי בחופשת מחלה עם בני בן ה11 חודשים בשל דלקת ריאות למשך ארבעה ימים. ביום הרביעי, מישהו שעובד איתי במשרד התקשר ואמר לי שהמנהל שלי מפטר אותי ושהולכים לזמן אותי לשימוע! איך הוא יודע לפני שאני יודעת? לא זימנו אותי לשום שימוע ולא שוחחו איתי על דבר. מה עליי לעשות?
עורך דין
22/10/2015 10:52
שלום רז

אם לא זימנו אותך לשימוע והמעסיק לא אמר לך דבר, לא קרה שום דבר...תחזור לעבודה כרגיל ותתקדם משם.

בהצלחה
רז
22/10/2015 10:57
למרות שהמנהל פנה אליו ואמר לו זאת? כרגע אני בעבודה אבל מתקשה להבין איך אמורה להמשיך בידיעה כזו... מעבר לכך, אינני עצובה משום העובדה כי עומדים לפטר אותי. אני רוצה שימצו איתי את הדין, יתנו מכתב שאוכל להמשיך בדרכי. האם עליי להעלות על הכתב את השלשלות העניינים בכדי שאהיה מכוסה?
רועי
21/10/2015 18:01
שלום. עבדה אצלי עובדת במשק בית פעם אחת. אני יסודי ופתחתי כבר תיק בביטוח לאומי. אינני מעוניין בשירותיה יותר. כיצד אבטל את התיק שפתחתי בביטוח הלאומי?
עורך דין
22/10/2015 10:29
שלום רועי

פנה אל המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050* וקבל את כל המידע הדרוש לך.

בהצלחה
יאנה
21/10/2015 14:31
אישה בהריון שעובדת משרה מלאה זכאית ל 40 שעות הריון השאלה היא האם יש הגבלה לכמות שעות שיוצאים לבדיקה באותו היום או ניתן להביא למעסיק אישור על יום שלם של שעות הריון ?
עורך דין
22/10/2015 10:28
שלום יאנה

אין כל הגבלה על אורך הבדיקה ובלבד שהמדוב רעל בדיקה הקשורה להריון. הביאי לאישור למעסיק על השעות שבהן שהית בבדיקה והוא יצטרך לשלם לך עבורן במסגרת אותן 40 שעות שמגיעות לך.

בהצלחה
אלי
22/10/2015 08:29
אני עובד כנהג משאית בחברה פרטית כ-3 שנים בשכר גלובלי אין לי חוזה עבודה כתוב למרות שדרשתי מספר פעמים איך אדע מה הן הזכויות שלי כנהג חלוקה-כמה שעות הגה, מתי הפסקה אם בכלל,אם חייב לעבוד במחסן בעת סיום חלוקה וכו'
יש לציין שכעת החליט מנהל התפעול על שינוי בשעות העבודה
שתחילה הוגדרו ושוב לא בכתב מ7:30-16:30 וכעת רוצה זמינות קבועה עד השעה 18:00
אודה לך על התייחסותך
אלי
עורך דין
22/10/2015 10:27
שלום אלי

המעסיק עובר על החוק בכך שאינו מוסר לך חוזה עבודה. כמו כן, הדרישה להעלות את שעות העבודה אינה מחייבת אותך להסכים, גם במידה והמעסיק מציע לך תשלום נוסף עבור אותן שעות. אם אינך רוצה - אתה לא חייב לקבל את הצעתו, רק שאז יוכל לפטר אותך.

בהצלחה
שיר
21/10/2015 20:03
שלום רב, אני פקידת קבלה במכון כושר בירושלים. בעקבות המצב הבטחוני, המנהל שלי הורה לי לנעול את דלת הכניסה ולפתוח לכל לקוח בנפרד. הבעיה שאין חלונות בחדר ואני מתקשה לנשום, והשבוע חליתי בעקבות זה. בעשרות חנויות מסביב הדלתות פתוחות לרווחה. האם זה נקרא הרעת תנאים? מה הדין?
עורך דין
22/10/2015 10:25
שלום שיר

איני סבור כי דאגה לבטחון האישי שלך מהווה הרעה בתנאי עבודה ומצד שני, המעסיק חייב לספק לך תנאי עבודה הולמים וכמובן שזה אומר שאינו יכול לכפות עליך לשבת בחדר סגור בלי אוורור מתאים. עליך להגיע איתו להבנות בנושא.

בהצלחה
חיים
21/10/2015 19:49
ערב טוב. אני עובד בחברה יותר משנה. כשהתחלתי לעבוד הייתי מתגורר קרוב למקום עבודה והיו לי הסעות מטעם המעסיק. לפני כחודשיים העתקתי מקום מגורים ואני מתגורר כ-43 ק"מ ממקום עבודה. אני בא לעבודה עם רכב פרטי. ביקשתי ממעסיק החזרי הוצאות נסיעה והוא אמר לי שאני לא מקבל. האם זה חוקי? ואם אני בכל זאת זכאי להחזר הוצאות נסיעה, מה הסכום המינימלי שהמעסיק צריך לשלם? תודה מראש. חיים
עורך דין
22/10/2015 10:24
שלום חיים

אכן, המעסיק אינו מחוייב לשלם לך החזר הוצאות רכב אלא רק דמי נסיעה לפי הקבוע בחוק ולא מעבר לכך. יש באתר זה כתבה על דמי נסיעה והיא תיתן לך מענה מלא לשאלתך.

בהצלחה
מלכה
22/10/2015 10:18
אני עובדת משק בית ועזבתי את מקום עבודתי לאחר 3.5-4 שנות עבודה בשל אי הסכמה מצד המעסיק להעלות את שכרי, האם מגיעות לי זכיות כלשהן?
עורך דין
22/10/2015 10:23
שלום מלכה

יש לך את הזכויות והחובות של עובדת שהתפטרה מעבודתה ולא מעבר לכך.

בהצלחה
יסמין
21/10/2015 17:57
שאלה
במהלך השירות הצבאי עבדתי ברשת, במקור אני גרה בחיפה ועבדתי בתל אביב ונשארתי לישון בבסיס ואצל חברים.

לקראת השחרור ביקשתי מהמנהלת שלי שתשלח מייל לכוח אדם בקשה למעבר לאזור חיפה ואמרה שהיא תצטרך ממני פרטים ונעשה את זה טלפונית.

כמה ימים אחר כך היא ביקשה ממני פרטים ושלחה לכוח אדם מייל עם הבקשה.

נפגשתי לפני כמה ימים עם המנהל האזורי לראיון.

למחרת אני נאלצתי להתקשר כי לא התקשרו אלי והתבשר לי שהוא לא מעוניין בי והעסיק 2 עובדים חדשים.

התקשרתי לכוח אדם והם טענו שמילאתי את הטופס ושבטופס היה רשום שאם אין מקום הם לא מחוייבים לתת לי את המשרה.

1. לא ידעתי שכשדיברתי עם המנהלת זה היה טופס שהיא מילאה והיא לא הקריאה לי ממנו שום סעיף ולא כלום.

2. הוא העסיק 2 עובדים חדשים על פניי.

ביקשתי מכתב פיטורים מסודר והכוח אדם סירב מאחר וזה היה בטופס שמעולם לא נחשפתי או ידעתי על קיומו.

מה אני יכולה לעשות בסיטואציה הזאת?
עורך דין
22/10/2015 10:20
שלום יסמין

אם לא אמרת שאת רוצה להתפטר ורק הבעת התעניינות במעבר לעבודה בסניף אחר, הרי שהמדובר על פיטורים ואפילו פיטורים שלא כדין על כל המשתמע מכך. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
מרקו
21/10/2015 17:52
שלום רב,
אני עובד כאחראי מחסן בחברה ממשלתית גדולה .
יש משהו שנהגתי לבצע במשך שנים במסגרת עבודתי.
כעת מסתבר שזה לא לפי הנוהל בחברה ואין לי כל הסמכה לבצע זאת, כאשר אני מבקש להפסיק את הטיפול בנושא זה , החברה מאידך מכריחה אותי להמשיך לבצע כפי שהיה נהוג עד כה אף על פי שזה לא בהגדרת התפקיד שלי ולא הוסמכתי לכך.

האם זה חוקי?
עורך דין
22/10/2015 10:16
שלום מרקו

הנחיה לעובד לעבוד בניגוד לנהלי העבודה אינה עומדת בקנה אחד עם דרישות החוק.

בהצלחה
ד.כ
21/10/2015 17:35
שאלה בשביל משפחה קשת יום שמקווים לא להזדהות (לפחות לא בפורום הזה).

האב, שבמשפחה הזו יצא שהוא המפרנס העיקרי, עובד בתור נהג אוטובוס ועובד לילות כימים על מנת לצבור הרבה שעות עבודה ולפרנס את המשפחה יחד עם אישתו שעובדת בחצי משרה בשכר מינימום.

האב חולה סוכרת, ויום אחד בזמן העבודה הוא פתאום הפסיק לראות בעין שמאל שלו. כמובן שבאותו רגע הוא היה חייב להפסיק לעבוד משום שאי אפשר לנהוג ככה.

רופא שהוא היה אצלו רשם שהמקרה נבע כנראה מהסוכרת. זהו מצב שנמשך כבר כמה חודשים, כאשר האב לא פוטר ועדיין נחשב עובד במקום עבודתו אך המשכורת שלו אינה גלובלית אלא שעתית, ולכן הוא בעצם לא מקבל משכורת כבר כמה חודשים ובעצם חי מכל חסכונותיו שהולכים ואוזלים.

לא מזמן האב הלך לביטוח לאומי כדי לברר מהן הזכויות המגיעות לו ונאמר לו שמכיון שהרופא רשם שמה שקרה לו נבע מסוכרת, האירוע לא נחשב לתאונת עבודה ולכן בעצם לא מגיע לו כלום. האב ניסה גם לקבל נכות זמנית, אך גם לזה ביטוח לאומי לא הסכים.

האב בן 64 ולכן הוא לא יוכל כנראה כבר למצוא עבודה חדשה אם הוא יתפטר.

מה אפשר לעשות במקרה כזה שבגלל מצב רפואי בן אדם לא יכול לעבוד והמשפחה מאוד זקוקה לכסף שמגיע מהמשכורות?
עורך דין
22/10/2015 10:15
שלום ד.כ.

אב המשפחה יכול להתפטר בדין מפוטר ולקבל את מלוא הזכויות של עובד שפוטר וזאת לאור מצבו הרפואי והבתאם לחוק.

בהצלחה
נילי
21/10/2015 17:33
האם שכר מינימום השעתי מסונכרן עם שכר המינימום הגלובלי?

למשל אם אני עובדת 8 שעות חמישה ימים בשבוע ב25 לשעה האם אני צריכה לדרוש שכר של 4650 לעומת 4000?

כי אם עושים 4650 לחלק 43 שעות שבועיות כפול ארבע שבועות יוצא ששכר המינימום הוא 27 לשעה.

אשמח להסבר
עורך דין
22/10/2015 10:14
שלום נילי

חישובי שכר מינימום לשעה / לחודש / ליום מתבצעים כנגזרת ולפי הקבוע בחוק.

בהצלחה
שאלה
אסתר אלוש
21/10/2015 17:05
במסגרת ''עבודה לסטודנטים'' עבדתי במשרד ממשלתי במשך שנה וחצי. בסיום התואר עבודתי הופסקה. לאחר כשבועיים בבדיקה רפואית גיליתי שאני בהריון זה אומר שבחודש האחרון לעבודתי הייתי בהריון ולא ידעתי .שאלתי היא האם יש לי זכות לחזור לעבודה?
RE: שאלה
עורך דין
22/10/2015 10:13
שלום אסתר

את יכולה לחזור לעבודה אם המעסיק ירצה לקבל אותך בחזרה ולא בגלל שגילית שאת בהריון. לכך אין כל קשר להפסקת העבודה ובטח שאי אפשר לבוא בדרישות למעסיק לאור זאת.

בהצלחה
שלמה
21/10/2015 15:47
שלום,

בחוזה שלי מופיע הסעיף הבא:
המנעות מתחרות -
העובד מתחייב להמנע מתחרות עם החברה , מכל סוג , לרבות כל מידע הנוגע והקשור לעסקיה של החברה במישורין או עקיפין , אשר יגיע אליו במהלך עבודתו בחברה, והכל הן בתקופת עבודתו בחברה והן לאחר שיסיים את עבודתו בחברה מכל סיבה שהיא. מעבר לעבודה אצל מתחרה יותר לאחר שנת צינון.

השאלה שלי היא כזאת - החברה שאני שכיר בה מעוניינת להפסיק לעבוד בתחום מסויים ומעוניינת למכור אותו ואת הלקוחות של התחום הזה לחברה אחרת.

במקביל לעבודתי בחברה אני עובד כעוסק פטור.
אחד הלקוחות "הנמכרים" לא מעוניין לעבור לעבור עם החברה שאיתה נסדר ההסכם ומעדיף לעבוד מולי כפרילנסר.

האם יש בעיה חוקית עם זה בגלל סעיף אי התחרות ? או שהסעיף לא בתוקף מהרגע שהחברה מפסיקה לעבוד בתחום הזה ?

תודה
עורך דין
22/10/2015 10:12
שלום שלמה

על פניו, בדיוק למקרים כאלה נועד סעיף אי תחרות בחוזה עבודה. מאידך, לפני שמוותרים, שווה לפנות לפגישה עם עורך דין שיבחן את חוזה העבודה שלך וייתן לך חוות דעת מלומדת בנושא.

בהצלחה
מכרזים
מירי
21/10/2015 15:13
רציתי לדעת האם מותר לבטל מכרז שיצא כך סתם ברשות מקומית? האם ניתן לדרוש את הסיבה לביטול מכח אדם? האם יש חוק עד כמה זמן ניתן להחזיק תקן פתוח וכדומה?
עורך דין
22/10/2015 10:10
שלום מירי

כן - ניתן לבטל מכרז. וכן, ניתן לדרוש מהרשות הסברים לביטול המכרז.

בהצלחה
דני
21/10/2015 14:55
אני עובד בעבודה 4 שנים
העסק שבו אני עובד הפך משנת 2015 להיות חברה בע"מ ומאותו יום הממסד התחיל להתנהג ביחס רע ומשפיל לעובדים ואליי.
זה התחיל בזה שהביאו לי חוזה עובד מעסיק עם דרישות כפולות כולל ניקיון ועוד הרבה דברים, וביקשו שאני יחתום כמובן שסרבתי, נב. אני לא עובד תחת חוזה עובד מעביד החייב א"פ חוק ,
ונמשך בזה שלא מגישים לי דוח שעות נוכחות,
ויחס לא נעים. ונוצר אצלי דחף קשה לעזוב אך אני לא רוצה לוותר על זכות לפיצויים השאלה איך אני יכול להוציא פיצויים מגוף כל כך בעייתי שכן הרבה עובדים בחברה ניסו ולא הלך להם והם נאלצו להתפשר או לוותר .
חשבתי על דרך והבנתי שבמידה ואני עובר לעיר אחרת אני זכאי לעזוב ולדרוש פיצויים
לאחותי יש דירה בצפון האם אני יכול להעביר את המען שלי במשרד הפנים לכתובת שלה לתקופה ואז לדרוש פיצויים.
אם צריך אני יכול לעשות איתה חוזה שכירות ,
וכמה זמן אני יצתרך להשאיר את המען ×
אז בקיצור אני שואל איך אני עושה זאת, ומה המסמכים שאני צריך להגיש למעסיק, ואם אני זכאי לשחרר קופות ביטוח וגמל, ואיך אני מקפיד על זה שהחברה לא תסבן אותי.
עורך דין
22/10/2015 10:10
שלום דני

המקרה שאתה מתאר מצריך בדיקה מעמיקה ולכן אמליץ לך לקבוע פגישה עם עורך דין ולקבל ייעוץ פרטני. על פניו המדוב רבהרעת תנאי עבודה ואולי גם מעבר לכך.

בהצלחה
דוד
22/10/2015 09:35
שלום,
בשנת 2015 פוטרתי מהמשטרה (בחודש מרץ), במשטרה, חוץ מהמשכורת, מקבלים גם הטבות נוספות כמו נקודות ברשת חנויות של בגדים, נקודות אלה מקבלים בתחילת כל שנה פעם אחד, והם לכל השנה (נקודות אלה ניתן לנצל רק בחנויות H&O) לאחר שפוטרתי מהמשטרה, לאחר כ 7 חודשים, קיבלתי מהם מכתב שבו כתוב שאני חייב לשלם להם על הנקודות ביגוד שניצלתי כאשר הייתי במשטרה, כי הנקודות הן לכל השנה ואני פוטרתי בחודש מרץ לאחר שכבר ניצלתי את כולן (ראוי לציין שאני יכול לנצל את הנקודות איך שאני רוצה, אני יכול לנצל אותן פעם אחד או כמה פעמים עד שיגמרו). אני מאוד ישמח לקבל תשובה לשאלה זו, כמו כן גם סעיף חוק שמתייחס לסיטואציה הנ"ל.
תודה, דוד.
עידן
21/10/2015 11:29
עובד באבטחה, בתחילת משמרת פניתי לאחמש ואמרתי לו שאני לא מרגיש טוב, הוא אמר שהוא ידאג לי לחילוף, לאחר 4 וחצי שעות במשמרת הגיע מחליף ושוחררתי הביתה.
תקין או לא תקין?
עידן
22/10/2015 02:04
מקפיץ
שלומי
21/10/2015 19:31
יש לי מכתב מהרופא ל15 יום מחלה עכשיו ב15 יום האלה יש שתי שבתות שאני לא עובד בשבת האם הבוס מוריד לי 15 יום מחלה כמו שכתוב במכתב או 13 ימי מחלה שזה מה שבתכלס נעדרתי מהעבודה .
עורך דין
21/10/2015 19:45
שלום שלומי

הורדת ימי המחלה הנה קלנדרית וכל יום נספר גם הימים של סוף השבוע.

בהצלחה
שלומי
21/10/2015 20:05
אז זהאומר שאם יש לי רק 13 ימי מחלה בהצטברות הוא לא ישלם את היומיים האחרונים למרות שהוא גם לא ישלם לי את הימים של השבת
assaf
21/10/2015 10:06
פתחתי בהליך בבית הדין לעבודה .. מלבד כתב התביעה. האם אני מחוייב למסור לו עותק מכתבי הטענות "בקשות" למיניהם?
כי בתקנות בית הדין לא ברור...
עורך דין
21/10/2015 19:48
שלום אסף

התשובה חיובית - עליך להעביר לנתבע כל מסמך שאתה מגיש לבית הדין.

בהצלחה
דניאל
21/10/2015 10:02
אני מתכננת בעזרת השם לצאת לחופשת לידה של 14 שבועות (כיום עובדת במקום שנתיים וחצי).

אם אני לא חוזרת לעבודה - מגיע לי לחתום אבטלה? האם אני צריכה להמתין 3 חודשים ורק אז אקבל זכאות לחתום? וכמה זמן אוכל לחתום?

או לחלופין, אני חושבת על אופציה שאחזור מחופשת לידה ואתפטר אחרי שבוע/ שבועיים. האם גם במקרה כזה אהיה זכאית לחתום אבטלה? באותם תנאים אילו לא הייתי חוזרת כלל לעבודה?
עורך דין
21/10/2015 19:47
שלום דניאל

בעת התפטרות לצורך טיפול בילד, בהנחה שלכך התכוונת, יש להמתין 90 יום עד לקבלת דמי אבטלה. מאידך, ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לצורך קיצור תקופת ההמתנה - בכתב ובאופן שינמק מדוע לא היתה לך ברירה אלא להתפטר לצורך טיפול בילד. במקרים רבים פניות אלא מתקבלות ותקופת ההמתנה לקבלת דמי אבטלה מתקצרת או מבוטלת לחלוטין.

בהצלחה
ישראל
21/10/2015 18:59
מקום העבודה שאני עובד בו העתיק את מקומו לעיר אחרת. דבר זה מקשה עליי מאוד זאת משום שעד היום גרתי ממול מקום העבודה וזה גם היה אחד השיקולים שהלכתי לעבוד שם. אולם היום אני נדרש לנסוע שעה שלמה בתחבורה הציבורית כדי להגיע למקום העבודה.
האם במקרה כזה אם אגיש מכתב התפטרות יהיה הדין של התפטרות בדין פיטורין?
לפי החוק היבש העתקת מקום מגורים מקנה התפטרות בדין פיטורין בנסיבות מסויימות אולם כאן מדובר בהעתקת מקום העבודה ולא מקום מגורים ואני לא עומד הנסיבות של העתקת מקום מגורים
עורך דין
21/10/2015 19:02
שלום ישראל

ככל שתוכל להוכיח כי העברת משרדי החברה הרעו את תנאי עבודתך בצורה מוחשית תוכל להתפטר בדין מפוטר וסביר מאד שזה המקרה בעניינך. לפני קבלת החלטה כלשהי פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ישראל
21/10/2015 19:09
תודה רבה
רוני
21/10/2015 09:41
אם יום עבודה של עובד מוגדר 9 שעות 8:00-17:00
והעובד מגיע כ 15 דקות לפני הזמן ומחתים כרטיס,
האם הוא יכול לצאת גם 15 דקות מוקדם יותר?

לציין שלמרות שמוגדר בחוזה תשלום עבור שעות נוספות, זה לא קורה בפועל והמעסיקים אומרים שהשכר הוא גלובלי.
כך יוצא שהעובד תמיד מגיע מוקדם, ותמיד נשאר מאוחר ולא מתוגמל. ועוד נקודה מכעיסה, הבטיחו לו העלאת שכר. בכדי לכסות את עצמם הכניסו את התוספת תחת סעיף שעות נוספות (כמות 1 ללא רישום מדוייק). זה אומר שזה ללא תנאים סוציאליים ולא באמת משקף את המציאות.
עורך דין
21/10/2015 19:07
שלום רוני

לא חוקי שלא לשלם לעובדים עבור שעות נוספות ולא חוקי לנכות משכרם רבע שעה או כל פרק זמן אחר ששהו בעבודה. יש לפנות למעסיק בכתב ולבקש את תיקון המצב והשלמת הפרשי השכר החסרים.

בהצלחה
בהריון
21/10/2015 02:44
שלום.
חישוב דמי לידה הוא מהשכר ברוטו? (לאחר הורדות קבועות או לפני)
עורך דין
21/10/2015 19:06
שלום לך

יש באתר זה מחשבון דמי לידה מצויין, השתמשי בו. כמו כן מומלץ לקרוא את הכתבה המקיפה בנושא חופשת לידה שתיתן לך מענה מדוייק לגבי מלוא הזכויות שלך כולל אופן החישוב של דמי הלידה.

בהצלחה
אולגה
20/10/2015 21:37
ערב טוב,
האם זה חוקי לא לשלם שעות נוספות? המעסיק הודיע לפני תחילת העבודה שהוא לא משלם על שעות נוספות, אבל עדיין לא נשמע לי הגיוני.. כמובן עבודה לפי שעות ולא גלובלי.
רוצה לציין שבהחלט קורים מצבים שנשארים מעבר לשעות הרגילות עקב אילוצים של המקום (ולא מבחירה אישית..)
תודה מראש,
עורך דין
21/10/2015 19:05
שלום אולגה

הודיע או לא הודיע, המעסיק מחוייב לפי חוק לשלם לכל עובדיו עבור עבודה בשעות נוספות, אם הוא רוצה או לא ואם זה נח לא יותר או פחות. החוק אינו גמיש במקרה זה.

בהצלחה
ארז
20/10/2015 19:59
שלום וברכה.
אני עובד בחברה גדולה שמסועפת בכל הארץ.
עד לפני שנה עבדתי בהרצליה ולפני שנה העבירו אותי לפ"ת.
לאחר שנה נזכרו שמשלמים לי יותר נסיעות והחליטו לגבות ממני בכל חודש 350₪ על מה שקבלתי בעבר תחת הסעיף "מפרעה" ככל שנסיתי להסביר להם שזה לא חוקי וכו' כתבתי מכתבים וכן נפגשתי עם אנשים מהנה"ח של החברה והכל פשוט נופל על אוזניים אטומות.. צוחקים לי בפנים.
מה ניתן לעשות???
עורך דין
21/10/2015 19:04
שלום ארז

אם שילמו לך בטעות יותר כסף ממה שהגיע לך לקבל אין כל בעיה חוקית לרזז את הסכומים ששלומו לך בייתר - להפך. לא המצב היה הפוך היית מצפה שהמעסיק ישלם לך את החסר בשכרך.

בהצלחה
ארז
20/10/2015 19:53
שלום רב.
אשתי ילדה לפני חצי שנה ב"ה עד כאן הכל טוב.
אלא שלפני חודש וחצי התגלו אצלה פריצות דיסק שמקשים על תפקודה הכללי בבית והיא זקוקה לסיוע שלי בתקופה הזו.
שאלתי האם ניתן להתפטר על רקע הלידה ולקבל את מלוא הפיצויים כמו בפיטורים?
וכן, האים אהיה זכאי לקבל אבטלה בחצי שנה הקרובה כמו בפיטורי המעסיק.
תודה וכו'ט.
עורך דין
21/10/2015 19:03
שלום ארז

החוק מאפשר לך להתפטר לצורך טיפול בילד אם אשתך אינה מסוגלת לתפקד בגלל בעיה בריאותית, שאז תוכל לקבל פיצויים ואת מלוא הזכויות של עובד שפוטר.

בהצלחה ורק בריאות
רנה
20/10/2015 19:35
מזה 3 חודשים אני עובדת בחנות ירקות על בסיס שעתי. הובטח לי שמ-21/10 המשרה שלי תגדל פי 2 בשל נסיעת אחד ממעסיקי ותפקידי יגדל. היום נאמר לי שאין צורך יותר בשרותיי החל מיום ראשון בשל הכנסת שותף שיחליף אותי וזאת בניגוד מוחלט להבטחות . האם זה חוקי?
עורך דין
21/10/2015 19:01
שלום רנה

פיטורים ללא שימוע אינם תקינים ויש לך עילה להגשת תביעה. לאור משך הזמן הקצר שבו הועסקת, יש לחשוב פעמיים האם לפנות להגשת תביעה בנושא.

בהצלחה
פיצויים
מור
20/10/2015 18:25
עבדתי בעבודה שנתיים במשרה מלאה, עזבתי את עבודתי במהלך יום העבודה מפניי שמעסקיי אינם מדברים בצורה הולמת ואינם מכבדים את עובדיהם , איני יכולתי כבר לסבול את התנהגותם , שבוע וחצי בערך עבר ולא חזרתי לעבודה וגם לא רוצה להיות שם יותר עקב הפירוט שכתבתי ...לשאלתי האם מגיע לי פיצויים?
עורך דין
21/10/2015 19:00
שלום מור

לקום וללכת זה לא פתרון חכם. סביר מאד שיהיה קשה לדרוש פיצויים, קשה אבל לא בלתי אפשרי. מומלץ לפנות לעורך דין לצורך בחינת המצב שהביא לעזיבת מקום העבודה. יש לבחון את תנאי העסקתך וחוזה העבודה שלך על מנת לקבל החלטה מושכלת.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ