פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 707
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מאיה
26/10/2015 17:28
שאלה, עובדת שעובדת הרבה שנים במפעל בשכר מינימום, לא מזמן היה גיוס של הרבה עובדים חדשים אבל עכשיו העבודה ירדה והמפעל במקום לפטר את החדשים הוריד לכולם כולל הוותיקים היקף משרה ל 4 פעמים בשבוע.

השכר הוא שעתי ויש פגיעה משמעותית בשכר, לטענתם זה זמני אבל אף אחד לא מבטיח כלום. האם מדובר על הרעת תנאים? והאם יש מה לעשות, לצערי מדובר על אוכלסיה חלשה שספק אם מישהו יעשה משהו בנדון...
ס.ב
26/10/2015 08:28
בוקר טוב

אני במהלך הריון תאומים שבוע 27, עובדת בעבודה בעמידה כל המשמרת ללא מצב לישיבה. אמורה ללדת בעוד כחודש וחצי-חודשיים. החלטתי שאני רוצה להוציא שמירת הריון. המצב הרפואי שלי ללא רבב. רוצה להוציא שמירה על רקע אופי העבודה (6 משמרות בשבוע, 7 שעות עבודה ביום). מישהיא התנסתה בכזה מצב ונתנו לה שמירה מביטוח לאומי? מה הפרוצדורה הנכונה לעשות זאת? תודה
עורך דין
26/10/2015 17:21
שלום לך

המלצה על שמירת הריון צריכה להגיע מהרופא שמלווה ועוקב אחרי ההריון שלך. הסבירי לו את המצב, והוא יקבל החלטה לפי הניסיון והידע הרפואי שלו לגבי המלצה על שמירת הריון.

בהצלחה
לימור
26/10/2015 08:26
הסיפור הוא כזה: בחודשיים האחרונים עבדתי במקום מסוים.

באיזשהו שלב הודיעו לי שלא כ"כ מרוצים ממני, לא אכנס לסיפור ואני מוזמנת לשימוע אצל המנכ"ל. למיטב ידיעתי, זו בד"כ פרוצדורה לפני פיטורין. כך גם הבנתי מהתהליך.
הייתי אצל המנכל ביום ג' שעבר. הוא שטח בפני את טענותיו, אני שטחתי את טענותי ואז הוא אמר שזה לא בהכרח מעיד על פיטורין וכי "הם צריכים לחשוב ולהחליט לגבי".

עכשיו אני כבר כמעט שבוע בבית, כמובן שלא משלמים לי על זה ואני מחכה לתשובה של המנהלים, למרות שבתחושה שלי זה אומר פיטורין.

יש לציין שבאותו היום שקיבלתי את ההודעה על השימוע - קיבלו בחורה חדשה, כפי הנראה במקומי.

תחושת הבטן שלי אומרת שהם מנסים אותה בינתיים ואם לא יהיו מרוצים - אז פתאום יזכרו בי ויקחו אותי חזרה.

לא קיבלתי עדיין הודעת פיטורין רשמית ושאלתי היא האם זה חוקי? האם מותר להם להשאיר ככה עובדת תלויה באויר, לא לפה ולא לשם ובלי משכורת על הזמן הזה?
תודה
עורך דין
26/10/2015 17:20
שלום לימור

בהחלט לא. יש לשלם לך שכר בהתאם לחוזה העבודה שלך עבור כל הימים בהם את ממתינה בבית בחוסר מעש. כל עוד לא פיטרו אותך את נחשבת עובדת החברה לכל דבר ועניין.

בהצלחה
ת.פ
26/10/2015 08:25
היי

אני עובד בחברת כח אדם כמאבטח, החברה הפסידה במכרז והם צריכים להעביר את המתקן לחברה אחרת עד סוף שנה . בזמן הזה החברה מורידה לנו במשמרות כדי שנקבל פחות כסף ואולי נעזוב . נותנים לנו משמרות בכוונה שאנחנו לא יכולים לעבוד על פי סידור עבודה . ומנסים לשכנע אותנו לשיבוץ מחדש . בקיצור עושים כל שביכולתם כדי להתיש אותנו ושנעזוב.

1. האם העובדים אמורים לקבל פיצויים בזמן המעבר לחברה החדשה.

2. מה אפשר לעשות במצב כזה כדי לא להיפגע ולקבל עדיין משכורת כמו שצריך עד המעבר של החברה החדשה?

3. החברה יכולה לא לתת לי משמרות בכלל במהלך החודש, אם אני מסרב לשיבוץ מחדש?

נ.ב מדובר על 200+ עובדים שאמורים לעבור לחברה חדשה אני לא מאמין שיש לחברה הישנה מספיק משרות בישבילם הם פשוט רוצים להתיש כדי לא לשם פיצויים.
עורך דין
26/10/2015 17:03
שלום לך

1. אם המעסיק הקודם יחליט לפטר את העובדים יהיה עליו לשלם להם את מלוא הזכויות הקבועות בחוקי העבודה לרבות פיצויי פיטורין. הדרך השניה והחלופית הנה קליטת העובדים על ידי המעסיק החדש והמשך רצף הזכויות מיום תחילת העסקתם על יד המעסיק הראשון.

2. ראה תשובתי לשאלה הראשונה. לא אמור הלהיות כל פגיעה בזכויות ובשכר שלכם.

3. יש להסדיר את הנושא מול המעסיק כמובן.

לאור הסיפא של שאלתך מומלץ לפנות בהקדם להתייעצות מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
ליה
26/10/2015 08:11
בעלי היה שכיר ועצמאי במקביל.
המעביד טעה ורשם את אחד מילדינו כתינוק. כתוצאה קיבל בעלי 2 נקודות זכות מבלי ששמנו לב. בשנה לאחר מכן תיקן המעביד את הטעות אך לא טרח לידע.
הדבר התגלה בתיאום המס ע"י רואה החשבון שלנו וכעט אנו נדרשים להחזר כספי גבוה.
הם יש אפשרות לעשות משהו עם העובדה שזו טעות מעביד?
באיזו דרך אפשר לעזור לנו עם החזר סכום כה גבוה בבת אחת?
נשמח לעצתכם,
תודה רבה מראש,
ליה
עורך דין
26/10/2015 17:01
שלום ליה

עשית נכון כאשר פנית אל רואה חשבון...הוא זה שאמו רלהנחות אותך בדיוק לגבי הפרוצדורה לקבלת החזר מס שמגיע לכם ככל הנראה.

בהצלחה
פיצויים
יעל
26/10/2015 08:01
שלום,
אני שוקלת להתפטר מעבודתי לצורך טיפול בילד. אני עובדת במקום העבודה 5.5 שנים מתוכן בתחילה, שנתיים וחצי בשכר שעתי ו-3 שנים בשכר גלובלי. ביררתי בחברה המבטחת את קרן הפנסיה והסכום שהצטבר מאוד נמוך לעומת תשלום הפיצויים לפי החוק.
ברצוני לברר כיצד זה מחושב? גם לפי השנים בהן עבדתי בשעתי וגלובלי והאם המעסיק אמור להשלים את כספי הפיצויים, כך שזה יגיע לסכום לפי החוק ?

כמו כן, אינני יודעת האם אני חתומה על סעיף 14 בחוק פיצויים, במידה וכן, המעסיק לא ישלים לי את ההפרש?

שאלה נוספת, אני יודעת כי יש להמתין 90 ימים לזכאות לדמי אבטלה. האם יש אפשרות לקצר זאת / לבטל? מכיוון שלוקח לי בין שעה וחצי לשעתיים לכיוון להגיע הביתה מהעבודה בתחבורה ציבורית.

אשמח להכוונה בנושא
עורך דין
26/10/2015 16:57
שלום יעל

סכום הפיצויים שמצטבר בקרן הפנסיה הנו רק חלק מהתשלום שמגיע לך בעת התפטרות לצורך טיפול בילד. את שאר הכסף המעסיק משלם מכיסו.

ולגבי 90 ימי המתנה לקבלת דמי אבטלה - ניתן בהחלט לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי ולבקש מסיבות ראויות לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
משה כץ
25/10/2015 22:01
שלום רב, אשתי ביקשה להתפטר בכדי לשמור על תינוקנו המעסיק שילם את הפיצויים וסגר את התחייבותו, כעבוד חודש אשתי הבינה שאיננ מסוגלת לשבת בבית ושעשתה טעות וברצוננ לשוב לעבוד, אם תמצא משרה חלקית האם יוכל המעסיק לתבוע את הפיצויים בחזרה? ומה יקרה במצב בו מצאה מלאה במקום עבודה שמתאים לה מאוד ומתגמש איתה?

בברכה ותודה
משה
עורך דין
26/10/2015 16:47
שלום משה

כל עוד אשתך תמצא משרה שתאפשר לה להיות יותר שועת בבית עם הילד, אין בכל כל בעיה והיא לא צריכה לחשוש. להפך. הכלל הוא שניתן להתפטר לצורך טיפול בילד ולמנצוא עבודה חדשה, אפילו מיד לאחר ההתפטרות, כל עוד ניתן להוכיח בצורה אובייקטיבית כי העבודה החדשה מאפשרת לאם להיות יותר בבית עם הילד.

בהצלחה
רונית
25/10/2015 21:18
שאלה - היום היה יום גשום, היתה הפסקת חשמל החל מהשעה 09:30, בשעה 11:45 אמרו לי ללכת.
כפי שאני מכירה אותם , היות ואני עובדת שעתית, לא ירצו לשלם בגין יום זה, מהו הדין לגבי יום כזה?
תודה רבה.
עורך דין
26/10/2015 16:45
שלום רונית

אם הגעת לעבודה ומהעסיק שיחרר אותך לפני המועד עליו לשלם לך עבור יום עבודה מלא.

בהצלחה
מיכל
25/10/2015 19:57
שלום
רציתי לברר בנוגע למחלת ילד.
ימי המחלה להם אני זכאית הם עפ חוק גלומר יום ראשון על חשבוני יום שני ושלישי 50% ויום רביעי והלאה עח המעסיק.
השאלה היא מה קורה כשהילד חולה יומים. גם כאן אותה התנהלות? יום ראשון על חשבוני?
ומה אם צריך הילד להיבדק על ידי רופא? האם גם 3שעות שנעדרתי יהיו על חשבוני?
אודה לכם אם תענו לי ותפנו אותי לכתובים כדי שאציג בעבודה.
עורך דין
26/10/2015 16:45
שלום מיכל

אכן, ההתנהלות בכל הנוגע למחלת ילד זהה לחלוטין להתנהלות במקרה של מחלה שלך.

רק בריאות
ר.ק
25/10/2015 19:35
שאלה בדיני עבודה: אני מעסיקה בביתי מנקה מזה כשש שנים, בתדירות של פעמיים בחודש ולפעמים אפילו פעם בשלושה שבועות.

עד לפני כחודשיים עבדה במקביל גם כממלאת מקום בגני ילדים (כסייעת מחליפה) ואילו השנה קיבלה עבודה קבועה לחמישה ימים בשבוע, ומכיוון שהיום החופשי שלה הוא יום שישי, לא תוכל לעבוד אצלי יותר מפעם בחודש במקרה הטוב...

הדבר לא מתאים לי ואני חושבת לבקס ממנה מכתב על הפסקה עבודה.

במשך כל השנים דיווחתי ושילמתי עבורה דמי ביטוח לאומי. ובשנתיים הראשונות שילמתי לה דמי הבראה וחופשה שנתית.

מה אני חייבת לה וכמה במידה והיא מפסיקה את עבודתה אצלי. מיותר לציין שאינני רוצה לקפח אותה במאום.

לתשובתכם אודה.
עורך דין
26/10/2015 16:44
שלום לך

את צריכה לשלם לעובדת את החלק היחסי מדמי ההבראה שמגיע לה ולפדות בתשלום את ימי החופשה שצברה. אני הייתי מציע גם לשלם פיצויי פיטורין למניעת מחלוקות בעתיד.

בהצלחה
מרב
25/10/2015 19:33
1) האם חוקי שמעסיק יחתים עובד שמועסק אצלו מעל ל- 18שנים על חוזה עם תנאים שלא סוכמו עליהם עם תחילת העסקה? לדוגמא הגדרת שעות עבודה, איסור על עיסוק בתחום עם סיום העסקה.

2) האם חוקי שמעסיק יפטר את העובד במידה ולא מוכן לחתום על אחד הסעיפים? במיוחד כשמדובר בסעיף שיפגע בו כאשר איננו יעבוד אצל אותו המעסיק יותר?

3) האם זה חוקי למנוע מעובד תחום שלם כאשר איננו יעבוד אצלו יותר? לדוגמא, מוציא לאור יאסור על עובד שעבד אצלו לספק ספרים לכל רשתות הספרים הגדולות. בעצם כך הןא פוגע בפרנסה כי רשתות אלו הן היחידות שיכולות לקנות ממנו והוצאה לפועל זה מה שהעובד מכיר ויודע.

4) אם זה חוקי, מה זמן האיסור המקובל לכך? שנה?שנתיים?חמש? אין הגבלה?

תודה
עורך דין
26/10/2015 09:12
בוקר טוב

המעסיק בהחלט יכול לבקש להחתים עובדת על חוזה חדש בתנאי העסקה חדשים. אין זה אומר שאת כעובדת צריכה לקבל את תנאי החוזה החדש, לא כל שכן אם ההצעה החדשה של המעסיק מריעה את תנאי העסקתך.

למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר אותך בכל שלב ובכל עת, כל עוד הליך הפיטורים מתקיים בכפוף להוראות החוק.

סעיף אי תחרות בחוזה עבודה הנו עניין שגרתי ונפוץ. מאידך, תכולת הסעיף צריכה להיות פרופורציונאלית והגיונית.

משך ההגבלה צריכה להיות הגיונית, לפי תחום עיסוקו של העובד, תפקידו ועוד משתנים רבים.

בהצלחה
לינדה
25/10/2015 15:31
במשך 9 השנים האחרונות אני מקבלת שכר שווה ערך ל- 118% משרה. בכל שנה אני מקבלת 18% תוספת שנתית קבועה לא כבונוס אלא כחלקי משרה. המשרה שלי עומדת על 118% משרה וזה באופן קבוע במשך 9 השנים האחרונות. 18% משרה משלמים לי בשלושה תשלומים בחודשים מרץ, אפריל, מאי. בחישוב פיצויי פיטורין, האם המשכורת הקובעת היא 100% או 118%?
עורך דין
26/10/2015 08:54
שלום לינדה

ראי תשובתי לשאלתך הקודמת.

בהצלחה
לינדה
25/10/2015 15:20
מה המשכורת הקובעת לחישוב פיצויי פיטורין במקרה בו המשכורת לא קבועה מחודש לחודש?
עורך דין
26/10/2015 08:53
בוקר טוב לינדה

התשובה תלויה בהיקף המשרה שלך ובשאלה האם את עובדת שעתית או עובדת בשכר גלובלי. בכל מקרה ישנה כאן באתר כתבה מצויינת המסבירה על השכר הקובע לחישוב פיצויי פיטורים - מומלץ לקרוא אותה. היא תיתן לך מענה מקיף לכל שאלותיך בנשא.

בהצלחה
הודיה
26/10/2015 08:47
היי עבדתי כקופאית בסופר העבודה הייתה לא משו וקצת קשה היחס מהמנהל היה קשה ולא נעים אני בהריון.. עכשיו חודש שביעי ולפני שבועיים החליט המנהל שלא צריך אותי יותר בסניף והוא אמר לי לעבור לסניף שמממש רחוק ממני (התקבלתי לעבוד בסניף כי זה קרוב לבית שלי וכדי שיתחשבו בי עם השעות של הלימודים) הסברתי לו שממש יהיה קשה לי ליסוע כל בוקר רחוק ועוד הוא החליט שאני יתחיל לעבוד במשמרות ()
לינוי
26/10/2015 08:29
בוקר

שאלה: האם צריך שהתלושים שמגישים לביטוח לאומי כדי לגביי זכאות לדמי לידה מלאים יהיו רצופים ומאותו מעסיק? או שאם היה לי חודשיים שלא עבדתי ויש לי לאחר מכן 8 תלושים רצופים של עבודה ולפניי החודשיים שלא עבדתי ישלי רצף של תלושים נוספים זה נחשב ל10 תלושים או חייב שלא תהיה הפסקה בין לבין?
רונית
25/10/2015 00:37
שלום רב,
קראתי שבאם אתפטר בגילי, אזי זכותי לקבל את התגמולים והפיצויים - את כל הנצבר והלא נצבר .
האם זה נכון?
יש הבדל לו הייתי בת 40?
באם אני צודקת, היכן אוכל למצוא את החוק במדוייק?

בנוסף - היות ואני עובדת שעתית המעביד החליט שלא משלם לי ערבי חג מפני שהוא החליט לסגור באותם ערבי חג שחלו בחודש ספטמבר ותחילת אוקטובר.
האם זה חוקי?
אשמח לקבל תשובה.
תודה
המשך שאלה
25/10/2015 21:17
לא קיבלתי תשובה על החלק השני של השאלה.
תודה
עורך דין
25/10/2015 13:07
שלום רונית

אכן בגיל פרישה את זכאית לקבל את פיצויי הפיטורין שלך.

בהצלחה
רונית
25/10/2015 21:07
תודה על תגובתך.

שאלה - היום היה יום גשום, היתה הפסקת חשמל החל מהשעה 09:30, בשעה 11:45 אמרו לי ללכת.
כפי שאני מכירה אותם , היות ואני עובדת שעתית, לא ירצו לשלם בגין יום זה, מהו הדין לגבי יום כזה?
תודה רבה.
שמרית
25/10/2015 11:55
אני עובדת במקום עבודה 4 חודשיים ואני צריכה לתת התראה למעסיק 4 ימים ושלחתי למעסיק הודעת מערכת שזה כמו מייל ביום חמישי 22/10 בשעה 17:09 אבל המעסיק לא קרא את זה כי הוא היה בחופש השאלה שלי אם עדיין הוא לא קרא זה עדיין בתוקף מיום 22/10 שרשמתי או רק ממתי שהמעסיק קורא את המכתב?
עורך דין
25/10/2015 14:05
שלום שמרית

הודעה ההתפטרות ומניין ימי ההודעה המוקדמת נכנסים לתוקף מיד בעת קבלתם אצל המעסיק.

בהצלחה
שמרית
25/10/2015 15:25
אני לא יודעת אם המעסיק קרא את זה? אם הוא לא קרא זה אז ימי התראה מוקדמת לא תקפה?
יהב
25/10/2015 14:44
אני עבדתי שנה וארבע אצל זכיין בבורגראנץ.
לפני כחודשיים הסניף הפך לרשת כלומר סוג של פיטרו אותנו מהזכיין ושעון הזמן שלנו התאפס.לפי החוק מגיע לי פיצויי פיטרון על התקופה הזו והמעסיק מודע לזה אך לא עונה להודעות ולטלפונים ולכן לא קיבלנו מכתב פיטורין.
מה עליי לעשות?
עורך דין
25/10/2015 14:50
שלום יהב

פנה אל המעסיק בכתב ואם לא יענה תוך פרק זמן סביר (וקצר) פנה לעורך דין לצורך הגשת תביעה לתשלום פיצויי פיטורין וכל שאר הזכויות שמגיועת לך.

בהצלחה
יהב
25/10/2015 14:55
האם הודעת sms ששלחתי לו והוא לא ענה מספיקה או שצריך מכתב בכתב יד?
Aviv
25/10/2015 11:52
דף יוטיוב יכול לחשב כעסק לפי החוק בישראל?
עורך דין
25/10/2015 14:05
שלום אביב

שאלתך לא ברורה וספק עם עוסקת בנושא דיני עבודה. אני ממליץ לך לפנות ליעוץ מס או רואה חשבון.

בהצלחה
קרן
25/10/2015 12:05
שלום רב. אני בתאריך ה18 לפברואר 2015 ילדתי תאומות. מתאריך ה10 בנובמבר 2014 הייתי בשמירת הריון. אחרי החופשת לידה בתשלום(שנמשכה 17 שבועות) המשכתי לחל"ת עד עצם היום הזה. חשבתי שארצה לחזור ב1 לנובמבר.אך הבנות החלו גן והן חולות לא מעט ולכן אינני מעונינת לחזור לעבוד כרגע.
אם ברצוני להתפטר כמה זמן התרעה מראש עליי לתת? או פשוט להודיע שאני לא חוזרת? האם אני זכאית לפיצויים? (הוותק שלי במקוםהעבודה הוא 5 שנים) מה עם תשלום ימי חופש? ימי מחלה? קופת גמל? אשמח לתשובה במהירות האפשרית. תודה ויום טוב
עורך דין
25/10/2015 14:04
שלום קרן

באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילדים ואז המדובר יהיה על פיטורים בדין מפוטר - מה שאומר שתוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

שימי לב כי הזכות כאמור נשמרת לך כל עוד לא מלאו לילדים 9 חודשים, ולפי מיטב הבנתי המועד הקובע מתקרב. קחי זאת בחשבון.

בהצלחה
יוסי שיר עז
25/10/2015 13:34
אני עובד אצל מעביד פרטי 4 חודשים בערב אחד נפלתי
לאחר שעות העבודה וכתוצאה מכך יש לי שבר בפיקה ברגל שמאל והרגל מגובסת לכל אורכה, יש לי חופשת מחלה 30 יום וכנראה זה ימשך
אין לי תאריך סופי
המעביד התקשר אלי והסביר לי שלא יכול לחכות לי ואי לכך מפטר אותי.
אבקש את חוות דעתכם
טל' 0523584000

תודה
עורך דין
25/10/2015 14:02
שלום יוסי

1. אם המעסיק פיטר אותך בזמן שאתה בחופשת מחלה ובטרם ניצלת את כל ימי המחלה המדובר על פיטורים לא חוקיים.

2. לאור העובדה שהפיטורים בוצעו בשיחת טלפון וללא שימוע קמה לך זכות ועילה להגשת תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
אני אור
25/10/2015 13:28
שלום רב,
אני עובדת בחברה שנותנת שרותים לרשויות מקומיות.
בחוזה שלי אני חתומה שאני לא יעבוד אצל לקוח החברה (רשות מקומית) 12 חודשים ....
מה קורה אם אני כן רוצה לעבור להיות עובדת רשות. ולא דרך חברה חיצונית?
איך משתחררים מהם? מה לעשות?
תודה רבה,
אני
עורך דין
25/10/2015 14:01
שלום לך

קשה מאד לתת תשובה מבלי לעיין בחוזה העבודה שלך ולהבין כמה וכמה נקודות לגבי אופי העסקתך. צאי מנקות הנחה שחוזים צריך לכבד ואם חתמת על חוזה עבודה כאמור, לא יהיה קל להשתחרר ממנו. לא קל, אך לא בלתי אפשרי. פני קבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
לבנת
25/10/2015 12:26
שבוע טוב,

אני עובדת 10 שנים במשק בית, מחציתן מהמעסיקות לא שילמו ולא משלמות עלי ביטוח לאומי וגם חופשה והבראה. כעת אני חולה באסטמה ויש לי רגישות עזה לחומרי ניקוי, הרופאה נתנה לי חופשת מחלה לשבועיים והפנייה לרופא תעסוקתי. השאלות שלי הן: האם אני אמורה להגיש לביטוח לאומי את התעודת מחלה ואקבל עבורם תשלום? מה זה אומר רופא תעסוקתי? לשם מה זה נחוץ לי?

תודה
עורך דין
25/10/2015 13:29
שלום לבנת

העסקת עובדת משק בית ללא דיווח לרשויות וללא זכויות לפי חוקי העבודה אסורה ובעייתי מאד. הנה לדוגמא, עכשיו בעת מחלה את יכולה למצוא את עצמך בבעיה. מומלץ לפנות לעורך דין על מנת לעשות סדר בעניין.

בהצלחה ורק בריאות
שימרית
25/10/2015 12:28
שלום,
אני עובדת שכירה בחברה מסוימת קרוב לשבע שנים.

לפני כחצי שנה הודיעו לכל העובדים שמפסיקים לשלם לנו על ימי מחלה החל מהיום הראשון כפי שהיה נהוג במשך כל השנים וישלמו רק מהיום השני. עד היום גם עשו לנו מנוי לחניון שנמצא ליד העבודה והיום הודיעו שגם זה כבר לא יהיה ונצטרך לחפש מקום אחר חינמי לחנות (אני עם רכב עבודה).

האם הדברים האלה נחשבים הרעת תנאים?

תודה.
עורך דין
25/10/2015 13:28
שלום שימרית

יש לקבל עוד תשובות לשאלות חשובות ומעבר לכך חשוב לקרוא את חוזה העסקתך, וכל אלה לפני שניתן יהיה להכריע בשאלה האם המדובר על הרעת תנאי עבודה או לא.

בהצלחה
ר.ש
25/10/2015 12:33
צהריים טובים

קיבלתי מכתב מביטוח לאומי ובו כביכול חוב עבור חודשים מסויימים משנת 2008 2009 ו2012 שבהם הייתי שכירה בשני מקומות עבודה שונים , שאלתי היא האם אין מקום עבודה מחוייב לשלם עבורי ב.לאומי בכל משכורת ? ובמידה וקרה ויש חודשים שלא שילמו עבורי וכרגע נוצר חוב , מה עליי לעשות והאם מבחינה חוקית זה תקין ? (חיפשתי תלושי שכר של אותם חודשים לצערי מלבד אחד לא מוצאת את השאר)

תודה מראש.
עורך דין
25/10/2015 13:27
שלום לך

כמובן שהמעסיק הוא שאחראי על תשלומים למוסד לביטוח הלאומי עבור כל עובדיו. בהנתן שהמעסיק לא שילם עבורך כספים עליך לפנות אל עורך דין על מנת לטפל בנושא בהקדם האפשרי - הן מול המעסיק והן מול המל"ל. כמובן שבנתיים את יכולה לשלוח תלושי משכורת לביטוח הלאומי ולהראות כי עבדת כעובדת שכירה באותן תקופות חסרות.

בהצלחה
ר.מ
25/10/2015 13:03
עובד שעובד דרך חברת השמה בחברה גדולה , החברה מפטרת את העובד לאחר שנים .

1. האם חברת ההשמה יכולה לתת לעובד לשבת בבית 3 חודשים עד שתמצא לו מקום אחר ללא משכורת וכך גם לא לתת לו פיצויים ?

2. תוך כמה זמן צריך לשלם לעובד פיצויים מרגע הפיטורים ?
עורך דין
25/10/2015 13:25
שלום לך

1. כמובן שלא.
2. תוך 15 ימים מתום מועד יחסי עובד מעביד לכל המאוחר.

בהצלחה
יסמין
25/10/2015 12:56
לאחרונה התפטרתי מעבודת שטח בשכר גלובלי. עם סיום העבודה הייתי צריכה להשיב את כלל הציוד ששימש אותי לעבודה - הרכב, הטלפון הסלולרי וחומר שיווקי.

לצורך כך, ביום האחרון לעבודה, במקום לצאת ליום עבודה רגיל בשטח ובהתאם לסיכום עם המנהל הישיר, הגעתי למשרדי החברה בבוקר ולאחר סיום ההזדכות והעניינים המנהלתיים יצאתי משם ב-12:00.

לאחר מכן גיליתי כי היום הזה קוזז משכרי בטענה שלא עבדתי באותו יום. האם הייתי צריכה לעבוד רגיל ולבוא להזדכות על הציוד על חשבון זמני הפרטי, לאחר שההתפטרות נכנסה לתוקף או שיום זה אמור להיות משולם כחלק בלתי נפרד מהעבודה?
תודה רבה.
עורך דין
25/10/2015 13:25
שלום יסמין

על פי רוב נהוג לשלם לעובדים עבור כל ימי העבודה כולל יום העבודה האחרון.

בהצלחה
מ.ג
24/10/2015 19:33
שואלת בשביל חברה: היא מועסקת כרגע במקום עם חוזה שעליו חתומה לשנה ל-100% משרהמלאה והיא אמרה להם שהיא בקרוב תהיה סטודנטית ולא תוכל לעבוד הרבה. הם קיבלו את זה ואמרו שהם מאוד גמישים עם סטודנטים. כרגע כשהתחילה ללמוד היא זמינה ל-2 משמרות בשבוע אך הם אומרים שזה כבר לא מספיק להם (יש עוד סטודנטים ותיקים יותר שכן עובדים ככה) ודורשים שתתפטר ותשלם קנס (בגלל שלא עברה שנה) ושלא יפטרו אותה. האם זה חוקי ואם לא, מה אפשר לעשות?
עורך דין
25/10/2015 13:14
שלום לך

אכן, חברתך בבעיה. היא למעש המפריה את חוזה העבודה שלה בכך שאינה יכולה לעמוד בהיקף המשרה שנטלה על עצמה בתחילת הדרך. שווה לנסות לדבר עם המעסיק ולהגיע להסכמות לפני הכל.

בהצלחה
טח
24/10/2015 23:19
לפני זמן מה התחלתי לעבוד במקום מסויים. המעסיק החתים אותי על חוזה עבודה ובו היה סעיף שאומר שאם אני מחליטה להתפטר עד 3 חודשים מתחילת העבודה, המעסיק ייגבה ממני סכום של כ-1600 שקלים (על "הוצאות קורס התלמדות" לדבריו, שבפועל לקחו בדיוק 3 ימים, 4 שעות כל יום, כשאחד המנהלים שלי העביר לנו את הקורס ולא אדם חיצוני).
לאחר 20 יום התפטרתי בצורה יפה ומכובדת כי הבנתי שהעבודה לא בשבילי, והעדפתי לא לבזבז את הזמן שלי ושל המעסיק.
כשקיבלתי את תלוש המשכורת ראיתי שהמעסיק הוריד לי 600 שקלים מסך כל המשכורת שקיבלתי (2,000 שח), תחת הסעיף "הפרת חוזה". האם זה חוקי?
(אציין כי 2 בנות שהתחילו לעבוד באותו תאריך כמוני, התפטרו מעט אחריי והמעסיק לא גבה מהם כסף)
עורך דין
25/10/2015 13:13
שלום לך

אם המעסיק הוריד סכום יחסי ביחס להתחייבות שלך לתשלום לפי החוזה, סביר שזה יעמוד במבחן בית הדין לעבודה.

בהצלחה
יואל
25/10/2015 01:20
אני עובד בתחום המחשבים
השבוע היה בעיה במחשבים וחייבו אותו לעבוד יותר מי 9 שעות
כך שעבדתי 12 וחצי שעות באותו יום
האם אפשרי למעסיק לחייב אותי ?

בנוסף...
אני עובד 5 ימים בשבוע 9 שעות כל יום והתשלום גלובלי
האם מגיע לי חוץ מהגלובלי עוד כסף על השעות הנוספות או שזה בתוך הגלובלי ?

בשיחה עם המעסיק שלי הוא אמר לי שהוא לא משלם על השעות האלו

בתודה מראש יואל
עורך דין
25/10/2015 12:58
שלום יואל

1. לא ניתן לחיב עובד לעבוד בשעות נוספות.
2. אם אתה עובד בשעות נוספות המעסיק חייב לשלם לך עבורן ואין לו כל שיקול דעת בנושא.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ