פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 594
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ניצנית
11/05/2016 20:37
אני אשמח לעזרתכם המקצועית בעניין שאלתי,
תודה מראש.

היום בעת היציאה מהעבודה בתוך מתחם החניה של העבודה "מעדתי" עם הרכב לבור ביוב שממוקם באמצע הכביש.

לא ברור אם המכסה היה פתוח ולא הבחנתי בו או שמא הוא נפתח מאחר ועליתי עליו עם הרכב.

בכל מקרה נגרם נזק לרכב וכבר שוחחתי עם חברת הביטוח ועליי ליצור קשר ביום ראשון שוב.

1. האם זה מוגדר כתאונת דרכים / תאונת עבודה?
2.האם חברת הביטוח יכולה לתבוע את מקום העבודה?
3. האם מקום העבודה יכול להתנער מהאחריות ולומר שזו אחריותי לשים לב לדרך?

תודה מראש וחג עצמאות שמח לכולם
יולי
11/05/2016 18:23
הביטוח הלאומי הפסיק לחברה שלי את קיצבת אבטחת הכנסה מהסיבה שאביה הפנסיונר הפקיד לה כסף בחשבון. יש לציין כי באותה תקופה חברתי לא עבדה וגם כיום עובדת בקושי ומרוויחה בסביבות 2,000 ש"ח בחודש בערך. כאשר הביטוח הלאומי הפסיק לה את קצבת אבטחת ההכנסה הם איימו עליה שיכלו לתבוע אותה ושהיא עלולה לשבת בכלא בגלל זה. כמו-כן הביטוח הלאומי עוד אומרים לה יש לך אבא, שהוא יפרנס אותך וייתן לך כסף - האם הביטוח הלאומי יכול לנהוג כך מול אשה שבקושי עובדת, ובזמנו גם לא עבדה תקופה ארוכה מאוד?
עבודה
אושרי זריהן
11/05/2016 18:14
שלום
אני הייתי בחופש מחלה חודש ימים עד ה1 לחודש בשל כאבים ביד ואני מחכה לבדיקה שהיא רק ב19 לחודש מה 1 לחודש אין לי חופש מחלה אבל בשל כאבים לא חזרתי לעבוד המעסיק שלח לי הודעה שבגלל שלא שלחתי חופש מחלה עבור השבוע וחצי האחרונים הוחלט שאני לא עובד יותר בחברה ואמר שלא מגיע לי מיכתב פיטורים וגם לא פיצוים והודעה מוקדם כאילו שאני עזבתי את העבודה מעצמי מה עושים?
תומר
11/05/2016 18:04
שלום וחג עצמאות שמח,

אשמח לקבל תשובה בנושא דיני עבודה.

בעבודה שבה אני עובד ישנו רכב מטה אשר מיועד לעובדי המטה ונועד לצורכי עבודה כשעובדים אלו צריכים להתנייד (לא מדובר על רכב צמוד ממקום העבודה אלא רכב שמושאל לצורך נקודתי, מדובר על כל יום הרכב אצל עובד אחר). ישנו סידור רכב המתעד מי נמצא עם הרכב בכל רגע נתון.

שאלתי היא האם מותר למעסיק לנכות מהמשכורת של העובד שהיה עם הרכב בתאריך מסויים קנסות בגין דו"חות חניה שהתקבלו באותו היום? (הסכום שינוכה הוא סכום הדו"ח)
תודה רבה
אופיר
11/05/2016 18:02
אהלן,

מקום עבודה כלשהו נקלע לקשיים, ומעוניין לפטר עובדים.
מסתמן שכל העובדים גרים באותה העיר, וזהו הקרטריון לפיטורין.

כלומר, מפוטרים עובדים מעל גיל 60 אך ללא קשר ליכולות המקצועיות שלהם.

האם יש פה אפליה על בסיס חוקי העבודה ?

יצויין שהעובדים עוד לא קיבלו את מכתבי הפיטורין.

בנוסף,

אשמח לדעת אם פיצויי פיטורים של 2,000 ש"ח לכל שנת עבודה (27 שנים) על משכורת חודשית של 17,000 ש"ח הם ראויים או חורגים מחוקי העבודה (במידה ומוגדרים כאלו).

תודה לעונים.
עדי
11/05/2016 18:01
לפני כמה ימים בטעות הופקדה לי לחשבון משכורת ממקום שאני כבר לא עובדת בו, בטעות במקום לעובד אחר.
דיברתי עם בעל המקום שעשה את ההעברה והוא ביקש שאעביר כסף לחשבון הנכון (לאיפה שהכסף היה אמור להיכנס)

מה זה אומר לגביי? הרי מתועדת לי בחשבון משכורת, מה זה אומר מבחינת מס הכנסה נניח? או מבחינת הבנק?
אני צריכה להחתים מישהו על משהו? לעשות איזשהן פעולות נוספות?

תודה
אנה
11/05/2016 18:00
בעלי פוטר מהעבודה 1.4 אמור לקבל פיצויים. התקשרנו לרואת חשבון של העסק אמרה שיכנס בעשירי לחודש
אתמול נכנס דמי הבראה הודעה מוקדמת וימי חופש אבל הפיצויים לא נכנסו.

עכשיו התקשרנו אליהם והיא אמרה שבתלוש הבא הוא יקבל את החלק שלהם שזה עוד חודש ושאר הכנס בביטוח הפנסיוני שאם הוא רוצה למשוך את הכסף שיצור קשר איתם.

אין איזה חוק שמגדיר תקופת תשלום לפיצויים?

והאם זה תקין שהם אפילו לא הודיעו לגבי המחצית השנייה שנמצאת בהראל?

שאני מאמינה גם משם יקח זמן להוציא את הכסף
אורית
11/05/2016 11:20
שלום רב
אני בת 20 עובדת ברשת מזון, כ-3עד 4 ימים בשבוע, כ5 וחצי שעות כל משמרת.
במהלך חופשת הפסח יצא שעבדתי שעות נוספות מעבר לשעות העבודה הבסיסיות. לציין כי טרם תחילת עבודתי נמסר לי עי המעסיק כי תנאי השכר הם עפי חוק.
כעת לאחר קבלת תלוש המשכורת ראיתי כי המעסיק לא שילם לי עבור השעות הנוספות.
האם עפי החוק ולאור הימים ושעות העבודה שהוגדרו לי אני זכאית לקבלת תשלום עבור השעות הנוספות. אודה לקבלת התייחסות טרם פנייתי למעסיק
תודה
עובדת חברה גדולה
11/05/2016 05:54
שלום,
אני עובדת חדשה בחברה גדולה עם הסכם קיבוצי.
ע״פ ההסכם (כפי שהופץ למיילים של העובדים) בערבי חג העובדים מחויבים לעבוד עד 6 שעות. אם זאת ע״פ החוק עובד אשר עובד חמישה ימי עבודה בשבוע יעבוד 8 שעות בערב חג.
השאלה שלי היא האם במידה והמנהלת הישירה לי מורה לי להישאר 8 שעות בערב חג היא הפרה של זכויותיי, כאשר כל שאר החברה יוצאת שעתיים לפניי?
האם ההסכם הקיבוצי חל עלי בכלל מאחר ואני אינה חברה בועד?

תודה מראש
רועי אשכנזי
11/05/2016 01:48
שלום לכולם,
אני עובד כבר 13 חודשים ועומד להתגייס לצבא ולכן אני אמור לקבל כספי פיצויים. אני עובד בתור טבח ברשת ארקפה אצל זכיין פרטי.
המשכורת שלי כפי שהוא אמר לי היא 30 לשעה אך בתלו המשכורת כתוב לי שפר שעה אני מקבל 25 ש"חחח פלוס עמלות מקצועיות 5 ש"חחח לשעה. לקראת הגיוס שלי אמרתי לו שאני עוזב ופתאום השתנה לי בתלוש עמלות המקצועיות בטיפים.
בדקתי באינטרנט ומצאתי שבחישוב הפיטורים יש לכלול עמלות מקצועיות אך אין לכלול טיפים ובכך בעצם אני אקבל פחות כספי פיצויים ממה שמגיע לי.

מה לעשות? צריך עזרה
אבטלה
חלי
11/05/2016 00:09
שלום רב ,
בחודש 8/15 עזבתי את עבודתי והתחלתי לעבוד בחודש 9/15 ופותרתי באותו חודש התחלתי עבודה בחודש 11/15 ועד לחודש 3/16 פותרתי שוב
יש לציין כי לפני כן עבדתי 7 שנים רצוף ללא הפסקה
חסר לי תלוש משכורת של חודש 3/16
ורציתי לדעת עם מגיע לי דמי אבטלה
תודה מראש
דיקלה
10/05/2016 20:07
היי. החלקתי בעבודה לפני כחודש וחצי ושברתי את המרפק. ברצוני לדעת למי אני אמורה להגיש את המסמכים של טופס 250 ואישורי המחלה מה אורתופד על מנת לקבל משכורות על הימים בהם נעדרתי מהעבודה? האם לעבודה או לביטוח לאומי ישירות?
נסיע בתפקיד
10/05/2016 18:15
שלום.
האם אני יוצא מהבית ונוסע בתפקיד למקום מסויים.
משך הנסיע כשעתיים.
האם שעת העבודה שלי מתחילה מאותו רגע שיצאתי מהבית ?
נועם
10/05/2016 15:04
שלום, אשמח מאוד להתייחסות מצידכם על האירוע.
אני עובד בחברה כבר שנה וחודשיים, זומנתי לשיחה על ידי המעסיק שלי והוא ציין בפני שאינו מרוצה ממני.
לאחר שלושה ימים הוא הודיע לי בעל פה שאני מפוטר ושאיני צריך להגיע יותר. ללא שום מכתב רישמי או טופס 161.

מה דעתכם בבקשה.
מודה מאוד על עזרתכם.
אסתר י
10/05/2016 13:59
עובד במילוי מקום לשלושה וחצי חודשים אמור לקבל דמי חגים עבור ימי חול המועד בהם המשרד היה סגור?
הדר
10/05/2016 12:24
שאלה דחופה. מישהי נכנסה ברכי ביום שבת בלילה. כתוצאה מכך נגרם לי נזק לצוואר וקיבלתי חמישה ימי מחלה מהמיון. האם על המעסיק לשלם לי עבורם או שביטוח לאומי צריכים לשלם לי? אשמח להפניה לחקיקה רלוונטית. חשבת השכר של החברה שלנו טוענת שבהתאם לס11 לחוק דמי מחלה החברה לא אמורה לשלם לי וכי עלי לפנות לביטוח לאומי. לדעתי אין קשר כי בשבת איני נחשבת עובדת... לא הייתי בדרך לעבודה או מהעבודה כמובן...

אשמח לתשובה מהירה!
רוני
10/05/2016 12:21
שלום, חבר טוב שלי פוטר לאחרונה מעבודתו בגלל שהוא נעדר ממנה כמה ימים ולא הודיע לבוס שלו שום דבר.
הוא אמור לקבל בימים הקרובים מכתב פיטורין, רציתי לשאול אם הבוס יציין במכתב את סיבת הפיטורין הנ"ל האם יש מצב שכאשר החבר ירצה לקבל דמי אבטלה אז ביטוח לאומי יראו בו כמי שדינו התפטרות מיוזמתו והוא לא יקבל דמי אבטלה מייד (אלא רק לאחר 3 חודשים)?

תודה מראש
שרון
10/05/2016 12:18
האם הסעיפים הבאים אשר לקוחים מחוזה עבודה חוקיים ?

המעסיקה מעריכה כי מעת לעת לצורך מילוי תפקידו יידרש העובד לעבוד אף בשעות נוספות ו/או חריגות ו/או בימי המנוחה. על מנת שלא לבצע התחשבנות מדי חודש בחודשו, ישולם לעובד סך כולל של 1,000 ₪ ברוטו כגמול גלובלי בגין עבודה בשעות נוספות. מובהר, כי העובד לא יהיה זכאי לתשלום שעות נוספות לפי ביצוע בפועל. לפנים משורת הדין, ומבלי שיהא בכך כדי לגרוע ממהותו של התשלום האמור, יבוצעו ההפרשות לביטוח המנהלים גם מרכיב הגמול הגלובלי בגין עבודה בשעות נוספות (גמל ופיצויים).

ובנוסף סעיף זה-

1.1.1 העובד מסכים בזה שהמעסיקה תנכה ממשכורתו החודשית ותפריש לפוליסה את הפרשות העובד וחתימה על הסכם זה כמוה כמתן הוראות בלתי חוזרות למעסיקה בעניין זה.

1.1.2 את מרכיב התגמולים תעביר המעסיקה לידי העובד בסיום העסקתו, אלא אם נבעה ממעילה באמון במעסיקה, הפרת התחייבות לסודיות ואי תחרות או עבירה פלילית הנושאת קלון.

1.1.3 את מרכיב הפיצויים תעביר המעסיקה לידי העובד בסיום העסקתו, אלא אם החליטה שלא לעשות כן.

תודה!
יעקב
10/05/2016 12:15
שאלה בדיני עבודה

רכשתי בעלות על עסק מסויים
לאחר שנה הודעתי לעובדים על סגירת העסק
המנהל של העסק הודיע לי שהוא ממשיך ליפעול בתחום

אבל הוא לא צריך את 2 העובדות המועסקות מטעמי בעסק.

אחת עובדת זמן קצר. ופוטרה ללא בעייה.

השנייה בהריון
השאלה : מה החוק במיקרה של סגירת עסק. ועובדת בהריון ??
מירי
10/05/2016 11:52
שאלה בעינייני דיני עבודה מבררת עבור חבר קרוב : הנח עבד בעסק מסויים במשך שנתיים , העסק נמכר כולל ציוד סחורה ומגרש (מקום העבודה עצמו)
אין בשום מקום בחוזה בין המוכר לקונה התייחסות לגורלו של העובד
הנל החליט שנשאר לעבוד עם הבעלים החדשים
האם רשאי לתבוע פיצויים מהבעלים הקודם , האם היה צריך לקבל מכתב פיטורין ממנו ? איפשהו בכל התהליך פשןט נפל בין הכיסאות
תודה מראש לעונים
חני
10/05/2016 11:45
מעסיקה מטפלת 9 חודשים.
1. האם אני צריכה לשלם לה פנסיה מהיום הראשון?
2. היא הצהירה שהיא כבר בפנסיה. אמרה שפדתה את כספי הפנסיה. ולכן לא רצה שאשלם לה פנסיה (ליתר דיוק רוצה את זה לבנק ולא לקרן פנסיה) האם זה אפשרי שהיא כבר בפנסיה מוקדמת בגיל 61 והאם זה משנה לי לגבי חובת התשלום?
3. האם אני צריכה לוודא שהיא מפרידה את החלק שלה לפנסיה?
4. לאן בכלל מפקידים?

תודה
אורלי
10/05/2016 11:44
היי. אני בהריון עם תאומים בשבוע 21 ועובדת בגן ילדים פרטי!

הרופא נשים אישר לי 30 יום להיות בבית. והבוסית שלי ובעלה לא ציפו באמת שהוא יתן לי. וקצת לקחו את זה קשה.

בעלה של הבוסית שלי רוצה לתבוע את הרופא נשים כי מבחינתו הוא נתן לי ללא סיבה.

האם הוא יכול לעשות דבר כזה?
תודה
לירון
10/05/2016 11:42
בן הזוג שלי קיבל קידום בעבודה. סוכם עם מנהל הרשת על חפיפה עם המחליף שלו עד ה 1 למאי ואז מעבר לתפקיד החדש כמובן בתנאי שכר טובים יותר. הוא סיים את החפיפה למחליף שלו ויצאנו לחופשה של שבוע בסיכום עם מנהל הרשת תוך הבטחה שעושים לו שינוי תפקיד ועדכון שכר בראשון לחודש.כשחזרנו מרחו אותו קצת ובסופו שך דבר אמרו לו שהוא חוזר לתפקיד הקודם במקום הקודם עם תנאי השכר הקודמים והם לא מוכנים לא לשנות לו תפקיד לא את שינוי השכר ולא את המקום בו הוא עובד (התפקיד החדש היה בסניף אחר).
הוא דורש את מה שסיכמו איתו והבטיחו לו ( מה שעבר אישור מנכל) לא מוכנים לתת לו את התנאים שסוכמו איתו ולא מוכנים לתת לו מכתב פיטורים. אציין שהוא עובד ברשת כ 14 שנים.

אשמח לדעת מבחינה חוקית מה הזכויות שלו. למה הם מחוייבים ולמה הוא מחוייב. כרגע הוא יושב בבית על חשבון ימי החופש שלו.
תודה רבה.
סוניה
10/05/2016 11:39
שלום, שאלה בדיני עבודה.
התפטרתי ממקום עבודה לצורך טיפול בילד.
לאחר זמן מה יצרו איתי קשר מהמקום עבודה וביקשו ממני לחתום על טופס 161.

בטופס הופיע סעיף שבו נאמר שאת כספי הפיצויים עליי למשוך מהחברת ביטוח, והמעסיק משלם לי רק השלמה לכספי הפיצוים.

האם זה תקין?

תודה
משה
10/05/2016 11:38
שלום לכולם,

אני עובד בחברה כבר שנה וחצי במשרה של 6 שעות, 5 ימים בשבוע (75% משרה) ומעוניין להתפטר.

רציתי לשאול מספר שאלות:

1. לאחר נתינת המכתב, כמה ימים עוד אצטרך לעבוד בחברה? במידה ויש חגים באמצע (שבועות לדוגמא) האם זה נחשב לימי עבודה או שאצטרך לתת יוחר?
2. במידה ויש לי ימי חופש ומחלה אוכל לנצל אותם בתקופה הזאת?
3. במידה ולא אמצא עבודה, למה אני זכאי מבחינת ביטוח לאומי? אבטחת הכנסה וכאלה?
4. מה אני אמור לבקש מהחברה ברגע שאני עוזב? הבנתי שיש טופס מסויים כדי לקבל פיצויים וכאלה..

אשמח לעוד עצות וטיפים..

תודה!
ס.ג
10/05/2016 11:38
שלום לכם!
שאלה לגבי עבודה..
התחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית שלי לפני שנתיים ו3 חודשים. התחליתי כעובד של חברת כוח אדם ואמרו לי שאחרי חצי שנה יעבירו אותי לחברה. עבר שנתיים ועוד לא העבירו אותי.. חודש שעבר סופסוף קראו לי לחתום טופס 101 לחברה ואמרו לי שזה החודש האחרון שאני עובד כוח אדם.. הרגע קבלתי תלוש ולא עשו את העברה לחברה..

הבעיה שלי פה זה שבניתי חופש על חשבון הימי חופשה שהייתי אמור לקבל במשכורת הזו (כי לטענת חברת כוח אדם הם מפקידים לי את ימי החופשה שצברתי כאילו היה סייום העסקה).
יצא לי מצב שהמשכורת שלי נמוכה מהרגיל ולא אספיק לסגור את החודש..

בעבודה עצמה כל אחד זורק את הבעיה למישהו אחר..
לא פעם ראשונה שיש בעיה עם חברת כוח אדם..
הקטע שסופר למעלה גם קרה עם עוד עובד חוץ ממני.

יש פה איזשהו בעיה חוקית? יש פה מה לעשות?
לפעמים מעייף שעובדים כמו חמורים ולחברה אני רק עוד מספר..

תודה רבה מראש!

יום טוב לכולם!
יובל
09/05/2016 15:37
אני עובדת בתחנת דלק ובכל חודש מורידים לי בתלוש שכר כסף שכתוב כמקדמה, חוסרים בקופה לטענתם. רציתי לדעת אם זה חוקי. כשיש עודפים בקופה אני לוקחת לטיפ וכמו שיש חוסר אני משלימה ממני. האם זה חוקי להוריד לי בשכר ולרשום זאת כמקדמה?
עורך דין
10/05/2016 11:21
שלום יובל

חוק הגנת השכר אוסר על ניכויים כאמור בשאלתך מתוך שכרך, אלא במקרים בהם נתת לכך את הסכמתך מראש ובכתב לביצוע ניכויים כאמור. בכל מצב אחר המדובר על ניכוי לא חוקי.

בהצלחה
דליה
10/05/2016 10:50
אני עובדת 3.5 שנים במקום עבודתי וביולי צפויה לעבור דירה ממרכז הארץ לצפון הארץ-לקיבוץ, לפי הבנתי זה נקרה פיטורין ולא התפטרות.
בחודש ספטמבר אפתח חברה בע"מ- האם אהיה זכאית לחתום ולקבל דמי אבטלה? (אני לא יעבוד בחברה, יכולה לקבל הצעות עבודה מלשכת העבודה ולא אקבל תלוש משכורת)
תודה
עורך דין
10/05/2016 11:20
שלום דליה

בעלת שליטה בחברה בע"מ אינה זכאית לקבל דמי אבטלה.

בהצלחה
אלי
09/05/2016 15:55
שלום רב,
אני עובד חברה במשך כשנתיים וחצי, עד החודש הקודם לא שמתי לב לטעויות בתלוש שכר, אך חודש קודם המעסיק לא שילם לי 1000 ש״ח במשכורת,
לאחר כמה ימים החזירו לי את הסכום שהחסירו בצ׳ק והורידו ממנו מיסים מוגזמים, סכום סופי שקיבלתי הוא 740 ש״ח לאחר בדיקה שבה לא קיבלתי תשובות מהמעסיק עזבתי את הנושא,
החודש בתלוש משכורת שמתי לב שבחלק שבו מופיעים כלל מרכיבי השכר מופיע גם הסכום שהוחסר חודש קודם מההבנה הבסיסית שלי אני מבין שבגלל ההוספה של 1000 ש״ח סכום הברוטו שלי גדל ואיתו גדלו ההורדות מס,
השאלה שלי אם מכלל סכום הברוטו מנקים מס ובגלל טעות שילמתי מס כפול,
אודה אם תיצרו איתי קשר לבדיקת הנושא
עורך דין
10/05/2016 10:38
שלום אלי

אכן המיסים משכרך מנוכים לפי התשלום ברוטו. לצורך בדיקה ספציפית יש לפנות עם תלושי השכר שלך לרואה חשבון או חשבת שכר.

בהצלחה
יוליה
09/05/2016 16:06
שלום,
במשכורת של חודש מרץ שולמה לי בטעות פרמיה של עובדת אחרת. את אותה הפרמיה ניכו במלואה במשכורת של חודש אפריל וכתוצאה מכך שכר הנטו שקיבלתי יצא נמוך משמעותית.
במהלך החודש ביקשתי לא לנכות את מלוא הסכום, אלא לפרוס אותו למספר תשלומים על מנת לא לפגוע בשכר.
כמו כן ביקשתי לראות את תלוש השכר מראש, לפני התשלום בפועל.
היום ב 9.5.16, יום לפני התשלום בפועל, ראיתי שהסכום נוכה במלואו ושכרי נפגע.
האם המעסיק נהג על פי חוק?
האם זה הגיוני שעלי לשאת בטעויות המעסיק?

תודה מראש!
יוליה
עורך דין
10/05/2016 10:36
שלום יוליה

אכן המעסיק נהג לפי החוק. אם המצב היה הפוך והיית מקבלת שכר חסר היית מצפה שהמעסיק ישלים את החסר באופן מיידי ולא בתשלומים, נכון?

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ