פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 565
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דניאל
05/07/2016 23:56
שלום
אני עובדת במשרה מלאה 6 ימים בשבוע, ולא קיבלתי תשלום יום חג ביום העצמאות. כששאלתי את המנהלת היא אמרה שזה בגלל שלא עבדתי יום לפני וגם יום אחרי. יום העצמאות יצא ביום חמישי, ועבדתי בערב חג(רביעי), אך לא עבדתי בשישי כי במשמרות בעבודה אני עובדת בימים א-ה + שישי\מוצ"ש, ובאותו שבוע שובצתי לעבוד במוצאי שבת.
האם אני צריכה לקבל תשלום עבור אותו יום חופש בחג? תודה.
עורך דין
06/07/2016 09:53
שלום דניאל

התשובה שלילית.

בהצלחה
י. צ.
07/07/2016 13:06
למה התשובה שלילית?
אם העובדת הייתה משובצת יום אחרי החג ולא הייתה מגיעה, היא לא זכאית, אך לכאורה, לעובדת לא הייתה אפשרות לעבוד אחרי החג, גם אם היא רוצה.
מבחינתה זה כיום מנוחה

זה אותו דבר אם החג הוא ביום ראשון והיא עבדה ביום שני, אך בשבת אין אפשרות לעבוד, האם במקרה זה גם לא זכאים לדמי חג?
תחום האבטחה וה...
07/07/2016 12:46
עבדתי משמרת מעל 12 שעות יצא לי לעבוד 21וחצי שעות עבודה ברציפות משעה 21:30 בערב עד שעה 19בערב האם זה חוקי מה שעשו הם טענו בחרבה שאין לי מחליף כל השעות האלה בנוסף עבדתי כמה פעמיים משמרת לילה ומשכתי משמרת בוקר או עבדתי צהריים ומשחתי ללילה עד הבוקר וזה מקשה עליי האם אני יכל לתבוע אותם .
יולדת
07/07/2016 12:31
מיד לאחר חופשת לידה הבאתי אישור מחלה למס' ימים.
אך המעסיק מסרב לשלם לי את ימי המחלה, כיון שלא חזרתי לעבוד בפועל מיד לאחר סיום חופשת הלידה (הוא מחשב לי ימי מחלה אלו כחל"ת)

מי צודק?
נבי
07/07/2016 12:21
יצאתי לחלת למשך שנתיים מהחברה הישראלית בא אני עבדתי חמש שנים. היציאה לחלת התבצעה בכדי לאפשר לי לעבור לעבודה בחברה האחות בלונדון ( אותה חברה סניף בישראל סניף בלונדון וחברת האם בארצות הברית )
פוטרתי מהחברה בלונדון ואני מנסה להבין את זכויותי מול החברה הישראלית ממנה יצאתי לחלת
האם החברה שממנה יצאתי לחלת צריכה על פי חוק לפטר אותי גם כן ? האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? האם זכאית לחתום דמי אבטלה?
בגלל הפיטורין מלונדון אני צריכה לחזור לישראל
תודה רבה כל מידע יעזור
משק בית
נוריה גויטע
07/07/2016 11:05
ברצוני לשאול מס'שאלות :
-תשלום הבראה וחופשה אפשר לקבל בקיץ ולא דווקא בחודש שהתחלתי.?
-ומה השכר של דמי חופדה והבראה ?
-ומה קורה והמשפחה יוצאת לחופשה מה עם יום העבודה שלי.שאני לא בחופשה ?
נהג
07/07/2016 10:33
אני נהג אוטובוס בחברה לתחבורה ציבורית גדולה. ימי שישי אינם נימנים בימי העבודה ולכן כשהתבקשתיביום חמישי בבוקר ע"י בעל תפקיד בחברה להגיע ביום שישי, נעניתי אף שאני יודע שאיני חייב, מאחר שישנה מערכת יחסים הדדית ביני לבין מקום העבודה. סוכם כי אעבוד בין השעות 9:00-15:00. ביום חמישי בצהריים גיליתי ששובצתי מעבר לשעות שעליהן סוכם. שוחחתי מיידית עם בעל התפקיד הנ"ל והובטח לי שאגיע למחרת כפי שסוכם והשעות שעליהן לא סוכם, יורדו. למחרת בבוקר יום שישי גיליתי כי לא נעשה דבר. שוחחתי עם בעל תפקיד אחר שתפקידו בין השאר לדאוג לשיבוץ בטווח המיידי ואף הוא הבטיח לי שלאחר שאצא לעבודה הוא יוריד לי את השעות המיותרות. לתדהמתי הדבר לא בוצע עד להגעת השעה שבה הייתי אמור לפי הסיכום לסיים לעבוד. הנסיון להשיג את בעל התפקיד הראשון שביקש ממני להגיע ביום שישי ועימו סוכמו השעות, לא צלח. בהגיע השעה היעודה מבחינתי, נסעתי עם האוטובוס למגרש האוטובוסים. בדרך התקבלה שיחת טלפון מהסדרן ובו הוא מודיע לי כי בעל התפקיד (הראשון) אינו מאשר לי לסיים את העבודה. הגעתי למגרש האוטובוסים ונסעתי הבייתה. בעל התפקיד (הראשון, שעימו סוכם שאגיע ביום שישי ושעות העבודה) הגיש כנגדי תלונה משמעתית שעליה אני עלול לשלם בשעות עבודה.
אני מבקש התייחסות למקרה שלי וכיצד למנוע ממקום העבודה לקנוס אותי או להעניש אותי.
יפה
07/07/2016 10:19
פיטרו אותי מהעבודה בסוף חודש יוני השנה התחלת העבודה היתה בספטמבר 2012, עבדתי במגזר הפרטי במשרה מלאה , שאלתי היא כזו כמה דמי הבראה צריכים לשלם לי?
תודה רבה על תשובה מהירה
שרית
07/07/2016 10:10
היום הייתי אמורה לחתום אבטלה והייתי כל כך חולה וביליתי כל היום במיטה שאפילו שכחתי מזה , אני יודעת שאם אני מביאה אישור מחלה הם יחשיבו לי את זה .

השאלות שלי הן :

1 האם זה אישור מחלה רגיל ?

2 האם אני מחוייבת להביא להם את זה מחר או שאני יכולה בשבוע הבא כשאלך לחתום?
תודה
שופרסל
אבירם
07/07/2016 10:07
מחודש נובמבר 2015 עד מרץ 2016 עבדתי בחברת שופרסל דרך כח אדם,בחודש מרץ הנהלת חשבונות שיבצו אותי כעובד רגיל של השופרסל.

במשך כל החודשים שהייתי בכח אדם הם לא שלחו לי אפילו לא תלוש משכורת אחד של אף חודש, כמה שהתקשרתי וכמה שפניתי אליהם שיישלחו לי בפקס, במייל, בדואר, כלום לא עזר.

עד שהגיעו לי מכתבים מביטוח לאומי, מסתבר שנוצר לי חוב אליהם, עיקול חשבון בנק, וככל שהזמן עבר החוב הצטבר, פה כבר לא יכולתי לשתוק.

בחודש שעבר (יוני) הרמתי שוב פעם טלפון וכל זה אחרי ימים על גבי ימים של בקשות חוזרות על עצמן וקיוויתי שהרמת קולי אולי תעזור קצת, מסתבר שזה היה בדיוק ההפך.

הם צרחו עליי בחזרה כולל המנהלת שביקשה ממני לא להתקשר לשם יותר והיא ניתקה לי את הטלפון.
כעבור כמה ימים התקשרתי שוב אמרו לי שיישלחו לי בדואר ותוך 4 ימים זה יגיע...הפתעה, כעבור שבוע וחצי זה לא הגיע.

כמה נקודות חשובות:

+ המנהלת אמרה לי שאני לא מנוהל בסניף שלה אלא שאני בסניף אחר (הסתבר שהיא שיקרה לי)

+ בגלל שהייתי סטודנט באותה תקופה הגיע לי 28 לשעה וקיבלתי 25.
ויקטוריה
07/07/2016 10:05
התחלתי לעבוד במקום בו נאמר לי שהשכר הוא 35 שקלים לשעה כשבפועל בתלוש כתוב 28 שקלים לשעה.

אם אני עובדת 14-15 שעות לא נותנים לי שעות נוספות.
בנוסף, מבטלים לא פעם משמרות או שמשחררים הביתה.
חתמתי על חוזה התחייבות שאומר שאם אעזוב לפני חצי שנה יקנסו אותי ב-4000 שקלים אך תנאי ההעסקה מורעים וגם לא בשקיפות עם התלוש.

מה לעשות?
אלעד
07/07/2016 09:25
שלום!

אם שילמו לי במשך שנתיים נסיעות האם מותר לבקש החזר על הכספים? והאם מותר להפסיק את תשלום הנסיעות ?חוץ מהשנתיים האלה שנה לפני כן קיבלתי תשלום על נסיעות במשך שנה שהגיע לי והחברה המשיכה לשלם שנתיים נוספות כשלא היה מגיע לי הם לא הפסיקו את התשלומים
נטי סדי
07/07/2016 09:12
שלום..
אני מעסיקה עוזרת בית מספר שנים על בסיס 8 שעות חודשיות.
נאלצת לעבור דירה למרכז הארץ מצפון הארץ.
מה אומר החוק לגבי תשלום פיצויים. אין בכוונתי לפטר אותה.
אציין שאשמח מאוד להמשיך להעסיק אותה בתוספת תשלום בעבור הנסיעות.
האם חייבת אני בתשלום פיצויים?
נא תשובתכם.
תודה.
התפטרות
אורטל
07/07/2016 07:44
שלום ברצוני לדעת את זכויותייך
אני עובדת בסוכנות ביטוח מזה 8 שנים בתור טלמרקטינג בשנה האחרונה התחום מבחינתי ירד בצורה משמעותית והשכר שאני מקבלת כבר לא מצדיק את השארותי במערכת היות והתחום הוא סיזיפי וקשה.
רוצה לדעת האם מגיע לי לקבל פיצויים ואפשרות לחתום בלישכה?
שאלה על התלוש ...
06/07/2016 20:57
מה הפירוש של הזיכוי האישי שמופיע בתלוש משכורת למטה בצד שמאח בעמודה של נתונין מצטברים ?????
אושרת
06/07/2016 17:56
האם עובד על שכר יומי אשר עובד 4 שנים
זכאי לקבל מהמעסיק. ביגוד, ולנצל את הימי חופשה שצבר.
פניתי לממונים והם טוענים שלא מגיע לי כולום..מפני שאני עובדת על בסיס יומי.
ורה
06/07/2016 16:41
ו התייעצות בקשר לדמי לידה ומס הכנסה:
קיבלתי דמי לידה ב31.12.15 שזו המשכורות העתידיות של ינואר פברואר ומרץ. בעלי עצמאי והגיש דוח שנתי ולצרכי החזר מס.

מסתבר שמכיוון שההפקדה הייתה ב-2015 הם לקחו בחישוב המשכורת שלי גם את הדמי לידה ואז ממוצע המשכורת היה גבוה ושייך את השכר שלי לדרגת מס גבוהה יותר.

כך יצא שאנחנו חייבים למס הכנסה כי בפועל שילמתי פחות מס כי המשכורת שלי נמוכה יותר. בגלל דמי לידה פחקטיבית המשירת יצאה גבוהה יותר.

למי אפשר לפנות ? רואת חשבון שלנו עוד לא נתקלה במקרה כזה.

תודה
טל
06/07/2016 16:40
שלום רב!

אני בחופשת לידה ושוקלת להתפטר לטובת גידול הילד. רציתי לברר לגבי התפטרות מוצדקת עקב שעות העבודה.

המשרה שלי של 9-10 שעות כאשר המשרד נפתח ב-9:00 בבוקר ויום העבודה מסתיים ב-18:00 ולעיתים ב-19:00. לצערי, הגנים מסתיימים אחר הצהריים ואין מי שיוציא אותו מהגן שכן אבא שלו גם עובד.

לרדת לחצי משרה לא מתאפשר מבחינה כלכלית.

מה דעתכם?
אסף
06/07/2016 16:31
שאלות על ימי מחלה והודעה מוקדמת:

1. קיבלתי 4 ימי מחלה, מיום ראשון עד רביעי, והיו חי משמרות בעבודה בשלישי וברביעי.

האם אני אמור לקבל שכר על המשמרות האלה וכמה ימי מחלה יורדים לי, 4 או 2?

2. אם לעבוד ב-9 לנובמבר, כמה ימי הודעה מוקדמת אני צריך לתת למעסיק

3. אם אני מתפטר מכיוון שאני עובד לגור בעיר אחרת, במרחק של מעל 50 ק"מ, אני יכול קבל פיצויים מלאים (בהנחה שעובד מעל שנה)
איילת
06/07/2016 16:28
היי אשמח למענה...

האם עובד יכול ללכת היום לקופת חולים ולהוציא ימי מחלה על הארבעת הימים האחרונים? או רק על הימים הבאים?

(עובד לא הגיע מראשון עד היום כולל והיום הלך לקופת חולים והוציא ימי מחלה על כל הימים שלא היה)
ייתכן?
אור ש
06/07/2016 10:44
שלום
אני מאבטח, שכר שעתי, עובד כשנה ועשרה חודשים
מעוניין להתפטר ולפי החוק אני מחוייב ל19 ימי התראה.
הקבט שלי לא מוכן לקבל 19 יום הוא אומר שבאבטחה זה שונה ואני מחוייב ליום התראה על כל חודש ולא יום התראה על כל חודשיים כפי שרשום בחוק.
חיפשתי וחיפשתי לא מצאתי שום תת סעיף למאבטחים של חודש = יום.

אשמח לתשובה וודאית בקשר לחוק כדי שאוכל לדבר איתו כשאני בטוח 100%

תודה
אור ש
06/07/2016 15:52
ואני מעוניין לציין שכתבתי כבר מכתב התפטרות לפי הקבט רשמתי 24 ימים לפי החוק כי סמכתי עליו ורק לאחרונה הבנתי שזה 19 ימים. האם יעשו לי בעיות על זה?
לוי
06/07/2016 14:08
במידה שאני לא יוכל להחזור לעבודה ובסוף השנה יוצא לפנסיה עד מתי הביטוח ישלם פנסיה נכות?
דני
05/07/2016 21:03
אני עובד שכיר בחברה ובשנתיים האחרונות ביצעתי מספר פעמים שירות מילואים. לאחר שאני חוזר מהמילואים אני נותן למעסיק את הטופס 3010 ומקבל את התשלום על הימים. העניין הוא שאני לא מקבל את ההפרש בין הסכום שהמעסיק משלם על הימים לבין הסכום שהוא מקבל מהביטוח לאומי (לדוגמא 3 ימים עבודה הם 400 שקל וזה מה שהוא נותן לי והסכום שהמעסיק קיבל מהביטוח לאומי הוא 700). רק אחרי שאני פונה למעסיק לבקש את ההפרש של הכסף אני מקבל אותו חודשיים אחרי התאריך שהמעסיק קיבל אותו מהביטוח לאומי (במקרה ואני לא פונה לבקש את הכסף אני לא יקבל אותו. ישנם מספר עובדים בחברה שלא פונים לבקש את הכסף והכסף שלהם נשאר אצל המעסיק)המעסיק מיוזמתו לא מעביר לי את הכסף.
האם אני יכול לתבוע אותו על הלנת שכר בעקבות התשלום המאוחר?
עורך דין
06/07/2016 09:59
שלום דני

התנהלות המעסיק אכן אינה תקינה, אך לפני שמגישים תביעות ונכנסים לעימות מול המעסיק, שווה לפנות אליו בכתב ולבקש ממנו שהמקרה לא יחזור על עצמו.

בהצלחה
דני
06/07/2016 13:38
פניתי אליו בנושא כמה פעמים ובכל פעם שאני חוזר ממילואים יש לי אותה בעיה
אני אמור בקרוב לעזוב את מקום העבודה
האם אני יכול לתבוע אותו על איחור בתשלום?
תשלום פנסיה
06/07/2016 11:45
שלום רב. אני פנסיונרית של משרד הבריאות . יצאתי לפנסיה לפני כחודש וחצי האם זה חוקי שעדין לא שולמה לי הפנסיה? תודה מראש בלהה
מיכל
06/07/2016 11:30
אני לא מועסקת כשכירה אבל שולמו עלי דמי בט״ל מהמעסיק בהתאם לצו בט״ל לשכר אמנים/מרצים. חופשת הלידה שלי עומדת להסתיים, אבל בכוונתי להאריכה ב-3 חודשים נוספים. המשמעות היא שבתקופה הזו המעסיק לא משלם עלי בט״ל (כפי שמעסיק משלם בחודשיים הראשונים לחל״ת) ואיני יכולה להוסיף אישור חל״ת לטופס דין וחשבון שנתי. מה עלי לעשות כדי לטפל בנושא ולהמשיך להיחשב שכירה בפני בט״ל? אני אמורה לחזור למקום העבודה לאחר החל״ד כשכירה.
שלום
06/07/2016 11:30
נשלחתי הביתה באמצע משמרת בגלל בעיית משמעת(מאבטח במפעל בטחוני) האם מגיע לי את כל השעות על אותו יום עבודה?
שריתה
06/07/2016 11:29
אני עובדת חצי משרה בקופ"ח בתור פיזיותרפיסטית.
חצי משרה השני- אני עושה ביקורי בית - גם זאת תחת הכללית שמשלמת לי את השכר - פר טיפול.

עשיתי 10 טיפולים בחודש - קיבלתי X. עשיתי 100- קיבלתי 100X. אין זכויות סוציאליות כמו ימי מחלה וחופש על ביקורי הבית (אולי ביטוח מנהלים, אבל לא סגורה על זה).

3 ימים בשבוע אני במרפאה, ויומיים ביקורי בית. ככה כבר שנים.

הייתי חודשיים בבית עכשיו בשמירת הריון.

ביטוח לאומי אישר לי את השמירה, אבל שילם לי רק שכר חלקי:

הוא חישב את השכר המומע ליום של כל השכר, כולל ביקורי הבית, והכפיל במספר בימים שהחסרתי. רק שמבחינתו אני עובדת 50% ולכן שילם לי רק כחצי מהסכום שהיה אמור...

חברה שנמצאת באותו במצב בדיוק- לה נרשמו שעובדת 5 ימי עבודה (כללו את ימי ביקורי הבית) והיא קיבלה את כל הסכום, ולא חצי.

השאלה שלי- האם אני אכן זכאית לסכום המלא ומשאבי אנוש טעו כשכתבו לי 50% משרה, כשבפועל, אני עובדת בכללית- 5 ימים בשבוע?

אציין כי פעם עשיתי תאונת דרכים קטנה ביום של ביקורי בית- וזו נחשבה כתאונת עבודה, משמע ימים אלו מוכרים כימי עבודה...

(כמו כן אציין כי דמי הלידה על לידת בכורי שולמו לי לי לפי ממוצע של השכר כולל ביקורי הבית)

יצא ארוך.. סליחה.

מקווה שהובנתי ואשמח לעזרה!
ספיר
06/07/2016 11:27
בדצמבר 2014 התחלתי לעבוד במשרת סטודנטים בבזק בינלאומי אבל עובדת של "עמישב". משום שזו משרת סטודנטים התחייבתי למינימום 4 משמרות בשבוע עם אופציה ליותר (כמה שאני יכולה), למדתי רק פעמיים בשבוע ככה שיצא שהרבה פעמים עבדתי יותר מ4 משמרות בשבוע ובתקופות מבחנים היו לי גם שבועות של 3 משמרות אבל הרוב באמת 4.

כשהתחלתי לעבוד אמרו לי כי שעות העבודה הן במשמרות:

07:00-15:00, 15:00-23:00, 23:00-07:00 כשיש 3 עמדות לאייש.

עמדה אחת הינה עמדת קבלה בה עובדת רק משמרת בוקר (א'-ה')

עמדה שניה הינה עמדת קבלה בבניין הראשי ופועלת משמרת בוקר+ערב (א'-ה' +משמרת בוקר שישי).
עמדה שלישית היא המוקד אשר פועל 24/7.
סה"כ 37 משמרות.

לפני שבוע הודיעו לנו כי מקצצים בשעות העבודה בקבלה הראשית ומורידים את משמרת ערב +שישי בוקר (מורידים 6 משמרות ) אבל משמרת בוקר תהפוך ל12 שעות כלומר מי שיעבוד את ה12 שעות יקבל שעות נוספות.

ביום ראשון התחלנו לעבוד לפי הסידור החדש.

אתמול הודיעו לנו שגם המשמרת הזו מקוצצת בשעתיים ותהיה משמרת של 10 שעות (07:00-17:00) בבניין השני אבל זה לא משנה כל כך.

הקיצוץ הזה הביא להורדה של עוד 10 שעות מהסידור, כלומר נשארו לנו 31 משמרות על 8 נציגים סטודנטים ששתיים מאיתנו בהריון.

בחילוק של 31 משמרות ל8 נציגים זה יוצא 3.8 משמרת לנציג שזה פחות מ4 שאנחנו חתומים בחוזה.

בנוסף אני יוצאת לחופשת לידה בתחילת ספטמבר ואני חייבת את החודשים האלה "לדפוק עבודה" ותכננתי לעבוד לפחות 5-6 פעמים בשבוע כי גם סיימתי ללמוד בתחילת החודש.

שלחתי מייל בשם הצוות לקב"ט שהודיע לנו שזו החלטתו ואין מה לעשות.

לי יש תחושה שזו הרעת תנאים אני רק לא יודעת איך להוכיח את זה ובמהרה כי שבוע הבא כבר אנחנו נעבוד לפי הסידור החדש ואני לא יכולה להרשות לעצמי משכורת כזו.
ספיר
06/07/2016 11:25
שלום

להבנתי בשמירת הריון בתשלום מביטוח לאומי וחופשת לידה בתשלום, גם הוותק בעבודה ניצבר וגם הפרשות לפנסיה ממשיכות.

2 שאלות:

1. האם גם צבירת חופשת מחלה / ימי חופשה ניתנים במצב זה?

2.הפרשות לפנסיה ממשיכות באותם סכומים שהופרשו כשהיה משכורת קבועה? ואם לא כיצד ניתן לדעת מהו הסכום שאמורים להפריש וגם אני ?
טל
20/06/2016 08:15
לפני 3 שנים חתמתי חוזה עבודה בחברה מסויימת.
במעמד החתימה נאמר לי שלא נהוג בחברה לשלם קרן השתלמות ולכן לא הסכימו לשלם לי קרן השתלמות.

אם זאת, נאמר לי בע"פ, באותו מעמד חתימה, שלאחר חצי שנה בתפקיד יתחילו לשלם לי קרן השתלמות.

לאחר שנתיים בתפקיד, במהלכן העליתי 3 פעמים את נושא קרן ההשתלמות וההבטחה שהובטחה לי, עזבתי את מקום העבודה.

עכשיו, שנה לאחר שהתפטרתי, אני רוצה לתבוע את הסכומים שהיו צריכים להפריש לי לקרן ההשתלמות ממקום העבודה הקודם שלי.

השאלה היא, האם יש לי קייס ואם כן, מה הסיכויים שלי לזכות בתביעה?

יש לציין שכמו שהבטיחו לי, הבטיחו לעוד הרבה אנשים קרן השתלמות ויש לי עדויות של 4-5 מתוכם.
עורך דין
06/07/2016 11:10
שלום טל

למרות שאני צריך עוד פרטים רבים על מנת לתת תשובה מלאה ומבוססת, נראה מהדברים שלך שעל פניו אין לך קייס במקרה הזה.

בהצלחה
ס.ס
06/07/2016 11:06
אני עובדת במפעל שסגר את כל המפעל לחופש בגלל הרמדאן, החופש על חשבון העובדים (אפילו שזה לא חג שלהם). זה תקין? יש עובדים שנגמרה להם מכסת ימי החופש שלהם והם משלמים להם את כל תקופת החופש אבל מכניסים את העובד למינוס של ימי חופש.ה

אם כל המצב הזה תקין לפי חוקי העבודה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ