פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 533
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ג'ולי
21/09/2016 08:39
לפני זמן מה החתימו עובדים על נספח לחוזה ובו סעיף שאומר "החברה תהיה רשאית להוסיף ו/או לשנות ו/או להתאים את תפקידי העובד בהתאם לצרכיה מעת לעת, מבלי שייחשב הדבר לשינוי בתנאי העסקתו של העובד"
האם הסעיף הזה אומר שניתן לפגוע בתנאי העבודה של העובד מבלי שזה יחשב להרעת תנאים?

האם הסעיף הזה קביל מבחינה חוקית?

תודה לעונים
פז ר.
21/09/2016 08:38
שאלה לי אליכם ...
אני לפני כחודשיים פוטרתי ממקום העבודה אחרי שנה ושמונה חודשים.

אני אמורה לקבל פיצווים קיבלתי רוב הסכום וחסר לי השלמה שהם טוענים שהביטוח אמור לשלם לי.

בחודש שפיטרו אותי לקחו לי רטרו על הפנסיה העם על כך אני יכולה לטבוע? ואת מי ? אותו או את המנהלת חשבונות שלו
והעם שאני רוצה למשוך את קרן הפנסיה יקח לי חודש ?
רותם
21/09/2016 00:26
שלום,
האם אין באפשרותי כיולדת לוותר על חופשת הלידה??
אני סטודנטית ועובדת במשרה חלקית ביותר ( יום בשבוע), ולא מעוניינת בחופשת לידה. האם החוק מכריח אותי ואת המעביד שלי לאיסור העסקה?
תודה רבה!
רונית
20/09/2016 17:22
שלום,
בחברה שאני עובדת בה הורידו לנו עד כה ניכוי חודשי מהמשכורת עבור דמי מתנות לחגים. הניכוי ירד לפי אחוז מסויים מהמשכורת החודשית.
לאחרונה עדכנו אותנו כי הורדה זאת מתבטלת ולא נחוייב יותר.

לאור הביטול לקראת החגים, רציתי לבדוק האם ניכוי חודשי זה חוקי?
מאז תחילת עבודתי בחברה, כשנה, שילמתי בסביבות 25-30 ש"ח כל חודש.

אודה לעזרתך.
תודה
גננת מחולון
19/09/2016 13:29
שלום רב
רציתי לשאול שתי שאלות
אני גננת בגנים הפרטיים כבר הרבה שנים ובגן הנוכחי זו השנה הרביעית שלי
קודם כל הבחנתי בתלוש שאני מקבלת שכר באוגוסט על 10 ימי חופשה ולא על 14 כמו שהבנתי.. האם זה תקין? יש לציין שהמשרה שלי היא עד 13:00 ויש לי יום חופשי פעם בשבוע... אז מה סך ימי החופשה שאמורים לשלם לי עליהם?
שאלה נוספת: שאלתי את המנהלת שלי לאן נעלמו כל ימי החופשה שלי...לטענתה נשאר לי יום וחצי.. ואז אמרה שהיא מורידה מהחופשה השנתית חמישה ימים מחופשת הפסח.... לפני שלוש שנים חתמתי על חוזה וזה היה כתוב שם... אך הייתי בסטטוס אחר ולא התייחסתי לזה בכובד ראש.... אך השנה כשהמשכורת יצאה ממש נמוכה וחקרתי על שום מה...זאת התשובה שניתנה לי שהורידו לי חמישה ימים של פסח.... יש לציין שהחוזה לא חודש מאז והיה תקף רק לשנת 2013 ...האם זה חוקי להוריד מימי החופשה השנתיים חמישה ימים של פסח?? (בין אם אני חתומה ובין אם לא)
תודה מראש!!
עורך דין
19/09/2016 13:40
שלום לך

אם הדברים מוסדרים במסגרת חוזה העבודה שעליו את חתומה, כמובן שאין בכך כל בעיה, והגם שהחוזה עודכן לאחרונה לפני 3 שנים.

בהצלחה
גננת מחולון
19/09/2016 15:52
אני אחדד את שאלתי ברשותך
לכמה ימי חופשה אני זכאית בשנה אם אני עובדת חמישה ימים בשבוע חמש שעות בכל יום?
האם מותר למנהלת הגן להוריד לי מימי החופשה השנתיים שנצברו לי חמישה ימים של חג הפסח שבהם הגן סגור?
דניאל
18/09/2016 18:37
שלום רב
אני בחנות בשכר שעתי
המעסיק שלי לא אוהב ללכת לפי הספר ותמיד עושה הכל על הקשקש
אז ברצוני לשאול כמה שאלות
קודם כל האם מותר למעסיק שלי להפקיד לי את המשכורת בשתי הפקדות מפוצלות (לחלק את השכר שלי חצי חצי) ולהפקיד אותן אחת צמוד לשניה (בתאריך המקובל בחוק כמובן) והאם מותר לי לדרוש ממנו להפסיק לעשות זאת כי בבנק זה מתקבל רואים זאת בעין לא יפה במידה ואני ניגש לבקש הלוואה וכד'

בנוסף רציתי לשאול לגבי השכר עצמו
התחלתי לעבוד בחנות בתור עובד פשוט (מוכר) בשכר של 35 שקלים לשעה נטו
לאחר כמה חודשים קודמתי להיות מנהל החנות והשכר שלי עלה ל 40 שקלים לשעה נטו
היום לאחר שנה בתפקיד מנהל החלטתי שאני עוזב את התפקיד ושהוא לא בשבילי ושאני מעדיף להיות עובד פשוט בחנות
השאלה היא אם השכר שלי צריך להישאר אותו דבר או שהשכר שלי חוזר לכפי שהיה
(בנוסף אשאל אם המעסיק שלי אמר לי כשדיברנו על עזיבת תפקיד הניהול שהוא לא יוריד לי את השכר וזה היה אחד השיקולים שלי באמת ללהפסיק את הניהול ועכשיו הוא אומר שהוא לא יכול לשלם לי כמו ששילם לי בתור מנהל למרות שהתחייב לכך [בעל פה כמובן])

תודה רבה מראש!
עורך דין
19/09/2016 14:44
שלום דניאל

מותר למעסיק לשלם לך את השכר ב-2 העברות בנקאיות כל עוד התשלום מועבר במועד. אין חקו שקובע אחרת.
לגבי שינוי תפקיד והורדת שכר - ברור שאם תוותר על תפקיד ניהולי מרצונך אין סיבה שתמשיך לקבל משכורת של מנהל.

בהצלחה
דניאל
19/09/2016 15:17
התשובה הייתה חלקית לגבי מה ששאלתי
קודם כל השאלה הייתה אם אני יכול לבקש שיפקיד בהפקדה אחת מפני שהבנק עושה לי בעיות עם המסגרת ועם הלוואות בעקבות זה שרואים הפקדות קטנות ולא הפקדת משכורת אחת גדולה

שאלה שניה לגבי הורדת השכר
כשניהלנו שיחה לגבי שינוי תפקיד הוא אמר שהשכר שלי יישאר אותו הדבר ולא יופחת
בעקבות זה החלטתי בלב שלם לעשות את הצעד הזה
השאלה אם אחרי שסיכמנו דבר אחד הוא יכול לשנות את דעתו
עינת
18/09/2016 18:30
מכיוון שממחר בבוקר הכבישים יהיו עמוסים הרבה יותר מהרגיל בגלל שלא יהיו רכבות, מה אומר החוק על איחור לעבודה?

מי "סופג" את ההפסד של שעות העבודה בגלל הפקקים?
האם זה על חשבון העובד או על חשבון המעביד?

תודה!
עורך דין
19/09/2016 14:45
שלום עינת

כולנו ידענו מראש על כך שהחל מהיום לא יהיו רכבות ולכן מתפקיד העובד/ת במקרה כזה לדאוג להגיע למקום העבודה במועד. זאת בהחלט לא בעיה של המעסיק...

בהצלחה
ת.א
18/09/2016 18:48
שלום רב,

יש לי שאלה: אני עובדת שעתית (מקבלת תשלום לפי שעות). עובדת בחנות בימים קבועים ושעות קבועות (3 ימים בשבוע. 9 שעות בכל פעם למעט יום ראשון - 5.5 שעות).

האם אני זכאית לקבל תשלום על ימי חג אם יוצא לי באותו היום שאני אמורה לעבוד?

נ.ב. אני עובדת 10 חודשים.

אם כן, האם אפשר לצרף לי לינק לנוסח החוק שמדבר על כך?

תודה מראש!
עורך דין
19/09/2016 14:42
שלום לך

לכל עובדת מגיע תשלום עבור חגים לפי הוראות החוק - גם לעובדת שעתית. קראי את הכתבה המפרטת בנושא ומופיעה באתר זה ותקבלי מענה מלא לכל שאלותיך.

בהצלחה
זכיות
אסנת
18/09/2016 19:32
רשום שזכות במגזר הפרטי לילד עד כיל 5 ילד במעון או גן לקבל עבור הילד הראשון 300 שקל ווהשני 200
מדבר על קצבת ילדים??עובדי מגזר פרטי
RE: זכיות
עורך דין
19/09/2016 14:40
שלום אוסנת

שאלתך לא ברורה. נסי להסביר את רצונך שוב ואשתדל לענות ולעזור.

בהצלחה
מלאני
18/09/2016 21:28
שלום רב,
אני עובדת כ 4 שנים במקום עבודה מסויים בהיקף של משרה מלאה ולפני 7 שבועות ילדתי את ביתי השנייה. אני מעוניינת להגיש מכתב פיטורין לצורך טיפול בתינוקת. היקף העבודה שלי הוא משרה מלאה אך ישנן תקופות שהתפקיד מצריך הרבה מעבר למשרה מלאה (ללא תשלום שעות נוספות) ואין באפשרותי או ברצוני לעמוד בזה.
ילדתי ב 29.7
שאלותיי הן:
1. האם יש חובה בחוק לתת הודעה מוקדמת של 30 יום? בחוזה העסקה שלי עליי לתת התראה של חודשיים במידה ואתפטר.
2. ידוע לי שעליי להמתין 90 יום על מנת לקבל דמי אבטלה. אם כך, מה המועד המומלץ לשלוח את המכתב? האם להמתין עד לסיום חופשת הלידה או חודש בטרם מסתיימת? כמו כן, האם מדובר ב 90 ימי עבודה (לא כולל שבתות וחגים) או 90 ימים ברוטו סה״כ?
3. האם לשכת התעסוקה מחוייבת לשלוח אותי לראיונות עבודה בגין עילת פיטורין שכזו ?יש לציין שאני מעל גיל 35
4. מה משך הזמן שאני זכאית לחתום בלשכה בהנחה ואני נשואה, בת 36 עם 2 בנות?
5. מה הסכום המקסימלי שלשכת התעסוקה משלמת נוכח נסיבות אלו?
6. מתי עליי לגשת ללשכת התעסוקה בפועל? ביום שתאריך ההתפטרות נכנס לתוקף או לאחר 90 יום?
תודה רבה מראש,
בברכה
מיכל
עורך דין
19/09/2016 14:39
שלום לך

1. כל עובד מחוייב לתת הודעה מוקדמת לפי הקבוע בחוק.
2. 90 ימי ההמתנה הנם 90 ימים ברוטו אך את יכולה לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי בבקשה לבטל או לקצר את התקופה לאור הסיבות שהובילו אותך להתפטרות לצורךף טיפול בילד.
3. כן
4. תוכלי לבדוק ולקבל תשובה מדוייקת במרכז המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*
5. לפי זכאותך
6. לאחר כניסת ההתפטרות לתוקף

בהצלחה
משה
19/09/2016 13:55
שלום
קיבלתי זימון לשימוע לפני פיטורין שבו רשמו שהסיבה היא חוסר שביעות רצון מרמתי המקצועית, אי שיפור ברמתי המקצועית ואי שיפור מקשר עם הכלב (אני כלבן).
הטענות האלו היו כלליות ולא הציגו סיבות קונקרטיות כגון מעשים\ חוסר מעשים שהובילו לתחושת חוסר שביעות הרצון.
בחרתי לענות לשימוע בכתב ובו העלתי דוגמאות למעשים שלדעתי מראים שיפור ביכולות שלי.
לאחר מספר שעות שלחו לי מכתב תגובה לתגובתי לשימוע עם הכותרת "המשך זימון לשימוע" ובו ענו על חלק מטענותיי תוך מתן סיבות לפיטוריי שלא היו רשומות במכתב השימוע. בסופו היה רשום שאני יכול להגיב תוך יומיים לטענות החדשות בכתב או להגיע למשרד בתיאום מראש.
האם יש "שימוע בהמשכים"?
האם מותר לרשום טענות כלליות לזימון לשימוע ואז להוסיף את את פירוט הסיבות לפיטורין לאחר תגובתי בכתב, במכתב אחר (לא בפורמט הזימון לשימוע)?
עורך דין
19/09/2016 14:04
שלום משה

לא נראה שיש לך הרבה ברירה אלא להגיע לשימוע. המעסיק יכול לכתוב בזימון לשימוע את כל שהוא רוצה ובלבד שהמדובר יהיה בעובדות נכונות לפי הבנתו. במהלך השימוע תוכל להעלות כל טענה נגדית שיש לך. מומלץ להקליט את השימוע.

בהצלחה
עמית
19/09/2016 09:48
שלום,
אני בהריון והחברה בה אני עובדת החליטה מטעמי צמצומים לשנות את נהלי העבודה בחגים. עד כה היינו עובדים בערבי חג חצי יום ובחול המועד סוכות שני שליש יום עבודה. כעת, הם מוציאים את כולם לחופשה מרוכזת בערבי חג ומנכים יום חופשה מלא, לא חצי יום. בחול המועד סוכות נעבוד יום עבודה רגיל מלא. האם זה נקרא הרעת תנאים אם אני בהריון? אני יודעת שזה חוקי לעובדים רגילים, האם גם במקרה שלי? תודה
עורך דין
19/09/2016 13:38
שלום עמית

סביר שאין המדובר על הרעת תנאים במקרה שתיארת.

בהצלחה
שמואל
19/09/2016 10:49
שלום וברכה, עובדת אשר התחילה לעבוד במוקד שיווק טלפוני, אשר הוצג כעזרה למשתחרר (אולם התברר כגוף פרטי לחלוטין), והוחתמה על חוזה עבודה, עם התחייבות לחצי שנה, ובמידה ולא ישולם קנס של 1500 ש"ח בעבור "קורס" החפיפה. העובדת עבדה, עברה חפיפה בסיסית של יומיים, לאחר הפסיקה לעבוד עקב בעיה רפואית מגובה עם אישורים. החברה מצידה לא שילמה את השכר בכלל, התנערה ממנה, המנהלת במקום לא הסכימה לתת את הפלאפון של המעביד, והשתמשה בכל התירוצים האפשריים. ולאחר דין ודברים ארוך הסכימה להפחית אלף שקל. השאלה מה ניתן לעשות ? מדובר על מוקד שקולט עובדות צעירות, ולפי מה שנראה מול הרבה בנות היתה הלנת שכר, ניסיון להכריח עובדת להתפטר, והכול כביכול מגובה עם חוזה שעובר על החוק. האם ניתן את ההפרש לתבוע בתביעות קטנות ? או איך מונעים ממקרים כאלה לפגוע בעובדות אחרות בעתיד ?
עורך דין
19/09/2016 13:22
שלום שמואל

במקרה שתיארת מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת לשקול האם ראוי לפעול משפטית גנד המעסיק או לוותר.

בהצלחה
דורית
19/09/2016 11:21
אני עובדת בבית ספר כמאבטחת.

אני בהריון בשבוע 21 ביום יום לי אני נושאת נשק מחסנית בהכנס ומכסנית נוספת בצד 26 כדורים יחד.

נורא לוחצת לי החגורה והגב שלי כאבי טופת מגיע הביתה בוכה בהריון הקודם רופא תעשייה הורד לי נשק מאותם סיבות.

אבל היה לחברה אופצייה להעביר אותי למוקד שזה נימצא באזור מגורי.

העניין עכשיו שאני יכולה שוב לגשת לרופא תעשייה ויורידו לי את הנשק הבעייה היא שלחברת הבטחה הזאת אין מוקד אלה רק מוסדות חינוך וכולם חמושים ...מה עליי לעשות אני ממש סובלת.מצד אחד יורידו לי נש מצד שני אשב בבית בלי עבודה מצד שלשי פוחדת שיפטרו אותי.
עורך דין
19/09/2016 13:21
שלום דורית

את צריכה לחשוב דבר ראשון על הבריאות שלך ועל תקינות ההריון. פני שוב לבדיקה של רופא תעסוקתי והעבירי את המלצותיו למעסיק שיצטרך למצוא לך פתרון הולם, לפי המלצות הרופא. ולא, אסור לפטר אותך בזמן ההריון - אל חשש.

בהצלחה
מוריאל
19/09/2016 11:23
התחלתי עבודה חדשה אחרי החופשת לידה, ועבדתי שם עד שעה אחת פחות במסגרת חוק שעת הנקה. כעיקרון היה נשאר לי עוד חודש לעבוד בשעה הזאת ואז לעבור לעבוד יום עבודה מלא.

הוחלט לפטר אותי בטענה של הספקים נמוכים. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה? גם אם כבר קיבלתי השנה דמי אבטלה במהלך ההריון, וגם דמי לידה...?
עורך דין
19/09/2016 13:19
שלום מוריאל

על מנת לבדוק את היקף הזכאות לקבלת דמי אבטלה אני מציע שתפני לשיחה עם מרכז המידע של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*

בהצלחה
טליה
19/09/2016 11:27
מהו תהליך החתימה בלשכה אם אני מתפטרת לטובת גידול הילדה? מתי להתחיל לחתום? רק לאחר שאפסיק לעבוד?

רקע: עובדת במקום העבודה החל מ 03/05/2015, בתאריך 19.03.16 ילדתי, חזרתי לעבודה ב- 01.07.16.

העבודה היא במשמרות ולא ניתן להתאים לי תפקיד למשרת אם. הודעתי למעסיק שאעזוב ב-01.10.16 הוא מבחינתו יוציא לי את כל המסמכים והמכתבים הדרושים בכדי שיוותרו לי על 90 ימי המתנה.

מתי עלי לגשת ללשכת העבודה? מתי לביטוח לאומי? מה להביא איתי?
עורך דין
19/09/2016 13:14
שלום טליה

את יכולה לפנות אל המוסד לביטוח הלאומי בכתב ובפירוט, על מנת לנסות לקצר את תקופת ההמתנה של 90 הימים - בהנחה שהתפטרת לצורך טיפול בילד בהתאם לחוק. סביר שיקצרו או יבטלו את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
בת ציון
19/09/2016 11:39
שלום רב.
עובד שעבד 5 ימים בשבוע 8.5 שעות ביום- מבחינה זו אינו זכאי לשעות נוספות, אך בחישוב חודשי הוא עבד 204 שעות, כיוון שהיו 24 ימי עבודה בחודש זה.- האם יש לשלם לו שעות נוספות מעבר ל186 שעות עבודה?
עורך דין
19/09/2016 13:12
שלום בת ציון

התשובה חיובית.

בהצלחה
שאלה
18/09/2016 18:20
עבדה בחברה משנת 2004, התפטרה למען טיפול בילד ביוני 2016. מתחילת עבודתה הופרשו לה 8.33% לפיצויים לביטוח מנהלים.

החל משנת 2011 נכנס לקופות סעיף 14 אוטומטי, כך שמעסיק שמפקיד 8.33% לפיצויים לא צריך להשלים לפיצויים מלאים במקרה של פיטורים או התפטרות בנסיבות מזכות. (אני מדברת על השלמה שנובעת מהעלאות שכר וכאלה).

אני מניחה שההוראה הזאת לא הונחלה רטרואקטיבית ולכן, אם העובדת לא חתמה בשנת 2004 עם תחילת עבודתה על חוזה העסקה עם סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, אזי, לפחות עד 2011 המעסיקה חייבת בהשלמה לפיצויים מלאים.

שכר קובע כיום הוא בקירוב 12,000 ש"ח, ההפרש בין פיצויים מלאים לבין כל מה שנצבר לה בקופה מתבטא בכמה אלפי שקלים.

העובדת פנתה לחברה וזו סירבה לבצע את ההשלמה. האם יש כאן קייס?
מושיק
18/09/2016 17:40
בתודה רבה מראש על תשובתך
עובד במקום עבודה 12 שנים
נמצא בתאונת עבודה כבר שנה עם אישורים על הכל
100 אחוז נכות זמנית עד ינואר.שלחתי כל חומר רפואי לעבודה
ישנו אישור רופא תעסוקתי על אי יכולת לחזור למקצוע
מהעבודה לא שאלו לשלומי מעולם ואני לא מפוטר דיברתי עם אחראי כח אדם
שלחתי אימיילים על מצבי הרפואי לעבודה וביקשתי שיפטרו אותי
לא עונים לי ולא מפטרים אותי
האם כדאי להתפטר בדין מפוטר? או שאני יכול להיפגע בצורה כלשהי מהתפטרות זאת ולהעזר בעו"ד?
בתודה רבה על תשובתך
יצחק
18/09/2016 17:39
שלום. ברצוני לדעת מהוא התאריך האחרון בחודש אשר מחייב לתת לעובד את תלוש השכר שלו.
שרה
18/09/2016 16:06
שלום רב!

אשמח להתייעצות:

התחלתי לעבוד השנה כממלאת מקום של מישהי בחופשת לידה במסגרת חינוך פרטית, שבה החופשות זהות לחופשות משרד החינוך.

עם זאת, התברר שבזמן שכלל הצוות מקבל תשלום על חופשות, אני לא אקבל בגלל עובדת היותי ממלאת מקום.
אשמח לשמוע האם דבר כזה חוקי והאם ניתן לעשות משהו בעניין.

חשוב לציין שכבר עכשיו ידוע כי אעבוד שם חצי שנה ואולי היא תאריך עוד את החופשה (כך שיכול להיות מצב שבו אעבוד עשרה חודשים ואחרי זה לא ישלמו לי על יולי-אוגוסט).

תודה מראש!
סיוון
18/09/2016 15:13
צהריים טובים ושבוע טוב,

התחלתי לעבוד במקום עבודה בחיפה בדצמבר 2012
באוגוסט 2015 נאלצתי לעזוב לנתניה בעקבות העבודה של בעלי והועברתי לעבוד בסניף בנתניה.

לאחר כחודש וחצי גיליתי שאני בהריון ובמהלך ההריון יצאתי לשמירת הריון.

לצערי הרב בעלי לא צלח במקום העובדה החדש וחזרנו חזרה לצפון שם בעלי מצא מקום עבודה חדש.

במיידי עדכנתי במקום העבודה שלא אוכל לחזור עוד לנתניה ושאלו אם ארצה לחזור לסניף חיפה ואמרתי שאחליט לקראת סיום חופשת הלידה.

לקראת סיום חופשת הלידה פניתי למנהל הקודם שלי בחיפה לברר אם אכן יש מקום עבורי.

הוא בדק וחזר אלי בתשובה שכרגע הוחלט לא לבצע שינויים.

אני רוצה להבין אם זה אומר שהם לא נותנים לי פתרון תעסוקתי קרוב לבית ומן הסתם לא אסע כל יום מהצפון לנתניה האם זה נחשב כפיטורין (לעניין האבטלה והפיצויים)?

האם עלי להוציא להם מכתב התפטרות או לדרוש מכתב הפסקת עבודה מהם? מה צריך וחשוב שיהיה רשום בו?
שרה
18/09/2016 14:42
שלום,
המשרה שלי מוגדרת בהסכם עבודה אישי: 4 שעות ביום, 5 ימים בשבוע. בהסכם אף כתוב כי אם יגיעו לי שעות נוספות ישלמו לי לפי החוק.

שאלתי היא: האם בעקבות זה שיש לי הסכם עבודה אישי המעסיק חייב לשלם לי עבור השעות הנוספות מעבר ל-4 שעות ביום ? מסתבר כי הוא כפוף גם להסכם קיבוצי. אבל, אני יודעת כי חוזה עבודה אישי קובע קודם כל.

מה עליי לעשות ?
יוסי
18/09/2016 14:21
שלום אני עובד במשמרות ורצית לדעת כמה זמן מראש צריך עובד לקבל את סידור העבודה השבועי שלו?? והאם מותר למעסיק לתת סידור עבודה כל יום מהיום למחר?? תודה רבה
יעל
18/09/2016 13:05
התחלתי לעבוד בדואר ישראל ב-7/6/2015 דרך חברת כ.א.

במהלך התקופה נכנסתי להריון והודעתי לכ.א וכמובן למנהל הדואר הוא אמר לי שיבדוק מה עושים במקרה כזה ויחזור אליי לאחר כמה ימים הוא ניגש אליי ואמר לי שהוחלט להאריך לי את החוזה, וכשניגשתי לכ.א לבדוק מה זה אומר הם אמרו לי שהשיגו אישור מיוחד ושאין לי מה לדאוג.

ילדתי בשעה טובה בחודש מאי ויצאתי לחופשת לידה אחרי 3 חודש ניגשתי לכ.א ואמרתי שאני מאריכה את החופשת לידה ואני יחזור בע׳ה בנובמבר לאחר כמה ימים אני מקבלת מהם שיחה שבדקו עם הדואר ושאין כרגע תקן אז שאני יחליט או להתפטר לטובת טיפול בילד או שהם יחפשו לי עבודה חדשה, אמרתי להם שזה לא מקובל עליי להתחיל משהו חדש אני עבדתי שם כל התקופה של ההריון ואני לא מוכנה כרגע להתחיל משהו חדש והם אמרו לי שאין מה לעשות ואני צריכה להחליט!

מה עושים?
ע.ח
18/09/2016 13:03
אז ככה, בתחילת יוני יצאתי לשמירת הריון ובשבוע 16 עברתי (לצערי) הפלה. בגלל שאני עובדת בעבודה פיזית (מאוד!!) אני מעוניינת לעזוב את העבודה בכדי לחזק את הגוף שלי להריון נוסף בע״ה.

ביקשתי מהמעסיק שלי להפגש ולדבר, הסברתי לו שאני מבקשת שיחה אישית ושיודיע לי מתי הוא יוכל להפגש, כמובן ציינתי שזה דחוף.

פניתי אליו כבר כמה פעמים והוא מתעלם! מן הסתם, אני לא רוצה לוותר על הפיצויים שלי, מה גם שאני כבר לא בשמירה... כרגע גם לא עובדת ולא יכולה לעבוד עד שלא מתפטרת. אני לא יודעת מה לעשות עם המעסיק וכבר לא נעים לי לנסות להשיג אותו ולשלוח סמס לגבי פגישה - שיחה איתו.

כמו שכבר כתבתי, לא ממש רוצה להכנס למצב בו אצטרך לפנות לעו״ד, מכתבים או איומים וכו׳. מה עושים?
שי
18/09/2016 12:57
יש לי שאלה

אשמח לעזרת מי שמתעסק בתחום...

אם מישהו מובטל וחותם אבטלה.

בזמן זה הוא מקים חברה על שמו אך עדיין לא מושך משכורת מהחברה (בעיקר מתעסק בהוצאות והכנות לקראת פעילות החברה).

האם הזכאות לאבטלה מתבטלת לו או שהוא זכאי להמשיך לחתום כל עוד לא נמשכה משכורת לחשבון הבנק שלו?
יובל
18/09/2016 12:13
שלום ושבוע טוב

הגשתי תלונה על הלנת שכר נגד המעסיק (כבר הפך להיות המעסיק לשעבר), מילאתי את הטופס והגשתי תלונה לפי ההוראות והכל תקין. השאלה שלי היא האם אפשר להוסיף ולהגיש נספחים לתלונה לאחר שכבר הגשתי אותה ועד כמה זה יעיל ויכול לעזור?
הילה
18/09/2016 11:11
שלום רב
האם מעסיק יכול לחייב אותי לנסוע להדרכה בעיר אחרת (43קמ מרחק)?
ורד
18/09/2016 11:04
אני בשבוע 38 להריון עם צירים לא סדירים. במהלך ההיריון לא ניצלתי את הזכות ל40 שעות לבדיקות בהריון. רציתי לדעת האם אוכל להעדר מהעבודה בגין השעות האלה בהצגת אישור רפואי שאני עם צירים?
כמו כן עלי לציין שנותרו לי ימי מחלה בודדים כי אני עובדת כעת עד השעה 13:00 במקום עד 16:00 על חשבון ימי המחלה שלי, לפי החלטת רפואי תעסוקתי.
אשמח לתשובתכם בהקדם.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ