פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 516
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קרן
14/11/2016 14:26
בנוגע לתשלום ימי חג, חיפשתי באינטרנט ונראה כי מי שעובד במשרה מלאה ועבד יום לפני ויום אחרי החג מגיע לו תשלום. השאלה היא מה מוגדר יום אחרי ויום לפני?

ערב חג הוא יום לפני או היום שקדם לערב החג? כמו כן, צאת חג הוא יום אחרי או היום שלמחרץ החג נחשב ליום אחרי?
מקווה שהייתי ברורה.

תודה מראש
יעל
14/11/2016 12:45
עבדתי במהלך חודש ספטמבר בחברה שמספקת לוקרים לתלמידים בבית ספר. במסגרת יום הדרכה קיבלתי וחתמתי על מספר דברים ששייכים לחברה (חותמת על מנת להפקיד צ'קים, מנעולים ללוקרים, מדפים למכור לתלמידים וכו'). נאמר לנו שיבואו לאסוף מאיתנו את הדברים בסיום הפרויקט.
נניח בצד את העובדה שאמרו לי ולעוד עשרות אנשים שהעבודה היא לחודש, ורובנו פוטרנו תוך 3-6 ימים, פשוט כיון שנגמרו בתי הספר בהם זקוקים לנו, נאמר לי שיבואו לאסוף ממני את הדברים וזה לא קרה.
בשלב מסוים, לקראת סוף חודש ספטמבר, התבקשתי לשלוח בדואר רשום את כל הציוד. ביקשתי שיבואו לקחת אותו ממני כפי שסוכם כיון שאני רוצה שיראו שכל הדברים עליהם אני חתומה אכן החוזרו לחברה. לאחר שיחה ארוכה ומייגעת, המנהל אמר לי שיגיע לקחת ממני את הציוד. עד היום הוא לא הגיע לקחת אותו ממני. בכל שיחת טלפון הוא מתנצל ואומר ש"יגיע במהלך השבוע" אך זה לא קורה. האם אני מחויבת להחזיק בציוד עד אינסוף?
האם יש לי זכויות כלשהן? או שכל דבר שמובטח לי בטלפון לא באמת נחשב חובה של המעסיק?

תודה מראש
גננת
14/11/2016 11:58
אני עובדת כגננת במשרד החינוך..
ילדתי בתאריך 15/9/16
8 אני בחופשת.לידה עד 22/12.
ב23/12 יום שישי אני צריכה לחזור לעבודה
25/12 יום חופשי שלי ואחכ מ 26/12 חופשת חנוכה...
אני רוצה להאריך את החופשה (לקחת חופשת מחלה שבועיים) אחרי חופשת חנוכה.
האם זה אפשרי?
והאם לא אחזור לעבודה ב23/12 אקבל משכורת של חופשת חנוכה??
רחל
14/11/2016 09:45
שלום,
רציתי לברר האם הדבר הוא חוקי לא לשלם עמלה לעובד, שהשכר מורכב משכר בסיס ועמלות לפי מכירה.
ביצעתי מכירה אך באמצעי תשלום טעיתי ויצא כי החברה שילמה מע״מ פעמיים.
החברה מסרבת לשלם עמלה עבור מכירה זו אלא אם אדאג להביא מהלקוח חשבונית מקור..
האם הדבר הוא חוקי ונתון לשיקול החברה??
מלי
14/11/2016 08:05
אשה 15 שנה הייתה אחראית על 5 תפקידים במפעל, כיום הגיע מנכל חדש והעביר את כל התפקידים שלה לחמישה אנשים שונים והשאיר אותה עם תפקיד מזהרי.. בלי לגעת בשכר
משה
14/11/2016 07:25
האם מגיע לי כסף במידה והעבודה מספקת הסעה למקום העבודה אבל לא בתוואי סביר?
כלומר במידה ואני גר באשדוד ועובד בנתבג וההסעה מתחילה את האיסוף שלה באשדוד ומשם עובדרת בעוד 3 ערין בדרך לעבודה והזמן הזה לוקח כמעט שעה וחצי -שעתיים לכל כיוון האם מגיע לי כסף על זה?
רן
14/11/2016 00:45
שלום,
עבדתי כחודש וחצי במשרד אצל מעסיקה עצמאית, הוסכם בנינו חוזה על שכר חודשי של 5570 לא כולל נסיעות.

כל חודש אוקטובר עבדתי במלואו לא כולל ערבי חג וחג (לא עבדתי בערב ראש השנה, ובחג עצמו. ערב כיפור וכיפור ובערב סוכות וביום שלמחרת) כל שאר הימים עבדתי.

ב-1 לנובמבר התפטרתי ובתלוש שכר של נובמבר המעסיק לא שילם לי את מלוא הסכום שמגיע לי (כ2500 פחות) בטענה שלא מגיע לי תשלום על החגים כי לא עבדתי שלושה חודשים-קראתי באינטרנט שמי שעובד על משכורת חודשים מחוייב לקבל את כל הסכום ללא קשר לתקופת העבודה. המעסיק לא מוכן לשלם לי ואומר שזה מה שמגיע לי.

מה אפשר לעשות?
רותם
14/11/2016 00:40
נקלטתי לפני שבוע לחברה ולעבודה שממש לא מדברת אליי. חשבתי בהתחלה שאתחבר, אבל לא טוב לי שם.
החתימו אותי על חוזה (שגם אותו קראתי ברפרוף, בהתחלה) שאומר שאם אני מתפטרת זה לפי "הודעה מראש" על פי חוק.
מה זה אומר? אם אני מתפטרת היום, עד איזה יום אני מחוייבת להגיע למשמרת?
אושרית
14/11/2016 00:35
אמי הגיעה בשעה טובה לגיל פנסיה.
נשלחו אליה ע"י ביטוח לאומי טפסים למילוי ובנוסף, צויין שם כי ישנם מספר חודשים (שנה בערך בסה"כ) ב- 37 שנים האחרונות שבהם לא שולמו עבודה דמי ביטוח לאומי.
ישנם שנים בהם טיפלה בי כילדה ולכן לא עבדה, אמרו לה שבעלה משלם עליה בשנים אלו, אבל אף אחד לא טרח לספר לה שזה לא נכון, שבעבר אשה יכלה לא לעבוד ולהחליט לשלם על עצמה מיוזמתה. שנים אלו אבדו כבר.
השנים הנוספות הן שנים בהן עבדה ברציפות, ללא פיטורין או התפטרות בהן חסרים חודשים (כחודשיים כל פעם) בהם שולמו לה דמי ביטוח לאומי.
כלומר, בכל שנה יצא שחודשיים לא שולמו.
במהלך שנים אלו, עבדה דרך חברת כוח אדם אחת ובאמצע העבירו אותה לחברת כוח אדם אחרת.
עשיתי בדיקה דרך כונס הנכסים הרשמי והחברה הקודמת לא פשטה את הרגל, אך אין דרך ליצור איתם קשר.
ממה שהבנו נראה שהחברה הקודמת מוזגה/נקנתה/נעשתה חברת בת של החברה החדשה. העניין לא ברור לנו עדיין.
לצערנו, אמי זרקה את תלושי המשכורת משנים אלו, אבל בתלושי המשכורת שלה משנים אחרונות, מצויין בכל פעם מחדש שהיא עובדת מ 1.10.93 שזה נכון, כלומר יש הוכחה לוותק שלה.
מה עושים בכדי להוכיח שאכן עבדה ברציפות בשנים אלה? קצבת הזקנה שלה נפגעת מכך.
אשמח לעזרה.
שני
14/11/2016 00:34
שואלת עבור חברה:

1. אם הנ"ל עזבה את מקום עבודתה (ר.ע: הודיעה על התפטרותה) עקב הרעה בתנאים, כלומר החוזה החדש השתנו לרעה באופן מובהק, ולאחר ההודעה (שנעשתה בצורה מסודרת) הציע המעסיק הטבה ושינוי בתנאים, האם תוכל עדיין לתבוע בבית דין לעבודה על הרעה בתנאים?

2. האם חוזה שפרקו 10 חודשים (הנ"ל עובדת כעוזרת הוראה בבית ספר) בלבד הינו חוקי? היא שואלת מחשש שהדבר נעשה במזיד ובמטרה למנוע ממנה דמי הבראה, ימי חופשה וכד'.

3. האם חוקי לכונן חוזה שעתי שמשכו עשרה חודשים בלבד?

4. אילו אלמנטים אינם חוקיים בחוזה העסקה?- מציינת בשנית שהיא עוזרת הוראה ולא מורה מוסמכת.

5.1 האם זה בסדר שנתנו לעובדת חוזה שמשכו עשרה חודשים, לאחר מכן כפו עליה חל"ת ולאחר מכן ביקשו חתימה מחדש על חוזה עדכני לשנה הנוכחית?

5.2: האם במסגרת החל"ת צברה העובדת וותק על פי חוק?

תודה למשיבים!
דבי
14/11/2016 00:30
שלום,

רציתי לשאול את המומחים לענייני עבודה: האם זה חוקי לתת משכורת אחרונה בצק ולא הפקדה לחשבון כפי שהיה לפני ההתפטרות ? (זאת אומרת שהצק יהיה ב-9 לחודש אבל להפקיד לחשבון ועד שיפרע זה עוד כ-4 ימי עסקים).

המעסיק לא הפקיד 3 חודשים את חלקו לפנסיה. מה עושים ?
מאור
14/11/2016 00:28
שלום לכולם

אני עובד שכיר בהיקף משרה מלאה בשכר גלובלי של 7500 שקל לחודש.

אני עובד אצל המעסיק כבר 6 חודשים והוא עדיין לא הפריש לי פנסיה..איך עושים חישוב הפרשת כסף לפנסיה? מעוניין לתבוע (יש עוד סעיפים).

תודה
ניקיטה
13/11/2016 23:56
שלום לכם.

אני כותב פה בעניין אמא שלי, היא עובדת כמעט 7 שנים במפעל. המפעל ממוקם במרחק לא רב.

בעוד 3 חודשים מעבירים אותו לקיסריה שזה ממוקם כ50 קמ מביתנו, מרחק הרבה יותר גדול מעכשיו.

כידוע לי בחוק זה נחשב הרעת תנאים, פלוס העבודה מעל 40 ק"מ מהבית והיא אמורה לקבל מכתב פיטורים עם פיצויים מלאים. האם זה כך?

המנכ"ל לא מוכן להביא מכתב ולא פיצויים ודורש שהיא תיסע כל יום באוטו מחצית הדרך ומחצית שניה בהסעה מאורגנת אל מקום העבודה (דבר שמבחינת זמן הוא בלתי אפשרי מבחינת סדר היום שלה ומחוייבות אחרות) זה מכניס אותנו לבעיה כלכלית קשה עד שהיא תמצא עבודה.

מה קבוע בחוק ומה אפשר לעשות?

תודה רבה לעונים!
ליאת
13/11/2016 23:38
עובדת במשרד ממשלתי, שמועסקת דרך חברה חיצונית מזה 4-5 שנים, כאשר המעסיק החיצוני הפסיד במכרז ודורש מהעובדת להתפטר במידה והיא לא רוצה לעבור למקום אחר שהוא מציע לה, עם שעות ותנאים שלא מתאימים לה... מה עליה לעשות?
להתפטר, כי אין לה ברירה? ואז לא תקבל גם פיצויים או שמא, לא להגיש מכתב התפטרות עד שיפטרו אותה? או בכלל בגלל הרעת התנאים, גם אם תתפטר דינה יהיה כמפוטרת? מה אומר החוק?
תודה מראש על העזרה
זיו
13/11/2016 20:16
שלום רב.
אני עובד בחנות בגדים מזה 4 שנים מעולם לא היה לנו כיסא אשר מוצב ליד הקופה ולא בשום סניף ברשת.
ברצוני לדעת האם העניין חוקי?
נישה
13/11/2016 20:00
שלום רב
ברצוני לברר אם ניתן לעשות ביטוח פנסיוני לעוזרת בית מחודש זה, ולא להתחשב בשנות עבודתה.
העוזרת התנגדה כל הזמן לביטוח הפנסיוני, וברצוני לנסות לשכנעה לעשות זאת. השאלה שלי האם ניתן לעשות זאת מעכשיו ולא מתחילת עבודתה.
תודה
נישה
עבודה
אנגילי
13/11/2016 19:50
אני קיבלתי חתכים בעבודה אני אמורה לשאר בעבודה בשביל לקבל משכורת או ללכת לבית חולים?
דור
13/11/2016 19:15
אני בת 24 שנה, עובדת בסופר עם ותק שנה וארבעה חודשים.
סובלת מכאבי גב עקב עקמת בעמוד השדרה ,ורוצה לעזוב העבודה האם אני יכולה גם לקבל את זכויותי
מאור
13/11/2016 19:04
עבודה
מרינה
13/11/2016 18:37
אני עובדת במקום עבודה כבר 4 שנים.כל שנה אני חותמת מחדש על חוזה עבודה וטופס 101.השנה לא החתימו על חוזה עבודה ומתחמקים פשוט. האם זה חוקי? ואם זה יכול לפגוע בי בצורה כלשהי?
מרינה
13/11/2016 18:31
אני עובדת במעון כמטפלת.4 שניםתמיד היה אוכל שאפשר לאכול או אפשר להיכנס למטבח ולהכין אוכל מהמצרכים של המעון או ממצרכים שהבאתי מהבית.
השנה נכנסה מנהלת חדשה שדינתה את כל מה שהיה .מהיום אי אפשר להכין אוכל במטבח של המעון וגם אם הבאתי את המצרכים אסור לי להכין שם כלום מלבד לחמם במיקרו. האם זה נקרא הרעת תנאים בעבודה? יש אוכל של הילדים אבל אני צמחונית ולא אוכלת את האוכל של המעון אז יוצא שאני עובדת 8 שעות רעבה
מרינה
13/11/2016 18:28
שלום אני עובדת במעון כמטפלת,לפני 7 חודשים ילדתי . כרגע אני מעוניינת לעזוב את מקום העבודה מסיבות אישיות (בכתב ארשום לצורך טיפול בילדה שלי כדי לקבל את הפיצויים) השאלה אם נגיד אני עוזבת ואחרי חודש מתחילה מקום עבודה חדש זה מותר או שזה יכול לפגוע לי בפיצויים?
ירון
13/11/2016 18:05
שלום רב
הנני עובד בענף המלונאות בשכר חודשי גלובלי מחודש אוגוסט השנה, ובחודש אוקטובר יצאתי לחופשה כך שעבדתי רק 4 ימים בחודש זה ולא שולמו לי 5 ימי חג בטענה שאינני עובד 3 חודשים.
האם זה נכון גם לעובד בשכר חודשי גלובלי?
ירון
13/11/2016 18:09
הנני חתום בהסכם קיבוצי וחבר בהסתדרות
אנה דניאל
13/11/2016 14:49
שלום רב,
עבדתי שנתיים בחברה בע"מ שמפעילה מוסך. בחברה קיים שותף אחד קבוע שקיבל אותי לעבודה (מעין בעלים/מנהל ), שכל פעם מביא משקיע חדש לחברה. במהלך שנתיים אלו התחלפו כבר שלוש "משקיעים" - מנהלי המוסך, אשר אחרון שבהם פיטר אותי תוך הפרת זכויותיי. לפי נסח החברה שהוצאתי ראיתי כי קיים דירקטוריון ובעל מניות יחיד בחברה - אישה שבכלל לא קשורה לחברה או למוסך וככל הנראה מדובר ברישום פיקטיבי על מנת להתחמק מחובות. אני מתכוון להגיש תביעה נגד החברה עצמה, בעלת המניות הזו שרשומה וכן נגד המנהל הקבוע שקיבל אותי לעבודה בפועל... אני חושש שעל שמה של החברה לא רשומים שום נכסים ואמצע את עצמי מול שוקת שבורה אם אזכה בתביעה.. את מי אני יכול וצריך לתבוע?
תודה רבה.
עורך דין
13/11/2016 15:29
שלום לך

המדובר ככל הנראה במקרה מורכב כפי שאתה מבין, לכן ועל מנת לייעץ לך לגבי דרך הפעולה הטובה ביותר אין מנוס מפניה אישית לעורך דין, שיקבל ממך תשובות לכל השאלות הפתוחות, יבדוק את חוזה העבודה ותלושי השכר שלך - וינחה אותך לגבי דרכי הפעולה האפשריות והראויות.

בהצלחה
הריונית
13/11/2016 13:09
שלום, שמי ירדן אלול
רציתי לברר בנושא יעוץ משפטי בתחום העבודה. הסיפור שלי בקצרה הוא כזה:

עובדת במקום 3 וחצי שנים. התחתנתי בסוף מאי 2016 והמשכתי לעבוד בירושלים על אף מעבר המגורים לעיר אחרת. כחלק מהסכם ההישארות בעבודה סוכם שתשלומי גובה הנסיעות יעלו ל 600 שח ומכיוון שסכום זה לא מכסה את תשלומי הדלק הובטח על ידי המנהלת הישירה יום עבודה מהבית ובימים שהמנהלת נמצאת במשרד נסיעה איתה ברכב השייך לעבודה ממקום המגורים למשרד, דבר שבפועל קרה מס פעמים מועט ולאחר הודעה על הריון כלל לא.
בתחילת ספט׳ קיבלתי הודעה על פיטורים תוך שבוע מיום ההודעה, בעקבות הקושי שבתחילת הריון, מספר ימים לאחר ההודעה הקאתי תוך כדי נסיעה והודעתי על חזרה הביתה בשל קושי להמשך נהיגה בשלב זה המעסיק עוד לא ידע על ההריון, יום למחרת הודעתי על ההריון טלפונית מה שהתקבל כאכזבה בידי המעסיק שדרש לפטר אותי מספר ימי קודם לכן. קיבלתי ימי מחלה כבר כחודש וחצי בשל חוסר תפקוד וקושי גדול בנהיגהשל כשעה וחצי למקום העבודה, כששאלתי לגבי האפשרות לנסיעה עם המנהלת הישירה כפי שהובטח נדחיתי מספר פעמים בטענה שהדבר לא אפשרי ושהיא לא חייבת לעשות כך. בינתיים, נמצאה לי מחליפה בעבודה- מחליפה אותי בשולחן בו אני יושבת ומבצעת את העבודה שלי, יתרה מכך הכניסה ליומן, למערכת ולמיין העבודה נ ח ס מ ו על ידי שינוי סיסמה והועברו לעובדת המחליפה! קימת כאן התנכלות , השאלה האם ניתן להוכיח לאור הנתונים?
בנוסף, דמי הנסיעות וימי המחלה לא משולמים באופן מלא, התססה של כל עובדי המשרד ועוד.
עורך דין
13/11/2016 14:24
שלום ירדן

התיאור העולה משאלתך מעלה מספר בעיות אפשריות בהתנהלות המעסיק כלפיך. אני ממליץ לך לפנות ללא כל דיחוי לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עו"ד המתמחה בדיני עבודה. רק לאחר התייעצות כאמור תוכלי להבין איך מומלץ וראוי לפעול מול המעסיק.

בהצלחה
אופיר
13/11/2016 12:34
בוקר טוב

האם על פי החוק על המעסיק לשלם את ימי החגים (ראש השנה יוהכפ סועות ושמחת תורה) באופן מלא? אלו הרי חופשות שמחויבות על פי חוק? האם מופחתים ימי חופשה בגין ימים אלו?

ושאלה נוספת בעניין הזה- האם חופשה בחול המועד סוכות ובערבי חג אמורה להפחית יום חופשה שלם או חצי?
האם יש הבדל בין עובד בשכר חודשי לעובד בשכר יומי ?

תודה
זרינה
13/11/2016 12:31
התחלתי לעבוד בחברה מסויימת בתפקיד א
לאחר מספר חודשים קודמתי לתפקיד ב וכמו כן השכר עלה גם.
כעבור חודש בתפקיד החדש, מצאו אותי כלא מתאים.קיבלתי הודעה שמחזירים אותי לתפקיד הישן ומחזירים גם לשכר הישן
זאת לאחר שכבר קיבלתי במהלך החודש האחרון את השכר החדש.
לא חתמתי על שום חוזה
האם זה נחשב להרעת תנאים?
רינה
13/11/2016 12:29
שלום
אני רוצה לשאול
בחודש היו 9 ימי חג שהעסק שבו אני עובדת היה סגור
האם אני צריכה תשלום עבור 9 ימי חג עקב כך שהמקום היה סגור
או רק 5 ימים בלבד
כי בערבי חג העסק שבו אני עובדת תמיד סגור
האם המנהל שלי צריך לשלם לי את הימים האלה במלואו או שלא?
ולא נעדרתי שום יום לפני כמובן
תודה מראש אל העזרה
גילה
13/11/2016 12:14
מסרתי למעסיק שלי אישור בדיקות הריון - 3 שעות ליום אחד בחודש.

המעסיק שילם לי רק 2.30 בטענה שהוא משלים רק לממוצע החודשי.

דהיינו, אם הממוצע החודשי שלי הוא 7 שעות ליום, הוא משלים לי רק עד 7 שעות מאחר ולטענתו אני עובדת ע"ס שעתי.

האם זה נכון ומה אפשר לעשות בנידון?
תודה!
יהונתן
13/11/2016 11:43
שלום לכולם,

אני עובד במגדל מגורים, בעמדת הקבלה במשרה מלאה, 6 פעמים בשבוע.

אני עובד קבוע בימי שבת (ואני מעוניין בכך).

לפתע קיבלנו הודעה מחברת השמירה, שקיימים חוק/תקנה שלא נאכפו עד כה, שמחייבים את אלו שעובדים בשבתות, להמנע מעבודה בשבת אחת בחודש. כלומר תמיד להחסיר שבת אחת. במילים אחרות, איפ אפשר לעסשוה בכל השבתות באותו חודש. לדוגמא: אם בחודש יש 4 שבתות, מותר לעבוד רק 3 שבתות. מיותר לציין במדובר בפגיעה כספית משמעותית.

ביררתי בעשרות אתרי שמירה/קבלה אחרים, וחברות אחרות, ובאף אחד מהם לא נאכף "עקרון" זה. יתרה מכך, אף אחד לא שמע עליו.

עברתי על חומר רב ברשת, בהסכמי הרחבה, וחקיקה הנוגעות לתחום השמירה, ובשום מקום אני לא מוצא חוק/תקנה כאלו.

האם מישהו יודע אם קיים דבר כזה? ואם כן, האם חובה לאכוף אותו?

תדה מראש, יהונתן.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ