פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 502
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אילן קמר
27/12/2016 10:46
שינוי מקום העבודה לעיר מרוחקת מפתח תקווה לאופקים
כל יום אני נוסע שעתיים כל צד כבר 7 שנים ממוצע 4 שעות על הכביש הלוך חזור
הנושה הוא אם אני זכאי לקבל פיצויים ? 100%
ליאת
26/12/2016 20:17
שלום
אני סובלת גם מכאבי גב, אם ברופא נותן לי חופש מחלה של חודשיים-חודשיים וחצי בגין כאבי הגב, ואני ממשיכה ברצף את הקדמת חופשת הלידה המעסיק לא יכול לפטר אותי נכון?
תודה
ליאת
26/12/2016 20:14
שלום
אני בהריון ורוצה לסיים לעבוד ולא להתפטר.
האם ניתן לבקש חל"ת זמני מהעבודה (ל-3 חודשים) -ואז לצאת לחופשת לידה מוקדמת? האם זה מצריך/מחייב אישורים כלשהם? או שמספיק לבקש מהמעסיק שאני רוצה להיות בבית על חשבוני במקום להוציא מחלה לעיתים קרובות כי אני לא מרגישה טוב.
האם הצעד הזה יכול להשפיע על קבלת דמי לידה? פיצויים? פיטורים? איבוד זכיות כלשהם?
מה עושים?
תודה רבה
רינה
26/12/2016 11:44
שלום,

עבדתי בהסכם של שכר+תוספת שנתית חד פעמית בצורת קבלת עמלה/בונוס בשיעור מסויים ממחזור שהתקבל בעד שרותים שניתנו עבור תיקים שטופלו על ידי. לצורך חישוב המחזור הוגדר בהסכם כי החישוב יהיה לפי מחזור על בסיס מזומן לפי שנה קלנדרית.

כיצד יבוצע החישוב במועד סיום יחסי עובד מעביד?

המעביד טוען שבחישוב עבור שנת 2016 ילקח בחשבון המחזור רק עד המועד שהייתי בפועל עובדת. על התקבולים בגין תיקים שעבדתי עליהם ושכ"ט בגינם התקבל לאחר שעזבתי-לא ילקחו בחשבון. האם טענתו הגיונית?

כמו כן לצורך פיצויים האם אותה עמלה/בונוס אמור להילקח בחשבון?
מ.ב
26/12/2016 10:39
שלום רב,
לפני שלושה ימים בעלי עבר ניתוח מעקפים.
במקום העבודה שלי עדכנו כי מגיעים לי 6 ימי חופשת מחלה על חשבון ימי המחלה האישיים שלח. אשמח לדעת האם אין על פי חוק ימי מחלת בן זןג?
זיוה
26/12/2016 10:01
אני שבוע 9 ו-4 ימים אני סובלת ממגרנות באופן מאוד תדיר הדבר גורם לי בתחילה לריצודים בעיניים ולאחר מכן טשטוש ראיה בשדה הראיה ואני רואה תקין רק מבט ישר וטווח הראיה מצטמצם לאחר מכן מתחיל לי כאב מאוד מאוד חד שתוקף אותי בהריון בצורה שבועית ואף יותר רופא הנשים שלח אותי לנוירולוגית שהמליצה על שמירת הריון אין טיפול מונע בזמן הריון במיוחד כי אני גם סובלת מאנמיה לאור התנהלות של ביטוח לאומי ואני יודעת לצערי כיצד זה עובד אני חוששת שלא יאשרו לי את השמירה משום שלטענתם זה לא מסכן אותי או את הילד אך במצב כזה אני יכולה ליפול , בנוסף העבודה שלי היא מול מסך מחשב 7 שעות ביום ובנוסף גם עם אוזניה ולקוחות שמדברים איתי כל היום מאוד קשה לי לתפקד אך איני יכולה לאפשר לעצמי לא לעבוד ולחיות ממשכורת אחת.

אשמח לדעת אם מישהי הגישה בעבר שמירת הריון בשבוע מוקדם כזה ועל תופעת מיגרנות וכיצד הסתדרה עם ביטוח לאומי.
קריסטינה
26/12/2016 10:00
3 חודשים לפני הלידה אני החלפתי את עבודתי לעבודה מהבית במשרה חלקית עקב סיבות משפחתיות.
כמובן שלפני זה עבדתי משרה מלאה.
המשכורת שקיבלתי במשרה חלקית היה בהתאם.
כשהגשתי את הבקשה לדמי לידה, צירפתי מכתב עם בקשה שיחשבו את הדמי לידה לפי משכורת של חצי שנה ולא של 3 חודשים אחרונים. כי 3 חודשים לא משקפים את המצב בפועל.
אך כמובן שזה לא קרה...
קראתי שיצא חוק שביטוח לאומי צריך לחשב את הדמי לידה לפי חצי שנה האחרונה. אך לא מצאתי מידע האם החוק נכנס לתוקף.
שאלה - האם אני יכולה לערער על הסכום ששולם על פי ביטוח לאומי ולדרוש שיחשבו לפי חצי שנה או שזה אבוד?
תודה מראש לכל העונים.
תום
שלום,
אני עובד ברשות מקומית בתור קב"ט מוסדות חינוך חצי משרה ועוד חצי משרה בתפקיד מזכיר בשירות הפסיכולוגי. בתלוש שכר רושמים לי רק מזכיר כתקן מלא. התקן של הקב"ט מסובסד ע"י משרד החינוך, והחצי תקן הנוסף ע"י הרשות. התלוש שכר צריך לשקף בדיוק מה שאני באמת מבצע. האם התנהלות הרשות תקינה? (הראי יש נגזרות לתקן הקב"ט מבחינה כספית) חשוב לציין גם שאני מבצע קורס קב"טים מטעם משרד החינוך כך שהקורס יקנה 200 שעות לגמול השתלמות וגם את זה אני מפחד שלא יתנו לי, בגדול תחושתי שמנסים לחסוך כמה שיותר מבחינת עלויות שכר... אשמח להתייחסות.
קארין
בוקר טוב

מקווה שתוכלו לעזור ולהסביר:

אני בשבוע 31 ונדרשתי לשמירת היריון. אני קצת מבולבלת מכל הנושא הבנתי שאני צריכה לא לקבל שכר מינימום חודש כדי שאוכל לתבוע. הבעיתיות מבחינתי הינה שאם כך זה אומר שבשכר דצמבר המשכורת תהיה נמוכה (על חצי חודש) וזה יוריד לי משמעותית את חישוב השכר בחופשת הלידה.

בלי קשר התקרה של ביטוח לאומי יוצר נמוכה מהשכר שלי. מה הדרך הכי אידיאלית לפעול בנושא? יש לי גם ימי מחלה בערך חודש ועוד איזה 20 שעות היריון.

אודה להארות.
ר.י
26/12/2016 09:57
אני עובדת במקום עם הסכם קיבוצי,
ההסכם הקיבוצי אומר לדוגמא שמנכים לעובד שעה הפסקה בכל משמרת, עם הזמן כל אחד והוותק שלו וההתקדמות שלו במערכת המנכ"ל לפי שיקול דעתו שינה תנאים לעובדים, יש כאלה שלא מנכים להם בכלל הפסקה ויש כאלה שמנכים רק חצי שעה, או שלדוגמא מקבלים עבור נסיעות 40 ש"ח במקום 25 ש"ח, המנכ"ל עזב ונכנס מנכ"ל חדש, האם מותר לחזור לתנאי ההסכם הקיבוצי? או שזה הרעת תנאים?

תודה מראש על התשובות
ליאת א.
26/12/2016 09:55
עבדתי כמעט 7 חודשים כמנהלת משרד עם מספר בוסים שנתנו לי מגוון גדול של תפקידים.

פתאום הוחלט "להלביש" עליי תפקיד נוסף של מכירות, הובטח לי בונוס שלא ניתן לי ולמרות זאת המשיכו לדרוש שאעשה את קידום המכירות, בנוסף למגוון תפקידיי הרבים.

הרגשתי תחושת ניצול איומה, משסירבתי שזה יהיה תפקידי הנוסף, הודיעו לי מעכשיו לעכשיו שאני מפוטרת ושעליי לעזוב את מקום העבודה במיידית (למרות שסייעתי רבות במכירות והסכמתי שבמידה ויהיה לי זמן פנוי אעשה את זה, למרות שלא שולם לי על המכירות), אבל לא היה לי זמן פנוי בגלל עומס העבודה שניתנה לי.

א. האם אני זכאית לתשלום של שבועיים נוספים?
ב. האם מגיעים לי פיצויים וימי חופשה שלא נוצלו?
ג. האם אני זכאית למשהו נוסף?

תודה רבה לעונים.
שיר
25/12/2016 09:18
בוקר טוב

חברתי עובדת במקום עבודתה כ-9 חודשים.

יצאה לחופשה בחו״ל באישור מעסיקה וכשחזרה ארצה לא חזרה ישר לעבודה מכיוון שלא הרגישה טוב, ניסתה ליצור קשר עם מעסיקה בכדי לחזור לעבודה אך הוא כל הזמן התחמק, בפועל ישבה מס׳ ימים בבית וככל הנראה ההתחמקות היא מכיוון שמעוניינים לפטר אותה, השאלה האם היא אמורה לקבל תשלום עבור הימים בהם ישבה בבית מכיוון שהמעסיק לא ענה לה והאם אמורה לקבל פיצויים במידה ותפוטר ואם כן כמה?

כמו כן האם יש התחייבות מצד המעסיק להודעה מוקדמת?

תודה
עורך דין
26/12/2016 09:45
שלום שיר

היה ולחברתך יש ימי מחלה צבורים היא אמורה לקבל תשלום עבור ימי מחלה כל עוד יש לה אישור רפואי על הימיםן שנעדרה. וכן, המעסיק חייב בקיום שימוע ומתן הודעה מוקדמת לפני פיטורים בכל מקרה.

בהצלחה
ניצה
25/12/2016 09:19
שלום רב,

שנה שעברה התחלתי לעבוד בעבודה נוספת כשכירה,
כיום 7 חודשים לאחר הלידה, חוזרת לעבודה זו, מבקשים ממני לחתום על חוזה חדש כי הישן אבד. לפי מה שאני רואה זה בדיוק אותו חוזה (ואותם תנאים) רק התאריך שבו
התחלתי לעבוד - החודש הזה.

האם יש משמעות לחתימה על חוזה מחדש?

במייל נאמר לי שהוותק יישמר לי. זה תופס אם רשום שהתחלתי רק החודש?

תודה מראש.
עורך דין
26/12/2016 09:44
שלום ניצה

את יכולה לחתום על חוזה חדש כל עוד תנאי העסקתך לא נפגעים רק בקשי מהמעסיק לשנות את מועד תחילת העסקתך לפי המועד שבו אכן התחלת לעבוד עבור המעסיק.

בהצלחה
אסתי
25/12/2016 10:42
בוקר טוב,

אם עובד לא מגיע לשימוע או מודיע ביום השימוע שמוותר על הזכות להגיע האם עדיין המעסיק מחוייב לאחר הודעה זו לפטר כחוק, לשלם הודעה מוקדמת וכו?

ויתור על שימוע לא שווה ערך להתפטרות נכון?
תודה רבה
עורך דין
26/12/2016 09:43
שלום אסתי

לעובד קיימת זכות מלאה שלא להגיע לשימוע, שאז רואים בעובד כמי שוויתר על זכות השימוע והמעסיק יכול להמשיך בהליך הפיטורים לפי החוק. אין לראות בוויתר על שימוע כהתפטרות ו/או ויתור על זכויות אחרות המגיעות לעובד עקב פיטורים.

בהצלחה
מאי
25/12/2016 10:44
בוקר טוב,

אם אני בחופשת לידה מהעבודה של חצי שנה וקיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי מותר לי לעבוד בזמן חופשת הלידה מהעבודה? זאת אומרת לקבל סכום מעבודה אחרת שהיא לא הקבועה אחרי שלושת החודשים הראשונים של החופשה? מבלי להתפטר עדיין מהעבודה?
עורך דין
26/12/2016 09:41
שלום מאי

באתר זה קיימת כתבה מפורטת ומעניינת מאד בנושא חופשת לידה ובהחלט מומלץ לקרוא אותה. תמצאי שם את כל התשובות לכל השאלות שלך.

בהצלחה
לינוי
25/12/2016 14:59
עבדתי בעבודה חודשיים חתמתי על חוזה שאומר שצריך לעדכן חודש פיטורים מראש, ושאם מתפטרת צריכה לשלם קנס של 2000 שקל (כשאני מקבלת 2500 לחודש) ברור לי שהחוזה לא חוקי. הוא מאיים עליי שיקח ממני את הקנס והוא רוצה מכתב פיטורים.

בינתיים ממשיכה להגיע לעבודה מחוסר ברירה ויש בינינו ויכוחים. האם זה חוקי החוזה שחתמתי עליו, האם יוכל לקנוס אותי כספית? יש לציין שהיו 4 ימי הכשרה ושהוא שילם עליהם פחות משכר מינימום ולא היה דמות חיצונית חוץ מאדם אחד שהגיע לשעה להעביר הרצאה על מד"א. תודה לעוזרים.
עורך דין
26/12/2016 09:39
שלום לינוי

לא ניתן לחייב אותך לתת חודש הודעה מראש לאחר חודשיים עבודה ככל הנראה. כנ"ל לגבי קנס - כל עוד לא קיבלת הכשרה מיוחדת בעלות משוערת של 2000 ש"ח לפני תחילת העסקתך, לא ניתן לקנוס אותך "סתם".

בהצלחה
שני
25/12/2016 15:00
התחלתי לעבוד לפני חודש וחצי בסופר כשר ( לא עובד בשישי בערב ובשבת וגם לא נפתח במוצ״ש) כקופאית. כאשר התקבלתי לעבודה לא נאמר לי כי יש מקרים חריגים בהם הסופר נפתח גם במוצ״ש.

טרם התקבלתי לעבודה הזמנתי כרטיס להופעה שמתרחשת במוצ״ש (31.12) עם חברותי והתחלתי לעבוד בסופר בידיעה כי לא תיהיה בעיה, לאור העובדה שהסופר סגור כל השבת באופן קבוע.
לפני כשבוע שמעתי את העובדים מדברים בינהם ועם הבוס כי במוצ״ש (31.12) מתקיימת ספירת מלאי של המוצרים בסופר, אליה מחוייבים להגיע כלל עובדי בסופר.
מעולם לא נאמר לי באופן ישיר מהבוסים שאני צריכה להגיע לספירת המלאי הזו וכמו כן לא נאמר לי עליה כשהתקבלתי לעבודה.

עוד אציין כי בסידור העבודה שנשלח השבוע לא מפיעה כלל ספירת המלאי הזו ומי עתיד להגיע אליה, מה שעוד מוסיף לחוסר הוודאות האם אני מגיעה לשם או לא.

רציתי לדעת האם הבוס יכול לחייבת אותי להגיע לעבוד והאם יכול לנקוט נגדי סנקציות במידה ולא אגיע?
עורך דין
26/12/2016 09:37
שלום שני

אף אחד לא יכול לחייב אותך לבצע עבודה שאינך רוצה לעשות. קחי בחשבון שלמעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר כל אחת ואחד מעובדיו, לפי שיקול דעתו הבלעדי וכל עוד יפעל בדרך ראויה ולפי החוק.

בהצלחה
זהב ישראל
25/12/2016 20:34
שלום
האם יש מרכיב בתלוש שלא חייב בביטוח לאומי ומס בריאות כגון פנסיה או קרן השתלמות או משהו אחר?
עורך דין
26/12/2016 09:34
בוקר טוב

אכן ישנם מרכיבים כאלה. יש באתר זה כתבה מפוקטת בנושא ניכויים מהשכר לטובת ביטוח לאומי של עובדים שכירים. קרא אותה ותקבל מענה מפורט לשאלתך.

בהצלחה
אודליה
25/12/2016 23:10
שלום,
עבדתי אצל מעסיק כמתכנתת תקופה וסיכמנו על תשלום לפי שעות כל סוף חודש.
חודש קודם קיבלתי רק חלק מהסכום כי לטענתו הוא לא מרוצה מהשרות. הודעתי לו שכדאי להפסיק לעבוד ביחד כי אף אחד מהצדדים לא מרוויח מזה, והאתר לא מתקדם, יש בו יותר מידי עניינים שלא הולכים בצורה חלקה והכל לוקח המון זמן. הוא בחר להמשיך ביחד.
עכשיו הוא לא מוכן לשלם כי הזמן שלקח לא מצדיק את העבודה שנעשתה.
הבעיה היא שאין חוזה. זה מילה שלי כנגד שלו.
גם אם נביא מתכנת שיעריך את השעות זה לא יהיה נכון. אני עם נסיון ש כ 10 שנים בתחום ועבדתי על אתרים רבים, באתר ספציפי זה היו הרבה בעיות שלקחו זמן. את זה הוא לא מבין. גם העברת הפרוייקט לשרת אחר גרמה לבעיות ומבחינתו הבעיות נוצרה "ביגללי" וזה לא נכון.
האם נכון לגשת לתביעות קטנות כשזה מילה שלי מול שלו? איזה עוד אופציות יש לי?
בתודה מראש
עורך דין
26/12/2016 09:33
שלום אודליה

המקרה שלך אינו נוגע לדיני העבודה אלא למישור החוזי, בינך לבין ספק העבודה שמסרב לשלם לך. עליך לפנות להתייעצות עם עורך דין לפני שתגבשי החלטה אם להגיש תביעה עקב אי תשלום עבור עבודה שביצעת.

בהצלחה
יפת
26/12/2016 09:16
אני עבדתי למעלה מ35 שנים, הייתי חבר וועד. יו"ר הוועד והסמנכ"ל למשאבי אנוש בחברה ניהלו מו"מ עם ההסתדרות על פיטורי עובדים מבלי שייתר חברי הוועד ידעו ואף לאחר שנחתמו 2 הסכמים קיבוצים.

באחד נאמר במפורש: 2 מקרב העובדים יוצאו לפנסיה מוקדמת ובהסכם הקיבוצי השני נאמר: שכל ההסכמים והתנאים בחברה ימשיכו לחות. אני אדם עיור ושני בעלי המזימה ניצלו את אי יכולתי לקרא והודיעו לי שאני מפוטר אל סמך הסכמה שבין הוועד להנהלה. בקשתי לקבל עותק מהסכם ויו\"ר הוועד הגיש לי 2 דפים משודכים ואין בהם שמות ורק כעבור למעלה מ4.5 שנים, כשהתגלו 2 ההסכמים שקיומם הוסתר והוכחש על ידי החתומים עליהם כולל בהסתדרות.

התברר ש2 הדפים שהוצגו לי כהסכם 1 הינם דף מכל הסכם אחר. המעסיק כתב לביטוח לאומי בעכו ולירושלים: "שאין להם שום הסכם ולא כל מחויבות להוצאתי לפנסיה כל שהיא, כך כתבו גם לשני משרדי עורכי דין וגם לכול המעוניין. כעבור אותם 4.5 שנים הופיעו בביתי יו"ר הוועד והסמנכ"ל למשאבי אנוש בחברה. וחזרו בקולם על המצג השקרי והמטעה וטענו: אין שום הסכם ולא מחוייבות להוצאתי לפנסיה כל שהיא" הפגישה הוקלטה.

בסמוך למועד הפגישה, בס"ד נתגלו 2 ההסכמים הקיבוצים עם חתימת 2 המכחישים והמטעים עובד עיור ומיד הגשתי תביעה לבית הדין לעבודה חיפה. שפסק לטובתי על סמך החומר העובדתי המוחלט, שכלל: הודאה של 2 המכחישים החתומים על ההסכמים וכן הודו בחקירתם הראשית שהתקיימה שבוע לאחר חקירתי הראשית שכחתי לציין שהופעלו עלי לחצים ואיומי פיטורים אם לא אסכים לחתום על הסכם אישי שבו אני מסכים לסיום עבודתי בחברה ובהסכם האישי החברה מתחייבת להוציא אותי לפנסיה מוקדמת במימון החברה ולא אפוטר ככול מפוטר בחברה. לא גילו לי בדבר חובתם להסכם קיבוצי 20000478 +478 והאמנתי שהם דוברים אמת וכי כדבריהם הם עושים עמדי חסד ליפנים משורת הדין בשל מצבי: עיור, מבוגר עם וותק של למעלה מ 35 שנים במשורות.

ההסכם האישי נחתם למעלה מחודש וחצי לאחר כניסתם לתוקף של 2 ההסכמים הקיבוצים 478+479 בפסק הדין שזכיתי בתביעתי נגד המעסיק שהטעה אותי במזימה עם יו"ר הוועד, לא קיבלתי את כל המגיע לי על פי חוות דעת משפטית שהגשתי וכן לא ננקטו כל צעדים נגד ההטעיה וחובת גילוי נאות ותום לב ועוד קמה טעויות. לכן הגשתי ערר לבית הדין הארצי, באמצעות עו"ד שדרש וקיבל מראש את התשלום. דקות לפני הכניסה לדיון בארצי הגיע בא כוחי ואמר לי: "איני יכול לייצג אותך איש זה במקומי ומבלי לתת לי כל הסבר וגם לא מה ביכולתי לעשות לנוכח המצב הנחות שלנקלעתי שלא באשמתי ומיד נכנסנו לדיון בארצי. לנוכח שתיקתו המתמשכת של הזר, שאלתיו: "מתי אדוני ראה את החומר שלי?" והשיב לפרוטוקול "אתמול"...הזר אינו ממשרד בא כוחי לא יודעתי בשום שלב שהוא ייצג אותי.

בית הדין הארצי הנכבד התעלם ממצבי הנחות בדיון וכן מהעובדות שאושרו ואומתו ב קמא ומחוק החוזים וקבע שהסכם אישי שחתמתי עליו תחת מצג מצג שקרי ומטעה מחייב אותי ולא הזכיר את חובת המעסיק להוצאתי לפנסיה מוקדמת במימון החברה ככתוב בהסכם האישי. וקבע תקדים שהסכם אישי מקפח גובר על הסכם קיבוצי שבו זכויות עובד. לפתע נשמעה הצעת פשרה שחלופתה חמורה יותר שתכלול החזרתי למעסיק את כל הכספים שקיבלתי ב קמא. בהפסקה לחצו עלי בא כוחי ומחליפו הזר שאסכים לפשרה כי אחריתה הטלת הוצאות כספיות עלי שלא אוכל לעמוד בהם. מפוחד ומבולבל חזרתי לדיון וחושש מהוצאות שלא אוכל לעמוד בהם ובמגומגם הסכמתי ולא ידעתי מה אני עושה.

נפסק שעלי להחזיר 40000 ₪ למעסיק שהודה ב קמא בתצהירים ובחקירה כי לא קים את חובתו להסכמים קיבוצים ואישי , שיבוטל פסק הדין של ה קמא למרות הנימוקים והציתותים וההפניות למקורות העובדתיים. יש כל החומר המקורי לרבות ההקלטות עם בעלי המזימה וההסתדרות שכולם הכחישו שיש מחויבות להוצאתי לפנסיה אני כיום בין 70 וזה כ 16 שנים שאין לי מנוחה נפשית ועל סף ייאוש. שופטים צריכים לדרוש לחקור ולברר לגילוי האמת, במקרה הזה אינם נדרשים להתאמץ כל החומר ברור כשמש בצהרים. הכול חתום מקורי ורוב העובדות הוגשו גם על ידי בעלי המזימה. מה מביא שופטים לפסק דין שכזה עם כאלה עובדות. מחלות קפצו עלי בשל הצער.

כל בעל מצפון לא יחריש.
עורך דין
26/12/2016 09:31
שלום יפת

המקרה שאתה מתאר בפנייתך הארוכה אינו ניתן להתייחסות מעל גבי פורום, לאור מורכבותו הרבה וההליכים שהתנהלו בערכאות השונות. יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, למרות שאיני משוכנע שבשלב זה יש עוד הרבה מה לעשות.

בהצלחה
גלי
25/12/2016 09:17
שבוע טוב,

חבר שלי עושה מילואים 3 ימים כשהוא בא להגיש את הטופס לביטוח לאומי הם ביקשו ממנו להביא תלושי שכר של חצי שנה אחורה בגלל קפיצות בשכר. אחרי שהוא הביא להם את הטפסים, הם אמרו שזה לא מספיק ושהוא צריך להחתים את כל המעסיקים הקודמים שלו על איזה טופס (חלק מהזמן הוא עבד באילת) ובנוסף לזה אמרו לו שיש לו חוב בביטוח לאומי על סך של 900 שח עקב אי תשלום לביטוח לאומי, למרות שבתלושי שכר שלו יש הורדה של תשלום.

רצינו לדעת מה אפשר לעשות עם זה שהם פשוט מטרטרים אותו כבר חודשיים עם הנושא ולא נותנים לנו תשובה ברורה.

תודה מראש.
ימית
25/12/2016 09:16
אבי נפטר השנה ולאחר קבלת צו הירושה פנינו למקום עבודתו לשם קבלת פיצויים. לאחר הפניה למקום העבודה עדכנו אותנו כי מאחר ויש ילד קטין- בן 15 על אימי להעביר הוכחת אפוטרופוס - אימי היא האם הביולוגי השאלה שלי היא מה נחשב להוכחה? האם ספח ת.ז. מספק? אם לא מה התהליך להוצאת אישור כזה?. בנוסף האם זה נכון שבעקבות פטירה מגיע פיצויים כפולים?
לי
25/12/2016 01:18
שלום,
בחודש נובמבר עבדתי יומיים (לא רצופים) כניסיון בחב׳ מסויימת ועוד כ 9 ימים בחודש דצמבר.
המעסיק רצה לשלם לי את שכר נובמבר עם דצמבר ולהפיק לי תלוש 1 אך התעקשתי לעשות הפרדה בין החודשים.
משקיבלתי את תלוש נובמבר נוכחתי לראות ש:
1. בשכר יסוד הכמות היא 1
2. תחילת עבודה רשום לי 30/11/16 (שזהו היום השני לעבודתי וגם היום האחרון של החודש)
3. במשבצת ״סוג העדרות״ מצויין ״חופש״

שאלתי היא האם אין לי מה לדאוג לנוכח הדברים/הטעויות/השגיאות הללו בתלוש או שמא משהו שם לרעתי.
(אוסיף ואציין שאת תשלום דצמבר כמו גם התלוש בגינו אקבל בינואר כמקובל)

לתשובתכם אודה.
אמנון בר
24/12/2016 15:40
נפצעתי בתאונת עבודה בתאריך 18 לאפריל 2016 .עברתי ניתוח ראשון כתוצאה מהתאונת עבודה ב 1 למאי 2016 .ולאחר מכן ניתוח נוסף ב 20ליוני 2016 . לאחר מכן סידרת טיפולים בכף יד שמאל . ובנוסף לכך טיפולים נפשיים שעדיין לא הופסקו וממשכים עקב התאונה . לאחר 9 חודשים שבה עקב התאונה הייתי ועדיין בחופשת מחלה . ולאחר שרופא תעסוקתי בדק אותי . וכתב מכתב סיכום רפואי עם המלצות עבור המעסיק שלי . קיבלתי מכתב פיטורים מהעבודה ב28 לדצמבר 2016 . ברצוני לדעת האם זה חוקי לפטר עובד . לאחר 12 שנות וותק ולא למצוא לו עבודה חלופית בארגון ? כמו כן מה הם הזכיות שלי ?
מכתב פיטורים ק...
24/12/2016 11:40
איך אפשר לקבל פיטורים בזמן אני בחופש מחלה ?
עדי
23/12/2016 07:24
שלום רב,
אני עובדת במגזר הציבורי. הייתה לי תאונה בדרך לעבודה וכרגע אני בימי מחלה (מוכר כתאונת עבודה). הגשתי מועמדות למכרז פומבי במשרד ממשלתי וקיבלתי זימון ליום אבחון במכון מיון. אני רוצה להגיש בקשה לנציבות שרות המדינה לקבלת הקלות ביום המיון מאחר ויש לי קושי לכתוב ולהקליד עקב התאונה.
האם השתתפות ביום אבחון במהלך חופשת מחלה עקב תאונת עבודה מהווה הפרה כלשהי? האם זה נחשב "עבודה"?
החשש שלי הוא שהדבר יוודע למקום העבודה הנוכחי שלי וחלילה אסתבך
אשמח מאוד לעזרתכם האדיבה
תודה
צוריאל בן דוד
22/12/2016 19:13
אני עובד בתור מאבטח בבית ספר (מוס"ח)
האם שכר המינימום למאבטח מוס"ח יעלה ב1.1.17 ל-28 ש"ח?
ובחודש דצמבר 2017 יעלה שכר המינימום למאבטח ל30 ש"ח לשעה?
והאם אנחנו מאבטחי מוס"ח צריכים לקבל מענק של 1000 ש"ח ב1.1.17 כל הדברים שהזכרתי בעקבות חתימה על הסכם...

בתודה צוריאל.
דוד
22/12/2016 18:15
אשתי שכירה, זכאית למענק עבודה (2015) אך סורבה בגין "עצמאי הגיש דו"ח באיחור" אני בן זוגה, עצמאי והגשתי מסמכים לרואת חשבון בזמן, אך היא איחרה בהגשה.

פניתי לרואת החשבון ותגובתה: "הדוח שלך הוגש בהתאם לאורכות מייצגים של משרדינו."

היא שלחה מייל לפקיד השומה, והתשובה: "על מנת שנוכל לטפל בפנייתך אנא פנה/י למרכז המידע והשירות הטלפוני של רשות המיסים" אז הכדור חזר אלי.

ניסינו הרבה פעמים להתקשר ולא ניתן להשיג מענה אנושי.
השאלה, האם אשתי צריכה להפסיד מענק עבודה בגלל שבעלה עצמאי, ורואת החשבון שלו הגישה דו"ח באיחור? והאם יש עוד מה לעשות?
דגנית
22/12/2016 18:14
שלום לכולם,
התחלתי לעבוד ב20.10.15 וב25.10.16 העבירו בעלים מבלי לשוחח איתי או לסיים את עבודתי הגעתי כרגיל לעבוד ופתאום אני מגלה בעלים חדשים, יש לציין שלא שולם לי פנסיה, את העבודה שלי התחילו לדווח רק ב20.12.15 לא קיבלתי תלושים, לא עשו איתי גמר חשבון ולא קיבלתי פיצויים !! ידוע לי שהחברה בקשיים אני לא יודעת אם הם בפשיטת רגל! השאלה שלי אם אפשר לתבוע את הבן אדם עצמו הרי יש כאן עבירה פלילית...
אוהד
22/12/2016 18:10
אמא שלי עובדת 2.7 שנים במקום מסויים ורוצה לעזוב עקב סיבה בריאותית. אם היא תעזוב בעצמה מבלי מכתב פיטורין, היא זכאית לפיצויים כמו שהיה מגיע לה כאילו פיטרו אותה?

שאלה שנייה,
במידה ואמא שלי מתפטרת ולא מפוטרת, היא זכאית לחתום בלשכה?

תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ