פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 488
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ספיר
13/02/2017 22:37
שלום,

אני במסגרת חופשת לידה ואמורה לחזור עוד שבוע בערך לעבודה (לא הארכתי את החופשה לידה) והבוסית שלי אומרת לי שאני יחזור על תקן מחליפה רק כשמישהו לא יכול להגיע אני יבוא להחליף (אני סייעת בגן ילדים).

לפני שיצאתי לשמירת היריון וחופשת לידה הייתי עובדת 5 ימים בשבוע והיו לי ימים קבועים , הבוסית שלי לא מוכנה לדבר איתי והיא נתנה למנהל חשבונות של הגן לדבר איתי והוא מנסה לגרום לי להתפטר ואומר לי את לא היית קבועה את היית עובדת שלושה ימים בשבוע וזה לא נכון הייתי עובדת חמישה ימים ויש לי את כל הדוחות שעות של כל סוף חודש.

הוא אמר לי שהוא יתקשר ביום ראשון לתת לי תשובה והוא לא התקשר ואתמול התקשרתי הוא שוב אמר לי אני יחזור אלייך שבוע הבא עם תשובה . ואני כבר אמורה לחזור לעובד בעוד מספר ימים.

מה אפשר לעשות איתם מותר להם להוריד לי שעות בצורה משמעותית כל כך ? כי בתור מחליפה זה אומר שאני יעבוד פעם בשבוע ואולי פעם בשבועיים
יעל
13/02/2017 22:35
האם החל ממשכורת ינואר 2017 יש צורך להפקיד את כספי הביטוחים ישירות מול החברות (ולא מול סוכני הביטוח למעט אם הוסדרה הפעילות בתשלום)? האם זה בתוקף למעסיקים של עד 10 עובדים?

לכאורה התקנה מאוד ברור אך לפחות באתר מעסיקים אחד מצאתי תיעוד שמדובר בחברות עם 50 עובדים ומעלה מה-1.2.17.

תודה!
ג.ב
13/02/2017 22:32
שאלה-אני חיילת משוחררת מאפריל 2016 והתחלתי לעבוד בנתב"ג מיוני 2016 בחברה בשם חברת התאמה (עובדי קבל"ן).

אני נמצאת בחברה למעלה מ-9 חודשים ומהמשכורת הראשונה שלי מס הכנסה גבו ממני מס למרות שכשהתבקשתי להציג טפסים במיונים כמו את תעודת השחרור שלי עשיתי זאת וכן ציינתי שאני חיילת משוחררת.

יש לציין שמשכורת הברוטו שלי לא עולה על 8500.
מה לעשות למי לפנות לקבלת החזרי מס והאם הנני זכאית לכך?
חוה
13/02/2017 22:31
לפני מספר חודשים קיבלנו מסמך מטעם מחלקת משאבי אנוש לגבי העלאת שכר מינימום לפי הפעימות העתידיות. בפעימה האחרונה שהייתה נכתב כי השכר יעלה למעלה משכר המינימום. בפועל השכר עודכן לפי שכר מינימום ולא כפי שכתוב במכתב. כשפנינו למשאבי אנוש נאמר כי נעשתה טעות בהקלדה. האם הם מחוייבים להעלות את השכר כפי שצויין במכתב שקיבלנו מס' חודשים לפני כן?
נטלי
13/02/2017 22:29
היי לכולם, אשמח לעזרה.
שואלת עבור חבר-
יותר משנה שהוא עובד בעסק שהוא חלק מרשת, לאחר מכן הוא עבר לנהל באחד מהסניפים. חשוב לציין שהוא לא נכנס כשותף.

הוא שומע כמה קולות של העובדים שמצביעים על כך שבעל הרשת מתכנן "לעשות קטע מסריח" ולהכריז על פשיטת רגל.

שאלתו היא, האם במידה ותהיה פשיטת רגל הוא עלול לאבד את כספי הפיצויים?

במידה וכן, מה כדאי לעשות עוד לפני פשיטת הרגל כדי שהוא יקבל את כספי הפיצויים שמגיעים לו?

תודה
לוטם
13/02/2017 22:28
שואלת בשם חברה:
עובדת במקום שצריכה להחתים כרטיס בכניסה וביציאה אבל יש לה שעות מוגבלות בכל פעם שהיא מגיעה. לפעמים היא נשארת מעבר לשעות המוגבלות שמותר לה והממונה עליה נוזפת בה ולא מוכנה שהיא תישאר ותחתים מאוחר כי היא לא משלמת לה יותר בכל מקרה.
האם יש בעייה מבחינת ביטוח שהיא תחתים ותישאר עוד חצי שעה מרצונה? (היא רק לא רוצה שאם יקרה לה משהו אז זה לא יוכר כתאונת עבודה או משהו כי היא לא החתימה). מה היא יכולה לענות למעסיקה שלה לגבי זה?
גל
13/02/2017 20:46
שלום,התחלתי לעובד לפני ארבעה חודשיים בסנדווציה בשכר מינימום בהתחלה עשיתי ארבעה התלמדיות וכמה משמרות שלא נרשמו במערכת הממוחשבת על הכרטיס עובד שלי מכיוון שלא היה לי אחד כזה .אני רשמתי לעצמי את השעות של אותן משמרות והתלמדיות.שלושה ימים לפני קבלת המשכורת שלי שלחתי את השעות האלה בהודעה לבוס שלי .
בקיבלתי את תלוש המשכורת והשיק ראיתי שהשעות של המשמרות והתלמדיות לא כלולות בה וכשפניתי לבוס שלי בשאלה למה הכסף של המשמרות והאלה לא נכלל הוא הגיב בטענה שלא שלחתי לא בזמן את השעות (לא שזה אחריות שלי לרשום אותן )התפתח ריב ביני לבין הבוס שלי שבוא הוטחו בי צעקות וטענות כאילו חטאתי שביקשתי לקבל את הכסף שמגיע לי.אחרי שבועיים עזבתי את מקום העבודה ועד עכשיו לא ראיתי את הכסף של המשמרות האלה ,כסף שמגיע לי על פי חוק.מי שמכיר את המקום יודע שהבוס הוא אדם שמתנהג בביריונות כלפי עובדים,בחוסר כבוד בסיסי ועם בקשות הזיות ולא הגיוניות .אני בן 18 עוד מעט מתגייס במציאות של הצעירים היום עבדתי בשביל שאוכל להיות עצמאי ולחיות לעצמי כדי לא להוות עול כלכלי להורים שבמילא מתקשים במציאות של מדינת ישראל.
אשמח אם תוכלו להמליץ לי איזה פעולות אני יכול לנקוט בנושא הזה ואיך הוכל לקבל את הכסץ שמגיע לי שמסתכם ב כ800 שקלים .
ע.פ
13/02/2017 18:54
שלום לכולם אני אישה בהריון בשבוע 31.

אני עובדת בחנות בגדים. לפני ההריון ניהלתי את הסניף עד עכשיו זה קרוב לתשעה חודשים ועד היום הייתי מקבלת בונוס מנהלים ככל יתר המנהלים. החודש קיבלתי את תלוש השכר שלי וראיתי שהורידו לי את בונוס המנהלים.

אני כבר לא מדברת על זה שהשכר שאני מקבלת הוא כשל אחראית משמרת או שבמהלך חודש ינואר מנהלת האזור הייתה משחררת אותי הביתה בקביעות.

רציתי לדעת אם מותר לה להוריד לי את הבונוס הזה ככה פתאום בלי התראה מוקדמת והאם יש משהו שאני יכולה לעשות בנוגע להרעת התנאים שהחברה עושה לי מבלי לאבד את דמי הלידה?

אציין ואומר שהבנתי שאם תפוקת העובד יורדת אז אפשר לשנות את השכר אך זאת חנות בגדים שכדי להגיע לדגמים מסוימים אני צריכה לטפס על סולם.
עורך דין
13/02/2017 20:24
שלום לך

לאור שאלתך, אני ממליץ לך לפנות להתייעצות עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך, מהות תפקידך ותלושי השכר שקיבלת לפני ההריון ובמהלכו. אסור להרע את התנאים של עובדת בכלל ולאורך חודשי ההריון בפרט.

בהצלחה
אביחי
13/02/2017 18:55
שלום,

האם אי הגעה לעבודה במשך תקופה של מספר שבועות לדוגמה, יכולה להיחשב כהתפטרות גם אם לא הוגש מכתב התפטרות ו/או שלא נאמר במפורש למעסיק על התפטרות מהתפקיד?

ואם המעסיק יודע על רצוני לסיים את עבודתי אך מודע גם לכך שאני מעוניין לקבל את זכותיי כמפוטר ולא כמתפטר יכולה להשפיע על כך?

תודה.
טל
13/02/2017 12:18
שלום,
אשתי עבדה לפני כ 4 שנים בחברה למשך 9 חודשים, לאחר חצי שנה בעבודה זו לא נפתחה בשבילה קופת חסכון פנסיוני ולא הופרשו גם פיצויים. החברה נסגרה כחודשיים שלושה לאחר עזיבתה של אישתי את החברה.
כיום היא עובדת בחברה אחרת ונאלצה לחכות 6 חודשים בשביל לפתוח קופה ולקבל את ההפרשות החודשיות.
אם אני מבין נכון, אם החברה הראשונה היתה פותחת את הקופה בזמן:
1. החברה היתה מפרישה 3 חודשים של פנסיה + פיצויים.
2. מקום העבודה החדש יכול היה להפריש כבר מ 3 חודשי עבודה לקופה הכבר קיימת.
כלומר, מעשית היא הפסידה 6 חודשי הפרשות.
האם יש משהו לעשות בנידון? החברה נסגרה אבל אולי אולי אפשר לדרוש את ההפרשים מהבעלים? אם כן, מה היא חובת הבעלים של החברה הקודמת במקרה זה?
תודה מראש,
טל
עורך דין
13/02/2017 18:28
שלום טל

האם המעסיק שלא הפריש כספים לפנסיה ניכה משכרה של אשתך את חלקה בהפרשות לפנסיה? ולשאלתך, בהחלט ניתן לפעול לצורך גביית התשלומים מהמעסיק לשעבר, גם אם החברה נסגרה. מומל. לפנות לבדיקה יסודית מול עורך דין.

בהצלחה
תאונת עבודה
13/02/2017 14:26
כחצי שנה אני בבית עקב תאונת עבודה שבה נפלתי קןרבן להתעללות בעבודה. ביטוח לאומי הכיר לי על הדופק הגבוה. בנוסף פיתחתי דיכאון שאני במעקב ולוקחת כדורים לדיכאון כדורי שינה וכדורים לאיזון דופק. וכן מתחילה טיפול פסיכולוגי. ובנוסף מחכה לפגישה אצל רופא תעסוקתי. הגשתי תביעה לביטוח לאומי לנכות מהעבודה. שאלתי היא, האם אני יכולה להגיע לביטוח לאומי לועדה רפואית בלי חוות דעת של רופא תעסוקתי מאחר והועדה נקבעה לי לפני רופא תעסוקתי
עורך דין
13/02/2017 17:47
שלום לך

מוטב לאור מצבך המורכב לפנות לעורך דין המתמחה בדיני העבודה והביטוח הלאומי, על מנת לבדוק לעומק את היקף הזכויות המגיעות לך והדרך למצות אותן.

בהצלחה
קריסטין
13/02/2017 01:52
הבנק עיכל לי משכואת מזערית על סהכ 2000 שהיו מיועגים לשכר דירה לפי משהבנתי הבנק לא רשאי לעכל את כל הסכום מכיוון שזה פוגע בזכויותי מה עליי לעשות?
שמעון
12/02/2017 23:02
האם יש חוק שמחייב את העירייה לתת לעובד שעתי

מרכיב שכר? לאחר כמה זמן? עובד חודשי?

ומתי זכאי על פי חוק העובד לקבל קביעות אם ישנם המלצות חמות מהמעביד לגביו.

מי אחראי לדבר בעיריה?
חאמד
12/02/2017 22:51
מקום עבודה שאני עובד בו החליט להוריד אותי מהסידור בלי להודיע לי על כלום כרגע אני תלוי ומחכה בלי עבודה זו עבודה שניה שלי ..
אוהד
12/02/2017 16:46
שלום רב, עבדתי בחברה בתור מוכר טלפוני במשך ארבעה ימים בלבד. התפטרתי לאחר ארבעה ימים מפני שסגנון העבודה לא תאם לציפיותיי. לא החתימו אותי על טופס 101. (אל אף שביקשתי במשך תקופת העסקתי לחתום על הטופס הנ"ל) נשלח אלי חוזה והסכמנו עליו בעל פה, אך לא חתמנו עליו. נוסף לכך, בכל התקופה מאז שהפסקתי לעבוד אצל המעסיק ביקשתי שנסדיר את עניין החוזה וטופס 101 כפי שדרוש על פי חוק ללא שיתוף פעולה מצד המעסיק. ב-10 לחודש שלאחר הפסקת עבודתי, התבקשתי להגיע לקבל את התשלום המגיע לי. החסירו 230 ש"ח מהסכום שהגיע לי על פי החוזה. וכמו כן, שולם לי בצורה לא חוקית, כלומר, ללא התשלומים הסוציאליים, לרבות, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ונסיעות. ניסיתי לדבר עם המעסיק שלי על מנת לקבל את המגיע לי אך הוא מסרב להסדיר את המגיע לי. מהם השלבים שעלי לבצע על מנת לקבל את המגיע לי על פי חוק? תודה מראש.
אורנית
12/02/2017 16:24
כמה החוק לחייב בתלוש בגין שימוש בנייד?
מחלה
אורטל
12/02/2017 15:42
השכר היומי שלנו נקבע מ16 לכל חודש ועד ה15 לחוד הבא... במידה והייתי החופש מחלה מ30/10/16 - 18/11/16 לפי ממוצע של איזה חודשים אמורים לשלם לי?
אוגוסט , ספטמבר ואוקטובר?
או
יולי , אוגוסט וספטמבר?
תודה מראש
מעיין
12/02/2017 14:18
שלום, רציתי לשאול על עניין השכר הגלובלי, האם המעסיק יכול להוריד לי בשכר כי עשיתי לדעתו פחות שעות בחודש?

למשל - חודש ינואר, דרשו שאעשה 195 שעות (לא כולל שעות של הפסקה) ולכן בגלל שלא הגעתי למכסה זו ירד לי במשכורת.
לפי החוזה שלי שעות העבודה שלי הם 9 עד 18
ובחודש ינואר הגעתי ל186 שעות.

אשמח לעזרתכם. תודה.
מור
12/02/2017 13:36
ב 8/1/17 יצאתי לשמירה. היום קיבלתי תשובה שאישרו לי את התביעה ואני אקבל סכום מסויים מה 1/1/17 ועד ה 12/2/17.

1. מדוע התשלום הוא מה1/1? הרי עבדתי עד ה 7/1?

2. האם אני צריכה ליידע אותם שאני עדיין בשמירה עד הלידה שאמורה להיות ב 28/2 ? או שהתשלום הוא אוטומטי? האם ישלמו לי מה 13/2-28/2? ומתי נכנס הכסף של שניהם?

3. האם אני צריכה לשלם על הסכום שאני מקבלת מס הכנסה? למרות שלא מגיע לתקרה עקב נקודות זיכוי.

תודה מראש
דנה
12/02/2017 13:34
קבעתי משמרות בעבודה, ערב לפני עידכנתי את המנהל שאני לא אוכל להגיע בגלל שאני בבית החולים עם בעלי שפרק את התכף ולא יהיה לי איך להגיע (הייתי מחוץ לאזור שבו אני עובדת ) המנהל הודיע לי שככה זה לא עובד ושהוא מוריד אותי מסידור העבודה כל השבוע ולא להגיע.

רציתי לדעת צריכים לשלם לי על הימים האלה?
אלה
12/02/2017 13:31
היי יום טוב !
שאלה ממש קטנה ... תוך כמה זמן המעסיק מחוייב לספק תלוש לשכר שהופקד ? ( תלוש משכורת)

האם זה הגיוני שמשכורת נכנסת ב 10 ולעובד נותנים תלוש שבועיים או 3 אחרי .... ובנוסף לכל לאחר הגילויי שיש טעות בתלוש הם אמרו שמעבירים לבדיקה וזה זולג לשבועיים נוספים,זה לא הלנת שכר במקרה?

תודה מראש
מרינה
12/02/2017 13:30
שלום רב,

אני עבדתי במקום עבודה 3 שנים ופוטרתי. קיבלתי חודש ימים הודעה מוקדמת בגינם קיבלתי שכר בלי שהמעסיק דרש שאגיע לעבודה.

בתלוש האחרון של ינואר קיבלתי את השכר של חצי חודש בו עבדתי וגם את החודש הודעה מוקדמת.

לקחו לי מס לפי השווי הגבוהה ביותר שזה 48%.

כלומר ממשכורת של 12,000 שילמתי כמעט 3,000 מס.
שאלתי את המעסיק מדוע ונעניתי כי החישוב מתבצע ע'י מערכת השכר, ושנלקחים בחשבון זיכוי יחסי העובד מעביד.
מה עושים כדי לקבל את המס חזרה?

האם אצטרך לחכות עד סוף השנה?

תודה רבה
נסיעות
12/02/2017 13:28
שאלי לי על כמה שנים אני יכולה לדרוש החזרי נסיעות ..האם חוק התישנות חל גם על זה?
שירלי
12/02/2017 13:16
אני עובדת אצל אותו מעסיק כבר שנה.

אחרי 4 חודשים הוא התחיל להפריש לי לקרן פנסיה.

קיבלתי עכשיו מכתב בדואר מקרן הפנסיה שכבר 3 חודשים אין הפרשה מהמעסיק לקרן.

מחר אני אגש למעסיק ואשאל לפשר העניין.

מה אומר החוק לגביי זה?

אני פשוט רוצה לשמוע את תשובת המעסיק עם כל המידע ביד, על מנת שאוכל לענות לו בהתאם לתשובתו.

תודה!
איילת
12/02/2017 13:15
האם עובד שחתום על חוזה בו מוסבר לו שאין אפשרות צבירת ימי חופש משנה לשנה כיוון שהעסק הוא קטן עם 5 עובדים.

היובד מקבל 12נימ חופשה בשנה עם ניצול של לפחות 5 ימים ברצף.

האם חוקי למחוק יתרת ימי חופשה מהשנה הקודמת ולהתחיל ספירה חדשה?

מזכירה העובד חתום על סעיף זה בחוזה
ס.ב
12/02/2017 13:12
אם חתמתי על חוזה שאני מתחייבת לעבוד שנה בחברה מסויימת, ואחרי 4 חודשים התפטרתי. יותר נכון אילצו אותי להתפטר כי הגשתי להם את המערכת לסימסטר הבא שלי ואמרו שאני לא אוכל להמשיך לעבוד.

ועכשיו דורשים ממני את הקנס עזיבה, זה בסדר?

הרי נאלצתי להתפטר בגלל שהמערכת השתנתה וזה לא התאים להם, למה בכל זאת אשלם את הקנס?
סבטה
12/02/2017 13:11
היי בוקר טוב ושבוע טוב . התיעצות לגבי דיני עבודה !

הבוקר קיבלתי את התלוש משוכרת וקיבלתי שוק

1. אני עדיין לא עובדת שנה אלא רק חצי שנה באותו מקום וקיבלתי הבראה וגם חודש שעבר .. והסכום שקיבלתי מצחיק .

2. חודש ינואר לפי ספירת השעות שלי וכולל הורדת הפסקות עבדתי 243 שעות ובתלוש מופיע 215...

3 . במהלך חודש ינואר לקחתי 3 חופשים חופש אחד בתשלום
ובתלוש משוכרת רשום שעבדתי רק 25 ימים זאת אומרת שנעלמו לי 3 ימים.. חייבת לציין שלא קיבלתי בכל שבוע חופש לפי החוק
השאלה האם הם צריכים לשלם לי על ה3 ימים האלה .

מה עושים במצב כזה למי לפנות ?
חייבת עזרה דחוף
ספיר
12/02/2017 13:11
שלום,
רציתי לברר לגביי השעיית עובד ממקום עבודתו במידה ועבר במודע על אחד מחוקי הארגון בו הוא עובד:
א. האם מותר להשעותו מעכשיו לעכשיו ולבטל לו משמרות בעבודה ללא תשלום שכר?
ב. כמה זמן עובד יכול להיות בהשעיה (בתשלום או לא בתשלום) עד לביצוע שימוע מהעבודה?
תודה.
שלו
12/02/2017 13:09
רקע:
הוא עובד במשרת סטודנט החל מאפריל 2013 עד היום (עד כה 3 שנים ו10 חודשים) ומעוניין להתפטר (מתחיל עם סיום לימודיו משרה במקום עבודה חדש במשרה מלאה)

הוא עבד עד כה בשכר שעתי, בממוצע 2 משמרות בשבוע ובחצי השנה האחרונה 3-4 משמרות בשבוע.

השאלה שלו:
כמה זמן מראש, הוא נדרש, עפ"י חוק, להגיש את התפטרותו ממקום העבודה הנוכחי? באיזה אופן זה מומלץ? (הוא מתעתד להתחיל במקום העבודה החדש בתחילת חודש מרץ, סביב ה5-7 לחודש)

האם הוא זכאי לפיצויי פיטורין כלשהם בתום תקופת העבודה במשרה חלקית?

תודה רבה
יוסף
12/02/2017 12:31
שלום רב,

כידוע משרה מלאה נחשבת ל186 שעות עבודה, מה שמעבר לכך הינן שעות נוספות.
מה קורה אם אני עובד 23 ימים בחודש? יוצא לי יותר
מ186 שעות, האם השעות הנוספות מעבר ל186 יחשבו לי לשעות נוספות?

לדוגמא:
אני עובד 9 שעות ביום. בחודש עם 20 ימים יוצא לי 180 שעות ובחודש עם 23 ימים יוצא לי 207.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ