פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 486
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסתי
21/02/2017 15:04
אמא שלי כבר חודשיים חותמת בלשכת העבודה עקב אבטלה לאחר חופשת לידה. היום הלכנו לביטוח לאומי והם אמרו לנו שניתן לשלוח עוד מכתב, אך במכתב צריך להיות מצוין שאכן התפטרה מהעבודה בגלל סיבה מוצדקת (משמרות ערב, מוצאי שבת וכו׳) אשמח לעזרה כיצד לנסח את המכתב. והאם זה צריך לעבור שוב אצל המעסיק?
עורך דין
21/02/2017 16:25
שלום אסתי

לא ממש הבנתי אם אמך התפטרה לאחר חופשת הלידה לצורך טיפול בילד או שמסיבה אחרת. אם התפטרה לצורך טיפול בילד היא יכולה לפנות לביטוח הלאומי ולנסות לקצר את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
חן
21/02/2017 16:13
קנס על עזיבת עבודה לפני הזמן?

אם אני עובד במקום מסויים ובחוזה רשום שיכולים לקנות אותי על סכום ההכשרה שהם קבעו שזה 3500 ,שלמעשה אין באמת הכשרה אלא מספר ימים של משמרות חפיפה עם עובד וותיק יותר, חוקי לדרוש ממני לשלם סכום בכלל על עזיבה לפני הסיום חוזה?
עורך דין
21/02/2017 16:22
שלום חן

ניתן לגבות מעובד החזר עלות השתתפות בהכשרה בכפוף להפסקת עבודה לפני פרק זמן שמוגדר בחוזה. ההחזר חייב להיות פרופורציונאלי לעלות ההכשרה ולפרק הזמן שעבר מהחתימה על החוזה ועד הפסקת העבודה בפועל.

בהצלחה
צחי
21/02/2017 12:25
היי

לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד אצל קבלן בחברת DHL היו הסכמות על העסקה בטלפון וחוץ מזה לא נחתם חוזה עבודה מסודר לא מולא טופס 101 (אני פטור ממס , חייל משוחרר) והיו פעמים שעבדתי שעות נוספות ולא קיבלתי תוספת שכר ע"פ חוק הייתי קצת פראייר עד שפעם אחת הוא החליט לחייב אותי על מפתח שנעלם אצל אחד מהנהגים והחליט להוריד לי 600 שח במשכורת.

לאחר שיחה קשה איתו ועם המעסיק שלו הוא הסכים להחזיר לי את הכסף רק אם אחתום על דף שהוא לא חייב לי כלום יותר.

לא חתמתי ולא לקחתי את הכסף ובנוסף לאחר מכן הוא שלח לי מכתב מעורך דין עם המון טענות כלפיי ובעיקר סיפורים ואיומים.

כרגע הגענו להסכמות שהוא ישלם לי את אותם שעות ויחזיר לי את כל הכסף ממס הכנסה ( אם שולם בכלל) בנתיים עבר חודש מאז ולא ראיתי אגורה. מה עלי לעשות? מעל כמה חודשים הורידו לי המון כסף מהשכר ודברים בוודאות התנהלו לא כחוק.

תודה על העזרה מראש!
רבקה
21/02/2017 09:40
שלום רב
רציתי לשאול כמה שאלות: על עבודה נוספת, שאני עובדת בה. הפרישו לי פנסיה אחרי 3 חודשים וירד לי הרבה כסף( יחסית לשכר) , ביקשתי כבר בחודש הראשון ואמרו לי אחרי 3 חוד', מה החוק אומר בנושא הזה? ואיני חתומה על חוזה, אם אני עוזבת אני צריכה להודיע להם מראש?
ושאלה אחרונה: עובד שעתי זכאי לשעות חופש/ מחלה? אשמח לתשובות.
תודה רבה
מוריה
21/02/2017 11:48
היי,
בנוגע לפנסיה אני חושבת שזה מפני שאת עובדת שעתית ולא חודשית וגם אם אינך חתומה על חוזה את צריכה הודעה מוקדמת אם את עובדת במקום פחות משנה אז את חייבת יום על כל חודש שעבדת, לדעתי. את יכולה לבדוק את העניין באינטרנט.
ובנוגע לשאלה האחרונה, אני מאמינה שכן, כל עובד זכאי ואין סיבה שלא. אני פשוט לא יודעת את הכמויות. אני מקווה שעזרתי. (לא עו"ד)
מוריה
21/02/2017 11:43
האם אני יכולה לקבל חופשת מחלה ולהגיע לאחת העבודות ולשנייה לא?
ואם אני עושה כך, האם זה לא חוקי ואפשר לבטל את חופשת המחלה בטענה שאני בריאה?
מישהי
21/02/2017 08:25
שלום רב,

רציתי לדעת האם המעסיק יכול לקזז לי ימי מחלה ללא תשלום על הימים שקיזז.
אני עובדת חודשית, עובדת 5 ימים בשבוע, תשע שעות ביום.
השכר משולם לפי שעות העבודה.
לדוגמא: חודש מסויים לא הגעתי 5 ימים, מאחר שאני עובדת חדשה יחסית לא היו לי ימי מחלה לנצל. הבאתי אישור רפואי, המעסיק קיזז לי 5 ימים אך לא שילם לי בעד הימים האלה.
כרגע אני נמצאת במינוס ימי מחלה שלא קיבלתי תשלום עבורם, גם הפסדתי ימי עבודה וגם הפסדתי ימי מחלה. ככה המעסיק נוהג בכל היעדרות עקב מחלה, מקזז אך לא משלם.
האם זה חוקי?
עידית
21/02/2017 06:41
האם ניתן להאריך חופשת לידה בתשלום על חשבון ימי מחלה שהצטברו? איך עושים זאת מול המעסיק? אודה לתשובה בהקדם!!! תודה
רונית שטיינר
20/02/2017 23:06
המעסיק שלי אצלו אני עובדת כמטפלת בילד שלו הודיע לי כי עוברים דירה למקום אחר שלושה חודשים לפני תום החוזה ביננו. מה החוק אומר לגבי פיצויים?
מאשה
20/02/2017 17:24
הגשתי בקשה לשמירת הריון שיצאתי אליה בדצמבר.

קיבלתי מכתב בינואר שמבקש בירור נוסף לגבי השמירה טשלחתי להם מסמכים נוספים. נכנסתי היום לאתר וזה מה שהיה רשום:

תביעה זו נדחתה מהסיבה הבאה: לא הפסקת לעבוד בהיותך בהריון, ולכן אין יום קובע ממנו נגזרת הזכאות לדמי לידה.

לא נשלח אלי כול מכתב לגבי הסבר בנושא הדחייה...
התקשרתי למוקד וגם להם לא היו תשובות...

מישהו יכול להסביר לי את הנושא?
תודה
מירי לוי
20/02/2017 22:21
היי אני לא עו"ד ,אבל בהריון הראשון שלי נתנו לי שמירת הריון החל מחודש שביעי וגם אני שהגשתי את השמירה לביטוח לאומי קיבלתי את אותה תשובה לא ברור,שהרי יצאתי לשמירה בגלל ההריון ותוך כדי ההריון,אחרי שהתעקשתי בפני הנציגות של ביטוח לאומי במענה הטלפוני ,הם העבירו הודעה לסניף המטפל (בהתאם לאזור מגורייך) והם התקשרו אליי והסבירו לי שבכלל זאת לא הסיבה שזה נדחה אלא מסיבה אחרת ולפעמים הם נותנים סתם את המלל הזה באתר..
בסופו של דבר ביקשו עוד חוות דעת ועוד אישורים ורק אחרי 4 חודשים מהלידה קיבלתי את השמירה...
לסיכום תתעקשי לשוחח עם הסניף המטפל ולא עם הנציגות הטלפוניות שפשוט מקריאות לך את מה שכתוב באתר...
בהצלחה!
שלמה
20/02/2017 21:49
אני חולה לופוס, כידוע אנחנו סובלים מחרדות רבות.
אם מקום העבודה שלי, המנהל שלי בעיקר גורם לי לכל כך הרבה חרדות עד כדי התקפים וביקורים בחדר מיון.
האם הגיוני להוציא מחלת מקצוע מרופא תעסוקתי?
דן
20/02/2017 21:04
שלום רב, הנני זכיין בתחנת דלק לאחר מס חודשים תבע אותי עובד שהיה מועסק אצל הזכיין הקודם ועבר לעבוד אצלי והגיע זמן הפיצויים לאחר 4 חודשים שעבד אצלי תבע פיצויים ע"ח חודשי העבודה שעבד אצל הזכיין הקודם. ועל פי החוק אני מחוייב בהמשכיות .אני בקרוב עוזב והפרשתי פיצויים ל 2 עובדים שממשיכים עם הזכיין שמחליף אותי. האם את ההשלמה לפיצויים ( חוץ מהמופרש בקרן) אוכל "להפיל " על מחליפי ?
תודה דן
אורית
20/02/2017 20:47
אני צריכה להתפטר ממקום עבודתי לצורך טיפול בילד,
יש לי יותר משנה ותק.
כמה שאלות:
מה לגבי חודש הודעה מוקדמת?
אני אצטרך לבוא לעבוד למשך חודש?
אפשרי לתת מכתב התפטרות למעסיק ממש בסיום 3 חודשי חופשת לידה?
בתודה מראש.
אלעד
20/02/2017 20:15
האם אני בתור מאבטח ליילה במוסדות החינוך שעובד כי 3 לילות (12 שעות עבודה) וצהריים אחד בשבוע עבודה של 5 ימים זכאי לתשלום על חגים ומה הדרך לקבל אותם ואיך נמדדים דמי המחלה למאבטח מוסדות חינוך בלילה כ-12 שעות עבודה
אורן
20/02/2017 18:17
במסגרת עבודתי (בהרצליה) אני נדרש בתקופה הקרובה לנסוע לפרוייקט בצפון. כשעתיים נסיעה בכל כיוון.

המעביד לא מוכן להכליל את הנסיעה כחלק משעות העבודה שלי ומבקש ממני בנוסף עוד 9 שעות עבודה.

לדעתי הנסיעה היא חלק מיום העבודה.

מה אומר החוק?
עדי
20/02/2017 17:39
שלום לכולם
צריכה עזרה
קיבלתי מהאורטופד שלי 28 ימי מחלה
אחרי זה קיבלתי ממנו עוד 9 ימים
ואחר כך הרופא המלווה שלי בבית חולים נתנה לי עוד ימי מחלה עד ה 26.2
בינואר שילם לי המעסיק שלי על הימי מחלה
ואת שאר הימים הוא אמר שביטוח לאומי צריכים לשלם ל
מישהו יודע לכוון אותי מה אני עושה?

קיבלתי גם המלצה לשמירת הריון ואומרים לי שלא הייתי צריכה לקחת תשלום מהמעסיק על הימי מחלה וכבר לקחתי.

מה עושים?
גל
20/02/2017 17:26
רקע- בתחילת פברואר בשבוע 31 להריון אושפזתי ליום, מאז חשש מתגבר ללידה מוקדמת עקב צירים מוקדמים. במשך שבוע+, קיבלתי ימי מחלה אך הם לא הועברו למעסיק, לפיכך לא נוצלו. היום שבוע 33, הרופא אישר והמליץ על שמירת הריון רטרו משבוע 31 עד למועד הלידה המשוער.

אני מבינה שאוכל להגיש תביעה לשמירת הריון רק לאחר שהמעסיק יסגור את שכר פברואר על הימים הבודדים בהם עבדתי רגיל והוא ישלם לי עליהם.

כלומר אגיש תביעה במרץ על חלק נכבד מפברואר והלאה.
1. האם עליי להציג אישור מחלה על כל יום עד אשר תאושר התביעה או עד שהגשתי את התביעה?

מה ההכרח באישור מחלה ל-30 יום, אם הרופא מצהיר וממליץ שעליי להיות בשמירת הריון?

2. אם לא תאושר התביעה, האם אוכל לדרוש מהמעסיק תשלום רטרו אקטיבי על ימי מחלה? ולבקש מהרופא שיאשר לי ימי מחלה נוספים מלבד אלו שכבר הנפיקו לי?

3. תקרת הגמלה שביטוח לאומי משלם היא 291*30? כלומר 8730? אז אם הברוטו שלי גבוה מכך, עדיף לי לא לתבוע ולממש ימי מחלה?
אסתר
20/02/2017 17:25
מה צריך כדי להיות זכאית לחתום אבטלה לצורך גידול הילד?

עבדתי בהריון פה שם עבודות מזדמנות וקיבלתי חופשת לידה לפי 3 חודשים מאז שהפסקתי לעבוד כי בחודשיים האחרונים לפני הלידה לא עבדתי.

מאז שילדתי את הגדולה שלי 04.2015 עד 01.2016 לא עבדתי כי הייתי עם הילדה בבית ולא חתמתי אבטלה. ומה 01.2016 עד 07.2016 עבדתי ועל זה קיבלתי חל"ד, הילדה נולדה ב 09.2016. ועכשיו היא בת חמישה חודשים.
האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה עכשיו?
מאיה
20/02/2017 17:23
לא מבינה את החוקים במדינה הזאת! פשוט לא מבינה! זועמת! כועסת! מתוסכלת!
מגיל 14 אני עובדת! עם מודעות עצמית גבוהה, רצון לבגרות ועצמאות, הבנה לחיים האמיתיים, חשיבה לעתיד. פספסתי ימי עבודה רק אם זה היה מוצדק וסופר קריטי. שעות נוספות, לילות כימים, מועדפת, נוספת, פנסיה, הפרשים, תגמולים, מיסים, מלצרות, מכירה, עמלות, חיוך. בכל יום, בכל מזג אוויר.

ואז... מגיע ה"אז" הגדול. את מחליטה להיכנס להריון. את מקבלת 3 חודשים.... נגיד והצלחת לשרוד 6 חודשים בבית. ואז את מחליטה להתפטר, להישאר עם הילד ולחתום אבטלה. למה לא? מגיע לי! כל הזמן עבדתי... הפעם אני רוצה לנצל את ההזדמנות בבית עם הילד שלי! ואז זה מתחיל....
אם את פחות מגיל 28 את מקבלת רק 67 ימי אבטלה ואחוז קטן יותר מהשכר היומי שלך
אז חיכיתי לגיל 28 כדי לקבל 100 ימי אבטלה וכדי שיעשו טובה וישלמו לי 130 שקלים ליום! מה שלא מתקרב למה שהרווחתי ביום!

ואזזזזז אני גם מגלה שפעם ב4 חודשים מורידים לי חמישה ימים! פאקינג חמישה ימים! למה?!
נשארו לי ימים אחרונים לנצל בחודש ינואר.... 8 ימים ליתר דיוק. אבל החליטו להוריד לי מהם 5 ימים! ואז בפברואר יש לי עוד 3 ימים!

באמת ממשלה יקרה, איך אני אמורה להתקיים מ3 ימי משכורת עלובים בחודש?! למה אני לא יכולהלקבל את מה שמגיע לי... את מה שעבדתי עליו כל כך קשה! כל כך מכעיס! לבחור לגדל ילד במדינה הזאת פשוט הופך להיות הדבר הכי קשה ומתסכל בעולם!
א.ח
20/02/2017 16:45
אני נפגע של תאונת עבודה ובתביעה מול ביטול לאומי.
כרגע נקבעה לי נכות זמנית למשך שנה ואני לפני ועדה של נכות קבועה שרוב שסיכויים שאקבל אחוזי נכות קבועים וקצבה קבועה.

על הנכות הזמנית העו"ד דרש ממני % 20 + מעמ
ועל הנכות הקבועה הוא דורש 20 חודשים של קצבה . לדוגמא : אם אני אקבל קצבת נכות קבועה של 2000 שח בחודש אז,2000 כפול 20 חודשים.
(זה מה שנכתב בחוזה שנחתם באפריל 2016)
האם זה חוקי?
תודה רבה
יובל
20/02/2017 16:45
אני עובדת במשרד ממשלתי ומקבלת שכר ע"פ שוטף פלוס 30 (שכירה).

התחלתי את העבודה בחודש ינואר וב-6.2 קיבלתי מקדמה של 3000 ש"ח שהייתי צריכה לקבל שכר פי 3 על שעות העבודה שלי בינואר ואמרו לי שזה בגלל השוטף פלוס 30.
קראתי קצת באינטרנט וראיתי שהשיטה הזאת מיועדת למנוע תשלום באיחור לספקים. אבל אני לא ספק אני עובדת שכירה של אותו משרד.

האם הדבר חוקי?
מושיקו
20/02/2017 16:42
בת זוגתי עבדה כסייעת בגן ילדים
במשך 5 חודשים (חצי משרה)
המשכורת הייתה אמורה להתקבל כמו אצל כולם עד ה10 לחודש בפועל קיבלה את המשכורת בין 4-10 ימים מאוחר יותר בכל 5 המשכורות
עקב כך נאלצה לעזוב את העבודה
תשלום השכר האחרון היה אמור להיות ב10 לפבואר ובת זוגתי קיבלה צ׳ק ל24 לפבואר וגם בצק לא כלול 5 ימי חופשה שצברה ונמצאים בתלוש משכורת שלפני.

האם זאת עליה לתביעה? כמה עורך דין לוקח על תיק כזה
תודה מראש
ארין
20/02/2017 16:26
עובד שסגר עם מעסיק על משכורת גלובלית מבחין לאחר כשנה כי התלוש בנוי משכר בסיס נמוך ובונוסים . פנה למעסיק וקיבל תלוש מתוקן רק לחודש האחרון. המעסיק לא הפריש לו פנסיה עד כה, חשוב לציין כי שיש שותפים לעסק שמשתנים בכל כמה חודשים /שנה. השותף החדש מעוניין לחתום על חוזה מוסדר מעבר להסכמה שהושגה בעל פה עד כה, אך מוסיף תחומי אחריות בשכר נמוך יותר.

1- האם זה חוקי?
2- במקרה של התפטרות האם מגיע לעובד פיצויים?
3. איך מוודאים שאכן יפריש את מה שנקבע בחוק?
4- איך מסדרים את התלושים הקודמים-(כדי לדאוג להפרשה מהסכום שהוסכם ולא משכר הבסיס שהציג?)
שמואל
20/02/2017 16:25
היי

אני מסיים עבודה אחרי 3 שנים וחודשיים.

עוזב מרצוני, למקום עבודה אחר.

האם מגיעים לי פיצויים כל שהם? מה אני צריך לשים לב שעובר איתי למקום העבודה החדש בעניין של הפנסיה וכדומה, או לבדוק שהופרש עבורי?

תודה!
נופר
20/02/2017 16:25
היי,

אני מחפשת חוק שאוסר ניכוי מהמשכורת של מלווה בהסעות בסיטואציה כמו זו: המלווה יצאה ליום העבודה והילידים לא הגיעו באותו יום, ולכן חזרה הביתה. היא דורשת תשלום על יום העבודה הזה והמעסיק לא משלם. וזה לא פעם ראשונה, מה אפשר לעשות?

בכללי למשהו יש נהלי עבודה של מלווה בהסעות?
אביחי
20/02/2017 16:07
אהלן,

האם מעסיק יכול להחתים על חוזה שמכיל נספח סודיות עם סעיף שאומר, שאם אפר את ההתחייבות שלי בהסכם הסודיות הם יהיו זכאים לפיצוי של 100,000 ש"ח ללא קשר לערכאות המשפטיות ופיצויים אחרים שהם ידרשו? האם לגיטמי לבקש הסרה של הסעיף מהנספח?

תודה.
לאה
20/02/2017 14:18
בס"ד

האם אדם בן 70 שעבד כעצמאי וכיום פסק מעבודה עקב בעיית עור מחומרים מסוכנים בזמן עבודה ומקבל כיום קיצבת זיקנה, יכול לתבוע למחלת מקצוע גם אם היה חשוף לחומרים לפני מעל שנתיים?
סיוון
20/02/2017 10:08
שלום,
אני עובדת קבוע, לפי שעות, בחוזה אישי. בחודש שעבר נעדרתי יום אחד עקב מחלה וצרפתי אישור מחלה, ברור היה לי שלא אקבל תשלום עבור יום זה. אך הופתעתי שלמרות שאיני מקבלת תשלום, הופחת לי יום מסה"כ ימי המחלה שצברתי לזכותו. בעבודה נאמר לי שכך זה לפי החוק, אך לא מצאתי מידע בנושא. האם זה חוקי?
תודה
רחל
20/02/2017 09:50
אם הייתי מרוויחה ממוצע 10000לחודש וכיום בשמירה אני יקבל 5600 לחודש הווה אומר ששכרי נפגע כתוצאה משמירה זו . אין אישה השלמה לפגיעה או משהו?
אשמח לתשובה תודה רבה
דודו
19/02/2017 22:04
אני עובד במפעל 10 שנים, כאשר ב2011 החתימו אותי על סעיף 14 ועד היום המפעל מפריש לי לפיצויים 6%( שזה עלה עם השנים ב2008 היה 0.083% , ואף פעם לא הופרש לי 8.33%% לחברת ביטוח, כעת אני רוצה לעזוב האם על המעסיק לשלם לי השלמה ל8.33%,או שהוא יהיה חייב לתת לי רק מה שיש בקופת הפיצויים של החברת ביטוח?
יש לציין שאני התפטרתי לבד
יפית
19/02/2017 19:43
שלום לעוד"
אני עובדת במקום פרטי כבר 8 שנים.כשהגעתי לראיון עבודה אמרו לי ששעות עבודתי הם משעה תשע בבוקר עד שלוש בצוהרים ללא יום שישי,לאחר כשנה ביקשתי להוסיף שעה וזה אושר לי,כמובן שהכל נעשה בעפ", לא קיבלתי שום הסכם או חוזה עבודה. לפני כמה ימים נאמר לי שהורידו לי את השעה הנוספת שעבדתי כמה שנים.
איך עלי לנהוג. בינתים חזרתי לעבד עד שלוש כפי שנאמר לי . אני עובדת כנציגת מכירות והסיבה להורדת השעה בגלל שהבוס לא מרויח " עלי. מה לעשות? אודה לתשובה.
יפית.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ