פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 476
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אילנה
03/04/2017 12:03
שלום
הארכת חופשת לידה מ-14 ל-15 שבועות תקפה מאיזה תהריך לידה?
01/01/17?
תודה
דרגה
זביידה
03/04/2017 08:04
רציתי לדעת מה הדרגה המגיעה לי לאחר וותק 18 שנה עבודה . אחראי מחשבים ורשתות תקשורת בתיכון משרה מלאה מטעם מועצה מקומית
רייזר צבי
02/04/2017 22:41
אנחנו מספר עובדי לילה ששעות העבודה שלנו מ 20:00 עד 08:00.
רצינו לדעת מדוע אנחנו נחשבים בתור עובדים חלקיים. ומדוע לא משולם לנו התנאים הסוציאליים במלואם.
מיכל
02/04/2017 18:20
שלום,

אני עובדת במשמרות ועד היום אם הייתי מודיעה מראש על חופשת מחלה אז יכלו להסיר אותי משיבוץ, או אם זה היה לפני פרסום השיבוץ פשוט לא להכניס אותי ואת ימי המחלה לשלם לי לפי הימים שאני משובצת כלומר לא לשלם.

השאלה אם זה חוקי ואם אני חתומה על משרה של 4 משמרות בשבוע ואני מודיעה להם מראש על ימי מחלה שקיבלתי והם מורידים אותי מהשיבוץ הם יכולים לא לשלם בכלל או שהם צריכים לשלם לפי המשרה?
אורית
02/04/2017 18:19
עובדת במשק בית מזה 30 שנה.
כעת הגיעה לגיל פרישה ומעוניינת לעזוב על מנת לקבל פיצויים מלאים על כלל שנות עבודתה.
פנסיה התחילו להפקיד לה רק בשנת 2010 ושם יש מרכיב של פיצויים הנמוך מ 8.33%.
המעסיק מבקש ממנה מסמך שבו היא מבקשת לעזוב את עבודתה.
האם המסמך יכול לפגוע בה בקבלת כספי פיצויים מלאים?
האם יתכן ועל פי טופס 14 יגיע לה רק מה שנצבר בקרן למרות שהגיעה לגיל פרישה ? ומה לגבי השנים הקודמות בהם לא הופקדו לה כלל כספים לקרן פנסיה ופיצויים ?
מהו הנוהל הנכון לפעול על פיו ?
איבון
02/04/2017 18:18
ביוני האחרון התקבלתי ללמד תיאטרון בבית ספר דרך משרד החינוך.

באותו שבוע גיליתי שאני בהריון ובפגישה הבאה שלי עם הסגן של המנהלת (פגישה טכנית לסגירת ימים וכו) אמרתי שאני בהריון. הוא אמר שלדעתו זה לא יהווה בעיה.

לאחר מכן התקשרה אליי המנהלת ואמרה לי שאם אני רוצה לעבוד שם אני צריכה להבטיח לה שאני אחזור לעבודה חודש אחרי הלידה (בגלל מסיבת הסיום שהיא רצתה שאביים) ושהיום גם בני הזוג יכולים לקחת חופשת לידה ובמידה ואני לא מסכימה אז לא אוכל לעבוד שם. לא התחלתי לעבוד שם. האם זו עילה לתביעה?

אציין שהייתי ממש בתחילת ההריון בעוד החוק אומר שעליי להודיע רק החל מחודש חמישי.

עוד אציין שהמשרה היא לטווח ארוך.

תודה.
שרה
02/04/2017 18:17
שלום,

חזרתי מחופשת לידה לפני כחודש, הסניף שעבדתי בו לפני הלידה נסגר, שובצתי בסניף אחר אך התפקיד שונה לחלוטין ממה שעשיתי לפני הלידה ( אני עובדת בחברת כח אדם והייתי בתפקיד של רכזת כח אדם כרגע אני ללא תפקיד, רק נותת עזרה לפי הצורך של הסניף ברמה נמוכה בהרבה ממה שעשיתי קודם )

האם זה ניקרא הרעת תנאים?

אם אני מחפשת עבודה אחרת, רק ביגלל התפקיד שלא מתאים לי מקצועית בלי קשר לגידול של הילד, אהיה זכאית להתפטר כמו מפוטרת? ז"א מבחינת זכאות לפיצויים.

אודה לתשובתכם!
דובי
02/04/2017 18:02
האם יש זכאות לדמי הבראה אם המעביד סיים את העסקתו של העובד 5 ימים לפני שהשלים העובד שנה מלאה?

רק להבהיר שסיום ההעסקה לא נעשה במכוון על מנת להתחמק מהתשלום, אלא המקום נמכר ועבר לבעלים אחרים לכן כל העובדים הם בגין מפוטרים.
מיה
02/04/2017 18:02
עבדתי אצל מישהי בניקיון והיא לא מוכנה לשלם לי. אני רוצה לפרסם את השם שלה בפייס כדי שלא תרמה נשים אחרות. כמה חמור זה יכול להיות עם היא תתבע אותי? גם ככה היא אמרה שהיא ץתבע אותי על זה שפירסמתי תמונה של המטבח שלה בפייס בלי שם ובלי להגיד שהיא לא שילמה רק שאלתי עם חושבים שחמש שעות על המטבח שלה זה הרבה זמן. מה כבר חומרת התביעה?
ארז
02/04/2017 18:01
לאחר בדיקה גיליתי שמנהל המשרד החסיר לי כ15 נקודות ארוחות.

כל משמרת אני זכאי לנקודה- ארוחה אשר שווה +/- 35 שקלים.

גילתי שהמעסיק לא הטעין לי את מה שמגיע לי ובמשך כמעט שנה יש פער של 15 נקודות בין מה שעבדתי לבין נקודות האוכל שקיבלתי.

מה ניתן לעשות אם הוא טוען שזה בעייתי לחשב שנה אחורה?
רחל
02/04/2017 12:10
עבדתי 11 חודשים במקום עבודה ידעתי על הפיטורים חודשיים ליפני סיום העבודה, אך את מכתב הפיטורים קיבלתי יומיים ליפני סיום העבודה (2.3.17 וסיימתי לעבוד 5.3.17).
האם אני זכאית לימי הודעה מוקדמת?
תודה
אורי
02/04/2017 10:46
האם עובדים דור ב' , אחרי 1999, זכאים לתוספת קידום ראשון?
פיצויים
אילן
02/04/2017 09:01
היי אני עובד במלון בים המלח כ15שנה שבמהלך השנים עברנו עם הוותק ממעסיק מוריה לרשת פתאל בתלוש רשום הוותק מתחילת העבודה בימים אלה חברת פתאל הייתה בשותפות עם חברה צרפתית והתפרקה ועל כן החליטו חברת פתאל לתת לנו לחתום על מכתב שמפטר אותנו ופשוט להתחיל כעובד חדש מהתחלה ומאלץ אותנו לחתום על מסמך וביקשתי לקבל על כל השנים שאני עובד.. הם טוענים שהם משלמים אבל אין כל הסדר או הסכם שמאשר זאת האם זה חוקי? והאם לחתום תודה על העזרה מדובר בהמון עובדים ב11 בתי מלון
קורס
Gasi
01/04/2017 21:58
אם רשמתי עובד לקורס שהוא אמור לצאת אליו
והוא יום לפני מודיע לי שהוא יוצא למילואים אבל הוא ידע על זה שבוע לפני וסתם לא הודיע
מה אפשר לעשות בנידון?
הקורס עולה כסף גם אם המאבטח לא בא
סוזי
01/04/2017 14:42
שלום יש לי עסק עצמאי וכחלק מעבודתי אני מעבירה חוגים בבתי ספר במסגרת שמפעיל המתנס..בתחילת שנת הפעילות סיכמו איתי עבודה למהלך השנה ( עד סוף השנה ) אך לפני כחודש קיבלתי הודעה מבתי הספר שהמתנס ) הגוף הממן ) קיצץ בתקציב ונאלצים להפסיק לי את החוג. אני עומדת חסרת אונים כיוון שביטלתי עבודות אחרות עד סוף שנה ובנוסף שכרתי עובדת שתהיה בעסק עצמו על מנת שאני אוכל להתפנות לעבודה בבתי הספר...כיצד אני יכולה לברר האם המהלך הוא תקין?
ליה
31/03/2017 04:18
התפטרתי היום מהעבודה שלי כי מצאתי עבודה שיותר נוחה לי בעיר שלי, הודעתי לבוסית שלי והיא אמרה שהיא צריכה שאני אעבוד עוד חודש בחנות. עד סוף אפריל. אני עובדת בחנות רק 4 חודשים. זה הגיוני? אני באמת צריכה להישאר בחנות עוד חודש?
יניב
30/03/2017 17:20
אני עובד כבר שנה וחצי במקום העבודה שלי ואני בחודשיים האחרונים נמצא בחופשת מחלה גם הייתי מאושפז בבית חולים והכל ועכשיו אני רותה להתפטר עקב המצב הבריאותי שלי אם אני מתפטר מגיע לי פיצויים ואם כן כמה ואיך אני משיג אוץם מה אני עושה כדי לבקש אותם וכו
מרינה
30/03/2017 15:56
בעלי התחיל לעבוד בתור מנהל משמרת לפני כשנתיים וחצי. החתימו אותו בחוזה על הודעה על עזיבה של חודשיים מראש. עכשיו הוא נתקל בבעיה רצינית בחיפוש עבודה חדשה. האם זה חוקי להחתיב על סעיף כזה ומה אפשר לעשות עם זה? קראתי שלפי החוק מעל 3 שנות עבודה הודעה חודש מראש... תודה
Gypsy Man
30/03/2017 14:18
בתחילת שנת 2016 התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש המרוחק 56 ק"מ ממקום מגורי. המעביד מודע למקום מגורי המרוחק ממקום העבודה. המעביד מסדיר הסעה מנקודת איסוף לעבודה וחזרה. מרחק נקודת האיסוף ממקום מגורי הוא 23 ק"מ, וממקום העבודה הוא 33 ק"מ. בכל יום עבודה נסעתי מהבית לנקודת האיסוף וחזרתי ממנה לבית בתחבורה ציבורית, מרחק של 23 ק"מ (X2).
בחוזה עבודה אישי לא נכתב שהמעביד ישלם או לא ישלם הוצאות נסיעה יומיות הלוך חזור מנקודת האיסוף. בכל יום עבודה נאלצתי לנסוע בדרכים כולל פקקים יומיומיים, זמן המתנה בתחנות אוטובוס בחום, בקור, בגשם, ברוח ובשמש כ-4 שעות.
1. האם לפי החוק המעביד חייב לשלם לי החזרי נסיעות בעבור כל התקופה בה נסעתי בתחבורה ציבורית הלוך וחזור מהבית לנקודת האיסוף של המעביד?
2. במידה ועל פי חוק המעביד חייב, האם אני יכול לדרוש מהמעביד החזרי נסיעות לפי סכום עלות כולל ששילמתי עבור כרטיסיות נסיעה וכרטיסי חופשי חודשי של אותם חודשים?
3. האם אני צריך להציג למעביד את הקבלות של הנסיעות או מספיק שאני כותב סכום כולל של הוצאות הנסיעה בתחבורה ציבורית?
4. האם לפי החוק על המעביד לשלם לי בנוסף גם עבור השעות שנאלצתי להיות בדרכים?

תודה מראש,
אזרח מוטרד
תשלום
אורית
19/03/2017 09:19
בוקר טוב, אני עובדת במשרד ומקבלת שכר לפי שעות העבודה. המשרד נמצא בבית של המעסיק והיה יום שהגעתי לעבודה והדלת הייתה נעולה ולא הצלחתי להיכנס (לא הוציאו את המפתח מהדלת ולי יש מפתח) . הבוס שלי היה בחו"ל ולא היה למי להתקשר אז חזרתי הביתה.
מבחינה חוקית האם מגיע לי תשלום עבור יום זה?
RE: תשלום
עורך דין
19/03/2017 12:02
שלום אורית

התשובה חיובית לפי החוק היבש.

בהצלחה
אורית
30/03/2017 13:26
אם הבוס שלי טוען שבירר גם אצל עו"ד והוא אמר לו שהוא צריך לשלם רק נסיעות, אייך אני יכולה להוכיח אחרת?
כרגע הוא לא מוכן לשלם.
מחבר
30/03/2017 10:49
שלום רב
אני עובדת בחברה כבר שנה ויש לי רכב צמוד שעליו אני משלמת גם מס
והוא מופיע לי בברוטו
ברצוני לדעת מה לגביו בחופשת הלידה?
האם המעביד יכול לקחת לי את הרכב למרות שהור כחלק מתנאי העסקה שלי?
ומה לגבי שמירת היריון וחל"ת?
משמרות
דנה
30/03/2017 09:18
שלום, רציתי לשאול האם זה נחשב כהרעת תנאים המצב בו אני נמצאת כעת.
אני סטודנטית והשתדלתי לתת משמרות כל יום (משרה מלאה)מאחר וסטודנטית התקשתי לעשות זאת ולאחר כחצי שנה הביאו משהי שנותנת משרה מלאה והפסיקו לתת לי משמרות ולא מפטרים אותי האם זה מותר?
בונוסים
ירדן
29/03/2017 14:43
אני עבדתי במוקד מכירות במשך חודשיים שהשכר בו הוא שעתי, מינימום ובונוסים.
התפטרתי ממקום העבודה לאחר שהמנהל לא הביא לי את כל השכר שהיה מגיע לי (גם מהמשכורת מינימום וגם מהבונוסים) 19 יום לאחר העשירי לחודש!!
הוא כתמורה, איים שלא יביא לי את הבונוסים שעשיתי בחודש השני ויכניס רק את המשכורת מינימום. האם זה חוקי?
עורך דין
29/03/2017 17:51
שלום ירדן

כמובן שזה לא חוקי. על המעסיק לשלם את שכרך ולעמוד בכל ההתחייבויות החוקיות לפי חוזה העבודה. אם לא ישלם, פני לעורך דין.

בהצלחה
ירדן
29/03/2017 22:32
האם עזיבה מידית עקב הסיבות שכתבתי, עלולה לפגוע לי בשכר ולהקנות לו זכות לא לשלם לי את הבונוסים שהרווחתי, אלא רק את משכורת הבסיס?
עבדתי כמעט חודשיים במקום העבודה.
שי לחג
מיכל נגלשטיין
29/03/2017 22:00
שלום,
אני מורה עם ותק של 27 בהוראה.
השנה יצאתי לחל"ת מחודש דצמבר.(ספטמבר-דצמבר עבדתי )
במהלך חודשי עבודתי שילמתי מס חברות להסתדרות המורים.
האם מגיע לי שי חג באופן יחסי לחודשים שעבדתי?

מחודש מרץ אני עובדת כממלאת מקום של מורה בחופשת מחלה.
תודה
אלינור
29/03/2017 18:18
חויתי התעללות נפשית קשה חברתית וממנהל האישי שלי שבסופו של דבר הוביל לפיטורים אחרי 7 שנים של עבודה קשה והשקעה גדולה במוסד עצמו . הולשכתי משם בבושת פנים על לא עוול בכפיי בגלל מכתב אנונימי שנשלח למעלה .אני יודעת בוודאות שזה היה מתוכנן ונרקם במהלך תקופה ארוכה.ומי שמשך בחוטים וניסה להראות לי כמה הוא מצטער וזה לא "מקובל" עליו היה הבוס הישיר שלי שאני יודעת שמשך בכל החוטים. בסופו של דבר נזרקתי ממקום עבודתי ( ששם גם גרתי) אל הרחוב ותוך 4 ימים הייתי צריכה למצוא בית לי ולבת שלי ( אני אם חד הורית) נכון להיום מי שהחליפה אותי היא עובדת שכולם לומדים זמן רב שיש לה רומן עם הבוס . בכל התקופה שלי שם הבוס שלי השתמש הבטחון העצמי הירוד שלי ובחרדות שלי כדי להשפיל אותי פעם אחרי פעם במשך 7 שנים התיק האישי שלי הוצף במכתבי תלונה מגורמים שהיו מקורבים אליו ובכל מכתב כזה בתגובה היית אומרת סליחה ( רק כדי שיניחו לי לנפשי) מה אני יכולה לעשות? תודה
שלמה
29/03/2017 18:16
שלום, אני עובד לפי שעות, חצי משרה - לפעמים משעה 8:00 עד 13:00 ולפעמים משעה 15:00 עד 19:00 - לפי בחירת הבוס. אם הבוס קבע בשבוע מסויים שאעבוד בצהריים והוא סוגר את המשרד באותו ימים בשעה 14:00, האם הוא זכאי להוריד מהמשכורת או לחייב יום חופש? מה אם זה ערב חג?

תודה וחג שמח
איריס
29/03/2017 11:56
אני רוצה לדעת אם כעובדת יש לי הזכות לפרטיות ואם בשל העובדה כי פוטרתי באופן לא חוקי חשפתי בפני המעסיק - המנכ"ל כי אני בהריון מאוד התחלתי וביקשתי ויש לי תיעוד שהדבר ישמר בסוד וכבר בימים שלאחר מכן מספר עובדות בחברה הפיצו את הדבר לעובדים אחרים, מה הזכות שלי? מה חובת המעסיק?
עורך דין
29/03/2017 18:05
שלום איריס

היה ופוטרת במהלך ההריון עליך לפנות בהקדם להתייעצות פרטנית מול עורך דין מטעמך, על מנת לבדוק את נסיבות הפיטורים ולפעול בהתאם להוראות החוק והפסיקה, לשם מיצוי מלא של זכויותיך.

בהצלחה
עדי
29/03/2017 12:25
שלום,
מכר שלי שעובד במשמרות (מעט מאוד, בערך אחת לשבועיים) התפטר מעבודתו לפני מספר ימים. המעסיק שלו דרש שיעבוד שלושה שבועות בטרם יעזוב. כעת הוא אומר "תחת חוק אתה מחוייב לתת כמה משמרות עד שמוצאים לך מחליף". מישהו יודע להגיד לי מה הדין בנושא? ואיזה חוק/ סעיפים עוסקים בכך?

תודה מראש,
עדי
עורך דין
29/03/2017 18:03
שלום עדי

אכן על העובד שבוחר להתפטר לתת הודעה מוקדמת לפי חוק ובהתאם לוותק שלו במקום העבודה. העובד יכול לוותר על העבודה בתקופה זאת שאז למעסיק תהיה זכות מלאה לקזז משכרו האחרון את ימי ההודעה המוקדמת שהעובד ויתר עליהם.

בהצלחה
ניראל
29/03/2017 12:48
שואלת בקשר לשמירה
הפסקתי לעבוד ב21.2.17
וילדתי שלשום ב27.3.17

אני רוצה לנסות להוציא שמירה על כל התקופה הזאת בשל אי יכולת לעבוד בגלל כאבים שהיו לי עד הלידה.

אם ניתן, איך הפרוצדורה? מה אני אמורה לעשות?
עורך דין
29/03/2017 18:02
שלום ניראל

עליך להביא מכתב מהרופא שטיפל בך במהלך ההריון ובו המלצה לשמירת הריון. לאחר מכן יש לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת שיאשר את שמירת ההריון. יש באתר זה כתבה מקיפה בנושא שמירת הריון ובהחלט מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
אדל
29/03/2017 12:50
יש לי עסק פרטי - חנות.

ישנה עובדת שעובדת כשנתיים, ב-8 חודשים האחרונים, נהיה שעל בסיס קבוע מודיעה לי בהודעת ווטסאפ שאינה מגיעה למשמרת כמה שעות לפני תחילת המשמרת ומכבה את הנייד.

העסק מתנהל כך שיש עובד אחד במשמרת ואי הגעתה פוגע בתפקוד החנות בכל המישורים.

(במקרים טובים, כאשר מתחילה לעבוד ב13:00 מודיעה שלא מגיעה ב8:00 בבוקר. במקרים פחות נעימים מודיעה ב00:30 בלילה שלא מגיעה למשמרת ב7:30 בבוקר!!) בטענה שלא מרגישה טוב. בכל סידור עבודה, אם יש משמרת שאינה מתאימה לה, מודיעה סמוך לאותה משמרת שאינה מרגישה טוב...

לפני כל חג באופן קונססטנטי ״לא מרגישה טוב״...! בפורים האחרון כאשר הודיעה בשעה 00:30 שלא מגיעה למשמרת ב7:30 בבוקר בשעה לא הגיונית שאצליח למצוא עובדת שתוכל להגיע ושתפקוד החנות לא ייפגע, הסעתי הביתה חברה שגרה סמוך למקום מגוריה.

בדרכי להוריד אותה בביתה סביב השעה 2:00 בלילה, נתקלתי בעובדת סמוך לביתה, כאשר הייתה לבושה כחזרה מבילוי... לא התאפקתי ורציתי להוכיח אותה, ושאלתי מדוע מודיעה לי ב00:30 בלילה וביקשתי שתגיע.. השיבה לי בקול ״מצונן/מקורר״ (אילתרה מרוב שהופתעה...) שכואבות לה הרגליים.

למחרת בבוקר אמרה לעובדת אחרת שחזרה ״ממרפאת חירום לילה״ בדיוק.

יש חוק המגן גם על מעסיקים?? ולא רק על עובדים.
בסך הכל אנחנו רוצים להתפרנס כמו כולם...

יש דרך שכמעסיק ניתן לאכוף את העובד שיגיע או לפחות יודיע בזמן סביר לפני המשמרת..? מבחינת הגנה על תפקוד תקין של חנות.

במידה של פיטורין במצב כזה מה הדין שעל פיו יש לנהוג?
אם משובצת לעבודה ב 3-4 משמרות בשבוע ומודיעה שלא מגיעה בתחילת שבוע בסיק מחלה משלמים עבור כל ימי השבוע או רק בימי השיבוץ?

אשמח להארות מושכלות לעזרה...

דרכים שניתן לפעול במידה ואינני מעוניינת להודיע לה מרצוני על פיטורין.

תודה לכל מי שקרא עד כאן!
עורך דין
29/03/2017 17:59
שלום אדל

ניתן להודיע לעובדת בכתב כי היא מפרה את הסכם העבודה באופן שיטתי ולדרוש ממנה להפסיק להפר את ההסכם. היה והעובדת תמשיך בהתנהלותה, לא תהיה ברירה אלא לפטר אותה בכפוף לקיום שימוע והליך פיטורים תקין - למרות המצב המתואר.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ