פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 456
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

הילה
01/06/2017 22:16
אני עובדת באירגון גדול כבר 12 שנים. מעוניינת להתפטר. צברתי 26 ימי חופשה. כמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק על התפטרותי? אני רוצה גם להנות מימי החופש שצברתי ולא לאבד אותם....
תודה
עורך דין
04/06/2017 21:51
שלום הילה

עליך לתת למעסיק חודש הודעה מראש ותוכלי לבקש לנצל את ימי החופשה שצברת על חשבון ימי הודעה מוקדמת אם תרצי והמעסיק יאשר זאת. היה ולא יאשר, יצטרך לפדות את ימי החופשה שצברת בתשלום.

בהצלחה
יצחק
03/06/2017 10:23
שלום , בעבודתי אני נמצא על גגות והשאלה שלי היא
לפני כמה ימים התרסק לי גג מתחת לרגליים ונפלתי נפצעתי אך אין לי דברים רק מכות יבשות למרות זאת איני יכול לעבוד מכאבים מוגבלות ללכת כמו שצריך השאלה שלי היא
1.האם יש לי עילה לתביעה גם כאשר אין לי שבר או נזק רציני יותר וזה רק כאבים ?
2.אם כן את מי אני אמור לתבוע ביטוח לאומי או המעסיק ?
עורך דין
04/06/2017 21:50
שלום יצחק

נתחיל ונציין כי המדובר על תאונת עבודה לפי העולה מהתיאור שלך. יכול ותוכל לתבוע גם את המעסיק וחברת הביטוח המבטחת אותו וכן את המוסד לביטוח לאומי. בכל מקרה ועל מנת להעריך נכונה את היקף הפגיעה והאפשרות לתבוע ולקבל פיצויים בשל הפגיעה, יש צורך לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ונזיקין.

בהצלחה
מיכל דיין
04/06/2017 08:37

שלום שמי מיכל ואני בחודש ה8 להריוני.. בעבודתי תמיד קיבלתי משמרות בין 4-5 בשבוע.. בחודשיים האחרונים הורידו לי משמרות באופן משמעותי וכן היחס של הבוס הפך למזלזל.. אציין גם שיש לי ילד עם שיתוק מוחין וזה פוגע בו ובי כשהמשכורת נהפכה לדלה.. רציתי לדעת לאן אני אמורה לפנות? והאם יש עילה לתבוע פיצויים.. תודה מראש.. 
עורך דין
04/06/2017 21:48
שלום מיכל

כפי שבוודאי הבנת, פגיעה בהיקף המשרה / כמות המשמרות של עובדת עשוייה להתפס כהרעה מוחשית בתנאי העבודה, לא כל שכן שהפגיעה האמורה מתרחשת בתקופת ההריון, אז חל איסור מפורש ומחמיר על פגיעה בהיקף משרתה של העובדת. לאור המתואר על ידך, קיימת סיבה טובה לחשדך כי המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית ואסורה, ולכן מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, בטרם נקיטת פעולות כלשהן.

בהצלחה
מקסים
04/06/2017 10:13
שלום,
יש לי שאלה בנוגע לחופשה שנתית.
המטפלת הזרה שלי לא רצתה לנצל יותר מ 7 ימי חופשה בשנה הראשונה לעבודתה, ולכן צירפנו את שאר הימים לחופשה של 2017 [ב2016 זה היה 7 ימים מתוכם יום 1 מנוחה שבועית]

כעת העובדת מתפטרת. על 2017 מגיע לה ימי חופשה רק על חצי שנה, והיא לא ניצלה אותם ולכן היא תקבל פידיון על 8 ימים [ מתוכם יום 1 מנוחה שבועית]
מה קורה עם הימים שצירפנו מ 2016? היא זכאית לפדיון שלהם? ואם כן, אז לפי שכרי מינימום ב 2016 או ב 2017?

מקווה לקבל תשובה
תודה
עורך דין
04/06/2017 21:43
שלום מקסים

כמה ימי חופשה צברה העובדת במהלך שנת 2016? האם במועד ההתפטרות היו ברשותה ימי חופשה צבורים? אם כן, צריך לפדות את ימי החופשה לפי שכרה במועד הפסקת עבודתה.

בהצלחה
חן
04/06/2017 15:03
שלום רב,
אני בחודש 9 להריוני.
1. אנו נוהגים לקבל משכורת בכל 1 לחודש. במידה ואלד בע"ה במהלך חודש יוני, מהי המשכורת האחרונה שביטוח לאומי יתחשבו בדמי הלידה- 1.6 (משכורת מלאה של מאי) או 1.7 (חלקית של יוני)?
2. היות ואני בתפקיד שטח וכבר קשה לי עם הנסיעות, בקשתי ימי מחלה מרופא הנשים שלי, עד הלידה. האם ביטוח לאומי יקזז לי ימים אלו מימי חופשת הלידה או שחייב להחשיב את חופשת הלידה החל מיום הלידה בפועל? כמובן בהנחה ואעביר אישורי מחלה למעסיק.

תודה
חן
עורך דין
04/06/2017 21:42
שלום חן

התשוה לשתי השאלות שלך דומה, בעיקר לאור העובדה שאמהות רבות נוהגות להיעדר מהעבודה בתקופה הסמוכה למועד הלידה - יותר מאשר בחודשי עבודה רגילים. לכן, ניתן להציג לפקידי המוסד לביטוח לאומי תלושי שכר של חודשי עבודה מלאים, כמו גם את אישורי המחלה המסבירים מדוע בתקופה הסמוכה ללידה תלוש/י השכר שונים והשכר נמוך יותר.
לרוב זוכות האמהות להתחשבות מלאה ואילו חישוב דמי הלידה נעשה בהתאם -לפי חודשי עבודה מלאים.

בהצלחה
יעקוב קופילוב
31/05/2017 11:08
שלום אני שכיר עשיתי מילואים 12 ימים ובתלוש משכורת שולם לי המילואים כשעות רגילות ( כלומר 100%), ולא שורה נפרדת מילואים השאלה שלי האם זה חשוב?

תודה לעונים
אלון
30/05/2017 21:31
במאמר שבאתר "מי זכאי לקבל קצבה עבור הבטחת הכנסה?" כתוב: 'גובה קצבת הבטחת הכנסה, המהווה גם את הסכום אליו תושלם ההכנסה באמצעות קצבת השלמת הכנסה...'.
לא מובן האם מקבל הבטחת הכנסה זכאי להשלמת הכנסה או לא זכאי?
אם כן זכאי, איך לממש את הזכאות?
אם לא זכאי, לאיזה קצבאות משולמת קצבת השלמת הכנסה? תפרטו-נא כל הקצבאות האלה, בלי שימוש במילה 'ועוד' כמו באתר ביטוח לאומי.
תודה רבה על התשובה.
שאלה
לינוי
30/05/2017 16:48
שלום אני רוצה לשאול
האם חוקי להעסיק עובד שכחלק מהעבודה שלו נדרש ממנו לעבוד משמרת קבועה יומיומית של 12 שעות קבוע כל יום על הרגליים מבלי לשבת בכלל. עמידה ממושכת יומיומית 12 שעות כל יום.. תודה על התשובה
שרון
30/05/2017 16:41
אם אני עובד במקום בו יש לי מנהל ומעליו יש את הבעלים.
המנהל מתעסק בכל ענייני העסקת ופיטורי עובדים, הזמנת סחורה, עושה סידור ובכללי ענייני המקום הם באחריותו.
אם המנהל מתפטר ומוחלף האם אני יכול להתפטר ולהיות זכאי לפיטורים עקב החלפת מעסיק? שהרי מי שהעסיק אותי מלכתחילה לעבודה היה המנהל, ומי שהיה אחראי עליי כל תקופת ההעסקה (שנתיים) היה הוא.
ואם כן איך אני יכול לדרוש זאת מהבעלים?
לילך
30/05/2017 12:08
היי
שמי לילך אני עובדת במקום עבודה במשך 9 שנים.
חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה של חצי שנה.
לאחר חודש בעבודה החלטתי שאני מתפטרת כדי להמשיך לגדל את התינוק בבית .
האם זה יפגע בתנאים שלי בפיצויים ?
אוריאל
29/05/2017 22:15
עוזרת העובדת במספר מקומות עבודה ומתוגמלת בשכר שעתי, נפלה ונפגעה בדרכה הביתה מאחד ממקומות העבודה.

העובדת כבר פנתה לביטוח לאומי לקבלת "דמי פגיעה". האם היא זכאית לקבל "דמי מחלה" מהמעבידים שלה, במשך כמה זמן ואיך מחשבים זאת?
היש עוד תשלומים בהם מחויב המעביד בגין המקרה הזה?
סיון
29/05/2017 13:32
שלום,

פיטרו אותי ונתנו לי התרעה מראש של חודשיים, מתוך החודשיים האלה עבדתי שלושה שבועות, עד שהמנכל שלי הגיע ואמר שהוא מעדיף שאני לא אמשיך לבוא למשרד.

עכשיו במעמד גמר חשבון הם ניקו לי את ימי החופש שלי 16.5 ימים, בטענה שזה על חשבון החודש ושבוע שבעצם הייתי בבית. חשוב לציין, לא נאמר לי בשום שלב שאני יוצאת לחופש על חשבון ימים אלו ואף אמרתי וביקשתי להמשיך להגיע למשרד.

אשמח לדעת האם זה חוקי? נהוג? מקובל?

תודה
עורך דין
29/05/2017 16:41
שלום סיון

לא חוקי ולא מקובל. על המעסיק לפדות את ימי החופשה שצברת לאורך תקופת העסקתך בתשלום ולא ניתן לנכות אותם מימי ההודעה המוקדמת.

בהצלחה
יאיר
29/05/2017 13:34
שלום לכולם
צריך תשובה מעו"ד לעינייני עבודה

באפריל 2016 הייתי במילואים וקיבלתי את 9 הימים במשכורת. חודש לאחר מכן ב-מאי הייתה טעות ושוב קיבלתי את הסכום של המילואים למרות שעבדתי חודש מלא. היום לאחר יותר משנה עשו בדיקות ועלו על זה, והמנהלת שואלת בכמה תשלומים מהמשכורת אני מעוניין להחזיר את הסכום(3200).

האם זה חוקי לקחת ממני את הכסף חזרה ?
עורך דין
29/05/2017 16:25
שלום יאיר

כמובן שזה חוקי. לו המצב היה הפוך היית מצפה לקבל הפרשי שכר ולכן, באם שולם לך שכר עודף ניתן לצפות שהכסף יוחזר למעסיק.

בהצלחה
אפרת
29/05/2017 14:00
אני בחופשת לידה וקיבלתי לפני כמה ימים את התלושים לחג (חג פסח...) כשפתחתי את המעטפה נדהמתי לגלות 100 ש״ח בלבד בעוד שלאחר בירור עם יתר העובדים כולם קיבלו 300 ש״ח .
( אם לא הייתי מבקשת את
המתנה לחג , גם את 100 ש״ח האלה לא הייתי מקבלת....)
האם זה תקין?
אשמח לתשובה מעו״ד לענייני עבודה.
תודה!!
עורך דין
29/05/2017 16:23
שלום אפרת

על פניו המדובר על מקרה של אפליה. למעסיק מותר להחליט שלא לתת לך מתנה לחג אם את במהלך חופשת לידה (למרות שגם זאת החלטה בעייתית) אך במידה והחליט לתת לך מתנה לחג ובשל העובדה שאת בחופשת לידה הוא נותן לך פחות מאשר לאחרים, יש בכך טעם נפגם.

בהצלחה
ס.א
29/05/2017 16:01
מעסיק שהחליט לקחת את טלפון העבודה מבלי להודיע לי ולהשתמש בתמונות שלי ולהעביר אותן לאנשים זרים ונכנס לפייסבוק שלי ושלח הודעות לחבריי ופרץ לוואטצאפ
היום קיבלתי תמונות בהודעה ממישהי שאני לא מכירה
הסים שלי וכל התוכן שהיה שלי ולא קשור לעבודה
מותר לו להשתמש בתוכן?

אני יכולה לתבוע אותו?

היה לו קוד גישה למכשיר
עורך דין
29/05/2017 16:21
שלום לך

לפי התיאור שלך המעסיק עבר על החוק וניתן להגיש נגדו תלונה במשטרה + לפעול להגשת תביעה אזרחית. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך.

בהצלחה
סאלי
29/05/2017 16:02
יש לי חברה שעובדת במקום עבודה ״מסודר״ בתאריכים 24,25,26-5 הייתה חולה והגישה חופש מחלה למנהל שלה דרך תמונה בוואצפ על מנת שיוכל לעדכן זאת כדי שלא יעבור הזמן של אחרי ה31.5 כי בקושי רואים את המנהל .. התאריך היום הוא ה29.5 ועדיין לא נסגר החודש ככה שיש עוד ימים על מנת לעדכן את הימי מחלה .. כמו כן המנהל טוען שלא מעדכנים ימי מחלה דרך תמונה למרות שכבר עשה זאת בעבר עם אותה בחורה .. עכשיו המנהל טוען שהוא לא עידכן את הימי מחלה ושכבר אי אפשר לעדכן אותם כי עבר ה25.5 בנוסף לזה אותה בחורה עוזבת את העבודה ונותרו לה 2 ימי חופש בתשלום לנצל אך המנהל החליט שדברים כאלה עושים עד ה25 לחודש כי הכרטיס עובד כבר סגור ואי אפשר לעדכן אחרי .. עכשיו השאלה שלי היא כזו אם הבן אדם נפגע אחרי ה25 לחודש זה הגיוני שלא יעדכנו לו את הימים שלו?

האם יש איך לטפל בזה בדרך אחרת ?
עורך דין
29/05/2017 16:18
שלום סאלי

המעסיק חייב לקבל את אישורי המחלה ואם לעובדת יש ימי מחלה צבורים הוא חייב לשלם לה בהתאם.

בהצלחה
טל
29/05/2017 16:03
עזרה בחוקי עבודה, רוצים להחתים אותי על חוזה שאחוז המשרה שלי יכול להשתנות, כתוב בהתאם להוראות הדין. האם זה אומר שמותר להם להקטין לי את אחוז המשרה אם אני חותמת על זה ואז אסור לי לטעון הרעת תנאים אם הם עושים את זה? או שהפחתת אחוז משרה זה חלק מחוקי המגן ולא משנה אם אני חותמת על זה אסור להם להוריד אחוז משרה?
עורך דין
29/05/2017 16:09
שלום טל

אסור למעסיק לשנות את היקף המשרה של עובדת מבלי לקבל את הסכמתה מראש לכך, שאחרת המדובר על הרעה בתנאי העבודה. ההסכם עליו את מתבקשת לחתום ימנע ממך אפשורת לבוא בטענות להרעת תנאים אם וכאשר בעתיד.

בהצלחה
ליאת
29/05/2017 16:04
יש לי עסק פרטי ועוד מקום שאני עובד בו כשכיר
המקומות די דומים (סטודיו שלי/חדר כושר שלהם)
בהגעה לחדר כושר החתימו אותי על סעיף שאני לא יכול לעבוד במקום אחר אלא אם כן הם מאשרים את זה על ידם
ואף דורשים שלא אפרסם את העסק שלי במקומות ציבורים כגון פייסבוק ושזה יכול להוביל לפיטורים.

זה חוקי לדרוש מאדם לעבוד במקום אחד ולמנוע פרנסה ממקור עבודה אחר?
עורך דין
29/05/2017 16:05
שלום ליאת

לדרוש אפשר כל דבר. השאלה שלך צריכה להיות מה תוקף ההגבלה הנדרשת ממך ככל שהדבר נוגע להגבלת חופש העיסוק שלך. על מנת לתת תשובה מלאה לשאלה כאמור, עליך לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
לוחם
29/05/2017 13:31
על פי הסכם עם מקום העבודה אני משתמש ברכבי הפרטי לנסיעות במסגרת העבודה ומקבל החזר הוצאות .
לפני זמן מה עברתי תאונת דרכים בה נגרם לרכב נזק.
המעסיק טען שאינו משתתף בהוצאות התיקון היות וההוצאה כוללת מרכיב זה.
אנו מקבלים 1.5 ש"ח לק"מ - פעם קיבלנו סכום גבוה יותר אך הוסבר לנו שהסכום הגבוה כלל מס ועל הסכום הזה אין מס ( אכן אין מס על החזר הקילומטרים )
האם אכן המעסיק אינו חייב להשתתף ?
בתודה
עובדת מודאגת
29/05/2017 12:21
שלום, התפטרתי מעבודה בפברואר 2017 אחרי 3 שנים ,קיבלתי ממעסיק ככתב שיחרור דמי פיצויים וגם טופס 161 לפטור פיצויים ממס הכנסה.פניתי לביטוח מגדל עם בקשה לפדיון פיצויים. אחרי חודשיים הודיעו לי שמעסיק לא העביר תשלומים לביטוח מנהלים ממאי 2016 ולקרן פנסיה מאוגוסט 2016. במקביל בדקתי עם ביטוח כלל של היה קרן השתלמות שלי וגם שם חסרים תשלומים של חודשיים. כמובן בתלושים אני רואה שכן ניקו ממני דמי ביטוח בחודשים אלה, פניתי למעסיק. ממתינה כבר שבועיים למענה( 3 חודשים מאז שהתפטרתי ) ואין תשובה ברורה, מעסיק טעון שכנראה העביר כספים אך לא היה משויך לשמי?? חברת ביטוח שלחה לי מכתב שתבטל פוליסות בגלל חובות . מה ניתן לעשות? אפשר לגרום למעסיק לשלם לביטוח רטרואקטיבית ואם עדיין אהיה זכאית לפיצויים??
עורך דין
29/05/2017 12:44
שלום לך

המעסיק שלך עבור על החוק כמובן. פני אליו באמצעות מכתב מנוסח בקפידה ודרשי לקבל את הכספים המגיעים לך כולל הפרשי ריבית והצמדה. מוטב לפנו לעורך דין לשם כך אבל אין הכרח.

בהצלחה
דנה
29/05/2017 11:09
רוצה לשתף אותכם במשהו אם מישהו יוכל להעביר הלאה את הסיפור שלי אשמח.

זה קצת ארוך אבל תקראו עד הסוף.

כמו כל אזרחי מדינת ישראל גם אני משלמת מיסים לביטוח לאומי למס הכנסה.

הכל כמו שצריך בלי בעיות.

והנה ביטוח לאומי החליט לגזור עליי קופון וגנבו לי חצי משכורת בגלל תיאום שגוי של מס הכנסה.

למרות שהמתנתי ארבעה חודשים וכבר העברתי להם את כל הטופסי 126 וניגשתי פיזית לסניף- לא ראיתי עד היום החזר.

אני חודשיים בטלפונים איתם כל שיחה 50 דקות מעבירים אותי מאחד לשני ואין לאף אחד תשובה לתת לי. אף אחד לא יכול לראות את הטפסים ששלחתי. .. ומחלקת הגביה זה קודש הקודשים אין אופציה לדבר איתם בכלל.

היום הסאגה נמשכת:

חזרה אליי מנהלת והסבירה שהגיעו הטפסים מלבד הטופס של פלאפון אמרתי לה שלא הגיוני כי בשיחה קודמת ציינו שטופס 106 הגיע...

היא ענתה באדישות שכנראה איבדו את זה.

מה אני אגיד לכם?

אני מותשת אולי את השלושת אלפים שקל שזה חצי מהמשכורת שלי כבר לא אראה.

אם יש לכם למי להעביר את זה שתפו הלאה.
ק.א
29/05/2017 11:07
אני עובדת גלובלי ויצאתי לשמירה מה5/5 ( 3/4 ו 4/5 עבדתי עדיין), בעבודה לא יודעים מה לעשות בתלוש משכורת החודש, הם התכוונו לנצל את כל ימי המחלה והתקשרו להגיד שאין לי מספיק אבל הבנתי שאם הם ישלמו לי את ימי המחלה אני לא אוכל לקבל עבור הימים האלו מביטוח לאומי, כרגע שואלים מה לעשות איתי ואין לי מה להגיד להם, חשבי שכר לא אמורים לדעת איך לטפל בזה מהחינת תלוש משכורת?

הם מחר סוגרים משכורות וביקשו ממני לפקסס את הטפסים מביטוח לאומי ( אלה שהם אמורים לחתום עליהם) אבל אני לא מבינה מה זה קשור אליהם? זה הטפסים שאני מגישה בשביל לקבל גמלה לא?
קטיה
29/05/2017 11:06
התפטרתי עכשיו מהעבודה לצורך גידול הילד (עכשיו פיצויים אני כן זכאית לקבל למרות שהתפטרתי את זה אני יודעת) העבודה במשמרת מפוצלת מ-9 עד 15 ומ-15 עד 21 לכן זאת בעיה להמשיך לעבוד שם.

בחוזה שלי רשום שאני חייבת לתת לפחות 2 משמרות ערב בכל זאת דיברתי עם המנהלת שלי והסברתי לה שזה בעייתי ושאלתי אם אני אוכל לעבוד רק בקרים כמובן שאמרה שבלתי אפשרי אז בלית ברירה התפטרתי.

אז השאלה היא אם אני אצא לאבטלה האם ישלמו לי מהיום הראשון כאילו פוטרתי או אחרי 90 ימים?
א.מ
29/05/2017 10:48
שלום, אשמח להתייעצות בנוגע למקרה שלי:

אני בהריון שבוע 13, עובדת כבר 7 חודשים בחברת השמה. שבוע שעבר הודעתי למנהלת אדמיניסטרטיבית על ההריון ויומיים אחרי זה היא עשתה לי שיחת שימוע בנוגע לביצועים. לא ביוזמתה כמובן, החלטה מבעלת החברה. נתנה עד סוף החודש להראות תוצאות בעמידה ביעדים.

היום הגעתי למשרד וחיכה לי במייל מכתב פיטורין. כמובן עדיין לא הגענו לסוף החודש.

חשוב לציין שהמשרד בקשיים ויש לי חשש שיכולים לסגור אותו בכלל, כי כמעט ולא נשארו בו כבר עובדים.
האם יש לי מה לעשות עם זה? תביעה אולי?

אודה להכוונה וייעוץ
יפעת
29/05/2017 10:47
הייתי בראיון עבודה שנשלחתי אליו מהלשכה, המעסיק סימן חוסר התאמה מסיבת שעות עבודה האם זה נחשב לסירוב? הסברתי למעסיק שהבנות נכנסות לגן בשבע וחצי ומסימות בארבע ואין לי עזרה והוא מיוזמתו אמר שזה בעיתי שעות העבודה 8-16:30 ויש ימים שנדרשים לתת יותר שעות...
יעל
29/05/2017 10:47
האם מנהלת יכולה לדרוש ממני מכתב עם מועד חזרתי לעבודה? אני בחודש רביעי ומלמדת בבית ספר. אמורה ללדת בנובמבר, אך איני יודעת אם אחזור בתום חופשת הלידה או אבחר להאריך. כמה זמן לפני חזרתי לעבודה (אם אם אבחר להתפטר) עלי להודיע מראש? מה זכויותיי בנושא?

עובדת מספטמבר 2016
מיטל
29/05/2017 10:39
שלום,
רופא תעסוקה קבע שאני יכולה לעבוד רק 5 שעות במקום 8 שעות.אני עובדת שעתית-מקבלת שכר לפי שעה.האם על ה3 שעות שירדו אני יכולה להגיש בקשה לביטוח לאומי להשלמת השכר?

אודה לתשובה בהקדם
תודה
דריה
29/05/2017 10:34
שלום לכולם

אשמח בבקשה עם תענו לי.

התחלתי לעבוד לפני שבועיים ווחצי במוקד הודעות.
הועבר לי קורס על ידי נציגות שעובדות בחברה . (נציגות טלפו כמו שאני עבדתי ) . ולא על ידי גורמים חיצוניים .
התפטרתי על מנת לגדל את הבן שלי (הוא בן חמישה חודשים) . ראיתי שקיים חוק שאם מתפטרים לטובת גידול הילד שגילו מתחת לגיל 9 חודשים לא נקנסים ולא כלום . אבל אין לי כלל וותק.

השאלה היא כזאת - הם יכולים לקנוס אותי ב500 שקלים על עלות הקורס ?

האחמשית אומרת שבגלל שאין לי וותק ואני עובדת שם "יומיים " לא מגיע לי כלום ואני משלמת כביכול קנס של 500 ש"ח (שזה עלות הקורס) . העבודה הייתה שמונה שעות עם הפסקה של רבע שעה כששאלתי על אורך ההפסקה אמרו שבמוקד החוק הוא שונה ואם אני רוצה מעל רבע שעה אני משלמת על זה ויורד לי מהמשכורת. הגיוני?!

הבנתי שיש קנס רק עם הקורס חיצוני ..אבל הוא הועבר על ידי נציגות טלפניות שעבדו איתי!

תודה לעונים וסליחה על האורך.
רון
29/05/2017 10:19
שלום רב,

בתביעה בבית דין לעבודה. הצדדים הגיעו להסכמות בדיון קדם המשפט הראשון והאחרון בתיק. אבל התיק נסגר לא בפשרה אלא בפס"ד בעקבות הסכמות הצדדים. האם ניתן במקרה זה לקבל את האגרה חזרה? זאת כאשר נערך דיון קדם משפט אחד ויחיד? ההסכמות הושגו בקדם המשפט - הצדדים לא הופנו לפשרה ולגישור.

תודה לעונים.
שלומי
29/05/2017 10:18
בוקר טוב

עבדתי יום אחד בעבודה בחלוקה. אחרי שסיימתי את הקו חלוקה עם האוטו שלי דלק שלי החלטתי שלא מסתדר לי להמשיך בעבודה הזאת לא משנה מאיזשהי בחינה..
מנהל העבודה לא ייצר איתי קשר אחרי כמה חודשים כדי להביא לי את מה שמגיע לי .

העיניין הזה צץ לי בראש והחלטתי לסמס לו על זה והוא מסנן... מה עושים?

מדובר בסכום לא גדול אבל עדיין זה כסף שהרווחתי ביושר.

אני מציין שהוא התקשר והזעיק אותי מהבית כי הוא נתקע בלי עובד ואני הייתי האופציה היחידה שלו להציל אותו.. ככה זה מעסיקים כשהם צריכים אותך הכל בסדר ושאנחנו צריכים אותם אין מענה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ