פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 315
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבי
26/05/2018 20:43
שלום
אני מועסק במשמרת של 12 שעות עבודה....
8 בבוקר עד שמונה בערב ו8 בערב עד 8 בבוקר..
האם אני נחשב עובד של 5 ימים בשבוע או 6 ?
הנושא חשוב לצורך חישוב זכאות של ימי חופשה ושעות נוספות...
תודה רבה
עורך דין
27/05/2018 08:33
בוקר טוב אבי

התשובה לשאלה האם אתה עובד 5 או 6 ימים תלויה רק במציאות. האם אתה עובד בפועל 5 או 6 ימים. למספר שעות העבודה אין השפעה על התשובה. אתה אמור לקבל תשלום עבור שעות נוספות לפי החוק ולאור העובדה שאתה עובד 12 שעות בכל יום. ימי חופשה נצברים לזכותך לפי החוק, בהתאם לעובדה שאתה עובד במסגרת משרה מלאה - אם הבנתי נכון.

בהצלחה
רונה
25/05/2018 08:54
שלום, 
אני עובדת אצל המעסיק כ3 וחצי שנים.
שתי שאלות -תודה מראש על עזרתך:

1. אני נמצאת מזה כשלושה שבועות ברצף בחופשת מחלה ואין ברשותי ימי מחלה אצל המעסיק (הסתיימו). היו עוד ימי מחלה שאינם רצופים קודם לכן. 
בתחילה, המעסיק ביקש שארשום את הימים החסרים כימי חופשה, ואפשר לי מצב של "מינוס 5 ימים" בימי החופשה אשר אותו אצטרך להשלים בעתיד. 
לאחר מכן, העביר אותי המעסיק לחל"ת מבלי שחתמתי על טופס בקשה לחל"ת. 
במידה והמחלה תימשך- האם יש באפשרותי להגיש תביעה לנכות כללית?

2. ראוי לציין שאני בחודש השלישי להריון( ויתכן שתקופת המחלה תחשב בדיעבד כשמירת הריון) , אך אני עדיין נמצאת בבדיקות ועד שלא אוודא שההריון תקין אני לא מעוניינת לספר למעסיק שאני בהריון. 
מה קורה עם הזכאות שלי לדמי לידה במידה ואאלץ לחתום על חופשה ללא תשלום? 
תודה גדולה על העזרה
דורית
24/05/2018 15:11
היי
הארכתי את חופשת הלידה שלי בחודש .
ולפני החזרה לעבודה אני רוצה להודיע על התפטרות לצורך גידול הילד.
האם אני צריכה לתת הודעה מראש(חודש) ולא לעבוד בה. או שאני יכולה להתחיל עבודה אחרת שקרובה יותר הביתה וגמישה מבחינת השעות ?
לב
24/05/2018 14:51
היי,

מס שאלות בנוגע לעובדי קבלן (בתחום ההייטק, אם זה רלוונטי)

* האם חוזה העסקה מול חברת הקבלן יכול להיות לא מוגבל בזמן? (לא מצוין תאריך סיום חוזה, רק התחלה)

* האם עובדי קבלן זכאים לאותו שכר ותנאים כמו עובדים המועסקים ישירות? הכוונה לצוותים מעורבים בהם עובדים יחדיו גם עובדי העסקה ישירה וגם קבלן

* האם לאחר תקופת זמן כלשהי של עבודה רציפה כעובד קבלן בחברה כלשהי, אותה חברה מחויבת להעסיקו בהעסקה ישירה ? אם כן, מהי התקופה?

תודה מראש !
רפי
24/05/2018 14:45
עבדתי במקום עבודה כלשהו תקופה של שנה ושמונה חודשים בערך ופיטרו אותי לפני כחודש, לא יצא לי לשמור את כל התלושי עבודה ובחלק מתלושי העבודה שיש לי אין הפרשות לקרן פנסי וחלק יש, לכן התקשרתי לחברת פנסיה ואמרו לי שבכלל אין לי שם תיק פנסיוני מה ניתן לעשות?

ואם אני מבקש ממקום העבודה שלי להדפיס לי מחדש את כל תלושי העבודה הוא מחויב לעשות זאת?
ליאת
24/05/2018 14:44
שלום לכולם, אשמח להתיעצות בדיני עבודה..
בעלי נהג משאית, הוא עשה תאונה במסגרת העבודה ובעקבות כך נפגע קל והיה במס' ימי מחלה, המעסיק שלו התעצבן עליו שאין לו נהגים ואיך הוא מוציא מחלה..
לאחר שהסתיימו הימי מחלה בעלי הודיעה לו שהוא חוזר לעבודה והמעסיק אמר שלא יכול להחזיר אותו עד שהוא לא מביא אישור רופא שהוא יכול לחזור לעבוד. מיותר לציין שבעלי ישב עוד יומיים בבית על חשבונו עד שהביא את האישור למעסיק.
לאחר שבעלי נתן למעסיק את האישור הוא עדיין לא החזיר אותו לעבודה ושלח לו בווטסאפ מכתב זימון לשימוע עקב צימצומים בחברה ליום למחרת.
בעלי אמר לו באותו רגע שלא יכול להגיע לשימוע מכיוון שאין לו איך להגיע למשרדים של החברה (נסיעה של שעה מאיפה שאנחנו גרים) וגם כי זה יום שישי ובעלי לא עובד ימי שישי. המעסיק לא הגיב להודעה ורק יום למחרת (יום השימוע) שלח לו שזה לא בסדר שהוא לא הגיע לשימוע והוא יבדוק מה זה אומר מבחינתו.
בעלי ישב שבוע בבית ממתין לעדכון מהמעסיק, היום בעלי דיבר איתו מיוזמתו לבדוק מה קורה והוא טען כי הוא מפוטר והוא כבר שלח את המכתב פיטורים בדואר רשום.
רציתי לבדוק האם דבר כזה הוא חוקי ומה אנו יכולים לעשות?
תודה רבה לעונים.
עינת
24/05/2018 14:43
אני עובדת 7 חודשים, עם 2 משמרות ערב גג בשבוע.

(כפי שסוכם בע"פ עם הכוח-אדם במקום, כשבאתי לראיון עבודה)

לפני חודשיים התחלפה לה האחראית כוח אדם,
וביקשו שמשבוע הבא אני יעשה 3 משמרות ערב ואולי אפילו יתחילו לתת לי 4)

האם נחשב להרעת תנאים?
או משהו בסגנון?

האם אוכל להתפטר כדין מפוטר? או לחכות שיפטרו אותי?

אני מעוניינת להמשיך באותם תנאים שהיו לי.
(אני חד הורית** אם זה רלוונטי)
התפטרות
אלי
24/05/2018 14:39
היי.

הגשתי ב15.5 הודעת התפטרות. אני עובד מעל שנה באותה חברה.

אבל ביקשתי שהיום האחרון שלי יהיה ב1.7.

קיבלתי הודעה היום 24.5 שב27.5 זה היום האחרון שלי ושהם לא צריכים לשלם לי על שאר הימים.

כמו כן, אני עובד שעתי.

1) האם הם בכלל צריכים לשלם לי?

2) האם הם מחוייבים לשלם לי עד 1.7?

3) האם הם צריכים לשלם לי רק חודש מרגע ההודעה?
אשמח לעזרה בנושא.

תודה!
יעל
24/05/2018 14:39
צהריים טובים עורך דין נכבד!

שאלות בנוגע לסעיף 28 לחוק פיצויי פיטורין:
האם כל ההסכמים של אותו מעסיק מחוייבים בסעיף הזה? או שכל הסכם בנפרד תלוי באישור התמת?
האם עובד יכול להתנגד לסעיף טרם חתימת חוזה?
האם זה תלוי בשכר הכולל?
תודה.
אלה
22/05/2018 22:01
זקוקה להתייעצות עם עורך דין לדיני עבודה.

חיכיתי לפיצויים ממקום עבודה שעבדתי בו שנתיים בחצי משרה ופיטרו אותי בסוף. הגעתי לסניף בתמימותי אחרי כמעט שנה שראיתי שלא יוצרים איתי קשר וגילית שיש שם שיק שמחכה לי ופג תוקפו לפני חצי שנה.

מה נהוג לעשות במצב כזה? האם יש עילה לתביעה?
עורך דין
23/05/2018 10:33
שלום אלה

המדובר על הלנת פיצויי פיטורים המקימה לך זכות להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. מאידך, מוטב לפנות אל המעסיק לשעבר ולבקש ממנו שיק חדש על סכום הפיצויים המגיע לך ואם תקבלי עדיף לסיים את הנושא...

בהצלחה
אסתר
22/05/2018 22:04
חברה קיבלה במשך שנה תלושי משכורת עם נתונים לא נכונים,
כלומר לדוגמא נרשם שעבדה 120 שעות בחודש בעוד שבפועל עבדה בין 180-200 שעות.
היא עובדת בשכר גלובלי ועובדת כל יום 9.5 שעות 4 ימים בשבוע, וביום שישי 6 וחצי שעות. (כלומר 5 ימים בשבוע), אבל לרוב יוצא שעובדת יותר שעות במהלך הימים ומגיעה לבין 180-200 שעות חודשיות.
היא מקבלת לחודש 5100₪ נטו, ואינה מתוגמלת על שעות נוספות.
היא לא קיבלה כל חודש את תלושי המשכורת שלה ועכשיו שדרשה אותם וגילתה את כל הנתונים השגויים פנתה לרואת החשבון של החברה בבקשה לתיקון, אחרי ויכוחים וחיים קשים הסכימה בטובה רואת החשבון לשנות את התלושים לנתונים האמיתיים מבחינת שעות העבודה ואמרה שהעבירה עדכון לביטוח לאומי בנושא.
כרגע, מעבר לתיקון התלושים על הדף, מה מגיע לה בנוסף? מבחינה כספית?
תודה לעוזרים.
עורך דין
23/05/2018 10:31
שלום אסתר

ההבדל בין 120 שעות עבודה בחודש (משרה חלקית) לעבודה בהיקף של 180+ שעות בחודש (משרה מלאה) גדול ולעובדת יש זכויות נצברות שונות לחלוטין. קשה מאד לקבוע מה הן הזכויות שהמעסיק צריך להשלים וככל הנראה מגיעים לעובדת גם תשלומים נוספים עקב הפערים הגדולים בתלושי השכר. במצב הדברים המתואר אין הרבה ברירה אלא לפנות לחשבת שכר או יועץ מס שיבדקו את תלושי השכר ויערכו עבור העובדת תחשיב מדוייק של זכויותיה.

בהצלחה
איציק
22/05/2018 22:07
שלום חברה שלי עובדת בחנות בגדים בקבלתה לעבודה לא אמרו לה שיש בונסים על מכירות בחנות, כעבור חודש היא גלתה שהבונסים שלה ושל שאר עובדי החנות רשומים על מנהל החנות והוא לוקח את זה לעצמו,
ששאלה אותו על מכירה שעשתה למה רשם את זה על שמו ולא על שמה הוא התחיל לגמגם ואומר לה שזה המכירה שלה והיא תקבל את זה בפועל היא לא קיבלה ולא היה רשום עלייה שום מכירה.

מה אפשר לעשות ? תודה
עורך דין
23/05/2018 10:28
שלום איציק

המעסיק חייב לעמוד בהתחייבויות שלו כלפי העובדת. אם לא כך הדבר, יש לפנות אל המעסיק בכתב בלבד, ולבקש ממנו לתקן את המצב ולהעביר את התשלומים המגיעים לעובדת לפי הסיכום שהגיעו אליו.

בהצלחה
תחיה
22/05/2018 22:08
אהלן,

אשמח מאוד לעזרה, סליחה מראש על האורך.

המעסיק פשט רגל, או יותר נכון לא התחיל בתהליך של פשיטת רגל אלא הגיע יום אחד לקח את כל הציוד והודיע שהמקום כבר לא קיים. נשארנו כ50 אנשים, מתוכם קבוצה גדולה מאוד של חיילים משוחררים, בלי עבודה ובלי משכורות.

הבנו שצריך לפנות לביטוח לאומי ולכן נפגשנו עם עורך דין אתמול, זה הסיכום מהפגישה:

ברגע שתהליך של פשיטת רגל/פירוק חברה מתחיל יש לנו 6 חודשים להגיש את התביעה, בסוף ה6 חודשים הביטוח הלאומי ממנה עורך דין או שופט בדימוס שיבדקו כל אחד לזכאות וכמה. כל עוד התהליך של פשיטת רגל/פירוק חברה לא מתחיל אין עם מה לעבוד. אם אנחנו רוצים להתחיל את הפירוק חברה - זה יעלה לנו 6000 שקל, שיתחלקו בין כולם.

כשהנציג של ביטוח לאומי בודק אין לנו מה לעשות, זה יכול לקחת הרבה מאוד זמן (שנה ויותר לפעמים), הוא העריך 6 חודשים בערך

חבר'ה בבעיה - אנשים שלא קיבלו עדיין תלוש, שאין להם הוכחה לעבודה אצל המעסיק. טופס 101 כל אחד יכול לבקש מבט"ל.

אפשר לתבוע על שכר עבודה, פיצויי פיטורין, פנסיה (גם רטרו), ימי חופשה, ימי הבראה והודעה מוקדמת.

אשמח לדעת האם יש עוד משהו שצריך לדעת או לעשות מעבר לאמור לעיל, האם התהליך חייב להיות בשיתוף עורך דין (אי אפשר לגשת עם הטפסים לביטוח לאומי ישירות? איזה טפסים חוץ מתלושים קודמים?) ומה אפשר לעשות בנוגע לחבר'ה שעוד לא הספיקו לקבל תלוש ראשון.

תודה רבה!
עורך דין
23/05/2018 10:22
שלום תחיה

באתר זה מספר סקירות משפטיות המסבירות על ההתנהלות הרצויה במקרה של פשיטת רגל של מעסיק. מומלץ לקרוא אותן ובכל מקרה, כפי שכבר הבנת, מוטב להיות מיוצגת על ידי עורך דין בהליכים אלה, למרות שבהחלט ניתן להתנהל גם לבד כמו בכל הליך משפטי אחר.

בהצלחה
שרון
22/05/2018 22:09
היי שלום לכולם...

אני עוד מעט מסיימת מקום עבודה בחברה שבאעבדתי כחצי שנה ומכינה מכתב תביעה..
הם מפרים את על החוקים הבאים:
אי עמידה בהפסקת אוכל.
שעות נוספות בלי האישור של העובד.
לחץ פסיכולוגי מהמנהלים.
זימון במשמרות ביום החופש היחיק של העובד+שיחת מנהל בבמידה של אי עתייצבות במשמרת הזאת.

השאלה שלי היא:
מה לדרוש במכתב תביעה כפיצוי?
עורך דין
23/05/2018 10:20
שלום שרון

לפי הדברים שלך המעסיק הפר כמה וכמה מהזכויות שלך. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ואני הייתי ממליץ שעורך דין מטעמך יוציא את המכתב - ולא את. לא ניתן להתנהל בצורה רצינית באמצעות מידע שתקבלי בפורום כזה או אחר. המידע בפורומים האינטרנטיים נועד לתת הכוונה כללית ומענה נקודתי, ולא ניתן לסייע בניסוח מכתבים או כתבי תביעה. זה לא רציני.

בהצלחה
משה
22/05/2018 22:12
שלום.
שיקרתי על הבוס.
הוא חיפש מישהו שיעבוד אצלו, שאחד מהדברים הנצרכים היה שהעובד יהיה עם דבר x, ושיקרתי שיש לי את הדבר הזה.
הוא טען שהסבתי לו נזק, כי הוא קיבל אותי על סמך זה, והוא השקיע בי הרבה, כשמתברר שלבסוף איני יעיל (לגמרי[?]).
הוא אמר שהוא יכול לתבוע אותי.

שאלתי, האם אכן כך?
ושנית, מה לגבי השכר עבודה?
הלוא סוף סוף, גם עבדתי אצלו תקופה מסויימת, שאכן אז הוא לימד אותי, אבל גם אני עבדתי בשבילו.

תודה מראש לעונים.
עורך דין
23/05/2018 10:18
שלום משה

חסר הרבה מידע חשוב בשאלתך. איני יכול להשיב לך מעבר לכך שאתה אכן חשוף לתביעה לאור העבודה שאתה מודה ששיקרת בעניין מהותי ככל הנראה. פנה לעורך דין על מנת לקבל ייעוץ משפטי בטרם נקיטת כל פעולה אחרת.

בהצלחה
פולינה
22/05/2018 23:37
שלום, התחלתי לעבוד ב-09.17 וב06.18 אני מתפטרת עקב מעבר לחו"ל. האם מגיע לי פיצויי פיטורין?
עורך דין
23/05/2018 10:17
שלום פולינה

אלא עם המעבר הנו לצורך עבודה בשירות המדינה, לא מגיע לך לקבל פיצויי פיטורין.

בהצלחה
אני
13/08/2014 13:23
האם מעסיק מקבל החזר מביטוח לאומי עבור דמי מחלה של עובד?
דורה
22/05/2018 16:07
האם מעסיק מקבל החזר כל שהוא מביטוח לאומי בעבור מחלת עובד שכיר?
גרשון
22/05/2018 20:41
ממש לא.
Aviv
22/05/2018 20:23
השאלה היא לגבי שכיר.
בכל חודש ישנם עמלות מכירה של 3500שח בממוצע.
המעסיק שלי משלם לי את עמלת המכירה רק לאחר 2חודשים, בטענה כי המחלקה שמטפלת בנושא העמלות והתשלומים עובדת לאט וזה דורש הרבה עבודה מצידם.
בנוסף חודש עבודה מחושב בחברה מ ה-17 עד ל17. לדוגמא, מ17.01 עד 17.02 נחשב חודש עבודה.
לכן, במידה ואני עושה עמלת מכירה ב18.01 אני מקבל את העמלות מכירה רק ב01.04.
האם המעסיק שלי מתנהג בצורה תקינה וחוקית?
אלינור
22/05/2018 13:20
היי , לפני כשנה חתמתי על חוזה מול משרד הבטחון.
בחוזה סיכמנו שאעבוד שנה במשמרות מלאות ,
ולאחר מכן חצי שנה במשרת סטודנט .

רציתי לדעת אם יש אפשרות להתפטר לפני סיום החוזה?
מבלי לקבל קנס על ההתפטרות .
סיבה ההתפטרות היא - לימודים .

אשמח לתשובה - תודה
רותם
22/05/2018 13:17
כיום אני עובדת משרד החינוך עם קביעות.
הציעו לי לעבוד בשנה הבאה בגן פרטי שאינו רישמי.
וצויין בפני כי תלוש המשכורת יונפק על ידם אך התנאים והתשלומים הם בדיוק אותו דבר.
כלומר הותק נשאר,
ימי מחלה,
חופשים...
האם נכון הדבר ?
פיטורין
יעל וקנין
22/05/2018 12:28
אני עובדת 11 שנה בחברה וצברתי 58 ימי חופש ואני לפני פיטורין האים אני רשאית לקבל את כל הימים האלו שצברתי ?
רבקה
22/05/2018 10:06
שלום,
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב10.2014
ילדתי ב1.2018
אני הארכתי לחל׳׳ת עד יולי ואני מעונינת להאריך יותר עד מתי מותר לי?
בתודה מראש
רבקה
מאור
22/05/2018 09:58
היי, יש לי שאלה לגבי חוזה בעבודה.

בקצרה אסביר על הכל:

אני עובד במפעל, מועדפת, עבודה במשמרות (בוקר שזה 100%, צהריים 125%, לילה 150% ומוצ''ש לילה 175%)
ראשון הקרוב יהיה חג שבועות, ואני אמור לעבוד לילה באותו שבוע, ככה שיש אופציה שנבוא לעבודה.

עבודה במשמרת לילה מתחילה בשעה 23:15 ונמשכת עד 7:30 בבוקר.

עכשיו, בגלל שזה חג, אנחנו אמורים לקבל 100 אחוז תשלום שכר מהמדינה על החופש בשל החג, ועוד 175 אחוז למשמרת לילה במוצאי חג (בגלל שלפי הבנתי ראשון אמור להיחשב כמו מוצש בגלל החג), לפחות כך לפי הבנתי מהחוזה (את החוזה קראתי אחרי הפסקה הבאה שאני אכתוב).

כששאלתי האם אנו אמורים לקבל 275 אחוז, נאמר לי שה-175 אחוז שאנו אמורים לקבל הם בעצם 100 אחוז על היום חופש (במידה ולא אעבוד) , ועוד 75 אחוז על כל שעת עבודה במידה ואעבוד, ולא עוד 175 אחוז כנדרש.

כך שיוצא שבעצם המפעל משלם לי הרבה פחות מהמינימום לשעת עבודה ומנצל את ה100 אחוז שאני גם ככה אמור לקבל במידה ולא אעבוד.

אשמח להסבר.
מור
22/05/2018 09:57
שלום, אני שואלת בשביל חברה ואשמח לתשובה

לפני כחודשיים בטקס מצטיינים במקום עבודתה, היא זכתה ביחד עם עוד כמה עובדים כמצטיינים ונאמר להם במפורש שיקבלו מענק בסכום מסוים, לפני כשבוע חולק הכסף, אך כמה מהם לא קיבלו את הכסף ואין למעסיקים תשובה ברורה על כך מדוע

השאלה שלי היא: האם על פי חוק כסף שהובטח בתור מענק מסויים, האם מחוייבים לתת אותו?
מיטל
22/05/2018 09:53
שלום רב,

אני עובדת בחברה שעובדת עם מספר פרוייקטים.

אותי קיבלו כנציגה בכירה ולכן גם השכר השעתי המינימום שלי גבוה מהמינימום אך לצערי נסגר אותו פרוייקט והכניסו אותי לפרוייקט אחר שבו רוצים להוריד לי את השכר השעתי למינימום.

האם זה חוקי? יש לציין שאני עדיין עובדת באותה חברה ולא מתאפס לי הוותק.

בתודה מראש
חן
21/05/2018 19:54
שלום וערב טוב לעורכי הדין

אשמח לעזרה לפני שבוע קרתה לי תאונת עבודה (נפלתי מסולם בעבודה) הייתי במיון והמעסיק העביר לי טופס 250 ורופאת המשפחה הביא לי תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה והביאה לי 13 יום מנוחה שלחתי את הטופס הזה למעסיק והוא הפנה אותי לביטוח לאומי מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי למי אני פונה בביטוח לאומי והאם מגיע לי כסף על הימים שאני יושבת בבית ומה ההבדל בין חופש מחלה לתאונת עבודה מבחינת תשלום וכ'ו.

תודה לעונים
עורך דין
22/05/2018 09:35
בוקר טוב חן

יש באתר זה מספר סקירות מפורטות המסבירות את כל הזכויות של נפגעי תאונות עבודה. מומלץ לקרוא אותן, שכן תמצאי בסקירות אלה מידע חשוב לאור העובדה שנפגעת בתאונת עבודה. מעבר לכך, אם נגרם לך נזק מהותי מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין בכדי לבדוק את המקרה לעומק ולסייע לך לממש את הזכויות המגיעות לך לפי חוק.

בהצלחה והחלמה מהירה
אביה
22/05/2018 09:44
תגישי לביטוח לאומי את הטופס 250 שקיבלת מהמעסיק +

טופס 211 שזה טופס תביעה לדמי פגיעה והודעה על הפגיעה בביטוח הלאומי, תורידי מהאתר של ביטוח לאומי ותמלאי +

תצרפי מסמכים שקיבלת במיון .
כל זה ותשלחי את המסמכים לביטוח לאומי.

כמובן שמגיע לך על הימים הללו תשלום,
על הימים הללו יחשבו לך את התשלום לפי ממוצע של 3 משכורות אחרונות טרם הפגיעה, מתוכם התשלום שישלמו לך הוא 75 אחוז

הערה וטיפ : תצלמי עותקים שיהיה לך לכל המסמכים.

במידה וכשיסתיימו ה13 מי מחלה שקיבלת ועדיין לא תחושי בטוב, תפני שוב לרופאה אולי תצטרכי עוד תעודה נוספת לנפגע שזה עוד ימי מחלה וגם על זה ישלמו לך , תצטרכי לשלוח שוב לביטוח לאומי רק את התעודה הרפואית הנוספת..
המקסימום שניתן לקבל תשלום על פגיעה מעבודה הוא 90 יום.
בכללי חשוב לעשות את ההבדל בהכרה ביניהם,
בדרך כלל מעסיקים לא מתעסקים עם ימי המחלה כשזו תאונת עבודה, אולי רק אחרי שתסתיים הזכאות של ה90 יום מהביטוח הלאומי ותקבלי עוד ימי מחלה אז כן.

ההבדל בין חופש מחלה לתאונה הוא כשימי מחלה נצברים לך לפי הוותק בעבודה, אם אין לך מספיק ימים צבורים לא תקבלי תשלום.
בדמי פגיעה זה עד 90 יום לא משנה הותק שלך וגם צריך את זה לאם ונשארת נכות מהפגיעה.

ככל ואחרי 90 יום (שזה המקסימום שמקבלים על דמי פגיעה) תישאר לך נכות מהפגיעה, ממשיכים בתהליך ומגישים תביעה לנכות מעבודה.
פיטורין
יעל וקנין
21/05/2018 19:28
האים מעסיק רשאי להיתקשר לעובד באמצע חופשת מחלה ולזמן לו רופא מטעמו לבדיקת העובד
עורך דין
22/05/2018 09:33
בוקר טוב יעל

התשובה חיובית.

החלמה מהירה
קרן
16/05/2018 17:36
האם עצם זה שאני נדרשת להעביר כטיס ולשהות במקום העבודה 9 שעות, אך בפועל אני מקבלת תשלום רק עבור 8.6 שעות, ואם אעביר כטיס רק אחרי 8.6 שעות יחשבו לי השעות האלו כשעות העדרות, זה נקרא שהמעסיק מחייב אותי לשהות במקום העבודה בזמן ההפסקה ובהתאם לכך חייב גם לשלם על ההפסקה?
עורך דין
21/05/2018 10:12
שלום קרן

אם המעסיק מחייב אותך להשאר במקום העבודה גם בזמן ההפסקה כמובן שעליו לשלם לך על זמן ההפסקה. פני אליו בכתב בלבד ובקשי לתקן את המצב ולהשלים את שכרך בהתאם.

בהצלחה
קרן
21/05/2018 11:33
השאלה היא מה נקרא מחייב להישאר בעבודה??
קרן
21/05/2018 10:51
השאלה היא מה נקרא מחייב להישאר בעבודה??
האם עצם זה שאני נדרשת להעביר כטיס ולשהות במקום העבודה 9 שעות, אך בפועל אני מקבלת תשלום רק עבור 8.6 שעות, ואם אעביר כטיס רק אחרי 8.6 שעות יחשבו לי השעות האלו כשעות העדרות, זה נקרא שהמעסיק מחייב אותי לשהות במקום העבודה בזמן ההפסקה ובהתאם לכך חייב גם לשלם על ההפסקה?
עורך דין
22/05/2018 09:33
קרן

אם המעסיק אינו מאפשר לך לצאת ממקום העבודה בזמן ההפסקה עליו לשלם לך עבור זמן ההפסקה בכל מקרה.

החוק קובע כי זמן ההפסקה יהיה על חשובן העובדת כשאר העובדת זכאית לעשות בזמן זה כל העולה על רוחה, וזה כולל כמובן עזיבה של מקום העבודה.

בהצלחה
אמילי
21/05/2018 11:27
שאלה,

אמרו לי שאם לא מגיעים למינימום שעות החודשיות (186) לא מגיע תשלום על שעות נוספות יומיות.

יוצא לי לעבוד בין 8 ל12 שעות ביום ולפעמים פחות.

האם זה נכון שאם לא הגעתי למינימום לא מגיע לי תשלום על הימים שאני עובדת 10 שעות ומעלה? זה בסופר אם זה משנה.

שכר שעתי ולא גלובלי.

תודה רבה
עורך דין
22/05/2018 09:31
שלום אמילי

לא נכון. חישוב שעות נוספות נעשה קודם כל ברמה יומית ואם עבדת 10 שעות או יותר ביום עבודה נתון, מגיע לך תשלום עבור שעות נוספות בכל מקרה.

בהצלחה
מירב
22/05/2018 00:32
שלום,

אני עובדת במשרה מלאה, 9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע.
השכר משולם לי לפי שעה.
כיצד מיושם הצו לקיצור שעות עבודה במקרה שלי?
להבנתי, יום אחד בשבוע אני אמורה לעבוד 8 שעות, ואילו המעסיק צריך לשלם כאילו עבדתי 9 שעות.
המעסיק טוען שבגלל שהשכר מחושב פר שעה, הוא לא צריך לשלם על השעה התשיעית, אלא אם אעבוד אותה ואז אקבל עליה כשעה נוספת 125%.

מה נכון?

תודה רבה
עורך דין
22/05/2018 07:43
שלום מירב

כעת ולאור קיצור שבוע העבודה, כל שעה שתעבדי מעבר ל-182 שעות חודשיות תהא שעה נוספת על כל המשתמע מכך לפי חוק.

בהצלחה
מירב
22/05/2018 09:27
תודה, אודה לחידוד:

עובדי שכר גלובלי יקבלו לפי 186 שעות ויעבדו 182.

האם גם אני (עובדת במשרה מלאה בשכר שעתי) צריכה לקבל 186 שעות במידה ואעבוד 182 (על מנת שלא יפגע לי השכר)?

תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ