פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא קניסה בגין נזק לרכב עבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
קניסה בגין נזק לרכב עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
11/10/2025 07:30
שלום ותודה על עזרתכם,
עבדתי במקום עבודה כנהג/ סבל כ-3 שבועות.
לצורך העבודה ניתן לי רכב מסחרי גדול. כבר במעמד קבלתו הבחנתי כי מדובר ברכב ישן, חבוט ו"דפוק" מכל עבר בצורה רחבה. בהמשך הרגשתי גם בליקויים מכניים- בטיחותיים. במעמד החתימה עליו כל ה"דפיקות" ברכב (והיו הרבה) "סומנו" על גבי נייר באיקסים בציור ( לא צולם).
כאמור, עזבתי את מקום העבודה במהירות אחרי שהתברר כי העבודה פיסית הרבה יותר ממה שתואר בריאיון העבודה וגורמת לי לבעיות רפואיות.
ביום העזיבה הובהר לי ע"י האחראי בחברה כי גרמתי נזק לרכב שלא היה קודם ובשכר ( שהיה השכר הראשון והאחרון) נגבה ממני סכום לא סביר.
בחוזה העבודה עצמו אין התיחסות כלל לנושא הרכב אך יתכן שחתמתי על משהו בעת קבלתו.
שאלתי:
האם מעסיק רשאי לקנוס עובד על נזקי פח לרכב שיש סיכוי רב שהיו שם קודם, ושגם אם הנזקים נגרמו בתקופת עבודתו הרי שאינו מודע להם כלל ( לא התרחשה תאונה, אם אכן נגרם הנזק בתקופתי כנראה שנהג/ת אחר פגע בי ללא ידיעתי בחנייה). כיצד ניתן לדעת אם הסכום שנגבה ממני סביר? תודה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: קניסה בגין נזק לרכב עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ