פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא חייבת תשובות וודאיות - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
חייבת תשובות וודאיות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
03/07/2018 20:35
בבקשה לענות רק מנסיון. הבן שלי עוד שבוע בן 8 חודשים. בסוף החודש אנחנו עוברים לגור באור עקיבא ואני עובדת בתל אביב. אני רוצה להתפטר ולקבל דמי אבטלה החל מהיום הראשון (ללא תקופת המתנה של 90 יום). הבנתי שאם אני מתפטרת לצורך גידול הילד אני חייבת לעשות את זה עד 9 חודשים מהלידה.

השאלה הראשונה שלי היא: אם אני מתפטרת בגלל מקום עבודה מרוחק ממקום המגורים (מעל 40 ק"מ) , האם גם את זה אני חייבת לעשות תוך 9 חודשים מהלידה או שאני יכולה לחזור לעבודה נניח באוקטובר (אחרי 11 חודשים מהלידה) ולהתפטר שבוע - שבועיים לאחר מכן ולהיות זכאית לדמי לידה החל מיום ההתפטרות או שבגלל שעברתי את התקופה של ה 9 חודשים אז זו כבר לא תחשב לסיבה מוצדקת להתפטרות שתזכה אותי לאבטלה מהיום הראשון?

שאלה שניה היא: האם צריך להתקיים תנאי נוסף להתפטרות בתוך 9 חודשים מהלידה לצורך גידול הילד כדי להיות זכאית לאבטלה מהיום הראשון? כלומר האם אני צריכה במכתב התפטרות לציין שההתפטרות היא גם לצורך גידול הילד וגם להגיד שהסיבה היא מעבר למקום מגורים מרוחק, ולהגיש את ההתפטרות עד 9 חודשים מהלידה?

אשמח אם למישהו יש מס' טלפון בביטוח לאומי ששם אוכל לברר בוודאות את החוק בעניין הזה.

תודה מראש!
04/07/2018 08:00
בוקר טוב ג'ני

את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם ימלאו לו 9 חודשים (וחשוב להקפיד על הזמנים) שאז יעמוד לזכותך כל הזכויות של עובדת שפוטרה. לגבי דמי אבטלה - צריך לחכות 90 ימים בכל מקרה, אך ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב ולנסות לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.
בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: חייבת תשובות וודאיות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ