פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: סיום חוזה בהריון - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: סיום חוזה בהריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/04/2017 09:14
שלום הילה

במקרה של עובדת זמנית לתקופה הפחותה מ-12 חודשים המעסיק יכול לסיים את עובדתה למרות ההריון ומבלי שיזדקק לאישור מראש של הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה.

בהצלחה וחג שמח
06/04/2017 18:01
אז ככה.... חייבת עזרה לשאלת פיטורים בזמן הריון
ב- 1/9/15 התחלתי לעבוד כסייעת בחינוך מיוחד
(זאת לאחר שחתמתי על חוזה ל-9 חודשים בחברה העירונית של ראשון לציון)
נאמר לי שהחוזה מסתיים ב5/6/16 ושאם יהיה תקן בעירייה אכנס בתור סייעת קבועה.
מציינת שהשיבוץ עבודה נעשה מול אחראית בעירייה אבל את המשכורת קיבלתי מהחברה העירונית.
הוכחתי את עצמי כמו שצריך נתפסתי בבית ספר יסודי קבוע ומהבחורה שהיתה אחראית עליי הועברתי לבית ספר קבוע אחר בנוסף לבית הספר שבו עבדתי (אמרה לי תוכיחי את עצמך שם ואז נכניס אותך לעירייה לפני שנגמר החוזה)
הגעתי לבית ספר החדש נתתי עבודה אבל אז לצערי גילינו אצל אבא שלי גידול סרטני
מה שאילץ אותי לקחת מידי פעם חופשים (הייתי הנהגת היחידה שיכולה לשנע אותו אחרי הטיפולי כימו וההקרנות)
במהלך תקופת הטיפולים סבלתי נורא ממגרנות (כנראה לחץ נפשי ופיזי.... יש לי גם ילד בבית שהייתי צריכה לטפל בו) ונאלצתי מידי פעם לקחת חופשות מחלה ..
בשלב מסוים גיליתי שאני בהריון אבל עדיין לא סיפרתי כי הייתי עסוקה ומוטרדת והעדפתי לחכות עם זה כי הבנתי שלפי חוק אני לא חייבת לספר
מציינת שרוב הקשר עם האחראית שלי נעשה באסמסים.
יום אחד קיבלתי מכתב מהחברה העירונית ובו תזכורת שבתאריך 5/6/16 נגמר החוזה ... סימסתי לאחראית שהיתה באותו יום בחו"ל ואמרה לי צרי איתי קשר בתחילת שבוע.
יצרתי איתה קשר והזכרתי לה שנגמר לי החוזה וסיפרתי לה על ההריון וכתבתי שאני מקווה שזה לא יפגע בעבודה.
היא השיבה לא תוכל לקלוט אותי לעירייה כי אני נעדרת המון ושזה גם מה שהמנהלות של בית הספר אמרו.
(מציינת שחוץ ממנה אף אחד בעבודה לא ידע על ההריון בזמנו)
האם יכלה "לפטר" אותי למרות שנגמר החוזה?
האם יש איזשהי פרצה בחוק שאומרת שלמרות שחתמתי על חוזה היו צריכים להשאיר אותי בעבודה?
האם עצם זה שהיא "שחררה" אותי מהעירייה האם החברה העירונית צריכה לשאת בתוצאות של פיטורים של אישה בהריון?
מה לעשות?
האם יש טעם לתבוע?
מה אומר החוק אם סיימתי חוזה כשאני בהריון
09/04/2017 09:14
שלום הילה

במקרה של עובדת זמנית לתקופה הפחותה מ-12 חודשים המעסיק יכול לסיים את עובדתה למרות ההריון ומבלי שיזדקק לאישור מראש של הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה.

בהצלחה וחג שמח

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: סיום חוזה בהריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ