אז ככה.... חייבת עזרה לשאלת פיטורים בזמן הריון
ב- 1/9/15 התחלתי לעבוד כסייעת בחינוך מיוחד
(זאת לאחר שחתמתי על חוזה ל-9 חודשים בחברה העירונית של ראשון לציון)
נאמר לי שהחוזה מסתיים ב5/6/16 ושאם יהיה תקן בעירייה אכנס בתור סייעת קבועה.
מציינת שהשיבוץ עבודה נעשה מול אחראית בעירייה אבל את המשכורת קיבלתי מהחברה העירונית.
הוכחתי את עצמי כמו שצריך נתפסתי בבית ספר יסודי קבוע ומהבחורה שהיתה אחראית עליי הועברתי לבית ספר קבוע אחר בנוסף לבית הספר שבו עבדתי (אמרה לי תוכיחי את עצמך שם ואז נכניס אותך לעירייה לפני שנגמר החוזה)
הגעתי לבית ספר החדש נתתי עבודה אבל אז לצערי גילינו אצל אבא שלי גידול סרטני
מה שאילץ אותי לקחת מידי פעם חופשים (הייתי הנהגת היחידה שיכולה לשנע אותו אחרי הטיפולי כימו וההקרנות)
במהלך תקופת הטיפולים סבלתי נורא ממגרנות (כנראה לחץ נפשי ופיזי.... יש לי גם ילד בבית שהייתי צריכה לטפל בו) ונאלצתי מידי פעם לקחת חופשות מחלה ..
בשלב מסוים גיליתי שאני בהריון אבל עדיין לא סיפרתי כי הייתי עסוקה ומוטרדת והעדפתי לחכות עם זה כי הבנתי שלפי חוק אני לא חייבת לספר
מציינת שרוב הקשר עם האחראית שלי נעשה באסמסים.
יום אחד קיבלתי מכתב מהחברה העירונית ובו תזכורת שבתאריך 5/6/16 נגמר החוזה ... סימסתי לאחראית שהיתה באותו יום בחו"ל ואמרה לי צרי איתי קשר בתחילת שבוע.
יצרתי איתה קשר והזכרתי לה שנגמר לי החוזה וסיפרתי לה על ההריון וכתבתי שאני מקווה שזה לא יפגע בעבודה.
היא השיבה לא תוכל לקלוט אותי לעירייה כי אני נעדרת המון ושזה גם מה שהמנהלות של בית הספר אמרו.
(מציינת שחוץ ממנה אף אחד בעבודה לא ידע על ההריון בזמנו)
האם יכלה "לפטר" אותי למרות שנגמר החוזה?
האם יש איזשהי פרצה בחוק שאומרת שלמרות שחתמתי על חוזה היו צריכים להשאיר אותי בעבודה?
האם עצם זה שהיא "שחררה" אותי מהעירייה האם החברה העירונית צריכה לשאת בתוצאות של פיטורים של אישה בהריון?
מה לעשות?
האם יש טעם לתבוע?
מה אומר החוק אם סיימתי חוזה כשאני בהריון