פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא בעיות עם כספים חסרים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
בעיות עם כספים חסרים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
06/12/2016 09:19
במשך כ-13 חודשים עבדתי ברשת חנויות נוחות כחלק מהעבודה המועדפת שלי. באופן קבוע וכמעט בכל משמרת היתי צריכה להוסיף כסף אישי שלי על מנת להשלים את סך הסכום בקופה על 1000 שקלים כפי שקיבלתי אותה מהעובד שעבד עליה לפני.

היו מקרים שהוספתי בכל יום מכספי והיו מקרים שנצברו לי חובות וחתמתי בסוף חודש על ההסכמה לנכות לי אותן מהשכר החודשי (לאחרונה עשיתי חישוב דרך תלושי המשכורת והסכום המצטבר הוא כ1000 שקלים לכל 13 החודשים, מלבד כאמור, הסכומים שהושלמו במזומן בכל פעם ללא רישום). כמו כן במהלך תקופה זו נתפסו 2 עובדים שגנבו מהקופות על בסיס קבוע (אחד מהם נתפס בעקבות חשד שלי, יש לציין שהעובד היה בן מיעוטים והייתה זו תקופת צוק איתן מה שאומר שאני כמעט היחידה שהסכימה לעבוד איתו באותן משמרות כך שאני כביכול ספגתי הרבה מהחוסרים שלו).

העובד הזה התבקש להעביר סכום של כמה אלפי שקלים במזומן למנהלת החנות והיא בתמורה תפטר אותו ולא תערב משטרה. אין לי את רשימת המעקב אחר הסכומים שהוצאתי בכל פעם מחדש מכיסי אך אני שומרת את כל תלושי המשכורת ובהם הניכויים שהורדו לי.

האם יש מה לעשות בנדון? מעבר לזה - יש שם לחוק שאוסר על המעסיק לדרוש ממני להשלים את הסכומים הללו?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: בעיות עם כספים חסרים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ