פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: שינוי באחוזי משרה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: שינוי באחוזי משרה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
27/03/2016 20:45
תודה על תשובתך.עברו 60 יום מיום חזרתי מחל“ד.שאלתי מתייחסת למעמדי ברגע שהודיע לשינוי המשרה.אם אני מודיעה שלא מקובל עליי השינוי,האם אני זכאית לפיצויים? האם אני מחוייבת לתת לו הודעה מראש,בהתחשב שבעצם אני ביקשתי ממנו שהשינוי יכנס לתוקפו רק מתחילת החודש הקרוב?
תודה מראש
27/03/2016 13:44
שלום רב
חזרתי מחופשת לידה של כ4 חודשים למקום העבודה שלי,בו אני עובדת כשנה וחצי.
המחליפה שלי ,כשהייתי בחופשת הלידה,נשארת.לפני כשבועיים ,יזמתי שיחה עם הבוס שלי,מכיוון שיש ירידה משמעותית בפעילות החברה וכתוצאה מכך יש לי שעות רבות של חוסר תעסוקה.הבוס שלי ציין שהוא מודע לכך שאני חסרת תעסוקה,ושאל אם אוכל לרדת לחצי משרה.ציינתי כי זה בלתי אפשרי מבחינתי כלכלית.סיימנו את השיחה בתקווה לשינוי בחודשים הקרובים.
שבוע בדיוק לאחר מכן,יזם איתי שיחה בא אמר שהוא חייב להוריד אותי לחצי משרה,שהוא לא עומד בהוצאות,ושהוא מקווה להחזיר אותי למשרה מלאה תוך כמה חודשים.שאלתי ממתי? אמר שמבחינתו במיידי,אני ביקשתי מתחילת חודש הבא.חשוב לי לציין שלא אוכל להמשיך במשכורת כזו נמוכה מעבר לחודש אחד.אני מתכננת לחפש עבודה אחרת,אך בינתיים,מה המחוייבות שלו כמעסיק שלי? מבחינתי הוא פיטר אותי(כלכלית),אבל מה הדין כאן,אשמח לדעת כדי לתכנן את צעדי.תודה
27/03/2016 16:35
שלום יולי

אסור למעסיק לשנות את היקף המשרה שלך ו/או לפגוע בשכר שלך בעת החזרה מחופשת לידה ולתקופה של 60 ימים לפחות. מעבר לכך, אם במהלך 60 הימים המעסיק כבר הודיע לך שבכוונתו לפגוע במשרתך, הרי שיש בכך פסול ככל הנראה. אני ממליץ לך שלא לתת למעסיק תשובה כלשהי לפני שתפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

החוק מגן עליך בעת החזר המהריון והתנהלות המעסיק אינה תקינה לפי העולה משאלתך.

בהצלחה

ניתן לשוחח עם עורך דין בטלפון: 072-334-2000
27/03/2016 20:45
תודה על תשובתך.עברו 60 יום מיום חזרתי מחל“ד.שאלתי מתייחסת למעמדי ברגע שהודיע לשינוי המשרה.אם אני מודיעה שלא מקובל עליי השינוי,האם אני זכאית לפיצויים? האם אני מחוייבת לתת לו הודעה מראש,בהתחשב שבעצם אני ביקשתי ממנו שהשינוי יכנס לתוקפו רק מתחילת החודש הקרוב?
תודה מראש

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: שינוי באחוזי משרה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ