פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: שכר גלובלי - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: שכר גלובלי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/03/2015 16:58
שלום טל

את למעשה שואלת לגבי פרשנות חוזה עבודה ומצפה לתשובות מבלי שניתן לעיין ולקרוא את מלוא החוזה. על פניו ולפי המידע החסר שנהעלת בשאלתך, המעסיק לא יכול לקזז לבעלך שעות שבוצעו בפועל, וזאת לאור נוסח החוזה. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, ולו בפגישה בודדת מול עורך דין שיבדוק את החוזה לעומקו ויסביר לך ולבעלך כיצד עליכם לפעול מול המעסיק, שמצדו מנסה לחסוך בהוצאות מן הסתם.

בהצלחה
09/03/2015 16:53
שלום רב
בימים אלה בעלי סיים את תפקידו כסו שף במסעדה. בחוזה שלו נכתב: "עבודתך תתבצע במשמרות של עד 9.5 שעות, מתוכן תשהה בהפסקה בת חצי שעה". "בתמורה לביצוע התחייבויותיך לעיל ולהלן תשלם לך המסעדה סך נטו של 8500 ש"ח לחודש עבודה כולל הבראה ונסיעות (להלן השכר). המסעדה תוודא כי קיבלת שכר עבודה מידי חודש בחודשו בגין כול שעת עבודה אותה תבצע בפועל".
לאור זאת שצוין בחוזה סכום כולל של 8500 ש"ח ולא עלות שעת עבודה, הרי ברור כי מדובר בשכר גלובלי ולא בתחשיב מספר שעות העבודה כפול ערך לשעה, אלא שכעת, בביצוע סגירת חשבון, טוענים בעלי המסעדה שעליהם "להתקזז" עם בעלי על השעות שבוצעו בפועל. (אגב, ידוע לי כי יש שכר גלובלי-שעתי, שקובע מינימום שעות עבודה ביום, אך גם בו אין תחשיב מספר שעות עבודה בפועל*ערך לשעה).
אציין כי בעלי המסעדה חייבים לבעלי עבור חודשים קודמים שלא שילמו לו מלוא השכר, ומסכום זה הם רוצים לבצע את ההתקזזות (אגב, בחודשים קודמים לא שולם מלוא השכר לבקשתו של בעלי (וצר לי שזה לא הכי מוסרי) כדי לעמוד בקריטריונים של משרד השיכון לזכאות לדירה בהנחה).
האם מותר להם לנהוג כך ע"פ חוק? מה עלינו לעשות?
תודה
טל
09/03/2015 16:58
שלום טל

את למעשה שואלת לגבי פרשנות חוזה עבודה ומצפה לתשובות מבלי שניתן לעיין ולקרוא את מלוא החוזה. על פניו ולפי המידע החסר שנהעלת בשאלתך, המעסיק לא יכול לקזז לבעלך שעות שבוצעו בפועל, וזאת לאור נוסח החוזה. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, ולו בפגישה בודדת מול עורך דין שיבדוק את החוזה לעומקו ויסביר לך ולבעלך כיצד עליכם לפעול מול המעסיק, שמצדו מנסה לחסוך בהוצאות מן הסתם.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: שכר גלובלי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ