פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא הלנת שכר - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
הלנת שכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
02/08/2013 09:12
שלום,
לאחר שנתיים שהועסקתי במקום עבודה כמנהל שיווק, החלטתי לבדוק את תלושי השכר שלי. לתדהמתי גיליתי שהמעסיק שלי מחשב את היקף השעות החודשי שלי לפי 193 שעות עבודה בחודש ומשלם שעות נוספות לפי מחיר שעה רגילה, כולל בזמן נסיעות עבודה לחו״ל בשבת! בקשותי לקבל את דוחות הנוכחות שלי לכל התקופה כדי לחשב את הפרשי השכר נתקלו בסחבת, על ידי מנהל החשבונות, בטענות שכך מחשבים את סך השעות החודשי, שאין לי זכאות לשעות נוספות כי איני עומד בסך השעות החודשי וכו׳. טענות מופרכות שהדפתי אחת אחת ובסופו של דבר קיבלתי את הדוחות לידי.
כשהגשתי את הדוח, החישוב העלה פער של 14.5 אלפי ש״ח. לאחר סחבת בת 24 יום, הגעתי לדיון על ההפרשים. שוב הועלו טענות על כך ששעות נוספות מחושבות על בסיס שבועי ולא יומי, כשהפרכתי טענה זאת, החליט המעסיק שברצונו להפחית חצי שעת עבודה ליום רטרואקטיבית, בגין הפסקה.
שאלותיי הן, האם ניתן להפחית רטרואקטיבית חצי שעה בגין הפסקה למרות שאין זה הנוהג במקום העבודה?
האם הפרשי השכר החודשי הללו יכולים להיחשב כהלנת שכר?
מהי המלצתכם, לקבל את ההפרשים לאחר הפחתת חצי שעה ליום?

תודה מראש על העצות,

יניב
02/08/2013 15:01
שעות נוספות אכן נבדקות ברמה היומית, אחר כך ברמה השבועית, ולא ברמה החודשית.
באם אכן הייתה לך חצי שעה הפסקה קבועה ביום בה לא נדרשת להיות במקום העבודה, ניתן לנכות זמן זה.
לגביי הלנת שכר, אכן מדובר בשכר עבודה אך זו נפסקת רק במקרים נדירים ולא כשיש מחלוקות בחישוב ההפרשים.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
04/08/2013 11:47
אני מאוד מודה על התשובה, אתם עושים עבודה מבורכת.
רציתי רק לחדד, אין מדובר באי הסכמה על מניין השעות, המעסיק חישב לי בכוונה תחילה את היקף המשרה על פי 193 שעות חודשיות והתעקש שכך צריך לחשב, כך הוא נוהג גם עם יתר העובדים (למרות שהחוק התעדכן כבר ב-1 ביולי 2000, לפני 13 שנה. לא חישב שעות נוספות על פי החוק, כי "לא היה ידוע" לו שעבור עבודה בשעות נוספות או בשבת משלמים יותר.
ברקע, אני מועסק ללא הסכם חתום והמעסיק ניסה להציד לי סיכום ריאיון בו נכתב עבודה א-ה 9 שעות ליום, ללא חתימתי או חתימתו כהסכם...
גם הבירור שלי לגבי אי הדיוקים בחישוב השכר, לאחר העסקתי כשנתיים נתקל בסחבת ונדרש לחץ אינטנסיבי מצדי כדי להשלים את הבירור עד תום ויש לכך תיעוד מפורט במיילים.
האם עדיין בית המפשט לא יראה בכל אלה התנהגות קלוקלת באופן שיטתי והלנת שכר לצורך העניין?

אשמח על קבלת הבהרה.

תודה רבה לכם וחיזקו ואמצו,

יניב
04/08/2013 12:00
כפי שנאמר, קיימת אפשרות לפסיקת הלנת שכר, אך הדבר אינו נפוץ וניתן במקרים חריגים ותלוי מאוד בנסיבות המקרה ובהתרשמות השופט מהראיות בתיק.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
04/08/2013 12:41
תודה רבה לך, עו"ד ארז כהן.

יניב

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: הלנת שכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ